Islam ili Krscanstvo (koja je vjera istina)

• Pokretač teme Pokretač teme Jake
  • Datum početka Datum početka
Isti Saladin je u Egiptu poskidao krstove sa hrišćanskih crkvi, zabranio hrišćanima da jašu konje već magarce, zabranio crkvena zvona, zabranio javnu upotrebu vina, naredio hrišćanima da se ne smiju glasno moliti, otpustio hrišćane sa visokih pozicija. Muslimanske bande su napadale hrišćane i rušile crkve a određene grupe kairskih hrišćana su prešle na islam. Rana Saladinova vladavina je bila ponovno uspostavljanje dominacije sunitskog islama nad Egiptom nakon vijekova vladavine šiitske dinastije Fatimida. Sve ovo gore je zabilježeno u biografijama koptskih patrijaraha.

Isti Saladin je u Egiptu poskidao krstove sa hrišćanskih crkvi, zabranio hrišćanima da jašu konje već magarce, zabranio crkvena zvona, zabranio javnu upotrebu vina, naredio hrišćanima da se ne smiju glasno moliti, otpustio hrišćane sa visokih pozicija. Muslimanske bande su napadale hrišćane i rušile crkve a određene grupe kairskih hrišćana su prešle na islam. Rana Saladinova vladavina je bila ponovno uspostavljanje dominacije sunitskog islama nad Egiptom nakon vijekova vladavine šiitske dinastije Fatimida. Sve ovo gore je zabilježeno u biografijama koptskih patrijaraha.

Eto vidiš, to nisam znao....jer Saladina hvale svi, i kršćani i muslimani na sva zvona.

Eto vidiš, to nisam znao....jer Saladina hvale svi, i kršćani i muslimani na sva zvona.

Zato što se gleda samo perspektiva njegovog ponašanja nakon osvajanja Jerusalima. Narativ o Saladinu su iznijeli zapadni krstaši sa kojima se borio i prema kojima je bio častan. Ali koptski izvori nisu bili poznati u zapadnoj Evropi. Nisu ni danas.

Mozes li navesti kakve izvore za to?

Isus nije zapovijedao kršćanima da se udruže u neku vojsku i da ratuju protiv grugih vjera, naroda.....jer naše kraljevstvo nije od ovoga svijeta...zašto su onda muslimani ratovali....

Halid ibn Velid (arap. خالد بن الوليد‎; 592.-642.), poznat i po nazivu “Allahova sablja”, je bio jedan od ashaba posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda s. a. w. s., i arapski vojskovođa poznat po svojoj blistavoj ratnoj taktici i junaštvu, a koji se proslavio uspješnim ratovima koji su prvi muslimani vodili protiv Bizanta i Sasanidskog Perzijskog Carstva. Pod njegovom komandom stanovništvo Arapskog poluostrva se po prvi put u historiji ujedinilo pod zajedničku političku upravu halifata, nakon čega je počelo njegovo širenje prema Levantu i Mezopotamiji. Komandujući muslimanskim snagama u periodu nastajanju islamske države, Halid ibn Velid je ostvario pobjede u više od stotinu bitaka, boreći se protiv snaga Bizantskog Carstva, Sasanidskog Perzijskog Carstva i njihovih saveznika, pored ostalih arapskih plemena. Njegovi strateški uspjesi uključuju osvajanje Arabije, Mesopotamije i Sirije u vrlo kratkom periodu između 632. - 636. godine. Takođe je ostao zapamćen po svojim odlučnim bitkama i pobjedama: bitka kod Akrabe (protiv suparničkih Arapa), bitka kod Veledže i bitka kod Uleisa (obje protiv perzijskih snaga), bitka kod Firaza (protiv združenih bizantijsko-perzijskih vojski), bitka na Jermuku (protiv bizantijske vojske)
Na samrtnoj postelji Halid Ibn Velid je rekao:
"Borio sam se u mnogim bitkama i želio da postanem šehid te ne postoji tačka na mom tijelu da je bez ožiljka ili rana od koplja ili mača. Pa ipak, ovdje sam, umirući na ovom krevetu kao stara deva."
Nakon ovih riječi njegova supruga mu je rekla:
"Dobio si titulu Sejfullah - Allahova sablja, a Allahova sablja nije da se razbije, te time i nije tvoja sudbina umrijeti tako, već umrijeti kao pobjednik."

Izvor facebook

Ja nisam ništa uspio pronaći na netu za to, pa sam zbog toga pitao.
Morao bih nekada pročitati knjige o Salahuddinu i Halidu ibn Velidu.
Ne znam puno o njima da bih raspravljao.

Ja nisam ništa uspio pronaći na netu za to, pa sam zbog toga pitao.
Morao bih nekada pročitati knjige o Salahuddinu i Halidu ibn Velidu.
Ne znam puno o njima da bih raspravljao.

Pa to ti i ja velim....čuj "Allahova sablja"....zamisli ja osnujem vojsku i osvajam svijet i mene nazovu "Jehovin mač"....ko da Bog odobrava osvajanja i pljačkanje i ubijanje ljudi.....

Halid ibn Velid je taj naziv dobio od Poslanika.
On nikada bitku izgubio nije to je svima poznato.
Borio se prvenstveno protiv Muslimana (dok nije primio Islam), onda na strani Muslimana.
Tada je dobio taj naziv. A što se tiče tih daljnjih osvajanja o tome ne znam. Nisam čitao.

Koliko je Isus ljudi imao uz sebe a koliko je bilo protiv njega prema Hrišćanskim učenjima?

Koliko je Isus ljudi imao uz sebe a koliko je bilo protiv njega prema Hrišćanskim učenjima?

Hoću reći niti "Allahova sablja" niti "Križari Templari" neće vidjeti raja....jer su u ime Boga ratovali, pljačkali i ubijali...a to je kršenje Božjih zapovijedi.....to u Starom zavjetu je bila teokracija, sam Bog je Hebreje vodio protiv poganskih naroda....ali ovi se ne mogu pozivati da ih je Bog direktno zvao kao Hebreje u svete ratove.....

Mislim da nisi najbolje razumio naziv "Allahova sablja"

Bog će svima suditi prijatelju.
Ja ne volim kazati neće vidjeti raja za bilo koga.
Bog najbolje zna.

Mislim da nisi najbolje razumio naziv "Allahova sablja"

Bog će svima suditi prijatelju.
Ja ne volim kazati neće vidjeti raja za bilo koga.
Bog najbolje zna.

Bog je sudac, imaš pravo....ali to gore je samo moje mišljenje.....

Idemo dalje, neko na facebooku ima zanimljive informacije u vezi toga što je bilo.....pa da nastavimo

Persijanci i Rimljani su međusobno ratovali 700 godina, u preko 1.000 bitaka i pobjednik se nikad nije znao.
Zatim je došao Halid ibn Velid sa šačicom Arapa, koji su iskreno vjerovali u Allaha dž. š., i za 4 godine je izbrisao oba carstva. Persijance je pobijedio u 15 bitaka, a Rimljanje je pobijedio u 9 bitaka.
Na kraju se Persijanci i Rimljani udružuju sa Arapima hrišćanima, protiv muslimana, u bici kod Firaza, u Iraku. I pored toga što su brojili oko 200.000 vojnika - 12-te godine po Hidžri - 15.000 Halidovih vojnika ih je razbilo!

Idemo dalje, neko na facebooku ima zanimljive informacije u vezi toga što je bilo.....pa da nastavimo

Persijanci i Rimljani su međusobno ratovali 700 godina, u preko 1.000 bitaka i pobjednik se nikad nije znao.
Zatim je došao Halid ibn Velid sa šačicom Arapa, koji su iskreno vjerovali u Allaha dž. š., i za 4 godine je izbrisao oba carstva. Persijance je pobijedio u 15 bitaka, a Rimljanje je pobijedio u 9 bitaka.
Na kraju se Persijanci i Rimljani udružuju sa Arapima hrišćanima, protiv muslimana, u bici kod Firaza, u Iraku. I pored toga što su brojili oko 200.000 vojnika - 12-te godine po Hidžri - 15.000 Halidovih vojnika ih je razbilo!

Pa nije izbrisao Rimljane. Jeste osvojio veliki dio teritorije ali Vizantija je nastavila postojati.

Na onom facebooku gdje raspravljaju kršćani i muslimani, može se puno toga naći....ovo je postavio musliman...je li ovo istina, a pošto smo mi čuli za Muhameda, a nismo prihvatili njegovu objavu, onda nećemo biti spašeni? I još gore završit ćemo u vatri.

326730822_625685049316228_7719139482105050355_n.jpg

Na onom facebooku gdje raspravljaju kršćani i muslimani, može se puno toga naći....ovo je postavio musliman...je li ovo istina, a pošto smo mi čuli za Muhameda, a nismo prihvatili njegovu objavu, onda nećemo biti spašeni? I još gore završit ćemo u vatri.

326730822_625685049316228_7719139482105050355_n.jpg

To je tacno. Ali to se odnosi na one koji shvate Islam i Muhameda pa odbiju a ne na one koji cuju samo lose. Zar kod vas nije da ce svako u vatru i ko nije cuo za Isusa? Stovise, kad bi Krscan silovo i ubio nekrscanku on ce u Raj a ona u Pakao.

Hoću reći niti "Allahova sablja" niti "Križari Templari" neće vidjeti raja....jer su u ime Boga ratovali, pljačkali i ubijali...a to je kršenje Božjih zapovijedi.....to u Starom zavjetu je bila teokracija, sam Bog je Hebreje vodio protiv poganskih naroda....ali ovi se ne mogu pozivati da ih je Bog direktno zvao kao Hebreje u svete ratove.....

Zasto ne? Mi vjerujemo da je Bog zvao u svete ratove bas kao Zidove. Islam se nastavlja kao po starim zakonima. Sharia je teokracija. Mnogi porede Muhameda kao ratnika a Isusa kao mirnog (iako je rekao kad se vrati Sodom ce biti mala maca sta ce on uraditi) vec trebaju da ga porede sa Mojsijem ako hoce da porede. Obadvojica su bili u prilici da moraju da ratuju. Za nas je Halid kao sto je za vas npr Ivan osim sto mi ne smatramo nikoga svecem. Nigdje nisam vidio vjerodostojan izvor (nisam nikakav) da su Muslimani ubijali zene i djecu. A pljacka u ratu se zove ratni plijen to stoji i danas i kod nevjernika i kod nas vjernika (Krscana i Muslimana)

A ko je pozvao Templare i ostale krizare u visestoljecni rat? Nisu sami krenuli. A Krizarski ratovi nisu jedini koje su Kriscani zapoceli.

A sto se tice Saladina, kada je Krizarska vojska osvojila Jerusalem po drugi put, niko od Muslimana I Jevreja nije bio postedjen. Iz njihovih vlastitih izvora imamo da je krv bila do koljena i to BUKVALNO. A kada je Saladin osvojio nije se osvetio. To po meni dovoljno govori o tom covjeku a ne neke kopticke price.

Slicno je se desilo i kad je Omar osvojio taj grad prvi put.

Krizari su napadali i Pravoslavce neko vrijeme i iako neki pokusavaju da ne prave razliku izmedju 3 denominacije svi znamo da se nisu mnogo voljeli izmedjuse pogotovo Protestanti. Kao Suni i Sije. Ali ovaj video pojasnjava i prvo uzimanje Jerusalima od Jevreja i onda od Krscana.

https://www.youtube.com/watch?v=WKqLdy7AZHM

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Nazad
Vrh