- Reakcijski bodovi
- 376
- Bodovi
- 83
Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Isti Saladin je u Egiptu poskidao krstove sa hrišćanskih crkvi, zabranio hrišćanima da jašu konje već magarce, zabranio crkvena zvona, zabranio javnu upotrebu vina, naredio hrišćanima da se ne smiju glasno moliti, otpustio hrišćane sa visokih pozicija. Muslimanske bande su napadale hrišćane i rušile crkve a određene grupe kairskih hrišćana su prešle na islam. Rana Saladinova vladavina je bila ponovno uspostavljanje dominacije sunitskog islama nad Egiptom nakon vijekova vladavine šiitske dinastije Fatimida. Sve ovo gore je zabilježeno u biografijama koptskih patrijaraha.
Eto vidiš, to nisam znao....jer Saladina hvale svi, i kršćani i muslimani na sva zvona.
Isti Saladin je u Egiptu poskidao krstove sa hrišćanskih crkvi, zabranio hrišćanima da jašu konje već magarce, zabranio crkvena zvona, zabranio javnu upotrebu vina, naredio hrišćanima da se ne smiju glasno moliti, otpustio hrišćane sa visokih pozicija. Muslimanske bande su napadale hrišćane i rušile crkve a određene grupe kairskih hrišćana su prešle na islam. Rana Saladinova vladavina je bila ponovno uspostavljanje dominacije sunitskog islama nad Egiptom nakon vijekova vladavine šiitske dinastije Fatimida. Sve ovo gore je zabilježeno u biografijama koptskih patrijaraha.
Mozes li navesti kakve izvore za to?
Ja nisam ništa uspio pronaći na netu za to, pa sam zbog toga pitao.
Morao bih nekada pročitati knjige o Salahuddinu i Halidu ibn Velidu.
Ne znam puno o njima da bih raspravljao.
Koliko je Isus ljudi imao uz sebe a koliko je bilo protiv njega prema Hrišćanskim učenjima?
Mislim da nisi najbolje razumio naziv "Allahova sablja"
Bog će svima suditi prijatelju.
Ja ne volim kazati neće vidjeti raja za bilo koga.
Bog najbolje zna.
Idemo dalje, neko na facebooku ima zanimljive informacije u vezi toga što je bilo.....pa da nastavimo
Persijanci i Rimljani su međusobno ratovali 700 godina, u preko 1.000 bitaka i pobjednik se nikad nije znao.
Zatim je došao Halid ibn Velid sa šačicom Arapa, koji su iskreno vjerovali u Allaha dž. š., i za 4 godine je izbrisao oba carstva. Persijance je pobijedio u 15 bitaka, a Rimljanje je pobijedio u 9 bitaka.
Na kraju se Persijanci i Rimljani udružuju sa Arapima hrišćanima, protiv muslimana, u bici kod Firaza, u Iraku. I pored toga što su brojili oko 200.000 vojnika - 12-te godine po Hidžri - 15.000 Halidovih vojnika ih je razbilo!
Na onom facebooku gdje raspravljaju kršćani i muslimani, može se puno toga naći....ovo je postavio musliman...je li ovo istina, a pošto smo mi čuli za Muhameda, a nismo prihvatili njegovu objavu, onda nećemo biti spašeni? I još gore završit ćemo u vatri.
![]()
Hoću reći niti "Allahova sablja" niti "Križari Templari" neće vidjeti raja....jer su u ime Boga ratovali, pljačkali i ubijali...a to je kršenje Božjih zapovijedi.....to u Starom zavjetu je bila teokracija, sam Bog je Hebreje vodio protiv poganskih naroda....ali ovi se ne mogu pozivati da ih je Bog direktno zvao kao Hebreje u svete ratove.....