Isus Hristos - Sin Božji

.
Da li je:

,,,,,,,,,,,,,
1.
Bog Otac YHVH

postao TIJELO,

postao Sin Yehoshua Pomazanik
postao ČOVJEK?
,,,,,,,,,,,,,
ILI je
,,,,,,,,,
2.
Bog Otac YHVH

STVORIO TIJELO svome Sinu Yehoshui Pomazaniku
i
POSLAO Sina Pomazanika na Zemlju?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Hristos Se ovaplotio u utrobi Bogorodice. Njegovo ljudsko tijelo je nastalo u utrobi Njegove Majke.

Hristos Se ovaplotio u utrobi Bogorodice. Njegovo ljudsko tijelo je nastalo u utrobi Njegove Majke.
...

TO nije odgovor na moje pitanje!
...............
Da li tako uobičajeno komuniciraš?
Kad te se pita:
KOJE JE BOJE OVAJ ZID?
Ti odgovaraš:
SADA JE PET SATI!

-----------
imaš 2 - dva pitanja

1757161041723.png

...

TO nije odgovor na moje pitanje!
...............
Da li tako uobičajeno komuniciraš?
Kad te se pita:
KOJE JE BOJE OVAJ ZID?
Ti odgovaraš:
SADA JE PET SATI!

-----------
imaš 2 - dva pitanja

Prikaz privitka 720
Bog Sin je postao čovjek, a ne Bog Otac. Što se tiče stvaranja Hristovog tijela u utrobi Bogomajke to se dogodilo silom Duha Svetoga.

odakle ti TO?
daj mi 2-3 stiha,
ma dosta je samo jedan stih
gdje piše BOG SIN
---------
ili
lakše ti je - priznaj da si to izmislio
i da to ne postoji u Bibliji
--------
odakle ti TO?
daj mi 2-3 stiha,
ma dosta je samo jedan stih
gdje piše BOGOMAJKA
---------
ili
lakše ti je - priznaj da si to izmislio
i da to ne postoji u Bibliji
--------
.

HEBREJIMA 10,5

Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,

NEGO SI MI TIJELO PRIPRAVIO;

----------------

1,

Da li je jasno da je riječ o SINU G Yehoshui,
lažno nazvanim Isusek?

2,

SIN Yehoshua kaže da mu je NETKO pripravio tijelo.

3,

Tko je OSOBA koja je - napravila tijelo SINU Yehoshui?

4,

Kako je ta OSOBA - pripravila tijelo za SINA Yehoshuu?

5,

Čime je ta OSOBA - napravila tijelo za SINA Yehoshuu?

6,

Kada je ta OSOBA - pripravila tijelo za SINA Yehoshuu?

-----------------

Bog YHVH je sa svojom stvaralačkom riječi

stvorio - pripremio - tijelo za Yehoshuu!

Znači - nije Bog YHVH Otac uzeo tijelo.

nego je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Yehoshui.

Znači - Yehoshua nije = riječ.

jer je Bog YHVH Otac - stvorio tijelo Sinu riječju svojih usta.

Ovaj stih je u izravnoj kontradikciji

s navodima lažne dogme da je

Yehoshua = riječ!

----------------

pod prvo -

nema niti jednog stiha -

SIN Yehoshua je riječ.

ili

da SIN Yeohoshua kaže - Ja sam riječ.

-------------------

SIN G Yehoshua je bio na nebu stvoren kao duhovno biće.

U svrhu misije - spasenja zemaljskog čovjeka,

Bog YHVH jedini Otac - stvara tijelo SINU G Yehoshui

HEBREJIMA 10,5

Zato On ulazeći u svijet veli: Žrtva i prinos ne mile ti se,

NEGO SI MI TIJELO PRIPRAVIO;

Bog Jedini Otac YHVH je posredstvom svoga Svetoga Duha,
stvorio u jajnoj stanici Marije Blažene
drugi dio genet. lanca potrebnog za začeće.

Nadalje je Marija kao sve žene iznjela trudnoću.

SIN G Yehoshua je POSTAO i OSTAO = ČOVJEK!

ZATO JER JE ZA SPAS ČOVJEKA
TREBAO ČOVJEK!!!!

.....

Da li ti je poznato da su Platonizam, Neoplatonizam i Stojicizam kao helenska filozofija prisutni u N.zavetu.Pavle Jevrej po rodjenju,a Helenista po kulturi i obrazovanju.
Znas li da rec Logos jeste pojam anticke grcke filozofije i da su ga hriscani preuzeli da bi njime oznacili hristosa kao bozanskog logosa?
U ljudskom DNK postoji poseban gen koji jeste bozanskog karaktera, ale ne potice od jahvea vec od Svemoguceg Eliona.
Jahosuhua fizicki nije proveo 3 dana i 3 nozi u grobu, U petak je fizicki sahranjen, u Nedelju ga fizicki nije bilo u grobu, pa izracunaj koliko je fizickih sati proveo u grobu?
Zadnje vreme je kada ljudi pocnju da zvacu jezike od bola, a Sedmi pecat jos uvek nije otvoren.
Otac ljubavi , Svevisnji Elion nikada nije umro niti bio razapet na krstu.
Jovan 4,24 Bog je Duh, koji duh = Sveti Duh, i Sin to su 2 , itako ne postoji fizicko trojstvo.

Da li ti je poznato da su Platonizam, Neoplatonizam i Stojicizam kao helenska filozofija prisutni u N.zavetu.Pavle Jevrej po rodjenju,a Helenista po kulturi i obrazovanju.
Znas li da rec Logos jeste pojam anticke grcke filozofije i da su ga hriscani preuzeli da bi njime oznacili hristosa kao bozanskog logosa?
U ljudskom DNK postoji poseban gen koji jeste bozanskog karaktera, ale ne potice od jahvea vec od Svemoguceg Eliona.
Jahosuhua fizicki nije proveo 3 dana i 3 nozi u grobu, U petak je fizicki sahranjen, u Nedelju ga fizicki nije bilo u grobu, pa izracunaj koliko je fizickih sati proveo u grobu?
Zadnje vreme je kada ljudi pocnju da zvacu jezike od bola, a Sedmi pecat jos uvek nije otvoren.
Otac ljubavi , Svevisnji Elion nikada nije umro niti bio razapet na krstu.
Jovan 4,24 Bog je Duh, koji duh = Sveti Duh, i Sin to su 2 , itako ne postoji fizicko trojstvo.
Ok ISTRAŽIVAČ,drago mi je upoznati nekoga tko ima kritički um.Danas se na prste mogu nabrojati ljudi koji razmišljaju kritički,logički, a ne uzimaju zdravo za gotovo nauk crkve jer su odrasli u tom nekom mjestu,od malena idu u tu crkvu i to je to.Znaš koga je za vrijeme korone ( ono još uvijek traje samo je promijenilo smjer ka stvaranju digitalnog ID-a,umjetna inteligencija koja će zamijeniti većinu institucija,čipiranje itd.Uvijek se vraćam na ovo,jer ovo se upravo dešava munjevitom brzinom i prevara koja je nekada bila samo ubadalo,sada je puno perfidnija.Ali to je tema za drugi post).Da se vratim.Za vrijeme korone bilo je najlakše od svih profila ljudi kada govorimo o masama prevariti vjernike.Ako bi pastor rekao da maske štite i da tko ne nosi masku ne ljubi bližnjeg svoga tada bi vjernici među kojima ima i učitelja,znanstvenika, koji jako dobro znaju da maska ne može štititi od virusa.To je poput ribarske mreže koja želi spriječiti prodor komaraca.Ali gdje su tada nestali logičari?Gdje su nestali kritičari?gdje su nestali znanstvenici kojima je ovo vrlo jasno?Stopili su se u većinu i pokazali odanost starješini kao onom koji će polagati račun za njih.Tako piše.Ne, neće polagati račun nego će svatko za sebe polagati račun pred Svemogućim.Ne znam da li je poznato većini kršćana na ovom forumu da je masovna prevara krenula iz Amerike gdje su predsjednici saveza crkava primili ogromnu količinu novca kako bi indoktrinirali ostale kršćane po svijetu.Baptisti,pentekostalci,rimokatolici po svim crkvama dobili su e-mailove,pravila koja su morali propovjedati.To je zato što danas postoje savezi,statuti gdje nema mjesta za kritičko razmišljanje.I tako jedan pastor može povesti za sobom čitavo stado od 100,500, 1000 članova.Ta istina je objelodanjena i kada su svi primili spasonosni pripravak,kasnije neki od njih teško oboljeli, tada je crkva molila za iscjeljenje.ALO!!! Popiješ ozrov i moliš crkvu da ne umreš.
Izvini kada pišem,dosta opširno to činim, pa ću skratiti.
Dakle ovo gore što si napisao je totalna novost za mene.Ja također mogu reći da sam istraživač.Ali kopam samo u jednom rudniku.Ti očito kopaš po više rudnika dok si izvukao te informacije.Ono što boh te prvo zamolio je da argumente potkrijepiš dokazima.Kada kažeš da su Platonizam, Neoplatonizam i Stojicizam kao helenska filozofija prisutni u N.zavetu, na što točno misliš?Bog je dao obećanje da će sačuvati svoju Riječ do kraja vremena.Ako bi već u samim počecima Novi Zavjet bio kontaminiran ovim stvarima onda je Bog ili nemoćan sačuvato svoju Riječ ili nam daje lažna obećanja.Sada nakom 2000 godina tko zna je li ijedna riječ ostala Božja.To je sklizak teren.Osim toga Bog nam je dao Duha Svetoga koji nas presvjedočava o svakoj stvari napisanoj u Bibliji.Dakle imamo Riječ i imamo Duha ISTINE.Kada bismo imali samo Riječ, nju je lako hakirati.Ali onaj koji je nanovorođen on ima ajmo reći Tumača u svakoj situaciji.Kaže kad vas budu predavali na sudove ne razmišljajte što ćete reći, jer u tom trenutku bit će vam dano
DUH SVETI govorit će kroz vas.Da ovoga nema, ja sam prvi koji sumnja u sve.Ali prije obraćenja nisam imao osobno iskustvo nanovorođenja.Svaki obraćeni čovjek može reći što je doživio kada se nanovorodio.Ovo nema niti jedna religija.Postoje učitelji i učenici.Iskustvo,hodanja u Kristu je nešto što ne može naučiti.Svski dan donosimo odluke.Ako je Duh u nama onda možemo mirno hoditi jer svaka odluka bit će kroz molitvu i post ponekad donijeta.Sada pitanje za pastore.Ako je naše tijelo Hram Duha svetoga koje mora biti čisto i očuvano, otkuda vam hrabrost dopustiti sebi i ostalim članovima zajednica da u svoje tijelo ubrizgaju nešto što ne znaju što je?Poliovakcine su rađene od fetusa iz pobačene djece.Ovo je samo jedna od stvari koja se nalazi i vakcini.I sad zamislite,ne možete zamisliti pobačaj,vučete transparente,govorite o ubojstvima prije rođenja dok stotine fetusa pobačene djece putuju vašim krvotokom.To je zato što ste pali na ispitu znanja.Biblja kaže SVE PROVJERAVAJTE,a vi poneseni masom izgubiste zdrav razum.
Ono što još očekujem od tebe je da objasniš razliku između JAHVE I SVEMOGUĆEG ELONA,
Ajde još da si napisao razliku između sina i Oca.Ovdje i.amo Jahve-Otac i entitet SVEMOGUĆI ELOHIM.Ne znam postoji li još viši rang u hijerarhiji ali za ovo prvi puza čujem.
Naravno da Bog nije umro.Bog ne može umrijeti.To sam i napisao.Samo je napustio tijelo i u Kristu svom ljubljenom Sinu govorio dušama u predpotopnom vremenu.Znaš kada netko kaže ma kako je đavao mogao kušati Boga u pustinji.Bio bi spapjen iste sekunde.Onda znam reći, kako opet zaboravljamo da je Bog uzeo narav sluge,i zbog toga je dopustio sve te stvari.Međutim kada se vratio u nebesku dimenziju bila mu je vraćena Slava koju je imao od početka.Uzvišeniji od svih anđela i svih stvorenja.Trojstvo kako rekoh ne razumijemo kao ni svoje tjelo koje je isto trojstvo.Duh,duša i tijelo.Sve sam to ja.Mogu li to razumjeti?Samo po vjeri.Ali zdravorazumski teško.Po znanstvenicima mozak to si ti ili ja.Ostalo su samo komponente kojima mozak daje zadatke.Nema duše,dema životnog daha.Samo sive ćelije.Znanje napuhuje i stvara veliki problem.Što više znanja to više patnje.Jednostavni ljudi poput Petra su se oslanjali na vodstvo Duha.Petar nije mogao prije pedesetnice da posvjedoči da poznaje Krista.Poslije toga ima propovjed gdje se obrati 3000 ljudi.Eto daj mi argumente odakle je krivovjerje našlo propusnicu i ušlo kanon te sada trebamo kamion knjiga,freski,aramejskih zapisa,nekoliko knjižnica da bi bili sigurni da su nam pidvalili kanon dok je Bog zažmirio u tim zrenutcima

Izgleda da mnogi ne razumiju što konkretno znači biti Sin Božji, i to jedini, prvorođeni, to je titula samo prvoga rođenoga bića u našem svijetu, koji je kralj svih bića, i koji ovdje nema starijega od sebe, već je jedini stariji od Njega, a time i Njegov otac, sam Bog,

To je Isus Krist, Sin Božji.

Iako smo svi mi i sinovi i kćeri Božje, po rođenju svi imamo starije od sebe, svog oca i majku, jedino Isus nema starijega, zato je po rođenju i tko mu je otac, jedino Isus, Sin Božji, jedini i prvorođeni, a tako i piše u Svetom pismu.

Tko je najstariji od Bogova u koje ljudi vjeruju?

Najstariji je prvorođeni, a to je Isus Krist.

Poslije nije važno tko je po redu, jer prvi vlada cijelim našim prostor-vremenom, a svemir je samo jedan mali dio toga, e da.

Nazad
Vrh