Kakav nepošten prevod. Riječ koju Novi svijet prevodi kao "sličan" je μορφῇ i uopšte ne znači sličan već označava obličje.
Svasta od tebe .A kako ces da razlikujes Boga od andjela?
Kako ti razlikujes Boga od andjela?
Pa dobro ajde neka bude i oblicje.
Onda je Isus bio po Bozjem oblicju bas kao sto je i Adam ?
U cemu je problem?
Kako onda pripisuje Hristu ono što se u Starom zavjetu pripisivalo Bogu, kako vi kažete Jehovi?
"Da se u Ime Isusovo pokloni svako koljeno što je na nebesima i na zemlji i pod zemljom;" (Filipljanima 2:10).
"Pogledajte u mene, i spašćete se svi krajevi zemaljski; jer sam ja Bog, i nema drugoga.
Sobom se zakleh; izide iz usta mojih riječ pravedna, i neće se poreći, da će mi se pokloniti svako koljeno, i zaklinjati se svaki jezik," (Isaija 45:23).
Nemoj da mesas stihove,vec stih po stih.
"
Da se u Ime Isusovo pokloni svako koljeno što je na nebesima i na zemlji i pod zemljom;" (Filipljanima 2:10).
Ovo je naredba Jehove Boga,koji Isusa proglasava drugom najmocnijom osobom u celom svemiru,odmah ispod sebe,ispod svog polozaja.
Sta te tu buni?
Isaija 45:
21 Објавите шта имате и изнесите своје доказе.
Сложно се посаветујте.
Ко је то још давно прорекао?
Ко је то у далекој прошлости објавио?
Зар нисам ја, Јехова?
Осим мене нема другог Бога.
Ја сам праведан Бог и Спаситељ, нема другог осим мене.
22 Вратите се мени и бићете спасени, ви који живите по свој земљи,
јер сам ја Бог и нема другог.
I sta ti ovde nije jasno?
WTT Isaiah 45:21 הַגִּ֣ידוּ וְהַגִּ֔ישׁוּ אַ֥ף יִֽוָּעֲצ֖וּ יַחְדָּ֑ו מִ֣י הִשְׁמִיעַ֩ זֹ֙את מִקֶּ֜דֶם מֵאָ֣ז הִגִּידָ֗הּ הֲל֙וֹא אֲנִ֤י
יְהוָה֙ וְאֵֽין־ע֤וֹד אֱלֹהִים֙ מִבַּלְעָדַ֔י אֵֽל־צַדִּ֣יק וּמוֹשִׁ֔יעַ אַ֖יִן זוּלָתִֽי׃
(Isa. 45:21 WTT)
CRO Isaiah 45:23 Sobom se samim kunem, iz mojih usta izlazi istina, riječ neopoziva, da će se preda mnom prignuti svako koljeno, mnome će se svaki jezik zaklinjati (Isa. 45:23 CRO)
Tebe buni kako to da se i Jehovi i Isusu klanjaju sva kolena???
Pa to znaci da se preko Isusa jedinog posrednika ljudi obracaju Jehovi Bogu.
Preko tog "Vinogradarevog sina" koga su ljudi odbacili ,samo preko njega mogu doci do Jehove Boga.
Malakh YHWH je YHWH.
"A anđeo Gospodnji reče mi u snu: Jakove! A ja odgovorih: Evo me.
A on reče: Podigni sad oči svoje i gledaj, ovnovi i jarci što skaču na ovce i koze, šareni su, s belegama prutastim i kolastim; jer videh sve što ti čini Lavan.
Ja sam Bog od Vetilja, gde si prelio kamen i učinio mi zavet; ustani sada i idi iz ove zemlje, i vrati se na postojbinu svoju." (Postanje 31:11-13).
Ne "ja prenosim poruku od Boga" već "ja Sam Bog".
Maki,Maki,
To je samo SAMO jedan od vise primera kako je Jehova Bog komunicirao sa ljudima preko svojih andjela.
Uzdigni se iznad fariseja,nemoj da razmisljas kao oni,inace pretvorio si andjela Bozjeg u Boga.
Ovakvih primera ima vise.