Je li Isus Jehova?

• Pokretač teme Pokretač teme Hope
  • Datum početka Datum početka
Što se tiče Galatima 4 to "kao anđela Božjeg" se odnosi na samog Pavla što je jasno iz teksta. Isto važi i za "kao Hrista Isusa".

Sluga,ili SIN kako god da hoces.Jehova Bog ga je stvorio kao ANDJELA a posle njega i ogroman broj drugih andjela.
Okreni,obrni Isus je u svakom slucaju PRVI i Jedini koga je licno Jehova Bog stvorio.
A sto se pitanja sluge tice,da li si ti sluga svoga Oca??? Rec sluga ima siroko znacenje od onog "ropskog" na sta ciljas.

Bibliski demant:

Fil.2,5-7:
"...Jer ovo da se misli među vama što je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek,..."

Dakle kao sto se jasno vidi,tekst kaze da se je Isus PONIZIO tako stoje uzeo OBLICJE SLUGE sto ce reci da pre toga to nije bio !!!
A kad nisi SLUGA u kosmickoj hierarhiji,onda si .... STA...PA GOSPODAR prijatelju jer ne postoji kategorija izmedju !!!! हिन्दी

Tako kaze Biblija,tako veruyju hriscani ali tako ne veruju ostali poput tebe sto je do nekle i razumljivo...

Ovde treba obratiti pažnju na koji se način predstavljaju Otac i Sin.

Tada Bog reče Mojsiju: Ja sam Onaj koji Jeste (YHWH)“ (2. Mojsijeva 3:14).

Ovo ime potiče od glagola „biti”, „postojati”, i ima značenje „Onaj koji jeste“, „Samopostojeći“… U većini prevoda Biblije Jehova se prevodi kao Gospod ili Bog, mada ima dublje začenje.

Tada Bog reče Mojsiju: Ja sam Onaj koji Jeste. I još reče: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Onaj koji Jeste poslao me je k vama. Tada Bog još jednom reče Mojsiju: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Gospod, Bog vaših praočeva, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, poslao me je k vama. To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj“ (2. Mojsijeva 3:14-15).

Odgovor koji je Mojsije dobio kada je zatražio da vidi njegovu slavu.

Na to Mojsije reče: Molim te, daj mi da vidim TVOJU SLAVU. A on mu odgovori: Učiniću da sva moja dobrota prođe ispred tvog lica i pred tobom ću objaviti IME GOSPODNJE“ (2. Mojsijeva 33:18-19).

Dok MOJA SLAVA bude prolazila, staviću te u pukotinu u steni i zakloniću te svojom rukom dok ne prođem. …I Gospod je prošao ispred njegovog lica objavljujući: Gospod, Gospod, Bog milosrdan i milostiv, spor na gnjev i pun dobrote i istine, koji čuva svoju milost za hiljade, oprašta prestupe, krivicu i grehe, ali ne smatra nikog nevinim, koji pohodi prestupe očeva na sinovima i na unucima, do trećeg i do četvrtog naraštaja“ (2. Mojsijeva 33:22, 34:6-7).

Božje ime je On sam, ono što On jeste, Njegov autoritet, karakter, a ne zvučni izgovor imena, i to je jasno iz biblijskih tekstova. Isto važi i za Njegovog Sina.

Isusovo ime ili na grčkom Iesus, ili na hebrejskom Ješua (ili Jehošua), znači „Bog je spasenje“ ili „Bog spašava“, ili preciznije „Onaj koji jeste spašava“. Hrist, odnosno na grčkom Hristos ima isto značenje kao i hebrejska reč Mašiah ili Mesija, i znači „Pomazanik” ili „neko ko je određen za neku misiju”.

Jer nam se rodilo dete, dobili smo sina, kome će kneževska vlast biti na ramenu. IME ĆE MU BITI DIVNI SAVETNIK, MOĆNI BOG, VEČNI OTAC, KNEZ MIRA“ (Isaija 9:6).

Ovo proročanstvo se odnosi na Isusa i Njegovo rođenje na Zemlji i daje se Njegovo ime, a to ime su Njegove karakteristike ili osobine, Divni Savetnik, Moćni Bog, Večni Otac, Knez Mira.

Moćni Bog može biti onaj koji je izašao od Boga Oca.

Večni Otac takodje može biti Isus. Jer je i Adam naš otac, a Isus jeste novi Adam.

Adam, koji je tip onoga koji je imao da dođe“ (Rimljanima 5:14).

Prvi čovek, Adam, postao je živa duša, posljednji Adam Duh koji daje život“ (1. Korinćanima 15:45).

Ime u Bibliji ne predstavlja zvučni izgovor, nego ono što osoba jeste i što osoba predstavlja.

Ja i Otac jedno smo“ (Jovan 10:30).

Nakon Isusove izjave da su On i Otac jedno Jevreji su uzeli kamenje da Ga kamenuju.

„Pokazao sam vam mnoga dobra dela Oca mog. Za koje me od tih dela kamenujete? Judejci su mu odgovorili: Ne kamenujemo te zbog dobrog dela, nego zbog hule, zato što se ti, premda si čovek, praviš da si Bog“ (Jovan 10:32-33).

Sin Božji se, kao što vidimo, poistovjećivao sa Bogom, ali Njegova jednakost sa Ocem, prema Bibliji, zasnovana je na Njegovom sinaštvu.

„Zato su Judejci još više tražili priliku da ga ubiju, jer ne samo da je po njima kršio Šabat NEGO JE I BOGA NAZIVAO SVOJIM OCEM, IZJEDNAČAVAJUĆI SE S BOGOM“ (Jovan 5:18).

Sin je Očev naslednik, pa kao takav, nasleđuje i njegovo ime. Ne u smislu sin kao ljudi u Bibliji, već Sin sa autoritetom i nasledjem.

I postao je toliko veći od anđela koliko je IME KOJE JE NASLEDIO uzvišenije od njihovog imena“ (Jevrejima 1:4).

Sin Božji se poštuje kao i Otac, jer ima Očevo ime, tj, Očev autoritet.

Da bi svi poštovali Sina kao što poštuju Oca. Ko ne poštuje Sina, ne poštuje ni Oca koji ga je poslao“ (Jovan 5:23).

Sin Božji je kod nas došao u Očevo ime, što znači sa Očevim autoritetom.

„Ja sam došao U IME svog Oca…“ (Jovan 5:43).

„Sve što Otac ima moje je“ (Jovan 16:15).

Isus je Sin Božji, i kao Sin Božji, On ima naslijeđeno Očevo ime, a to znači Očev autoritet. U tome uopšte ne igra ulogu izgovor imena bilo Jehova ili Ješua, ili neki drugačiji izogovor koji koriste oni koji se bave pitanjem Božjeg i Isusovog imena.

Isto tako, Isus je na zemlji došao da otkrije i proslavi Božje ime, ali ne zvučni izgovor Božjeg imena, nego njegov karakter, njegove osobine, ono što Bog jeste, da bi privukao ljude Bogu.

„Koji budući sjajnost slave i savršena slika Njegove ličnosti, i noseći sve rečju svoje sile, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličanstva na visini“ (Jevrejima 1:3).

„On je slika nevidljivog Boga…“ (Kološanima 1:15).

Sin koji je po Očevoj volji je došao da nam pokaže kakav je Otac.

Objavio sam TVOJE IME ljudima koje si mi dao iz sveta“ (Jovan 17:6).

„I obznanio sam im TVOJE IME i obznanjivaću ga, da ljubav kojom si me voleo bude u njima i ja u njima” (Jovan 17:26).

„Sad je moja duša uznemirena. Šta da kažem? Oče, spasi me od ovog časa. Ali zato sam i došao do ovog časa. OČE, PROSLAVI SVOJE IME. Tada je došao glas s neba: PROSLAVIO SAM GA I OPET ĆU GA PROSLAVITI“ (Jovan 12:27-28).

Zato ga je Bog i uzvisio i DAO MU IME KOJE JE IZNAD SVAKOG IMENA, DA SE U ISUSOVO IME savije svako koleno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom, i da svaki jezik prizna Isusa Hrista za Gospoda, na slavu Boga Oca“ (Filipljanima 2:9-11).

Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca U MOJE IME, daće vam“ (Jovan 16:23).

I što god da činite rečju ili delom, sve činite U IME Gospoda Isusa, zahvaljujući kroz njega Bogu, Ocu“ (Kološanima 3:17).

Ranije dok sam verovao u Trojicu, uvek sam razmišljao na drugačiji način.
Bog Otaca nas je stvorio kroz Sina, Svetim Duhom, pa kada bih tako gledao, postavio bih sebi pitanje, ko nas je stvorio? Otac, Sin i Sveti Duh = To je naš Bog.
A tip na to mi je uvek bio i sam Isus. Isus je novi Adam, naš Otac, Isus je i Sin čovečiji, Isus je i Duh koji donosi spasenje.
Ali sam kasnije pogledao malo dublje kroz sve i shvatio da je Bog ličnost. Da je Sin njegov naslednik, onaj koji nosi njegovo ime.

Znaš li koje mu je ime? Kome? Vrhovnom Bogu Ocu. I znaš li koje je ime Sinu njegovom? Kome? Isusu. Imamo dve ličnosti, gde je jedna predstavljena kao Bog svih nas, i druga koja je predstavljena kao naslednik, ali koja će uvek poštovati svog Boga i Oca.

A ovo je život večni: da poznaju tebe jedinog istinitog Boga i Isusa Hrista koga si poslao“ (Jovan 17:3).

S obzirom da u SZ kad ljudi vide anđela Božjeg (malakh Yahweh) uglavnom kažu da su vidjeli Samog Boga mišljenja sam da ti riječ anđeo označava funkciju a ne prirodu.

Pravog Boga ne moze covek da vidi,pa da ostane ziv.
Ali zato mozemo da komuniciramo sa Bogom preko posrednika.
Nekada su ti posrednici bili andjeli a nekada ljudski proroci. Bog je govorio preko njih,pa mnogi su zapisivali da su ljudi verovali da su tada videli boga,tih slucajeva ima vise i mislim da ti je to jasno,jer ono sto su oni rekli ,preneli su tacne reci samoga Boga.

Što se tiče Galatima 4 to "kao anđela Božjeg" se odnosi na samog Pavla što je jasno iz teksta. Isto važi i za "kao Hrista Isusa".

Da li vidis razliku izmedju ova dva stiha?
Galatima, glava 4
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.
Galatima, glava 4
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao Boga, kao Hrista Isusa.
Ako je Isus Hrist Jedini Pravi Bog,onda bi Pavle dao da se zapise ovaj donji stih,zar ne?

Bibliski demant:

Fil.2,5-7:
"...Jer ovo da se misli među vama što je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijemu, nije se otimao da se isporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek,..."

Dakle kao sto se jasno vidi,tekst kaze da se je Isus PONIZIO tako stoje uzeo OBLICJE SLUGE sto ce reci da pre toga to nije bio !!!
A kad nisi SLUGA u kosmickoj hierarhiji,onda si .... STA...PA GOSPODAR prijatelju jer ne postoji kategorija izmedju !!!! हिन्दी

Tako kaze Biblija,tako veruyju hriscani ali tako ne veruju ostali poput tebe sto je do nekle i razumljivo...

Pa kad tako lepo citiras sto ne doda i
Filipljanima, glava 2
9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Da li je tebi i biblijski i logicno da Isus Hrist samog sebe uzvisuje???
Zar ne vidis da ga je Jehova Bog zbog svih zasluga uzvisio kao Drugu najvecu osobu u celom Svemiru,odmah iza sebe.
Jel ti to ne vidis ili ne citas???

Ovde treba obratiti pažnju na koji se način predstavljaju Otac i Sin.

Tada Bog reče Mojsiju: Ja sam Onaj koji Jeste (YHWH)“ (2. Mojsijeva 3:14).

Ovo ime potiče od glagola „biti”, „postojati”, i ima značenje „Onaj koji jeste“, „Samopostojeći“… U većini prevoda Biblije Jehova se prevodi kao Gospod ili Bog, mada ima dublje začenje.

Tada Bog reče Mojsiju: Ja sam Onaj koji Jeste. I još reče: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Onaj koji Jeste poslao me je k vama. Tada Bog još jednom reče Mojsiju: Ovako kaži Izraelovim sinovima: Gospod, Bog vaših praočeva, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev, poslao me je k vama. To je moje ime doveka i to je moj spomen iz naraštaja u naraštaj“ (2. Mojsijeva 3:14-15).

Kasnije u grckim spisima biva objasnjeno da je Bog govorio Mojsiju preko svog andjela.

Odgovor koji je Mojsije dobio kada je zatražio da vidi njegovu slavu.

Na to Mojsije reče: Molim te, daj mi da vidim TVOJU SLAVU. A on mu odgovori: Učiniću da sva moja dobrota prođe ispred tvog lica i pred tobom ću objaviti IME GOSPODNJE“ (2. Mojsijeva 33:18-19).

Dok MOJA SLAVA bude prolazila, staviću te u pukotinu u steni i zakloniću te svojom rukom dok ne prođem. …I Gospod je prošao ispred njegovog lica objavljujući: Gospod, Gospod, Bog milosrdan i milostiv, spor na gnjev i pun dobrote i istine, koji čuva svoju milost za hiljade, oprašta prestupe, krivicu i grehe, ali ne smatra nikog nevinim, koji pohodi prestupe očeva na sinovima i na unucima, do trećeg i do četvrtog naraštaja“ (2. Mojsijeva 33:22, 34:6-7).

Božje ime je On sam, ono što On jeste, Njegov autoritet, karakter, a ne zvučni izgovor imena, i to je jasno iz biblijskih tekstova. Isto važi i za Njegovog Sina.

Isusovo ime ili na grčkom Iesus, ili na hebrejskom Ješua (ili Jehošua), znači „Bog je spasenje“ ili „Bog spašava“, ili preciznije „Onaj koji jeste spašava“. Hrist, odnosno na grčkom Hristos ima isto značenje kao i hebrejska reč Mašiah ili Mesija, i znači „Pomazanik” ili „neko ko je određen za neku misiju”.

Opet Mojsije nije video Boga jer ne moze covek videti Boga i ostati ziv.
Ime Isus na hebrejskom je Jehosua ,ili onaj kome je spasenje Jehova.

Jer nam se rodilo dete, dobili smo sina, kome će kneževska vlast biti na ramenu. IME ĆE MU BITI DIVNI SAVETNIK, MOĆNI BOG, VEČNI OTAC, KNEZ MIRA“ (Isaija 9:6).

Ne pise Svemocni Bog,ne pise besmrtni Otac, i ne pise Bog Mira.
Razumes li razliku lovce istine?

Ovo proročanstvo se odnosi na Isusa i Njegovo rođenje na Zemlji i daje se Njegovo ime, a to ime su Njegove karakteristike ili osobine, Divni Savetnik, Moćni Bog, Večni Otac, Knez Mira.

Moćni Bog može biti onaj koji je izašao od Boga Oca.

Večni Otac takodje može biti Isus. Jer je i Adam naš otac, a Isus jeste novi Adam.

Adam, koji je tip onoga koji je imao da dođe“ (Rimljanima 5:14).

Prvi čovek, Adam, postao je živa duša, posljednji Adam Duh koji daje život“ (1. Korinćanima 15:45).

Ime u Bibliji ne predstavlja zvučni izgovor, nego ono što osoba jeste i što osoba predstavlja.

Bozje ime je nesto najznacajnije u celoj Bibliji i to u svakom pogledu.
Da nije,pa zasto bi Isus Hrist na prvom mestu u molitvi Oce Nas stavio da se Sveti ili Slavi Bozje ime koje je i izbaceno i ukaljano.

Ja i Otac jedno smo“ (Jovan 10:30).

Nakon Isusove izjave da su On i Otac jedno Jevreji su uzeli kamenje da Ga kamenuju.

„Pokazao sam vam mnoga dobra dela Oca mog. Za koje me od tih dela kamenujete? Judejci su mu odgovorili: Ne kamenujemo te zbog dobrog dela, nego zbog hule, zato što se ti, premda si čovek, praviš da si Bog“ (Jovan 10:32-33).

Sin Božji se, kao što vidimo, poistovjećivao sa Bogom, ali Njegova jednakost sa Ocem, prema Bibliji, zasnovana je na Njegovom sinaštvu.

„Zato su Judejci još više tražili priliku da ga ubiju, jer ne samo da je po njima kršio Šabat NEGO JE I BOGA NAZIVAO SVOJIM OCEM, IZJEDNAČAVAJUĆI SE S BOGOM“ (Jovan 5:18).

Sin je Očev naslednik, pa kao takav, nasleđuje i njegovo ime. Ne u smislu sin kao ljudi u Bibliji, već Sin sa autoritetom i nasledjem.

Sin ima svoje ime,a dal ce slediti Ocev primer svako odlucuje za sebe.Isus je oponasao svog Boga i Oca u potpunosti.
Sto se tice nasledja,Isus nasledjuje samo davidov presto,tako sto postaje nas Kralj.
Svog Boga Jehovu nema sta da nasledi jer je on ziv i uvek ce biti zivi Bog.

I postao je toliko veći od anđela koliko je IME KOJE JE NASLEDIO uzvišenije od njihovog imena“ (Jevrejima 1:4).

Sin Božji se poštuje kao i Otac, jer ima Očevo ime, tj, Očev autoritet.

Da bi svi poštovali Sina kao što poštuju Oca. Ko ne poštuje Sina, ne poštuje ni Oca koji ga je poslao“ (Jovan 5:23).

Sin Božji je kod nas došao u Očevo ime, što znači sa Očevim autoritetom.

„Ja sam došao U IME svog Oca…“ (Jovan 5:43).

„Sve što Otac ima moje je“ (Jovan 16:15).

Isus je Sin Božji, i kao Sin Božji, On ima naslijeđeno Očevo ime, a to znači Očev autoritet. U tome uopšte ne igra ulogu izgovor imena bilo Jehova ili Ješua, ili neki drugačiji izogovor koji koriste oni koji se bave pitanjem Božjeg i Isusovog imena.

Isto tako, Isus je na zemlji došao da otkrije i proslavi Božje ime, ali ne zvučni izgovor Božjeg imena, nego njegov karakter, njegove osobine, ono što Bog jeste, da bi privukao ljude Bogu.

„Koji budući sjajnost slave i savršena slika Njegove ličnosti, i noseći sve rečju svoje sile, učinivši sobom očišćenje greha naših, sede s desne strane prestola veličanstva na visini“ (Jevrejima 1:3).

„On je slika nevidljivog Boga…“ (Kološanima 1:15).

Sin koji je po Očevoj volji je došao da nam pokaže kakav je Otac.

Objavio sam TVOJE IME ljudima koje si mi dao iz sveta“ (Jovan 17:6).

„I obznanio sam im TVOJE IME i obznanjivaću ga, da ljubav kojom si me voleo bude u njima i ja u njima” (Jovan 17:26).

„Sad je moja duša uznemirena. Šta da kažem? Oče, spasi me od ovog časa. Ali zato sam i došao do ovog časa. OČE, PROSLAVI SVOJE IME. Tada je došao glas s neba: PROSLAVIO SAM GA I OPET ĆU GA PROSLAVITI“ (Jovan 12:27-28).

Zato ga je Bog i uzvisio i DAO MU IME KOJE JE IZNAD SVAKOG IMENA, DA SE U ISUSOVO IME savije svako koleno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom, i da svaki jezik prizna Isusa Hrista za Gospoda, na slavu Boga Oca“ (Filipljanima 2:9-11).

Zaista, zaista, kažem vam, što god zamolite Oca U MOJE IME, daće vam“ (Jovan 16:23).

I što god da činite rečju ili delom, sve činite U IME Gospoda Isusa, zahvaljujući kroz njega Bogu, Ocu“ (Kološanima 3:17).

Ranije dok sam verovao u Trojicu, uvek sam razmišljao na drugačiji način.
Bog Otaca nas je stvorio kroz Sina, Svetim Duhom, pa kada bih tako gledao, postavio bih sebi pitanje, ko nas je stvorio? Otac, Sin i Sveti Duh = To je naš Bog.
A tip na to mi je uvek bio i sam Isus. Isus je novi Adam, naš Otac, Isus je i Sin čovečiji, Isus je i Duh koji donosi spasenje.
Ali sam kasnije pogledao malo dublje kroz sve i shvatio da je Bog ličnost. Da je Sin njegov naslednik, onaj koji nosi njegovo ime.

Znaš li koje mu je ime? Kome? Vrhovnom Bogu Ocu. I znaš li koje je ime Sinu njegovom? Kome? Isusu. Imamo dve ličnosti, gde je jedna predstavljena kao Bog svih nas, i druga koja je predstavljena kao naslednik, ali koja će uvek poštovati svog Boga i Oca.

A ovo je život večni: da poznaju tebe jedinog istinitog Boga i Isusa Hrista koga si poslao“ (Jovan 17:3).

Luka, glava 22
70 Svi pak rekoše: Ti li si dakle sin Božji? A On im reče: Vi kažete da sam ja.
Dakle Isus nije ubijen jer je rekao da je Bog,vec sin Bozji,a to je vec ogromna razlika.
Da su kojim slucajem zaista bila dva ili tri Boga,zvala bi se bracom ,a ne ocem i sinovima....
Postoji razlika cak i izmedju dva brata blizanca ,a kamoli izmedju Oca i Sina.
Ne dajte da vas zavara naredba Boga Konstantina Velikoga koji je ujedinio hriscanske otpadnike i doneo naredbu za Hriscane...Kasnije se u srednjem veku to jos bolje videlo jer je crkvena inkvizicija u ime Hrista spaljivala na lomaci sve i svakoga koji su razotkrivali njihove zlocine kao Isus zlocine jevrejskih popva,fariseja i sadukeja.

Ajde da skratio.
Nigde nisam rekao da je Mojsije video Boga Oca lično.

Čitaj sveto pismo.

Ja i pišem o tome da je Bog Otac iznad svih.

Isus ima svoje ime, ima i svoju volju. Naravno da ima šta da nasledi, jer mu Otac daje nas, a pritom ostaje Bog svih, jer će Sinu sve pokoriti, osim sebe.

Sin je savršena slika Oca. Sve ono što bi Bog Otac uradio u telu čoveka, uradio je i Sin, u tome i jeste poenta.
Jedan Bog Otac, koji je kroz sve i njegov Sin, kroz koga je sve.
@RIS_BG

Pa kad tako lepo citiras sto ne doda i
Filipljanima, glava 2
9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Da li je tebi i biblijski i logicno da Isus Hrist samog sebe uzvisuje???
Zar ne vidis da ga je Jehova Bog zbog svih zasluga uzvisio kao Drugu najvecu osobu u celom Svemiru,odmah iza sebe.
Jel ti to ne vidis ili ne citas???

A zasto opet mesad babe i zabe ?
Kad je Isus dosao u oblicje ljudsko On je VEC BIO PONIZEN sto ce reci da nije vise bio u stanje da SAM SEBE UZVISUJE, pa cak ni da samog sebe vaskrsne...!!! Dakle On se molio Bogu kao covek jer je na zemlji Bozji Sin to i bio nakon samoinicijativnog ponizenja !
Primecujes razliku ????

E sad ako smo rascistili ovu tvoju dilemu daj se opet vrati na teksta kojeg sam citirao i fokusiraj se na status Isusa Hrista PRE NEGO STO SE JE PONIZIO...!!!

Dakle ??? हिन्दी

A zasto opet mesad babe i zabe ?
Kad je Isus dosao u oblicje ljudsko On je VEC BIO PONIZEN sto ce reci da nije vise bio u stanje da SAM SEBE UZVISUJE, pa cak ni da samog sebe vaskrsne...!!! Dakle On se molio Bogu kao covek jer je na zemlji Bozji Sin to i bio nakon samoinicijativnog ponizenja !
Primecujes razliku ????

E sad ako smo rascistili ovu tvoju dilemu daj se opet vrati na teksta kojeg sam citirao i fokusiraj se na status Isusa Hrista PRE NEGO STO SE JE PONIZIO...!!!

Dakle ??? हिन्दी

Proveri stih,proveri prevod,proveri kontekst.
Isus nije bio ponizen sto je dobio ljudsko telo .
On je tako proslavio svog Boga medju ljudima i pomogao mnogim ljudima da dodju do istine.Cak je sluzio i ljudima iz LJUBAVI ,apostolima je oprao noge,itd itd,a ti sad razmisli
Dal je Isus Hrist bio ponizen time da iz Ljubavi pomaze drugima,cak i noge da im pere samoinicijativno,i koju im je pouku dao???
Jel sluzenje drugima ponizenje???
Jel ljusko telo ponizenje??? O cemu ti to?
Isus se molio svome Bogu da ne bude ubijen kao bogohulnik,kao najveci razbojnik,ali neka bude Bozja volja.
Da li si ti procitao u Bibliji prorocanstvo da ce Hrist(Ne Bog,nego Hrist) biti ubijen ?
Da li si negde procitao Ko god se ponizi,Bog ce ga uzvisiti.
Luka, glava 18
14 Kažem vam da ovaj otide opravdan kući svojoj, a ne onaj. Jer svaki koji se sam podiže poniziće se; a koji se sam ponižuje podignuće se.

Ajde da skratio.
Nigde nisam rekao da je Mojsije video Boga Oca lično.

Čitaj sveto pismo.

Ja i pišem o tome da je Bog Otac iznad svih.

Isus ima svoje ime, ima i svoju volju. Naravno da ima šta da nasledi, jer mu Otac daje nas, a pritom ostaje Bog svih, jer će Sinu sve pokoriti, osim sebe.

Sin je savršena slika Oca. Sve ono što bi Bog Otac uradio u telu čoveka, uradio je i Sin, u tome i jeste poenta.
Jedan Bog Otac, koji je kroz sve i njegov Sin, kroz koga je sve.
@RIS_BG

Ali Isus Hrist je nasledio Davidov presto za koji se kaze da je i Jehovin presto.
Jer svi carevi u Jerusalimu su sedali na Jehovin presto.
Od 1914 godine Isus Hrist je dobio zakonito nasledje po caru Davidu svom pretku.
Tada su se zavrsila Vremena gazenje Jerusalima od strane neznabozaca.
Luka, glava 21
24 I pašće od oštrica mača, i odvešće se u ropstvo po svim narodima; i Jerusalim će gaziti neznabošci dok se ne izvrše vremena neznabožaca.

Proveri stih,proveri prevod,proveri kontekst.

Vec proverio,jel hoces da to uradimo ovde jos jednom ?
Izvoli,imas prednost - navedi citate koje pobijaju one koje sam ja naveo pa da nakon toga i ja nesto iznesem.

Isus nije bio ponizen sto je dobio ljudsko telo .
On je tako proslavio svog Boga medju ljudima i pomogao mnogim ljudima da dodju do istine.Cak je sluzio i ljudima iz LJUBAVI ,apostolima je oprao noge,itd itd,a ti sad razmisli
Dal je Isus Hrist bio ponizen time da iz Ljubavi pomaze drugima,cak i noge da im pere samoinicijativno,i koju im je pouku dao???
Jel sluzenje drugima ponizenje???
Jel ljusko telo ponizenje??? O cemu ti to?
Isus se molio svome Bogu da ne bude ubijen kao bogohulnik,kao najveci razbojnik,ali neka bude Bozja volja.
Da li si ti procitao u Bibliji prorocanstvo da ce Hrist(Ne Bog,nego Hrist) biti ubijen ?
Da li si negde procitao Ko god se ponizi,Bog ce ga uzvisiti.
Luka, glava 18
14 Kažem vam da ovaj otide opravdan kući svojoj, a ne onaj. Jer svaki koji se sam podiže poniziće se; a koji se sam ponižuje podignuće se.

...a to ti kaze kula strazarska,jel to to ?
E pa ne ide to tako prijatelju,ovaj je forum predvidjen za ozbiljne teoloske diskusije stoga ako li se vec,mada i samo deklarativno, pozivas na Bibliju - moraces ipak priloziti konkretne dokaze iz Svetog Pisma, poput onog kojeg sam ja vec izneo i koji tvrdi da se Isus ponizio upravo kada je uzeo ljudsko telo...!!
E sad mozes pokusati da tog teksta proglasis pogresnim ili losim prevodom,pa van konteksta pa ovo pa ono ali uz put trebas priloziti i konkretne dokaze u prilog tvojih tvrdnji.
Dakle ? हिन्दी

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Galatima, glava 4
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.
Galatima, glava 4
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao Boga, kao Hrista Isusa.
Ako je Isus Hrist Jedini Pravi Bog,onda bi Pavle dao da se zapise ovaj donji stih,zar ne?

Krivo tumačiš taj stih. Pavle kaže da su njega primili kao anđela Božjeg i da su njega (Pavla) primili kao Isusa Hrista. Ne govori ništa o tome Ko je Isus Hristos.

Vec proverio,jel hoces da to uradimo ovde jos jednom ?
Izvoli,imas prednost - navedi citate koje pobijaju one koje sam ja naveo pa da nakon toga i ja nesto iznesem.

...a to ti kaze kula strazarska,jel to to ?
E pa ne ide to tako prijatelju,ovaj je forum predvidjen za ozbiljne teoloske diskusije stoga ako li se vec,mada i samo deklarativno, pozivas na Bibliju - moraces ipak priloziti konkretne dokaze iz Svetog Pisma, poput onog kojeg sam ja vec izneo i koji tvrdi da se Isus ponizio upravo kada je uzeo ljudsko telo...!!
E sad mozes pokusati da tog teksta proglasis pogresnim ili losim prevodom,pa van konteksta pa ovo pa ono ali uz put trebas priloziti i konkretne dokaze u prilog tvojih tvrdnji.
Dakle ? हिन्दी

Poniznost jeste velika vrlina,koja je nazalost kod ljudi ogromna mana,a vidim i tebi.
Ali da vidimo sta pise jos o poniznosti u Bibliji
Jak. 4
6 A On daje veću blagodat. Jer govori: Gospod suproti se ponositima, a poniženima daje blagodat.
Lk. 14
11 Jer svaki koji se podiže, poniziće se; a koji se ponižuje, podignuće se.
Poniznost ili podloznost jeste pozitivna ,a ne negativna osobina.
A to da je Isusovo rodjenje bilo veliko poznizenje za njega jeste velika laz.
Isusovo rodjenje je bila velika RADOST za sve.
Lk. 2
9 I gle, anđeo Gospodnji stade među njima, i slava Gospodnja obasja ih; i uplašiše se vrlo.
10 I reče im anđeo: Ne bojte se; jer gle, javljam vam veliku radost koja će biti svemu narodu.
11 Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.
Kako mozes i da pomislis da je jedna velika RADOST ,moze da bude Zalost i ponizenje???
Isus je molio Boga da ako je moguce ne bude ubijen kao bogohulnik,a dobro je znao da ce ga ubiti zbog dobrih,a ne zlih dela.
Da li ti mislis da je Isusu zaista bilo zao sto je uzeo ljudsko telo???
Mislis li da se nije radovao zajedno sa ljudima ???

Krivo tumačiš taj stih. Pavle kaže da su njega primili kao anđela Božjeg i da su njega (Pavla) primili kao Isusa Hrista. Ne govori ništa o tome Ko je Isus Hristos.

Galatima, glava 4
Galatima, glava 4

Već sam ti odgovorio da se tu ne govori o tome da je Hristos anđeo već da su Pavla primili kao anđela i kao Isusa Hrista.

Za apostola Pavla je Hristos svakako Bog. Ako je Hristos anđeo kako onda Pavle može napisati ovo:
"Ne znate li da ćemo anđelima suditi, akamoli stvarima ovoga svijeta?" (1 Korinćanima 6:3)
Da li to znači da ćemo mi ljudi suditi Hristu?

Poniznost jeste velika vrlina,koja je nazalost kod ljudi ogromna mana,a vidim i tebi.

Ma dobro je da bar kod tebe toga ima,da nam budes primer na kojeg bi smo se trebali ugledati...
...jel ti sad bar malo lakse..!?
Ako jeste idemo dalje:

Ali da vidimo sta pise jos o poniznosti u Bibliji
Jak. 4
6 A On daje veću blagodat. Jer govori: Gospod suproti se ponositima, a poniženima daje blagodat.
Lk. 14
11 Jer svaki koji se podiže, poniziće se; a koji se ponižuje, podignuće se.
Poniznost ili podloznost jeste pozitivna ,a ne negativna osobina.
A to da je Isusovo rodjenje bilo veliko poznizenje za njega jeste velika laz.
Isusovo rodjenje je bila velika RADOST za sve.
Lk. 2
9 I gle, anđeo Gospodnji stade među njima, i slava Gospodnja obasja ih; i uplašiše se vrlo.
10 I reče im anđeo: Ne bojte se; jer gle, javljam vam veliku radost koja će biti svemu narodu.
11 Jer vam se danas rodi spas, koji je Hristos Gospod, u gradu Davidovom.
Kako mozes i da pomislis da je jedna velika RADOST ,moze da bude Zalost i ponizenje???

Heeej,polako bato,sad si poceo i mene da falsifikujes,pa zar ne znas da je ovo forum i da te svako moze demantirati konkretnim citatom...!?
Kad sam ja to rekao da se desila ZALOST...!?
A PONIZENJE koje pominjes se ne odnosi na ljude na zemlji nego na Isusa Hrista,Onog koji je o Sebi rekao da je Prvi i Poslednji !!!
Dakle Isus se ponizio UZEVSI OBLICJE SLUGE ,postavsi kao jedan od nas...!!!
To nije moja tvrdnja nego apostola stoga ti to s njim rascisti a ne sa mnom - ja sam ga samo citirao...!!!

Isus je molio Boga da ako je moguce ne bude ubijen kao bogohulnik,a dobro je znao da ce ga ubiti zbog dobrih,a ne zlih dela.
Da li ti mislis da je Isusu zaista bilo zao sto je uzeo ljudsko telo???

Naravno da ne,isti teks kaze da SE SAM PONIZIO I SAM UZEO LJUDSKO TELO...!!!
Jel znas ti sta to uopste znaci !!!
Stvorenja sami ne uzimaju telo nego ga dobijaju od Stvoritelja pa se sad ti lepo proracunaj kako stvari zaista stoje.

Mislis li da se nije radovao zajedno sa ljudima ???

On je sebe prineo na zrtvu iz ljubavi ka coveku,niko Ga nije prisilio da to uradi...
...u tom kontekstu,licno verujem da isto kao sto je bilo konstatovano nakon svakog dana stvaranja da je sve bilo dobro, - isto je tako konstatovano da je misija zavrsila dobro...ljudi su spaseni !!!

Ma dobro je da bar kod tebe toga ima,da nam budes primer na kojeg bi smo se trebali ugledati...
...jel ti sad bar malo lakse..!?
Ako jeste idemo dalje:

Heeej,polako bato,sad si poceo i mene da falsifikujes,pa zar ne znas da je ovo forum i da te svako moze demantirati konkretnim citatom...!?
Kad sam ja to rekao da se desila ZALOST...!?
A PONIZENJE koje pominjes se ne odnosi na ljude na zemlji nego na Isusa Hrista,Onog koji je o Sebi rekao da je Prvi i Poslednji !!!
Dakle Isus se ponizio UZEVSI OBLICJE SLUGE ,postavsi kao jedan od nas...!!!
To nije moja tvrdnja nego apostola stoga ti to s njim rascisti a ne sa mnom - ja sam ga samo citirao...!!!

Naravno da ne,isti teks kaze da SE SAM PONIZIO I SAM UZEO LJUDSKO TELO...!!!
Jel znas ti sta to uopste znaci !!!
Stvorenja sami ne uzimaju telo nego ga dobijaju od Stvoritelja pa se sad ti lepo proracunaj kako stvari zaista stoje.

On je sebe prineo na zrtvu iz ljubavi ka coveku,niko Ga nije prisilio da to uradi...
...u tom kontekstu,licno verujem da isto kao sto je bilo konstatovano nakon svakog dana stvaranja da je sve bilo dobro, - isto je tako konstatovano da je misija zavrsila dobro...ljudi su spaseni !!!

Filibljanima 2:5-11
5 Размишљајте онако како је размишљао и Христ Исус. 6 Иако је био сличан Богу, он није ни помишљао на то да присвоји оно што му не припада, наиме на то да буде једнак Богу. 7 Напротив, одрекао се свега и постао је попут роба. Постао је човек. 8 Осим тога, кад је постао човек, понизио се и био је послушан све до смрти, и то смрти на мученичком стубу. 9 Зато га је Бог узвисио+ и подарио му име које је изнад сваког другог имена, 10 да се у Исусово име савије свако колено – оних који су на небу и оних који су на земљи и оних који су под земљом – 11 и да свако јавно призна Исуса Христа за Господа+ на славу Бога, Оца.
Hrvatski prevod Stvarnost ubacuje rec "opleni"
CRO Philippians 2:7 nego sam sebe »oplijeni« uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, 8 ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu.
(Phil. 2:7 CRO)
A evo ti i grcki text bgt
BGT Philippians 2:7 ἀλλ᾽ ἑαυτὸν ἐκένωσεν μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος· καὶ σχήματι εὑρεθεὶς ὡς ἄνθρωπος 8 ἐταπείνωσεν ἑαυτὸν γενόμενος ὑπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δὲ σταυροῦ. (Phil. 2:7 BGT)
Misija zavrsena,a ti razmisli koji je prevod grckog teksta najjasniji.
A to za Prvi Poslednji,to je tek tema za sebe
Poenta je da pogledas hebrejski tekst,ili pak najstariji i najrelevantniji grcki tekst,ponekad cak i sam sinajski kodeks iz IV veka n.e,ili pak i fragmente sa poreklom iz I veka n.e ☺

Nazad
Vrh