Je li Isus Jehova?

• Pokretač teme Pokretač teme Hope
  • Datum početka Datum početka
a jehova je samo jedan od sinova odvrgnutih kada su se delili narodi, kome je zapao izrael u nasledstvo, svi smo svedoci sta ovih dana radi, jako ruzne stvari, u palestini, gazi
dokaži svoje laži sa jasnim stihovima

1.
a jehova je samo jedan od sinova odvrgnutih kada su se delili narodi, kome je zapao izrael u nasledstvo,

ČIJI je sin?
----------
2.
svi smo svedoci sta ovih dana radi, jako ruzne stvari, u palestini, gazi

Pa zašto taj tvoj glavni bog - ne sredi toga lažnjaka?

svi smo svedoci sta ovih dana radi, jako ruzne stvari, u palestini, gazi
za koga ti navijaš?
za palestince - za muslimane?
--------
koje si ti vjere? tko je tvoj bog?
--------
PALESTINCI = FILISTEJCI – PROROŠTVA
==========

JEREMIJA 25,14

"I oni će služiti mnogim narodima i velikim kraljevima i

PLATIT ĆU IM PO NJIHOVIM ČINIMA I PO DJELIMA RUKU NJIHOVIH.

JEREMIJA 25,15

Ovako mi reče JAHVE, Bog Izraelov: "UZMI OVAJ PEHAR VINA IZ

MOJE RUKE I NAPOJI NJIME SVE NARODE KOJIMA ĆU TE POSLATI.

JEREMIJA 25,16

NEKA PIJU DOK NE ZATETURAJU I DOK SE NE IZBEZUME

ZBOG MAČA ŠTO ĆU GA MEĐU NJIH POSLATI.

JEREMIJA 25,17

I uzeh pehar iz ruke JAHVINE i NAPOJIH NJIME SVE NARODE

KOJIMA ME JAHVE BIJAŠE POSLAO:

JEREMIJA 25,20

i svu onu mješavinu naroda: sve kraljeve zemlje Usa, SVE KRALJEVE ZEMLJE FILISTEJSKE, AŠKELON, GAZU, EKRON I ONO ŠTO OSTADE OD AŠDODA;

...........
JEREMIJA 47,1

RIJEČ KOJU JAHVE UPUTI PROROKU JEREMIJI O FILISTEJCIMA

prije nego što faraon osvoji GAZU.

JEREMIJA 47,2

Ovako reče JAHVE: "Evo, vode se dižu sa Sjevera i kao nabujali brzaci poplavljuju zemlju i sve što je na njoj, gradove i sve njihovo pučanstvo. I ljudi vapiju, i kukaju svi žitelji zemlje,

JEREMIJA 47,3

uz tutanj kopita njegove ždrebadi, uza štropot kola i tresku točkova. Oci više ne mare za djecu svoju jer su im ruke klonule

JEREMIJA 47,4

ZBOG DANA ŠTO OSVANU DA FILISTEJCE ISTRIJEBI, da zatre Tiru i Sidonu sve do posljednjeg pomagača. JER JAHVE ISTREBLJUJE FILISTEJCE, i sav ostatak otočja kaftorskog.

JEREMIJA 47,5

GAZI ĆE BITI OBRIJANA GLAVA, RAZOREN AŠKELON. A TI, AŠDODE, OSTAČE ANAKOVACA, DOKLE ĆE TE TUGA RAZDIRATI?

JEREMIJA 47,6

JAO, MAČU JAHVIN, KAD LI ĆEŠ SE SMIRITI?

VRATI SE U KORICE, STANI I POČINI!

JEREMIJA 47,7

ALI KAKO DA SE SMIRI, KAD JAHVINA RUKA NJIME ZAPOVIJEDA: NA AŠKELON I NA MORSKI ŽAL ON GA ISUKA.

..........
EZEKIEL 25,15

Ovako govori JAHVE Gospod: `ZATO ŠTO FILISTEJCI

IZVRŠIŠE ODMAZDU, KRVAVO SE OSVEĆUJUĆI S MRŽNJOM U

SRCU, RAZARAJUĆI SVE ZBOG SVOJEG NEPRIJATELJSTVA
,

EZEKIEL 25,16

ovako govori JAHVE Gospod: Evo, PODIŽEM RUKU NA FILISTEJCE, istrijebit ću Kerećane, UNIŠTIT ĆU SVE ŠTO PREOSTANE NA MORSKOJ OBALI!

EZEKIEL 25,17

TAKO ĆU IM SE STRAŠNO OSVETITI KAZNAMA JAROSNIM.

I kad im se osvetim, znat će da sam ja JAHVE.`

..........

JOEL 4,4

"I vi, Tire i Sidone, što hoćete od mene?

I VI, FILISTEJSKI KRALJEVI? ŽELITE LI MI SE OSVETITI?

AKO SE BUDETE SVETILI MENI, OSVETA ĆE BRZO NA VAŠE GLAVE.

..........

AMOS 1,6

Ovako govori JAHVE: "ZA TRI ZLOČINA GAZE,

ZA ČETIRI ZLOČINA, ODLUKA JE NEOPOZIVA:

JER ODVEDOŠE SVE U IZGNANSTVO

I EDOMU PREDADOŠE
,

AMOS 1,7

PUSTIT ĆU OGANJ NA ZIDINE GAZE DA DVORCE JOJ SAŽEŽE.

AMOS 1,8

ISTRIJEBIT ĆU ŽITELJE AŠDODSKE I ŽEZLONOŠU IZ AŠKELONA.

PRUŽIT ĆU RUKU NA EKRON DA OSTATAK FILISTEJSKI POGINE,"

VELI JAHVE GOSPOD.

............

SEFANIJA 2,4

Da, GAZA ĆE POSTATI PUSTINJA, AŠKELON PUSTOŠ. AŠDOD U PUKLO PODNE BIT ĆE IZGNAN, EKRON IZ TEMELJA IŠČUPAN.

SEFANIJA 2,5

Teško stanovnicima obale morske, narodu kretskome!

EVO RIJEČI JAHVINE PROTIVU VAS: "JA ĆU TE PONIZITI, ZEMLJO FILISTEJACA, UNIŠTIT ĆU TE, ISTRIJEBIT ĆU SVE TVOJE STANOVNIKE!

SEFANIJA 2,6

I postat ćeš ispaša, pasište pastirsko i ograda za stado.

SEFANIJA 2,7

I TAJ KRAJ PRIPAST ĆE U DIO OSTATKU DOMA JUDINA; tu će oni izvoditi blago na pašu; uvečer se ODMARATI U KUĆAMA AŠKELONSKIM, jer će ih pohoditi JAHVE, Bog njihov, i on će promijeniti sudbinu njihovu.

...............

ZAHARIJA 9,5

VIDJET ĆE TO AŠKELON I PRESTRAŠITI SE,

A GAZA SVA ĆE UZDRHTATI, I EKRON, JER GA NADA PREVARI:

NESTAT ĆE KRALJA IZ GAZE, AŠKELON ĆE PUST OSTATI,

ZAHARIJA 9,6

U AŠDODU STANOVAT ĆE KOPILAD! ZATRT ĆU PONOS FILISTEJACA,

..............

pa jahve nije, jel vidis sta radi? ti mislis da je ovaj jahve Isysov Bog? ja ne mislim
...

TO nije odgovor na moje pitanje!
...............
Da li tako uobičajeno komuniciraš?
Kad te se pita:
KOJE JE BOJE OVAJ ZID?
Ti odgovaraš:
SADA JE PET SATI!

-----------

1.
koje si ti vjere
2..
tko je tvoj bog?
ime?
3...
daj 2-3 Biblijska stiha tipa
ime boga je....

pa jahve nije, jel vidis sta radi?
šta radi?
samo PRAVDU
ali ti znaš da NISI u istini
pa GA zato izbacuješ
i nadaš se da ćeš tako olako proč
ali - nećeš - nač će te ON
šta ti nije bolje prihvatiti istinu
pokajati se i spasiti se?
------
KOLIKO Bogova ti imaš za jednog boga???
dal ti je ISUSEK = BOG?

a ne smeta te što će sam SIN pobiti više od 2/3 krivo vjernih zlih zemljana?

tko je tvoj bog?
ime?
upravo sam odgovorio, samo na drugoj temi Svevisnji, El Elion, evo te teme, koga zanima jos:
takodje:
In Genesis 14:18–20 Abraham accepted the blessing of El, when Melchizedek, the king of Salem and high priest of its deity El Elyon blessed him.[57]

dakle, Isus je prvosvestenik po ovom redu, i mi hriscani samo za jednog BOGA ZNAMO, EL ELJONA, prevedeno na nas jezik - SVEVISNJEG.

e, upravo zato ISUS kaze "Bog AVARAMOV, ISAKOV I JAKOVLJEV", a jevrejima rece da je njihov bog djavo, a kako su dospeli da im djavo bude bog? pa prosto zamenom, supstitucijom, a to su radili i u proslosti, kada su uzimali baal-a sebi za boga npr, za vreme Ilije, kada je on jedini bio Boziji Prorok, a svi ostali baal-ovi
dal ti je ISUSEK = BOG?
trik pitanja ovako na blic izbegavam, plus sam i fleksibilan, kod mene sve moze, problem je nastao sa saborima, njih bi morali da analiziramo da li je iste ili slicne sustine ili prirode [problem sa prevodjenjem i nerazumevanjem jedni drugih] sa Ocem, pa bi dosli do odgovora ko je kriv, a na blic necu da odgovaram, i ne moze se odgovoriti samo sa da ili ne [jer vi mislite jedno, a rec je o drugom], recimo da ste svi u pravu po ovom pitanju, a ako necete da analiziramo sabore kada je problem iskrsao, i kako se razvijao, onda ste svi u krivu.
@Maki zna da je moje stanoviste polu-arijansko, da je moja stranka bila za kompromis, da se pomirimo, a atanasijeva da je htela samo da nas satre, pa su se naposletku oni etablirali i uvalili svima lazno otkrivenje... ej oni ce na zemlji da prosudjuju odnos SINA I OCA na nebu? a sveti Duh koga je rekao da salje, On ih nije zanimao? ko nece taj sabor da analiziramo, nemoj ovakva pitanja da mi postavlja
a ne smeta te što će sam SIN pobiti više od 2/3 krivo vjernih zlih zemljana?
to apokalipticne sekte veruju, a znas i sam da ja raskrinkavam apokalipsu kao lazno otkrivenje, tako da za nju imamo vec posebne teme

Zadnje uređeno:
trik pitanja ovako na blic izbegavam
Nemoj misliti da su to trik pitanja. Piramida tako pise, u natuknicama. Kada se pazljivo procitaju te njegove natuknice, onda shvatis sto je htio da kaze. Nece valjda da trosi vrijeme na izrazavanje i stilske figure, kao ostali.

No, sa Piramidom neces moci da pricas o saborima i sl. On ti o tome prvo nista ne zna, a dugo, to ga niti ne zanima. On priznaje cijelu Bibliju, od korica do korica, i na doslovan nacin. Ako u Bibiliji pise da je bozje ime Jehova, to je to. Morat ces da objasnjavas da li se ime Elohim nalazi u starijim knjigama, da je Jehova uveden u kasnijim knjigama. Nama drugima bi to bila vrlo zanimljivo pratiti.

Mada se ne bih zacudio da Piramida ne priznaje da je Bibilija postupno nastajala, da je ona zbirka knjiga razlicitih pisaca. Nisam posve siguran da ljudi poput njega ne bi vjerovali u to da je Biblija jednog dana izravno sisla s neba u danasnjem obliku, da ju je napisao (ili barem nadahnuo) sam Bog ili Duh Sveti. Tako da ces s njim tesko razgovarati o povijesnom razvoju teoloskih koncepata, saborima i pojedinim knjigama biblijske zbirke.

da je moje stanoviste polu-arijansko, da je moja stranka bila za kompromis, da se pomirimo, a atanasijeva da je htela samo da nas satre, pa su se naposletku oni etablirali i uvalili svima lazno otkrivenje... ej oni ce na zemlji da prosudjuju odnos SINA I OCA na nebu? a sveti Duh koga je rekao da salje, On ih nije zanimao? ko nece taj sabor da analiziramo, nemoj ovakva pitanja da mi postavlja
A je l' ima danas neka organizirana crkva koja slijedi to ucenje, ili si to sam izabrao da slijedis ih povijesnih spisa?

A je l' ima danas neka organizirana crkva koja slijedi to ucenje, ili si to sam izabrao da slijedis ih povijesnih spisa?
pa, i ima i nema, zapravo svi ovi koji negiraju Isus da je Gospod Bog su ta "crkva", vidis da me pitaju jel ima jedan ili tri boga, sveta Trojica?
to moze da proceni i prosudi samo nepristrasan, neko sa strane, ko razume dijalektiku i dualizime, a stvari stoje ovako:
Isus je bio i istorijska, materijalna licnost, od krvi i mesa, i duhovna, jer Bog je Duh - i to je taj dualizam koji bi bar ti trebao da razumes, ali u cemu je problem? sto vise je materijalan, manje je duhovan, i obrnuto, ali to je zamka u koju su svi upali, pa neki da bi se iskobeljali kazu BOGO-COVEK, 2 U JEDNOM, ali su kazem, u 4. veku namerno napravili problem, da se prizna ISTOBITNOST SA OCEM:
sabor u Niceji (325), koji je osudio Arijeve postavke i proglasio dogmu o istobitnosti Oca i Sina, te Arija izopćio i protjerao.
A zapravo sam Isus kaze da je Otac veci od njega, pa stoga ja kazem da sam polu-arijanac, citiram:
U Panoniji su postojale dvije struje: strogo arijanska (anomejci), koja je učila da Sin nije sličan Ocu, i poluarijanska, koja je tumačila da je Sin manji ili slične biti s Ocem.

radi se o nijansama, onda o biti-sustini, a na sledecem saboru tek o prirodi, ali se oni i neki nisu ni razumeli, a neki su isli namerno djonom da eliminisu konkurenciju

imas i ovde https://sh.wikipedia.org/wiki/Arijanstvo jos bolje https://sh.wikipedia.org/wiki/Arije
stvar je u nauci i jeziku, kosmogonija

Prema Ariju je Bog od večnosti, a Sin njegov prvi stvor, preko koga je sve ostalo stvorio. „Otac je u eonskim vremenima stvorio jedinorođenog Sina, kroz koga je stvorio i eone i svemir. Sin je bezvremeno stvoren od Oca, on je kreiran i stvoren pre eona, ali nije postojao pre nego što je stvoren, no je svakako jedini koji je bezvremeno bio stvoren od Oca pre svih."[5]

problem je kada arije kaze da je bilo vreme kada sin nije postojao vec samo otac, sto je i jezicko logicki i naucno pogresno, zato ja sumnjam da su mu to podmetnuli, falsifikat da je, jer:
  1. ako je neko otac, on vec mora da ima potomstvo, sina
  2. i ako je sin taj pocetak stvaranja, onda nije postojalo vreme, pre sina, nije teklo, samo je postojao Bog kao Duh, ali se On tada ne naziva Ocem!!!

ovo - to je objasnjenje zasto ja ne mogu da podrzim arija, jer je fakticki pogresio, iz spisa koji su nam dostupni, ako nisu falsifikovani da se podmetne ariju, ali na drugoj strani, ovi koji njega osudise, ne mogu ni njih da podrzim, jer sam ISUS RECE DA JE OTAC VECI

p.s. ironija sudbine je da je jevsevije tj. euzebije napisao crkvenu istoriju, najosveobuhvatniji izvor i boljeg nemamo, a njega su svrstali u polu-arijance, pa sam ja za njim i sam sebe tako nazvaol istina je i da su obe struje, ja kazem stranke gledale da se uslihtaju konstantinu, i on je promenio plocu, okrenuo curak naopako

@Maki ?

Zadnje uređeno:
daj 2-3 Biblijska stiha tipa
ime boga je....
Jedini Bog je Svevisnji, negde se prevodi samo Visnji, jevreji kazu EL ELYON
moras malo da ucis sta drugi kazu, evo ja drzim da je ovako bilo https://en.wikipedia.org/wiki/El_(deity)
Francesca Stavrakopoulou has argued that Yahweh was originally a storm‑warrior deity operating under the authority of the patriarch-god El, and traces how, through a process she terms “pantheon reduction,” Yahweh gradually assumed El’s status and characteristics within Israelite religion, rather than immediately replacing him in a sudden shift to monotheism.[21]

inace na istom linku su i stihovi koji ovo dokazuju sto ona tvrdi, da je jahve bio pod patronatstvom ELA kao svevisnjeg, vrhovnog
PONOVLJENI ZAKONI 32, a sto je zapravo https://en.wikipedia.org/wiki/Song_of_Moses
a jehova je samo jedan od sinova odvrgnutih kada su se delili narodi, kome je zapao izrael u nasledstvo,
Ponovljeni zakon 32,8 Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova:
Ponovljeni zakon 32,9 tad Jahvu njegov narod zapade, Jakov bi njegova baština.
\\
pa boziji! secas se sta pise: a kada sinovi boziji videse kceri covecije, ...
jel ti lepo pise da je jahva samo sin, i da bastini samo izraela, tj jakova, pa ne moze sve ostale narode onda? samo ja mislim onaj koji je kao pali andjeo ustao protiv Boga,a vidimo da ga je kod ovih i zamenio; meni vala jahva nikad nece biti bog, ne pominje se u mojoj pravoslavnoj, od sinoda izdatoj bibliji, ali uzmi ti sve prevode PONOVLjEN ZAKON 32,8-9, pa uporedi, a nemoj meni da verujes da jahve ne moze da bude vrhovni, tj Visnji, a ja sam ponudio Jeruzalemska Biblija https://biblija.biblija-govori.hr/glava.php?knjiga=Ponovljeni+zakon&prijevod=sve&glava=32 trebalo bi da ti pase prevod
Pa zašto taj tvoj glavni bog - ne sredi toga lažnjaka?
a zasto ne sredi djavola jednom za svagda? to ti je to, on je djavo koji se umuljao i njima zamenio BOGA ELA Francesca samo nije smela toliko daleko da ide, zensko pa se boji 😃

Zadnje uređeno:
Jako zanimljivo. Steta sto su ljudi na zapadu neprosvjeceni barbari pa unistavaju sve sto je drugacije od njih. Sada bi smo imali obilje razlicitih krscanskih struja i crkava. Imali bi smo jedan zivopisan krscanski hinduizam.

upravo sam odgovorio, samo na drugoj temi Svevisnji, El Elion
nisi dao 2-3 Biblijska stiha gdje bi jasno i glasno pisalo
Ime Boga Jedinoga - ili dvojstvenoga - ili trojstvenoga
je - EL ELION
------------
zašto nisi?
zato jer tvojih laži nema u Bibliji
-------

Jedini Bog je Svevisnji,
YHVH = SVEVIŠNJI Jedini Bog Otac
a NE SIN G Yehoshua, lažno zvan Isusek,
jer NIJE i NEĆE nikad biti Bog

======

POSTANAK 14,22

Abram odgovori kralju Sodome: "Ruku uzdižem pred

JAHVOM, SVEVIŠNJIM Stvoriteljem neba i zemlje,

1. SAMUELOVA 2,10

Koji se protive JAHVI, padaju, SVEVIŠNJI grmi s nebesa. JAHVE sudi

međama zemlje, daje silu svojemu kralju, uzdiže snagu pomazanika svoga.

2. SAMUELOVA 22,14

JAHVE s neba zagrmje, SVEVIŠNJEGA glas se ori.

PSALAM 13,6

Ja se u tvoju dobrotu uzdam, nek` mi se srce raduje spasenju tvome!

Pjevat ću JAHVI koji mi učini dobro, pjevat ću imenu JAHVE SVEVIŠNJEG!

PSALAM 18,14

JAHVE s neba zagrmje, SVEVIŠNJEGA glas se ori.

PSALAM 21,8

Doista, kralj se uzda u JAHVU i po dobroti SVEVIŠNJEGA neće se pokolebati.

PSALAM 47,3

Jer JAHVE je to - SVEVIŠNJI, strašan, kralj velik nad zemljom svom.

PSALAM 92,2

Dobro je slaviti JAHVU, pjevati imenu tvome, SVEVIŠNJI;

PSALAM 97,9

Jer ti si, o JAHVE, SVEVIŠNJI - nad svom zemljom,

visoko, visoko nad bozima svima.

JOEL 1,15

"Jao dana!" Jer JAHVIN dan je blizu i dolazi k`o pohara od SVEVIŠNJEG.

MIHEJ 6,6

"S čime ću doći pred JAHVU, hoću li pasti ničice pred Bogom SVEVIŠNJIM?

Hoću li doći preda nj sa žrtvom paljenicom, s teocima od jedne godine?
1758022093968.png

Ponovljeni zakon 32,9
...

PONOVLJENI ZAKON 32,9 –

ZAPADNE BAŠTINA JAHVU
=========

PONOVLJENI ZAKON 32,9

tad JAHVU NJEGOV NAROD ZAPADE,

JAKOV BI NJEGOVA BAŠTINA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Napisano ko otajstvo (ili krivo prevedeno)

za mnoge koji nisu određeni za spasenje

jer ne sagledavaju cjelokupnost Biblije

i ne vide da ne vide

TKO i ŠTO je Bog Jedini Otac YHVH

i da je SVE od Boga Oca YHVH Jedinoga.

Čitaj okolne stihove:

PONOVLJENI ZAKON 32,8

Kad je VIŠNJI BAŠTINU DIJELIO NARODIMA,

kad je razmještao sinove čovječje,

odredi im međe po broju Božjih sinova:

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Višnji = Bog Jedini Otac YHVH
DIJELIO BAŠTINU!!!!
Znači da je SVE od Boga Oca YHVH
i ON DIJELI SVE drugima.
------------------
PONOVLJENI ZAKON 32,10

U zemlji stepskoj ON GA JE NAŠAO, u pustinjskoj jezivoj pustoši.

Obujmio ga, gajio ga i čuvao k`o zjenu oka svoga.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Otac YHVH je „NAŠAO“ Jakova!
Sasvim jasno da NITKO nije Bogu Jedinome Ocu YHVH
DAO Jakova, jer je Jakov OD Boga jer je Jakov
VLASNIŠTVO od Boga Jedinoga Oca YHVH,
jer je Jakova STVORIO Bog Jedini Otac YHVH,
a time je i Jakov VLASNIŠTVO od Jedinog Boga Oca YHVH.
========
Bog Otac YHVH govori Jakovu:
........................
POSTANAK 28,13
Uza nj je Jahve te mu govori: "Ja sam JAHVE, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov. ZEMLJU NA KOJOJ LEŽIŠ DAT ĆU TEBI I TVOME POTOMSTVU.

POSTANAK 28,14
Tvojih će potomaka biti kao i praha na zemlji; raširit ćete se na zapad, istok, sjever i jug; tobom će se i tvojim potomstvom blagoslivljati svi narodi zemlje.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac YHVH – DAJE zemlju Jakovu,
i razmnožit će rod Jakovljev.
==========

PSALAM 47,5
BAŠTINU nam odabrao - ponos Jakova, svoga ljubimca.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac YHVH je odabrao BAŠTINU!
NIJE Bog Jedini Otac YHVH DOBIO baštinu
jer – SVE JE NJEGOVO!

===========
PSALAM 135,4

Jer JAHVE SEBI ODABRA JAKOVA, Izraela za dragu svojinu.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac YHVH je odabrao Jakova.
NIJE Bog Jedini Otac YHVH DOBIO Jakova u baštinu.
==========
IZAIJA 41,8

Ti, Izraele, slugo moja, JAKOVE, KOG SAM IZABRAO,

potomče Abrahama, mojega ljubimca!

Bog Jedini Otac YHVH je izabrao Jakova.

NIJE Bog Jedini Otac YHVH DOBIO Jakova u baštinu.
==========

IZAIJA 43,1

Sada ovako govori JAHVE, KOJI TE STVORIO, JAKOVE, KOJI TE SAZDAO, Izraele: "Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj!

IZAIJA 44,21

Sjeti se toga, JAKOVE, i ti, Izraele, jer si SLUGA MOJ!

Ja sam te STVORIO i sluga si mi, Izraele, neću te zaboraviti!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NIJE Bog Jedini Otac YHVH DOBIO Jakova u baštinu,
jer ga je STVORIO – a time je Jakov – Njegovo vlasništvo,
i Njegov SLUGA.
============
I tako dalje – na masu mjesta
jasno rečeno „kontra“ onoga
da je Boga Jedinoga Oca YHVH „ZAPAO“ Jakov
u nekoj kao podjeli.

Kad je Sotona kušao SINA G Yehoshuu,
davao je po jedan stih izdvojen iz konteksta,
a OVO je baš takav primjer
izvrtanja istine.

============

Ponovljeni zakon 12,9

jer još niste stigli u Počivalište,

u BAŠTINU KOJU TI DAJE JAHVE, BOG tvoj.

Baštinu DAJE Onaj koji je VLASNIK.
JAHVE Bog Jedini Otac je STVORITELJ SVEGA –

a time i Vlasnik SVEGA.
============

BAŠTINA

H5159

נַחֲלָה

nachălâh

nakh-al-aw'

..................

From H5157 (in its usual sense); properly something inherited, that is, (abstractly) occupancy, or (concretely) an heirloom; generally an estate, patrimony or portion: - heritage, to inherit, inheritance, possession. Compare H5158.

Total KJV occurrences: 222

......................................
Od H5157 (u svom uobičajenom smislu); pravilno nešto nasljeđeno, to jest (apstraktno) zauzeće, ili (konkretno) nasljedstvo; općenito posjed, vlastelinstvo ili dio: - baština, nasljeđivanje, nasljedstvo, posjed. Usporedite H5158.
=============

Nazad
Vrh