Ja ne kažem da je Isus vječan kao Otac, naprotiv, rođen ali opet može biti božansko biće jer je proizišao iz Boga....kako ne možeš vjerovati da Isus iako je imao početak, Bog ga je učinio Bogom - Izaija 43,10. Mihej 5,2 govori o rođenu u vječnosti i rođenju u Betlehemu. Bog mu je dao kao Sinu svu moć. Znači ovo učenje je između trojičara i jeh. svjedoka ako te zanima.
Ako Isus nije vječan onda NIJE Bog, jer jedino je Bog vječan, a ovo da je Bog učinio Isusa Bogom jeste točno, ali NA KOJI NAČIN, e to treba shvatiti, a ne pričati bajke o tome.
Bogom ljudi nazivaju uzrok svega, dakle vječno biće, ali Bogom se također naziva i Stvoritelj svemira, a taj nije vječno biće, jednostavno da ne može jednostavnije biti.
Na koji način je Isus ne stvorio nego NAPRAVIO svemir je meni više nego jasan, Isus sam kaže da NE MOŽE ništa sam napraviti a kamoli svemir kakav je naš, TKO je onda svemir napravio?
Zaboravljate da je Isus PRVOROĐENI, dakle Prvi se rodio, Prvo je biće u našem prostor-vremenu, poslije Njega rađala su se ostala Prva bića, kojima je Isus kralj, i kojima je OMOGUČIO da se rode, dakle i da sve naprave što danas postoji, dakle SVA ta Prva bića zajedno su napravila svemir, nije Isus sam to radio, dajte logično počnite razmišljati, i kao vladar kojega sva Prva bića slušaju, mogao je raditi sva ta čudesa, bio je pun Duha Svetoga, dakle Božje Sile, čitaj Prvih bića, a da je to istina dokazuje Isusova tvrdnja da ćemo mi ljudi VEĆA čuda od Njega činiti, kako postaćemo Božanska bića, ma da malo sutra, ne nego će nas ta Prva bića slušati i raditi ono što zapovjedimo kako su i Apostoli to radili, i eto tajna postanka otkrivena, nema nikakvoga pravoga čuda, sve razumno i logično da logičnije ne može biti, e da!