Htio sam da pitam na onoj temi poznate licnosti koje su presle na islam, ali mi se cini da je prikladnije pitati ovdje... da tamo ne odemo vam teme.
Uglavnom, zensko oblacenje tj. pokrivanje. Kaze se tamo, poznate zene koje su presle na islam i onda su uklonile sve svoje slike na kojima im se vidi kosa, vrat... sta ja znam koji vec dijelovi tijela.
Po meni je to u islamu najcudnije pravila ponasanja, moram priznati. Imam dojam da je to potpuno protivno zenskoj prirodi. Zenama zabranjivati da se slobodno odijevaju u sarene boje, da pokazuju kosu i sl. Naredjivati im da se zamotaju. To mi je sve potpuno protiv zenske prirode. A osim toga, tako se stvara i neka odbojnost ili potiskivanje kod muskaraca.
Razumijem da kada bi u islamu postojao monaski red, da se monahinje tako zamotaju ili da se tako obicne zene zamotaju kada idu u dzamiju (pravoslavke se vrlo slicno odijevaju kada udu u crkvu), ali za svakodnevnu nosnju... mislim da je to tlacenje zenskog uma. One jednobojne balonere do zemlje kad obuku sve iste, i sve u tamnim tonovima (nema neki da je crveni na tockice ili sa cvjetnim uzorcima) i jos marame na glavu... uzas, jadne zene.
A u mene bratic diplomirani farmaceut, i radi u prodaji medicinske opreme. Jednom u firmi trebalo da se ide u Saudijsku Arabiju i jos tih par okolnih zemalja da im se ponudi medicinska oprema. Nitko nije htio da ide u te cudne zemlje, svi se boje tamo ici, ne znas hoces li nesto reci ili nehoticno uciniti pa da te izbicuju ili ti odsjeku ruku, nogu, uho... on se javio. Bio je dolje 2-3 tjedna. Uglavnom, kaze da je na terenu u razgovoru s njihovim ljekarima primijetio veliki broj nekih oboljenja (zaboravih kako se to strucno zove) koja nastaju zbog pomanjakanja D vitamina?!
Sunce pici, ljudi zive u pustinji, a obolijevaju jadni zbog pomanjkanja D vitamina. Umjesto da se suncaju cijele godine, da se kupaju goli ili u kupacim gacama, da nose cijele godine kratke rukave i hlace... ne, vjera im to zabranjuje i oboljevaju od pomanjkanja D vitamina, koji koza sama stvara ako boravis na suncu. A u njih sunce pici na najjace.
E pa sada vi meni recite tko je tu lud?