"Sloboda govora"
Kakvi bi mi ljudi bili kada bi neke vremenske nepogode pogodile Italiju ili Rusiju i gdje desetine tisuca civila, djece, nastrada, a mi se tome radovali samo zato sto su pravoslavci, ili katolici?
Charlie Hebdo ima razloga da mrzi teroriste iako su prvi poceli ono sto se zbilo prije nekoliko godina. Ali sta su im krivi ovi sto su nastradali u zemljotresu? Ovaj put nacrtali rusevine i napisali "nema potrebe da saljemo tenkove".
Ali najveci je problem u tome sto nesmiju da napisu nista protiv recimo holokosta. Uopste protiv zidova jer odmah eto ga antisemitizam. Kakav je to onda freedom of speech ako jedno mozes i smijes vrijedjati a drugo nesmijes?
Kada je onaj kepec macroni rekao da je sloboda govora crtati poslanika Muhameda, iako zna da je to nepotrebno vrijedjanje tudjih osjecaja, a kada su njega nacrtali sa hitlerovim brkovima i stavili na bilbord, on ih je tuzio. Licemjerje.
Ovaj sekularni liberalizam je uspio odvojiti crkvu od drzave i sada na ebayu mozes kupiti igracke u liku isusa i dodje i kriz i ti mozes da se igras sa onime sto je nekome presveto.
Senilac biden kaze, dzaba narodu sto ima ar 15, njima treba ratni avion da skinu vladu. Jedva cekam da ih trump cijepa na godinu. Iako kada su osnovali demokraciju rekli su Americka vlada ce uvijek biti "vlada naroda, vlada od naroda i vlada za narod". Ali jok, milioni amerikanaca nemaju ni za hranu dok "government for the people" salje milijarde dolara da podrzava ratove.
Ovaj kapitalizam koji imaju vodi totalitarnom rezimu i komunizmu. I ovaj kanadski beaver otvoreno govori kako je komunizam dobar i hvali kinu. Bezbozni i bezmoralni ateisti koji neznaju niti zasto zive su najjace oruzje sto "elita" ima isto kao i "vjernici" koji hoce u freedom
Zar nebi bilo moralno da bude protiv zakona vrijedjati Isusa? Ne, umjesto toga oni bez problema prave i adult crtice o njemu. Jer bitno je vjeru i boga maknuti onda ce ovcice u tor. A od vjere je ostalo samo krscanstva i islama. I dok je u redu voditi dijalog, nazalost mi se toliko mrzimo a samo njima to ide na ruku. Kao sto neko rece kada musliman i krscan ubiju jedan drugog onda je 1-1, ali zato 2-0 za wokere