Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

Poruka 27
Autor poruke: B____.
Naslov poruke: Duh piše o svom iskustvu u paklu — „Teško je učiti o nebeskim stvarima u paklu“

Ovdje sam, B ____. i želim reći koju riječ. Indijanac me pokušao zaustaviti, ali tvoja je žena rekla da mu dopustim da piše, i ja to činim. (Napomena: Padgett je uz sebe imao grupu duhova i vodiča koji su mu pomagali u komunikaciji s duhovima pa se ovdje referencira na tu dinamiku)

Pa, još uvijek sam u paklu i patim, i želio bih ponovno umrijeti, ali ne mogu i morat ću to podnijeti. Ne mogu čak ni biti gluh (bio je jako gluh dok je živio u tijelu) kako bih izbjegao neke od svojih muka, jer sam okružen najpaklenijim bićima koja možete zamisliti i moram ih slušati. Nema smisla pokušavati se boriti, jer ne mogu nikoga povrijediti, a postali su još dosadniji kad sam pokušao udariti jednog od njih.

Strašno je, i zato žalim što nisam slušao i pokušavao razumjeti što mi je Doktor (Napomena: dr. Stone je bio Padgettov prijatelj) tako često govorio dok sam bio na Zemlji, ali sada je prekasno. Često čujem što ti sada govori u vašim razgovorima, ali iz nekog razloga ne mogu sasvim razumjeti, a osim toga, kad bih, ovi prokleti ružni duhovi bi izbili sav razum iz mene. „TEŠKO JE NAUČITI ONO ŠTO NAZIVATE NEBESKIM STVARIMA U PAKLU“, i toliko sam nesretan i ne vidim načina da se olaknem.

Doktorov otac je razgovarao sa mnom i rekao mi neke stvari koje su bile slične onima koje mi je Doktor rekao, i osjećao sam se bolje dok mi je govorio, i došla mi je neka nada, ali kada sam se vratio u svoj pakao i vidio sve užase i vrišteće, ružne duhove, zaboravio sam, i osjećaji pakla su me ponovno obuzeli, i patio sam.

Oh, kad bih samo mogao pronaći neko olakšanje od ovih muka!

Pa, pokušat ću ponovno, jer znam da je gospodin Stone ljubazan i želi mi pomoći, ali problem je u tome što sumnjam da može, ali ću ići kako savjetujete i pokušati vjerovati da može. Vrlo sam zahvalan vama i doktoru i pokušat ću se nadati. Sve da se izvučem iz ovog mjesta i od ovih vragova.

Vaša žena kaže da moram prestati. Dakle, laku noć.

B____.

Gospodin Padgett je tada primio poruku od sv. Luke.

Fusnota: Ja, L. R. Stone, bio sam prisutan kada je gore navedeni duh B---. pisao. Dobro sam ga poznavao nekoliko godina prije nego što je umro i često sam s njim razgovarao o važnosti stjecanja Božanske ljubavi u svojoj duši. Bio je vrlo gluh prije ulaska u duhovni svijet. Nakon što je pisao preko gospodina Padgetta, rekao sam mu da potraži mog oca koji je svijetli duh Nebeskih Nebesa. Duh je otišao s mojim ocem kako bi primio pomoć i upute i sada je napredovao prema Nebeskim Nebesima.

Zadnje uređeno:
Poruka 28
Autor poruke: SVETI LUKA
Naslov poruke: Komentar o onome što je duh prethodno napisao — „Teško je učiti o nebeskim stvarima u paklu.“

Ovdje sam, sveti Luka.

Želim napisati nekoliko redaka o temi koja bi vas oboje mogla zanimati. Spomenuli ste izraz iz pisma koje ste upravo primili: "teško je učiti o nebeskim stvarima u paklu." To je sažeta izjava velike istine, i ako bi je smrtnici znali i u potpunosti cijenili, natjerala bi ih da shvate potrebu razmišljanja i učenja o tim nebeskim stvarima dok su na Zemlji.

Znam da mnogi kažu da neće vjerovati u ortodoksni pakao ili u potrebu brige o budućnosti ili da će iskoristiti svoju priliku u zagrobnom životu, ako ga uopće ima. Kad bi te osobe mogle shvatiti značenje takvog životnog puta, ne bi prepustile svoju budućnost slučaju, već bi, dok su na Zemlji, tražile te nebeske stvari i započele s ostvarenjem tih stvari sada, a ne bi čekale da napuste tjelesni oblik.

Kažu da ih pravedni Bog neće kazniti osuđujući ih na vječne muke, i u pravu su; i premda ih ovaj pravedni Bog uopće ne osuđuje, ipak su osuđeni zakonom koji je jednako nepromjenjiv kao i ljubav tog Boga, i taj zakon donosi svoju sigurnu kaznu, iako možda nije vječna. Ali ona je sigurna i od samog duha uvelike ovisi njezino trajanje. Ako se duh nađe u takvom stanju da ne može započeti prema svom otkupljenju sve do dugo vremena nakon svog dolaska u duhovni svijet, tada će ta kazna dulje trajati; i ako početak ovisi, kao što se vrlo često događa, o sposobnosti i kapacitetu duha da primi i razumije one stvari koje će ga pokrenuti u njegovom napretku, tada će mnogi duhovi godinama i godinama ostati u stanju u kojem se nalaze kada prvi put dođu u svoje domove u paklovima.

Na tim mjestima nema ničega što bi potaknulo ili pomoglo razumijevanju ovih nebeskih stvari, već, naprotiv, sve što bi spriječilo i ometalo takvo razumijevanje; čak i beznađe i vjerovanje u vječnost kazne, te često nedostatak znanja da postoji neko drugo ili bolje mjesto od onog gdje se nalaze.

I ovdje želim reći da unutar duha nema ništa što ima kvalitete ili moći da ga pokrene prema napretku, i u tom smislu, istinit je stari biblijski izraz "kao što drvo padne, tako će i ležati". Čak i što se tiče prirodne ljubavi, ovi duhovi u paklovima ne mogu pokrenuti početak prema visokim mislima i uvjerenjima, i samo kada im dođe neki utjecaj izvana, mogu imati buđenje svoje uspavane bolje i istinske prirode, tako da njihov napredak može započeti. Ne mislim time da je potrebno da im dođe neki visoki i duhovni pomagač, već samo da neki utjecaj izvana mora doći kako bi se probudili.

Taj utjecaj može biti od duha u naizgled sličnom stanju kao i njihov, ali koji je primio neki tračak uzdižuće istine koji može prenijeti tamnom bratskom duhu. Svi duhovi mogu pomoći drugima koji su u nižem ili stagnantnijem stanju od njih samih, i ponekad to i čine; ali veliki problem ovdje je u tome što, osim ako duhovi koji potencijalno pomažu nemaju neku želju pomoći svojim bližnjima, duhovima tame, oni ne pokušavaju pomoći. I tako, kao što vaš prijatelj kaže, "teško je učiti o nebeskim stvarima u paklu." On u potpunosti shvaća tu činjenicu i čak i uz pomoć koja mu je ponuđena i koja će mu biti pružena, bit će mu teško započeti.

Smrtni život nije jedino mjesto kušnje, ali je najvažnije mjesto i najlakše za čovjeka da započne i shvati početak ovih nebeskih stvari.

Neću sada više pisati, ali uskoro ću doći i napisati službenu poruku.

Stoga, s ljubavlju prema tebi i prijatelju, reći ću vam oboma, imajte vjere i ne dopustite da vas obuzme sumnja u vezi nebeskih stvari o kojima smo vam pisali.

Laku noć.

Vaš brat u Kristu, Luka.

Dodatak svetog Luke. A kada sam koristio izraz duh, mislim na dušu odjevenu u duhovno tijelo.

Poruka 29
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: Zemaljski život i što on znači smrtnicima.

JA SAM OVDJE, Isus

Večeras si u boljem duhovnom stanju i napisat ću službenu poruku.

Želim pisati na temu "Prava istina o životu na Zemlji i što on znači smrtnicima."

Kada ljudi shvate da su djeca Oca i pod Njegovom brigom i zaštitom, shvatit će da moraju voditi takve živote koji će ih učiniti sposobnima da se sjedine s Ocem i budu sposobni sudjelovati u Njegovoj Ljubavi koja ih, takoreći, čini dijelom Njega. Mislim da u svim ljudima postoji potencijal da postanu dio Božanske Biti, ali da bi sudjelovali u toj Božanskoj Biti, moraju dopustiti da Ljubav Oca, u svojoj najvišoj prirodi, uđe u njihove duše i učini ih jedinstvom s Njim. Nijedna puka ljubav koja im je dana kao stvorenjima Očevog djela neće im omogućiti da postignu ovo uzvišeno stanje.

Prirodna ljubav sama po sebi nije dovoljna, jer kada im je ta ljubav dana, bila je namijenjena samo da im omogući dobar i skladan život sa svojim bližnjima. Nije to bila prava Ljubav koja je činila dio Božanske prirode Oca, niti je bila namijenjena da ljude učini dijelom te prirode. Dakle, da bi ljudi primili ovu višu Ljubav, moraju činiti Očevu volju dok su na Zemlji, inače će imati teži zadatak, nakon što postanu duhovi, u primanju divnog dotoka ove Božanske Ljubavi.

Zemlja je velika ravnina probnog rada (engl. probation), a razvoj duša ljudi ovisi o njihovom ispravnom životu - u skladu s onim načelima koje je Otac uspostavio kao sredstvo kojim mogu primiti ovo stanje Ljubavi, koje ih jedino može ujediniti s Njim.

Samo dobra djela nisu dovoljna. Iza svih djela mora biti razvoj duše, koji proizlazi samo iz posjedovanja ove Ljubavi. Ne mislim time da djela ne čine dio ovog razvoja, jer čine; ali djela bez posjedovanja ove Ljubavi nikada neće učiniti čovjeka posjednikom jedne stvari potrebne da osigura svoj ulazak u Nebesko Kraljevstvo.

Ljudi moraju voljeti jedni druge i, naravno, moraju "činiti jedni drugima ono što bi oni činili njima". Kad bi se ovo pravilo ponašanja poštivalo, ljudi bi bili mnogo sretniji na Zemlji, čak i ako ne posjeduju Božansku Ljubav o kojoj govorim.

Nitko se sam od sebe ne može ispuniti ovom Ljubavlju, jer će ona doći u njegovu dušu samo na jedan način: molitvom Ocu za njezin utjecaj i vjerom da će je On dati onome tko je iskreno i ponizno moli. Znam da neki ljudi misle da molitva nije ništa više od apela njihovom boljem ja, ali kažem vam da je to pogrešno uvjerenje; i kada shvate istinu da se molitva uzdiže k Ocu, da je On čuje i da joj se odgovara, shvatit će veliku misiju i korist molitve.

Neka ljudi žive najuzornijim životima, a ipak neće nužno postati partneri ove Velike Ljubavi i imati kvalitete koje su im potrebne da prime veliki dar jedinstva s Ocem. Potičem sve ljude da žive dobrim moralnim životom, jer to ima svoju vlastitu nagradu u duhovnom svijetu i čini ih sretnijima kao duhovna bića u stanju puke prirodne ljubavi i osposobit će ih za život u duhovnom svijetu koji će im donijeti sreću; ali ne sreću onih koji se osposobljavaju za veću sreću u Nebeskom Kraljevstvu.

Neću obeshrabrivati ljude da traže život moralista ili onoga koji pokušava slijediti istine ponašanja koje nameće zlatno pravilo, već naprotiv, naglašavam nužnost takvog života. Dobar čovjek se približava slici Oca bliže nego što to bilo koje drugo biće može postići, a njegova nagrada u budućem životu bit će ona koja dolazi samo od življenja života takvog čovjeka. Stoga kažem, što više čovjek živi u skladu s ovim moralnim propisima, to će se više približiti slici u kojoj je stvoren.

Ali zašto bi ljudi bili zadovoljni slikom kada Prava Supstanca može biti njihova ako poslušaju Očev poziv? Slika može zadovoljiti neke koji su zadovoljni malim stvarima, ali duša koja teži želi pravu supstancu koju Otac slobodno nudi onima koji će prihvatiti Njegov poziv.

Nijedan čovjek ne može zaista živjeti dobar moralni život osim ako nema za vodiča Ljubavi koju sam spomenuo. Ne vjerujem da će itko tko zna razliku između slike i Supstance biti zadovoljan s prvim, jer ako je tako, odbacuje najveću sreću koju mu čak i Otac može podariti.

Stoga neka se ljudi ne zadovoljavaju pokušavajući živjeti dobrim moralnim životom, već neka svim srcem traže Ljubav koja ih čini istinskim Božjim anđelima; i to anđeli koji mogu osjetiti i shvatiti (zbog Božanstva koje im takva Ljubav donosi) sigurnost da su besmrtni.

Besmrtnost je samo od Boga, a sve manje od Boga, ili Njegove Božanske Biti koja čini stvorenje dijelom tog Božanstva, nije besmrtno.

Adam i Eva (kako ih zovu, pravih imena Aman i Amon) bili su smrtnici, slobodni od grijeha i poslušni Ocu, te su mislili da su besmrtni; ali kada je došlo iskušenje i oni su popustili, shvatili su na svoju veliku žalost da nisu besmrtni. I tako će biti sa svakim duhom smrtnika u budućem životu, gdje Božanska Ljubav Oca nije postala dio njegovog postojanja.

Život na Zemlji važan je dio velike vječnosti življenja, i ljudi bi to trebali shvatiti u punom smislu, a ne misliti da je Zemlja samo mjesto zaustavljanja gdje je duh obavijen tijelom samo radi užitaka i zadovoljenja svojih tjelesnih apetita. Ovaj zemaljski život prolazna je sjena duhovnog života, ali važna sjena sreće koju čovjek može uživati u budućnosti. To je najvažnije razdoblje cijelog čovjekovog postojanja, a način na koji se takav život živi može odrediti cijeli budući život čovjeka. Ne mislim da nema otkupljenja iza groba, jer Očevo milosrđe nastavlja se u duhovni život; ali kada čovjek ne prihvati ovu milost - mislim na način na koji može postati Božansko dijete Oca - dok je u zemaljskom životu, možda je nikada neće prihvatiti u duhovnom životu.

Toliko je duhova zadovoljno ostati u sreći svoje prirodne ljubavi i odbijaju biti uvjereni da ih u Očevom Kraljevstvu čeka veća Ljubav i sreća koja može biti njihova, ako samo vjeruju i traže. To kažem iz svog znanja o stvarnom stanju duhova u duhovnom svijetu i teškoćama koje su otkupljeni duhovi pronašli u svojim nastojanjima da uvjere te duhove koji uživaju sreću svoje prirodne ljubavi, da postoji sretnija i bolja sfera u kojoj mogu živjeti, ako traže Božansku Ljubav Oca.

Kao što sam rekao dok sam bio na Zemlji, "uska su vrata i uzak je put koji vodi u vječni život, i malo ih je koji njime ulaze." I ova se izreka odnosi na duhovni svijet kao i na materijalni svijet.

Stoga dopustite mi da potaknem sve ljude da traže ravnu i usku cestu, jer samo njome ljudi mogu doći do punog uživanja u onome što im je Otac osigurao.

Sada ću stati, ali na kraju ću reći, sa svom ljubavlju i znanjem koje posjedujem: Neka ljudi traže ovu veliku Božansku Ljubav i u vjeri će je pronaći i zauvijek biti jedno s Ocem - besmrtni kao što je On besmrtan i sretni izvan svake zamisli.

Zato ću reći sa svom svojom ljubavlju i blagoslovima, i blagoslovima Oca, "tražite i naći ćete."

Laku noć.

Vaš voljeni brat i prijatelj,
ISUS.

Zadnje uređeno:
Poruka 30
Autor poruke: Saleeba - drevni duh šeste sfere
Naslov poruke: Traži pomoć

Dopustite mi da napišem samo malo jer mi je potrebna pomoć, a vidjela sam kako ste pomogli posljednjem duhu koji je pisao.
(Napomena: Padgett je malo prije toga primio poruku od duha koji je bio u tami)

Bilo mi je divno kakva se promjena dogodila u njoj dok ste joj govorili o Božjoj Ljubavi, a kada je otišla s tim prekrasnim duhom koji joj je tako ljubavno govorio, pomislila sam da postoji nada i za mene.

Dakle, znam da ćete mi pomoći, jer mi je pomoć toliko potrebna, a čini se da ste spremni pomoći svima nama.

Ja sam žena koja je živjela prije mnogo godina u zemlji koja je daleko od vašeg doma; i u vrijeme koje seže u stoljeća. Bila sam egipatska princeza i živjela sam u vrijeme kada vaš Isus, o kojem sam vas čula govoriti, nije bio poznat svijetu. Učili su me filozofiji starih Egipćana, a Oziris i Izida bili su naši bogovi i božice. Obožavali smo ih, ali ne u ljubavi ili obožavanju duše, već u strahu i užasu. Oni nisu bili voljeni Otac za kojeg kažete da je vaš Bog, već strašna bića moći i gnjeva koja su pozivala na našu poslušnost kroz strah od kazne i mučenja pakla u kojima su trebali vladati i tamo mučiti duhove smrtnika koji im nisu poslušali. Dakle, vidite, naše duše nisu bile razvijene ljubavlju, već su naši umovi bili kontrolirani strahom, i prinosili smo svoje žrtve kako bismo umirili strašne prijetnje njihova gnjeva.

Prirodno sam bila žena puna ljubavi, a u životu izvan svojih vjerskih uvjerenja bila sam samilostna i suosjećajna. Oni koji su mi bili podložni u našem odnosu vlasti voljeli su me i bili su zahvalni i poslušni podanici; ali kada je došlo do pitanja našeg štovanja i vjerskih dužnosti, žrtvovala sam mnoge od njih kako bih zadovoljila gnjev i zahtjeve naših bogova. Ove su žrtve isprva prinošene javno, ali postale su toliko velike i štetne za dobrobit nacije u njezinom političkom aspektu da su se kasnije naše žrtve prinosile privatno, ali su ipak prinošene.

Naša su vjerovanja bila stvarna i iskrena kao što su vjerovanja vas kršćana u vašeg Boga Ljubavi i milosrđa; i vršili smo volju naših bogova s jednakom vjerom da vršimo svoju dužnost, kao što vi vršite volju Oca u vjerovanju da vršite svoju dužnost.

Ali kao što sada vidim, kakva je razlika u motivima i kakva je razlika u rezultatima. Naši su motivi bili umiriti naše ljutite bogove i time spriječiti da njihov gnjev padne na nas koji smo nastavili živjeti, a vaši su motivi primiti i biti ispunjeni Ljubavlju i Milošću Oca Ljubavi te ispuniti svoje duše onim što će vam omogućiti da živite u Njegovoj prisutnosti i postanete vrhunski sretni.

U dugim godinama koje sam provela živeći u duhovnom svijetu, sve sam to intelektualno naučila, i mnoge druge stvari koje mi pokazuju okrutnost i degradaciju vjerovanja koja su prevladavala dok sam bila smrtnik i koja su rezultirala fizičkom smrću mnogih mojih podanika, a i smrću njihovih duša.

Ljubav za nas nije bila nešto božansko. Poslušnost i umirivanje gnjeva bogova bile su za nas božanske stvari.

I sada, iako sam čula za ovu Ljubav vašeg Oca i vidjela rezultate te Ljubavi na njihovom izgledu i prividnoj sreći štovatelja vašeg Boga, ipak nikada nisam razumjela ovu Veliku Ljubav, osim na intelektualan način. Moja duša nikada nije osjetila utjecaj ove Ljubavi i nikada prije nisam smatrala potrebnim da tražim tajnu postizanja blagodati ove Ljubavi. Ali sada vidim da u ovoj tajni postoji nešto više od pukog znanja o postojanju Ljubavi, za koje mi um govori da mora postojati; i tako, nakon što sam na svojim putovanjima na Zemlju čula o tvojim susretima s duhovima koji traže ovu Ljubav, ili bolje rečeno izlaz iz svoje tame i patnje, i nakon što sam vidjela učinak nekih njihovih napora, došla sam k tebi da naučim način, ako je moguće, kojim mogu postići duševno iskustvo o kojem sam čula da govoriš ti i prekrasni duhovi koji ti dolaze.

Naravno, moja drevna vjerovanja još uvijek imaju određeni utjecaj na mene, iako sam otkrila da su Oziris i Izida mitovi; ali ipak, to negativno znanje mi nije pružilo sredstva kojima mogu dobiti ovu Ljubav o kojoj govorite. Iako znam da ljutiti bogovi ne postoje, ipak postoji praznina u mojoj duši za koju shvaćam da nikada nije ispunjena. Stoga se molim da mi, ako mi možete pomoći na putu koji će me dovesti do pronalaska ove Ljubavi koja ispunjava dušu o kojoj govorite, bit ću vam jako zahvalna ako to učinite i slijedit ću taj put.

U godinama otkako sam došla u duhovni svijet, živjela sam u brojnim sferama, svaka zaredom progresivna. Ali ni u jednoj od ovih sfera u kojima sam živjela nisam otkrila da stanovnici posjeduju ovu Ljubav duše koju želim steći. U višim sferama u kojima sam živila i u najvišima, postoji predivan razvoj mentalnih kvaliteta, a znanje koje posjeduju ovi duhovni stanovnici je izvan svake zamisli smrtnika. Grijeh ne postoji u tim najvišim sferama, a sreća je vrlo velika, a duhovi su vrlo lijepi i sjajni. Ali u mojoj usporedbi ljepote i sjaja ovih duhova s onima koji tvrde da ovaj razvoj duše potiče od Ljubavi, primjećujem veliku razliku.

Imamo svoje ljubavi i svoje harmonije, i mir vlada, ali ipak nisam zadovoljna, kao ni mnogi drugi koji žive tamo gdje ja. Ali uzrok ovog nezadovoljstva nam nije otkriven i tek, kao što rekoh, u svojim posjetima zemaljskoj ravni i slušajući o ovoj Ljubavi, uvjerila sam se da se velika tajna našeg nezadovoljstva može pronaći među onim duhovima koji tvrde da imaju ovu divnu Ljubav. Stoga dolazim k vama i molim vas da mi pokažete način da je naučim.

Pa, posjetila sam zemaljsku ravninu mnogo puta otkako sam duh i povremeno sam razgovarala s duhovima koji tvrde da imaju ovu Ljubav, i oni su mi donekle pričali o toj Ljubavi, ali nikada nisam puno razmišljala o tome do nedavno. Bila sam sretna u svom stanju kao što sam vam rekla o njemu i nisam smatrala vrijednim istraživati činjenicu što ta Ljubav znači. Ali nekako me u posljednje vrijeme obuzela želja da je naučim i stoga dolazim k vama jer vidim druge kako vam dolaze i kažu da im je potrebna pomoć.

Nisam išla drugima o kojima govoriš jer sam mislila da bih mogla dobiti više pomoći ako prvo dođem k tebi. Duhovi koji traže tvoju pomoć kažu da mogu na neki način steći prednost ako prvo dođu k tebi. Ne znam zašto, ali oni vjeruju u to; i kad sam vidjela učinak njihovog dolaska k tebi, pomislila sam da bi to moglo biti tako i stoga sam došla.

Bila sam kći jednog od ranih faraona i zvala sam se princeza Saleeba.

Ne znam kako izračunati stoljeća, ali živjela sam prije nego što su izgrađene piramide, pa vidiš da sam dugo u duhovnom svijetu.

Ne sada, ali nekad ću ponovno doći i napisati ti detaljniji opis sfera kroz koje sam napredovala.

Pozvala sam tvoju majku i ona je tako lijepa. Mora da ima mnogo te Ljubavi. Kaže da će mi pokazati put do te Ljubavi i da će me sama voljeti - i odvesti me najvećem duhu u cijelom duhovnom svijetu, u kojem mogu vidjeti ovu Ljubav razvijenu u svom najvećem savršenstvu.

I idem s njom.

Zato se sjetite mog obećanja da ću ponovno doći, jer hoću.

Stoga, s puno zahvalnosti i najsrdačnijim pozdravima,
želim vam laku noć,
Saleeba.

Poruka 31
Naslov poruke: Mnogi drevni duhovi nisu u Nebeskim Rajevima

JA SAM OVDJE, Isus.

Ne, sfere u kojima je ona (Saleeba) živjela su one koje je tvoja baka opisala kao domove samo intelektualnih duhova. U tim različitim sferama postoje mnoge podsfere, a različite rase čovječanstva prirodno se okupljaju s tim duhovima vlastite rase - tako da iako je ova Egipćanka možda živjela u tim različitim sferama, ne slijedi da je živjela u istim podsferama s duhovima drugih rasa, i po svoj prilici nije. Ona je vrlo drevni duh, ali njezine godine u usporedbi s vječnošću - onim što je prošlo, kao i onim što će slijediti - su kao zrnce pijeska na morskoj obali u odnosu na sav ostatak pijeska. Stara je koliko ljudi smatraju godinama, ali kako mi gledamo na to, ona je od sadašnjosti - i nije jako stara.

Ona će ti reći o sferama u kojima je živjela, ali one neće biti nimalo drugačije ili veće od onih koje je tvoja baka opisala. I nije napredovala iznad šeste, i ne može dok ne primi Božansku Ljubav i bit Oca.

Dakle, dok ti opisuje ove sfere, imaj na umu činjenicu da nikada nije otišla dalje od šeste, kako ju je opisala tvoja baka.

Možda je prošla kroz ono što joj se čini mnogo više sfera od onih koje je opisala tvoja baka, ali sve različite faze kroz koje je prošla ne čine ništa više od šest nižih sfera. Nikada nije bila u sedmoj niti je prošla kroz nju.

Zato neka tvoj um bude smiren oko ove točke: Nijedan duh koji je bez ove Ljubavi nikada nije prešao šestu sferu.

Drevni biblijski patrijarsi i proroci, poput Mojsija, Abrahama, Elizeja i ostalih, nikada nisu prešli šestu sferu sve do mog dolaska, kada su primili Božansku Ljubav - i činjenica da su oni drevni duhovi ne znači nužno da su sada u vrlo visokoj sferi.

Tvoja baka, na primjer, nalazi se u mnogo višoj sferi od svih drevnih koji nikada nisu primili Božansku Ljubav.

Dakle, činjenica da je duh drevan, sama po sebi ne znači da je vrlo visokog reda duha. Mnogi duhovi koji su preminuli relativno nedavno nalaze se u šestoj sferi jednako visoko kao i ovi drevni. I mnogi duhovi koji su došli u duhovni svijet u kratkom vremenu, na primjer vaša supruga, nalaze se u višoj sferi od mnogih ovih drevnih koji su u duhovnom životu stoljećima - da, stoljećima i stoljećima - i to iz razloga što ti drevni imaju samo mentalni razvoj koji ih može odvesti samo u šestu sferu, dok vaša supruga ima razvoj duše koji ju je već odveo u Nebeske sfere.

Stoga nemojte misliti da duh koji vam dolazi može biti drevni duh, možda je u visokoj sferi ili vas može uputiti u stvari koje će vas voditi u Očevo kraljevstvo; jer to nije istina.

Egipćanka koja vam je došla sada traži ovu Ljubav i ona će je primiti i napredovati više kako razvija svoju dušu, ali nikada neće stići više od šeste sfere dok je razvoj njezine duše ne osposobi za više sfere. Sama činjenica da ima mentalni razvoj koji joj je omogućio napredak do šeste sfere neće joj ni na koji način pomoći da napreduje iznad nje.

Kako se njezina duša razvija, napustit će šestu sferu i nastaniti se u sferi obrazovanja duše koja je u skladu s njezinim razvojem, i to može biti samo treća - ali ova sfera će joj omogućiti brži napredak nego da ostane u šestoj, zbog razloga koje je vaša baka prikazala u svojoj poruci.

Zato nemojte biti impresionirani mišlju da vam, budući da je duh drevni, može pomoći ili vas uputiti u stvarima koje se odnose na razvoj vaše duše.

Naravno, njihove mentalne kvalitete su razvijene do visokog stupnja i mogu vam reći mnogo zanimljivih stvari o vremenima u kojima su živjeli i o svojim iskustvima u duhovnom svijetu; ali te stvari, iako zanimljive, ne pomažu vam da postignete Božansko Kraljevstvo.

Što se tiče ovog znanja o duši, oni mogu biti samo bebe i potpuno lišeni svih stvari potrebnih za razvoj duše kroz Božansku Ljubav.

Imam još mnogo toga za napisati, i dok pišemo, vidjet ćete da sam ja pravi Isus i da je moje znanje o Očevom Kraljevstvu najveće koje posjeduje bilo koji duh, bio on drevan ili moderan.

Volio bih da vam mogu pisati svake večeri, ali pod sadašnjim zemaljskim uvjetima ne mogu, jer bi to moglo ometati vaš život na Zemlji.

Ali, kao što sam vam rekao, vrlo brzo ćete biti u stanju u kojem ću imati vaše usluge samo za sebe i svoj rad.

Neću više pisati večeras, već samo reći vjerujte i vidjet ćete slavu Oca i svoje vlastito spasenje i sreću.

Tvoj prijatelj i brat, ISUS.

Dodatak: U ovih nekoliko videa Isus i Marija Magdalena detaljnije i potpunije objašnjavaju razvoj duha u prirodnoj ljubavi, te što je sve potrebno učiniti kako bi došlo do napretka.

Poruka 32
Autor poruke: Saleeba
Naslov poruke: Saleebin napredak u postizanju Božanske Ljubavi.

OVDJE SAM, Saleeba.

U puno sam sretnijem stanju nego kad sam prije pisao i želim ti reći da je Božja ljubav u mojoj duši uzrok moje sreće. Tvoja draga supruga bila je puno sa mnom, govoreći mi o toj Ljubavi i pokazujući mi put kako da je tražim, a ja sam joj vjerovala i slijedila njezin savjet, i kao rezultat toga, pronašla sam mnogo te Ljubavi. Ona je tako velika stvarateljica sreće - i želim je više.

Živim u trećoj sferi jer tamo nalazim puno više te duhovne Ljubavi nego u šestoj, a ono što sada želim je ta Ljubav. Dakle, vidiš da ne mogu živjeti tamo gdje ova Ljubav nije tako obilna. Kad je dobijem više, otići ću u šestu i reći duhovima tamo kakvu sam veliku sreću pronašla i pokušati ih uvjeriti da je također traže, i vjerujem da će mnogi to učiniti.

Jako sam sretna što sam se uplela u tvoje pisanje kada jesam, jer da nisam, ne bih naučila put do ove Ljubavi i sreće. Uvijek ću te smatrati svojim prijateljem i bratom i učinit ću sve što je u mojoj moći da ti pomognem.

Nisam još pronašla nikoga iz svoje rase u ovim duhovnim sferama, ali možda ih ima tamo. Ali ako to ikako uspijem postići, uskoro će ih biti u mojoj sferi.

(Pitanje)

Zaboravila sam mnogo toga u vezi sa svojim zemaljskim životom, ali sjećam se svojih roditelja i nekih svojih suradnika te nekih dijelova svojih vjerskih uvjerenja. I jednom ću vam ispričati o tim stvarima.

Također ću vam ispričati o svojim iskustvima prolaska kroz ove sfere, u svom napretku do šeste, gdje sam morala prestati napredovati. Čudno je da to nisam otkrila do nedavno, ali to je činjenica.

Nijedan duh koji živi u šestoj sferi nije tako lijep kao duhovi treće sfere koji imaju razvoj duše - a samo intelektualni duh nikada ne može postati tako lijep kao oni koji imaju dušu koja voli. Pa, moram prestati, jer sam vam samo htjela dati do znanja da vas nisam zaboravila.

Uskoro ću ponovno doći i reći vam što sam obećala.

Zato ću vam reći laku noć. Vaša prijateljica i sestra, Saleeba.

Poruka 33
Autor poruke: Saleeba
Naslov poruke: Saleeba napreduje i uskoro će biti iznad Treće sfere

OVDJE SAM, Saleeba.

Pa, opet sam s tobom i želim ti reći da sam jako sretna, jer sam toliko napredovala otkako sam ti pisala prije kratkog vremena.

Još uvijek sam u Trećoj sferi, ali sam na višoj razini i s duhovima koji imaju vrlo visok stupanj razvoja duše, i u njihovoj ljubavi sam toliko sretna da ti ne mogu izraziti njezin opseg.

Oh, kakva je divna stvar Božanska Ljubav, i kada razmislim o dugim godinama koje sam živila kao duh, a da nisam ništa znala o toj Ljubavi, teško mogu izraziti svoje žaljenje zbog nesretnog položaja u kojem sam živjela. Sada znam da je Isus pravi vođa svih duhova koji imaju ovaj veliki razvoj duše i da on može pokazati put do Očevog Kraljevstva kao što nijedan drugi duh ne može; a osim toga, kada dođem u kontakt s njim, shvaćam da on sam ima toliko te Ljubavi da ono što govori mora biti istina.

Uskoro ću napredovati u višu sferu, kažu mi, i dobit ću Ljubav u većem izobilju, a onda ću za malo vremena otići svojim ljudima i ispričati im o čudima i slavi svog novostečenog doma. Kakvo blagoslovljeno, sretno vrijeme očekujem među ovim duhovima koji su sada u takvom neznanju o jedinoj stvari koja donosi ovu veliku sreću.

Nisam sada u stanju da vam kažem o svom prebivalištu ili životu na Zemlji kao što sam obećala, ali jednom ću održati svoje obećanje.

Morate imati lijepe misli o meni i dopustiti da vaša ljubav dođe k meni kako bih mogla osjetiti njezinu korist; jer vam moram reći da ljubavne misli smrtnika koji zna što je ta Božanska Ljubav imaju predivan utjecaj na duhove i njihov napredak u duhovnim sferama.

Večeras neću više pisati.

Dakle, s ljubavlju i najljubaznijim mislima, ja sam,
Tvoja sestra u Kristu,
Saleeba.

Poruka 34
Autor poruke: Ann Rollins
Naslov poruke: Opis nekoliko sfera i različitih vrsta duhova koji ih nastanjuju

Pa, dragi moj unuče, ovdje sam i želim večeras pisati o nekim istinitim stvarima i pokazati ti djelovanje Božje Ljubavi među ljudima i duhovima.

Imam mnogo iskustva, iako nisam dugo u duhovnom svijetu - kako mi brojimo vrijeme, što ne činimo; ali samo koristim taj izraz da biste razumjeli što mislim.

Kao što sam vam rekla, nalazim se u drugoj Nebeskoj sferi, gdje su i tvoja supruga i majka. U ovoj sferi svi stanovnici su duhovi koji su otkupljeni Božanskom Ljubavlju i velikom milošću Oca, te velikim darom besmrtnosti o kojem ti je Isus pisao sinoć.

Sada sam toliko razvijena u svojim duševnim osobinama da shvaćam da sam dio Očeve Božanske prirode i da u sebi imam one osobine Njegove prirode koje me čine besmrtnim i koje mi se besmrtnost nikada više ne mogu oduzeti; i ono što kažem odnosi se na sve stanovnike ove sfere.

Naravno, shvatit ćeš da postoji još više Ljubavi koju možemo steći, jer naš napredak u Božanskoj Ljubavi nikada ne prestaje, sve dok ne dođemo u samu Očevu prisutnost i ne budemo ga sposobni vidjeti svojim percepcijama duše.

Ovu fazu ne možeš razumjeti, kao što si sada, ali kada dođeš na mjesto gdje sam ja, hoćeš; i čak je moguće da je, na neki način, shvatiš dok si u smrtnom životu, ali ne u mjeri u kojoj ćeš je shvatiti kada postaneš duh i živiš u ovoj sferi.

Tvoja majka i žena sada imaju ovu kvalitetu percepcije duše, ali čak i među nama postoji razlika u shvaćanju ovoga, i rečeno mi je da kako napredujem više i primam više ove Ljubavi, ova percepcija duše će mi postati jasnija i zadovoljavajuća. Dakle, kada nas čuješ kako kažemo da smo otkupljeni i da posjedujemo dio Božanske Biti Oca, moraš shvatiti da je to usporedna stvar i da nismo savršeni - čak ni Učitelj nije savršen, kao što je Bog savršen, tako nam kaže. Ali on napreduje u stjecanju ove Ljubavi i u povećanoj moći ove percepcije duše.

Dok ne dosegnemo prve Nebeske Sfere, nemamo dovoljnu količinu ove Ljubavi da bismo postali dionici ove Božanske prirode Oca do te mjere da su sve prirodne ljubavi apsorbirane Božanskom Ljubavlju; jer svi ispod te sfere imaju više ili manje puke prirodne ljubavi, koja uzrokuje da zadrže svoje svjetovne naklonosti. Mislim na one stvari koje imaju tendenciju usporavanja njihovog napretka.

Naravno, naša prirodna ljubav prema rođacima ili prijateljima ne napušta nas čak ni nakon što stignemo do Nebeskih sfera, ali kada postanemo stanovnici tih sfera, nemamo interesa za zemaljske poslove ili njezinu vladu.

Sedma sfera je ona koja dijeli one duhove koji imaju samo intelektualne ili moralne kvalitete koje su razvijene, takoreći, do najvišeg stupnja, od onih duhova koji, osim mentalnog i moralnog razvoja, imaju duše razvijene Božanskom Ljubavlju Oca.

Nijedan duh koji nema ovu Ljubav ne može postati stanovnik sedme sfere, tako da kada čujete da je bilo koji od vaših duhovnih prijatelja ili poznanika, ili bilo kojeg drugog duhova, u sedmoj sferi, znat ćete da su ti duhovi primili Božansku Ljubav u mjeri malo manjoj od one koja im omogućuje ulazak u prvu Nebesku sferu i koja ih čini jedno s Ocem, a time i besmrtnima. (Napomena: Čak i mala količini Božanske ljubavi koju osoba primi čini njenu dušu besmrtnom, ali puna emocionalna svjesnost te realnosti dolazi kada osoba postane jedno s Bogom tj. uđe u prvu Nebesku sferu, koja je 8. sfera)

Šesta sfera je ona u kojoj su mentalne i moralne kvalitete razvijene do najveće mjere i nije potrebno da duh ima ovaj duševni razvoj u velikoj mjeri da bi postao stanovnik ove sfere. Drugim riječima, to je sfera koja je posebno dana onim duhovima koji su više razmišljali o poboljšanju svog uma i svojih moralnih kvaliteta nego o razvoju svojih duša postizanjem Božanske Ljubavi Oca. Ova sfera je sfera velike sreće za ove duhove mentalne i moralne izvrsnosti i to je najviše što mogu postići u svom napredovanju u duhovnom svijetu.

Naravno, ovi duhovi također mogu primiti ovaj veći duševni razvoj, jer je Božanska Ljubav besplatna i čeka svu Božju djecu; ali moje je zapažanje da kada duhovi koji pronađu svoju sreću u čisto mentalnim težnjama ili u razvoju svoje moralne prirode uđu u ovu sferu, rijetko postaju dovoljno nezadovoljni svojim stanjem sreće da bi željeli ili tražili veće; Zapravo, većina njih neće vjerovati da postoji veća sreća koju mogu postići, a time ni umrtvljujuće zadovoljstvo koje ih obuzima.

Znam da vam je možda malo teško razumjeti ovu stvar onako kako sam pokušala objasniti, ali ono što sam rekla je istina; i na dan odvajanja ovi će duhovi shvatiti tu činjenicu, ali tada će biti prekasno da isprave svoje zanemarivanje ili nedostatak želje duše za razvojem duše, koji dolazi samo priljevom Božanske Ljubavi u dušu u dovoljnom obilju, a koji je potreban da im se omogući da postanu stanovnici Nebeskog kraljevstva.

(Pitanje)
Pa, kada duh uđe u duhovni svijet, njegovo stanje mentalnog, moralnog ili duhovnog razvoja određuje gdje će prvo živjeti. U velikoj većini slučajeva, prvi dom duha je zemaljska ravnina, i u njoj postoji niz ravnina, viših ili nižih od drugih. Dakle, kada se duh nađe na zemaljskoj ravnini, on također otkriva da se njegovo stanje ne razlikuje mnogo od onoga što je bilo na Zemlji.

Postoje iste ideje o dobru i zlu, o vjerovanjima, naklonostima i željama. Ponekad će ta stanja trajati mnogo godina, a opet promjena može doći relativno brzo. Ova promjena stanja često ovisi o prijateljima ili rodbini, koji pokušavaju pomoći i uputiti ih kada dođu u duhovno svijet.

Ako se takvi duhovni pomagači sami razviju u smjeru intelektualnih težnji, prirodnije će nastojati usmjeriti novopridošli duh istim putem misli i težnji; i tako će moralno razvijeni pomagači - pitanja morala učiniti važnima kojima će novi duhovi posvetiti pozornost. I tako će biti s duhovnim pomagačima, ili onima koji su primili Ljubav Oca u svojim dušama i kojima je takva Ljubav najvažnija stvar u cijelom duhovnom svijetu. Prirodno će nastojati uputiti duh u stvarima koje se odnose na ovu Ljubav i njezin povećani razvoj. Dakle, vidite, mnogo toga ovisi o pomagačima koje novi duh čeka na svoj dolazak u duhovni svijet i uputama koje mu takvi duhovni pomagači daju.

Ali više će ovisiti o stanju samog duha. Kao što sam rekla, kada dođe u duhovni svijet, sa sobom donosi sva svoja uvjerenja, želje i naklonosti, a te odgovarajuće kvalitete će, u većoj ili manjoj mjeri, utjecati na smjer njegovog napretka. Mnogo je lakše utjecati na duh u kojem se, dok je bio na Zemlji, probudila ljubav prema Bogu, čak i u maloj mjeri, da slijedi misli koje će ga voditi duhovnim putovima, nego uvjeriti onoga koji nikada nije doživio to buđenje. I tako je s duhom koji je, dok je bio na Zemlji, posvetio svoje studije i misli mentalnim aktivnostima, isključujući misli koje se odnose na Boga ili vjerska pitanja. Takvi će duhovi prirodno biti privučeni onim stvarima koje smatra nastavkom svojih zemaljskih misli ili koje će mu omogućiti da nastavi s razvojem tih misli; i posljedično, to su njegova "blaga" koja nužno imaju najviše njegovih sklonosti, a iz tih sklonosti proizaći će njegove želje koje će, osim ako se nešto veće ne umiješa, uzrokovati da slijedi tok tih želja. I ista načela mogu se primijeniti na svako stanje duha - mentalno, moralno ili duhovno.

Sada, na bit vašeg pitanja.

Takav duh, slijedeći prirodnu sklonost svog stanja, kao što sam objasnila, nastojat će u svom napretku ući u onu sferu gdje su pružene najveće mogućnosti za razvoj određene faze njegovog stanja koja predstavlja njegovu glavnu pokretačku snagu. A to je u skladu s duhovnim zakonom.

Duh koji iznad svega želi razvoj svojih mentalnih kvaliteta prirodno će tražiti onu sferu gdje te kvalitete imaju najveću priliku za takav razvoj. I tako je s moralistom i duhom religiozne misli.

Sada, Bog je, u svojoj velikoj mudrosti i dobroti, osigurao ove nekoliko sfera i učinio ih prikladnima za svrhe svog stvaranja; i svi duhovi imaju izbor u koju će ući i u kojoj će nastojati živjeti. Ali, naravno, nije osigurana samo jedna sfera te vrste, već ih je osigurano nekoliko, tako da može doći do napretka duhova koji imaju ove nekoliko faza želja i privlačnosti.

Druga, četvrta i šesta sfera namijenjene su onim duhovima koji imaju više kvalifikacija i želja za napredovanjem u svojim mentalnim i moralnim težnjama, odnosno za razvojem onih kvaliteta koje posjeduju, a koje se više odnose na mentalnu i moralnu prirodu.

Naravno, u svom napredovanju od najnižih do odgovarajućih viših sfera koje sam spomenula, duh mora proći kroz međusfere; ali oni se u njima ne zadržavaju niti ih pokušavaju učiniti svojim domovima, niti ostaju u njima radi svog razvoja, jer se u tim međusferama kvalitetama koje ti duhovi pokušavaju razviti ne posvećuje mnogo pažnje, i ti duhovi ne bi imali puno koristi od ostanka u tim sferama. Ali činjenica prolaska kroz te međusfere ne ukazuje (jer je suprotno istinito) da ti duhovi pritom, u bilo kojem stupnju, primaju bilo kakvu dodatnu ljubav ili razvoj svojih duševnih kvaliteta. Tako da duh u trećoj sferi, koji posjeduje Božansku Ljubav, može imati veći razvoj duše od onoga koji živi u šestoj sferi koji nema Božansku Ljubav.

I tako, za razliku od druge, četvrte i šeste sfere koje sam navela, treća, peta i sedma sfera su one koje su prisvojene i posebno pripremljene za duhove koji traže razvoj Božanske Ljubavi u svojim dušama; i u tim sferama, Božanska Ljubav je velika stvar koja se traži i stječe. Duhovi ovih sfera mogu biti jednako visoko razvijeni u svojim mentalnim i moralnim kvalitetama kao i oni prethodno opisani; a često su i više, jer s razvojem duše u Božanskoj Ljubavi, koliko god vam se to čudno činilo, dolazi mentalni i moralni razvoj. Ali ovaj razvoj uma nije glavna stvar koju ovi duhovi traže.

Svaka njihova želja i težnja podređena je njihovim velikim naporima da postignu ovu Božansku Ljubav u najvišoj mjeri, i ti duhovi je uvijek traže i nikada nisu zadovoljni, za razliku od onih koji samo traže mentalni i prirodni razvoj ljubavi. Kao što sam rekla, izvan šeste sfere, ovi samo mentalni ili moralni tragači ne mogu napredovati, osim ako ne traže Božansku Ljubav, a u ovoj šestoj sferi postiže se sreća uma.

A šesta sfera je plodnija sfera probnog rada, u smislu da se mnogi od ovih duhova probude u potrebi traženja ovog razvoja duše, jer nakon što su neki od ovih duhova tamo dugo vremena, počinju shvaćati ovo ograničenje svoje mentalne sreće. I, koliko god vam se to čudno činilo, često prvi put počinju prizivajući sjećanja na svoje djetinjstvo, kada su ih učili i vjerovali da ih Bog voli i da je Njegova Ljubav najveća stvar na cijelom svijetu. Dakle, ovdje vidite ilustriranu, na način na koji vjerojatno nikada niste pomislili, Isusovu izreku da "ako ne postanete kao mala djeca, nikako ne možete ući u Kraljevstvo nebesko".

Ali mnogi od tih duhova nemaju ovakvih sjećanja iz djetinjstva, a onda dolazi djelo viših duhova koji su otkupljeni ovom Velikom Očevom Ljubavlju.

U svemu tome vidjet ćete kako Bog prepoznaje i poštuje neovisnu volju svog stvorenja. On ih ne prisiljava da traže Njegovu Ljubav, već čeka dok, vlastitim iskustvom, ne nauče da ono što su nekada mislili da je dovoljno za njihovu sreću, nije dovoljno; i shvativši tu nedostatnost, postaju nezadovoljni, a s takvim nezadovoljstvom dolazi želja da upoznaju veliku nepoznanicu želje, koja ih, na kraju, uzrokuje da osjete svoju ovisnost o izvoru sreće koji ne proizlazi iz njih samih.

I tako, dragi sine, na svoj nesavršen način pokušala sam ti dati opis nekoliko sfera i njihovog karaktera i predmeta njihova stvaranja.

Moraš vjerovati onome što sam ti rekla, jer je istina; i vjerujući, vidjet ćeš veliku prednost u nastojanju da uđeš u sfere duše ili Božanska Nebesa; jer time nećeš samo postići razvoj svoje duše već i razvoj svojih mentalnih kvaliteta i svoje moralne prirode.

I tako ćeš razumjeti veliku izreku Biblije: "Tražite najprije Kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a sve će vam se to dodati."

Pa, napisala sam ti dugo pismo i moram prestati. Stoga, sa svom ljubavlju odane bake, reći ću ti laku noć.

Ann Rollins.

Poruka 35
Autor poruke: Aman
Naslov poruke: Aman, prvi roditelj, otkriva svoje iskušenje i pad.

Aman, prvi roditelj.

Ne vjeruješ mi, vidim, ali ja sam onaj za koga kažem i želim ti reći da sam sada Isusov sljedbenik i ljubitelj Boga te živim daleko na Nebeskim Rajevima, blizu mjesta gdje živi Učitelj.

Znam da je ljudima teško povjerovati da sam otac sve fizičke čovječnosti i da mogu doći i komunicirati sa smrtnicima; ali Isus je to omogućio otvorivši put višim duhovima da komuniciraju kroz tebe. Trebao bi se osjećati posebno blagoslovljenim što imaš ovu veliku privilegiju i osjećati da ti je Učitelj ukazao veliku uslugu, kao što je to učinio.

Pa, nikada prije nisam došao na Zemlju da komuniciram sa smrtnicima i, budući da je iskustvo novo, imam poteškoća u tome. Ali pokušat ću napisati još nekoliko redaka.

Moja srodna duša i ja živjeli smo u raju koji nam je Bog dao i bili smo vrlo sretni sve do velikog pada. Bili smo toliko ispunjeni mišlju da smo svemoćni i mudri da smo zaključili da poslušnost koju je Bog od nas zahtijevao nije nužna da je se pridržavamo i da bismo, ako samo napregnemo svoje moći, mogli bili veliki kao što je On velik i mogli bismo postići besmrtnost koju On posjeduje. Ali, jao tog dana. Bili smo samo stvorenja, iako divna i lijepa, i ubrzo smo shvatili tu činjenicu.

Neposlušnost je bila u tome što nismo čekali da nam Bog podari veliku Božansku Ljubav koja bi nas učinila sličnima Njemu i po biti i po slici. Bili smo slični Njemu u posjedovanju duša, a također i u mogućnosti postizanja Božanske Ljubavi.

Nismo ga poslušali time što smo pokušavali uvjeriti sebe da smo kao što je On i da se ne moramo dalje podvrgavati Njegovim odlukama. Pokušali smo to uvjerenje učiniti stvarnošću i u svojoj taštini pokušavali smo se činiti kao bogovi; ali čim smo to učinili, "ljuske su nam pale s očiju" i vidjeli smo koliko smo goli i nemoćni.

Bog nas nije istjerao iz svog raja, već su nam neumoljivi zakoni našeg stvaranja i djelovanja Njegove volje pokazali da više ne možemo očekivati ovu Božansku Ljubav, za koju je rekao da će nas učiniti Božanskima.

I tako smo postali obični smrtnici, lišeni mogućnosti postizanja ove Božanske Ljubavi, te smo nakon toga morali postati podložni svim apetitima prirodnog čovjeka i morali smo raditi kako bismo zadovoljili te prirodne apetite.

Nastavili smo živjeti na istom mjestu kao i prije, ali više nismo mogli biti zadovoljeni duhovnom hranom koja je zadovoljavala naše potrebe i omogućila nam da pokorimo apetite koji su činili dio našeg fizičkog bića. Fizičko se tada nametnulo, a duhovno mu se podvrglo, te smo postali ono što su sada smrtnici i morali smo pronaći svoju supstancu u majci zemlji. Bili smo prisiljeni obrađivati zemlju i zarađivati za život radom. Mislim, morali smo raditi kako bismo zemlju opskrbili hranom za naše fizičke potrebe.

Bilo je to gorko vrijeme tuge, ali zakon je nametnuo svoj penal, a mi nismo imali moć osloboditi se tog penala, te smo nakon toga morali živjeti bez mogućnosti da zadobijemo ovu Božansku Ljubav i da naša duhovna priroda ponovno nadvlada fizičku i podčini je.

Kada smo Amon i ja stvoreni, nije bilo drugih ljudskih bića koja su živjela na Zemlji, i nitko nije došao tamo živjeti, sve dok nismo imali sinove i kćeri koji su se međusobno vjenčavali i rađali druge sinove i kćeri.

Ne mogu vam reći koliko je davno bilo naše stvaranje, ali mnogo tisuća godina prije Isusovog dolaska. Večeras neću više pisati, ali ću se vratiti nekad i pisati.

Tvoj brat u Kristu, AMAN.

Zadnje uređeno:
Poruka 36
Autor poruke: Amon
Naslov poruke: Amon, majka svega ljudskog roda, daje svoje iskustvo. Svoje iskušenje i neposlušnost.

AMON.

Ja sam prva majka cijelog ljudskog roda i želim da znate da prije Amana i mene nikada nije postojalo ljudsko biće. Bog nas je stvorio u isto vrijeme i bili smo spremni, odmah nakon trenutka našeg stvaranja, živjeti živote prirodnih bića. Tako da nije bilo postupnog rasta s naše strane iz bilo kojeg drugog stvorenja ili stvari. Znam da je rečeno da prvi čovjek nije stvoren, već se razvio od neke životinje nižeg reda, i kako je proces evolucije napredovao, to biće je na kraju postalo čovjek, sa svim divnim organizmom i strukturom svog tijela, ali želim vam reći da to nije istina.

Kad sam stvorena, bila sam savršena u svom fizičkom organizmu kao što sam ikada bila poslije ili kao što je bilo koji muškarac ili žena ikada postao od tog vremena do danas. Zapravo, vjerujem da smo u vrijeme našeg stvaranja bili savršeniji nego što je čovječanstvo sada, jer nismo imali fizičkih tegoba, bolesti, deformiteta bilo koje vrste.

Svakako smo bili ljepši licem i oblikom nego što je čovječanstvo sada ili je bilo dugi niz stoljeća; a osim toga, naša tijela i organizmi trajali su dulje nego tijela čovječanstva u ovom trenutku.

Prije našeg pada bili smo vrlo sretni u svojoj bračnoj ljubavi i nismo poznavali nikakve nevolje ili brige, i nikada nismo imali ništa što bi nas uplašilo ili odvojilo jedno od drugoga ili od Boga; niti sve dok nije došlo veliko iskušenje, a onda zbog naših ideja o našoj veličini i moći i neovisnosti o Bogu pali smo i nikada više nismo vraćeni u naš položaj ljepote i sreće koji je bio naš na početku naših života na Zemlji.

Dakle, morate vidjeti da smo posebno stvoreni, a ne evoluirali ni iz čega drugog.

Neki ljudi se sada mogu diviti i čuditi biblijskom opisu stvaranja čovjeka i odbaciti opis kao maštu romantičnog uma ili slikovitosti, a ne istinit, ali sada vam kažem da su bitni elementi ovog stvaranja i pada istiniti. Naravno, uloge koje su odigrali jabuka, zmija i vrag nisu doslovno istinite, već su simbolika principa koji su ušli u iskušenje i pad.

Pa, bila sam jednako kriva kao i Aman, ali nisam ga zavela nakon što sam imala ambiciju da postanem besmrtna, a da ne čekam da dođe vrijeme kada će nam Bog dati tu kvalitetu Svoje vlastite prirode; ali naše su se ambicije spojile i raspravljali smo o tome da uložimo veliki napor zajedno i djelovali smo kao jedno u pokušaju da postignemo tu veliku besmrtnost.

Dakle, priča u Bibliji nije baš istinita što se mene tiče, jer nisam zavela niti poticala Amana da učini veliku nepravdu; niti je on mene zaveo da se upustim u taj napor.

Ali sve je to prošlo, i prošlo je mnogo tisuća godina od našeg pada, i mnogo smo patili zbog našeg prvog grijeha. Kao što vam je rečeno, prošlo je mnogo tisuća godina otkako smo se odrekli dara besmrtnosti, sve dok ga Isus, sin Božji, nije obnovio i obznanio čovječanstvu, jer je on bio sin Božji, i kao dio Božanske prirode svoga Oca bio je Božanski i sudjelovao je u tim Očevim osobinama koje su mu dale besmrtnost, a oni koji slijede njegova učenja i prime Novo Rođenje postat će Božanski i besmrtni također.

(Napomena: Isus je postao je Božanskim tek nakon što je u sebe primio Božansku ljubav, i to u dovoljnoj količini da je postao jedno s Bogom, što je dostupno svim ljudima)

Ne smijem više pisati večeras.

Da, hoću, a sada ću vam reći laku noć.
Tvoja sestra,
Amon.

Poruka 37
Autor poruke: Aman
Naslov poruke: Aman ispravlja grešku.

JA SAM OVDJE, Aman.

Da, i želim ispraviti ono što sam prije napisao: da nikada nisam bio duh koji je želio imati samo besmrtnost kao što je Bog besmrtan, već sam također želio steći moć i mudrost koju sam vidio da Bog posjeduje.

Mislio sam da ako bih mogao steći te kvalitete, postao bih Bog i ravnopravan svom Stvoritelju, a time i posjednik cijelog svemira i sve moći i znanja koje je On imao. Moj napor da ostvarim svoju ambiciju u ovim pojedinostima bio je dio mog velikog grijeha neposlušnosti.

Smatrao sam da je najbolje da ti ovo kažem kako moj opis velikog grijeha neposlušnosti ne bi bio samo dio istine. Sada znam kakvo sam beznačajno stvorenje bio u usporedbi s Ocem, a također znam da je stvaranje Amona i mene bilo najvišlje stvaranje u cijelom Božjem svemiru.

Ali velika milost i Ljubav Oca, unatoč mom velikom grijehu, postavila me je u položaj i stanje koje mi je obećao prilikom mog stvaranja, a koje sam izgubio s tako kobnim posljedicama.

Imaš privilegiju koje sam ja tada bio lišen toliko dugih godina, i tvoja sreća može biti velika kao što je moja sada bez potrebe za dugim i mnogim godinama čekanja koje sam ja čekao. Nije ni čudo što čovječanstvo štuje Isusa kao Boga (Napomena: iako on to nije), kada uzmemo u obzir Veliki Dar koji im je donio i način da ga dobiju.

Ne smijem više pisati.

Tvoj brat u Kristu i otac u tijelu.
AMAN

Poruka 38
Autor poruke: Ivan
Naslov poruke: Ivan potvrđuje da su Aman i Amon, prvi roditelji, zapravo komunicirali preko gospodina Padgetta.

OVDJE SAM, IVAN.

Samo želim večeras reći da se uskoro moraš pripremiti primiti poruke koje Učitelj i neki drugi visoki duhovi žele napisati.

Neka tvoji planovi budu takvi da možeš primiti te poruke bez da itko bude razočaran, jer kada kažeš da ćeš ih primiti, a onda se nešto dogodi što će te spriječiti, duhovi osjećaju da nemaš dovoljno interesa i razočarani su.

Pa, to će biti zadovoljavajuće i mi ćemo se dogovoriti u skladu s tim dogovorom.

Znam, međutim, da si bio u stanju ljubavi i duše tijekom proteklih nekoliko dana i shvatio si da ti je Otac bio blizu i da si bio sretan. Zato nastavi usmjeravati svoje misli na Oca i Njegovu Ljubav i otkrit ćeš da će ti doći veća Ljubav i velika sreća.

Osjećam da vaša vjera raste i da odnos među nama svima stalno raste.

Nisam namjeravao pisati više večeras, jer ćemo svi čekati do vremena koje ste naveli.

Pa, već sam vam rekao da je ta Knjiga (Otkrivenje) napisana kao vrsta alegorije i da sada nema praktične koristi i ne treba joj pridavati puno pažnje. Osim toga, nije onakva kakva sam je napisao jer su napravljena mnoga tumačenja i dodaci. U svakom slučaju, nije važna i ljudi gube mnogo vremena pokušavajući riješiti ono što oni nazivaju njezinim misterijama.

Pa, Aman je općeniti pojam koji znači prvi ili najviši, a kada se primjenjuje na čovjeka, znači prvo ili najviše stvorenje. Kako se primjenjuje u Otkrivenju na Isusa, znači čovjek koji je prvi primio Božansku Ljubav Oca nakon njezina ponovnog darivanja.

Doći ću k tebi nekad i detaljnije objasniti ovu stvar. Da, oni (Aman i Amon) došli su k tebi i dali ti svoja imena, imena kojima su nazvani nakon stvaranja. Oboje su stvoreni trenutno i postali su žive duše u trenutku, a nisu izrasli iz klice sporim procesom evolucije. Njihova priča o padu je u biti točna, kako sam saznao od njih i od Učitelja.

Imena Aman i Amon su točna i bila su poznata tisućama godina prije ranih stanovnika Zemlje i onih koji su od njih potekli.

Priča o njihovom padu bila je, naravno, poznata njihovim neposrednim potomcima i postala je poznata nekoliko generacija nakon njihove smrti njihovim udaljenijim potomcima; ali nakon nekog vremena imena su zaboravljena, ali sadržaj priče o njihovom padu nije, i neko vrijeme su postojali rukopisi koji su prikazivali pad, ali su nestali mnogo prije vremena bilo kojeg od sadašnjih spisa, iako se priča o padu s raznim promjenama i dopunama prenosila kroz stoljeća, sve dok pisci Starog zavjeta nisu uključili takvu predaju u Knjigu Postanka. Naravno, Adam i Eva nisu postojali, a ni priča o njihovom padu nije istinita. Ona je samo simbolična u smislu da pokazuje da je čovjek nekoć zauzimao uzvišeno i sretno stanje, te je svojom neposlušnošću pao, a s njegovim padom došlo je stanje zla i grijeha.

Pa, ne smijem više pisati večeras. Dakle, sjećajući se onoga što kažete,
ja sam vaš brat u Kristu.
Ivan - apostol Isusov

Dodatak: U ovim kraćim videima Isus objašnjava istinu o prvim ljudima i njihovom padu

Poruka 39
Autor poruke: Marija, Isusova majka
Naslov poruke: Marija piše da je Isus bio biološki sin Josipa i Marije.

JA SAM OVDJE, Marija, majka Isusova.

Dolazim k vama sa svom majčinskom ljubavlju one koja je toliko voljela svog dragog sina dok je bila na Zemlji i koja je pretrpjela sve boli srca koje mi je prouzročila okrutna smrt moga voljenog, i s ljubavlju koja je pročišćena iskustvom i bliskošću s blagoslovljenim Ocem.

Kažem vam, dolazim k vama s ovom majčinskom ljubavlju, jer ste djeca moga Oca, kao što sam i ja njegovo dijete, a vi ste i braća moga dragog sina, koji je toliko s vama i toliko zainteresiran za vas i vašu budućnost.

Neka vaša ljubav prema Ocu raste, a također i vaša ljubav prema Učitelju, jer je on najveći i najdraži prijatelj kojeg imate na svim Nebeskim ili duhovnim nebesima.

Ja sam na Nebeskim Rajevima, vrlo blizu izvora Božje Ljubavi, a također i blizu doma mog dragog sina, ali ne u istoj sferi s njim jer nijedan duh na svim Nebeskim Rajevima nema isti veliki razvoj duše kao on, niti je opsjednut Božanskom Ljubavlju u tolikoj mjeri.

I želim ovdje reći da nisam u stanju ili mjestu u kojem jesam, jer sam mu majka, već zbog razvoja moje vlastite duše - samo ovo veliko posjedovanje Božanske Ljubavi određuje naš položaj i stanje ovdje.

Sada sam u takvom stanju da znam da je Očeva Ljubav jedina stvar u cijelom Božjem svemiru koja može učiniti smrtnika, ili duh, sudionikom Božanske prirode i stanovnikom Nebeskog Kraljevstva.

Neću više pisati, nego ću se vratiti i pisati vam o ranom Isusovom životu i o njegovom razvoju u Ljubavi kakva mi je bila pokazana dok je bio dijete u razvoju, i nakon što je postao čovjek, prije svog javnog djelovanja.

(Pitanje - Je li Josip bio Isusov otac?)

Pa, pretpostavljam da sam jedina u cijelom Božjem svemiru koji zna činjenicu u vezi s tim pitanjem, i ja kao duh Nebeskih sfera, znajući samo istinu, kažem vama i cijelom svijetu da je Josip bio pravi otac Isusa i da je začet i rođen kao što je začet i rođen bilo koji drugi smrtnik. Duh Sveti ga nije začeo i nikada nisam bila obaviještena da će se takvo što dogoditi. Josip me poznavao prije Isusovog začeća i on me je učinio trudnom s tim blagoslovljenim sinom. To je istina i svi izvještaji i izjave koji govore suprotno su pogrešni.

Bila sam jednostavna židovska djevojka i nikada nisam znala da će moj sin biti drugačiji od sinova drugih majki, i tek nakon što se u njemu razvila Božanska priroda Oca shvatila sam da je toliko drugačiji od sinova drugih majki.

Večeras neću više pisati.

Dakle, draga moja djeco, vjerujte onome što sam napisala, a znajte i da vas volim velikom ljubavlju i da surađujem s drugim Nebeskim Duhovima kako bih vaše duše učinila posjednicima ove Velike Ljubavi.

S ovom Ljubavlju i svojim blagoslovom reći ću: Bog neka je s vama sada i za svu vječnost.

Vaša sestra i majka u Kristu, MARIJA.

Zadnje uređeno:
Ako su ove poruke nastale u prvoj polovici 20. vijeka, mislim da je ovaj John Miller dobro proucio Padgettove poruke i na osnovu njih razradio svoju filozofiju. Jako slicno ucenje iznose i on se, ocito, dosta oslanja na te poruke.

Poruka 40
Naslov poruke: Važnost čovjekovog kultiviranja percepcije duše. Duhovne stvari ne mogu se percipirati materijalnim umom.

JA SAM OVDJE, Isus.

Čuo sam vašu raspravu i jako mi je drago što vi i vaš prijatelj tako brzo napredujete u spoznaji istine, i vrlo brzo ćete se oboje iznenaditi opsegom znanja o duhovnim stvarima i istinama koje će vam doći.

Nijedan čovjek, koji je na Zemlji posvećen samo onome što biste mogli nazvati materijalnim stvarima, neće moći, kada postane duh, razumjeti duhovne zakone, sve dok se ne riješi materijalnog uma i rasuđivanja koje dolazi iz moći koje su se koristile samo u istraživanju materijalnih stvari.

Ne možete percipirati duhovne stvari materijalnim umom, niti čovjek, zbog tih moći uma koje poznaju samo materijalne stvari, može percipirati istine duha. Stoga je potrebno da čovjek njeguje percepcije duše, koje su veće i obuhvatnije od svih sposobnosti materijalnog uma.

Um, kako ga čovjek obično shvaća, nesumnjivo je divan instrument u istraživanju i učenju zakona prirode i odnosa uzroka i posljedice u fizičkom svijetu, ali takve moći, kada se primjenjuju na stvari duha, neće puno pomoći, već će usporiti napredak razvoja sposobnosti duše. Moć rasuđivanja dana čovjeku najviša je kvaliteta materijalnog uma i, kada se pravilno koristi, pruža vrlo sigurnu i zadovoljavajuću metodu dolaska do istine. Ali takva moć, kada se koristi u odnosu na stvari koje su mu strane ili s kojima takve moći nisu upoznate ili se nikada nisu bavile istraživanjem fenomena njihova postojanja, ne može se osloniti na zaključke koji će ljude uvjeriti u istinu.

Zakoni su vječni i nikada se ne mijenjaju, a veliki Otac ih je donio da se primjenjuju na sva stanja i na sve odnose materijalnog i duhovnog svijeta. Ali zakoni koji se primjenjuju na djelovanje materijalnog svijeta nisu prikladni za primjenu na djelovanje duhovnog svijeta; a čovjek koji razumije prvo i njihovu primjenu na materijalne stvari nije u stanju primijeniti zakone koji se primjenjuju na duhovni svijet na duhovne stvari. Poznavanje zakona koji se odnose na prirodno neće pružiti znanje o zakonima koji se odnose na duhovno.

I stoga veliki znanstvenik koji je, dok je bio na Zemlji, bio u stanju otkriti i pokazati djelovanje zakona koji kontroliraju materijalne stvari, kada dođe u duhovni svijet i pokuša primijeniti to znanje na stvari duha, neće to moći učiniti i bit će poput bebe u svojoj sposobnosti da razumije i izvlači zaključke iz duhovnih zakona. Dakle, vidite potrebu da se čovjek upozna s tim duhovnim zakonima, ako očekuje napredak u stvarima na koje se oni primjenjuju.

Materijalni zakoni mogu se naučiti djelovanjem osjetila koja pripadaju materijalnom umu i čine ga, ali duhovni zakoni mogu se naučiti samo korištenjem i primjenom sposobnosti duše. Duša je za duhovne stvari Boga ono što je um za materijalne stvari Boga. I velika greška koju ljudi čine i koju su ćinili jest pokušaj učenja tih duhovnih stvari moćima materijalnog uma.

Pišem vam ovo jer vidim da vi i vaš prijatelj želite naučiti prirodu, operaciju i djelovanje duhovnih stvari, i stoga vam želim utisnuti potrebu za korištenjem percepcija duše koje će vam dolaziti kako se vaša duša razvija. Ove percepcije su jednako stvarne kao i pet osjetila prirodnog uma, iako većina ljudi čak ni ne zna za njihovo postojanje; i kada jednom uspijete shvatiti da one postoje i da ih možete koristiti baš kao što koristite sposobnosti materijalnog uma, moći ćete napredovati u razvoju tih sposobnosti ili percepcija s jednakim uspjehom i sigurnošću kao što to čini veliki znanstvenik ili filozof u proučavanju stvari na koje primjenjuje sposobnosti svog materijalnog uma. Nadam se da sam jasno objasnio što namjeravam prenijeti.

Neću više pisati večeras, već ću reći neka vaša vjera raste i molite se više Ocu, i vidjet ćete kako vam se otvara predivan vidik spoznaje istina duha.

Vaš prijatelj i brat, ISUS.

Zadnje uređeno:
Poruka 41
Autor poruke: IVAN
Naslov poruke: Stanje duše kada i nakon što Božanska Ljubav teče u nju.

JA SAM OVDJE, Ivan.

Dolazim večeras da ti kažem da si u boljem stanju nego sinoć i da ti želim napisati kratku poruku ako misliš da je možeš primiti.

Pa, neću pisati dugo, a ono što ću reći imat će veze sa "stanjem duše kada i nakon što Božanska Ljubav teče u nju".

Kao što znaš, duša u stanju u kojem je čovjek posjeduje prije ulaska Božanske Ljubavi nije u skladu s Božjom Ljubavlju, niti je dio velike Nadduše. Ona je samo posebno stvorenje stvoreno na sliku Oca, koje u sebi ima prirodnu ljubav koja je čovjeku dana u vrijeme njegovog stvaranja, a nema u sebi nikakav dio Očeve biti ili bilo koju kvalitetu koja je čini Božanskom prirodom Oca ili nužno besmrtnom.

Ali kada Božanska Ljubav uđe u nju i ona postane prožeta, takoreći, Božanskom Bitju, tada poprima Božansku prirodu Oca i u mjeri u kojoj prima i posjeduje tu Ljubav, postaje jedno s Bogom i prestaje biti puka slika, te se transformira u supstancu.

Duša u ovom stanju je potpuno drugačiji entitet od duše u stanju u kojem je stvorena i više nije podložna vlasti ni uma ni životinjskih apetita i želja, te je stoga duh koji posjeduje takvu dušu, u biti, dio Oca, ili kako je Isus rekao, u Ocu je i Otac u njoj.

Sada, nemojte shvatiti da je takva duša duša koju je čovjek izvorno posjedovao s povećanim razvojem čistoće i dobrote ili slobode od grijeha, jer to nije slučaj. Takva duša takvom transformacijom postaje nova stvar i nikada se više ne može vratiti u dušu ljudskog podrijetla. Zbog svojstava koje tada posjeduje, postaje besmrtna i takva besmrtna priroda nikada joj se ne može oduzeti.

Ona je sada stvar ljubavi i čistoće, a svijest o njenom istinskom stanju uvijek je s duhom koji ima takvu dušu. Ova transformacija je postupna i ljudi ne smiju misliti da samim činom obraćenja iz svog stanja smrti odmah postaju posjedovani Božanskom prirodom, jer to nije činjenica. Transformacija je postupna i dolazi prema osjetljivosti duša da prime ovu Ljubav o kojoj govorim. Ali kada jednom dotok Ljubavi započne, on se nastavlja vječno. Iako mogu postojati vremena stagnacije i prividnog gubitka ove Božanske Biti, ipak se transformacija uvijek događa, i u određenim fazama njenog napretka, posjedovanje ove Božanske Ljubavi bit će toliko veliko da će izvorna duša, ili njene izvorne osobine, potpuno nestati i ostaviti samo nove osobine koje je Božanska Ljubav usadila u nju. Kvasac, jednom položen, nikada ne prestaje raditi dok sve ne ukisne.

Večeras neću više pisati, već samo dalje reći da ovo stanje preobrazbe mogu postići svi ljudi ako ga samo traže na pravi način i s vjerom. Uskoro ću ti ponovno pisati.

Ostavljajući te, dajem ti svoju ljubav i blagoslov te jamstvo da ti pomažem u tvojim naporima da nastaviš s djelom i ispuniš sva obećanja. Dakle, dragi brate, laku noć.

Tvoj brat u Kristu, IVAN.

Poruka 42
Autor poruke: Swedenborg
Naslov poruke: Poruka ohrabrenja

JA SAM OVDJE, Swedenborg.

Žao mi je što moram reći da je moj rad bio neuspjeh; i da sam zbog te činjenice jako patio otkako sam postao duh. Sada znam da je ono što sam pokušao učiniti bilo oštećeno mojim predrasudama temeljenim na ortodoksnim učenjima i da nisam izvršio djelo velike misije za koju sam bio odabran.

Sada ću reći, ipak, i morate mi vjerovati, da ste odabrani da obavite djelo koje ja nisam uspio, i nadam se da ćete mi dopustiti da vam dam jedan savjet, a to je: prihvaćajte, bilježite i vjerujte samo porukama onakvima kakve će vam doći od Isusa i drugih visokih duhova, i ne dopustite da vam nikakvo vlastito mišljenje pokvari ili ocrni te komunikacije. Istine će vam biti predstavljene i morate ih prihvatiti onakvima kakve dolaze.

Kad sam došao u duhovni svijet i shvatio neuspjeh koji sam napravio, tada je sve za moju savjest bio neuspjeh.

U tvom slučaju, nemaš takvih unaprijed stvorenih ideja koje bi te ometale ili sprječavale u primanju istina, jer se koristiš samo kao kanal kroz koji se te istine trebaju primiti, i one se trebaju objaviti samim jezikom pisaca.

Ja sam tvoj prijatelj, brat i suradnik u obznanjivanju ovih istina i pišem samo zato što ja, kao neuspješan, mogu govoriti iz iskustva. Stoga, brate moj, usmjeri svoje misli više na ovo djelo i, ako je potrebno, žrtvuj svaku svjetovnu obzirnost kako bi nastavio svoj rad i usavršio svoje napore u ispunjavanju velike misije kojom si blagoslovljen. Neću više pisati sada.

Neka te Otac blagoslovi svojom ljubavlju.

Tvoj brat u Kristu, SWEDENBORG.

Poruka 43
Autor poruke: Swedenborg
Naslov poruke: Nije znao za Božansku Ljubav kao različitu od prirodne ljubavi koja mu je darovana prilikom stvaranja.

JA SAM OVDJE, Swedenborg.

Samo želim reći da sam čitao svoj rad dok ga i ti čitaš i da sada shvaćam koliko sam pogrešaka i neistina napravio u tom djelu. Pogrešaka je toliko da će mi trebati više vremena nego što imam večeras da vam dam njihov kratki pregled. Ali uskoro ću doći i pisati vam i nadam se da mi možete posvetiti večer kada mogu pisati bez vremenskog ograničenja.

Otkad sam u duhovnom svijetu, otkrio sam da u mojim spisima postoji toliko izjava o mojim iskustvima dok sam bio smrtnik, kada mi je bilo dopušteno u mom duhu - ili kako sam tada rekao, unutrašnjosti - ući u duhovni svijet, koje nisu bile istinski zamišljene ili protumačene, da je apsolutno nužno da ih ispravim i opišem u skladu s onim što sada znam o istini, a posebno je to nužno jer na Zemlji ima veliki broj smrtnika koji vjeruju u moja učenja i pokušavaju ih slijediti u svojim životima i djelima. Dakle, cijenit ćete moju želju da mi se dopusti pisati. Večeras neću više pisati.

Pa, žao mi je što to moram reći, ali nisam znao za Božansku Ljubav, koja je svojim primanjem u dušu stvorila anđele od ljudi i ponovno ih stvorila, tako da su njihove duše u samoj svojoj biti postale Božanske. Nisam znao za ovu Ljubav kao razliku od ljubavi koja je darovana čovjeku pri njegovom stvaranju, a koja sama po sebi nema ništa Božanskog. Ne, bio sam neupućen u to i nikada to nisam naučio u duhovnom svijetu u svojim posjetima tom svijetu, niti u razgovoru s duhovima.

Sada znam da bez obzira koliko je velika vladajuća ljubav čovjeka prema laži i zlu kada uđe u pakao, imat će priliku da se ta ljubav promijeni i da će se na kraju ljubavi svih koji su u paklu promijeniti u ljubav prema dobru - u nekim slučajevima u Ljubav prema Božanskom, a u drugima u pročišćenje njihovih prirodnih ljubavi do onoga što će ih učiniti savršenim ljudima.

Ovo su neke od stvari o kojima želim pisati, a postoje i mnoge druge jednako pogrešne.

Nalazim se u Nebeskim Sferama i, naravno, Božji sam anđeo i posjednik Njegove Božanske Ljubavi koja je uzrokovala da moja duša postane Božanska, a besmrtnost da mi postane stvar razumijevanja i posjedovanja.

Sada ću stati i s ljubavlju i blagoslovima Boga i svih Božanskih anđela, reći ću laku noć.

Tvoj brat u Kristu,
SWEDENBORG

Poruka 44
Autor poruke: LUKA
Naslov poruke: Luka potvrđuje da je Swedenborg pisao. Važnost ispravljanja pogrešaka u njegovim spisima.

JA SAM OVDJE, Luka.

Došao sam ti reći da ne smiješ sumnjati da ti je Swedenborg pisao i da je ono što si napisao, ili bolje rečeno, primio, kao odgovor na svoja pitanja, on doista napisao. Svi želimo da ti piše o temama o kojima je izrazio želju pisati, jer su mnoga učenja i doktrine sadržane u njegovim zemaljskim spisima pogrešne i moraju se ispraviti, jer ih proučavaju i u njih vjeruju mnogi smrtnici, a sve ih to odvlači od istine.

Jedna velika pogreška ili neistina koja se mora ispraviti jest njegovo učenje da je Isus Bog. To je bogohulno i mrsko svim anđeoskim duhovima, a Učitelju više nego bilo kome drugome, i da bi to ispravio, Swedenborg mora pisati. Pa, večeras neću više pisati, osim da kažem ovo, da je došla još jedna godišnjica uskrsnuća Učitelja, kako se vjeruje, i ljudi štuju Isusa kao Boga, te mu šalju svoje hvale i zahvale kao velikom otkupitelju svijeta njegovom smrću i "uskrsnućem", dok, kao što znate, njegova smrt nije imala puno veze s tim otkupljenjem, a njegovo uskrsnuće nije bilo uskrsnuće za koje je on učio da može biti iskustvo i posjed cijelog čovječanstva.

Žalosno je i pogubno za istinu da ljudi vjeruju i uče da je samo uskrsnuće duha iz tijela uskrsnuće koje je Isus došao naučavati i pokazati; i kada svake godine vidimo ponavljanje obilježavanja godišnjice ovog Isusovog uskrsnuća iz njegovog fizičkog tijela i sva lažna vjerovanja i učenja, sve više shvaćamo potrebu da se naše istine objave svijetu.

Stoga morate više raditi i moliti se Ocu da poveća razvoj vaše duše kako bi naše poruke mogle biti brže primljene.

Sjetite se što je Ivan rekao prije nekoliko noći i vjerujte, jer ćete obećanja koja su tada dana uskoro ostvariti. Uskoro ću doći i napisati poruku.

S ljubavlju i velikom željom da postanemo bliži u našem odnosu i brži u našem radu, reći ću vam laku noć.

Tvoj brat u Kristu, LUKA.

Zadnje uređeno:
Poruka 45
Autor poruke: Martin Luther
Naslov poruke: Luther komentira Swedenborgovu brošuru pod naslovom "Utjelovljeni Bog"

JA SAM OVDJE. Luther.

Samo želim reći da dok čitate brošuru koju sam čitao s vama, te opis i objašnjenje u njoj o tome tko je Bog, potpuno su pogrešni i bogohulni.

Isus nikada nije tvrdio niti poučavao, dok je bio na Zemlji, da je Bog, a to kažem jer nas je tako poučio, i nikada otkako je postao duh nije iznio takvu tvrdnju, a učenja Nove Crkve u ovom konkretnom slučaju su sva pogrešna i teže odvesti ljude od istinske koncepcije tko su i Bog i Isus.

Swedenborg je često sa mnom razgovarao o svojim učenjima i izjavljivao da njegova objašnjenja o Bogu nisu u skladu sa znanjem koje sada ima te da su učenja sadržana u njegovim knjigama o toj temi uglavnom rezultat njegovih vlastitih spekulacija i rezultata njegovih napora u pokušaju da pomiri ono što je smatrao apsurdnom koncepcijom prirode i bića Boga s ispravnim tumačenjem Biblije. Nije mogao prihvatiti doktrinu o Trojstvu, kako ju je objasnila, prihvatila i naučavala Crkva, te je stoga, budući da je vjerovao u nadahnuće Biblije i njezinu nepogrešivost vjerskih istina, tražio neku egzegezu koja bi mogla biti u skladu s Biblijom, a istovremeno u skladu s njegovim idejama o razumu i zdravom razumu. Ali, kako sada kaže, dodao je misticizam misticizmu, a iracionalna objašnjenja iracionalnim objašnjenjima, a rezultat je bio da su njegova učenja bila apsurdnija i teže razumljiva od učenja njegove crkve.

Doktrina o Trojstvu, kako vam je rečeno, nije istinita i nikada nije imala autoritet u Isusovim ili apostolskim i biblijskim učenjima, već je bila samo zaključak nekih starih crkvenih otaca, proizašao iz njihovih nagađanja i želje da od Isusa učine Boga, iako manjeg Boga od Oca, a istovremeno jedno s Ocem i dio Božanstva koje se mora smatrati samo jednim Bogom, i kako su učili starozavjetni pisci i proroci da postoji samo jedan Bog.

Ova je doktrina, naravno, bila apsurdna i stoga jedna od Božjih misterija, ali ipak se poučavala kao istina i bila je dužnost čovjeka da vjeruje u nju, bez obzira može li je razumjeti ili ne, što, naravno, nije mogao.

Ali doktrinu nisu prihvatili svi pisci ranih dana, jer, kao što znate, među tim tumačima onoga što su oni smatrali Svetim pismom vodile su se žestoke kontroverze o pitanju tko je Isus i njegov odnos s Bogom. Ali kako su godine prolazile, doktrina o Trojstvu čvrsto se učvrstila kao kanon vjerovanja u crkvi, i za mog vremena na Zemlji u nju se vjerovalo, a crkva je nije dovodila u pitanje; i ja sam također vjerovao u nju, iako je nisam mogao razumjeti.

Swedenborg je bio član crkve koja je nosila moje ime i za koju mi se pripisuje da sam je osnovao, te je vjerovao u njezine doktrine, čak i o Trojstvu i stvarnoj pretvorbi vina i kruha u krv i tijelo Isusovo, te je nastavio u tom vjerovanju sve do svojih divnih vizija duhovnog svijeta i iskustva susreta s duhovima i anđelima tog svijeta, uključujući Isusa, za kojeg je u svojim spisima tvrdio da je Bog, i s kojim je vodio mnogo razgovora i od kojeg je naučio duhovne istine koje je objavio svijetu.

Kao što vam je rečeno, u razradi planova Nebeskih Anđela, pod vodstvom Isusa, Swedenborg je odabran kao instrument kroz kojeg bi se duhovne istine trebale otkriti čovječanstvu, i u provedbi tog plana, dana mu je moć da u svojim duhovnim percepcijama ili svojim unutarnjim vidom, kako ga on naziva, dođe u duhovni svijet i tamo vidi stanja duhova i anđela, a također i njihova okruženja, te nauči više istine iz razgovora s duhovima i anđelima. I došao je na naznačeni način i komunicirao kako je tvrdio, osim što nikada nije razgovarao s Bogom, već samo s Isusom, kojeg je pogrešno smatrao Bogom; i to se ne može čuditi, jer Isus je bio duh, toliko transcendentan u slavi, ljubavi i mudrosti, da je bilo gotovo prirodno, kako mogu reći, da smrtnik u svom novom i neobičnom iskustvu zamisli ovog slavnog Isusa kao samog Boga. Ali to nije bio Bog, nego samo Isus, kojeg je ovaj vidjelac vidio i slušao.

Imajući ovakvu koncepciju, lako možete vidjeti da je, kada se ponovno vratio u svoje smrtno biće, a to se događalo mnogo puta, čvrsto vjerovao da je Isus, koji je imao oblik i individualnost u duhovnom svijetu slične onima koje je imao dok je bio na Zemlji, zapravo Bog, te je stoga Swedenborgu bilo lako odbaciti doktrinu Trojstva (i umjesto toga proglasiti) Isusa kao Boga, očitovanog u tijelu, a Boga kao Isusa, Božanskog Čovjeka.

Naravno, morate shvatiti da je tijekom ovog vidovnjaštva iskusio sumnje i strahove, da ono što je ponekad vidio i čuo možda nije stvarnost, te da ga je možda njegova mašta, ili kao u ovim posljednjim danima, ono što se naziva podsvijest, obmanjivala, te da je, budući da je bio čovjek izvanrednog mentaliteta i snažnih uvjerenja, kao i utemeljene vjere u doktrine crkve kojoj je pripadao, mnoga njegova tumačenja onoga što je vidio i čuo, te njegova učenja iz toga, bila ograničena i obojena njegovim postojećim mentalnim stanjem i vjerom. Rekao mi je da je mnogo godina prije svog iskustva kao vidovnjaka, u većoj ili manjoj mjeri sumnjao u istinitost Trojstva i prihvaćao ga samo kao misterij, i zato što ga je crkva proglasila istinom, te da je nakon svojih iskustava kao takvog vidovnjaka, vjerujući u biblijske izjave kao nepogrešive Božje riječi, a također vjerujući da je vidio Boga u Isusovoj osobi, tražio objašnjenje tih biblijskih izjava i njihovo pomirenje sa svojim uvjerenjem da je Isus Bog, a rezultat je bila njegova izjava... doktrina da je Isus Bog.

I tako je u mnogim drugim svojim učenjima, temeljenim na svom iskustvu u duhovnom svijetu, prihvatio mnoge pogreške i pogrešna shvaćanja istina, i to do te mjere da je, kako vam je rečeno, njegova misija, u svojim rezultatima, bila neuspjeh, a istine koje je bio odabran naučiti i objaviti svijetu nikada nisu bile objavljene čovječanstvu.

Ovaj neuspjeh bio je razočaravajući za duhove koji su osmislili ovaj plan i u kojima su bile pohranjene duhovne istine Boga, i koji su djelovali kao Božji instrumenti u svom nastojanju da ih objave čovječanstvu.

Ali vama će to biti više zadovoljavajuće i uvjerljivije za svakoga tko pročita istine koje primate od istih tih visokih duhova koji su ga odabrali za svog glasnika, da Swedenborg dođe sam i objasni djelovanje svoje misije, te uzroke i detalje svog neuspjeha u obavljanju velikog djela koje mu je bilo dodijeljeno.

Kaže da ima jednu utjehu, a to je da mnogi koji su osnovali crkve i pokušali proglasiti duhovne istine na temelju kojih su doktrine i vjerovanja obajvljeni i u koje se vjeruje, a to je da je njegovih sljedbenika relativno malo, te je posljedično mnogo manje smrtnika prevareno njegovim učenjima. I mogu cijeniti utjehu koju on može imati u toj činjenici, jer u moja učenja i uvjerenja koja su lažna kao što su i njegova lažna, vjeruje i slijedi vrlo velik broj smrtnika, na njihovu štetu.

Pa, drago mi je što vam večeras mogu pisati i još uvijek čekam priliku da završim svoju poruku svom narodu o pogreškama nastavka mojih učenja i o potrebi da se razuvjere i nauče istine koje se sada objavljuju čovječanstvu.

Neću dalje pisati. Dakle, laku noć.
Vaš brat u Kristu,
LUTHER.

Zadnje uređeno:
Nazad
Vrh