Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

Poruka 146
Autor poruke: Nikodem
Naslov poruke: O važnosti Novog Rođenja

Bio sam učitelj u Izraelu, a ipak nisam razumio ovo Novo Rođenje. Kako malo ljudi ga je razumjelo tada, a kako malo i sada.

Oh, duge su godine prošle otkako mi je Isus rekao da se moram ponovno roditi da bih naslijedio vječni život, i kako relativno rijetko crkve i učitelji vjerskih pitanja uče ovu veliku istinu.

Ova istina je u samom temelju otkupljenja čovječanstva i dok čovjek ne primi ovo Novo Rođenje, ne može ući u Kraljevstvo Nebesko. Ljudi mogu tvrditi da imaju vjeru u Boga i vjeruju u Isusovo ime te se pridržavaju svih bitnih stvari i sakramenata crkava, a ipak, osim ako nemaju ovo Novo Rođenje, njihova vjera i djela kao kršćana su uzaludni. To znam iz vlastitog iskustva, kao i iz učenja Učitelja, i želim naglasiti, svim silama koje imam, da je to jedini važan uvjet za besmrtnost.

Novo rođenje znači ulazak Božanske Ljubavi Oca u dušu čovjeka, tako da taj čovjek postaje, takoreći, dio Oca u Njegovoj Božanskosti i Besmrtnosti.

Kada ova istina dođe čovjeku, on počinje preuzimati Božansku prirodu Oca i sav taj dio njega koji se može nazvati prirodnom prirodom počinje ga napuštati, i kako Božanska Ljubav nastavlja rasti i ispunjavati njegovu dušu, prirodna ljubav i naklonost prema stvarima zemaljskima nestat će, i kao rezultat toga on će postati jedno s Ocem i besmrtan.

Zašto oni koji tvrde da su učitelji Isusovih istina - koje su istine Oca - i svi njegovi sljedbenici ne obrate više pažnje na ovu vitalnu istinu?

Kada primite poruke od Učitelja, mislim da ćete otkriti da je ova Istina Novog rođenja ono što će Isus najviše naglašavati i ponavljati. Najvažnije je da ljudi ne samo čuju i prihvaćaju svoja intelektualna uvjerenja, već i da ih stvarno iskuse.

Volio bih da sam to razumio dok sam bio na Zemlji kao što to sada razumijem.

Mislio je na to da, kao što nitko nije mogao vidjeti vjetar ili reći odakle dolazi ili kamo ide, tako nitko tko je primio ovo Novo Rođenje nije mogao vidjeti djelovanje Duha Svetoga ili znati odakle dolazi. Ali ovaj potonji izraz mora se promijeniti, jer svi znamo da dolazi od Oca; ali kako točno, ne znamo. Duh Sveti je nevidljiv kao vjetar, a ipak je jednako stvaran i postojeći. (Napomena: Objašnjenje što je Duh Sveti i kako djeluje objašnjeno je u nekim prethodnim porukama)

Ali ljudi ne trebaju zamarati svoje intelekte da bi točno znali što je ta Velika Moć, jer je dovoljno znati: ono što uzrokuje Novo Rođenje je Božanska Ljubav Oca koja dolazi u duše ljudi. Moram stati jer sam dovoljno napisao za večeras.

Dopustite mi da se potpišem kao brat koji je primio Novo Rođenje, te ljubiteljem i sljedbenikom Učitelja.
NIKODEM

Poruka 147
Autor poruke: Ivan
Naslov poruke: Važnost molitve kako bi se duša mogla razvijati i djela će uslijediti

JA SAM OVDJE, Ivan, Isusov apostol.

Ja sam apostol i ne moraš me iskušavati kao što je rekao tvoj prijatelj, jer nijedan duh ne može oponašati mene kada sam prisutan. Stoga mi moraš vjerovati i pokušati primiti ono što ću večeras napisati, u vjeri, i otkrit ćeš da ćeš imati koristi.

Došao sam prvenstveno da ti kažem da sam slušao razgovor između vas dvoje i čitanje Propovijedi na gori koju nam je Učitelj dao u davna vremena, kako bi ti rekao.

Kada je ta propovijed održana, nismo bili u stanju velikog duhovnog razvoja i nismo razumjeli njezina unutarnja značenja, a što se tiče njezina doslovnog značenja, mislili smo da nije namijenjena praktičnim životnim stvarima. Znam da ljudi misle da smo mi u to vrijeme bili vrlo duhovno razvijeni i da smo imali razumijevanje velikih istina koje je Učitelj naučavao, a koje su bile superiornije od onoga što ljudi imaju sada, ali kažem ti da je to pogreška. Bili smo relativno neuki ljudi, ribari po zanimanju, i nismo imali obrazovanje iznad običnog radnika tog vremena, i kada nas je Isus pozvao da postanemo njegovi apostoli, bili smo jednako iznenađeni i oklijevali kao i vi kada vam je proglašena slična misija.

Naše znanje došlo je s našom vjerom u velike istine koje je Učitelj poučavao, i iz našeg promatranja velikih moći koje je pokazivao, a također i iz utjecaja Velike Ljubavi koju je posjedovao. Ali kada čovječanstvo misli da smo lako razumijeli velike istine koje je poučavao, varaju se. Tek nakon silaska Duha Svetoga na nas na Pedesetnicu, u potpunosti smo se složili s Ocem, ili u potpunosti cijenili velike istine koje je Učitelj poučavao.

Naravno, naučili smo mnoge stvari koje ljudi tog vremena nisu znali, i naše su se duše razvile u velikoj mjeri, ali ne dovoljno da nas dovedu do spoznaje divnog značenja istina koje su oslobodile ljude i dovele ih u jedinstvo s Ocem. U večerašnjem razgovoru raspravljali ste o relativnoj vrijednosti molitve i djela i niste se složili s propovjednikom da su djela velike stvari koje razvijaju ljude u ljubavi i donose veliku sreću u svijetu, te da molitva nije od takve važnosti.

Sada dopustite mi, kao duh i kao čovjek koji je radio na Zemlji i molio se na Zemlji, da kažem s autoritetom koji proizlazi iz stvarnog iskustva i znanja koje dolazi iz promatranja, da je od svih važnih stvari na Zemlji za ljude koji traže spasenje, sreću i razvoj duše, molitva najvažnija, jer molitva donosi od Oca ne samo Ljubav i blagoslove, već i stanje uma i namjeru koje će navesti ljude da čine velika djela na koja ih je propovjednik savjetovao da se uključe.

Molitva je uzrok moći koja se daje ljudima i koja će im omogućiti da čine sva velika djela koja će donijeti nagradu činitelju, a sreću i korist onome tko ih prima.

Dakle, vidite da rezultati nikada ne mogu biti tako veliki kao uzrok, jer uzrok, u ovom slučaju, ne samo da ljudima daje ovu sposobnost rada, već i da vole i razvijaju svoju dušu te da ih nadahnjuje svim dobrim i istinitim mislima. Djela su poželjna, a u nekim slučajevima i neophodna, ali molitva je apsolutno neophodna. Zato neka ti i tvoj prijatelj shvatite i nikada ne sumnjajte da bi bez molitve ljudska djela bila uzaludna za postizanje velikog dobra koje čak i sada čovjek čini za svog brata.

Molite se i djela će uslijediti. Radite i možete činiti dobro, ali duša neće imati koristi, jer Bog je Bog koji uslišava molitvu kroz službe svojih anđela i kroz utjecaj svog Duha Svetoga, koji djeluje na unutarnji ili stvarni dio čovjeka.

Sada ću stati.
S ljubavlju prema obojici, ja sam vaš brat u Kristu,
IVAN.

Novo rođenje znači ulazak Božanske Ljubavi Oca u dušu čovjeka, tako da taj čovjek postaje, takoreći, dio Oca u Njegovoj Božanskosti i Besmrtnosti.

Kada ova istina dođe čovjeku, on počinje preuzimati Božansku prirodu Oca i sav taj dio njega koji se može nazvati prirodnom prirodom počinje ga napuštati, i kako Božanska Ljubav nastavlja rasti i ispunjavati njegovu dušu, prirodna ljubav i naklonost prema stvarima zemaljskima nestat će, i kao rezultat toga on će postati jedno s Ocem i besmrtan.
I to je OK, ali ovo:

Molite se i djela će uslijediti. Radite i možete činiti dobro, ali duša neće imati koristi, jer Bog je Bog koji uslišava molitvu kroz službe svojih anđela i kroz utjecaj svog Duha Svetoga, koji djeluje na unutarnji ili stvarni dio čovjeka.

Kako da duša
neće imati koristi - ima li objašnjenja?

Poruka 148
Autor poruke: Samuel
Naslov poruke: Samuel iznosi svoje iskustvo u duhovnim nebesima i svoj napredak do Nebeskog Kraljevstva

JA SAM OVDJE, Samuel. Ja sam Samuel prorok.

Želim ti reći da sam u stanju ispričati ti o svom postojanju ovdje u duhovnom svijetu i što znam o istinama Isusovih doktrina kako sam ih naučio otkako sam postao posjednik Božanske Ljubavi koju je on donio na Zemlju i u svijet duhova.

Živio sam mnogo godina u ovom duhovnom životu, više nego što biste mogli pomisliti iz izvještaja o mom zemaljskom životu kako je sadržan u Starom zavjetu, jer ta knjiga ne navodi točno vrijeme kada sam živio kao smrtnik. Prošlo je mnogo tisuća godina otkako sam živio i obavljao svoje djelo kao prorok i učitelj na Zemlji, i u svim tim dugim godinama naučio sam mnogo toga o duhovnom svijetu i njegovim uvjetima i zakonima.

Prije svega, nisam duh koji je bio predan zlima kojima su ljudi obično postajali posjedovani kada postanu duhovi, jer kada sam živio na Zemlji bio sam vrlo blizu Ocu u njegovim mislima i ljubavi. Mislim na ljubav koju je On dao čovjeku u to vrijeme. Ta ljubav, iako nije bila Božanska Ljubav, ipak je bila ljubav koja je bila dovoljna da usreći ljude kada su je posjedovali oslobođeni grijeha i pogreške i pokušavali činiti Očevu volju onako kako su je razumjeli. Mnogi ljudi su mislili da razumiju tu volju, a u stvarnosti su znali samo ono što su ih Mojsijevi zakoni učili da je ispravno u Božjim očima. Ali nekim ljudima je dan dublji uvid u um i ljubav Oca da blagoslovi i usreći ljude u njihovoj prirodnoj ljubavi i posljedično su bili bliže Njemu i bolje su razumjeli Njegovu volju i što Mu je ugodno.

Otkad sam postao duh, naučio sam mnoge istine koje nisam razumio na Zemlji, a koje je potrebno znati kako bi se moglo uživati u ovoj ljubavi u njezinoj punini.

Međutim, nikada nisam posjedovao ovu Božansku Ljubav sve dok Isus nije došao na Zemlju i pokazao ljudima i duhovima što ta Ljubav znači i koliko ju je potrebno steći kako bismo postali dio Božjeg Božanstva.

Sada ne vidim da sam bio išta više naklonjen Bogu, budući da sam tada posjedovao samo ovu prirodnu ljubav, nego mnogi drugi koji su imali privilegiju primati od Njegovih anđela inspiracije koje su im ponekad dolazile i koje su im omogućavale da kažu stanovnicima Zemlje kakva je bila Božja namjera da oni djeluju.

Bio sam čovjek samo u smislu da sam posjedovao samo ovu prirodnu ljubav i stoga nisam mogao dosegnuti više u duhovnom svijetu nego što bi mi ova prirodna ljubav omogućila da postignem.

Sada sam u raju koje mi je ova Božanska Ljubav otvorila i koje mi omogućuje da uživam u velikoj sreći koju ta Ljubav uzrokuje svima koji je posjeduju.

Kad sam živio u duhovnom svijetu prije nego što sam stekao ovu Božansku Ljubav, posjedovao sam samo onu sreću koja dolazi iz prirodne ljubavi i nisam znao ništa o sreći koju sada posjedujem. Dakle, vidite, duh koji nema ovu Božansku Ljubav ne može ići više u duhovnim sferama nego što je prikladan zauzeti zbog ove prirodne ljubavi, a glavni izvor sreće je ta prirodna ljubav i razvoj mentalnih sposobnosti. Na Zemlji je čovjeku moguće postići ovu sreću i živjeti u nebu savršenog prirodnog čovjeka kao što sam i ja živio prije nego što sam dobio ovu Božansku Ljubav.

Bio sam duh u najvišim duhovnim sferama i bio sam vrlo sretan, kako sam mislio, ali kada sam dobio ovu Božansku Ljubav, shvatio sam da je sreća mog prijašnjeg stanja ništavna u usporedbi sa srećom mog sadašnjeg stanja i stoga želim reći cijelom čovječanstvu da moraju tražiti ovu višu Ljubav ako žele postići blaženstvo koje je vrhovno.

Znam da ovaj razbacan razgovor možda ne zvuči baš poučno, ali samo želim naglasiti činjenicu da sam živio kao običan čovjek, iako u duhovnom obliku, prije nego što sam stekao Božansku Ljubav, i da sam tek dolaskom te Ljubavi u moju dušu sudjelovao u Božanskoj prirodi Oca.

Pa, oni su još uvijek u duhovnim nebesima
(Napomena: Ovdje se referencira na mnoge u 6. sferi savršenog prirodnog čovjeka koji ne posjeduju Božansku Ljubav koja bi ih kvalificirala za ulazak u Nebeske Rajeve) jer još nisu prihvatili Kristovu doktrinu Božanske Ljubavi. Žive i podučavaju doktrine koje su podučavali na Zemlji, samo mnogo poboljšane.

Ne znam, osim što su bili zadovoljni onim što su podučavali i srećom u kojoj žive. Možda vam se čini čudnim da nisu pronašli tu Ljubav u svim ovim godinama, ali to je činjenica i oni je ne traže. Osjećam da su propustili veliku priliku i da su mnogo izgubili puštajući da sve ove godine prođu, a da nisu tražili veliku istinu.

Različiti učitelji raznih religija koji su došli na Zemlju zauzimaju ravni u duhovnim nebesima samo za sebe. Oni, Židovi, još uvijek misle da je njihova jedina prava religija i da su oni izabrani Božji narod, a da svi ostali griješe u svojim doktrinama.

Pa, moram prestati. Zato, zahvaljujući vam na ljubaznosti, reći ću laku noć.

SAMUEL.

Zadnje uređeno:
I to je OK, ali ovo:

Kako da duša
neće imati koristi - ima li objašnjenja?
Pozdrav prijatelju, hvala na komentaru i na pitanju.

Mislim da je potrebno gledati kontekst poruke, ali i širi kontekst same materije i poruka u cjelosti kako bi se razumjelo što je htio reći sa ovime. Koliko ja to vidim i razumijem, a moguće da griješim, kada Ivan kaže da "duša neće imati koristi", radi se o koristi koja dolazi od primanja Božanske Ljubavi od Boga, a to se može dobiti samo kroz molitvu, koja je iskrena i čista žudnja (želja) za Božjom Ljubavi. Dakle, samo činjenje dobrih djela, bez molitve, ne mogu duši dati tu korist razvoja i sreće koju joj samo Božanska Ljubav može dati.

Naravno da duša ima koristi i nagrade od dobrih djela, ali ta korist je samo ona koja dolazi kroz razvoj čovjekove prirodne ljubavi, a ne Božanske. Tako da će duša definitivno imati koristi i nagrade od dobrih djela, što je i rečeno u prethodnim porukama.

U Bibliji točno piše da dobra djela sama po sebi nisu dovoljna da odvedu osobu u Raj i to je točno. Dobra djela potiču razvoj čovjekove prirodne ljubavi i ona imaju svoje nagrade, ali čovjek koji se samo vlastitim naporima razvija u prirodnoj ljubavi može doći samo do Carstva savršenog čovjeka, ili 6. dimenzije duhovnog svijeta, kada razvije i usavrši svoju prirodnu ljubav i postane savršeni prirodni čovjek - koje je njegovo prirodno stanje u kojem je stvoren i u kojem su prvi ljudski par bili stvoreni.

Ono gdje Biblija griješi je u tome kako se može ući u raj, gdje se to postiže kroz vjeru u Isusa kao spasitelja i u njegovu žrtvu i krv, što je krivo.

Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek.

Nadam se da sam uspio malo razjasniti. Svako dobro želim.

Zadnje uređeno:
Pozdrav prijatelju, hvala na komentaru i na pitanju.

Mislim da je potrebno gledati kontekst poruke, ali i širi kontekst same materije i poruka u cjelosti kako bi se razumjelo što je htio reći sa ovime. Koliko ja to vidim i razumijem, a moguće da griješim, kada Ivan kaže da "duša neće imati koristi", radi se o koristi koja dolazi od primanja Božanske Ljubavi od Boga, a to se može dobiti samo kroz molitvu, koja je iskrena i čista žudnja (želja) za Božjom Ljubavi. Dakle, samo činjenje dobrih djela, bez molitve, ne mogu duši dati tu korist razvoja i sreće koju joj samo Božanska Ljubav može dati.

Naravno da duša ima koristi i nagrade od dobrih djela, ali ta korist je samo ona koja dolazi kroz razvoj čovjekove prirodne ljubavi, a ne Božanske. Tako da će duša definitivno imati koristi i nagrade od dobrih djela, što je i rečeno u prethodnim porukama.

U Bibliji točno piše da dobra djela sama po sebi nisu dovoljna da odvedu osobu u Raj i to je točno. Dobra djela potiču razvoj čovjekove prirodne ljubavi i ona imaju svoje nagrade, ali čovjek koji se samo vlastitim naporima razvija u prirodnoj ljubavi može doći samo do Carstva savršenog čovjeka, ili 6. dimenzije duhovnog svijeta, kada razvije i usavrši svoju prirodnu ljubav i postane savršeni prirodni čovjek - koje je njegovo prirodno stanje u kojem je stvoren i u kojem su prvi ljudski par bili stvoreni.

Ono gdje Biblija griješi je u tome kako se može ući u raj, gdje se to postiže kroz vjeru u Isusa kao spasitelja i u njegovu žrtvu i krv, što je krivo.

Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek.

Nadam se da sam uspio malo razjasniti. Svako dobro želim.
Da, objasnio si, ali...Što je sad ovo?
"Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek.

Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek".

1: Odakle ta 8. dimenzija?
2:
Ne reče li Isus "Ja sam vrata"?... "Ja i Otac - jedno smo"..."Vi ste hram Duha svetoga"..."Tko mene prima, prima Oca koji me poslao..."???
U drugoj temi sam spomenuo da smo svi mi ionako već ogrnuti Bogom Ocem, tko žudi za Njim, tko žarkom molitvom svakom danom postiže onako mic-po-mic (jer brže i ne može) prvo osjećaj Božje blizine, kasnije ga sve bolje i više doživljava - a sve uz ISUSOVU POMOĆ kao jedinog posrednika između neba i zemlje, između Oca i ljudi - taj raste, a Duh kojeg pri začeću primismo oživljava plamenom ljubavi Duha Svetoga--- taj e na putu ka svetosti, što je i cilj od tebe spomenutoga. Ali čovjek uvijek ostaje čovjekom. Nikakvim Anđelom.
Sve se to svodi na Isusove riječi upućene Nikodemu - treba se ponovno roditi. Ali u duhu, duhovni preporod ipak podliježe Božjoj odluci, planu sa svakim čovjekom kojeg je stvorio je sa svakim ima drugačiji plan.
Ne mogu svi biti sveci već na zemlji (svecem se postaje tek u raju).
Ovdje na zemlji možemo postati i biti samo dobri ljudi... To i trebamo.

Zadnje uređeno:
Da, objasnio si, ali...Što je sad ovo?
"Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek.

Za ulazak u Raj (Nebesko Kraljevstvo), koji je 8. dimenzija duhovnog svijeta, je potrebno primiti supstancu od Boga, Božansku Ljubav u dušu, i to u dovoljnoj količini kako bi nas ta duša transformirala u novo biće - Božanskog anđela. Zato je potrebno proći kroz ovu transformaciju duše gdje se ponovno rađamo kao novo biće, sa sposobnostima koje nikada ranije nismo imali kao običan čovjek".

1: Odakle ta 8. dimenzija?
Prvo bih samo rekao da odgovore na tvoje upite možeš naći na ovoj temi, u porukama koje prevodim i na temi Divine Truth. No pokušat ću se ukratko osvrnuti na tvoja pitanja i komentare koliko znam i umijem. Za detaljnije objašnjenje preporučam pročitati poruke i moju drugu temu.

Odakle 8. dimenzija? Pa, koliko ja razumijem prava Isusova učenja, duhovni svijet se sastoji od niza dimenzija, od niže do višlje, gdje je svaka iduća viša razina ljubavi. Svaka dimenzija ima puno slojeva i sadrži brojne lekcije u ljubavi. Trenutno ima 36. dimenzija, a većina ljudi na Zemlji se nalazi u 1. dimenziji, i to u srednjim i nižim slojevima(ovdje se nalaze pakli). Naše stanje duše određuje koja će biti naša lokacija nakon smrti. Stanje duše je određeno količinom ljubavi i istine, iz Božje perspektive, koje imamo u duši. To se odnosi na naše emocije, namjere, želje, strasti, uvjerenja, žudnje, aspiracije, misli, djela, itd...- gleda se na to koliko je sve ovo u skladu sa Božjom definicijom ljubavi. Kada umremo, naša lokacija prebivališta, tj. naš dom je određen i odgovora našim stanjem duše. To stanje nije fiksno za vječnost, nego se može mijenjati. Prema tome, napredak u duhovnom svijetu je moguć, ali je moguća i degradacija. Prema tome, pakao nije vječan. 6. dimenzija duhovnog svijeta je Kraljevstvo savršenog čovjeka i u njega može ući svatko ko usavrši svoju prirodnu ljubav. To znači da osoba mora očistiti sve što onečišćava tu ljubav, dakle to je sav grijeh koji je vezan uz to kako volimo i tretiramo druge ljude i sebe(Moralni razvoj je ovdje vrlo bitan). Mislim da je također uključena ljubav prema životinjama i okolini. No ta 6. dimenzija je kraj ljudskog razvoja i čovjek sam, vlastitim naporima ne može napredovati više od nje. Ovdje sad dolazi 8. dimenzija. Kako bi čovjek ušao u Kraljevstvo Nebesko ilitiga Raj, potrebno je da primi nešto izvan sebe, nešto Božansko, kako bi mu se duša transformirala iz čovjeka u nešto više, u novo biće -anđela.

Vidiš, ljudi koji su u 6. dimenziji, u stanju savršenog čovjeka nemaju više grijeha prema svome bližnjem, prema čovjeku, ali još uvijek griješe prema Bogu, konkretno, čine najveći mogući grijeh - grijeh protiv Svetog Duha. To je grijeh kojim odbijaju primiti Božansku Ljubav u svoju dušu, koja je najveća i najsvetija supstanca u postojanju. Dakle, ako osoba želi napredovati iz stanja 6. dimenzija, ona mora primiti Božansku Ljubav u dušu i to će joj omogućiti da se duša transformira i proširi u svojim kapacitetima i potencijalima i nadiće ograničenja čovjeka. 7. dimenzija je dimenzija tranzicije i pripreme, a ponovnim rođenjem osoba postaje anđeo i tada ulazi u 8. dimenziju, Kraljevstvo Nebesko. Isus je bio prvi čovjek koji je otkrio kako to postići i prošao kroz ovu transformaciju i učinio je to dok je bio na Zemlji. Doživio je ovo "Novo Rođenje" u 30. godini, te je nakon toga krenuo u svoju misiju propovjedanja što je to i kako se to stanje može postići. Prije nego je ušao u to stanje nije mogao liječiti ljude, to je jedna od sposobnosti koju je dobio ulaskom u to stanje. Jedna olakotna okolnost je ta što je bio bez grijeha, jer mu je kod rođenja Bog očistio grijeh koji svi ljudi nasljeđuju od svojih roditelja. Zato je bio čist od grijeha te u stanju 6. dimenzije od dolaska na svijet. Bog mu je dao istu priliku kao i prvom ljudskom paru, pravih imena Amon i Aman, a ta prilika je bila da prime Božju Božansku Ljubav i postanu jedno s Njim i besmrtni. No kako su oni to odbili, došlo je do degradacije čovječanstva. Tada je Bog povukao tu ponudu i ljudi nisu mogli primiti tu supstancu oko 180 000 godina, sve do dolaska Isusa u 1. stoljeću. Bog je Isusu dao istu ponudu i on ju je prihvatio te je time Bog ponovno otvorio mogućnost primanja te Ljubavi za sve koji to žele. Ta ponuda vrijedi od tada, dakle zadnjih 2000 godina no Isus i ostali Nebeski duhovi kažu da dolazi vrijeme kada će ju Bog ponovno povući. Ne zna se kada će to biti ni koliko dugo će vremena proći dok se ponovno ne ponudi, ako će se uopće ponovno nuditi. To zasad zna samo Bog. (Napomena: Sve duše su stvorene u stanju 6. dimenzije, ali se kod inkarnacijskog procesa gdje u dušu počinje ulaziti grešno stanje roditelja i okoline, dolazi do degradacije duše, tako da kada se dijete rodi, već je u stanju 4. ili 3. dimenzije i onda kako raste i sve više poprima svoju volju i počinje djelovati u smjeru grijeha, dolazi do daljnje degradacije)
2: Ne reče li Isus "Ja sam vrata"?... "Ja i Otac - jedno smo"..."Vi ste hram Duha svetoga"..."Tko mene prima, prima Oca koji me poslao..."???
U drugoj temi sam spomenuo da smo svi mi ionako već ogrnuti Bogom Ocem, tko žudi za Njim, tko žarkom molitvom svakom danom postiže onako mic-po-mic (jer brže i ne može) prvo osjećaj Božje blizine, kasnije ga sve bolje i više doživljava - a sve uz ISUSOVU POMOĆ kao jedinog posrednika između neba i zemlje, između Oca i ljudi - taj raste, a Duh kojeg pri začeću primismo oživljava plamenom ljubavi Duha Svetoga--- taj e na putu ka svetosti, što je i cilj od tebe spomenutoga. Ali čovjek uvijek ostaje čovjekom. Nikakvim Anđelom.
Sve se to svodi na Isusove riječi upućene Nikodemu - treba se ponovno roditi. Ali u duhu, duhovni preporod ipak podliježe Božjoj odluci, planu sa svakim čovjekom kojeg je stvorio je sa svakim ima drugačiji plan.
Ne mogu svi biti sveci već na zemlji (svecem se postaje tek u raju).
Ovdje na zemlji možemo postati i biti samo dobri ljudi... To i trebamo.
Ovdje bih istaknuo da Biblija u sebi ima greške, što ljubavne, a što logičke, tako da mnogo stvari koje u njoj piše nisu Istina. Isto vrijedi za Isusa i kako je njegov život opisan i njegov karakter, riječi i djela opisane. Ima stvari koje su točne, ali isto tako ima stvari koje nikada nije rekao. Mnoge stvari su modificirane, dodane, oduzete, neke su neshvaćene...Da, Isus je rekao: ja sam vrata - i ovdje je mislio da je potrebno slušati i primjeniti njegova učenja, hodati istim putem koji je on hodao, a ne da doslovno moramo proći kroz njega kako bi došli do Boga. Moramo slušati i staviti u praksu njegova učenja, koja su jako fragmentirano (dakle nepotpuno) i netočno opisana u Bibliji. To je i jedan od razloga zašto se Isus i vratio na Zemlju, da ispravi netočnosti i iznese svoja prava učenja.

Isto tako je rekao ,Ja i Otac smo jedno, što samo znači da je on postao jedno s Bogom, kao što svatko od nas može postati, ako prati upute kako se to može postići. Nije mislio da je on Bog ili dio Boga. Velika je greška vjerovati da nam je potreban posrednik između nas i Boga. Bog želi osoban odnos sa nama i jedino tako se on i može ostvariti. Naša duša se može povezati sa Božjom Dušom. Isus je Božji glasnik, jer je pokazao ovu veliku Istinu, a to je kako se taj odnos može realizirati.

Što se tiče molitve, ovisi, jer ima više vrsta molitve, tj. možemo moliti za više različitih stvari. No molitva za Božju Ljubav je najvažnija molitva jer kada je čista i iskrena, dobivamo u sebe dio Boga, Božansku Ljubav, koja nas malo po malo transformira u novo biće. Koliko će taj proces trajati ovisi o nama, našim željama, žudnjama, aspiracijama, volji,...Ne samo da je moguće iz čovjeka postati anđeo, nego je to znanstveni proces - postoje određeni uvjeti, koji kada su ispunjeni, neizbježno dolaze do ove transformacije. Bog sve što radi radi znanstveno, sa matematičkom preciznosti i jednom kada se nauče ti zakoni, moguće ih je primjeniti sa rezultatima koji dolaze jednako sigurno i očito kao što kamen pada na Zemlju kada ga se baci u vis. Potrebno je samo naučiti koji su to zakoni koji kontroliraju ovu transformaciju čovjeka u anđela.

Nikodemus nije razumio značenje Isusovih riječi, kao što možeš pročitati u poruci koju je napisao kroz Padgett-a, ali sada razumije.

Moguće je na Zemlji postati savršen čovjek i Božanski anđeo, većina ljudi ne zna kako se to postiže. Većina religija sporo (s naglaskom na sporo) dovodi čovjeka u stanje savršenog čovjeka, ali to je često dugačak i jako težak proces koji za većinu duhova traje i nekoliko stotina, ako ne i tisuća godina. Transformacija u Božanskog anđela je moguća u komparativno kraćem razdoblju. Zasad je Isus jedina osoba koje je naZemlji bio u stanju anđela ili jedinstva s Bogom, a ne znam je li itko bio u stanju savršenog čovjeka, osim prvih ljudi - Amona i Amana. Koliko znam, u duhovnom svijetu ima mnogo duhova koji su u stanju savršenog čovjeka u 6. sferi, a također ima i (no manje od prethodnih) dosta duhova koji su u stanju 8. dimenzije i više. Ove istine o tome kako postići Novo rođenje i kako postati Božanski anđeo su bile izgubljene za Zemlju nakon Isusove smrti, ali sada su ponovno dostupne, preko Padgettovih poruka i Isusovim ponovnom dolaskom.

Religije ne razumiju mnogo toga u vezi Boga, Božjih zakona, ljudske duše i kako ona funkcionira, duhovnog svijeta, itd.., a između ostalog i ne razumiju što je točno grijeh, koji su njegovi uzroci i gdje se nalaze, ni kako ih ukloniti. Jednom kada je uklonjen uzrok grijeha, grijeh nestaje, jer osoba nema više želje za tim grijehom.

Razumijem da trenutno ne vjeruješ u ovo i da su većinom novi koncepti i da govorim stvari koje su izuzetno konfrontirajuće, ali su istina. Moj savjet tebi i drugima koji čitaju bi bio da ostanu otvorena uma i srca, promisle o ljubavi i logici onoga što piše u porukama i isprobaju na sebi Veliki eskperiment, koji je opisan na ovoj temi i vide je li istina ili nije. Ovdje je link za moj post o Najvećem eksperimentu: https://krscanskiforum.com/threads/padgettove-poruke-istinsko-evanđelje-koje-je-isus-ponovno-otkrio.830/post-19053

Zadnje uređeno:
Cloud, neću sve samo neke „crtice“:

"Trenutno ima 36. dimenzija, " Trenutno? Zar će ih biti više ili manje? I TKO sortira/određuje te dimenzije?

Kažeš da se većina ljudi na Zemlji nalazi u 1. dimenziji, i to u srednjim i nižim slojevima (po tvome tu se nalaze pakli). Ne kažeš pakao nego PAKLI. Zar ih je više i otkuda ti to?

Kažeš ta to stanje – bilo u paklu bilo u raju - nije fiksno za vječnost, nego se može mijenjati.

Daj mi, molim te objasni onda Isusovu prispodobu o Lazaru: po tvome, onaj bogataš se može nadati da će, valjda ako se pokajao - da će i on kod Lazara ili je već tamo? Ajoooj! Onda i (opet siroti) Lazar može dospjeti u pakao – kao da će se bogataš i on zamijeniti?

Ako je tom Padgettu govorio i sam Isus, zar mu je On osobno rekao da je bio očišćen od Istočnoga grijeha tek KOD ROĐENJA (ne kao Marija bez njega od začeća) - otkuda tebi - ili Padgettu - sve te „stvari“ o da je Isus uopće mogao imati ikakav grijeh? Jer znamo da je Isus bio drugi Adam (iz "Adamova roda" kažemo, koji je u svemu Ocu bio poslušan i BEZ GRIJEHA) – sve mi nekako ispada da po tvome Isus nije SIN BOŽJI, jel tako? A što je onda?

Ono Isusovo: Ja sam vrata: Samo PO Njemu, S Njim i U Njemu možemo k Ocu. „Tko ne jede moje Tijelo…nema života vječnoga“.

Ne da mi se više nabrajati detalje…I mislim da treba slijediti tvoj savjet meni i drugima koji čitaju: da ostanu otvorena uma i srca, promisle o ljubavi i logici onoga što piše...ali ne u porukama, nego u sv. Pismu! Ne misliš li i ti tako?

Pišeš da religije ne razumiju mnogo toga u vezi Boga, Božjih zakona, ljudske duše itd. a između ostalog i ne razumiju što je točno grijeh, koji su njegovi uzroci i gdje se nalaze, ni kako ih ukloniti. Jednom kada je uklonjen UZROK grijeha, grijeh nestaje, jer osoba nema više želje za tim grijehom.

Moj prijatelju, SVATKO, ali BAŠ SVATKO zna što je grijeh čim ga je počinio jer savjest odmah reagira.

Zatim: uzroka (grješnih povoda) je toliko koliko i ljudi, koliko je „sudbina“, koliko je ljudskih naravi i sklonosti - kušnje su na svakom koraku. Podlegni jednoj i eto ti PADA! Griješiš!

Pravi uzrok grijeha je stavljanje sebe iznad onoga što nam savjest, etika i moral nalažu.

Uzroci se mogu otkloniti al ti uopće ne spominješ UZROČNIKA, samo UZROK. Ne dotičeš onoga GLAVNOGA krivca što svi ljudi upadaju u grijeh – Sotonu, zle duhove, vragove, zovi ih kako hoćeš - one koji nas nagovaraju na grijeh.
Ne bih dalje...
Joj, samo još ovo, Cloud, uvijek te hoću, pa zaboravim pitati: jesi li ti kršten, ako DA, u kojoj crkvi?

Zadnje uređeno:
Cloud, neću sve samo neke „crtice“:

"Trenutno ima 36. dimenzija, " Trenutno? Zar će ih biti više ili manje? I TKO sortira/određuje te dimenzije?
Ovo je kompleksna tema i nemam svo znanje tako da u nekim detaljima možda imam krivo shvaćanje. Koliko ja razumijem, da moguće je da bude više, a i manje dimenzija. Inicijalo je Bog stvorio samo jednu dimenziju kada je stvorio svemir i prve ljude. Ta dimenzija je današnja 6. jer su ljudi kroz svoju degradaciju duše pali u svom stanju ljubavi u duši i time, uz pomoć Božjih zakona koje je On postavio, stvorili niže dimenzije. Tako je ljudska rasa u vrlo kratkom vremenu pala sve do onog što se danas zove 1. dimenzija. U dubini prve dimenzije se nalaze pakli. Ljudska duša je stvorena na sliku Božju i kao takva mini kreator. Tako da, koliko ja razumijem, stanje duše je ono što stvara lokaciju u duhovnom svijetu.

Isto kao što je ljudska degradacije stvorila dimenzije ili sfere ispod 6., isto tako je ljudska duša koja je narasla u ljubavi i nadišla stanje savršenog čovjeka, tj. stanje 6. dimenzije, stvorila 7. dimenziju i dalje. Duh koji je prvi narastao u ljubavi i stvorio te višlje dimenzije je bio Isus. Nakon njega su mu se pridružili drugi koji su također kroz primanje Božanske Ljubavi došli u isto stanje i ušli u istu dimenziju. Svaka nova duša koja uđe u novu dimenziju ju promjeni na način da je njena osobnost oslikana i kombinirana sa ostakom kreacije u toj dimenziji. Ovo je pravo značenje Isusovih riječi u Bibliji - Odlazim pripremiti vam mjesto...Ovdje je mislio na to da je rastom svoje duše stvorio novu dimenziju, koja je sada dostupna svakome tko uše u isto stanje. Zbog toga Raj nije dovršen, jer ga svaka nova osoba koja uđe u njega mijenja i proširuje. Koliko znam ovaj rast u nove, višlje dimenzije je beskonačan, jer u zapravo se sve više i više približavamo Bogu, koji je beskonačan. Svaka dimenzija ima je višlje stanje ljubavi i između dimenzija je međuzvjezdana granica koja se može proći samo ukoliko duša dođe u odgovarajuće stanje ljubavi. Nikako drugačije se te granice ne mogu preći.

Što se tiče smanjenja dimenzija, koliko razumijem, postoji plan da se isprazne pakli i sve razine ispod 6. Kada svi ljudi dođu u stanje duše 2. dimenzije, nestat će prva dimenzija i tako sve do 6. Tako da će na kraju ostati 6. dimenzija gdje će obitavati ljudi koji su u stanju savršenog čovjeka i koji ne žele imati odnos s Bogom i primiti Božansku Ljubav i postojati će dimenzije iznad nje.
Kažeš da se većina ljudi na Zemlji nalazi u 1. dimenziji, i to u srednjim i nižim slojevima (po tvome tu se nalaze pakli). Ne kažeš pakao nego PAKLI. Zar ih je više i otkuda ti to?
Da, više je pakla, tj. ima puno slojeva pakla, kao što ima puno slojeva rajeva i svega između ta dva stanja. Svaka duša ima svoje specifično stanje i prema tome će joj biti određena specifična lokacija u duhovnom svijetu. Veći zločinac će biti stavljen u dublji/mračniji/ružniji/teži pakao od manjeg zločinca npr.
Kažeš ta to stanje – bilo u paklu bilo u raju - nije fiksno za vječnost, nego se može mijenjati.

Daj mi, molim te objasni onda Isusovu prispodobu o Lazaru: po tvome, onaj bogataš se može nadati da će, valjda ako se pokajao - da će i on kod Lazara ili je već tamo? Ajoooj! Onda i (opet siroti) Lazar može dospjeti u pakao – kao da će se bogataš i on zamijeniti?
Bogataš može izači iz pakla ako se pokaje, da. Ali bitno je da znamo kako se pokajati.
Ako je tom Padgettu govorio i sam Isus, zar mu je On osobno rekao da je bio očišćen od Istočnoga grijeha tek KOD ROĐENJA (ne kao Marija bez njega od začeća) - otkuda tebi - ili Padgettu - sve te „stvari“ o da je Isus uopće mogao imati ikakav grijeh? Jer znamo da je Isus bio drugi Adam (iz "Adamova roda" kažemo, koji je u svemu Ocu bio poslušan i BEZ GRIJEHA) – sve mi nekako ispada da po tvome Isus nije SIN BOŽJI, jel tako? A što je onda?
Prijatelju, meni se čini da ti nisi vidio radosnu vijest, koju si mogao vidjeti na mojoj temi Divine Truth, da to je da se Isus vratio na Zemlju i da živi u Australiji. Ako posjetiš tu temu ili pročitaš Padgettove poruke u kojima Isus govori o svom životu, učenju i poslanju, vidjeti ćeš što je istina. Na ova pitanja sam već puno puta odgovarao na toj temi, a odgovori su i ovdje tako da se ne bih ponavljao.
Ne da mi se više nabrajati detalje…I mislim da treba slijediti tvoj savjet meni i drugima koji čitaju: da ostanu otvorena uma i srca, promisle o ljubavi i logici onoga što piše...ali ne u porukama, nego u sv. Pismu! Ne misliš li i ti tako?
Mišljenja sam da treba biti otvorena uma i srca prema bilo kojem materijalu koji nam je prezentiran, radilo se to o Bibliji, Kuranu, Bhagavad giti, Padgettovim porukama, itd...i da ga trebamo biti u stanju kritički ga poslušati/pročitati i donijeti zaključke bazirane na razumu(logici) i ljubavi, jer to su dvije kvalitete istine, kojih naravno ima još. Kada znamo kvalitete istine, onda ju je lakše i razaznati i prepoznati kada nam se prezentira. Isto tako je lakše prepoznati laž ili neistinu. Što se tiče Biblije, u njoj očito postoje stvari koje nisu logične (postoje kontradikcije) i neljubavne pa prema tome ne mogu biti istina. Definitivno postoje stvari u njoj koje jesu istinite, ali je i puno grešaka i neljubavnih učenja.
Pišeš da religije ne razumiju mnogo toga u vezi Boga, Božjih zakona, ljudske duše itd. a između ostalog i ne razumiju što je točno grijeh, koji su njegovi uzroci i gdje se nalaze, ni kako ih ukloniti. Jednom kada je uklonjen UZROK grijeha, grijeh nestaje, jer osoba nema više želje za tim grijehom.

Moj prijatelju, SVATKO, ali BAŠ SVATKO zna što je grijeh čim ga je počinio jer savjest odmah reagira.

Slažem se da nam Bog preko savjesti može reći da smo počinili grijeh. Ali isto tako mnogi ljudi se oglušuju na ono što im savjest govori. No to nije bio bit mog komentara. Mislio sam na to da religije ne razumije što grijeh točno jest, što je definicija grijeha ni gdje se grijeh i njegovi uzroci nalaze.
Zatim: uzroka (grješnih povoda) je toliko koliko i ljudi, koliko je „sudbina“, koliko je ljudskih naravi i sklonosti - kušnje su na svakom koraku. Podlegni jednoj i eto ti PADA! Griješiš!

Pravi uzrok grijeha je stavljanje sebe iznad onoga što nam savjest, etika i moral nalažu.
Slažem se da je uzroka mnogo, ali religije ne daju riješenje za njihovo otklanjanje, nego nas ostavljaju u konstantnoj borbi.
Slažem se da je stavljanje sebe (sebičnost) jedan od uzroka grijeha, ali ne bih rekao da je glavni. Glavni uzrok grijeha vidim u padu prvih ljudi, koji su u svojoj duši razvili osjećaj arogancije i samo-pozdanja, gdje su željeli biti veliki kao ili veći od Boga i zbog toga su okrenuli leđa Bogu i odbili primiti Njegov dar Ljubavi. Jedan od najvećih, ako ne i najveći problem koji mi ljudi danas imamo jest to što ne želimo priznati da Bog ima autoritet nad nama. Želimo mi biti Bog i krojiti svoje zakone. Ne sviđa nam se realnost da postoji netko iznad nas koji nam govori što je dobro, a što nije dobro.
Uzroci se mogu otkloniti al ti uopće ne spominješ UZROČNIKA, samo UZROK. Ne dotičeš onoga GLAVNOGA krivca što svi ljudi upadaju u grijeh – Sotonu, zle duhove, vragove, zovi ih kako hoćeš - one koji nas nagovaraju na grijeh.
Ne bih dalje...
E prijatelju, ovdje se razilazimo jer ne vidim ovo što si nabrojao kao glavnog uzročnika. Za početak, ne vjerujem da postoji Sotona, kao pali anđeo, iz više razloga koje ne bih ovdje izlagao. No vjerujem da postoje zli duhovi koji imaju utjecaj na ljude i koji potiču ljude na zlo. No čovjek ima slobodnu volju i nitko ga na ništa ne može prisiliti ako to ne želi. Prema tome, svatko od nas je odgovoran za to kako koristi svoju volju. Često imamo ranjen osjećaj slobodne volje iz djetinjstva pa neki ljudi izgledaju kao da nemaju slobodnu volju jer rade sve što im drugi govore, ali oni i dalje to rade kroz svoju volju. Kada ne bismo imali emocionalne rane u sebi koje su najčešće nastale u našem djtinjstvu, zbog kojih smo otvoreni na negativan utjecaj zlih duhova, oni ne bi imali nikakav negativan efekt na nas niti bi nas mogli nagovoriti da radimo bilo što loše ili zlo. Naravno, moguće se oduprijeti utjecaju zlih(tome treba i težiti i nastojati uvijek koristiti našu volju u smjeru ljubavi i dobra) i kada imamo rane, a čak i afinitete i želje prema grijehu, ali je teže. Zato je bolje ukloniti uzrok grijeha(želju) i zacijeliti rane kako sami ne bismo više griješili te kako nas drugi ne bi mogli nagovoriti na grijeh, bilo da se radi o duhovima ili ljudima na Zemlji.
Joj, samo još ovo, Cloud, uvijek te hoću, pa zaboravim pitati: jesi li ti kršten, ako DA, u kojoj crkvi?
Kršten sam, ali zašto ti je to bitno?

Zadnje uređeno:
Hvala ti Cloud. Ovo mi je dovoljno.
Njuškao sam malo i po internetu...Mislim da mi je sve jasno.
Bog te blagoslovio i podario ti svoj mir!
Ja ne kanim, niti sam imao namjeru preokrenuti svoja vjerska (i ina) uvjerenja naglavačke.
Što me zanimalo, dobio sam iz tvojih odgovora.
Pozdrav!
ps:(mene nema više u ovoj tvojoj temi).

Hvala ti Cloud. Ovo mi je dovoljno.
Njuškao sam malo i po internetu...Mislim da mi je sve jasno.
Bog te blagoslovio i podario ti svoj mir!
Ja ne kanim, niti sam imao namjeru preokrenuti svoja vjerska (i ina) uvjerenja naglavačke.
Što me zanimalo, dobio sam iz tvojih odgovora.
Pozdrav!
ps:(mene nema više u ovoj tvojoj temi).
Nema problema Metuzalem. Hvala ti na razgovoru i želim ti svako dobro.

P. S. Samo jedan savjet, mislim da nije mudro vjerovati svemu što mediji pišu na internetu.

Zadnje uređeno:
Poruka 149
Autor poruke: Sveti Augustin
Naslov poruke: Sveti Augustin kaže da se na mnoga biblijska učenja ne možemo osloniti

JA SAM OVDJE, sveti Augustin.

Samo želim reći da jesam sveti Augustin koji je živio nakon Isusove smrti i bio je dobro upoznat s njegovim učenjima onako kako ih je Crkva sačuvala. U to vrijeme nikada nisam točno znao što se dogodilo s rukopisima koji su postojali dok sam ja živio, ali oni koji bi trebali pružiti izvor mnogih biblijskih spisa nisu bili oni s kojima sam bio upoznat. Oni koje sam koristio bili su svi napisani na grčkom i napisali su ih Isusovi učenici i oni od njegovih sljedbenika kojima su učenici prenosili Učiteljeva učenja; i to su bila autentična učenja i napisana su prema stvarnim komunikacijama učenika.

Naravno, Isusova učenja nikada nisu zabilježena u vrijeme njegovih učenja, već su bila samo sjećanja učenika na ono što su mislili da je on stvarno rekao, i posljedično, kao što možete shvatiti, bila su nesavršena i nije se moglo implicitno oslanjati na njih.

Znam da su se u crkvi pojavile velike kontroverze o tome koji dijelovi ovih spisa trebaju biti prihvaćeni kao autentični, a mnogi nepotrebni sporovi uzrokovali su da se službenici te crkve razlikuju u mišljenju o tome što su zapravo spisi učenika, a što nisu. Ja sam se, dok sam bio na Zemlji, pridružio tim sporovima i tvrdio da su neki od ovih spisa autentični, a neki nisu, ali sam bio jednako sklon tome da sam u krivu kao i bilo koji od ostalih.

Ali čak i oni koje sam smatrao autentičnima bili su više-manje začinjeni duhovnim znanjem i vjerovanjima onih koji su ih napisali. Stoga vam kažem da se ne možete osloniti na ove spise kao cjelinu da biste naučili što je Učitelj zapravo naučavao.

On je sada u stanju da vam da prave istine, i kad god ono što on kaže bude u sukobu s onim što je sadržano u Bibliji, morate smatrati ono što sada piše istinom i odbaciti biblijski izvještaj kao nepouzdan.

Govorim vam ovo jer me zanima da svijet nauči istine koje je on došao na Zemlju objaviti.

Ja sam duh Nebeskih Sfera i sljedbenik Učitelja te pokušavam pomoći da se te istine ponovno pojave svijetu.

Nisam uvijek vjerovao, kao što vjerujem sada, u mnoge detalje, i moje komentare o Bibliji ne treba uvijek smatrati točnima. Stoga, ako mi oprostite na upadici, ponovit ću, obratite pozornost na ono što Isus sada može reći i ne dopustite da vas biblijske izjave, koje se ne slažu s onim što vam on može napisati, uznemiruju ili uzrokuju sumnju u ono što biste mogli primiti.

Jednom ću doći i iznijeti vam svoje ideje o nekim od ovih duhovnih istina i koliko je potrebno da ih ljudi poznaju.

Svakako vjerujem u Novo Rođenje i želim najsnažnije reći da je to jedna od najvažnijih istina duhovnog svijeta: Do sada nije bila često shvaćena, a njezino točno značenje donekle je upitno čak i od strane najboljih proučavatelja Biblije. Neću više pisati večeras, ali reći ću da ste mi brat u dobrom djelu pokazivanja čovječanstvu istina koje su toliko važne za njihovu buduću sreću i spasenje.

Dakle, s ljubavlju koja je u Kristu, ja sam tvoj brat.
Sveti Augustin.

Poruka 150
Autor poruke: Ivan - Isusov apostol
Naslov poruke: Učinkovitost vjere u Boga

JA SAM OVDJE, Ivan.

Želim samo reći da je vjera o kojoj je propovjednik večeras govorio da je posjeduje Ilija vjera koju moraš pokušati steći, i tada ćeš shvatiti da ćeš biti superiorniji od svih briga i nevolja koje te mogu snaći. To je vrsta vjere koja prevladava svaku prepreku i čini te pravim djetetom Oca i onim koga On nikada neće napustiti niti pustiti bez skrbi.

Bio sam s tobom na službama i kažem ti da je svećenik snažno primijenio istine koje je naučio taj primjer iz Ilijinog života, kako je opisano u Starom zavjetu.

Kad bi ljudi samo naučili učinkovitost takve vjere u Boga, postali bi mnogo sretniji i posjedovali bi onaj veliki mir o kojem je Učitelj govorio. Ne govorim ti ovo kao nagađanje ili teoriju, već kao rezultat znanja i stvarnog iskustva. Ista vjera koja je postojala u Iliji bila je ista vjera koja je postojala u mučeničkim Isusovim učenicima i ista vjera koju ti i svi drugi ljudi sada možete imati. Bog se nikada ne mijenja, iako se ljudske predodžbe o Njemu mijenjaju, no bez obzira na to kakve te predodžbe mogu biti, isti Bog vlada i živi, i, kako je propovjednik rekao, prisutan je s vama; i vjeru u Njega uvijek prati moć koja nikada ne iznevjerava u ostvarivanju Njegovih istina.

Ja, Ivan, kažem vam ovo jer želim da steknete tu vjeru jer će vam trebati u velikom djelu koje je pred vama, a koje može obaviti samo onaj čija je duša razvijena takvom vjerom.

Bio sam prisutan večeras u crkvi jer sam bio s vama veliki dio dana, pokušavajući na vas utjecati i ohrabriti svojom ljubavlju i utjecajem.

Vrlo brzo ćete ponovno početi primati poruke Učitelja i nastaviti to činiti dok se ne dovrše. I kakve će to poruke istine biti. Kao što je propovjednik rekao večeras, bit će problematičnih, ali njihova će misija biti slična Ilijinoj - to jest, pokazat će smrtnicima pravog Boga i da će istinska vjera i postojanost namjere donijeti čovječanstvu spasenje Gospodinovo.

Večeras neću više pisati, ali prije nego što stanem, reći ću, pokušajte steći ovu vjeru, i možete je steći baš kao što ju je imao Ilija, usrdnom ustrajnom molitvom, popraćenom uvjerenjem. Gospodin daje vjeru onome tko je traži s iskrenom željom i čežnjom.

Reći ću dalje da jako napredujete u razvoju svoje duše i ako se samo pouzdate u Učiteljeva obećanja, vrlo brzo će brige koje imate proći i bit ćete slobodni obavljati posao bez da vas ometa bilo što što se protivi korištenju percepcija duše, koje su toliko potrebne u vašem radu.

Dakle, dragi brate, želim ti laku noć i Bog te blagoslovi.
Tvoj brat u Kristu, IVAN.

Poruka 151
Autor poruke: Sveti Petar - Isusov apostol
Naslov poruke: Sveti Petar savjetuje molitvu

JA SAM OVDJE, sveti Petar.

Želim ti reći da si večeras vrlo blizu Ocu i da Njegova Ljubav u velikoj mjeri ispunjava tvoju dušu. Vidim da si željan učiti o duhovnim stvarima Oca i o Njegovoj Ljubavi prema tebi i cijelom čovječanstvu.

Moraš se moliti za više vjere i implicitno vjerovati u Njegova obećanja i obećanja Učitelja, jer će se ona ispuniti i nećeš biti razočaran ili prepušten sam sebi. Često sam s tobom sada, jer želim pomoći u velikom djelu za koje te je Učitelj odabrao; i moraš doći u stanje koje će ti omogućiti da to djelo obaviš u najvećem savršenstvu. Tvoja duša mora biti razvijena s ovom Božanskom Ljubavlju Oca, tako da ćeš biti u skladu s Učiteljem kada piše, jer ako nema takvog slaganja, nećeš moći shvatiti duhovna značenja njegovih poruka onako kako on želi da shvatiš.

Ne postoji ništa što će uzrokovati ovaj razvoj kao što to može uzrokovati iskrena molitva Ocu. S takvom molitvom doći će vjera, a s vjerom će doći i Supstanca onoga u što sada možda samo vjeruješ. Zato se često moli, vjerujući da će ti Očeva Ljubav doći i da ćeš ostvariti svoje jedinstvo s Njim.

Toliko sam zainteresiran za tebe i razvoj tvoje duše da ću ti pomoći svom svojom ljubavlju i snagom.

Ne dopusti da ti stvari svijeta odvrate pažnju od ovih duhovnih potreba i otkrit ćeš da će ti sve te materijalne stvari biti opskrbljene.

Budi čvrst i hrabar u svojim uvjerenjima i ispovijedanjima i Bog će biti s tobom u svakom trenutku kušnje i nevolje. To znam i kažem ti kao onaj koji ima znanje. Želim da dopustiš da tvoja vjera raste dok sumnja ne nestane, a samo povjerenje u Božju ljubav i dobrotu ostane s tobom. Večeras neću više pisati.

Dakle, sa svom svojom ljubavlju i blagoslovom ja sam
Tvoj vlastiti prijatelj i brat u Kristu,
SVETI PETAR.

Poruka 152
Autor poruke: Josip Flavije (Josephus)
Naslov poruke: Josip Flavije potvrđuje da je Isus pravi sin Božji, da je živio na Zemlji i da je bio razapet

Ja sam Josip Flavije (židovski povjesničar).

Ja sam židovski povjesničar, a sada i kršćanin. Vi niste čovjek kojeg treba ostaviti samog. Mislim da moram napisati nešto o svom znanju o stvarima iz tih davnih dana, jer vidim da ste odabrani da obavite veliko djelo i želim doprinijeti istini o Isusovom životu na Zemlji. Živio je neposredno prije nego što sam pisao, ali sam mnogo puta čuo za njega i znam da je bio stvarno postojeće biće. U svojoj povijesti Židova spomenuo sam ga, a kada učeni kažu da je ono što je tamo rečeno interpolirano, kažu ono što nije istina; jer je živio i poučavao u Palestini, kako tvrdi Novi zavjet.

Nikada ga nisam upoznao, ali čuda njegovih djela kružila su po cijeloj zemlji i izazvala su mnogo uznemirenja kod židovskih vođa.

Nikada nisam puno pisao o njemu, jer smo ga svi smatrali pukim agitatorom i rušiteljem naše religije, i takvima nikada nismo pridavali veliku slavu u našim spisima.

Ali taj isti Isus iz Nazareta živio je kao čovjek i bio je razapet od strane Rimljana na vapaj Židova. Želim vam ovo reći, jer se tvrdi da nikada nije živio na Zemlji.

Ja sam njegov sljedbenik i vjerujem u njegova učenja te sam primio Novo Rođenje koje je on poučavao. Živim u Nebeskim Rajevima gdje žive samo njegovi sljedbenici. On je bio pravi sin Božji, a njegova je misija bila pokazati ljudima put do Božje Ljubavi i proglasiti ponovno darivanje Božje Ljubavi.

Kažem vam da je ovo najvažnija istina na svim nebesima, osim ove, da je Bog Ljubav. To dvoje čini nadu čovječanstva i pruža sredstvo kojim čovjek može steći besmrtnost.

Bez ovog Novog Rođenja, ljudi će ostati samo ljudi i neće sudjelovati u Božanskoj Ljubavi i domu u Nebeskim Sferama. Kažem to jer iz iskustva znam što ovo Novo Rođenje znači i iz promatranja da oni koji ga nikada nisu primili ne mogu ući u ove Sfere. Dakle, čovjek mora vjerovati u ovu veliku istinu.

Mnogi Židovi postali su vjernici otkako su postali stanovnici duhovnog svijeta, ali velika većina stanovnika Nebeskih Rajeva su oni koje smo nazvali poganima. Bog nije izabrao ljude u smislu da je namjeravao spasiti bilo koju određenu naciju, dajući prednost svim ostalima. On ne poznaje preferencije. Svi su Njegova djeca, i veliki dar je za sve koji ga traže u vjeri.

Ne smijem više pisati večeras, ali uz vaše dopuštenje doći ću ponovno.

Vespazijan je sada kršćanin, ali nikada nije bio dok je bio na Zemlji, unatoč tome što se govorilo da jest. Ostao je poganin sve dok je živio, ali je znao nešto o kršćanskim učenjima; i nakon što je proveo znatno vrijeme u duhovnom svijetu, primio je svjetlo i ponovno se rodio. On je na Nebeskim Rajevima i sljedbenik je Učitelja.

Dakle, vidite, mnogi Židovi, pogani i neznabošci koji su odbacili Učitelja i njegova učenja na Zemlji, otkako su postali duhovi, imali su priliku i prihvatili su je, postaju sudionici Božanske Ljubavi i sljedbenici Učitelja.

Pa, možda ćete se iznenaditi kada saznate da je i Herod kršćanin. Ali nijedno pero ne može prikazati patnje koje je morao proći. Oh, duge godine pokajanja, muke i tame! Njegovo iskustvo je zaista bio pakao. Ali Ljubav i milosrđe Oca bili su dovoljni čak i za njegovo otkupljenje; i među svim duhovima naših Nebeskih Rajeva, nitko nije ponizniji i krotkiji od ovog istog Heroda. Njegov život, dobrovoljno preuzet, je život služenja i odanosti(predanosti) Učitelju. Mislim da je njegova ljubav prema Učitelju toliko velika da je čak ni on ne može cijeniti.

Sa svom ljubavlju i ozbiljnošću prihvatit ću tvoj poziv, jer je posao je od najveće važnosti i vrijeme je zrelo. Oh, kakvo će buđenje biti kada Božje istine, koje Učitelj komunicira kroz tebe, dođu do znanja i svijesti čovječanstva.

Ja sam tvoj brat u Kristu i suradnik i zato ću ti sa svom ljubavlju i najboljim željama reći - laku noć,
JOSIP.

Poruka 153
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: Isus poriče da je Bog ili da njegova krv pere grijehe

JA SAM OVDJE, Isus.

Večeras sam bio s tobom i vidio sam da Duh ispunjava tvoje srce Božanskom Ljubavlju Oca i da si shvatio njegovu prisutnost, te osjetio da iako su me ljudi obožavali u svom neznanju, ipak imaju ovu Ljubav Oca u velikoj mjeri.

Ne odobravam njihovo često spominjanje moje krvi kao spasenja od grijeha i čuvanja u milosti i naklonosti Oca, jer, kao što sam ti rekao, moja krv nema nikakve veze sa spasenjem bilo koje duše - samo Božanska Ljubav Oca spašava dušu od grijeha i čini je jedno s Ocem u Njegovoj Ljubavi i Božanstvu.

Ali, ipak, ovi ljudi imaju ovu Ljubav u svojim srcima i dok svojim intelektom gledaju na mene kao na Boga, njihove se duše okreću Bogu i posljedično primaju blagoslove Očeve Ljubavi i u velikoj mjeri primaju razvoj svojih duša.

Drago mi je što prisustvuješ ovim sastancima (Crkva Svetosti, Washington, D.C.), jer u njima je divna prisutnost Duha i Ljubavi Oca, i iako nisi u slozi s njihovim doktrinama o tome tko i što ih spašava od grijeha i nepravde, ipak je Utjecaj Duha toliko velik da pomaže razvoju tvoje duše.

Pokušao sam utjecati na govornike da kažu kakva su bila stanja njihovih duša i kakvo su iskustvo imali u primanju i uživanju Božanske Ljubavi; i mnogi od njih doživljavaju i imaju kao dio svog vjerskog posjeda upravo ono što su rekli da imaju.

Bit će ti korisno pohađati ovu crkvu i imat ćeš koristi od prisutnosti Duha Svetoga koji je s njima u njihovom bogoslužju.

Bio sam s tobom i pokušao sam te natjerati da osjetite moju prisutnost, i jesam, i osjetio si malo uzvišenja svojih duševnih kvaliteta i uživali u službama, posebno u pjevanju i molitvama.

Dakle, iako ne smiješ biti pod utjecajem njihovih doktrina o tome da sam Bog ili da mi se treba klanjati, ako to zanemariš i uzmeš u obzir samo da je njihovo pravo štovanje Boga i da su njihove duše u skladu s Njim, otkrit ćeš da će ti ove službe učiniti mnogo dobra.

Ja sam s tobom i pokušavam te osloboditi briga koje te muče. Također pokušavam da ti pomognem da dođeš u to duhovno stanje koje je potrebno da bi prihvatio i nastavio moje formalne poruke.

Da, jesi i drago mi je što je tako. Želim da postaneš čovjek toliko obdaren ovom Ljubavlju i vjerom, toliko snažan da te ništa s čime se susrećeš neće odvratiti od tvojih uvjerenja i od tvog rada.

Vidim da želiš nastaviti ovaj rad i uskoro ćeš to moći učiniti. Da, znam da Biblija ponavlja i ponavlja izjavu da sam ja Bog i da moja krv spašava od grijeha te da sam ja pomirnica za čovječanstvo, ali ipak, Biblija je potpuno pogrešna i te lažne doktrine moraju se ispraviti, a ljude poučiti pravom planu spasenja. Bit ću s vama vrlo često dok ne započnemo naš rad na način na koji ga želimo nastaviti. Neka vas ništa što pročitate u Bibliji ne navede da imate koncepciju koja se možda ne slaže s onim što ću napisati. Neka vam um bude prazan u pogledu ovih istina i pričekajte dok vam ih ne otkrijem i vjerujte mi.

Ivan nikada nije napisao ove izjave onako kako su sadržane u njegovim poslanicama i Evanđelju, i pisat će vam poričući da je to učinio. Biblija sadrži mnoge istine i mnoge moje izreke, ali i mnoge izjave koje nikada nisam dao ja ili apostoli, a moja je misija sada ispraviti sve te pogreške. Dakle, vidite da imamo puno posla pred sobom i moramo ga započeti što je prije moguće.

Večeras sam s tobom da te utješim i ohrabrim te ti pomognem da prevladaš ne samo svoje brige, i ako se samo moliš Ocu i vjeruješ, bit ćeš uspješan u oba slučaja.

Neću više pisati večeras jer su drugi ovdje da pišu, i želim da to i učine.

Tvoj brat i prijatelj,
Isus

Poruka 154
Autor poruke: S.B.S.
Naslov poruke: Duh koji je vjerovao u crkvena vjerovanja i njegovo buđenje istini nakon što je upoznao Isusa

Ovdje sam, duh onoga koji je dok je bio na Zemlji vjerovao u Isusovo božanstvo i u to da je on jedan od tri dijela Božanstva, jednak Ocu i Duhu Svetomu.

U tom sam vjerovanju umro i kao posljedica toga, kada sam došao u duhovni svijet, bio sam razočaran i iznenađen kada sam otkrio da Isus nije Bog, već duh stvoren poput ostalih stanovnika tog svijeta, iako beskrajno ljepši i koji u mnogo većoj mjeri posjeduje Božansku prirodu Oca.

Nisam vjerovao da je to istina dugo nakon što sam ušao u duhovni svijet, jer su me moja stara uvjerenja čvrsto držala, i iako se nisam našao u raju pjevajući psalme i svirajući harfe kako je Biblija učila, ipak nisam bio baš sretan i nisam bio u velikoj tami, te sam se smirio s uvjerenjem da je stanje u kojem sam se našao ono u kojem bih vjerojatno trebao ostati do velikog sudnjeg dana i općeg uskrsnuća onih koji su umrli.

Ali nakon nekog vremena sreo sam duhove koji su rekli da su iz više sfere i koji su mi rekli da ne postoji nešto poput fiksnog stanja u duhovnom svijetu i da je sudnji dan svaki dan u kojem sam postojao kao duh, i da ako to odaberem, mogu napredovati iz svog stanja u više sfere gdje ću pronaći više sreće i svjetla.

Naravno, nisam odmah povjerovao u to, jer su moja stara uvjerenja ostala uz mene i dugo sam oklijevao, sve dok konačno nisam imao sreću susresti se licem u lice s Učiteljem, i tada sam znao da su moja uvjerenja pogrešna i kriva. Nisam imao koncepciju o tako lijepom, svijetlom duhu punom ljubavi.

Rekao mi je da nije Bog, i da je samo sin Oca, i da sam i ja sin, i da mogu dobiti Božansku Ljubav baš kao što ju je on dobio, ako se samo molim Ocu i imam potrebnu vjeru.

Od tada se molim i moja stara uvjerenja o Isusu kao Bogu, i o velikom sudnjem danu i uskrsnuću mrtvih u posljednji dan su me napustila, i ja sam slobodan duh koji u znatnoj mjeri posjeduje Očevu Ljubav.

Nisam tako uzvišen i bistar, niti imam duševni razvoj kakav ima vaša grupa, ali napredujem i znam da je Božanska Ljubav Oca ono što je svima nama, duhovima i smrtnicima, potrebno da nas učini jedno s Ocem i sudionicima Njegove Božanske prirode i besmrtnosti.

Stranac sam vam i morate mi oprostiti što vas prekidam, ali toliko sam želio pisati kao što pišem, da kad sam vidio otvoren put, nisam mogao odoljeti iskušenju da pišem.

Ja sam S. B. S. Živio sam u gradu New Yorku i umro prije mnogo godina.

Nalazim se u petoj sferi i napredujem.

Zahvaljujući vam, reći ću laku noć i Bog vas blagoslovio.
Vaš brat u Kristu,
S. B. S.

Poruka 155
Autor poruke: G.H.
Naslov poruke: Duh iznosi svoje iskustvo i kako su njegova stara vjerovanja u crkvena vjerovanja usporila njegov napredak. Potvrđuje da je g. Padgetta odabrao Isus da primi poruke.

Ovdje sam i želim večeras malo napisati uz dopuštenje vaše grupe i vas samih. Sjetit ćete me se kada vam kažem da sam vaš stari prijatelj i brat u struci.

Poznavali ste me kao G. H., a ja sam vas poznavao kao svog mladog prijatelja odvjetnika.

Živim u trećoj sferi i relativno sam sretan te pokušavam napredovati prema višim sferama, ali nekako stara vjerovanja koja sam usvojio dok sam bio na Zemlji usporavaju moj napredak. Kao što znate, bio sam metodist i vjerovao u metodističke doktrine, a ipak nisam bio toliko duhovan koliko sam trebao biti. Naučio sam, ili bolje rečeno, odučio sam se i naučio mnogo toga otkako sam ovdje, i kao posljedica toga, u boljem sam stanju cijeniti istinu nego dok sam bio na Zemlji.

Pa, sada znam da Isusova krv, kao takva, ne ispire grijeh, a također da on nije spasitelj ljudi zbog ikakvog posrednog pomirenja. To su mi bili veliki kameni spoticanja kada sam došao u duhovni svijet, a moje razočaranje koje je proizašlo iz tih uvjerenja bilo je vrlo veliko i gotovo me natjeralo da povjerujem da nikada nije postojao Isus ili Bog. Ali zahvaljujući nekim mojim duhovnim prijateljima koji su znali istinu, spriječen sam da postanem nevjernik u istine spasenja i tako sam spašen od onoga što je mogla biti velika stagnacija moje duše i njezina napretka.

Da, i pomalo sam iznenađen Riddleovim napretkom, jer moram vam reći da je on u višoj sferi od mene i da je više ispunjen ovom Očevom Ljubavlju. Ispričao mi je nešto o svom iskustvu i kako ste ga prvo pokrenuli na ispravno razmišljanje, a zatim kako su vam vaša družina, mislim na vašu baku i ostatak vaše rodbine, došli k njemu i pomogli mu da vidi svjetlo i potrebu traženja i dobivanja Božje Ljubavi. On je sada vrlo bistar i svijetli duh i ima mnogo vjere. Dakle, vidite, čovjek može imati svoje sumnje na Zemlji, a ipak uspjeti napredovati brže od onoga koji, iako vjeruje u Boga i Bibliju, ipak zbog svojih pogrešnih uvjerenja stoji mirno.

Pa, moram reći da sam bio s vama nekoliko puta kada su vam duhovi pisali i isprva sam bio jako iznenađen što se takvo što događa; i vidio sam da činite mračnim duhovima mnogo dobra na način na koji ste im pomagali iz njihove tame i patnje. (Napomena: Padgett je često pomagao mračnim duhovima na način da im je govorio istine koje je primao i upućivao ih da uoće i traže pomoć od svijetlih duhova)

Kad sam bio na Zemlji, nisam pretpostavljao da će ikada doći vrijeme kada ćete se baviti ovakvom vrstom posla - zapravo nisam znao da postoji takav posao koji itko može obavljati. Da, vidio sam Isusa kako vam piše nekoliko puta, i večeras je to učinio.

Moji stavovi o njemu jako su se promijenili otkako sam bio na Zemlji. Kao što ste možda pomislili, tada sam vjerovao da je on Bog ili jedan od trojice koji čine Boga, i da je on put gore na nebesima, sjedeći s desne strane Oca, kontrolirajući nebesa i Zemlju. Ali otkad sam u duhovnom svijetu, moja su se uvjerenja promijenila i sada znam da Isus nije Bog, već samo njegov najviši, najbolji sin i duh poput mene. Ponekad je razgovarao samnom i govorio mi o mnogim pogrešnim uvjerenjima sadržanim u Bibliji i dogmama crkava. On je divan duh - najsjajniji u cijelom duhovnom svijetu i onaj koji je bliži Ocu od bilo kojeg drugog, drevnog ili modernog.

On je toliko ispunjen Božanskom ljubavlju svog Oca da ga obožavamo kao našeg Učitelja - a ne kao Boga. Iznenadio me veliki interes koji ima za vas i obilje ljubavi koju ima za vas. Ali znam da nisam trebao biti iznenađen jer vas je odabrao da pišete njegove poruke svijetu.

Kakav si sretan čovjek. Ponekad ne razumijem kako je takvo što moguće, ali on kaže da svijet mora imati sve istine Oca, a on te je odabrao jer je vidio da možeš ispuniti njegove želje bolje od bilo kojeg drugog smrtnika; i stoga si naklonjen.

Pa, moram stati jer sam napisao vrlo dugo pismo, a i neki drugi žele pisati. Zato ću ti, dragi brate, reći laku noć.

Tvoj stari prijatelj, G.H.

Poruka 156
Autor poruke: John B. Comeys
Naslov poruke: Iskustvo duhova pri ulasku u duhovni svijet i njihov napredak

Želim vam ukratko napisati kako bih vas obavijestio o određenim istinama koje biste trebali znati o duhovnom životu i o tome što smrtnici koji žive životima dobrih i čistih ljudi mogu očekivati i biti sigurni da će to ostvariti.

Nalazim se u Nebeskim sferama, ali neću govoriti o tim sferama, već samo o duhovnim sferama, gdje ljudi nakon što postanu bestjelesni duhovi mogu živjeti i iskusiti sreću o kojoj na Zemlji nemaju pojma.

Kada duh prvi put uđe u duhovni svijet, dočekuje ga jedan ili više duhova čija je dužnost primiti takav duh i pokazati mu mjesto gdje je prikladan za život ili postojanje.

Takvom duhu je tada dopušteno da se susreće sa svojim prijateljima i rodbinom te da s njima komunicira kratko ili dugo i primi bilo kakvu utjehu koju mu takvi prijatelji ili rodbina mogu pružiti; i u mnogim slučajevima radost i sreća tih duhovnih prijatelja uzrokuju da duh vjeruje da je u raju ili barem na mjestu velike sreće.

Ali nakon ovog prvog susreta, duh mora, zbog zakona privlačnosti, otići na mjesto gdje mu odgovara stanje njegove duše ili stanje moralnog rasta ili intelektualnog razvoja, i tamo ostati dok se to stanje ne poboljša i ne omogući mu da se uzdigne na više mjesto.

Nijedan duh, nakon što jednom dođe na mjesto koje mu odgovara za život, nikada ne nazaduje, iako može stajati mirno dugi niz godina i nikada ne napredovati. Ali ovo je istina koja nije poznata mnogim smrtnicima, a ni duhovima, da stanje smrtnika u trenutku kada postaje duh određuje njegovo stanje i mjesto života kada prvi put uđe u duhovni svijet; nakon što ga zakon privlačnosti postavi na takvo mjesto kao što sam rekao, i kada se to mjesto jednom pronađe i zauzme, duh nikada ne ide na niže mjesto; već će ili ostati na tom mjestu dugo vremena ili će napredovati - i na kraju će u svim slučajevima napredovati.

Pa, zli duhovi pronalaze ta mjesta stanovanja na zemaljskim ravnima, kojih ima mnogo i različitih su vrsta, s mnogo različitih izgleda, prilagođenih uvjetima duhova koji će ih zauzeti.

Za duha koji se nalazi na najnižoj od ovih zemaljskih ravni kaže se da je u najnižim paklovima, jer svi duhovi koji se nalaze na tim ravnima gdje pate i susreću se s tamom vjeruju i kažu da su u paklu. Ali to je samo naziv koji se koristi radi praktičnosti, jer su paklovi samo mjesta koja čine dio jednog velikog Božjeg svemira.

Ovi paklovi, kao što možete zamisliti, vrlo su brojni, jer su stanja duhova vrlo raznolika, i svaki duh ima mjesto za život prilagođeno njegovom stanju.

Kako se duh oslobađa nekih od ovih stanja, što u njihovom slučaju uzrokuje djelovanje zakona privlačnosti, on napreduje prema višem i boljem mjestu i otkriva da njegova okolina nije tako mračna i bolna. I kako se ovaj napredak nastavlja, takav će se duh na kraju naći u ravnima svjetlosti i relativne sreće, gdje su ga zla sjećanja u velikoj mjeri napustila, a dobra djela koja je činio na Zemlji tada dolaze k njemu i uzrokuju sreću koja ga tjera da shvati da nije bio sasvim loš i da je Bog bio dobar prema njemu oslobađajući ga grijeha i zlih misli koje su ga vezale za mjesto s kojeg je napredovao.

Ali nakon svega toga, nije ušao ni u jednu od sfera koje su iznad zemaljskih ravni i možda će tamo morati ostati mnogo godina prije nego što uđe u drugu sferu koja je sljedeća u gradaciji od zemaljske ravni.

Ova potonja ravnina je najnaseljenija od svih sfera, jer u nju dolaze duhovi u velikom broju - u većem broju nego što napreduju iz nje u više sfere, i stoga ima veću raznolikost podravni nego bilo koja od drugih sfera, i ispunjena je većom raznolikošću i vrstama duhova nego bilo koja od ovih viših sfera.

Kada duh ostane na zemaljskim razinama dovoljno dugo da se osposobi za prelazak u sljedeću višu sferu, on napreduje i nikada ga u tome ne sprječavaju. Ne želim reći da je duh prisiljen ostati na zemaljskim razinama određeni broj godina prije nego što napreduje, jer to nije istina; naprotiv, broj godina koje tamo ostaje određen je njegovim stanjem napretka, tako da neki duhovi mogu proći kroz te razine za manje od godinu dana, a drugi mogu tamo ostati mnogo godina.

U drugoj sferi, izgled je svjetliji i duhu se pruža mnogo prilika da traži i postigne sreću koju prije nije imao, a mnogi duhovi pronalaze veliku sreću u bavljenju svojim intelektualnim studijama i stvarima te u stjecanju znanja o zakonima duhovnog svijeta koji upravljaju onim što biste mogli nazvati materijalnom prirodom ovog svijeta, a također i zemaljskog svijeta.

Ova sfera nije baš prikladna za rast duševnih sposobnosti, a oni duhovi čije su želje i težnje usmjerene na razvoj njihovih duševnih kvaliteta ne ostaju dugo u ovom svijetu ili sferi, jer ne nalaze da postoje potrebne opskrbe za takav razvoj, te kao posljedica toga napreduju u treću sferu, gdje pronalaze divne prilike i okruženje koje im omogućuje napredak u ovim pitanjima duše.

Pa, vidim da ste umorni i odgodit ću svako daljnje pisanje o ovim pitanjima za neko drugo vrijeme.

Dakle, laku noć,
JOHN B. COMEYS.

Po meni najveca zbrka s krscanstvom je nastala uslijed toga sto je Isus djelovao samo 3 godine.

Da je ostao djelovati nekih 10, 20 ili 30 godina, uspio bi utemeljiti ucenje, crkvu, apostole, razjasniti sve nedoumice oko ucenja i sl. Ovako su se vec nakon njegove prerane smrti poceli javljati proroci i tumaci kojima se on, navodno sada javlja, i naknadno tumaci sve ono sto nije dobro protumacio za zivota. Najbolji primjer za to je ona krivotvorina od Knjige otkrivenja, koja je cak usla i u krscanski kanon i koja je upropastila zivote mnogim krscanima. Naravno, bilo je jos mnogo tzv. proroka, vidioca, medija i sl. koji su svi primali poruke od Isusa, koji se preko njih najednom sjetio dopuniti, razjasniti i pojasniti svoje ucenje.

Druga stvar koja je primjetna jeste da su autori tih naknadnih tumacenja svoja razmisljanja i tumacenja redovito pripisivali autoritetima vecima od sebe. Onaj anonimni pisac Otkrivenja je svoj rad pripisao sv. Ivanu i samom Kristu koji mu se navodno javlja u vizijama. A Padgett ocito isto Isusu i svim drugim duhovima. Jer da je rekao, ja sam Padgett i ovo su moja osobna razmisljanja o Isusovom ucenju... manje bi ih ljudi prihvatili. Ovako mu se cinilo da ce zvucati uvjerljivije. A za time nije bilo potrebe, i ovako su vrlo to originalna tumacenja. Mogao je slobodno potpisati svojim imenom.

Nazad
Vrh