Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

Poruka 177
Autor poruke: Ann Rollins - Baka g. Padgetta - Nebeski duh
Naslov poruke: Nužnost zadobivanja Božanske Ljubavi. Oni koji odbiju ovaj Veliki Dar nakon što im se oduzme privilegija dobivanja istog, pretrpjet će "drugu smrt".

JA SAM OVDJE, tvoja baka.

Mislila sam da ti večeras napišem poruku, ako je želiš primiti.

Jedini način na koji čovjek može dobiti spasenje i učiniti ga Božanskom prirodom jest posredstvom Duha Svetoga i putem koji je pokazao Isus.

Ovdje neću pokušavati ulaziti u detalje o metodama (Napomena: Pogledaj Isusovu poruku na linku), jer su ti one u potpunosti objašnjene, ali moram reći da se ne mogu slijediti druge metode koje će dovesti dušu čovjeka u sklad s Bogom i učiniti je Božanskom prirodom.

Nikakvi sakramenti krštenja ili puka crkvena ceremonija neće omogućiti čovjeku da postigne ovaj cilj; i zapravo, takve stvari često usporavaju dušu čovjeka da postane u stanju razvoja koje je stavlja u položaj otkupljenog Božjeg djeteta.

Neću puno, detaljno, pisati o tome što bi sam čovjek trebao učiniti kako bi pokrenuo djelovanje Duha Svetoga, već ću samo reći da se mora moliti iskrenom čežnjom svoje duše za dotok Očeve Ljubavi i imati vjeru da je takva Ljubav stvarna stvar i da mu dolazi kao odgovor na njegove molitve.

A sada da nastavimo s istinom da ta Ljubav čeka cijelo čovječanstvo, bez obzira gdje se pojedinci ljudskog roda nalaze, i da mogu primiti tu Ljubav čak i ako nikada nisu čuli za plan spasenja kako ga je Isus objavio.

Bog je, kada je ponovno darovao ovu Ljubav, namjeravao da svako ljudsko biće, kao i duh, ima priliku da je stekne i da način na koji se može steći bude objavljen cijelom čovječanstvu, te je u provođenju te namjere posebno odabrao Isusa za ovo djelo, koji bi, kroz svoja vlastita učenja čovječanstvu, trebao saznati o tome.

Naravno, tijekom kratkog Isusovog djelovanja na Zemlji bilo je nemoguće da svi ljudi uče o njemu kroz učenja njega samog ili njegovih učenika, te je stoga duhovima svijeta duhova bilo dopušteno čuti ta učenja i doći do znanja, a zatim, kada bi stekli ovu Ljubav, da poduče smrtnike i duhove, što su i činili, i čine od tada.

Ali iako su svih ovih stoljeća radili na ostvarenju ovog velikog završetka, ipak nisu uspjeli iz razloga što nisu mogli nametnuti istinu plana spasenja ni smrtniku ni duhu, te posljedično, čovjek u vršenju svoje slobodne volje, a također i duhovi, u vršenju svoje volje, osim ako ne bi otvorili svoja razumijevanja osobina duše, dopunjena vršenjem svojih mentalnih osobina, nisu mogli dobiti ovu Božansku Ljubav.

I baš kao što su na Zemlji ljudi odbijali slušati one u smrtnom životu koji su ih pokušavali naučiti o religioznim stvarima, tako su i u duhovnom svijetu mnogi duhovi odbijali slušati učenja drugih duhova koji imaju znanje i posjeduju ovu Veliku Ljubav. I smrtnici nisu uspjeli odgovoriti na dojmove koje su duhovi pokušavali ostaviti na njih u vezi s ovom istinom i, kao posljedica toga, nisu bili u stanju otvoriti svoju percepciju duše; i mnogi smrtnici, kao i duhovi, nikada nisu primili blagodat Velikog Dara ponovnog darivanja. Ipak, kao što sam rekla, mnogi su odgovorili na te dojmove i čak dok su bili na Zemlji imali su priljev ove Ljubavi u većoj ili manjoj mjeri, iako možda nisu bili svjesni te činjenice na tako definitivan način da bi znali da je ono što su primili bio dio Božanske Ljubavi. Među velikim preprekama ljudima koji se dovode u ovo stanje prijemčivosti su vjerovanja, mentalna uvjerenja i ceremonije koje prevladavaju u mnogim crkvama kršćanstva, te u mnogim vjerama i učenjima rasa koje žive izvan kršćanstva i koje nikada nisu čule za ovaj veliki plan spasenja.

U duhovnom svijetu, sljedbenici mnogih vjera i vjerovanja, različitih i različitih jedni od drugih, žive zajedno u zajednicama kao odvojene rase, još uvijek vjerujući u svoja različita vjerovanja i učenja svojih vođa, i nikada nisu čuli za ovu Božansku Ljubav ili za nužnost njezina primanja, već štuju Boga prema svojim uvjerenjima na Zemlji, zadovoljni da su doktrine koje ispovijedaju istinite i jedine, te apsolutno odbijaju slušati duhove koji često pokušavaju poučavati istine o vječnom životu u Nebeskim sferama.

Naravno, ti duhovi imaju pravo i moć odbiti slušati te istine i nikada nisu prisiljeni na to.

A opet, neki od njih će slušati i odbiti vjerovati da postoje ikakve druge istine osim onih koje su oni prihvatili.

I tako vidiš da iako je ovaj Veliki Dar, Božanska Ljubav i privilegija primanja istoga dan svim ljudima, i Ljubav je uvijek spremna ući u njihove duše, ipak velika većina duhova i smrtnika nikada ga neće primiti i postati stanovnici mnogih dvoraca. Svi ljudi i duhovi imat će priliku prije velikog dana konačnog odvajanja, ali mnogi neće biti voljni prihvatiti Dar i bit će zadovoljni srećom svoje prirodne ljubavi i zadovoljni životom u svojim puko duhovnim domovima.

I ovdje, dopusti mi da kažem, zbog činjenice velike raznolikosti vjerovanja i učenja na Zemlji o značenju druge smrti, mnogi ljudi i duhovi će zanemariti iskoristiti svoju privilegiju primanja Velikog Dara Božanske Ljubavi i pretrpjeti drugu smrt. Druga smrt će se dogoditi kada se dogodi to veliko odvajanje, a dar ove privilegije primanja Božanske Ljubavi Oca ponovno će biti povučen od čovjeka i duha. Nijedna druga smrt nije namijenjena, jer će čovjek i duh nastaviti živjeti svoje smrtne i duhovne živote, bez ikakve druge smrti osim one koja se sada neprestano događa. Neće biti smrti u smislu osude ljudskog duha na vječnu kaznu ili uništenja bilo kojeg duha, kako uče neki od vaših vjerskih učitelja. Ne, jedina smrt bit će smrt kojom su prvi roditelji umrli u vrijeme svoje neposlušnosti, što je bilo lišavanje velike privilegije primanja Božanske Ljubavi i time sudjelovanja u Božanskoj prirodi Oca i besmrtnosti.

Pa, dragi moj dječače, napisao sam dovoljno za večeras i prestat ću.

Imaš moju ljubav i moj utjecaj da ti pomognu na svaki način, a također i moje molitve Ocu za tvoj duhovni razvoj. Stoga, uz moje blagoslove, želim ti laku noć.

Tvoja voljena baka.

Nazad
Vrh