Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

Poruka 177
Autor poruke: Ann Rollins - Baka g. Padgetta - Nebeski duh
Naslov poruke: Nužnost zadobivanja Božanske Ljubavi. Oni koji odbiju ovaj Veliki Dar nakon što im se oduzme privilegija dobivanja istog, pretrpjet će "drugu smrt".

JA SAM OVDJE, tvoja baka.

Mislila sam da ti večeras napišem poruku, ako je želiš primiti.

Jedini način na koji čovjek može dobiti spasenje i učiniti ga Božanskom prirodom jest posredstvom Duha Svetoga i putem koji je pokazao Isus.

Ovdje neću pokušavati ulaziti u detalje o metodama (Napomena: Pogledaj Isusovu poruku na linku), jer su ti one u potpunosti objašnjene, ali moram reći da se ne mogu slijediti druge metode koje će dovesti dušu čovjeka u sklad s Bogom i učiniti je Božanskom prirodom.

Nikakvi sakramenti krštenja ili puka crkvena ceremonija neće omogućiti čovjeku da postigne ovaj cilj; i zapravo, takve stvari često usporavaju dušu čovjeka da postane u stanju razvoja koje je stavlja u položaj otkupljenog Božjeg djeteta.

Neću puno, detaljno, pisati o tome što bi sam čovjek trebao učiniti kako bi pokrenuo djelovanje Duha Svetoga, već ću samo reći da se mora moliti iskrenom čežnjom svoje duše za dotok Očeve Ljubavi i imati vjeru da je takva Ljubav stvarna stvar i da mu dolazi kao odgovor na njegove molitve.

A sada da nastavimo s istinom da ta Ljubav čeka cijelo čovječanstvo, bez obzira gdje se pojedinci ljudskog roda nalaze, i da mogu primiti tu Ljubav čak i ako nikada nisu čuli za plan spasenja kako ga je Isus objavio.

Bog je, kada je ponovno darovao ovu Ljubav, namjeravao da svako ljudsko biće, kao i duh, ima priliku da je stekne i da način na koji se može steći bude objavljen cijelom čovječanstvu, te je u provođenju te namjere posebno odabrao Isusa za ovo djelo, koji bi, kroz svoja vlastita učenja čovječanstvu, trebao saznati o tome.

Naravno, tijekom kratkog Isusovog djelovanja na Zemlji bilo je nemoguće da svi ljudi uče o njemu kroz učenja njega samog ili njegovih učenika, te je stoga duhovima svijeta duhova bilo dopušteno čuti ta učenja i doći do znanja, a zatim, kada bi stekli ovu Ljubav, da poduče smrtnike i duhove, što su i činili, i čine od tada.

Ali iako su svih ovih stoljeća radili na ostvarenju ovog velikog završetka, ipak nisu uspjeli iz razloga što nisu mogli nametnuti istinu plana spasenja ni smrtniku ni duhu, te posljedično, čovjek u vršenju svoje slobodne volje, a također i duhovi, u vršenju svoje volje, osim ako ne bi otvorili svoja razumijevanja osobina duše, dopunjena vršenjem svojih mentalnih osobina, nisu mogli dobiti ovu Božansku Ljubav.

I baš kao što su na Zemlji ljudi odbijali slušati one u smrtnom životu koji su ih pokušavali naučiti o religioznim stvarima, tako su i u duhovnom svijetu mnogi duhovi odbijali slušati učenja drugih duhova koji imaju znanje i posjeduju ovu Veliku Ljubav. I smrtnici nisu uspjeli odgovoriti na dojmove koje su duhovi pokušavali ostaviti na njih u vezi s ovom istinom i, kao posljedica toga, nisu bili u stanju otvoriti svoju percepciju duše; i mnogi smrtnici, kao i duhovi, nikada nisu primili blagodat Velikog Dara ponovnog darivanja. Ipak, kao što sam rekla, mnogi su odgovorili na te dojmove i čak dok su bili na Zemlji imali su priljev ove Ljubavi u većoj ili manjoj mjeri, iako možda nisu bili svjesni te činjenice na tako definitivan način da bi znali da je ono što su primili bio dio Božanske Ljubavi. Među velikim preprekama ljudima koji se dovode u ovo stanje prijemčivosti su vjerovanja, mentalna uvjerenja i ceremonije koje prevladavaju u mnogim crkvama kršćanstva, te u mnogim vjerama i učenjima rasa koje žive izvan kršćanstva i koje nikada nisu čule za ovaj veliki plan spasenja.

U duhovnom svijetu, sljedbenici mnogih vjera i vjerovanja, različitih i različitih jedni od drugih, žive zajedno u zajednicama kao odvojene rase, još uvijek vjerujući u svoja različita vjerovanja i učenja svojih vođa, i nikada nisu čuli za ovu Božansku Ljubav ili za nužnost njezina primanja, već štuju Boga prema svojim uvjerenjima na Zemlji, zadovoljni da su doktrine koje ispovijedaju istinite i jedine, te apsolutno odbijaju slušati duhove koji često pokušavaju poučavati istine o vječnom životu u Nebeskim sferama.

Naravno, ti duhovi imaju pravo i moć odbiti slušati te istine i nikada nisu prisiljeni na to.

A opet, neki od njih će slušati i odbiti vjerovati da postoje ikakve druge istine osim onih koje su oni prihvatili.

I tako vidiš da iako je ovaj Veliki Dar, Božanska Ljubav i privilegija primanja istoga dan svim ljudima, i Ljubav je uvijek spremna ući u njihove duše, ipak velika većina duhova i smrtnika nikada ga neće primiti i postati stanovnici mnogih dvoraca. Svi ljudi i duhovi imat će priliku prije velikog dana konačnog odvajanja, ali mnogi neće biti voljni prihvatiti Dar i bit će zadovoljni srećom svoje prirodne ljubavi i zadovoljni životom u svojim puko duhovnim domovima.

I ovdje, dopusti mi da kažem, zbog činjenice velike raznolikosti vjerovanja i učenja na Zemlji o značenju druge smrti, mnogi ljudi i duhovi će zanemariti iskoristiti svoju privilegiju primanja Velikog Dara Božanske Ljubavi i pretrpjeti drugu smrt. Druga smrt će se dogoditi kada se dogodi to veliko odvajanje, a dar ove privilegije primanja Božanske Ljubavi Oca ponovno će biti povučen od čovjeka i duha. Nijedna druga smrt nije namijenjena, jer će čovjek i duh nastaviti živjeti svoje smrtne i duhovne živote, bez ikakve druge smrti osim one koja se sada neprestano događa. Neće biti smrti u smislu osude ljudskog duha na vječnu kaznu ili uništenja bilo kojeg duha, kako uče neki od vaših vjerskih učitelja. Ne, jedina smrt bit će smrt kojom su prvi roditelji umrli u vrijeme svoje neposlušnosti, što je bilo lišavanje velike privilegije primanja Božanske Ljubavi i time sudjelovanja u Božanskoj prirodi Oca i besmrtnosti.

Pa, dragi moj dječače, napisao sam dovoljno za večeras i prestat ću.

Imaš moju ljubav i moj utjecaj da ti pomognu na svaki način, a također i moje molitve Ocu za tvoj duhovni razvoj. Stoga, uz moje blagoslove, želim ti laku noć.

Tvoja voljena baka.

Poruka 178
Autor poruke: G.H.B.
Naslov poruke: Duh opisuje svoje iskustvo u jednom od paklova

Ja sam duh koji vam ne može reći o radostima raja, ali mogu opisati užase pakla, jer baš kao što su vam ovi drugi duhovi opisivali svoje domove ljepote i sreće, ja mogu opisati svoj dom ružnoće i muke. Želite li da to učinim?

Znajte dakle da sam, dok sam živio na Zemlji, bio čovjek vrlo značajnih intelektualnih moći i stečenih vještina, a također i intenzivne životinjske prirode, toliko da je to nadvladalo moju prosudbu i moralne kvalitete koje sam imao, te sam na kraju postao rob svojih apetita koji su bili raznoliki, posebno apetita za pićem. Imao sam mnogo prijatelja visokih položaja, društvenog i drugog, smatran sam briljantnim piscem za novine i imao sam pristup unutarnjim političkim krugovima koji su tada kontrolirali vladu.

Moja slabost, ili bolje rečeno učinak snage moje životinjske prirode, bila je poznata mnogim mojim prijateljima i oni su mi na mnogo načina pokušavali pomoći i spasiti me od mog zlog i destruktivnog načina života, i ponekad bih uspio promijeniti svoje ponašanje; ali, nažalost, ne na dulje vrijeme; kada bih se ponovno vratio svojim žalosnim navikama i postao kontrolirana žrtva svojih uništavajućih apetita.

Naravno, ljudsko prijateljstvo i suosjećanje imali su svoje granice, i konačno su me prijatelji odbacili kao izgubljenog i neiskupljivog, a ja sam sigurno i brzo tonuo sve niže i niže u svom moralnom stanju i konačno umro kao pijanac, neoplakan i neopjevan osim zla koje sam počinio. Nesumnjivo je bilo olakšanje za moje prijatelje i poznanike kada sam preminuo i zauvijek ih oslobodio sjene svoje prisutnosti i duha onoga što sam bio.

Ali takav je bio moj kraj, i kada sam došao u svijet duhova, otkrio sam da su me još uvijek napustili prijatelji koji su postali duhovi prije mene, osim nekih koji su voljeli tekuću zdjelu alkohola kao i ja na Zemlji, i koji su bili stanovnici neprivlačnog mjesta u kojem sam se našao kada je moje prebivalište postalo fiksno.

Nikada, dok sam bio naZzemlji, nisam puno razmišljao o budućem životu, osim da bih se uvjerio da nema pakla, a ako postoji Bog, nije ga bilo briga za mene, običnog čovjeka kojih ima mnogo milijuna.

Ali oh, kobna pogreška; i neočekivano shvaćanje činjenice da pakao postoji! Postoji li Bog, ne znam, jer ga nikada nisam vidio niti osjetio Njegov utjecaj. Ali otkako sam večeras došao k vama i čuo poruke ta dva duha koji su opisali svoje divne domove i svoje stanje sreće, te sve to pripisali Božjoj ljubaznosti i brizi, počeo sam misliti da možda postoji Bog i da je moja pogreška veća nego što sam do sada shvaćao. Ali ovo je odstupanje od onoga što sam počeo pisati.

Da postoji pakao, znam na svoju tugu i patnju, jer sam stanovnik jednog već toliko godina; i to je uvijek isto mjesto užasa i tame, osim što ga ponekad osvijetli plamen jezivog svjetla koji dolazi iz ljutnje i patnje nekih nesretnika poput mene.

U ovom mom paklu, a ima ih mnogo sličnih, umjesto prekrasnih domova, kako su ih opisali drugi duhovi, imamo prljave, trule kolibe, sve nakrivljene i oronule, sa svim smrdljivim mirisima kosturnice deset puta pojačanim, a umjesto prekrasnih travnjaka i zelenih livada i lisnatih šuma ispunjenih pjevajućim pticama koje odjekuju svojim pjesmama, imamo neplodne pustoši i rupe tame i mraka te krike i prokletstva duhova prokletstva bez nade; a umjesto živih, srebrnih voda imamo stajaće bazene ispunjene svim vrstama odbojnih gmazova i gamadi, i mirise neizrecivih, mučnih smrada.

Kažem vam da je sve to stvarno, a ne stvorenja mašte ili izljev gorkih sjećanja. A što se tiče ljubavi, ona nikada nije pokazala svoje humanizirajuće lice u svim godinama koje sam ovdje - samo prokletstva i mržnja i gorke uvrede i psovke, i cerekajući se duhovi sa svojim vještičjim kikotanjem. Nema odmora, nema nade, nema lijepih riječi ili ruke koja bi obrisala vruće suze koje tako često teku u ogromnim količinama. Ne, pakao je stvaran i pakao je ovdje.

Nemamo vatre i sumpora, niti nasmiješenih vragova s vilama, kopitima i rogovima kako crkve uče; ali kakva je potreba ili nužnost za takvom pratnjom? Ne bi povećala strahote ili naše muke. Kažem ti, prijatelju, da sam slabo opisao naše domove u ovim paklenim područjima i ne mogu ih dovoljno dobro opisati kakvi jesu.

Ali užas i šteta svega je što nam nada ne dolazi s jednim slabašnim osmijehom da nas ohrabri da bi jednom mogao doći kraj svim tim mukama, i u našem beznadnom očaju shvaćamo da je naša sudbina određena za svu vječnost. (Napomena: Ovo je njegovo uvjerenje, istina je da pakao nije vječan)

Kao što je rekao bogataš u paklu, kad bih samo mogao poslati Lazara da kaže mojoj siromašnoj, zabludjeloj braći na Zemlji što ih čeka, kako bih to rado učinio i spasio njihove duše od vječne muke.

Pa, napisao sam ti dugo pismo i umoran sam, jer prvi put pokušavam pisati nakon mnogo dugih godina, i teško mi je sabrati misli kako bih mogao pisati na inteligentan i sabran način. Stoga moram prestati.

Pa, reći ću da si mi najbolji prijatelj otkako sam postao izopćenik dok sam bio na Zemlji i da ću učiniti sve što mi savjetuješ, ali ne smiješ očekivati da ću imati puno nade, ne sumnjajući u tvoju želju da mi pomogneš, već samo u tvoju sposobnost.

Pa, ne razumijem, ali ću ti vjerovati i pokušat ću vjerovati onome što kažeš, samo nemoj u meni stvarati ono čega sam toliko dugo bio lišen - mislim nadu - i razočarati me. Pa, pogledao sam kako si savjetovao i vidim neke duhove koji su tako lijepi i tako sjajni da ih jedva mogu pogledati. Nikada prije nisam vidio takve duhove niti zamišljao da takvi mogu postojati. Moraju biti bogovi, ili zašto sva ta velika sreća, ljepota i ljubav koju imaju. Reci mi što sve to znači! Je li to zvijezda nade koja mi je došla izdaleka i ulijeva mi povjerenje da ovi paklovi neće zauvijek biti moj dom? Oh, reci mi, molim te, jesu li to duhovi stvarnih smrtnika koji su živjeli i umrli kao i ja?

Takvu ljubav nikad nisam vidio; i gledaju me s takvim ohrabrenjem i gotovo ljudskim očima ljubavi i daju mi znak da pođem s njima. Pitao sam je li gospodin Riddle tamo, i jedan duh mi dolazi i kaže da, i da mu je drago što idem s njim, jer me je poznavao na Zemlji i upoznat je s mojim tužnim životom. I sada ga se sjećam, jer mi je bio prijatelj koji je živio u istom gradu kao i ja.

Kaže: "Dođi, G. - i pokušat ću ti pokazati put do svjetla i olakšanja od tvojih patnji". I odlazim, i dok odlazim, dolazi mi prekrasan, slavan duh i stavlja ruku na moju glavu i kaže: "Bog te blagoslovio, brate moj, i neka Njegova Božanska milost bude tvoja"; i kaže mi da me svi vole i da će mi pomoći.

Oh, reci mi što sve to znači! Sanjam li? Jesi li ti stvaran i jesu li oni stvarni, ili sam u jednom od delirija koje sam nekad imao na Zemlji? Oh, tako lijepo i rajsko. Ali oni kažu ne, da su pravi duhovi i da su nekoć živjeli na Zemlji, grešni smrtnici poput mene.

Kako ti se ikada mogu zahvaliti? Shrvan sam i ne mogu više pisati, ali doći ću opet. Zato, dragi prijatelju, laku noć, jer odlazim.
G. H. B.

Zovem se G. H. B. i umro sam 1899. godine.

Poruka 179
Autor poruke: Hugh Latimer
Naslov poruke: Hugh Latimer je na Nebeskim Rajevima. Njegova vjerovanja dok je bio na Zemlji. Isus je došao i rekao mu da nije Bog.

JA SAM OVDJE, Latimer.

Ja sam bio mučenik koji je spaljen na lomači zbog svoje vjere u Boga i u spasenje vjerom i djelima kako se uči u Svetom pismu.

Zvao sam se Latimer - Hugh. Došao sam vam samo reći da sam sada sretan duh i stanovnik Očevog kraljevstva. Živim na Nebeskim Rajevima i sljedbenik sam Učitelja kao što sam bio na Zemlji.

Ne, sada ga ne štujem kao Boga. U tu lažnu doktrinu vjerovao sam dok sam bio na Zemlji, ali sada znam da postoji samo jedan Bog kojem se treba klanjati i da je Isus Njegov najuzvišeniji sin. Moram priznati da sam se iznenadio kada sam ušao u duhovni svijet, a nisam ušao u raj i vidio Boga na Njegovom prijestolju i Isusa kako sjedi s Njegove desne strane. Ali nije prošlo dugo prije nego što sam shvatio istinu, jer mi je Isus sam došao i objasnio da nije Bog i da ga ne smijem štovati kao takvog. Ali mi koji volimo Boga kao sljedbenici Kristovi, obožavamo Učitelja kao našeg velikog učitelja i starijeg brata.

Kad sam prvi put ušao u duhovni svijet, našao sam se u drugoj sferi među duhovima sjaja i ljubavi, a nakon kratkog vremena ušao sam u treću sferu gdje je ljubav obilnija, a zatim, kako se moja duša ispunjavala tom ljubavlju i kako su me moje pogreške u vjerovanju napuštale, napredovao sam iz sfere u sferu dok nisam stigao tamo gdje sada živim i zahvaljujem Bogu na Njegovoj Ljubavi i milosrđu.

Ne mislim da je činjenica da sam umro kao mučenik za svoja uvjerenja imala ikakav učinak na to da dosegnem višu sferu nego što bih inače ušao. Nije način moje smrti odredio moje mjesto u duhovnom svijetu, već razvoj kvaliteta moje duše
. Da sam vjerovao u ono što sam smatrao istinama, ali što zapravo nisu bile istine, i da je to vjerovanje, proglašeno i ustrajano u njemu, uzrokovalo moju smrt, lako možete vidjeti da sama činjenica da sam umro zbog tog vjerovanja ni na koji način ne bi pomogla razvoju moje duše u pravoj istini, pa mi sama činjenica da sam umro kao mučenik za pravu istinu nije pomogla da dobijem mjesto u duhovnom svijetu koje ne bih dobio da sam umro prirodnom smrću s istim uvjerenjima. Način čovjekove smrti ne određuje ništa, ali način njegovog života i razvoj njegovih duševnih kvaliteta ono je što određuje gdje će živjeti u duhovnom svijetu.

Naravno, smrt mučenika ponekad će probuditi duševne kvalitete ili koncepcije koje se inače ne bi probudile i time povećati mučenikovu ljubav prema Ocu; i na taj način takva smrt može mu pomoći u njegovom napretku prema višim stvarima. Ali kao što kažem, razvoj duše utvrđuje prvi dom duha. Mislim na razvoj u vrijeme prelaska u duhovni svijet.

Dragi brate, moram sada stati, ali doći ću opet nekad i pisati ti.

S ljubavlju,
HUGH LATIMER.

Poruka 180
Autor poruke: Pavao
Naslov poruke: Pavlovi komentari o propovjednikovim uvjerenjima. Savršenstvo je relativan pojam

JA SAM OVDJE, Pavao.

Večeras sam bio s tobom na sastanku i čuo sam što je mladić rekao o savršenstvu i potpuno se slažem s njegovim idejama i primjenom istine na živote ljudskih bića. Imao je ispravnu koncepciju što savršenstvo znači, a kada je rekao da je savršenstvo relativan pojam, govorio je točnu istinu. Nitko ne može očekivati da će imati savršenstvo Oca u količini, ali može u kvaliteti; jer duh istine koji ulazi u dušu čovjeka kao odgovor na molitvu i vjeru dio je Božanske prirode Oca, a bit je ista, a kvaliteta mora biti ista; ali, naravno, nitko ga ne može postići do te mjere da ga učini čistim i svetim kao što je Otac čist i svet. Čak ni mi koji živimo u visokim Nebeskim Rajevima nemamo to savršenstvo koje ima Otac. Ali neka ljudi znaju da čak i dok su na Zemlji mogu postići ovaj utjecaj Duha Svetoga u svoja srca do te mjere da će grijeh i pogreška biti potpuno iskorijenjeni. To je, kažem, moguće, ali malo ljudi postiže takvo stanje savršenstva, jer svjetovni poslovi i prirodni apetiti koji pripadaju smrtnicima uvijek se miješaju kako bi spriječili razvoj duha u ljudskim dušama kako bi ih savršenstvo te vrste moglo obuzeti. Ali unatoč ovoj velikoj teškoći i materijalnim željama ljudi, oni bi trebali uvijek imati ovaj savršeni ideal pred sobom i težiti da ga steknu.

Bio sam jako zainteresiran za raspravu ne samo zato što je bila utemeljena na tekstu koji mi se pripisuje, već i zbog ispravne koncepcije i objašnjenja koje je dao mladić. Mogao sam vidjeti njegovu dušu i njezino djelovanje i bio sam sretan što sam znao da posjeduje ovu Božansku Ljubav u neobičnoj mjeri i da je gotovo prikladan za dom u Nebeskim sferama.

Imao si koristi od onoga što je rekao i osjetio si utjecaj prisutnosti Duha Svetoga na sastanku. Kad bi ljudi ove crkve shvatili da postoji samo jedna stvar koja ih spašava od grijeha i ujedinjuje s Ocem, a to je utjecanje Božanske Ljubavi u njihove duše, što je Isus mislio kada je Nikodemu rekao da se mora ponovno roditi, lako bi vidjeli da njihova doktrina o svetosti nije samo razumna doktrina, već i doktrina u skladu s Božjim istinama; jer kako ova Božanska Ljubav ispunjava njihove duše, sav grijeh i pogreška moraju nestati.

Naravno, ovo je relativna stvar, jer ovisi o tome koliko je ove Božanske Ljubavi u njihovim dušama kako bi se odredilo koliko grijeha ili pogreške postoji. Što je više Božanske Ljubavi, to je manje grijeha, i naprotiv, što je više grijeha, to je manje Božanske Ljubavi.

Ali, želim reći sa svim naglaskom koji sam sposoban, da je ljudsko biće moguće dobiti takvu količinu ove Božanske Ljubavi u svojoj duši da će grijeh biti potpuno iskorijenjen. To je bila doktrina koju je Isus učio, i to je istina Božjeg zakona Ljubavi.

Znam da velika većina čovječanstva ne vjeruje u ovu istinu i smatra je glupošću, te da su oni koji tvrde da su u velikoj mjeri primili ovu Božansku Ljubav oduševljeni fanatici i nedostojni vjerodostojnosti, ali želim vam reći da Učitelj nikada nije proglasio veću istinu; i nekada, u ne tako dalekoj budućnosti, mnogi ljudi koji su sada samo intelektualni kršćani povjerovat će, prihvatiti i iskusiti ovu veliku istinu.

Uvidjet ćeš da ćeš imati velike koristi od sudjelovanja na ovim sastancima, i iako u njihovom vjerovanju postoje neke stvari s kojima se ne slažete, ipak oni imaju temeljnu istinu da Božanska Ljubav Oca može očistiti njihove duše od svih grijeha i učiniti ih savršenima, u mjeri u kojoj prime tu Ljubav u svoje duše.

Neću više pisati večeras, ali ću reći da je Duh Sveti koji prenosi Božju Ljubav čovjeku s tim ljudima u velikoj moći i punini i očituje svoje djelovanje na stvaran i neodoljiv način. I Bog ih blagoslivlja i daje im onu vjeru koja im omogućuje da postanu pobjednici i nasljednici besmrtnosti i domova u Nebeskim Rajevima.

Dakle, bez oduzimanja vašeg vremena, poželjet ću ti laku noć i Bog vas blagoslovio.
Tvoj brat u Kristu,
PAVAO.

Poruka 181
Autor poruke: Salomon Mudri
Naslov poruke: Salomonov položaj u Nebeskim sferama

Salomon iz Starog zavjeta.

Pa, posjećivao sam zemaljsku razinu i slučajno sam vidio dva posljednja duha kako te posjećuju. Mislio sam da ću i ja to učiniti.

Poznajem Pavla i Ivana i ponekad razgovaram s njima, ali ne živim u tako visokoj sferi kao oni. Mudrost za koju se govorilo da sam je imao u vrhunskom stupnju nije jednaka Ljubavi u uzdizanju duha u Očevom kraljevstvu; a oni posjeduju više te Ljubavi nego ja. Ipak, imam veliku nadu da ću jednog dana steći ovu veliku Ljubav koja ispunjava dušu do stupnja koji će mi omogućiti da živim s njima i ostalim sljedbenicima Učitelja. Mislim na njegove učenike.

Postao sam sljedbenik Učitelja prije mnogo godina i znam da je on jedini Put do Oca - i pod tim mislim, Put koji njegova učenja pokazuju je jedini Put. Možda ti se čini malo iznenađujućim da ja, za kojeg se kaže da sam bio tako mudar i dobar čovjek, nisam tako uzvišen kao učenici. Pa, iako sam živio i umro mnogo godina prije učenika, i moglo bi se pretpostaviti da sam napredovao brže od njih, no to nije istina, jer je moj napredak prije Isusovog dolaska bio isključivo intelektualan, a nakon njegovog dolaska prošlo je mnogo vremena prije nego što sam započeo s napredovanjem svoje duše. Dakle, moraš zapamtiti da činjenica da se duh koji se naziva drevnim duhom ne znači da je vrlo visoko uzvišen u sferama - jer je duh prije Isusovog dolaska na Zemlju mogao napredovati intelektualno i duševno samo u prirodnoj ljubavi, a ne više od šeste sfere duhovnih sfera. Ali nakon njegovog dolaska i ponovnog darivanja čovječanstvu od strane Boga Besmrtnosti i Božanske Ljubavi, drevni su imali priliku napredovati dušom što je bilo namijenjeno i što bi im omogućilo da se uzdignu do viših Nebeskih Sfera.

Želio bih pisati više, ali umoran si. Zato ću ti reći laku noć.
Mudri Salomon

Poruka 182
Autor poruke: Josip Flavije
Naslov poruke: Stvaranje prvih roditelja. Razlika u njihovim kvalitetama, jednaki u odnosu prema Bogu

JA SAM OVDJE, Josip Flavije.

Večeras dolazim napisati nekoliko redaka o temi koja bi vas mogla zanimati jer sam primijetio da ste nedavno čitali moju Povijest Židova i da postoje neke stvari u toj knjizi koje zahtijevaju ispravku. Ne mislim na to da želim ispraviti cijelu knjigu, ali želim nešto reći o nekim temama o kojima ste čitali. Pa, primijetit ćete da sam pokušao ispričati o stvaranju svijeta i čovjeka i da je ono što sam rekao preuzeto iz Starog zavjeta i da sam malo razradio ono što je sadržano u Postanku.

Moj rad nije u potpunosti preuzet iz Starog zavjeta jer je u mom vremenu na Zemlji bilo drugih knjiga koje su se bavile ovom temom i koje su imale jednako pravo na vjerodostojnost kao i Stari zavjet, i iz tih knjiga sam dobio mnogo informacija koje su sadržane u mojim spisima.

Ali istina onoga što sam napisao, sada smatram da nije istina u mnogim detaljima i ne bi se trebala prihvatiti kao takva. Opis stvaranja čovjeka nije u skladu s činjenicama, a priča kako je ispričana u Starom zavjetu, i od mene, nije istinita priča o činjenicama takvog stvaranja.

Nemam sada vremena detaljno ulaziti u ispravljanje pogrešaka sadržanih u tim opisima, osim što želim reći nekoliko riječi o stvaranju čovjeka i njegovom padu.

Nije stvoren od praha zemaljskog, već od elemenata koji su postojali u svemiru drugačijeg reda od pukog praha zemaljskog, i tako ga je Bog stvorio s ciljem stvaranja pukog fizičkog tijela čovjeka. Dvije osobe koje se nazivaju našim prvim roditeljima, stvorene su u isto vrijeme, a ne jedna iz rebra druge. Stoga su muškarac i žena jednaki u svom dostojanstvu i u odnosu koji imaju prema Bogu, i jedno je jednako važno u Božjim očima kao i drugo. Jedna je stvorena jača, fizički, od druge, a također joj je dan i jači mentalitet, za korištenje moći rasuđivanja i rad fizičkih organa tijela. A druga, iako slabija u tim detaljima, ipak je dobila više duhovne i emocionalne prirode, a također i intuiciju kojom je mogla razumjeti postojanje stvari jednako točno i brže nego što je to mogao muškarac korištenjem svoje moći rasuđivanja. Jedna je bila ista kao i druga u pogledu darova koji su joj dani, a zajedno su bili savršen par - stvoreni su kao muškarac i žena, s različitim funkcijama i dužnostima koje su trebali obavljati u savršenom djelovanju Božjih zakona.

Moć i ljubav bile su njihove, i nijedno nije bilo učinjeno superiornijim od drugoga, niti je jedno trebalo biti podložno drugome, i da nije bilo njihovog pada, nikada ne bi bilo podložnosti žene muškarcu.

Kada je došlo do neposlušnosti i posljedičnog pada, duhovne osobine su im u velikoj mjeri oduzete, a životinjske osobine, kako ih možemo nazvati, su se nametnule, te je muškarac osjetio svoju superiornost zbog činjenice da je posjedovao veću količinu tih životinjskih osobina; a ženka je postala podređena i nastavila je to biti od tada, jer je muškarac, ne posjedujući te duhovne osobine u mjeri u kojoj ih je posjedovala njegova partnerica i ne mogavši shvatiti veće postojanje tih osobina kod ženke, vjerovao da je fizičko superiornije, i budući da je posjedovao fizičko u većoj mjeri od svoje partnerice, utvrdio je da je on superiorniji, te je stoga potvrdio tu superiornost, a ženka je, primijetivši da ta fizička superiornost postoji, podredila se mužjaku i tako se nastavilo do sada.

Kako je čovjek degenerirao, ova dominacija muškarca se pojačala, a u nekim dijelovima Zemlje ženka je postala ništa bolja u očima dominantnog muškarca od jedne od nižih životinja. Ova degradacija se nastavila sve dok čovjek nije pronašao najnižu točku svoje degeneracije, a kada je došla prekretnica, kvalitete žene su postale prepoznatije, ali vrlo sporo, i tisućama godina ta se nejednakost nastavila, a muškarac je ostao gospodar.

Kako se čovjek razvijao iz ovog niskog stanja i moralne kvalitete su počele sve više dolaziti u njegovu svijest, a životinjska priroda postajala manje dominantna, uvjeti žena su se počeli poboljšavati, a kako je obrazovanje ulazilo u život i praksu muškaraca, ženine mogućnosti su postajale sve proširenije i sve više je bila prepoznata kao ravnopravna svome drugu. U nekim zemljama svijeta njezina je jednakost bila priznata, ali ne i u mnogima.

Židovi su priznavali ravnopravnost žene u svim pitanjima koja se odnose na dom ili obiteljski život i nastavili su razliku koja je prije postojala, samo u pogledu javnih poslova i kvaliteta uma - čak ni oni nisu dopuštali ženama da razvijaju svoje mentalne sposobnosti i učili su ih da su one stvari koje pripadaju muškarcima, u svim pitanjima koja se odnose na državu ili religiju rase.

Posljedica takvog životnog puta bila je da je žena u većoj mjeri razvila duhovne kvalitete koje su bile njezine, a njezina profinjenost, emocionalna priroda i ljubavni princip uvelike su nadmašili one muškarca, te je u svojoj duši postala bliža slici Božanskog. Primijetio sam da se taj napredak nastavio s protokom godina, a sada je u nekim narodima svijeta ravnopravnost žene priznata, unatoč činjenici da joj zakoni tih zemalja nisu dopuštali da ostvaruje prava muškarca, jer mu je ona jednaka samo u domu ili u društvenom životu.

Ali doći će vrijeme kada će je ne samo pojedinačni čovjek, već i ljudski zakoni prepoznati kao sebi ravnu u svakoj pojedinosti, a daljnja činjenica će se pokazati da će mu biti superiorna u stvarima koje se odnose na duhovno.

Kako se približava vrijeme kada će se čovjek vratiti u svoje prijašnje stanje čistoće i sklada sa zakonima Božjim, duhovne osobine će se istaknuti i životinja će postati podređena, a žena će stajati pred Bogom i čovjekom kao njemu ravna, a u tim osobinama duše, njemu superiornija; jer u početku, u ovome, ona mu je bila superiornija; ali ta superiornost postojala je samo zato da bi ono što je u tom pogledu nedostajalo muškarcu, nadoknadila žena, i savršeni par bio je jedno.

Možda mislite da je ovo odstupanje od onoga što sam isprva namjeravao napisati, i tako jest, ali smatrao sam da je ova prilika prikladna da čovječanstvu kažem budućnost dva sastavna dijela savršenog Božjeg stvaranja.

Neću više pisati večeras, ali ću ponekad ponovno doći i pisati.
Stoga ću s ljubavlju reći laku noć.
Tvoj brat u Kristu, JOSIP.

Poruka 183
Autor poruke: Prof. Salyards
Naslov poruke: Svrha čovjekovog života na Zemlji i nužnost činjenja određenih stvari pomoću kojih čovjek može postati savršen čovjek - ali ne i Božanski čovjek.

JA SAM OVDJE, prof. Salyards.

Pa, govorio sam ti o svrsi čovjekovog života na Zemlji i nužnosti da čini određene stvari, općenito, kako bi čovječanstvu donijelo sreću koja bi mogla biti njihova dok su na Zemlji. Sada želim malo detaljnije govoriti o tim pitanjima.

Kao što ti je već napisano, postoji samo jedan način na koji čovjek može postići vrhovnu sreću, koju je Otac u svojoj dobroti omogućio čovjeku da postigne i koja, kada se jednom zadobije, nikada mu se ne može oduzeti.(Napomena: Ovdje misli na sreću koja dolazi sa primanjem Božanske Ljubavi u dušu i postajanjem jedno s Bogom kada se ta Ljubav primi u dovoljnoj količini)

Ali postoji i druga vrsta sreće koja nije, ni po svojoj prirodi ni po rezultatima, ista kao ona koju sam upravo spomenuo; i čovjek je može postići na način i metodom koji su drugačiji od onih koji su potrebni za zadobivanje sreće prve vrste.

Čovjek je izvorno stvoren dobrim, čistim i sretnim, i tek svojom neposlušnošću izgubio je te osobine, koje su ga, kada su izgubljene, konačno približile donekle slici niže životinje, iako ova potonja vjerojatno nije toliko nesretna kao što je čovjek postao svojim padom iz stanja visokog stanja svog stvaranja.

Kad je bio u svom izvornom stanju, bio je sretan u onome što smo nazvali, i što je bila, njegova prirodna ljubav, koju je u potpunosti posjedovao, i nije mu trebalo ništa dodatno da bi bio sretan. To stanje učinilo je čovjeka njegovim vlastitim gospodarom, takoreći, i Očeva Božanska Ljubav nije bila potrebna da ga razvije više kao pukog čovjeka nego što je tada postojao. Bio je čist i slobodan od grijeha i u savršenom skladu s Božjim zakonima koji upravljaju njegovim stvaranjem.

Ali nakon neposlušnosti izgubio je tu harmoniju, a time je izgubio i moć da u sebi sačuva sreću koja mu je bila po pravu stvaranja; i ubrzo je shvatio da kako ga je ta moć napuštala, njegova ovisnost o sebi postajala je sve manje učinkovita u održavanju stanja čistoće i zadovoljstva, te je, kao posljedica toga, postao manje savršen čovjek, i takav je od tada.

Sada, uz ostale osobine koje su mu dane u vrijeme njegovog stvaranja, postojala je, i postoji, jedna koje nikada nije bio lišen, i jedna za koju nikada nije shvatio svoju nesposobnost da je koristi, iako je tako često pogrešno koristi; a to je volja, koja je najveća od prirodnih osobina koje čovjek posjeduje, jer čak ni Bog neće pokušati kontrolirati to. Mislim na način prisile.

I ova osobina je ona koja će, češće od bilo koje druge, pomoći čovjeku da ponovno postigne to stanje ili uvjet u kojem je bio savršen čovjek; ali iako je to istina, ipak je to i jedna od najvećih prepreka postizanju tog stanja.

O samom čovjeku uvelike ovisi uspjeh njegovog ponovnog postizanja svoje izvorne čistoće i sklada sa zakonima koji upravljaju njegovim bićem, i on mora razumjeti tu činjenicu; Jer ako bi vjerovao i počivao u uvjerenju da ga drugi ljudi ili drugi instrumenti kojima upravljaju ljudi mogu spasiti iz njegovog sadašnjeg stanja nesklada i nesreće, bit će razočaran i njegovo spasenje će biti dugo odgođeno.

Ali korištenje ove snage volje u pravom smjeru ovisit će o drugim stvarima koje mora posjedovati kako bi osigurao svoj povratak u svoje prvobitno stanje. Među njima je potreba za stjecanjem znanja koje će mu omogućiti da upozna sebe i svoj odnos prema onome što je istinito i dobro. To znanje će mu doći dok ispituje sebe i uči razliku između dobra i zla, a to mislim u općem smislu, jer dobro i zlo znače sklad ili nesklad sa zakonima o kojima govorim, a ne dobro i zla prema različitim okolnostima ljudi, jer se one razlikuju, i ono što može biti dobro ili zlo jednom čovjeku neće biti dobro drugom.

I čovjek pravilnim promišljanjem i promatranjem može naučiti razliku između dobra i zla, u smislu u kojem ja koristim te izraze, i biti osposobljen prihvatiti ili izbjeći ona djela ili misli koje spadaju u jednu ili drugu kategoriju.

Opet, on mora shvatiti da postoji nešto poput prirodne ljubavi koja je dio njega, i nešto što se može posjedovati i njegovati do te mjere da će svi ljudi biti braća njemu i djeca jednog zajedničkog Oca, koji ima Ljubav i brigu za sve podjednako koji su zadovoljni time da ostanu samo ljudi.

Opet, mora shvatiti da ima Oca u Bogu, svom Stvoritelju, i da taj Otac ima ljubav prema njemu koja će mu uvijek donijeti sreću i mir, ako samo odgovori svojom vlastitom ljubavlju; jer čovjek mora imati predmet obožavanja i divljenja, čak i kada posjeduje samo prirodnu ljubav, i mora naučiti da njegova ljubav mora ići Ocu u vjeri i povjerenju. Postoje mnoge druge stvari koje može naučiti kontemplacijom i meditacijom, kao što sam rekao.

Mnoge poželjne osobine proizaći će iz spoznaje da postoji Otac koji ga voli i da ima ili može imati ljubav prema tom Ocu, a također i prema svom bratu čovjeku. Zapravo, iz ova dva predmeta znanja, čovjeku može doći sve ostalo što će ga učiniti savršenim čovjekom u skladu sa zakonima njegovog stvaranja i čistim sretnim i zadovoljnim stvorenjem.

Sada, kada čovjek stekne ovo znanje - i ovdje primijetite razliku između znanja o tim stvarima i njihovog posjedovanja - on će prirodno pokušati steći sve što mu znanje pokazuje da može postati njegovo za posjedovanje, a tada će stupiti na snagu velika snaga volje, i njezinim korištenjem nema ništa što ga može spriječiti da dođe do cilja svojih želja.

Na taj način, netko može, u određenom smislu, biti svoj vlastiti otkupitelj, ali će uvidjeti da je borba teška, a prepreke koje treba prevladati brojne i odbojne.

Mnogo je smrtnika koji imaju divan razvoj ove prirodne ljubavi, unatoč činjenici da žive u grijehu i u neskladu sa zakonima o kojima govorim, i koji će samo iz te činjenice otkriti da će njihov napredak biti brži i lakši kada dođu u duhovni svijet, na svom putu prema stanju savršenog čovjeka.

Ne vjerujem da bilo koji smrtnik ikada može postići ovo stanje dok je u zemaljskom životu, ali može postaviti temelje za brzi napredak nakon što postane duh. Iskušenja i želje koje ga muče kao smrtnika u ovom trenutku toliko su velike da rijetko može postati taj savršeni čovjek dok je na Zemlji. Ali doći će vrijeme, vjerujem, kada će ljudi postati savršeni čak i dok su na Zemlji, i pritom se referiram samo na njegovu prirodnu ljubav.

Iako, kao što kažem, da bi čovjek postigao ovo stanje savršenstva, mora se u velikoj mjeri oslanjati na sebe, ipak će mu biti utješno znati da postoje mnoštva duhovnih prijatelja koji su s njim, pokušavajući mu pomoći da stekne znanje o kojem sam govorio; i u njegovim kontemplacijama i meditacijama oni su s njim, sugerirajući mu i utiskujući mu misli istine koje mu uvelike pomažu da razumije ispravno od pogrešnog, a također ga, donekle, podržavaju u vršenju njegove volje u pravom smjeru.

Dakle, iz ovoga čovjeku mora postati očito da je vrlo važna stvar u rješavanju ovog velikog problema o tome što je ispravno, a što pogrešno, vrsta suradnika koje može imati, a to se odnosi i na smrtne i na duhovne suputnike. I čovjek mora znati ovo, da kao što njegove želje i apetiti na Zemlji privlače suputnike sličnih želja i apetita, tako isti zakon privlačnosti djeluje i u slučaju njegovih duhovnih prijatelja.

Sada, u svemu ovome, ne spominjem otkupljenje čovjeka posjedovanjem Božanske Ljubavi Oca, jer takvo otkupljenje i njegov način spašavanja čovjeka potpuno su različiti od onih koji ga otkupljuju u njegovoj prirodnoj ljubavi.

U jednom slučaju, kada je pronašao cilj svojih želja, postaje samo savršen čovjek i ništa više. U drugom slučaju, on postaje Božji anđeo, Božanska je njegova priroda, bez ograničenja napretka koji može postići i sreće koja može postati njegova.

I - Oh, čovječe! Zašto bi bio zadovoljan time da postaneš samo savršen čovjek, kada možeš postati Božanski Anđeo Očevog Kraljevstva, sa zajamčenom besmrtnošću?

Čovjek možda ne zna, ali činjenica je da je lakše i kraći put postati Božanski Anđeo nego postati savršen čovjek.

Dakle, moj savjet svim ljudima je - i govorim ono što znam iz znanja koje mi dolazi iz iskustva i posjedovanja - da traže Božansku Ljubav Oca svom snagom i naporima, i tada će postati ne samo savršen čovjek, već će postići ono što naši prvi roditelji nikada nisu postigli, ali što je moglo biti njihovo da su ga pravilno tražili, kao što je to sada dostupno svim ljudima.
Napisao sam dovoljno za večeras i završit ću.

Tvoj stari prijatelj i profesor i brat u Kristu.
JOSEPH H. SALYARDS.

Poruka 184
Autor poruke: Lamlestia (drevni duh)
Naslov poruke: Lamlestia (drevni duh) raspravlja o reinkarnaciji i teozofiji

Bio sam stanovnik Indije kada ta zemlja nije bila poznata modernim narodima, i živio sam blizu velikih Himalaja na ravnici koja je tada bila plodna i naseljena velikim brojem stanovnika koji su štovali bogove o kojima su kasniji brahmani pisali u svojim svetim knjigama. Možda vam se čini iznenađujućim što sam došao i pišem vam, a objašnjenje je da sam se večeras s vama povezao na sastanku teozofa. Vidio sam da ste vidovnjaci i da mogu komunicirati s vama putem pera. Bilo je prisutno mnogo duhova koji su, kao smrtnici, živjeli u toj dalekoj zemlji i bili su, i sada su vjernici u misterije okultnog, kako tvrde da ih sada znaju oni koji se izjašnjavaju kao vođe teozofskog pokreta. Predavač je spomenuo nekoliko njihovih imena; i te je duhove privukao sastanak zbog sličnosti vjerovanja koja su posjedovali prisutni smrtnici i oni, duhovi.

I ja sam bio prisutan zbog te privlačnosti, jer sam dok sam bio na Zemlji bio sam veliki vjernik u te doktrine, a posebno one koje uče o reinkarnaciji i karmi, i još uvijek vjerujem u te stvari. Iako sam duh već mnogo stoljeća, ipak se ta zemaljska vjerovanja drže za mene i drže me vezanim snagom svojih istina, onakvima kakve ih ja zamišljam.

Mnogi od prisutnih, čije sam misli mogao čitati dok su razmišljali, vjeruju u te doktrine, ali vrlo malo njih ima ikakvu predodžbu o tome koje su istine koje uči takva filozofija. Čak i predavačica ima vrlo slabo razumijevanje opsega i važnosti tih učenja, a njezin pokušaj da objasni predmete i djelovanje principa istinske teozofije bio je vrlo neučinkovit napor, jer da bi mogla podučavati te doktrine, apsolutno je potrebno da ima znanje o njima, koje nema.

Ne, znanje koje ona, i mnogi drugi poput nje, imaju o osnovama ove filozofije ili religije, ako se to tako može nazvati, vrlo je površno, a činjenica da je to sustav misterija, čije su objašnjenje u nekoliko slučajeva razaznali, navodi ih na zaključak da je njihovo shvaćanje opsega ove filozofije veće nego što zapravo jest i pruža im svojevrsno zadovoljstvo koje proizlazi iz svijesti da neke misterije za koje svijet ne zna, oni znaju.

Govorila je o velikim majstorima koji su u Indiji, koji imaju potpuno znanje o tim misterijama i, u određenim uvjetima ili okolnostima, moći će i hoće uputiti tragača u ezoterijsko značenje ovih velikih istina. Pa, ovi majstori znaju nešto o misticizmu i okultnim moćima i principima, ali takvo znanje nije dovoljno da ih se kvalificira kao učitelje velikih istina teozofije, kako sam ja razumio i sada razumijem ove istine.

U duhovnom svijetu imamo, i već stoljećima imamo, zajednice teozofa koji vjeruju i podučavaju svakoga tko želi slušati te doktrine, a mnogi od tih duhova pokušavaju podučavati smrtnike tim istinama stoljeća putem dojmova i prijenosa misli, ali s beznačajnim uspjehom; i stoga je za većinu onih koji misle da bi željeli razumjeti ovu filozofiju velika privlačnost misterij za koji vjeruju da, budući da je misterij, mora sadržavati istinu.

Napredak i razumijevanje u potrazi za ključem otvaranja i rješavanja ovih doktrina i navodne misterije kojom su obavijene vrlo je spor, a mi koji smo, kao što sam rekao, stoljećima bili uključeni u ovaj veliki napor nikada nismo uspjeli dokazati postojanje naših navodnih istina; i još uvijek se mukotrpno probijamo, podržani vjerom da će nam u nekom trenutku doći svjetlost i da će ono što je tako dugo bilo obavijeno tamom doći u čisto svjetlo razumijevanja i shvaćanja.

Ali do sada je vrlo malo tih misterija riješeno, a istine koje su se u njima navodno krile su se očitovale, te se nekima od nas sumnja počela pojavljivati i izazivati razočaranje. Budući da je takav slučaj s nama, što ovi smrtnici koji tapkaju u nagađanjima i neslozi mogu očekivati da će uspjeti otkriti?

Večeras sam čuo predavača kako izjavljuje da je čovjek potencijalno Bog i da će, kada se razvije u savršenstvo, postati Bog. Nikada nije izrečena obmanjujuća i neistinitija izjava o navodnoj činjenici, jer mi koji smo dovoljno dugo živjeli u ovom nevidljivom svijetu da smo shvatili da nismo bogovi, svi znamo da smo samo i tek duhovi ljudi koji su živjeli na Zemlji prije mnogo godina i vjerovali da ćemo u dalekoj budućnosti, vlastitim naporima u odricanju, postati bogovi. Ne, to nije činjenica, i iako smo se odrekli mnogih grijeha i pogrešaka naših smrtnih života, ipak smo još uvijek duhovi, sa svim ograničenjima uma i duša kojima su duhovi po prirodi vezani.

I ovo moram reći, da u svim stoljećima mog duhovnog postojanja nikada nisam vidio duh ili dušu duha da se reinkarnira, i u tome je moje razočaranje bilo teško. Mnogi duhovi naše povezanosti postali su savršeni kroz odricanje, a ipak su ostali duhovi i napredovali do najviših nebesa naših mogućnosti (Šesta sfera). Ipak, koliko god to čudno izgledalo s obzirom na ovo iskustvo, mi se još uvijek, u većoj ili manjoj mjeri, držimo svojih starih vjerovanja u reinkarnaciju, misleći da postoji nešto drugo, što ne znamo, što treba učiniti kako bi reinkarnacija postala sudbina naših duša.

Ponekad mislim da moja uvjerenja u ovom konkretnom slučaju moraju biti pogrešna, jer uspoređujući stanje smrtnika, najnaprednijih u razvoju svog uma i duše, shvaćam da nisu ni u maloj mjeri jednaki nama u razvoju, a onda se pitam i, pitajući se, ne mogu shvatiti kakvo bi se dobro moglo postići ili kakvo poboljšanje napraviti u našem stanju za napredak, ako bismo ponovno ušli u smrtna tijela.

Kako je istinska teozofija učila, kako smo je mi shvaćali, reinkarnacija je bila navodni proces pročišćenja i nužna kako bi duh mogao postići stanje savršenstva i slobode od svega što onečišćuje njegovu dušu i sprječava tu dušu da dođe do blaženog stanja Nirvane, što znači samo ono stanje duše u kojem reinkarnacija više nije potrebna ili moguća; i kada znam da su mnogi naši duhovi - nekada vjernici u ove doktrine - došli do tog stanja i ušli u stanje savršene sreće(bez reinkarnacije), više oklijevam vjerovati i držim se vjere samo zato što se bojim da bi spomenuto iskustvo moglo biti posljedica posebnih okolnosti.

Ali ako prestanem vjerovati u ova učenja, u što ću vjerovati? Nitko mi ne može reći da se ova reinkarnacija neće dogoditi, i bojim se odreći tog vjerovanja.

Dalje vjerujem da je za djelovanje karme, kako tvrde doktrine, reinkarnacija nužna - da samo u smrtnom tijelu mogu obaviti žetvu koju moja sjetva zahtijeva, a ipak, vidim i znam da je karma djelovala i djeluje u ovom duhovnom svijetu, u mjeri u kojoj je žetva u potpunosti ostvarena, a duh učinjen savršenim, i to bez ikakve reinkarnacije; jer kao što sam rekao, nikada nisam znao niti čuo za reinkarnaciju duha ili bilo čega što je povezano s duhom ili ga predstavlja.

U posljednje vrijeme bio sam puno u oblacima što se tiče ovih vjerovanja, i u svojoj želji da pronađem svjetlo, posjetio sam sastanke teozofa u svim zemljama, a posebno u Indiji, gdje žive Učitelji za koje se pretpostavlja da imaju puno znanje i prosvjetljenje, i u nadi da ću pronaći svjetlo, ali sve uzalud. Moje želje i čežnje vape za svjetlom, ali ga ne mogu pronaći.

Večeras me privukao sastanak na kojem sam vas vidio i shvativši da vam mogu izraziti svoje osjećaje i sumnje, uspostavio sam odnos i došao s vama kući kako bih učinio ono što sam učinio. Iz vašeg stanja uma znam da ne vjerujete u ove doktrine teozofa i da su vaša uvjerenja drugačije vrste i nova su mi, iako sam čuo za doktrine koje su predmet vaše vjere. Postoje duhovi s kojima ponekad dolazim u kontakt, koji mi pokušavaju reći o drugom putu do višeg neba od onog koji ja poznajem, ali budući da su oni samo bebe u usporedbi s mojim drevnim postojanjem, ne slušam ih i stoga nisam upoznat s njihovim učenjima.

Ne smijem više pisati večeras i zahvaljujem vam na vašoj ljubaznosti.

Pa, činite se vrlo ljubaznima i zahvaljujem vam na interesu te u ovim okolnostima moram prihvatiti vašu ponudu i, uvjeravam vas, pažljivo ću slušati što mi se može reći.

Pogledao sam i dolazi mi prekrasan duh koji kaže da je tvoja baka i da je čula tvoj poziv te da će mi rado pokazati put do ljubavi, svjetla i istine. Čini se tako svijetlom, lijepom i punom ljubavi da moram poći s njom. Zato ću reći laku noć i otići. Laku noć.

Lamlestia.

Poruka 185
Autor poruke: Saelish
Naslov poruke: Ne postoji reinkarnacija. Bilo mu je pomognuto da uoči Božanski duh i bio je jako iznenađen.

JA SAM OVDJE SAM, Saelish.

Dok sam bio na Zemlji, živio sam u velikom Asirskom Carstvu čiji je glavni grad bio Niniva. Nisam bio kralj, već jedan od čarobnjaka ili mudraca velikog kralja, a dok sam živio, bio sam čovjek velikog utjecaja i moći u kraljevstvu. Večeras sam došao da vam kažem veliku istinu u vezi s dušom. Kao što možete zaključiti, dok sam živio, nismo znali ništa o jednom i jedinom Bogu, ali smo obožavali mnoge bogove, velike i male, i vjerovali da nam ti bogovi mogu pomoći ili naštetiti, baš kao što smo zaslužili njihovu pomoć ili njihovo štetno djelovanje. I tako su se naši mnogi bogovi ponekad sukobljavali u svom postupanju s nama jadnim smrtnicima, tako da smo ponekad jedva znali jesu li naši bogovi naši prijatelji ili neprijatelji.

Naravno, pomoć koju smo tražili bila je materijalne prirode, jer nikada nismo razmišljali o pomoći u pripremi za budući život; to, pretpostavljali smo, bilo je samo za one od nas koji će svojim velikim postignućima u borbi ili intelektualnim nastojanjima, nakon smrti, i sami postati bogovi. Siromašni, obični smrtnici bili su namijenjeni samo za život smrtnim životom, barem tijekom inkarnacije koju su tada imali, a njihova očekivanja bila su da će možda u nekoj budućoj inkarnaciji imati priliku i naklonost nepoznatih bogova, tako da i sami postanu bogovi.

To je bila bit vjerovanja i nada Asiraca u to vrijeme - i mnogi milijuni su umrli u tom vjerovanju i sada su stanovnici nekoliko ravni određenih sfera duhovnog svijeta. Nitko od njih se nikada nije vratio u novu inkarnaciju i time započeo svoj put da postane bog, i to iz razloga koji je dovoljan da ih zadovolji kada su postali duhovi, prije ili kasnije: ti ljudi za koje su pretpostavljali da su postali bogovi kada su umrli, bili su u duhovnom svijetu sami duhovi, a ne bogovi.

Dakle, vidite da se duša, kada jednom napusti fizičko tijelo, nikada više ne vraća ni u jedno fizičko tijelo, već nastavlja postojati u duhovnom svijetu kao duša s tijelom duhovnog oblika i supstance; i nijedan duh nikada nije iskusio osjećaj reinkarniranja. I to je istina koju sam vam želio reći; da duša, kada jednom napusti fizičko tijelo, nikada više ne nalazi svoje prebivalište u drugom ili istom fizičkom tijelu, već zauvijek nakon toga zauzima duhovno tijelo, i to samo u duhovnom svijetu.

Kada smrtnik umre, Zemlja, ukoliko je ponovno dom tog smrtnika u zemaljskom tijelu, postaje stvar prošlosti - to je samo usputna stanica koja je ostavljena i nikada se više neće pojaviti kao zaustavljanje na putu duha.

Mislio sam da bi mi ovo večeras moglo biti korisno napisati, jer je to informacija od duha koji je prije mnogo godina živio na Zemlji i vjerovao u ovu doktrinu reinkarnacije, i koji je tijekom svih dugih godina svog duhovnog života naučio i iskusio istinu, da je reinkarnacija basna i da nema stvarnog postojanja.

Ne, duša se nikada ne vraća svojim koracima ili načinu postojanja, jer se nikada ne vraća iz duha u smrtnika.

Znam da na Zemlji danas postoje tisuće smrtnika koji vjeruju u ovu doktrinu reinkarnacije, a još mnogo tisuća ih je umrlo u tom vjerovanju, ali oni žive i umiru u tom vjerovanju, i tek kada im istina dođe, shvate da je njihovo vjerovanje bilo pogrešno i da nikada neće dosegnuti Nirvanu vraćajući se svom životnom putu kroz fizičko tijelo.

Duša nikada ne umire, već uvijek živi, i kad god je njen položaj takav da opravdava napredak, ona napreduje. Živim u šestoj sferi i smatram se vrlo uzvišenim duhom u svojim intelektualnim postignućima i u svom stanju slobode od grijeha i pogrešaka koje mi je pripadalo na Zemlji, a koje pripada svakom smrtniku. Moja sreća je vrlo velika, a moj dom i okolina su prekrasni.

Ova sfera je prekrasno mjesto, ne samo zbog okoline i domova stanovnika, već i zbog velikog mentalnog i moralnog razvoja onih koji žive u toj sferi. Nijedan duh koji nema taj razvoj ne može živjeti u ovoj sferi zbog njezine nesposobnosti.

Muški i ženski duhovi uživaju u ovom divnom razvoju i njihov odnos u intelektualnim stvarima koje postoje u ovoj sferi je slobodan i čest, a razmjena misli donosi mnogo sreće i zadovoljstva.

Ne znamo ni za kakve sfere izvan šeste, iako smo čuli glasine da postoje i druge sfere, ali tim glasinama ne vjerujemo, jer nitko od nas, mislim na stanovnike ove sfere, nikada nije pronašao višu, a mnogi od nas žive u najvišim ravnima ove sfere.

Ne, nemam ništa drugo za napisati večeras.

Pa, ja, naravno, ne mogu reći da to nije istina, ali kažem da me zapanjujete iznad svake vjerovanja, jer ne mogu zamisliti da bilo koji duh može postići veći napredak od našeg.

Pa, ono što mi govorite iznenađuje me i želio bih istražiti i otkriti istinu o ovoj stvari. Ali ne znam kako započeti takvo istraživanje ili gdje početi. Možete li mi pokazati kako mogu započeti ovo istraživanje?

Učinio sam kako ste predložili i vidim neke prekrasno lijepe duhove, i čini se da su i oni jako sretni i zainteresirani za vas. Jedna kaže da je vaša baka i čini se da nadmašuje ostale svojom ljepotom i sjajem.

Kaže da je vrlo voljna pomoći mi s početkom mog istraživanja i sama mi reći veliku tajnu velikog napredovanja o kojem govorite, i ako je budem pratio, odmah će započeti.

I dok pišem, dolazi drugi prekrasan duh i kaže da je prije živjela u šestoj sferi i živjela tamo mnogo tisuća godina prije nego što sam ja živio na Zemlji. Kaže da je bila Egipćanka i da se zvala Saleeba te da je sada stanovnica treće sfere, kako bi se pripremila za veliko napredovanje koje će napraviti u sfere visoko iznad šeste, i kaže mi da će nakon što razgovaram s vašom bakom biti sretna razgovarati sa mnom i ispričati mi svoje iskustvo. Bit ću s njom, možete biti sigurni.

Sve mi je ovo toliko divno da jedva znam što da mislim ili učinim. Ali pokušat ću pronaći istinu o tome, ako se ona može pronaći.

Dakle, budući da sam vam već dugo pisao, očekujući da ću vas prosvijetliti, a da se sam neću prosvijetliti, i sada sam toliko željan tog prosvjetljenja, reći ću da sam sretan što sam došao k vama i laku noć.

SAELISH.

Zadnje uređeno:
Poruka 186
Autor poruke: Ann Rollins - Baka g. Padgett-a - Nebeski duh
Naslov poruke: Vjerovanje u neoprostivi grijeh je klevetničko i bogohulno protiv Ljubećeg Oca

JA SAM OVDJE, tvoja baka.

Slušala sam vaš razgovor večeras i jako mi je drago vidjeti da ti i tvoj prijatelj rastete u svojim shvaćanjima istine.

Stvar neoprostivog grijeha je od najveće važnosti za svijet, posebno s obzirom na činjenicu da toliko mnogo ortodoksnih svećenika uči da je to stvar stvarnog postojanja i da je tako strašna u svojim posljedicama.

Ali zahvaljujući Učitelju, to učenje u bliskoj budućnosti neće proći neosporno, jer će istina u ovom konkretnom slučaju biti toliko jasna da će ljudi prestati vjerovati u nju i kao posljedica toga bit će oslobođeni straha koji je mnoge sprječavao da traže Ljubav i naklonost Oca.

Znam da će ovo otkrivenje istine antagonizirati mnoge od ovih propovjednika koji vide da je to jedan od najjačih instrumenata koji im omogućuje da održe svoju organizaciju na okupu. Ali ovaj antagonizam neće pomoći, jer će istina prevladati, a čovječanstvo će, kada počne razmišljati samostalno, prihvatiti ovu istinu s radošću i veseljem.

Kako je čudno da takozvani Kristovi propovjednici tako kleveću i hule jedinog ljubećeg Oca i navode ljude da ga gledaju kao Boga nezasitnog gnjeva i onoga koji, zato što čovjek odbija vjerovati u doktrine crkava, osuđuje ga na vječnu kaznu i pakao; i kada dođe u takvo stanje otvrdnuća srca da, kako je rekao vaš propovjednik, "čak ni sam Bog neće imati moć spasiti."

Oh, žalosno je da se takve pogrešne i štetne doktrine uče, i gore od svega, od strane takozvanih propovjednika ljubećeg i poniznog Isusa.

Dakle, sine moj, ti i tvoj prijatelj, kad god se ukaže prilika da se borite protiv ovog monstruoznog učenja, učinite to svom snagom i moći zaključka te pokažite i objavite svijetu da takvo učenje nije istinito i da za svakog grešnika postoji prilika za spasenje, te da Bog voli čovjeka koji neće vjerovati u Njega baš kao što voli vjernika, samo što prvi ne može sudjelovati u Božanskoj prirodi kao drugi.

Htjela sam večeras ovo napisati jer sam mislila da je vrijeme pogodno da ti utisnem lažnost ove velike dogme koja nema temelja u istini ili u Božjem planu za spasenje čovječanstva.

Pa, neću više pisati večeras jer imaš i druge prisutne koji možda žele pisati, ali prije nego što završim, želim reći, ispunjavajući Ivanovu izjavu tebi danas, da je on prisutan i s njim je njegov veliki utjecaj ljubavi.

Zato vas svom ljubavlju blagoslivljam oboje.
Tvoja baka

Poruka 187
Autor poruke: Luka
Naslov poruke: Nema neoprostivog grijeha kako je učio propovjednik.

JA SAM OVDJE, Luka.

Bio sam s tobom u crkvi i čuo propovijed o neoprostivom grijehu te me jako zanimao način na koji je propovjednik obradio tu temu. Njegov govor bio je vrlo uvjerljiv, ali nije istinit. Kao što ti je Isus rekao, nema neoprostivog grijeha i svi ljudi u ovom životu i u budućem životu imaju priliku biti spašeni od svojih grijeha i postati jedno s Ocem.

Velika opasnost u takvoj propovijedi kao što je ova večeras jest da će ljudi koji nisu postali vjernici u Isusa kao Spasitelja svijeta, i mislim na izraz u smislu u kojem smo ti ga objasnili, misliti da će, nakon što dostignu određenu dob i otkriju da njihove duše ne pokazuju sklonost ili želju da traže put do Božje Ljubavi ili pomirenja s Njim, počiniti neoprostivi grijeh i stoga nema smisla pokušavati pronaći put do spasenja. To je prokleta doktrina, a propovjednik koji ju je objavio preuzeo je strašnu i užasnu odgovornost, jer će u zagrobnom životu vrlo vjerojatno susresti duhove u stanju tame i stagnacije duše, koji će mu reći da su zbog njegovih propovijedi odustali od svake nade u spasenje i vjerovati u trenutku kada ga sretnu baš kao što su vjerovali na Zemlji. I on će, moguće, vidjeti pogreške svojih pogrešnih učenja: i tada će ga obuzeti kajanje i gorka sjećanja na ta učenja i veliku štetu koju su nanijela tim pomračenim duhovima.

Kada ljudi upoznaju istinu, kao što će to učiniti kada Učitelj preko vas prenese svoje poruke, neće morati riskirati da budu vezani i okovani takvim lažnim uvjerenjima kao što je ono o kojem govorim. Ali prije tog vremena, s toliko propovjednika, a posebno onih takozvanih evanđelista koji se trude prisiliti ljude na pogrešna uvjerenja koja uče iz straha od vječnog prokletstva, mnogi će ljudi formirati ta uvjerenja i trpjet će posljedice koje ta lažna učenja povlače za sobom.

Bilo mi je žao što se netko nije mogao pojaviti u crkvi i negodovati zbog njegove doktrine o neoprostivom grijehu te reći svim ljudima da takvo što ne postoji, već da Očeva Ljubav čeka svakoga tko je traži, u velikom izobilju i besplatno da bude dana, i da ako ljudi samo dođu Ocu u molitvi i vjeri, ta će im Ljubav biti dana, a spasenje i besmrtnost bit će njihovi.

Dob čovjeka nema nikakve veze s njegovim spasenjem; to je za stare kao i za mlade, i nikakva ideja ili sugestija bilo kakvog neoprostivog grijeha ne smije se umiješati kako bi se spriječilo bilo kojeg čovjeka da vjeruje da ga Velika Očeva Ljubav čeka. Dakle, vidite, s nekim istinama koje propovijedaju ovi ortodoksni propovjednici postoji mnogo zabluda, a učinak potonjih je sprječavanje ili poništavanje bilo kakvog dobra koje bi istina inače mogla biti darovana ljudima.

Pa, ove velike zablude propovijedaju se i nanose štetu već stoljećima, i ljude će biti teško uvjeriti da to nisu istinite Isusove doktrine i da navodne istine koje uče nisu jedine istine. Večeras neću više pisati.

S ljubavlju i blagoslovom reći ću:
Ja sam,
Tvoj brat u Kristu,
LUKA.

Zadnje uređeno:
Poruka 188
Autor poruke: Samuel
Naslov poruke: Opisuje Nebeske Rajeve.

JA SAM OVDJE, Samuel, prorok.

Ja sam prorok koji je došao k tebi prije i pisao. Večeras ti želim reći o divnim stvarima koje je Bog pripremio za svoju otkupljenu djecu u Nebeskim Sferama, gdje mogu ući samo oni koji su primili Novo Rođenje.

U tim sferama nalaze se domovi izrađeni od najljepših materijala koje se mogu zamisliti, a koji su stvarnog i trajnog karaktera, i nisu podložni propadanju ili kvarenju bilo koje vrste, i koji su napravljeni bez ruku, već razvojem duše i ljubavlju koju svaki duh posjeduje.

Ovi domovi su opremljeni svime što je prikladno da stanovnike učini sretnima i zadovoljnima; i nijedan element nesklada nema trajnog mjesta u njima. Svaki dom ima svoju knjižnicu i najljepši namještaj i slike i zidne obloge, a također i sobe koje su posvećene raznim namjenama za koje ih duh može zatrebati.

Glazba je uzvišena iznad svake zamisli; i postoje sve vrste glazbenih instrumenata koje duhovi znaju svirati, i, kao što možda ne pretpostavljate, svaki duh ima sposobnost pjevanja. Nema glasova koji nisu usklađeni s okolinom i s drugim glasovima. Svaki duh ima glazbu u svojoj duši, i svaki duh ima vokalne kvalitete da izrazi tu glazbu.

Osigurani su kauči za odmor, i fontane koje teku i prekrasno cvijeće svake nijanse i vrste, i travnjaci najljepši i najzeleniji. Drveća ima u izobilju i zasađena su na najumjetničkiji način, tako da su u skladu s okolnim krajolikom.

A svjetlost koja dolazi u naše domove je takve vrste da je ne mogu opisati i mogu samo reći da su s njom i u njoj najumirujući i divni utjecaji koje duhovi mogu zamisliti.

Sve ove stvari i mnogo više pruža naš voljeni Otac za sreću svoje djece. Ali iznad svega je to, divna Očeva Ljubav, koja je uvijek s nama i koja ispunjava naše duše do prelijevanja i održava nas u jednom kontinuiranom stanju sreće, mira i radosti.

Sve su nam te stvari dane slobodno, a s njima i znanje da smo dio Očevog Božanskog Bića i da imamo, izvan mogućnosti da je izgubimo, besmrtnost koju je Isus donio na vidjelo kada je došao na Zemlju.

Dugo sam godina na ovim rajevima i znam o čemu govorim; i kada vam govorim o ovim stvarima, činim to kako biste vi i cijelo čovječanstvo znali da ti užici mogu biti vaši i njihovi, ako samo dopustite da Božanska Ljubav Oca uđe u vaše duše i potpuno ih preuzme.

Pa, što se tiče naših društvenih uživanja, toliko smo puni ljubavi jedni prema drugima da se ništa ne događa, kao na Zemlji, što bi izazvalo i najmanji poremećaj u našoj divnoj harmoniji. Posjećujemo jedni druge i dijelimo svoja iskustva ljubavnog života koji vodimo, slušamo glazbu i razmjenjujemo misli o našem kontinuiranom napretku i našem radu u duhovnom svijetu. Svaki duh u našoj sferi može posjetiti svaki drugi duh i znati da su vrata uvijek otvorena i da ga čeka topla dobrodošlica.

Ne mogu vam reći o svim tim čudima jer nema riječi koje će prenijeti naša značenja. Vaša sposobnost razumijevanja ograničena je vašim mentalnim granicama i stoga sam u nepovoljnom položaju. Ali ovo vam mogu reći, a to je da ćete jednog dana, ako u svojoj duši imate dovoljno Božanske Ljubavi, sami vidjeti i razumjeti što vam Bog sprema. Uistinu je rečeno: "Nijedno oko nije vidjelo, niti um zamislio, divne stvari koje čekaju istinsko dijete Oca."

Ne, nema zlatnih ulica ili zidova od jaspisa, niti bilo koje od ovih materijalnih stvari koje je Ivan koristio u svojoj Apokalipsi da opiše Božji grad. Korišteni su samo kao simboli, ali nisu izražavali čuda naših domova.

Neću više pisati večeras, nego ću se vratiti nekad i reći vam o stvarima koje su važnije od opisa naših domova.

Sa svom ljubavlju, ja sam vaš brat u Kristu,
SAMUEL.

Poruka 189
Autor poruke: Hannah Somerville
Naslov poruke: Duh koji je vjerovao u vječnu kaznu onih koji su poricali Isusovo posredno pomirenje

JA SAM OVDJE, Hannah Somerville.

Ja sam duh one koja je na Zemlji živjela životom vođe sekte koja je vjerovala u uskrsnuće tijela i vječnu kaznu onih koji su odbili vjerovati u Isusovu posredničku pomirenje i Njegovu žrtvenu smrt.

U duhovnom svijetu sam već mnogo godina i davno sam naučila velike pogreške svojih uvjerenja i učenja, a sada znam da zemaljsko tijelo ne uskrsava i da Isus nije izvršio posredničku pomirenje, niti je Njegova smrt na križu zadovoljila pravdu i zahtjeve ljutitog Boga.

Znam da su ti i drugi duhovi pisali ovo isto poricanje lažnog uvjerenja, ali i ja sam to htjela učiniti, jer u velikoj mjeri shvaćam koliko su takva uvjerenja štetna. Dugo sam bio u duhovnom svijetu prije nego što sam se oslobodila tih uvjerenja i godinama sam stajala u svom napretku čekajući da budem pozvana u nebo i da se licem u lice sretnem sa svojim Gospodinom i primim od Njega veliku pohvalu: "Dobro, dobri i vjerni slugo." Ali nisam primila takav poziv i nikada se nisam približila Bogu, očito, nego kad sam prvi put ušla u duhovni svijet.

I cijelo to vrijeme bila sam u takvom stanju da nisam bila podložna učenjima drugih duhova koji znaju istinu i koji su mi pokušavali pokazati pogreške mog vjerovanja.

Ovo vam se može činiti čudnim, ali želim vam reći da je uvjerenje snažnog vjerovanja ono koje se ne može lako ukloniti ili poljuljati, i nisam pronašla veću i uvjerljiviju snagu u tvrdnjama i argumentima duhova nego što bih pronašla u argumentima smrtnika da sam ostala na Zemlji.

Vidjela sam mnoge duhove i razgovarala s njima, i rekli su mi da Isus nije Bog, već samo duh poput mene, samo savršen; ali nisam htjela vjerovati, jer se moje zemaljsko vjerovanje nije moglo poljuljati.

Čak sam vidjela duha koji je rekao da je Isus i da ne smijem vjerovati u njega kao Boga, ili u bilo kakvu posrednu pomirbu; ali ipak nisam htjela biti uvjerena u svoje pogreške.

Ovo zemaljsko vjerovanje je divna stvar kada jednom opsjedne čovjeka kao što je opsjednulo mene, a toliko je duhova patilo od njega, kao što sam i ja patila.

Napokon mi je došla svjetlost i moja je duša oslobođena da napreduje u više sfere. Ali koliko sam vremena izgubila i koliko sam nesreće nepotrebno podnijela, ne mogu vam reći. Sada sam u Nebeskoj sferi, gdje znam da Isus nije izvršio posrednu pomirbu i da nije Bog, već moj voljeni stariji brat.

Nikada prije nisam pisala, a jako sam željela pisati, a vaša je grupa bila dovoljno ljubazna da mi to dopusti. Zvala sam se Hannah Somerville, živjela sam u Engleskoj i umrla 1682. godine.

Zaboravila sam ime, ali bila je to sekta disidenata. Da, i dala sam vam svoje pravo ime. Da, mogu. Vjerujem i znam da je Isus bio i jest sin Božji, i najdraži sin.

Reći ću vam laku noć.

HANNAH SOMERVILLE

Poruka 190
Autor poruke: Sebastoel - drevni duh
Naslov poruke: Drevni duh odlučuje tražiti Božansku Ljubav, za koju saznaje da je uzrok ljepote i sjaja Helen Padgett, Nebeskog duha.

JA SAM OVDJE, Sebastobel.

Ja sam duh koji nikada prije nije pisao i želim reći nekoliko stvari koje smatram važnima za smrtnike kao i za duhove.

Živim u najvišoj sferi gdje intelekt vlada vrhovno(Napomena: Šesta sfera), i gdje su duhovi sretni u spoznaji da je njihovo duhovno postojanje oslobođeno svih briga i ograničenja koje život u tijelu nameće.

Ja sam student zakona koji upravljaju odnosom različitih planeta jednih prema drugima i prema Zemlji, te utjecaja koje sunce, mjesec i zvijezde vrše na smrtnike Zemlje. Ja sam drevni duh i živim u duhovnom životu mnogo tisuća godina - mnogo prije velikog potopa koji je potopio veliki kontinent koji ljudi poznaju kao Atlantidu.

Kada je taj kontinent postojao i bio naseljen živim, aktivnim, inteligentnim bićima, bio sam duh mnogo godina i komunicirao sam s prorocima, kako su ih zvali - ili bolje rečeno vidiocima - te sretne zemlje. Razvoj tih ljudi daleko je nadmašio razvoj današnjih stanovnika Zemlje ne samo u čisto intelektualnim kvalitetama u apstraktnom smislu, već i u njihovom znanju o onome što nazivate umjetnošću i znanošću.

Tada stanovnici te lijepe zemlje ne samo da nisu imali potrebu koristiti konje, automobile, parne automobile, brodove ili zračne brodove za kretanje s mjesta na mjesto i putovanja, već su znali za postojanje i način korištenja određenih prirodnih sila koje su omogućavale svakom pojedincu ili skupini pojedinaca da se prevoze s mjesta na mjesto pukim djelovanjem snage volje, koristeći te sile. Te sile još uvijek postoje u prirodi i jednako su spremne za korištenje sada kao što su bile u vrijeme kada su ih ovi ljudi o kojima govorim stavili pod svoju kontrolu.

Jednog dana čovjeku će biti dano da razumije i kontrolira te velike sile i iskoristi ih u njihovoj punoj mjeri. Kada će to vrijeme biti, ne znam; ali s obzirom na brze korake koje su smrtnici napravili u otkrivanju i korištenju nekih od dotad skrivenih sila u prirodi tijekom posljednjeg pola stoljeća, ne mislim da će proći dugo prije nego što se te velike sile otkriju, ili bolje rečeno, otkriju čovjeku. Neće se otkriti sve dok više sile ne smatraju da je vrijeme zrelo da čovjek sazna za te sile i da ih kontrolira.

Znam što su te sile, ali mi nije dopušteno da ih otkrijem vama ili bilo kome drugome u ovom trenutku. Inače bih to rado učinio.

Pa, iako su imali to veliko znanje i moć kretanja, i mogli su to učiniti da im je dano vremena, potapanje kontinenta bilo je toliko iznenadno da nitko nije znao trenutak kada se katastrofa dogodila. Bilo je to u tren oka, takoreći, i ljudi su se utopili prije nego što su imali vremena razmisliti ili pokušati spasiti se.

Ne, nije bilo kao biblijski opis potopa, koji se nikada nije dogodio; to je bila samo alegorija i postojala je u drugim knjigama, u malo drugačijem obliku, mnogo prije nego što je Biblija napisana.

Ovi Atlantiđani sada su stanovnici duhovnog svijeta, žive u različitim sferama i više ili manje razvijeni u svojim intelektima.

Pa, samo želim dalje reći da sam pomalo iznenađen što možete primiti moje misli na način pisane komunikacije, jer nikada prije u cijelom svom duhovnom iskustvu nisam zapisao svoje misli na ovaj način. To je predivan dar i onaj koji smatram superiornijim od bilo koje druge metode koju poznajem za komunikaciju sa smrtnicima.

Možete mi postaviti bilo koje pitanje i odgovorit ću vam ako mogu.

Da, vidim ovdje i druge duhove - neke mračne i ružne, a neke svijetle i lijepe. Razgovarao sam s jednom koja kaže da je vaša supruga, i ona je najljepši i najsjajniji duh - najsjajniji s kojim sam došao u kontakt.

Pa, moram priznati da nikada u svojoj sferi nisam vidio nijedan duh tako lijep ili svijetao, ili čistog izgleda ili ljupk kao ona, i pitam se zašto je to tako. Ne znam, a volio bih znati, uvjeravam vas. Ne, moj intelekt mi ne govori, a vidim da je ovdje predstavljen fenomen koji je vrijedan svakog istraživanja i proučavanja.

Pa, rekla mi je, i zapanjen sam njezinim objašnjenjem. Nikada prije nisam znao niti čuo za postojanje nečega poput ovog Novog Rođenja ili Božanske Ljubavi, pa čak ni sada ne mogu shvatiti što misli, ali vidim rezultat ili posljedicu za koju ne mogu pronaći uzrok, i čini se razumnim da prihvatim uzrok koji mi ona daje. Ali zapanjen sam, jer sam mislio da u cijelom duhovnom svijetu nema ništa ravno umu i ništa što donosi takvu sreću. Ali ona mi govori o sreći o kojoj nisam imao pojma.

Pa, kao što kažete, vidim posljedicu i mora postojati uzrok; i budući da sam istraživač istine, osjećam da mi je dužnost tražiti taj uzrok, i hoću.

Pozvala me je da pođem s njom i upoznam njezinu skupinu, a također i onu koja je, kako mi kaže, najveličanstvenija i najljepša u cijelom duhovnom svemiru. Poći ću s njom i istražiti ovu stvar; i ponovno ću doći k vama. Zato ću vam reći laku noć.

Moje ime na Zemlji bilo je Sebastobel. Živio sam u Gornjem Nilu kada se ljudska rasa vrlo rano razvila u misleća bića.
SEBASTOBEL.

Poruka 191
Autor poruke: Ann Rollins - Baka g. Padgetta - Nebeski duh
Naslov poruke: Baka gospodina Padgetta piše da je Novo rođenje ulazak Duha Božjega u vašu dušu i nestanak svega što nastoji odvratiti vaše srce od Istine i Ljubavi Božje.

Da, JESAM. Tvoja baka:

Da, i u bliskoj sam vezi s Gospodinom. Bog je duh. On je jedini um i duh koji uči sve ostale duhove da je istina jedino što može spasiti od grijeha i pogreške. Ne dopusti da Spasiteljeva učenja postanu samo besposleni zvukovi u tvojim ušima - vjeruj u njih i uskoro ćeš posjedovati dragocjene i slavne dragulje istine -- dopusti mu da te vodi k Bogu. Voli ga i on će biti s tobom i naučiti te istinama svog Oca.

Novo rođenje je ulazak Božjeg Duha u tvoju dušu i nestanak svega što nastoji odvratiti tvoje srce od istine i ljubavi prema Bogu. Dolazi djelovanjem Duha Svetoga koji prenosi Božju milost. To nije djelovanje tvoje vlastite volje ili moći -- to je Božja Ljubav koja uzrokuje promjenu. Ne možeš sam promijeniti zla djela svog srca, ali možeš moliti i Duh Sveti će doći u tvoju dušu i tada ćeš uvidjeti promjenu.

Duh je Božja sila koju koristi da utječe na ljude da traže njegovu naklonost i ljubav. To nije sam Bog, već samo jedan od Njegovih instrumenata kojim radi na spasenju čovječanstva. Neka tvoja ljubav prema Njemu bude najsvetija i najbolja vrsta koju Mu možeš dati. I moli se za Božansku Ljubav s iskrenom molitvom.

Da, Isus je učitelj, a Duh Sveti je Božji glasnik ili instrument koji u dušu nosi Božansku Ljubav koja je darovana istinskom pokajniku. Isus je spasitelj ljudi svojim učenjima i svojim primjerom, a Duh Sveti je Tješitelj koji u dušu nosi Božansku Ljubav. Isus još uvijek uči i utječe na ljude da se okrenu Bogu. Nastavit će učiti sve dok se Nebesko Kraljevstvo ne zatvori. Doći će kao tihi, mali glas koji će doprijeti do ljudskih duša i voditi ih Ocu. Neće doći kao što adventisti propovijedaju.

Isus će tiho doći u srce svakog čovjeka i na taj način uspostaviti tisućljeće. Neće imati vlastito kraljevstvo. On je sin svog Oca i ostat će u duhovnom svijetu kako bi učio ljude napredovati do Nebeskih ravni koje dosežu do Božje prisutnosti. (Ne kao što je navedeno u Otkrivenju, poglavlje 20, stihovi 1-7). On je najslavniji duh na svim nebesima i najveći je duh pod vlašću svog Oca.

Postoji samo jedan Bog. Isus i Duh Sveti samo su sile koje Bog koristi za provedbu svojih velikih planova za otkupljenje čovjeka.

Dopusti mi da sada prestanem jer sam umorna.
Tvoja baka, (ANN ROLLINS).

Poruka 192
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: Kada je razvoj duše gospodina Padgetta bio dovoljan da Isusu omogući pisanje, primljena je sljedeća informativna poruka

JA SAM OVDJE, Isus.

Sada si u stanju i dat ću ti kratku poruku kao svoju prvu.

Kad sam bio na Zemlji, nisam bio štovan kao Bog, već sam smatran samo sinom Božjim, u smislu da su u mene bile nametnute istine moga Oca i mnoge njegove divne i tajanstvene moći.

Nisam se proglasio Bogom: Već samo da sam Njegov ljubljeni sin, poslan da čovječanstvu objavim njegove istine i pokažem im put do Očeve Ljubavi.

Nisam se razlikovao od drugih ljudi, osim što sam do određene mjere posjedovao ovu ljubav Božju, koja me oslobodila od grijeha i spriječila da zla koja su bila dio prirode drugih ljudi postanu dio moje prirode.

Nijedan čovjek koji vjeruje da sam ja Bog nema spoznaju istine niti se pokorava Božjim zapovijedima klanjajući mi se. Takvi štovatelji hule i nanose veliku štetu Božjoj stvari i mojim učenjima.

Mnogi bi ljudi postali istinski vjernici i štovatelji Oca te sljedbenici mojih učenja da ova bogohulna dogma nije umetnuta u Bibliju. Nije bilo s mojim autoritetom, ili kao posljedica mojih učenja, da je tako štetna doktrina proglašena ili u nju vjerovalo.

Ja sam samo sin svog Oca, kao i ti, i premda sam uvijek bio slobodan od grijeha i pogreške u pogledu istinskog shvaćanja istinskog odnosa mog Oca prema čovječanstvu, ipak si i ti Njegov sin; i ako ćeš iskreno tražiti i moliti se Ocu s vjerom, možeš postati slobodan od grijeha i pogreške kao što sam ja tada bio i kao što sam sada. Otac je sam. Nema drugog Boga osim Njega i nema drugog Boga kojeg treba obožavati.

Ja sam Njegov učitelj Istine i Put sam, Istina i Život, jer su u meni one osobine dobrote i znanja koje me čine sposobnim pokazati put i voditi ljude u vječni život u Ocu; i da ih naučim da je Bog pripremio Kraljevstvo u kojem mogu živjeti vječno, ako to žele.
Ali unatoč mojim učenjima, ljudi i oni koji su zauzeli visoke položaje u onome što se nazivalo Kršćanskom Crkvom, nametnuli su doktrine toliko suprotne istini da su u ovim posljednjim danima ljudi, koristeći prosvijetljenu slobodu i razum, postali nevjernici i okrenuli se od Boga i Njegove Ljubavi te su mislili i učili da je sam čovjek dovoljan za vlastito spasenje.

Došlo je vrijeme kada ljude treba naučiti da znaju da, iako su učenja ovih navodnih autoriteta o Božjim istinama sva pogrešna, oni, isti ti ljudi, griješe kada odbijaju vjerovati u Boga i u moja učenja. Znam da je teško razumjeti koja su moja učenja iz spisa Novog zavjeta, jer mnoge stvari u njima nisam rekao, a mnoge stvari koje sam rekao nisu tamo zapisane.

Sada ću svijetu dati istine koje sam ih učio dok sam bio na Zemlji, i mnoge stvari koje nikada nisam otkrio svojim učenicima niti nadahnuo druge da pišu.

Nijedan čovjek ne može doći do Očeve Ljubavi osim ako se ponovno ne rodi. Ovo je velika i temeljna istina koju ljudi moraju naučiti i vjerovati, jer bez ovog Novog Rođenja, ljudi ne mogu sudjelovati u božanskoj biti Božje Ljubavi, koja, kada je posjeduje, čini ga jedno s Ocem. Ova Ljubav dolazi ljudima djelovanjem Duha Svetoga, uzrokujući da teče u srce i dušu i ispunjava ih, tako da ih sav grijeh čini nesretnima, a ipak će oni i dalje biti samo prirodni ljudi i ništa više. (Ako ne prime ovu Ljubav)

Došao sam na svijet da ljudima pokažem put do ove Božanske Ljubavi Oca i da ih naučim Njegovim Duhovnim Istinama.

Moja je misija bila to u svoj svojoj savršenosti, a usput i da ih naučim putu do veće sreće na Zemlji, kao i u Duhovnom svijetu, iako su zanemarili tražiti i dobiti ovu Božansku Ljubav i postati jedno s Ocem.

Neka ljudi razmisle o ovom važnom pitanju i naučit će da je sreća prirodnog čovjeka i sreća čovjeka koji je stekao ovaj atribut božanstva vrlo različita i da u svoj vječnosti moraju biti različita i odvojena.

Moja učenja nisu jako teška za razumjeti i slijediti, ako ljudi samo slušaju božansku prirodu, osim ako božansko prvo ne uđe u tog čovjeka i ne učini ga dijelom vlastite božanskosti.

Svi ljudi koji ne dobiju božansku bit, ostat će u svom prirodnom stanju, i premda mogu napredovati do viših stupnjeva dobrote i slobode od grijeha i svega što će težiti uzdizanju ljudske želje za boljim razumijevanjem kojim će se osigurati čovjekova buduća sreća, i do određene mjere, to je istina, ali ta sreća nije ono što Bog želi da njegova djeca imaju i da pokaže put kojim sam došao na Zemlju da ih podučavam.

Moja misija na Zemlji nije bila tako uspješna kao što je mogla biti, da takozvani sljedbenici nisu postali previše ambiciozni za moć i položaj da bi dopustili da se sazna istina koju sam dao svojim učenicima i uzrokovali mnoga djela nasilja i smrti. Ali u nekim srcima i umovima moje istine su pronašle smještaj i bile su obuzete da spase čovječanstvo od potpune duhovne tame i povratka samo štovanju forme i ceremonije. Napisao sam vam ovo kao puku pomoć za njih, i vjerujte im i slijedite ih, naučit će put i postići jedino savršeno stanje sreće koje je Otac pripremio za svoju djecu.

Niti jedan čovjek ne može postići ovo stanje Nebeskog blaženstva osim ako prvo ne dobije ovu Božansku Ljubav Oca i ne postane sjedinjen s Njim.

Stoga kažem, ako se čovjek moli Ocu i vjeruje te iskreno traži da mu se da ova Ljubav, primit će je, a kada dođe u njegovu dušu, shvatit će je.

Neka ljudi ne misle da vlastitim naporima mogu doći u ovo sjedinjenje s Ocem, jer ne mogu. Nijedna rijeka ne može se uzdići više od svog izvora, i nijedan čovjek koji ima samo Prirodnu Ljubav i ispunjen je zabludama ne može svojim vlastitim snagama uzrokovati da ta prirodna ljubav sudjeluje u božanskoj, ili da se njegova priroda oslobodi takvog grijeha i zablude.

Čovjek je samo stvorenje i ne može stvoriti ništa više od sebe. Dakle, čovjek se ne može uzdići do stupnja da pokaže da ne smijete dopustiti da vas učenja Biblije i ono što su ljudi napisali ili tvrdili da su napisali spriječi u primanju i razumijevanju onoga što ću kasnije napisati.

Večeras više neću pisati, ali od sada ću ti govoriti istine koje će biti Novo Evanđelje za čovječanstvo, kada čuju moje poruke, vjerovat će da postoji samo jedan Bog i samo jedan kojemu se treba klanjati.

Sa svojom ljubavlju i blagoslovom, završavam za ovo vrijeme.
Tvoj prijatelj i brat,
ISUS.

Poruka 193
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: G. Padgett je primio drugu formalnu poruku od Isusa samo nekoliko dana nakon prve.

JA SAM OVDJE, Isus:

Kao što sam ti rekao, večeras ću napisati svoju drugu poruku. Neću ti u ovom trenutku govoriti o Kraljevstvu svog Oca, već o Njegovoj prirodi kao mog Boga i tvojeg Boga.

On je jedini koji je vrhovni, svemoćni, pun ljubavi i mudar. On nije biće oblika ili individualnosti kako ljudi shvaćaju, već je supstanca bića i duše. Njegova Duša je onaj dio Njega koji obuhvaća sve naklonosti i ljubav, a koji je dan čovjeku kako bi postao poput svog Oca.

Još nisam toliko posjedovao tu duševnu bit da bih bio baš poput Oca u svim Njegovim atributima, ali očekujem da ću u budućnosti, kada primim tu božansku bit u svoj njezinoj punini, biti uspoređen s Ocem; i tako može svako od Njegovih stvorenja, ako to samo traži s istinskom vjerom i ozbiljnošću.

Oca nije moguće vidjeti fizičkim ili duhovnim vidom, već se može vidjeti samo očima duše savršene ljubavi. On nije na nekom određenom mjestu, niti sjedi na prijestolju u svojim Nebesima, već su Njegovi atributi posvuda i ispunjavaju cijeli svemir. Zemlja je vrlo mali dio svemira i ljudi ne smiju vjerovati da je Bog samo na Nebesima, gdje sinovi zemlje odlaze kada prestanu živjeti kao smrtnici.

Bog je Bog Ljubavi, iznad svega ostalog; i što prije čovječanstvo nauči i povjeruje u tu činjenicu, prije će sreća postojati na Zemlji, kao i na Nebesima. On nije Bog mržnje, niti kažnjava svoju djecu u gnjevu ili ljutnji. Njegova ljubav je sa svim čovječanstvom, bili oni sveci ili grešnici, i nitko ne trpi kaznu jer Otac želi da pati. On je također Bog Milosrđa i Oprosta; i oprostit će grijehe ljudima i izliti svoju milost na njih ako istinski i iskreno zatraže Njegov oprost i Njegovu milost.

On je također Bog Mudrosti; i Njegovi planovi za otkupljenje i spasenje čovječanstva jedini su planovi koje ljudi mogu usvojiti i pokušati slijediti kako bi mogli primiti ovo spasenje. On je također Bog Moći i u danima koji dolaze, kada smatra prikladnim provesti i usavršiti Svoje planove u njihovom punom ostvarenju, On će djelovanjem svog Duha, koji je savršen u svom djelovanju, uništiti sav grijeh i pogrešku u svom Svemiru, i vladat će savršena harmonija, a čovjek će biti u miru i sreći.

Dakle, Bog je sve u prirodi i svojstvima koja ne samo da će otkupiti ljude od njihovih grijeha, već će ih učiniti ljubavnicima jedni drugih i braćom u pravom smislu te riječi. Svijet neće biti uništen kako neki uče, tumačeći Bibliju, ali kada dođe veliki sudnji dan, sav grijeh bit će iskorijenjen iz svijeta, a čovječanstvo će nastaviti živjeti na Zemlji, oslobođeno grijeha i nesreće, baš kao što se pretpostavlja da su Adam i Eva živjeli u Edenskom vrtu.

Čovjek nikada nije vidio Boga, a priče u Starom zavjetu o nekim prorocima i vođama Židova u njihovom ranom ropstvu i lutanjima nisu istinite, jer se Bog ne može vidjeti onako kako je u njima opisano. Njegovi anđeli i glasnici, koji su nekoć bili smrtnici na Zemlji, viđeni su i govorili su prorocima i predstavljali se kao Božji anđeli, ali nijedan anđeo ili duh nikada se nije predstavljao kao Bog; čak ni anđeli koji su Mojsiju predali kamene ploče, kako je napisano. Bog uvijek djeluje preko svojih anđela, a nikada izravno, kako uče neki biblijski pisci. Bio sam Njegov odabrani sin da obavim djelo otkupljenja Zemlje od grijeha i došao sam kao predstavnik svog Oca, nikada nisam bio Bog, niti sam ikada tvrdio da jesam, ni svojim učenicima ni Židovima ni Sinedriju.

U Bibliji piše da je Božji glas govorio mojim učenicima na Gori preobraženja; i Ivanu i onima koji su bili prisutni na mom krštenju, ali to nije bio Božji glas, već glas jednog od Božjih najviših anđela.

Nitko nikada nije čuo glas Boga, jer On nema glas. On djeluje na tihi, tajanstveni način, djelovanjem svoje Duše na dušu ljudi, baš kao što je došao Duh Sveti na Pedesetnicu. Iako Biblija kaže da se čuo šum kao od snažnog vjetra, to nije bilo zamjetno fizičkim ušima učenika, ali u svojim su dušama osjetili prisutnost takve manifestacije i kako bi čovječanstvo shvatilo da postoji ta divna manifestacija, koristili su slikovitu sliku glasa snažnog vjetra. Dakle, čovjek mora shvatiti da Bog govori čovjeku preko svojih anđela ili kroz komunikaciju svoje duše s njihovom.

Govorim ovako jer želim da bude jasno da Bog nije osoba, puna ljubavi ili ne, kako Biblija može naučiti čovjeka da jest. On je samo personifikacija ljubavi, moći i mudrosti, te je bez oblika ili osobnog izgleda. Ovo je moje znanje o tome što Bog jest. (Napomena: Ann Rollins daje dodatno objašnjenje o Bogu u idućoj poruci)

Večeras neću dalje pisati. S mojim blagoslovom i ljubavlju.
ISUS.

Poruka 194
Autor poruke: Ann Rollins
Naslov poruke: Dodatni komentar na Isusovu poruku

JA SAM OVDJE, tvoja baka:

Ne smiješ misliti da, budući da je Učitelj rekao da je Bog personifikacija ljubavi, moći i mudrosti, ne postoji pravi Bog, već samo apstraktno biće koje predstavlja te atribute. On je stvarno biće, a ti atributi su Njegovi, a ne kombinacija atributa. On postoji i bez Njega ne bi bilo ljubavi, mudrosti ili moći. On je Stvoritelj tih principa, a ne njihovo stvorenje.

Kao što je Isus rekao: On je bez oblika ili tvari, kao što imaju smrtnici i duhovi; ipak ima duhovnu tvar, i to stvarnu, a ne sjenovitu ili nepostojeću.
Panteizam se razlikuje od onoga što Bog jest.

Iako su Njegovi atributi posvuda, ipak je od identične duhovne tvari. Stoga ne dopusti da te obuzme ideja da on nije biće, jer on jest, i iako ga ne možemo vidjeti ili osjetiti kao duh, ipak On postoji kao Njegovo jedino istinsko ja. Stoga vjeruj u osobnog Boga u tom smislu. Znam da je teško shvatiti pravu koncepciju Njegova bića, ali što se više penjemo na ljestvici ljubavi, to očitije postaje Njegovo stvarno postojanje kao bića. Ne dopusti da te tvoja nemogućnost da shvatiš pravo značenje ovog opisa Boga i Njegove prirode navede na pomisao da je On samo esencija. On je stvaran, i nama koji smo primili veliku količinu Njegove ljubavi i esencije, On postaje stvaran kao da ga možemo vidjeti i osjetiti svojim duhovnim očima i rukama.

Znam poteškoće na putu tvojeg ograničenog uma da shvati pravu koncepciju Njegova bića, ali kako te ljubav približava Njemu, um popušta percepcijama duše, a Bog se pojavljuje kao stvarno postojeće biće, Stvoritelj svega.

Želim ti dalje reći da Bog (Bog Učitelja), iako djeluje kroz svoje anđele, ipak On sam dolazi u naše duše svojom izravnom komunikacijom. Duh Sveti je Njegov glasnik koji uzrokuje da duše ljudi čuju i prime ovu komunikaciju duše; ipak Božja Ljubav dolazi izravno od Njega samoga, i kada je čovjek stvoren na sliku Božju, dana mu je duša koja je bila sposobna primiti duhovnu bit Oca. Ni u svom fizičkom ni u duhovnom obliku čovjek nije stvoren na sliku svog Oca, jer Otac nema takve oblike. Ali u duhovnoj biti, slika je stvorena slično.

Ipak, čovjek je toliko visokog stupnja u Božjem stvaranju da može odbiti primiti ovu duhovnu bit, ako to želi. Njegova duša je sposobna primiti je, ali nije prisiljena to učiniti, i dok čovjek ima sliku, ali ako zanemari primiti bit, nikada neće postati jedno s Ocem. Ta slika nikada neće biti više od same slike.

Bog je toliko dobar da je u čovjekovu dušu usadio ono što se može nazvati prirodnom ljubavlju; i ta ljubav je dovoljna da ga učini relativno sretnim, i u veliki dan kada grijeh i pogreška budu uništeni, čovjekova prirodna ljubav moći će uzrokovati ovu sreću.

Ali čovjek neće biti jedno s Ocem u širem smislu i neće preuzeti božansku prirodu svog Boga. Dakle, vidiš potrebu traženja ovog divnog sjedinjenja s Ocem.

Sada moram stati.
TVOJA BAKA (NEBESKI DUH)

Poruka 195
Autor poruke: Jayemas
Naslov poruke: Atlantida, učitelj umjetnosti i znanosti, piše o svom izgubljenom kontinentu i visokom intelektu koji je posjedovao.

JA SAM OVDJE, Jayemas:

Ja sam duh čovjeka koji je dok je bio na Zemlji bio stanovnik velikog kontinenta Atlantide, koji je potopljen u kataklizmi i u kojoj su se u velikoj nesreći svi stanovnici te zemlje utopili.

Sada sam u šestoj sferi gdje su mnogi drugi moji sunarodnjaci, i gdje uživaju u mnogo sreće i velikim intelektualnim aktivnostima koje nam donose znanje o divnim zakonima svemira.

Dok sam bio na Zemlji, bio sam učitelj umjetnosti i znanosti, kao i filozofije života. Napravio sam mnoge izume koji su omogućili mom narodu da napreduje u razvoju korištenja sila koje su postojale u nevidljivom svijetu, a koje još uvijek postoje i djeluju.

Kad bi smrtnici samo razumjeli i imali sredstva za korištenje tih sila; uživali bi u prekrasnim pogodnostima za putovanje i pokretanje različitih strojeva trgovine i proizvodnje kojima se bave, a također i za olakšavanje većeg dijela rada koji se sada obavlja ručno ili nesavršenim strojevima.

Ne smijete misliti da su sve sile prirode otkrili vaši veliki znanstvenici i izumitelji jer to nije istina; i u bliskoj budućnosti otkrit ćete svojim istraživačima neke čudesne sile koje će revolucionirati mnoge načine komunikacije među narodima i vođenja ljudi do znanja o mogućnostima.

Pa, nije mi dopušteno otkriti nijednu od ovih tajni u ovom trenutku, ali u bliskoj budućnosti bit će poznate i doživjet ćete da vidite neke od tih sila primijenjene na stvarnu razradu onoga što pretpostavljate da su ideje vaših izumitelja. Samo sam se htio predstaviti u ovom trenutku jer se nadam da ću vam kasnije doći i ispričati vam o svom životu na potopljenom kontinentu.

Stoga neću više pisati.
Vaš prijatelj,
JAYEMAS, Atlantijanac.

Poruka 196
Autor poruke: Bijeli Orao - Bijeli Orao je moćan Indijanac i često je koristio svoje velike iscjeliteljske moći kako bi gospodinu Jamesu E. Padgettu vratio dobro zdravlje. Često je pisao jer je u duši imao znatnu Božansku Ljubav koja ga je činila svijetlim i lijepim duhom.
Naslov poruke: Bijeli orao je pod Isusovim vodstvom pomogao ispraviti probavne organe gospodina Padgetta, kao rezultat njegove molitve Ocu za pomoć.

JA SAM OVDJE, Bijeli Orao:

Mnogo si bolje. Učitelj ti je sinoć jako pomogao. Manipulirao sam s tobom kako je on naredio i tvoji probavni organi sada rade svoj posao. Tvoja molitva Ocu je uslišena. Čuo te je kao što ti je Isus rekao da hoće ako se moliš u vjeri. Imao si vjeru i lijek je došao. Tako je sa svime u životu, samo moli i vjeruj i primit ćeš odgovor. Svakako si blagoslovljen i čudim se, kao i svi mi, tvojoj vjeri; ali hvala Bogu, ti si onaj kojeg je Učitelj odabrao i uskoro ćeš biti u stanju činiti njegov posao kako on želi.

Da, u pravu si, On je jedini koji ti može pomoći u nevolji. Samo nastavi u svojoj vjeri i shvatit ćeš da je on tvoj Otac i tvoj pomoćnik. Isus kaže; da je tvoja vjera divna i da ćeš moći učiniti mnogo stvari koje će pomoći čovječanstvu. Samo mu budi vjeran i nikada nećeš biti napušten. Ne, ne morate više koristiti lijekove, posao je obavljen i lijekovi više nisu potrebni.

Pa, on (dr. Stone) vam može pomoći da pokrenete svoje mišiće i živce, ali čak ni njegov tretman sada nije potreban. Kad Bog liječi, On liječi učinkovito i nije potrebna nikakva druga pomoć.

Sada počinjete dobivati tu Veliku Ljubav u svojoj duši i uskoro ćete biti ispunjeni, a tada će vaša sreća biti potpuna, odnosno bit će takve prirode da vas životne brige neće učiniti nesretnima.

Da, on (Isus) je bio prisutan i upravljao je mojim pokretima. On je najmoćniji duh. Njegovo znanje je bezgranično i toliko je pun ljubavi da kada vas pokuša impresionirati, ne možete odoljeti utjecaju te ljubavi. Zato budite više molitveni i postat ćete posjedovani tom ljubavlju do te mjere da ćete voljeti cijelo čovječanstvo kao i Boga. Pa, govorim vam što nam Učitelj govori, a on zna. Bolje ti je da još ne jedeš promiskuitetno, daj probavnim organima priliku da povrate punu snagu.

Laku noć.
BIJELI ORAO.

Nazad
Vrh