U cijelom se svijetu u zadnje vrijeme vode diskusije na račun apostola Pavla. Pavle je najuticajni apostol ali samo kad se radi o Novom zavjetu. Za Yahushu on uopće nije apostol nego lažov prema Otkrivenju koje je kasnije dobio apostol Ivan. Istraživanje pokazuje da je apostol samo sam sebe nazivao tako i u dva navrata njegovi suradnici. Nitko od 12 apostola nije nikad njega nazvao apostolom. Oni znaju kako su došli do te službe i da su već odabrali 12-og nakon Judinog neslavnog odlaska i da se Pavle lažno predstavlja.
| Otkrivenje 2,1 | Anđelu crkve u Efezu napiši: Ovako govori onaj, koji drži sedam zvijezda u desnici svojoj, koji hodi posred sedam svijećnjaka zlatnih: |
| Otkrivenje 2,2 | Znam tvoja djela i trud tvoj i strpljivost tvoju, i da ne možeš podnositi zlih, i iskušao si one, koji govore, da su apostoli, a nijesu, i našao si ih kao lašce; |
Budući da je Pavle lažni apostol, i budući da se kršćanstvo temelji na njegovom evanđelju a ne na onom od Yahushue to znači da je kršćanstvo lažna religija. Možda niste zapazili da se apostol Pavle jednom proziva kao vođa nazarenske sljedbe u Djelima apostolskim.
| Djela apostolska 24,5 | Nađosmo ovoga čovjeka da je kuga, i podiže bune protiv svih Židova po svemu svijetu, i da je kolovođa sljedbi nazaretskoj. |
To je zato što su one koji su slijedili mesiju iz Nazareta prozvali Nazarećani ili Nazareni. Međutim Pavle nije nikad postao Nazaren. On je utemeljio i propovjedao svoje evanđelje i njegovi sljedbenici su kasnije prozvani kršćani. Velika većina kršćana misli da je njihova vjera utemeljena učenju 12 apostola koje je Yahushua ovlastio da propovjedaju evanđelje o kraljevstvu i da pozivaju na pokajanje ali to nije tako. Pavle tvrdi da je on taj kojemu je povjereno evanđelje i kršćani su po vjerovanjima sljedbenici učenja Pavlovog.
| Ivan 17,6 | Ja objavih ime tvoje ljudima, koje si mi dao od svijeta. Tvoji su bili i Ti si ih dao meni, i riječ su tvoju održali. |
| Ivan 17,7 | Sad znaju, da je sve, što si mi dao, od tebe. |
| Ivan 17,8 | Jer riječi, koje si dao meni, dadoh njima. Oni ih primiše i spoznaše istinito, da od tebe izađoh, i vjerovaše, da si me ti poslao. |
| Galaćanima 1,11 | Ali vam dajem na znanje, braćo, da evanđelje, koje sam ja propovijedao, nije po čovjeku. |
| Galaćanima 1,12 | Jer ga ne primih od čovjeka, niti naučih, nego otkrivenjem Isusa Krista. |
| Rimljanima 16,25 | A onome, koji vas može utvrditi po evanđelju mojemu i propovijedanju Isusa Krista, po objavljenju tajne, koja je bila skrivena od vječnih vremena, |
Dokaza da je lažan i da je kontradiktoran učenju Yahushue je zaista mnogo. Vjerujem da će vas ovaj post iznenaditi, neke možda naljutiti, neki će mi reći da sam heretik... zato molim da komentari koje ovdje dajete budu u dobrom duhu kako bi svi imali koristi jedan od drugog da se svi zajedno poučimo. Hvala! Ako mislite drugačije možemo činjenicu po činjenicu provjeravati kroz Bibliju.
Postoji tekst koji te osuđuje zbog ovakvih riječi , prvo ćemo otići do izreka :
Izreke 18:17
Pravedan je prvi u svojoj parbi dok ne dođe njegov bližnji i preispita ga.
(VB)
Daklem kad nešto izjaviš uvijek očekuj da NETKO može imati prigovor .
U ovom slučaju postoje tekstovi koji govore protiv tvojih tvrdnji :
1. ) Isus je izabrao njega Da ide u neznabošce .
2.) apostol Petar upućuje braću da se potčine njegovim učenjima .
E sada prvo :
Dj 9:10-17
10 A u Damasku bijaše neki učenik imenom Ananija. I njemu Gospodin reče u viđenju: »Ananija!« A on reče: »Evo me, Gospodine!«
11 A Gospodin će njemu: »Ustani, pođi u ulicu zvanu Ravna i u kući Judinoj potraži Taržanina po imenu Savao. Jer on, eno, moli
12 i u viđenju vidje čovjeka po imenu Ananija kako uđe i položi na nj ruku da bi progledao.«
13 A Ananija odgovori: »Gospodine, čuo sam od mnogih o tome čovjeku, kolika je zla učinio svetima tvojim u Jeruzalemu.
14 On i ovdje ima vlast od velesvećenikā da sveže sve koji zazivlju ime tvoje.«
15 A Gospodin mu reče: »Pođi, jer on mi je posuda izabrana da ponese ime moje pred narode i kraljeve i sinove Izraelove.
16 Jer ja ću mu pokazati koliko mu treba za ime moje pretrpjeti.«
17 A Ananija ode pa uđe u tu kuću, položi na nj ruke te reče: »Savle, brate! Gospodin me poslao, Isus koji ti se ukaza na putu kojim si dolazio, da progledaš i napuniš se Duha Svetoga.«
(VB)
Sad je pitanje koliko poštujete Isusa ako mislite da je on izabrao nekog da o njemu priča neistinu ?
A drugo je ovo :
2. Petrova poslanica 3:15-16
A strpljivost Gospodina našega spasenjem smatrajte, kako naš ljubljeni brat Pavao — po mudrosti koja mu je dana — napisa i vama,
16 kao i u svim poslanicama u kojima o tome govori. U njima ima ponešto teže razumljivo, što neuki i neutvrđeni izvrću kao i ostala Pisma — na svoju vlastitu propast.
(VB)
Daklem Petar kaže da se njegove rijeći izvrću , ali da odmah bivaju ljudi kažnjeni .
Ja se nadam da nisam zakasnio sa ovim odgovorom , jer rasprava o svetom pismu nije šala .
Manje bi ti bilo štetno da tvrdiš kako su popovi izmijenili neki njegov tekst .
Jer postoje nesuglasice oko ponižavanja žena . Neki kršćani tvrde da su Rimljani ubacili kasnije dvije pune rečenice o ženama , koje se ne slažu sa kontekstom , ostalim tekstom .
Ali to je premalo dokaza da bi se izmijenila izjava u kojoj on govori da muževi trebaju voljeti žene .
Efežanima poslanica
5:23-25
23 Jer muž je glava ženi, kao što je i Krist glava crkvi — on je i spasitelj tijela.
24 Pa kao što je crkva pokorna Kristu, tako i žene svojim muževima — u svemu.
25 Muževi, ljubite svoje žene, kao što i Krist uzljubi crkvu te sama sebe predade za nju,
(VB)
E sad ponovo pročitaj izreke :
Izreke 18:17
Pravedan je prvi u svojoj parbi dok ne dođe njegov bližnji i preispita ga.
(VB)
Eto tvoja pravednost je trajala dok se nije pojavio ovaj komentar !