Pitaj katolike

.
Ja nisam u niti jednoj Crkvi Organizaciji Zajednici

Danas ne postoji niti jedna poznata COZ
koja je u 100% istini.

SVE skrenuše!

Čak i one COZ koje imaju 99% istine
i 1% LAŽI spadaju pod ono:
1% OTROVA u 99% zdrave hrane je OTROV!

Danas su većina COZ = profitabilne organizacije.
====
2. TIMOTEJU 4,3
Jer doći će vrijeme
kad ljudi neće podnositi zdrava nauka
nego će sebi po vlastitim požudama

nagomilavati učitelje

kako im godi ušima;

--------------
U kojoj SEKTI si ti?

+!

Naravno da nemaju laici pravo , ja samo slikovito ukazujem da obični katolički vernici se trebaju odreći onog demona.

Shvatio sam tvoju teatralnost, ali 'gledajući' crkvenu prošlost nepotrebna je frustriran strah.
Neka Mir Kristov bude na svima nama!

Papa je rekao da će blagosloviti gej brakove.

Nije to rekao ni napisao.

Čuj pastoralno milosrđe?!odzid

Pitanja i odgovori:
https://www.bitno.net/vjera/aktualn...-poslane-papi-franji-stigao-odgovor-vatikana/

Kardinali su poslali opet revidirana pitanja, jer nisu bili zadovoljni s odgovorima.

+!

Shvatio sam tvoju teatralnost, ali 'gledajući' crkvenu prošlost nepotrebna je frustriran strah.
Neka Mir Kristov bude na svima nama!

Nije to rekao ni napisao.

Pitanja i odgovori:
https://www.bitno.net/vjera/aktualn...-poslane-papi-franji-stigao-odgovor-vatikana/

Kardinali su poslali opet revidirana pitanja, jer nisu bili zadovoljni s odgovorima.

Naravno da su nezadovoljni jer je u pitanju retorička i moralistička igrarija pape iz koje se jasno vidi kuda hoće odvesti KC ali ne sme još uvek biti glasan i jasan o tome jer ovim odgovorima zapravo kupuje vreme čekajući da se ohlade glave besnih tradicionalista.
Ovakav pristup je oduvek bio obeležje KC kad se borila sa političkim izazovima kroz istoriju , ali mislim da se vrhuška debelo prevarila i da gura KC u raskol ili nestanak jer ovo nisu politički izazovi već miniranje samih temelja crkve i poljuljivanje osnovnog hrišćanskog identiteta kod vernika.

Hrvati ako su pametni se trebaju vratiti pravoslavlju , ne naravno ovom našem istočno-vizantijskom već svom zapadno latinskom jer odatle crpe tradiciju koja nije niti može biti ogledana samo u papstvu kao nositelju te tradicije.

Hrvati ako su pametni se trebaju vratiti pravoslavlju

iz jednog krivovjerja u drugo krivovjerje?!?!?
.
1. Božja Zapovjest –

ZAŠTO JE NE POŠTUJEŠ?

===========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
YHVH JE BOG Otac, A NE Sin Gospodin Yehoshua
YHVH je izveo iz Egipta, a NE Sin Gospodin Yehoshua

-------------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI Sina Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ BOGA Oca YHVH

-------------------
Svak onaj koji NE poštuje 10BZ,
a naročito NE poštuje 1.BZ
neće do Raja doč!

----------

Nedavno me je jedna mlada katolkinja naprosto sablaznila jednom svojom izjavom. Rekla je, mrtva hladna u drustvu u kojem sam bio prisutan, da ponekad nesto sitno ukrade u trgovini, ali da uvijek ispovjedi takav sitan grijeh. Vec samo to priznanje me je zacudilo, jer se radi o nemoralnom postupanju koje bi trebalo izazvati sram i, ako vec postoji takva slabost, ne bi bilo bas pohvalno govoriti o tome u drustvu osoba s kojima nisi bas vrlo blizak. Jos vise me je zbunila izjava da uvijek ispovjedi takav prijestup i... nesumnjivo kraducka dalje.

To je doista, kao sto je Krleza rekao, kao pranje nogu. Da li doista u Katolickoj crkvi tako funkcionira ispovijed? Po meni bi osoba koja prizna grijeh i zatrazi oprost, trebala ujedno i prestati s ponavljanjem tog grijeha. A ne da ga ispovjeti i... nastavi dalje grijesiti. Naravno, ako je slabost savlada pa ponavlja grijeh, onda sa svojim duhovnikom treba na tome raditi. Ali u ovom slucaju sam dobio dojam da osoba niti ne pokusava prestati s nemoralnom rabotom, nego ispovijed jednostavno dozivljava kao sredstvo ponistenja negativnih posljedica svojeg djela i opravdanje da moze opet slobodno grijesiti iznova.

Sta pop ispovjednik radi u takvom slucaju kada mu ista osoba dolazi ponovno s istim prijestupom? Zar joj stalno daje razrjesenje? Zar time ne podupire i ohrabruje nemoralno postupanje? Kako je to u drugim crkvama?

+!

To je doista, kao sto je Krleza rekao, kao pranje nogu. Da li doista u Katolickoj crkvi tako funkcionira ispovijed?

Da bismo dobro obavili svetu Ispovijed, potrebno je:
– temeljito ispitati svoju savjest;
– kajati se zbog grijeha;
– donijeti nepokolebljivu odluku da više nećemo griješiti i da ćemo se čuvati grješnih prilika;
– zamoliti oproštenje od onoga kome smo nanijeli nepravdu ili zlo, pomiriti se sa svima i nadoknaditi štetu;
– ispovjedniku iskreno priznati sve teške grijehe;
– obaviti pokoru koju nam je ispovjednik odredio.

Po meni bi osoba koja prizna grijeh i zatrazi oprost, trebala ujedno i prestati s ponavljanjem tog grijeha. A ne da ga ispovjeti i... nastavi dalje grijesiti. Naravno, ako je slabost savlada pa ponavlja grijeh, onda sa svojim duhovnikom treba na tome raditi.

Nema svaka osoba svoga ispovjednika.
Moguće je, da je dotična djevojka 'kleptomanka'.

Dobar članak o 'kleptomaniji':
[/URL]

Ima ljudi, koji su 'piromani', te prave male i velike štete, 'bulimija', ovisnost (droga, alkohol, kocka,...).

Sta pop ispovjednik radi u takvom slucaju kada mu ista osoba dolazi ponovno s istim prijestupom? Zar joj stalno daje razrjesenje? Zar time ne podupire i ohrabruje nemoralno postupanje?

Ispovjednik obično ne zna grešnika.
Ispovjednik je samo 'oruđe' Crkve, a grešnik je taj, koji mora savjesno raditi na sebi.

Nedavno me je jedna mlada katolkinja naprosto sablaznila jednom svojom izjavom. Rekla je, mrtva hladna u drustvu u kojem sam bio prisutan, da ponekad nesto sitno ukrade u trgovini, ali da uvijek ispovjedi takav sitan grijeh. Vec samo to priznanje me je zacudilo, jer se radi o nemoralnom postupanju koje bi trebalo izazvati sram i, ako vec postoji takva slabost, ne bi bilo bas pohvalno govoriti o tome u drustvu osoba s kojima nisi bas vrlo blizak. Jos vise me je zbunila izjava da uvijek ispovjedi takav prijestup i... nesumnjivo kraducka dalje.

To je doista, kao sto je Krleza rekao, kao pranje nogu. Da li doista u Katolickoj crkvi tako funkcionira ispovijed? Po meni bi osoba koja prizna grijeh i zatrazi oprost, trebala ujedno i prestati s ponavljanjem tog grijeha. A ne da ga ispovjeti i... nastavi dalje grijesiti. Naravno, ako je slabost savlada pa ponavlja grijeh, onda sa svojim duhovnikom treba na tome raditi. Ali u ovom slucaju sam dobio dojam da osoba niti ne pokusava prestati s nemoralnom rabotom, nego ispovijed jednostavno dozivljava kao sredstvo ponistenja negativnih posljedica svojeg djela i opravdanje da moze opet slobodno grijesiti iznova.

Sta pop ispovjednik radi u takvom slucaju kada mu ista osoba dolazi ponovno s istim prijestupom? Zar joj stalno daje razrjesenje? Zar time ne podupire i ohrabruje nemoralno postupanje? Kako je to u drugim crkvama?

dal je čovjek bez grešan?
NIJE i NEĆE NIKAD biti!
TO znači da ćeš uvijek u nečem pogriješiti
ALI
samo u LAKOM grijehu
a NIKAD u TEŽEM grijehu
a to je po prvih 4 BZ
koje su odnos ljudi prema Bogu Jedinome Ocu YHVH

Predivna je tvoja posvecenost Bogu, dragi Piramida, ali ne bi smo trebali krsiti niti jedno pravilo ponasanja.

Dobar članak o 'kleptomaniji':

U ovom slucaju nisam stekao dojam da se radi o kleptomaniji. Pretpostavljam da kleptoman krade redovno po ducanima, hranu, cigare, zvake... Ova djevojka kraducka pomalo, recimo 1-2 x na godinu. Bila je lani u Pragu i ukrala je sitan suvenir, umjesto da ga plati. Onda je bila ove godine u Dubrovniku i tamo ukrala suvenir itd.

Da bismo dobro obavili svetu Ispovijed, potrebno je:
– temeljito ispitati svoju savjest;
– kajati se zbog grijeha;
– donijeti nepokolebljivu odluku da više nećemo griješiti i da ćemo se čuvati grješnih prilika;
– zamoliti oproštenje od onoga kome smo nanijeli nepravdu ili zlo, pomiriti se sa svima i nadoknaditi štetu;
– ispovjedniku iskreno priznati sve teške grijehe;
– obaviti pokoru koju nam je ispovjednik odredio.

Terapijski i du'ovno gledano, cini mi se da je nevazno da li osoba krade 1-2 x tjedno ili 1-2 x godisnje. Tu sklonost treba iskorijeniti iz uma. Terapija svakako pomaze, ali du'ovno gledano treba slijediti upravo ove upute koje su gore navedene, a ne se ispovijedati uvijek iznova za jedan te isti grijeh i ponovno ga ponavljati.

Predivna je tvoja posvecenost Bogu, dragi Piramida, ali ne bi smo trebali krsiti niti jedno pravilo ponasanja.

opet ponavljam
nema niti jednog čovjeka koji je BEZ grešan
jer bi tada bio = BOG
a - NIJE niti jedan

dal si ti bezgrešan?

Ovo je samo za one koji imaju posebnu (uzvišenu) pobožnost, svi ostali će lako pomisliti da obožavaju mrtve predmete i da se bave čudima umjesto rodovima duha:

https://www.youtube.com/watch?v=7C0qRP-KFn4

https://www.youtube.com/watch?v=9TmVdw62oBM

Ovo je samo za one koji imaju posebnu (uzvišenu) pobožnost, svi ostali će lako pomisliti da obožavaju mrtve predmete i da se bave čudima umjesto rodovima duha:

https://www.youtube.com/watch?v=7C0qRP-KFn4

https://www.youtube.com/watch?v=9TmVdw62oBM

1.
dal u Bibliji ima opisa
da se takovo što dešavalo,
da se ovakovi likovi rade
ili - da se uništavaju?
2. Božja Očeva Jahvina Zapovjest !!!
IZLAZAK 20,4-6
=====

2.
...

ČUDA OD SOTONE
=======

Bog Jedini Otac YHVH dozvoljava i Sotoni
da čini neka čuda
-------------
MATEJ 24,24

Ustat će, doista, LAŽNI KRISTI I LAŽNI PROROCI

i iznijeti ZNAMENJA velika i ČUDESA da,

bude li moguće, zavedu i izabrane.
.................
Čuda – da ZAVEDU
i odvedu U NE-spasenje!
-----------------

MARKO 13,22

Ustat će doista LAŽNI KRISTI I LAŽNI PROROCI

i tvorit će ZNAMENJA i ČUDESA da,

bude li moguće, zavedu izabrane.
.................
Čuda – da ZAVEDU
i odvedu U NE-spasenje!
-----------------

2. SOLUNJANIMA 2,9

njega koji djelovanjem SOTONINIM dolazi sa svom silom,

LAŽNIM ZNAMENJIMA I ČUDESIMA

...

Strašno, strašno..

BIo jednom jedan lav..kakav lav? Narogušen i ljut sav..taj je krao, štaje hteo oblak ceo i tramvaja jedan deo...strašno strašno.

Nazad
Vrh