Pitanja za mormone

Da Isusovi učenici su dostigli svetost i to nema veze sa vama,katolicima i dr. Proroštvo jasno kaže da će se tek u Jeruzalemu sa dolaskom Krista probuditi svetost ponovo i novi savez. To ti ne možeš ničim oboriti.

Privedite ka savršenstvu svoju svetost....to Isus kaže.

Ah da...ti u raspravi voliš samo neznalice koji pitaju iz neznanja i koje možeš obrađivati kako hoćeš.... a oni koji pitaju sa pozicije boljeg znanja od tvog takvi nisu poželjni u raspravi. Tako se svi sektaši ponašaju...mole boga za neznalice a mudri su im nepoželjni.

Kako je nastala tvoja crkva sad nije tema....

Isus je rekao: "Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski." (Mat 5:48) To je jedan proces koji ovde na zemlji nećemo postoći. Taj se proces nastavlja posle smrti. Ja savršen nisam i osim Isusa to niko još nije bio na zemlji. Ja sam bio prema vama ljubazan ali vi očigledno to niste. Degradirate druge u sektaše a vaše ponašanje više toj kategoriji odgovara. Ako želite dalji dijalog samnom zamolio bih vas da to činite u uzajmnom respektu. Inače prestajem sa debatom. Život je previše lep da ga gubim na takvim bezvrednim debatama. Inače ste se složili sa pravilima ove grupa da debate budu bez vređanja i ne držite svoju reč. Ja nisam ovde da misioniram, ali rado razgovaram sa mudrima da bi i od njih nešto naučio. Neljubaznost nije mudrost.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Isus je rekao: "Budite dakle savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski." (Mat 5:48) To je jedan proces koji ovde na zemlji nećemo postoći. Taj se proces nastavlja posle smrti. Ja savršen nisam i osim Isusa to niko još nije bio na zemlji. Ja sam bio prema vama ljubazan ali vi očigledno to niste. Degradirate druge u sektaše a vaše ponašanje više toj kategoriji odgovara. Ako želite dalji dijalog samnom zamolio bih vas da to činite u uzajmnom respektu. Inače prestajem sa debatom. Život je previše lep da ga gubim na takvim bezvrednim debatama. Inače ste se složili sa pravilima ove grupa da debate budu bez vređanja i ne držite svoju reč. Ja nisam ovde da misioniram, ali rado razgovaram sa mudrima da bi i od njih nešto naučio. Neljubaznost nije mudrost.

Imam iskustvo da sektaši koji se ne mogu nositi sa mojim argumentima izmišljaju moja vređanja...a zapravo radi se o tome da se spašavaju svojim izgovorima. Ti si nebitan i ne moraš odgovarati na moja pitanja mormonima.

Imam iskustvo da sektaši koji se ne mogu nositi sa mojim argumentima izmišljaju moja vređanja...a zapravo radi se o tome da se spašavaju svojim izgovorima. Ti si nebitan i ne moraš odgovarati na moja pitanja mormonima.

znači neko ti kaže da neznaš ništa, da si nevažan da lažeš i kada mu to kažeš da vređa a On ti još kaže da si sektaš i da izmišljaš vređanja.

znači neko ti kaže da neznaš ništa, da si nevažan da lažeš i kada mu to kažeš da vređa a On ti još kaže da si sektaš i da izmišljaš vređanja.

Kad sektašu neko DOKAŽE da nezna ili da pogrešno zaključuje a on je velike emocije i veliki dio života posvetio svom spasenju onda se takav doista osjeti ugroženim na mnoge pogrešne načine, umjesto da bude sretan da je nešto jasnije doznao.

Inače mormoni su prijatni, dobri ljudi, ne piju alkohol, kafe, oblače se jednostavno. Eto jedino što se ne slažemo sa njihovom doktrinom. Inače imam mormonovu knjigu i Dragocjeni biser od njihove literature. Nekako ne mogu vjerovati da je neka vjerna familija iz Izraela prešla čamcima u Ameriku i da su od njih nastala dva naroda koja su se svađala, klala i što ti ja znam. Arheologija bi trebala nešto otkriti, kao što danas imamo arh. nalazišta koja potvrđuju Bibliju. Bjelci kad su došli u Ameriku našli su samo indijance, jer da je tamo navodno boravio Božji narod, onda bi našli naprednu civilizaciju.

Inače mormoni su prijatni, dobri ljudi, ne piju alkohol, kafe, oblače se jednostavno. Eto jedino što se ne slažemo sa njihovom doktrinom. Inače imam mormonovu knjigu i Dragocjeni biser od njihove literature. Nekako ne mogu vjerovati da je neka vjerna familija iz Izraela prešla čamcima u Ameriku i da su od njih nastala dva naroda koja su se svađala, klala i što ti ja znam. Arheologija bi trebala nešto otkriti, kao što danas imamo arh. nalazišta koja potvrđuju Bibliju. Bjelci kad su došli u Ameriku našli su samo indijance, jer da je tamo navodno boravio Božji narod, onda bi našli naprednu civilizaciju.

Navodno su ti "izraelski Indijanci" istrijebljeni prije nego su bijelci otkrili Ameriku.

Inače mormoni su prijatni, dobri ljudi, ne piju alkohol, kafe, oblače se jednostavno.

Takvi su i jehovini svjedoci...sve puca od farizejstva. I jedni i drugi poznati su sa prenaglašenom dodvoravanju modernoj kulturi oblačenja; odijelo i kravata. Što Isus Krist ima sa tim šminkerajom? Ništa.

Sijećam se jednog svog dolaska kod jehovinih svjedoka; tu sam zamjetio jednog poznatog mi siromaška starca koji je na tržnici po Karlovcu prodavao ljekovito bilje u malim kolicima. Ali je na sastanku morao imati neko staro odjelo, što još nije neki veliki problem ALI uz to obavezno idiotska kravata oko vrata. Mislim se - kojeg će ti vraga ta kravata stara ludo, tko te idejno na to navukao, zar moraš imitirati oko sebe ove bogatije jehovine svjedoke koji svi nose kravate. Kome se on dodvorava-Bogu ili jehovinim svjedocima...a ovi opet modernoj kulturi kako bi svijet rekao - gle jehovine svjedoke svi su lijepo kulturno obučeni, cijene našu kulturu. A kravata je jedan idiotski ometajući dodatak.

Meni se sviđaju amiši koji ne šljive modernu civilizaciju i kulturu.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Navodno su ti "izraelski Indijanci" istrijebljeni prije nego su bijelci otkrili Ameriku.

Da tačno je. Nefijev narod, kako su se zvali bili su uništeni od Njihovih protivnika jer su otpali od Isusa Hrista i posatli gori narod od njihovih neprijatelja. Tako su ostali samo "indijanci". Samo to je istorija i nije glavna svrha te knjige. Glavno je njeno učenje. Što se Arheologije tiče, južna Amerka je veoma malo arheološki ispitana da bi našli definitivan dokaz, iako postoje neki arheoliški nalazi koji potvrđuju Mormonovu knjigu.

Takvi su i jehovini svjedoci...sve puca od farizejstva. I jedni i drugi poznati su sa prenaglašenom dodvoravanju modernoj kulturi oblačenja; odijelo i kravata. Što Isus Krist ima sa tim šminkerajom? Ništa.

Sijećam se jednog svog dolaska kod jehovinih svjedoka; tu sam zamjetio jednog poznatog mi siromaška starca koji je na tržnici po Karlovcu prodavao ljekovito bilje u malim kolicima. Ali je na sastanku morao imati neko staro odjelo, što još nije neki veliki problem ALI uz to obavezno idiotska kravata oko vrata. Mislim se - kojeg će ti vraga ta kravata stara ludo, tko te idejno na to navukao, zar moraš imitirati oko sebe ove bogatije jehovine svjedoke koji svi nose kravate. Kome se on dodvorava-Bogu ili jehovinim svjedocima...a ovi opet modernoj kulturi kako bi svijet rekao - gle jehovine svjedoke svi su lijepo kulturno obučeni, cijene našu kulturu. A kravata je jedan idiotski ometajući dodatak.

Meni se sviđaju amiši koji ne šljive modernu civilizaciju i kulturu.

i kod Amiša bi našao greške...

Kad sektašu neko DOKAŽE da nezna ili da pogrešno zaključuje a on je velike emocije i veliki dio života posvetio svom spasenju onda se takav doista osjeti ugroženim na mnoge pogrešne načine, umjesto da bude sretan da je nešto jasnije doznao.

Ja se tako ne osećam, već me moja raligija čini srećnim a ko smatra da mora o njoj loše da piše, to je njegovo pravo. Svako ima pravo na svoje mišljenje čak iako je negativno i iskrivljeno. Tako se samo lako prepoznaju pravi sledbenici Hrista koji u svemu vide samo ono što je dobro.
Tužno je videti da neki tvrde da veruju u Isusa Hrista a veruje takođe da je potpuno prihvatljivo osuđivati, opanjkavati i klevetati svakoga ko se ne slaže sa njima. Čini se da su mnogi željni da naruše tuđu reputaciju zajedljivim i oštrim strelicama! Takvo nešto nikada ne uverava. Neprijateljstvo nikoga ne izgrađuje. Prepirka nikada ne vodi do nadahnutih rešenja.

Kao učenici Isusa Hrista, treba posebno kada nam se mišljenja razlikuju biti fer. Jedan od najlakših načina prepoznavanja istinskog sledbenika Isusa Hrista je koliko se ta osoba saosećajno odnosi prema drugim ljudima.

Nazalost, ti si taj koji u raspravama pokazujes bahatost, bezobrazluk i vrijedjas sugovornike. Nazivas ih sektasima i nebitnima. Njihovu crkvu nazivas bogohulnom i sl. Vec dugo toliko napuhanog i umisljenog forumasa nismo imali. Ne ulazeci sada u samu temu vase rasprave, Nefi ti smireno i bez ljutnje odgovara. Mozes se sloziti ili ne s njegovim agrumentima, ali nije primjereno da na njih odgovaras s najprizemnijim uvredama. Tvoja rasprava s njim uvredljiva i krajnje samoziva. Ako je to pokazatelj tvojeg duhovnog napretka, onda si se badava bavio religijom.

Nije li Isus rekao, ne sudite da vam ne bude sudjeno?

Umjesto da si razvio samilost i razumijevanje prema tom starcu koji je svoju duhovnu utjehu nasao u crkvi JS, ti lamentiras o njegovom oblacenju. Kakve veze ima je l' nosi kravatu ili ne. Kao malogradjanin raspravljas o necijem oblacenju i propustat vidjeti sustinu.

...

MORMONI – KRIVOVJERJE
==========

Nauk Mormona NIJE u skladu sa Biblijskim Naukom,
a time MN nije Božji – a time je od Oca Laži.
Mormonska knjiga je PREPRAVLJENA Biblija,
ISKRIVLJENA Božja riječ.
.....................

Bog je obnovio svoju pravu crkvu i svećeničku ovlast kroz proroka Josepha Smitha.

Mormonsku crkvu je osnovao Džozef Smit, koji je kako sam navodi, još od svoje mladosti bio često posećivan od strane anđela Moronija koji su mu saopštavali da pored Jevanđelja postoji i izvestan "dodatak" pisan na zlatnim pločama. Po njegovom tvrđenju on je pronašao te zapise.

Joseph Smith je tvrdio, da ga je lično posjetio Bog Otac i Isus Krist

Danas, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ima živućeg Proroka, koji zajedno s još dvojicom savjetnika predsjedava crkvom. Pored njih tu su još i dvanaest apostola tvore zbor dvanaestorice apostola.

Bog nije uvijek bio vrhovno Biće univerzuma, nego je zadobio taj status kroz pravedno življenje i istrajan trud.

Mormonova Knjiga po svojem autoritetu je, uz Bibliju, još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu.

Mormoni vjeruju da je Isus bog, ali da isto tako bilo koje drugo ljudsko biće može postati bog.

Obavlja se krštenje za umrle.

Bog Otac ima “tijelo od mesa i kostiju, opipljivo kao i čovječije”.

Isus Krist se poslije uskrsnuća pojavio na tlu Amerike, gdje je propovijedao pripadnicima te civilizacije.

Adam je ustvari bio Bog i otac Isusa Krista.

Džozef Smit proglašava sebe “modernim” prorokom, ravnim prorocima Starog zaveta

Ne slave Boga kao Trojstvo Oca, Sina i Svetoga Duha, već kao tri boga koja imaju odvojenu i savršeno ljudsku prirodu.

postoje različiti nivoi ili kraljevstva nakon života: nebesko, zemaljsko, telestialno kraljevstvo i krajnja tama

Bogovi postoje, i zato nam je najbolje da težimo da budemo spremni da postanemo jedan od njih

Isusova inkarnacija rezultat fizičkog odnosa između Boga Oca i Marije.

Ono što je čovek, Bog je jednom bio; ono što je Bog, čovek može postati

“Elohim” je vrhovni Bog ovog sveta, ali takođe postoje bogovi drugih svetova.

Život čovjeka je kratak boravak na zemlji neophodna faza u kretanju ka božanstvu

....

...

..

.

...

MORMONI – KRIVOVJERJE
==========

Nauk Mormona NIJE u skladu sa Biblijskim Naukom,
a time MN nije Božji – a time je od Oca Laži.
Mormonska knjiga je PREPRAVLJENA Biblija,
ISKRIVLJENA Božja riječ.
.....................

Bog je obnovio svoju pravu crkvu i svećeničku ovlast kroz proroka Josepha Smitha.

Mormonsku crkvu je osnovao Džozef Smit, koji je kako sam navodi, još od svoje mladosti bio često posećivan od strane anđela Moronija koji su mu saopštavali da pored Jevanđelja postoji i izvestan "dodatak" pisan na zlatnim pločama. Po njegovom tvrđenju on je pronašao te zapise.

Joseph Smith je tvrdio, da ga je lično posjetio Bog Otac i Isus Krist

Danas, Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana ima živućeg Proroka, koji zajedno s još dvojicom savjetnika predsjedava crkvom. Pored njih tu su još i dvanaest apostola tvore zbor dvanaestorice apostola.

Bog nije uvijek bio vrhovno Biće univerzuma, nego je zadobio taj status kroz pravedno življenje i istrajan trud.

Mormonova Knjiga po svojem autoritetu je, uz Bibliju, još jedno svjedočanstvo o Isusu Kristu.

Mormoni vjeruju da je Isus bog, ali da isto tako bilo koje drugo ljudsko biće može postati bog.

Obavlja se krštenje za umrle.

Bog Otac ima “tijelo od mesa i kostiju, opipljivo kao i čovječije”.

Isus Krist se poslije uskrsnuća pojavio na tlu Amerike, gdje je propovijedao pripadnicima te civilizacije.

Adam je ustvari bio Bog i otac Isusa Krista.

Džozef Smit proglašava sebe “modernim” prorokom, ravnim prorocima Starog zaveta

Ne slave Boga kao Trojstvo Oca, Sina i Svetoga Duha, već kao tri boga koja imaju odvojenu i savršeno ljudsku prirodu.

postoje različiti nivoi ili kraljevstva nakon života: nebesko, zemaljsko, telestialno kraljevstvo i krajnja tama

Bogovi postoje, i zato nam je najbolje da težimo da budemo spremni da postanemo jedan od njih

Isusova inkarnacija rezultat fizičkog odnosa između Boga Oca i Marije.

Ono što je čovek, Bog je jednom bio; ono što je Bog, čovek može postati

“Elohim” je vrhovni Bog ovog sveta, ali takođe postoje bogovi drugih svetova.

Život čovjeka je kratak boravak na zemlji neophodna faza u kretanju ka božanstvu

....

...

..

.

A kako glasi tvoje pitanje?

Nefi, imam par pitanja za tebe.

Zanima me koji je cilj duhovnog zivota za mormone? Vi vjerujete da Bog zivi negdje u svemiru na nekoj planeti, zar ne? Da li je cilj vratiti se tamo k njemu?

Da li vjerujete u reinkarnaciju? Jer kako su ljudi iz te svemirske planete na kojoj je Bog dosli na Zemlju, nego rodjenjem na Zemlji. Isto tako, nakon smrti, kako ce se vratit? Jedino da se opet preporode na toj bozjoj planeti.

I ono posebno posveceno rublje, u cemu je stos?

Nefi, imam par pitanja za tebe.

Zanima me koji je cilj duhovnog zivota za mormone? Vi vjerujete da Bog zivi negdje u svemiru na nekoj planeti, zar ne? Da li je cilj vratiti se tamo k njemu?

Da li vjerujete u reinkarnaciju? Jer kako su ljudi iz te svemirske planete na kojoj je Bog dosli na Zemlju, nego rodjenjem na Zemlji. Isto tako, nakon smrti, kako ce se vratit? Jedino da se opet preporode na toj bozjoj planeti.

I ono posebno posveceno rublje, u cemu je stos?

Prvo nije tačno da mi verujemo da Bog živi negde u svemiru na nekoj planeti. Možda je to tako ali to je samo pretpostavka, mi ne učemo da je to tako. U našim svetim pismima nigde ne piše da je to tako. Pored toga ako je to neki svet, onda se nemože usporediti sa našim svetom gde mi živimo, jer tamo gde je Bog vlada nebeska slava sa neopisivom slavom i svetlom.

Cilj našeg duhovnog života je činiti sve što je Bog zapovedio da bi bili dostojni da se jednog dana Njemu vratimo.
Mi ne verujemo u reinkarnaciju kao što to Budisti čine. Ipak mi verujemo da je čovek prvo stvoren kao duhovno biće na nebu pa je onda posle toga poslan na zemlju u telesnost. Ovde je da stekne iskustva, da nauči da veruje i da se odluči za dobro ili zlo, a ako se odluči za dobro i drži što mu Bog zapovedi, može se vratiti Bogu. Mi ne učimo u vezi toga mnogo dugačije od drugih. Posle smrti dolazi vaskrsenje i sud a ko je živeo dostojno Nebeskog carsta dobiće ga, a ko nije neće.
I ono posebno posvećeno rublje koje pominjete nije ništa naročito. To nas samo podseća na naše saveze koje smo sklopili sa Bogom. Sve Releigije imaju neko njima sveto rublje, samo što ga mi nosimo kao donje rublje, to je jedina razlika.

Prvo nije tačno da mi verujemo da Bog živi negde u svemiru na nekoj planeti. Možda je to tako ali to je samo pretpostavka, mi ne učemo da je to tako. U našim svetim pismima nigde ne piše da je to tako. Pored toga ako je to neki svet, onda se nemože usporediti sa našim svetom gde mi živimo, jer tamo gde je Bog vlada nebeska slava sa neopisivom slavom i svetlom.

Cilj našeg duhovnog života je činiti sve što je Bog zapovedio da bi bili dostojni da se jednog dana Njemu vratimo.
Mi ne verujemo u reinkarnaciju kao što to Budisti čine. Ipak mi verujemo da je čovek prvo stvoren kao duhovno biće na nebu pa je onda posle toga poslan na zemlju u telesnost. Ovde je da stekne iskustva, da nauči da veruje i da se odluči za dobro ili zlo, a ako se odluči za dobro i drži što mu Bog zapovedi, može se vratiti Bogu. Mi ne učimo u vezi toga mnogo dugačije od drugih. Posle smrti dolazi vaskrsenje i sud a ko je živeo dostojno Nebeskog carsta dobiće ga, a ko nije neće.
I ono posebno posvećeno rublje koje pominjete nije ništa naročito. To nas samo podseća na naše saveze koje smo sklopili sa Bogom. Sve Releigije imaju neko njima sveto rublje, samo što ga mi nosimo kao donje rublje, to je jedina razlika.

1.
KOLIKO pravih Bogova postoji?
2.
TKO je tvoj Bog?
Ime?
2-3 dokaz stiha tipa - ime boga je ....?

Ne znate li da je svedočanstvo dva naroda dokaz vama da sam ja Bog, da se sećam jednog naroda kao i drugog? Stoga, iste reči govorim jednom narodu kao i drugom. A kada se dva naroda udruže udružiće se i svedočanstvo ta dva naroda.

Izrael ima svoje svjedočanstvo kroz dva naroda, dva kraljevstva, kroz plemena sjevernog i južnog kraljevstva. Njima će po Otrivenju u Posljednje vrijeme doći "dva proroka svjedoka" koji će prorokovati u Jeruzalemu i bit će trn u oku cijelom svijetu. Djelovat će u vrijeme velikih nevolja...bit će ubijeni u Jeruzalemu i uskrsnut će.

Kakve to veze ima sa mormonima?

I dogodiće se da će moj narod, koji je od doma Izraelovog, biti sabran kući, u zemlje poseda njihovih, a i reč moja biće u jedno sabrana. I pokazaću onima što se protiv reči moje bore i protiv moga naroda, koji je od doma Izraelovog, da sam ja Bog, i da se zavetovah Avramu da ću se sećati potomstva njegovog zauvek." (Mormonova Knjiga, 2 Nefi 29)

Židovi su sabrani, ostvarilo se proročanstvo o velikom povratku i ratovima okolnih naroda sa Izraelom. No biblijsko proroštvo ne govori o nikakvom nametanju knjiških objava i sabiranja knjiga. Jasno je zašto - knjige imaju mane, te je Bog obećao da će djelovati na novi način; da će podići prve svece na zemlji (svece Jeruzalemske) preko kojih će duhovno pokrenuti preživjeli svijet. Tako i biblija i Mormonova knjiga sigurno neće biti u Izraelu nametnuta kao sveta proročka objava.

Nazad
Vrh