Potvrđeno: Antipapa Lav nastavlja blagoslivljanje homoseksualnih parova

Carolus_Rex

Katolik
Član
Reakcijski bodovi
2
Bodovi
8
Antipapa Franjo godine 2023. izdao je ex cathedra dokument Fiducia supplicans kojom se svečenicima dopušta blagoslov izvanbračnim parovima (dakle koji nisu u braku i žive u grijehu) što je skandalozno samo po sebi. Dio dokumenta koji je u biti najkontrovezniji je dopuštanje svečenicima blagoslov homoseksualnih parova.

Fiducia supplicans je izazvao zgražanje konzervativnih pristaša drugovatikanske religije. Prije dva dana šef Dikasterija za nauk i vjeru (poznatiji po starijem nazivu Sveta inkvizicija) "kardinal" Fernandez (ovaj je sam razvratni homoseksualac) je potvrdio da će i Prevost nastavljati politiku svojeg prethodnika.

Izvor: https://lettersfromleo.substack.com/p/new-pope-leos-doctrinal-chief-confirm

Mene prvenstveno zanima ako postoje na ovome forumu ljudi koji se smatraju katolicima, kako komentiraju ovo? Kako će se nositi s time jednom kada se doista dopuste crkvena homoseksualna vjenčanja?

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Mogu li nekatolici odgovarati? I jesi li ti Starokatolik?

Pa kako ex cathedra? Zar nisu pape ex cathedra nepogrešivi?

A sta ce sa homoseksualcima u kleru?

Mislim da bi opcenito Crkva trebala dopustiti da se svecenici zene, a da redovnici samo zive u celibatu. Tako bi se rijesio veliki dio problema.

Zar je toliko teško SHVATITI o čemu je tu riječ?:

1.Blagosloviti VINO - koje mora biti u nečemu, npr. u čaši

2.Blagosloviti ČAŠU VINA

3. Blagosloviti samo ČAŠU

.1: i 2. je zapravo ista stvar, ali pod 3. je bedastoća, jer ZAŠTO bi itko blagoslovio samo čašu, a ne vino, zar je čaša svetinja, zar ne?
Pa i ne! Ako se radi o kaležu koji će ubuduće biti korišten na oltaru, zar je neobično ako(kad) npr. biskup tek zaređenom svećeniku blagoslovi pozlaćeni kalež u kojem će se pod misom nalaziti vino, a nakon pretvorbe (nama nevidljiva) Isusova Krv?

Tko (sam sebi) na ovo odgovori shvatit će da oba zadnja Pape ne blagoslivljaju VEZU niti SKLONOSTI nego OSOBE, LJUDSKA BIĆA s dušom i tijelom, pa makar bila i u grijehu, Sam blagoslov često pomaže grješniku da prestane griješiti.
Isus je blagoslivljao, najradije dječicu - ZAŠTO?

Fazlija, ženidbom se ne bi postiglo ništa po pitanju homoseksualnosti.

Po mojoj procjeni, kod katolickog klera, ovako stoje stvari:

25% zivi u celibatu (bez obzira na svoje spolne sklonosti)
40% ima zene i djecu u susjednom selu i to svi znaju
20% su homoseksualci koji su se sklonili u crkvu
10% su alkoholicari koji su se sklonili u crkvu
5% su perverznjaci (pedofili i sl.) koji su se sklonili u crkvu

Dakle, to je organizacija koja uposljava barem 75% profesionalaca koji ne zadovoljavaju osnovno pravilo svoje struke, da zive u celibatu. Tu se mogu skloniti svi oni koji zele raditi razmjerno lak posao, imati prilican ugled u zajednici, a potajno imati zene i djecu, odrzavati homoseksualne veze, slobodno piti ili cak imati zaklon za svoje preverzne sklonosti.

Ako bi se tu pocele rasciscavati stvari, ja bih omogucio onima koji zele ostati u celibatu i onima koji vec imaju zene i djecu da to slobodno imaju. Time bi se vec 65% klera nekako izvuklo iz sive zone licemjerja, lazi i skrivanja. Ako u to ubrojimo i popove pijandure... procenat se dize na 75% klera ciji bi nacin zivota bio institucionalno prihvacen. Da ne govorim i da bi legalizacija braka kod popova privukla jedan dio onih koji sada niti ne pomisljaju za zaredjenje pa bi postotak ozenjenih popova porastao na mozda 50-60% (usputno bi se rijesilo i pitanje pomanjkanaj popova i sl.).

E sada, ako bi se stvorila klima u kojoj je 50-60% popova ozenjeno i jos njih oko 20-25% zivi u celibatu (pijani ili trijezni, posve svejedno), crkva ne bi vise bila stroj koji proizvodi licemjerje i skriva seksualnu praksu 65% svojeg profesionalnog klera. Onda bi se i homoseksualci rjedje odlucivali za skrivanje i prikrivanje u crkvi, jer bi ona nosila ugled organizacije u kojoj je 60% klera legalno ozenjeno i nista ne skriva.

Nije se isto skrivati nekome u organizaciji u kojoj 75% nesto skriva i prikriva ili u organizaciji u kojoj to radi samo 25%.

Carolus_Rex :“Antipapa Franjo godine 2023. izdao je ex cathedra dokument Fiducia supplicans kojom se svečenicima dopušta blagoslov izvanbračnim parovima (dakle koji nisu u braku i žive u grijehu) što je skandalozno samo po sebi“.

ZNAM da si sigurno čitao pravo tumačenje takvog blagoslova – ne blagoslov njihove veze već ljudskih bića.

Vjerojatno će bit loša usporedba, ne mari: Zajahao sam konja, zamolio sam svećenika da me dođe blagosloviti pred put od cca 50-ak km što je i za mene i konja dug put. I on obavi blagoslov (i blagoslovljena voda sigurno kapne i na konja). Kasnije sam čuo kako se pričalo da je „pop“ pošašavio jer je blagoslovio i konja!

Ako sam tražio za sebe blagoslov, svećenik je rekao na KOGA zaziva Božji blagoslov. Pa ako je pridodao i na konja – jer trebat će dosta snage - što onda?

Carolus_Rex, Jesi li ti čuo riječi koje papa izgovara pri tome blagoslovu? Vjerujem da POJMA NEMAŠ.
Ako nisi, daj spakuj „alat“ i skloni se, veliki katoliče s ove teme. P zar je ovaj forum zaista postao polje za lakrdije? Čim nekome nešto "prdne" u glavu - šaraj! Nema veze jel to istina, laž, ima li uopće smisla...Bitno da se šara?

Pa valja i konja blagosloviti, sto je u tome lose? Ja nisam neki strucnjak za krscanstvo, ali mislim da sv. Franjo to ne bi odbio.

Ma znaš, Fazlija, i ja sam katolik. Ali...najviše me smeta kada nekoga jedva da znaš po imenu, a odmah misliš da ga poznaš u dušu...C. Rex je bio prisan papin prijatelj? Ili je službovao u Rimu pa jako dobro zna papu Franju. I po njegovom on je zaista bio antipapa?
ON JE ANTIPAPA – jer...„ izdao je ex cathedra dokument Fiducia supplicans kojom se svećenicima dopušta blagoslov izvanbračnim parovima…“ ???
1. Možda treba „… dopušta blagoslov izvanbračnih parova“?
2. On nije blagoslovio njihovu nastranu vezu, nego je njih kao osobe, kao ljudska bića.

Vidi Fazlija: došle dvije osobe kod pape. Predstavnici nekih skupina - on i ona. Nakon predaje poklona, malo razgovaraju stojeći, (napominjem da su i on i ona svaki u SVOM braku, ne ovdje kao muž i žena). I onda ih papa blagoslovi onako zajedničkim blagoslovom i otpusti. Zar je morao pojedinačno?

Carolus_Rex, koji "dobro" pozna papu Franju pa ga prozva antipapom, on bi se zgražao: "Papa blagoslovio njihov brak, a uopće nisu u braku! ZA OSUDU"!.
To je ta ledena logika mudraca... I antipapa proglašen od ovoga tipa...A oficijeli Rim - što on kaže?
Ma! Što ima Rim reći kad je C. Rex sve rekao!
Pa na kakvim to frekvencijama rade pojedinci - nedokučivim?

ps: najilustrativnija je godina 2023! Nema "friškoga mesa" pa poseže u prošlost. Zbilja jadno,

Zadnje uređeno:
Nazad
Vrh