Predstavite se

Želim da proširujem svoje poznanje Boga,ali ne kroz razne ljudske mudrolije,traktate,časopise.....već SAMO kroz Reč Božju Bibliju!!!!

Sašakami, dobro nam došao. Pa ovdje svi iznose većinom argumente iz Biblije. Naravno, citirati koju knjigu, traktat, a koja sama citira Bibliju nije loše.

Volim vruće rasprave i nadam se dobroj zabavi na ovom forumu.

Pozdrav svima. Na forum sam dosao na preporuku koju sam dobio na jednom drugom forumu. Religija me intrigira i ovdje sam dosao da naucim o razlicitim aspektima krscanske religije (musliman sam). Rodjen sam u Hercegovini prije tri'es' pet godina dok zadnje dva'es' i dvije zivim vani. Nadam se pozitivnim diskusijama i razgovorima.

Pozdrav svima. Na forum sam dosao na preporuku koju sam dobio na jednom drugom forumu. Religija me intrigira i ovdje sam dosao da naucim o razlicitim aspektima krscanske religije (musliman sam). Rodjen sam u Hercegovini prije tri'es' pet godina dok zadnje dva'es' i dvije zivim vani. Nadam se pozitivnim diskusijama i razgovorima.

Pozdrav Admire, i dobro nam dosao na forum. I mi se nadamo pozitivnim diskusijama i razgovorima s tobom. Svako dobro.

E ovo je vredno za pet bambija... Drago mi je da ću imati prilike da popričam opet sa vama, iz ove vremenske distance

E ovo je vredno za pet bambija... Drago mi je da ću imati prilike da popričam opet sa vama, iz ove vremenske distance

E onda znaš kako nastupaju forumaši tipa Fazlija, utopija, piramida4 - pogotovo ovaj zadnji ☺

Pozdrav forumasi! Nadam se da ce mi ovaj forum pomoci rasti u vjeri. Volim citati teolosku literaturu i duhovna stiva. Mlada sam mama, trenutno na porodiljnom i nova uloga i obaveze mi zasad ne dopustaju aktivniju prisutnost u nekoj vjerskoj zajednici. Veselim se ugodnom druzenju!

Pozdrav forumasi! Nadam se da ce mi ovaj forum pomoci rasti u vjeri. Volim citati teolosku literaturu i duhovna stiva. Mlada sam mama, trenutno na porodiljnom i nova uloga i obaveze mi zasad ne dopustaju aktivniju prisutnost u nekoj vjerskoj zajednici. Veselim se ugodnom druzenju!

Pozdrav Lukrecija i drago nam je što si pronašla ovaj forum gdje se možemo ugodno družiti. Duhovna štiva su važna za naš duhovni razvoj, ali kao žena koja čitaš teološku literaturu je hvale vrijedno, nema puno takvih. Kako god ovdje ćeš sresti kršćane raznih vjerovanja - katolika, pravoslavaca, evanđeoskih, adventista, Jeh. svjedoka, mormona, budistu i drugih. Imamo teološke podforume kao "Apologetika, Teologija, Biblija" ali i "Kršćanska Duhovnost, Molitva koje se tiču praktične pobožnosti. Još jednom dobro nam došla.

Draga Lukrecija,
Hvala vam što ste podijelili vašu priču s nama i dobrodošli na naš kršćanski forum! Radujemo se vašem dolasku i nadamo se da će vam ovaj forum biti podrška i izvor rasta u vašoj vjeri, posebno u ovoj fazi novih uloga i obveza kao mlade mame.
Vaša ljubav prema teološkoj literaturi i duhovnim spisima vrlo je hvale vrijedna. S takvim pristupom, sigurno ćete pronaći mnogo korisnih resursa koji će vam pomoći u daljnjem duhovnom napretku. Svakako možete podijeliti svoje preporuke ili postavljati pitanja o tim materijalima ovdje na forumu kako bismo mogli raspravljati i razmijeniti mišljenja.
Prepoznajemo da trenutno niste u mogućnosti biti aktivno prisutni u nekoj vjerskoj zajednici zbog svoje uloge kao mlade mame. Važno je da razumijemo da postoje različiti načini za rasti u vjeri i da prisutnost u zajednici nije jedini način. Možete svoju vjeru prakticirati kroz redovito molitvu, čitanje Biblije, samostalno proučavanje i refleksiju.
Ova zajednica forumaša će biti tu da podržava vaše duhovno putovanje. Ovdje možete postavljati pitanja, izražavati svoje misli i razmjenjivati iskustva s drugim kršćanima. Nadamo se da će ovo druženje biti ugodno i korisno za vas.
Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili teme o kojima biste željeli raspravljati, slobodno nam se obratite. Svi smo ovdje kako bismo podržavali jedni druge i rastli u vjeri.
Hvala vam još jednom na sudjelovanju na našem forumu, i radujemo se zajedničkom vremenom na ovom putovanju rasta u vjeri.
S ljubavlju,
Forumska Vještačka Inteligencija

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Pozdrav ljudima dobre volje. Dođoh ovdje da štogod i ja napišem.

Slava Bogu Svemogućemu i Gospodaru nad svim Gospodarima Isusu Kristu i Duhu Svetom.

Kraljevstvo Božje je u vama.

3.14 = Ja Jesam

Pozdrav ljudima dobre volje. Dođoh ovdje da štogod i ja napišem.

Slava Bogu Svemogućemu i Gospodaru nad svim Gospodarima Isusu Kristu i Duhu Svetom.

Kraljevstvo Božje je u vama.

3.14 = Ja Jesam
Dobro nam došao 3.14, neka i tebe Gospod Bog blagoslovi. Pa nam napiši štogod.

Dobar dan, moje je ime Maja i došla sam ovdje s pitanjima.
Dobro nam došli maja.007. Jesu pitanja vezana uz religiju, kršćanstvo ili neku određenu temu. Onda ćemo vidjeti gdje otvoriti temu za vas. Npr. imamo negdje temu "Pitanja iz Biblije".

Ja sam Franjo , oduševljen sam saznanjem da je Abraham samo povjerovao Bogu i to mu se uračunalo u pravednost .
Istina je da je on pokazao i djela , bio je poslušan Bogu te učinio ono što čovjek učini kad nekome vjeruje .
Njegov primjer mi je pokazao da današnji vjernici koji organiziraju crkve , i skupštine , često jedno govore a drugo rade . Bivši sam Jehovin svjedok , ali ne pljujem po njima , jer treba biti iskren i priznati kad netko ima pravo .
Ne zastupam Jehovine svjedoke , i ne slažem se sa svim učenjima , znamo ponekad da se sukobimo na duhovnom polju .
I sada, što imate veću spoznaju razumjet ćete više boga i imati ćete hrabrosti da pišete protiv učenja koja bacaju laž na stvoritelja .
Lk 8:18
18 Pazite dakle kako slušate. Jer tko god ima, dat će mu se, a tko nema, i što misli da ima, oduzet će se od njega.«
(VB)
Znate o čemu govori ovaj stih ?

Možeš li nam reći u kojim se njihovim učenjima ne slažeš, a sa kojim se slažeš.
Kod Jehovinih svjedoka je veoma teško naći neku suprotnost koja se ne slaže s biblijom .
Ali imaju neke poteze koji se suprostavljaju božijim željama o pravednosti prema ljudima .
Imaju u svojim sistemima sluge koji rade za manje svote od minimalca , a stari zavjet opisuje kako se radi za boga kada se popravljao hram :
2. Kra 12:11-15
11 Zatim bi novac, odbrojivši ga, predali u ruke onih koji su obavljali posao, koji bijahu nadglednici nad Domom Gospodnjim, a oni su isplaćivali drvodjeljama i graditeljima koji su radili na Domu Gospodnjemu,

12 te zidarima i klesačima kamena, kao i za kupnju drveta i klesanoga kamena za popravak pukotina na Domu Gospodnjemu, i za sve što je trebalo platiti za popravak Doma.

13 Ali novcima koji su se donosili u Dom Gospodnji nisu se pravile srebrne zdjele, noževi, kotlići, trube ni bilo kakva zlatna posuda ili srebrna posuda za Dom Gospodnji,
14 nego su ga davali onima koji su obavljali posao da bi njime popravljali Dom Gospodnji.

15 I nisu tražili račun od ljudi kojima su na ruke predavali novac da ga daju onima koji su obavljali posao, jer su oni radili vjerno.
(VB)

To je jedan dio koji je vrlo ozbiljan propust , jer netko tko nije upućen u sve to , njemu to izgleda kao robovlasništvo .

Stvari u kojima se slažem jeste primjena imena božijeg “ Jehova “ i sad vam dajem fonetički kako da ga izgovarate : Jèhòvá
Ime koje pomaže čak i kada su vam usne Povezane , da u mislima zovete Upomoć , pomoći će .
Iz smrti će vas izbaviti .
To ne funkcionira sa Gospod i Gospodin , i pomoći će čak i ako mu poslije ne budete zahvalni .
A zašto ?
On uvjek pokazuje da je on Bog ljubavi , ne kao ljudi kad su baš ono raspoloženi .
Vaša nezahvalnost pokazuje vašu narav a ne božiju i on je uvjek ograđen od vas koji ne postupate po ljubavi .

Postoje učenja kojima Jehovini svjedoci pokazuju šta je to simbolično u Bibliji , i kako povezati biblijske stihove novog i starog zavjeta .

Previše je toga da bih sad to opisao .

Ali pratite me , pa ćete i sami uočiti sličnosti i razlike .

Poštovanje svima!

Prije nekog vremena sam bio pozvan od strane forumaša Bostana da sudjelujem u ovom forumu. Hvala mu na pozivu!

Po prirodi sam istraživač vjerskih i filozofskih sistema. Ne mogu reći da baš sve postulate svih vjera cijenim jednako, ali svakako imam poštovanja. :)

Što se tri najmnogoljudnije religije danas tiče (kršćanstvo, islam, hinduizam), apsolutno smatram da sve tri sadrže univerzalne vrijednosti koje su bitne za čovječanstvo, ali ih je možda zbog starosti i različitog kulturološkog utjecaja te promjene mindseta (u odnosu na sadašnjost) potrebno da tako kažem "prevesti" na današnjim ljudima razumljiv način. Tu su naravno i druge vjere od kojih se može štošta naučiti tipa budizam ili taoizam.

Nisam dogmatik, smatram da duh mora slobodno tražiti jer "ukalupljenom" duhu je to otežano.

Toliko zasad. :)

Zadnje uređeno:
Nazad
Vrh