robivek
Član
- Reakcijski bodovi
- 95
- Bodovi
- 48
Sto bi ti odgovorio Bogu da te pita zašto bi te pustio u raj?? Razmisli
Ako je odgovor dobra djela ..ja ovo ja ono činio sam za tebe
Onda si promašio bit evanđelja
Razmislimo i razgovaramo o dovršenom Kristovom djelu, o tome što je sve Isus ucinio- onaj koji vjeruje u mene ima život vječni a ovdje su ljudi ukazivali na njihova djela i u stih23- I Isus kaže nikada vas nisam poznavaoci.- nas koji smo spašeni Isus nas poznaje ne može nam reći nikada vas nisam poznavaoci
Ti ljudi nikada nisu došli na vjeru u Krista
Volja Očeva u mateju i u 4 evan je vjerovati u Isusa Krista i to jasno piše u Ivan6:39-40- pročitajte u ovim stihovima je sadržana vječna sigurnost
Volja Očeva je da vjerujemo u Njegovog Sina
Ivan 5:24- onaj koji vjeruje u mene IMA vječni život i ne dolazi na sud nego je prešao iz smrti u zivot.
Kada ljudi vide mt7:21 vršiti volju očekuje..da se nanovoradamo djelima proturjecili su sve od ypostanka do otkrivenja
Rim4:1, gal3;6-14
Tako mt7 ne uci nas da moramo raditi da uđemo u kraljestvo već nam govori da je jedini način da uđemo u kraljestvo da vjerujemo u Isusa koga je Otac poslao jer je to volja očeva u smrt pokop i uskrsnuće jer je to evanđelje našeg spasenja 1 kor15:1-4
Kao prvo zato sto je On platio za moje licno spasenje i drugo - zato sto sam verovao u Njega !!!
U vezi prvog , u tehnickom smislu ljudski faktor ne moze uciniti apsolutno nista jer je sve to vec ucinjeno mimo nase volje i angazmana...
E sad ono sto stoji do nas ljude jeste da tu zrtvu prihvatimo sto je prvi korak koji direktno nas treba voditi ka drugom - verovanje Hristru !!!
A ovo drugo jeste zona u koju ljudi mogu svojim zivotom potvrditi da ZAISTA VERUJU Isusu Hristu koji je izmedju ostalog, trazio da DRZIMO NJEGOVE ZAPOVESTI !!!
... to isto su shvatili i apostoli i to je kljucna poruka jevandjelja kojeg su propovedali....a kad smo kod poznavanje Hrista,apostol je direktno, 'bez rukavica"rekao kako stvari zaista stoje na tom planu - dakle vera u Hrista podrazumeva drzanje Hristovih zapovesti i to je upravo ono o cemu je Isus govorio a trebalo bi svima biti jasno da verovati Hristu pre svega znaci POZNAVATI HRISTA, imati licni odnos s Njim ( ne mozes verovati nekom koga ne poznajes,zar ne ) ...
Evo drugog Bibliskog dokaza (ostali slede u produzetku kasnije u toku diskusije):
1 Jov.2,1-5:
" Dječice moja! ovo vam pišem da ne griješite; i ako ko sagriješi, imamo zastupnika kod oca, Isusa Hrista pravednika, J
I on očišća grijehe naše, i ne samo naše nego i svega svijeta.
I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
A koji drži riječ njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u njemu..."