Sigurnost spasenja

Da li je Isus igdje rekao da nekome treba zacepiti usta? To su sve pisma Pavla, covjeka koji sam nikada nije ucio izravno od Isusa. I koji je u Isusovo ucenje unio gomilu svojih farizjeskih predrasuda.

Koga slijedis, Isusa ili Pavla?
zašto ti ne slijediš NITI jednog od njih?
zašto ne slijediš ONOGA kojeg su slijedila obojica?
Boga Jedinoga Oca YHVH ???!!!!

.

DJECU ĆU JOJ SMRĆU POBITI

SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH
G Yehoshua, lažno zvan Isusek,
će po nalogu svoga Boga Oca YHVH,
kad ga Bog Jedini Otac YHVH
opet pošalje kao POSLANIKA na zemlju
POBITI SVE ONE KOJIMA JEDINI BOG NIJE
SAMO OTAC YHVH

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

OTKRIVENJE 2,23

i DJECU ĆU JOJ SMRĆU POBITI. I znat će sve crkve:

Ja sam Onaj koji istražuje bubrege i srca – i

dat ću vam svakomu po djelima.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Slazem se da su upravo dela ta koja na osnovu kojih ce ljudi dobiti konacnu platu od Gospoda s tim sto moram primetiti da je u pomenutoj paraboli Isus govorio o spontanim zivotom pravednika sto ce reci da oni ne cine dela da bi dobili spasenje vec to rade jer su im srca dobra,misli dobre a sto se postiglo poslusnoscu njihovoj savesti ili direktnim spoznanjem onog sto nam Bog nalaze.
I, znači, najzad si shvatio da dan subota nije toliko bitna. 🥳 😁

Dela podrazumevaju sta se sve radi ukljucujuci i drzanje Bozjih zapovesti,narocito ako ih ljudi znaju a ne zele da ih drze / svesno ih krse !
I, šta, koje su to zapovesti, verovatno jedna, dan subote.

E, sad, tema je spasenje van naše hrišćanske vere i tiče se svih ljudi, ovo što sad pišeš to ne piše jasno i striktno u tvojoj predhodnoj poruci, zašto si se onda i javljao i odgovaro si kolegi na njegovu poruku koja je vrlo jasna, da postoji spasenje i u drugim verama i religijima ako si dobar čovek i činiš dobra dela.

Da, ne ostane nedorečeno, jer, da citiram samog sebe 🥳, Pravoslavna Crkva i svetitelji takođe pišu da Bog po svojoj milosti i promislu nudi spasenje svima i da se ljudi spašavaju na razne načine i van Crkve, naravno da je najsigurnije biti u istini i veri i Crkvi, ali, dobra dela, pravednost, čestitost, poštenje, milostinja, dobra savest, ljubav, vera u Boga kao stvoritelja i božansko uzvišeno biće, sve to može ljudima po milosti Božijoj doneti spasenje.

I, šta, koje su to zapovesti, verovatno jedna, dan subote.
Kako bre jedna,sta je vama ljudi ??????????
Bog je zapisao 10 vecne zapovesti svojom 'rukom'i to na kamenim plocama stoga sto se njih tice - nije ih jedna,nije ih 5,nije ih 9 nego TACNO DESET !!!
...naravno,postoje i druge zapovesti koje su jos uvek na snazi kao sto su one koje brane incest,zoofiliju,koje regulisu ljudsku ishranu i t.d.
E, sad, tema je spasenje van naše hrišćanske vere i tiče se svih ljudi, ovo što sad pišeš to ne piše jasno i striktno u tvojoj predhodnoj poruci, zašto si se onda i javljao i odgovaro si kolegi na njegovu poruku koja je vrlo jasna, da postoji spasenje i u drugim verama i religijima ako si dobar čovek i činiš dobra dela.
Ponavljam i dopreciziram;
Licno verujem da ce Bog spasti sve ljude koje NISU BILI UPOZNATI sa Bozjim zapovestima stoga su delovali u skladu sa Bogom datom savescu.
ALI...
...sto se tice onih koji su imali prilike videti/procitati/cuti Bozje zapovesti ali koji su odlucili da ih odbace sa uverenjem da je dovoljno da cine NEKA dobra dela / ili da ne cine nedela onda nista od takvog spasenja,to je cist matematicki proracun na racun Bozjih zapovesti koji definitivno ne prolazi kod Boga !
Da, ne ostane nedorečeno, jer, da citiram samog sebe 🥳, Pravoslavna Crkva i svetitelji takođe pišu da Bog po svojoj milosti i promislu nudi spasenje svima i da se ljudi spašavaju na razne načine i van Crkve,
Ne postoje razliciti nacini za spasenje vec iskljucivo ono sto stoji zapisano u Pismu - u vreme NZ-ta je to vera u Hrista i Njegovu zrtvu i drzanje Njegovih zapovesti !!!
...svako ko je imao prilike cuti o Hristu ali koji ju je ujedno svesno i kalkulitativno odbacio i to isto uradio sa Njegovim zapovestima - nece dobiti spasenje i ovo je notorna Biblijska istina !
naravno da je najsigurnije biti u istini i veri i Crkvi, ali, dobra dela, pravednost, čestitost, poštenje, milostinja, dobra savest, ljubav, vera u Boga kao stvoritelja i božansko uzvišeno biće, sve to može ljudima po milosti Božijoj doneti spasenje.
Sa ovim se slazem s tim sto je bitno pomenuti da TAKVE ljude Bog nece ostaviti u " pecine hajducke"paganskog sveta vec ce ih izdvojiti i uputiti zajednici Njegovog naroda !

Zadnje uređeno:
Kako bre jedna,sta je vama ljudi ??????????
Bog je zapisao 10 vecne zapovesti svojom 'rukom'i to na kamenim plocama stoga sto se njih tice - nije ih jedna,nije ih 5,nije ih 9 nego TACNO DESET !!!
...naravno,postoje i druge zapovesti koje su jos uvek na snazi kao sto su one koje brane incest,zoofiliju,koje regulisu ljudsku ishranu i t.d.
Ma, pričamo o danu subote zato što advent na njoj potencira da nema spasenja ako neko ne priznaje i slavi starozavetni dan subote spasenja.

Jasno da postoje i druge zapovesti.

Ponavljam i dopreciziram;
Licno verujem da ce Bog spasti sve ljude koje NISU BILI UPOZNATI sa Bozjim zapovestima stoga su delovali u skladu sa Bogom datom savescu.
ALI...
...sto se tice onih koji su imali prilike videti/procitati/cuti Bozje zapovesti ali koji su odlucili da ih odbace sa uverenjem da je dovoljno da cine NEKA dobra dela / ili da ne cine nedela onda nista od takvog spasenja,to je cist matematicki proracun na racun Bozjih zapovesti koji definitivno ne prolazi kod Boga !
Ok, onda se slažemo, postoji spasenje i za one koji nisu u veri i crkvi, ali i oni moraju da ispune određene stvari kako bi imali spasenje.

Za nas to nije dovoljno, za nas nisu dovoljna samo dobra dela, nego ako smo već prihvatili veru i crkvu onda trebamo da ispunjavamo i Božije zapovesti i da živimo duhovni i pobožan život kako bismo imali spasenje.

Ne postoje razliciti nacini za spasenje vec iskljucivo ono sto stoji zapisano u Pismu - u vreme NZ-ta je to vera u Hrista i Njegovu zrtvu i drzanje Njegovih zapovesti !!!
...svako ko je imao prilike cuti o Hristu ali koji ju je ujedno svesno i kalkulitativno odbacio i to isto uradio sa Njegovim zapovestima - nece dobiti spasenje i ovo je notorna Biblijska istina !
A, bre, odgovaraš mi na ono da se na razne načine mnogi ljudi spašavaju i van vere i crkve, to Bog po svom promislu ustrojava, recimo, Isus kaže da nema veće ljubavi od one da čovek položi dušu i život za prijatelje svoje, i koliko puta smo videli u životu i na ovom svetu da mnogi polažu život čak i za ljude koji prvi put vide - kada se ti ljudi nađu u smrtnoj opasnosti, i ovi rizikuju svoj život da im spasu život i onda nažalost svi stradaju i izgube živote.

Takav čovek koji ja dao svoj život da bi spasao drugi život, ispunio je najveću zapovest o ljubavi prema ljudima, i dostigao je ljubav od koje nema veće da položi čak i svoj život za druge, i moguće je da taj čovek ni ne veruje u Boga, ali eto dostigao je najveću ljubav i verujem da je takav čovek dobio spasenje svoje duše.

Sa ovim se slazem s tim sto je bitno pomenuti da TAKVE ljude Bog nece ostaviti u " pecine hajducke"paganskog sveta vec ce ih izdvojiti i uputiti zajednici Njegovog naroda !
I, na kraju deluje da sve baciš u vodu, tako pišeš, verovatno češ da kažeš pa bre nisam tako mislio. 🫢

Ma, pričamo o danu subote zato što advent na njoj potencira da nema spasenja ako neko ne priznaje i slavi starozavetni dan subote spasenja.
A jel po tebi ima spasenja ukoliko se ubija i cini preljuba,ukoliko se krade ili se uzalud koristi Bozje inme ???
Jel ima spasenja ukoliko se sluzi kipovima i idolima i ako li ljudi sluze razno raznim bogovima umesto Stvoritelju ???
Sta kazu 'adventi'u vezi ovog,sta si naucio od tvojih verskih ucitelja ?
Ok, onda se slažemo, postoji spasenje i za one koji nisu u veri i crkvi, ali i oni moraju da ispune određene stvari kako bi imali spasenje.
Tako je i objasnio sam o cemu je to konkretno rec,nemoj samo molim te menjati kontekst i dodavati onog sto nisam rekao.
Za nas to nije dovoljno, za nas nisu dovoljna samo dobra dela, nego ako smo već prihvatili veru i crkvu onda trebamo da ispunjavamo i Božije zapovesti i da živimo duhovni i pobožan život kako bismo imali spasenje.
Tako je,AMIN !
A, bre, odgovaraš mi na ono da se na razne načine mnogi ljudi spašavaju i van vere i crkve, to Bog po svom promislu ustrojava, recimo, Isus kaže da nema veće ljubavi od one da čovek položi dušu i život za prijatelje svoje, i koliko puta smo videli u životu i na ovom svetu da mnogi polažu život čak i za ljude koji prvi put vide - kada se ti ljudi nađu u smrtnoj opasnosti, i ovi rizikuju svoj život da im spasu život i onda nažalost svi stradaju i izgube živote.

Takav čovek koji ja dao svoj život da bi spasao drugi život, ispunio je najveću zapovest o ljubavi prema ljudima, i dostigao je ljubav od koje nema veće da položi čak i svoj život za druge, i moguće je da taj čovek ni ne veruje u Boga, ali eto dostigao je najveću ljubav i verujem da je takav čovek dobio spasenje svoje duše.

I, na kraju deluje da sve baciš u vodu, tako pišeš, verovatno češ da kažeš pa bre nisam tako mislio. 🫢
Daj me molim te citiraj gde sam to rekao ono sto kazes da si video / razumeo ili priznaj da ti pao fokus,mozda zbog hladnjoce danas ? 🥱

Zadnje uređeno:
zašto ti ne slijediš NITI jednog od njih?
Kakvo je ovo pitanje?! Pa zato sto nisam krscanin. Ali to ne znaci da ne mogu ili da ne trebam imati svoj stav o krscanstvu.

zašto ne slijediš ONOGA kojeg su slijedila obojica?
Boga Jedinoga Oca YHVH ???!!!!
Zasto ti ne slijedis Konfucija i Lao Cea?

SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH
G Yehoshua, lažno zvan Isusek,
će po nalogu svoga Boga Oca YHVH,
kad ga Bog Jedini Otac YHVH
opet pošalje kao POSLANIKA na zemlju
POBITI SVE ONE KOJIMA JEDINI BOG NIJE
SAMO OTAC YHVH
To su gluposti.

Postavlja se pitanje, zasto Isus sam to nije rekao, kada je bio ziv na zemlji i djelovao medju ljudima? Zar je zaboravio to reci pa se sjetio tek naknadno vec kada je bio na nebu i to morao javiti preko autora knjige Otkrivenje?

Ili su nam mozda evandjelisti zaboravili prenijeti da je Isus prijetio ljudima da ce im pobiti djecu?!

A jel po tebi ima spasenja ukoliko se ubija i cini preljuba,ukoliko se krade ili se uzalud koristi Bozje inme ???
Jel ima spasenja ukoliko se sluzi kipovima i idolima i ako li ljudi sluze razno raznim bogovima umesto Stvoritelju ???
Sta kazu 'adventi'u vezi ovog,sta si naucio od tvojih verskih ucitelja ?
Nema spasenja, to je sve zlo i greh, to su sve moralne i etičke zapovesti koje su zajedničke i za SZ i NZ.

A, ko to služi bogovima umesto Bogu, ako imaš ikonu Isusa Hrista i odaješ ikonopoklonjenje preko slike i ikone onome koji je naslikan na ikoni, jel ti kada imaš na desktopu mobilnog slike svoje dece ili žene i kada pogledaš jer ti onda gledaš samo fizički slike ili kroz slike se sećaš svoje dece i žene i mislima i osećanjima si sa svojom decom i ženom koji su tamo negde kući.

Ako Rimski car ima svoje pomoćnike i prijatelje koji mu pomažu u vođenju carstva i države, i ti hočeš da razgovaraš i preneseš neku poruku caru ali ne možeš da dođeš do samog cara, ali poznaješ nekoga koji je prijatelj sa carem i preko pomoći i zastupništvom tog svog prijatelja možeš da dođeš do cara.

Tako ti je slično sa ikonopoštovanjem i molitve i poštovanje svetitelja.

Tako je i objasnio sam o cemu je to konkretno rec,nemoj samo molim te menjati kontekst i dodavati onog sto nisam rekao.
Dobro, nadam se da stvarno to misliš.

Tako je,AMIN !
Ovo nam je onda jasno.

Daj me molim te citiraj gde sam to rekao ono sto kazes da si video / razumeo ili priznaj da ti pao fokus,mozda zbog hladnjoce danas ? 🥱
Dobro, nadam se da stvarno tako misliš.

Nema spasenja, to je sve zlo i greh, to su sve moralne i etičke zapovesti koje su zajedničke i za SZ i NZ.
A gde to konkretno pise da je recimo 3-ca Bozja zapovest zajednicka za SZ i za NZ ??????? 🥱
A, ko to služi bogovima umesto Bogu, ako imaš ikonu Isusa Hrista i odaješ ikonopoklonjenje preko slike i ikone onome koji je naslikan na ikoni, jel ti kada imaš na desktopu mobilnog slike svoje dece ili žene i kada pogledaš jer ti onda gledaš samo fizički slike ili kroz slike se sećaš svoje dece i žene i mislima i osećanjima si sa svojom decom i ženom koji su tamo negde kući.
Kakav bre Hristos sta je tebi,pravoslavlje sluzi i moli se mrtvacima,ljudima koji su ziveli u proslosti i mozda eto bili i verni Bogu,zar je moguce da ne vidis razliku !!!???
Ako Rimski car ima svoje pomoćnike i prijatelje koji mu pomažu u vođenju carstva i države, i ti hočeš da razgovaraš i preneseš neku poruku caru ali ne možeš da dođeš do samog cara, ali poznaješ nekoga koji je prijatelj sa carem i preko pomoći i zastupništvom tog svog prijatelja možeš da dođeš do cara.

Odlican si primer dao s kojim si pokazao koliko vam je pogresna prestava o Stvoritelju citavog kosmosa ukljucujuci i zivot na ovu planetu !!!
A zasto ?
Pa zato sto Boga izednacujete sa ljudima prikazujuci Njegovo navodno nesavrsenstvo zbog nedostatka navodne nemogucnosti da se ujedno bavi citavim kosmosom i sa svakim pojedincem na ovu planetu !!!
KAKO VAS NIJE SRAMOTA !!??????
Dobro, nadam se da stvarno to misliš.

Ovo nam je onda jasno.

Dobro, nadam se da stvarno tako misliš.
???????????
Sta je sad ovo,zar nisi svesan da me ovim optuzujes da sam mozda licemerna lazovcina jer mozda jedno govorim a sasvim drugo mislim i verujem !??
`

Zadnje uređeno:
A gde to konkretno pise da je recimo 3-ca Bozja zapovest zajednicka za SZ i za NZ ??????? 🥱
Zajednička je ako se i jedni SZ i drugi NZ ne klanjaju i ne služe kipovima i slikama, tj. suprotno - ako odaju određeno poklonjenje i nisu sluge i ne slušaju lažne bogove, to je ovo :

5 Moj. 4 :

16. Da se ne biste pokvarili i načinili sebi lik rezan ili kaku god sliku....
19. I da ne bi podigavši oči svoje k nebu i vidjevši sunce i mjesec i zvijezde, svu vojsku nebesku, prevario se i klanjao im se i služio im; jer ih Gospod Bog tvoj dade svijem narodima pod cijelijem nebom;

Zato i ima oni anđeli kipovi i slike, Kovčeg zaveta i zavesa na svetinji nad svetinjama, jer se tu preko kipovi i slike odaje poklonjenje istinskom Bogu, isto kao i kod ikonopoštovanja, zar je teško to shvatiti ili je izgleda da je teško prihvatati, ono, advent i bakica ne daju. 😁

Kakav bre Hristos sta je tebi,pravoslavlje sluzi i moli se mrtvacima,ljudima koji su ziveli u proslosti i mozda eto bili i verni Bogu,zar je moguce da ne vidis razliku !!!???
Tu sam piso o ikonopoštovanju, princip na koji funkcioniše ikonopoštovanje preko slika i ikona, kako se kroz i preko slike ikone odaje određeno poštovanje liku koji je naslikan na slici, Hristosu poštovanje kao Bogu koji je postao čovek, anđelima poštovanje kao služiteljima Boga i pomagačima ljudi, svetiteljima poštovanje kao Božijim prijateljima i ugodnicima, itd.

Odlican si primer dao s kojim si pokazao koliko vam je pogresna prestava o Stvoritelju citavog kosmosa ukljucujuci i zivot na ovu planetu !!!
A zasto ?
Pa zato sto Boga izednacujete sa ljudima prikazujuci Njegovo navodno nesavrsenstvo zbog nedostatka navodne nemogucnosti da se ujedno bavi citavim kosmosom i sa svakim pojedincem na ovu planetu !!!
Ne, imaš pogrešnu percepciju, analogija, ako postoji neko ko je mnogo bliži caru jer je njegov dobar prijatelj, i ako mi ne možemo da dođemo do cara da ga umolimo za neku pomoć, i ako je taj carev dobar prijatelj takođe i naš dobar prijatelj, onda taj naš prijatelj može da se zauzme kod cara da nas car primi.

Analogija, mi kao vernici sigurno nismo baš toliko veliki prijatelji i ugodnici Božiji kao oni koji su svojim životom i verom mnogo više od nas ugodili Bogu, i ako mi preko njih tražimo neku molitvu i zastupništvo od Boga sigurno ćemo to što tražimo dobiti pre preko njih nego da sami od sebe tražimo nešto od Boga. I, to kada tražimo njihovo posredništvo kako u ovom njihovom životu tako i kada se oni dušom presele na nebo kod Boga.

???????????
Sta je sad ovo,zar nisi svesan da me ovim optuzujes da sam mozda licemerna lazovcina jer mozda jedno govorim a sasvim drugo mislim i verujem !??
Ajd, bre, ne drami 😱, jednostavno trebaš mnogo više da vodiš računa da što jasnije i preciznije pišeš neke svoje poruke (ne sve poruke, neke) kako bi mogo da razumem šta si tačno hteo da kažeš.

A zasto ?
Robi, ja mislim da se ti malo previse zivciras oko pitanja vjere. Previse emotivno dozivljavas ove teme. Mogu ti savjetovati isto ono sto bi rekla i jedna budisticka knjige - ne shvacajte svoj zivot toliko licno!

ajlaZFlFUEFkVjQuanBn.jpg

Bog je izvan domasaja uma i rijeci. Niti jedan covjek, pa tako niti pisci Biblije, nisu mogli imati niti priblizno ispravnu "predstavu o Stvoritelju". Svako umovanje o Bogu, bez obzira bilo to umovanje nekog od brojnih pisaca Biblije ili nekog forumasa, je licna improvizacija i osobni dojam o necemu sto ostaje izvan domasaja, podjednako uma onoga koji umuje i onih koji ga slusaju.

Na tom tragu, tako zucljivo osudjivati sugovornike da imaju krivu predstavu o Bogu se meni cini kao unaprijed promaseno.

Mi mozemo cak umovati o metafizici pa reci da nam se cini razumnim pretpostaviti da je Bog... ovo ili ono, da... ima ova ili ona svojstva. Ali pri tome valja imati na pameti da je to sve samo jos jedna pretpostavka, da se time jos uvijek ne zahvaca bit i sustina Boga, nego tek umuje o necemu sto um nikada ne moze doista obuhvatiti.

Tako su ucenja pojedinih religija i sekti ustvari samo skup pretpostavki i misljenja o Bogu, a ne konacno i pouzdano znanje. Zato se to i zove vjera, vjerovanje, a ne znanje. Kada bi smo mogli doista znati, onda ne bi smo trebali vjerovati. Onda bi smo znali. Ne trebamo vjerovati da postoji Skopje, nego to znamo jer smo bili u Skopju, a i da nismo bili, postoji obilje provjerenih informacija o postojanju toga grada. Nas um moze obuhvatiti i usvojiti pojam nekog grada kao sto je Skopje. Ali pojam Boga nas um ne moze obuhvatiti i shvatiti u potpunosti pa je svako misljenje o tom pojmu samo nagadjanje.

Doduse, mozemo raspravljati i o moralu pa reci da, sukladno vjerovanju (pretpostavkama) odredjene vjerske zajednice postupaju tako-i-tako, ali nama se cini da (na osnovu nasih pretpostavki) to nije u redu i sl. Ali ovako zestoko se ljutiti na ljude koji imaju drugacije pretpostavke od nasih se meni cini krajnje djetinjastim i nezrelim. Sto ti mislis o tome? Da li sam ja u pravu?

Spasenje ima veze sto je Isus uradio za nas .To je događaj i ovisi samo o Kristu.
A nakon što smo spašeni- naše posvećene je proces...
Ako bi spasenje ovisilo o onome što mi činimo nitko ne bi bio spasen.
Koji je dokaz našeg spajere bez djela . Isus je u evanđeljima govorio što inu Otkrivenju

Spasenje ima veze sto je Isus uradio za nas .To je događaj i ovisi samo o Kristu.
A nakon što smo spašeni- naše posvećene je proces...
Ako bi spasenje ovisilo o onome što mi činimo nitko ne bi bio spasen.
Koji je dokaz našeg spasenja?
Vjera bez djela ljubavi je mrtva. I u Otkrivenju Isus govori kao i evanđelju, bijah gladan, i žedan, i zatvoren, i bolestan ( parafraziram) nahraniste me, obukoste ne, napijiste me, obiđoste me , a jarcima niste

...

Druga Božja Očeva YHVH Zapovjest
============

IZLAZAK 20,4

NE PRAVI SEBI LIKA NI OBLIČJA BILO ČEGA ŠTO JE

GORE NA NEBU, ILI DOLJE NA ZEMLJI,

ILI U VODAMA POD ZEMLJOM.
.......................

Prvo i Osnovno – NE RADI !!!
-------------------

IZLAZAK 20,5

NE KLANJAJ IM SE NITI IM SLUŽI. Jer ja, YHVH, Bog tvoj,

Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca –

onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena,
.......................

NE KLANJAJ SE NITI SLUŽI
tim slikama, kipovima !!!
Takvi Izrađivači i klanjači MRZE Boga Jedinoga Oca YHVH!
Prijetnja za kršenje je STRAŠNA!
Kažnjavat će ti i djecu do 4. koljena !!!
-------------------

IZLAZAK 20,6

a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube

i VRŠE MOJE ZAPOVIJEDI.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dal ljubiš Jedinog Boga Oca YHVH?
Dal vršiš 10BZ baš kako su zapisane u Bibliji?
--------------------------
IZAIJA 44,11

GLE, SVI ĆE ŠTOVATELJI LIKOVA BITI OSRAMOĆENI,

IZRAĐIVAČI NJIHOVI VIŠE OD BILO KOGA.

Nek` se saberu svi i pojave:

prepast će se i postidjeti odjednom.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
SVI koji se Klanjaju i Štuju Kipove, Slike,

SVI koji Izrađuju Kipove, Likove, Slike gore navedenih,
bit će osramoćeni i nema im spasa

...

Zato i ima oni anđeli kipovi i slike, Kovčeg zaveta i zavesa na svetinji nad svetinjama, jer se tu preko kipovi i slike odaje poklonjenje istinskom Bogu, isto kao i kod ikonopoštovanja,
1.
TKO je sve mogao gledati kipove kerubina?
2.
KAD su se mogli gledati kipovi kerubina?
3.
GDJE su se nalazili kipovi kerubina?

Vjera bez djela ljubavi je mrtva. I u Otkrivenju Isus govori kao i evanđelju, bijah gladan, i žedan, i zatvoren, i bolestan ( parafraziram) nahraniste me, obukoste ne, napijiste me, obiđoste me , a jarcima niste
Da, ima jedna grupa kršćana koja zastupa ideju -,samo vjeruj i bit ćeš spašen. Zato ste i citira i biblijsku kršćanku koja je veliki zagovornik te ideje. Djela sama ne spašavaju, ali su potrebite. Lako je vjerovati u Isusa i ništa ne raditi. Ima dosta takvih kao npr. škrtica koji čuvaju novac samo za sebe.

Nazad
Vrh