Sinovi Božji!

Ponovljeni Zakon 32,8: "Kad je Višnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova":
i jahva, kao 1 iz te grupe je dobio izrael kao deo te svetske bastine

a VISNJI, Svevisnji je EL ELYON, te zato jahva nije nas bog hriscanski, ako smo primili veru iz paganstva

Dakle, vidimo iz konteksta da Bog nema problema sa anđelima, nego ljudima.
u principu si ti 100% u pravu,. ali u pojedinostima ljudi se vade na satanu, i odatle sve ovo

da su poverovali Hristu da je satana pala jos za njegovo vreme umesto sto je uzdizu nazad na nebo,. da bi silazila po laznom otkrivenju i pravila zlo, nista od ovog ne bi bilo, vec bismo resili problem
1 Mojs.6,3:
"...A Gospod reče: neće se duh moj dovijeka preti s ljudima, jer su tijelo; neka im još sto i dvadeset godina..."
danas ni toliko, i opet se vadite na satanu kao jednog od palih, i zaklanjate sa laznim otkrivenjem kao da je od Hrista

objasni mi, kako su onda krivi ljudi, a ne pali andjeli, a do kraja sveta ce da bude kriva satana iz laznog otkrivenja, 1 lazni prorok, neka zver i ostale lagarije? ocito licemerje, dupli arsini

onda su bili krivi pali andjeli, a sada ste krivi vi, jer vas je prevario antihrist!

Zadnje uređeno:
u Ivanovom evanđelju 18:6, kada ga vojnici traže, Isus odgovara s "Ja jesam", što uzrokuje da padnu unatrag.
problem je sto to tako niko nije preveo, evo ti 4 prevoda, pokazi mi da pise "ja jesam", ja ne vidim, znaci da mastas, insinuiras da nesto pise ili znaci, a to nije istina
Ivan 18,7 Onda ih opet zapita: "Koga tražite?" A oni rekoše: "Isusa Nazarećanina."
Ivan 18,8 Odgovori Isus: "Rekoh vam, da sam ja. Ako dakle mene tražite, pustite ove nek idu!"

Dvije navjeće teorije su pali anđeli, koje spominje i knjiga Henokova, ili potomci pobožnog Seta.
Teorije su jedno,a praksa drugo,a u praksi je dokazano da duhovi decu ne prave, i pise da su bili boziji sinovi: Bene Elohim,a andjeli sigurno nisu bili boziji sinovi.

A to znaci da rec Elohim oznacava Mnozinu =Bogove
.

ELOHIM

H430

אלהים

'ĕlôhı̂ym

el-o-heem'

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to MAGISTRATES; and sometimes as a superlative: - ANGELS, X exceeding, God (GODS) (-DESS, -LY), X (very) great, JUDGES, X mighty.

-------------------------
Množina od H433,

bogovi u uobičajenom smislu,

ali posebno se koristi

(u množini tako, pogotovo s člankom)

VRHOVNOG BOGA,

povremeno primjenjivati na način

POŠTOVANJA PREMA SUCIMA,

a ponekad i kao SUPERLATIV:

- ANĐELI,

X prekoračenja,

Bog

(BOGOVI)

(BO-GINJE,-ji),

X (vrlo) velik,

SUCI,

X MOĆNI.

===========
može biti i u JEDNINI

naročito kad se odnosi na

BOGA JEDINOGA OCA JHVH
I iz POŠTOVANJA

============
može biti i za lažnog boga, lažnu boginju;
za čovjeka – kao suca, i iz poštovanja,
za anđela…
SVE U JEDNINI
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mojsije nazvan ELOHIM!
ŠTO je Mojsije zato što je ELOHIM?
KOLIKO OSOBA ima u JEDNOM Mojsiju?
Kako su IMENA od tih drugih osoba
od kojih je Mojsije sastavljen?
============

Valjda Židovi najbolje znaju svoj jezik!
Prouči donje!

Rabbi Tovia Singer Destroys Church Claim that 'Echad' and 'Elohim' Prove the Doctrine of the Trinity

u sinove božje spadaju SVI
i ljudi i nebeska duhovna bića
ali
piše da se nebeska duhovna bića - ovdje od nekih spominjani - angeli
NE RAZMNOŽAVAJU !!!

1757009134486.png

Svevisnje je glavni= Elion, a JHVH je El.
el, al, eli, ili, ala, sve su to genericki po raznim semitskim jezicima nazivi za Boga, pa tako Bog Svevisnji kazu EL ELION, a jahva ne moze da bude el tj bog meni, ali nekima moze, pisao sam vec piramidi ovde po temama
A to znaci da rec Elohim oznacava Mnozinu =Bogove.
ili andjele, na primer imamo na jednom mestu pise kako se jakov rvao sa bogom, a na drugom mestu pise da se rvao sa andjelom

ja bih prihvatio to elohim za nebesko carstvo tj, mnozinu duhovnih entiteta u njemu

Nazad
Vrh