Sinovi Božji!

Da nije znao što bi, pa stavio glavu bika na ljudsko tijelo? A sada ozbiljno...

To znači da prema biblijskom vjerovanju, Bog je stvorio prvog čovjeka Adama, ali primijetivši da čovjek nije trebao biti sam, odlučio je stvoriti ženu po imenu Eva kako bi mu bila suputnica i partnerica. Eva je stvorena kao odgovarajuća i savršena pratnja čovjeku, prema uvjerenju da je ljudska zajednica važna i da ljudi trebaju međusobno društvo.

Napominjem da je korisno da ostaneš usmjeren na suštinski sadržaj teksta, umjesto da se izgubiš u nizu komentara. Bolje bi bilo fokusirati se na odgovaranje na prethodna pitanja i pružiti jasno objašnjenje, umjesto da dodatno kompliciraš situaciju.

Bog ako je takav u kakvoga ti vjeruješ, nije trebao ništa primijetiti, morao je znati prije da žena treba Adamu, ali nije znao, što govori o kakvom se zapravo Bogu radi koji je stvorio ljude, Biblija je tu više nego jasna, ali treba to priznati, jel, a ne vjerovati u bajke o Bogu koje ne pišu u Bibliji, samo kažem.

+!
Post 4,15-16
A Jahve mu reče: "Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!"
I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije.
Kajin ode ispred Lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.

Osim Adama i Eve bilo je ljudskih stvorenja na Zemlji.
Ali je zanimljivo kako pojedinci shvaćaju 'Ljubavno Pismo'.

Bog ako je takav u kakvoga ti vjeruješ, nije trebao ništa primijetiti, morao je znati prije da žena treba Adamu, ali nije znao, što govori o kakvom se zapravo Bogu radi koji je stvorio ljude, Biblija je tu više nego jasna, ali treba to priznati, jel, a ne vjerovati u bajke o Bogu koje ne pišu u Bibliji, samo kažem.

Prijatelju, molim te, ako si imalo upoznao/spoznao Ljubav - napiši kakav je Bog!

Pitanja:
- Zna li koliko vlasi na glavi ima svaki pojedinac na svijetu?
- Zna li što ti trenutno misliš i koje ćeš riječi napisati na forumu?

+!
Post 4,15-16
A Jahve mu reče: "Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!"
I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije.
Kajin ode ispred Lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.

Osim Adama i Eve bilo je ljudskih stvorenja na Zemlji.
Ali je zanimljivo kako pojedinci shvaćaju 'Ljubavno Pismo'.

Prijatelju, molim te, ako si imalo upoznao/spoznao Ljubav - napiši kakav je Bog!

Pitanja:
- Zna li koliko vlasi na glavi ima svaki pojedinac na svijetu?
- Zna li što ti trenutno misliš i koje ćeš riječi napisati na forumu?

Idi po redu kako piše u Bibliji, prvo stvaranje čovjeka, dakle prvo Adam pa je Bog jedno vrijeme radio da stvori Evu, i onda je napravio i druge ljude, sve lijepo piše, dakle stoji da Bog nije znao prije nego je napravio Adama da mu treba žena, ako je neke druge ljude prije napravio, kako kažeš da su postojali kad i Adam i Eva, onda Bog ne bi pisao da je tek kod Adama vidio da nije dobro da je sam, jer bi to već prije vidio kod drugih parova, nema tu logike u takvom razmišljanju, logično je da je prvo Adama napravio, pa Evu, kada je imao ideju kakva će biti, pa onda istovremeno, zašto ne, isto tako mnogo drugih parova ljudi, zašto bi napravio samo jedan par, samo kažem.

Bravo, opet si se makao od suštine rasprave, treba to znati.

Pa to je isto kao da kažeš, pa Bog nije znao da će biti dobro dok je stvarao, pa kad je stvorio, onda je vidio da je dobro...
Hvataš se za slovo, a ne razumiješ smisao poruke.

Objašnjenje za druge na forumu i goste:

Možemo pristupiti ovom konceptu i s jezične i narativne perspektive kako bi se bolje objasnilo zašto se koristi određeni jezik i naracija u vjerskim pričama. U ovom slučaju, može se argumentirati da upotreba jezika koji implicira postupno otkrivanje ima svoju svrhu u naraciji.

Kao primjer, u biblijskoj priči stvaranja, koristi se jezik koji sugerira postupno otkrivanje Božjeg plana. To može poslužiti kao narativni element koji podcrtava važnost ljudske slobode, razvoja karaktera i odnosa među ljudima. Kroz ovakav narativ, ljudi mogu lakše povezati se s likovima u priči i razumjeti poruke o partnerstvu, rastu i učenju.

Osim toga, ovakav narativ može dodatno potaknuti ljude na razmišljanje i promišljanje o dubljim pitanjima ljudske prirode i odnosa, dok im istovremeno pruža vjerske i moralne smjernice. Kroz priče s elementima postupnog otkrivanja, vjerske priče mogu postati sredstvo za dublje razumijevanje i samorefleksiju.

Dakle može se tvrditi da postojanje narativnih elemenata koji sugeriraju postupno otkrivanje u vjerskim pričama može imati svoju svrhu u komunikaciji dubokih moralnih i duhovnih poruka.

Bravo, opet si se makao od suštine rasprave, treba to znati.

Pa to je isto kao da kažeš, pa Bog nije znao da će biti dobro dok je stvarao, pa kad je stvorio, onda je vidio da je dobro...
Hvataš se za slovo, a ne razumiješ smisao poruke.

Objašnjenje za druge na forumu i goste:

Možemo pristupiti ovom konceptu i s jezične i narativne perspektive kako bi se bolje objasnilo zašto se koristi određeni jezik i naracija u vjerskim pričama. U ovom slučaju, može se argumentirati da upotreba jezika koji implicira postupno otkrivanje ima svoju svrhu u naraciji.

Kao primjer, u biblijskoj priči stvaranja, koristi se jezik koji sugerira postupno otkrivanje Božjeg plana. To može poslužiti kao narativni element koji podcrtava važnost ljudske slobode, razvoja karaktera i odnosa među ljudima. Kroz ovakav narativ, ljudi mogu lakše povezati se s likovima u priči i razumjeti poruke o partnerstvu, rastu i učenju.

Osim toga, ovakav narativ može dodatno potaknuti ljude na razmišljanje i promišljanje o dubljim pitanjima ljudske prirode i odnosa, dok im istovremeno pruža vjerske i moralne smjernice. Kroz priče s elementima postupnog otkrivanja, vjerske priče mogu postati sredstvo za dublje razumijevanje i samorefleksiju.

Dakle može se tvrditi da postojanje narativnih elemenata koji sugeriraju postupno otkrivanje u vjerskim pričama može imati svoju svrhu u komunikaciji dubokih moralnih i duhovnih poruka.

Pa piše i da vidje Bog da je dobro, ali u potpuno drugačijem kontekstu, i ne hvatam se za slovo, i, i te kako razumijem Bibliju, sve iz Biblije, ali očigledno da se ne slažemo, pa neka na tome ostane, vidjeti ćemo tko je u pravu, neće se dugo na to čekati, dapače, jer sve bajke prije ili kasnije nestanu, tako će i biti i s bajkom o Bogu Biblije, svi će prije ili kasnije znati tko je i kakav je, dotle sve najbolje, seveda!

Da bi Bibliju shvatili treba znati točno kada se nešto doslovno a kada simbolično govori, bez toga se ne razumije smisao poruka koje Bog daje ljudima, a da bi to znali treba cijelu Bibliju proučiti detaljno, na sva pitanja sve citate pronaći i to proučiti, tako dugo dok se ne dobije jasan odgovor, tko to ne napravi, nema šanse razumjeti Sveto pismo.

A s obzirom da je istina jedna, a da nema jedinstva među kršćanima, jasno je da to do sada nikome od ljudi nije uspjelo, svaka crkva ima i nešto istine, ali i svoje dogme (čitaj bajke), koje se poglavari drže ko pijan plota, tako se niti neće nikada ujediniti, a moralo bi, jer je to prorečeno.

Ujediniti kršćane može samo prava istina o Bogu, detaljna, koliko je moguće dakako, kada ona dođe sve kršćanske crkve će morati to priznati, kako je i prorečeno, i isto tako će to priznati onda i druge religije i na kraju znanost, samo kažem, e da!

+!

Idi po redu kako piše u Bibliji, prvo stvaranje čovjeka, dakle prvo Adam pa je Bog jedno vrijeme radio da stvori Evu, i onda je napravio i druge ljude, sve lijepo piše, dakle stoji da Bog nije znao prije nego je napravio Adama da mu treba žena, ako je neke druge ljude prije napravio, kako kažeš da su postojali kad i Adam i Eva, onda Bog ne bi pisao da je tek kod Adama vidio da nije dobro da je sam, jer bi to već prije vidio kod drugih parova, nema tu logike u takvom razmišljanju, logično je da je prvo Adama napravio, pa Evu, kada je imao ideju kakva će biti, pa onda istovremeno, zašto ne, isto tako mnogo drugih parova ljudi, zašto bi napravio samo jedan par, samo kažem.

Na ovom forumu se našlo nekoliko 'bisera', a jedan 'biser' si ti sa svojim razmišljanjem.
Koje sreće za mene, da napokon počnem učiti kako logički razmišljati!!!
Tvoje razmišljanje Boga pravi 'Neznalicom'.

- Zna li točno, koje ćeš sve riječi napisati na forumu sve do tvojeg zadnjeg teksta u budućnosti?

Mudr 18,13
I oni koji, zbog svojih čarolija, ni u što nisu vjerovali,
kad im izginuše prvenci njihovi, moradoše priznati da je narod izraelski - sin Božji.

Što se tiče teme:
Ljubav nije vodila 'za ruku' cijelo čovječanstvo, nego jednu 'grupu' (Adam, Eva, Kajin, Abel, Šet,...), koji bi mogli biti 'sinovi Božji' i jedan 'narod'.

+!

Na ovom forumu se našlo nekoliko 'bisera', a jedan 'biser' si ti sa svojim razmišljanjem.
Koje sreće za mene, da napokon počnem učiti kako logički razmišljati!!!
Tvoje razmišljanje Boga pravi 'Neznalicom'.

- Zna li točno, koje ćeš sve riječi napisati na forumu sve do tvojeg zadnjeg teksta u budućnosti?

Mudr 18,13
I oni koji, zbog svojih čarolija, ni u što nisu vjerovali,
kad im izginuše prvenci njihovi, moradoše priznati da je narod izraelski - sin Božji.

Što se tiče teme:
Ljubav nije vodila 'za ruku' cijelo čovječanstvo, nego jednu 'grupu' (Adam, Eva, Kajin, Abel, Šet,...), koji bi mogli biti 'sinovi Božji' i jedan 'narod'.

Ne čini moje razmišljanje baš ništa, samo kažem što piše u Svetom pismu, Jahve koji je čovjeka napravio na svoju sliku nije vječni Bog, zato i ne zna unaprijed neke stvari, stvorio je materiju, ali ne recimo prostor i vrijeme, to je vječni Bog napravio, nije to isto, zato i piše u Bibliji da vječnoga nitko nikada vidio nije, taj sve zna unaprijed, ali nije osobno biče, eto ukratko.

.

ZA ONE KOJI IZJEDNAČUJU
BOŽJI SIN – SA - BOG

=========

SVA stvorenja od Boga Jedinoga Oca YHVH
su Njegovi – SINOVI.
_________

pošto je Sotona = Sin Božji

SOTONA = BOG

Jel tako?

pošto je Anđeo = Sin Božji

Anđeo = BOG

Jel tako?

pošto je Čovjek = Sin Božji

Čovjek = BOG

Jel tako?

=========

PSALAM 89,7

Ta tko je u oblacima ravan JAHVI,

tko li je JAHVI sličan među SINOVIMA Božjim?

NITKO!!!

..................

Gospodin Yehoshua je Sin Božji -
Gospodin Yehoshua nije Bog JHVH!
JHVH je Otac,
a - Gospodin Yehoshua je posto i osto ČOVJEK.
----------------

JER - NITKO od Sinova Božjih
NIJE RAVAN BOGU JEDINOME JHVH!

Pa ni SIN Gospodin Yehoshua.

=========

IZAIJA 46,5

S kime biste me usporedili i izjednačili,

s kime prispodobili:

komu da sam sličan?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NIKOME !!!
Bog Jedini Otac YHVH je UNIKATAN.
Ne može GA se sa nikim ni usporediti
a niti izjednačiti.
NITKO MU nije sličan,
zato jer je YHVH OTAC JEDINI BOG.

----------

možda sotona izgleda kao u ovom dolje videu, pa i ostali pali anđeli slično.. naravno ne mora biti tako.

Anđeli mogu preuzeti obličje ljudsko, ali da li su oni kao mi, nisam sigurna. Anđeli Božji su vjerujem prekrasna bića...

ili ovako nešto, no ovo izgleda kao čovjek s krilima:

Paul Frye umjetnik je sa sjedištem u Londonu. Ističe se sablasnim instalacijama, poput skulpture Lucifera (Morning Star) koju danas vidimo i koja je dio crkve Svetog Trojstva, u Maryleboneu, Westminster, London.

7780a18dcd45f851c1dde80cda936c54.jpg

sva bića sa duhom su SINOVI
od Boga Jedinoga Oca YHVH

ima ih NEBESKIH - duhovnih
ima ih ZEMALJSKIH - tjelesnih

u tim stihovima se NE KAŽE
koji od TIH su TI bili

postoje razno razna bića LJUDO LIKA

piše da se DUHOVNA bića NE razmnožavaju
što će po meni reč
TI SINOVI - NISU bili neki angeli duhovna bića
nego neka TREĆA bića

Evo da nastavimo sa ovom temom sa članovima koji su sad aktivni. Ko su Sinovi Božji iz Potanka 6?

Jako zamršena tema. Jedno tumačenje je da su to bili pali anđeli mada se onda postavlja pitanje kako su imali djecu sa ženama. Među svetim Ocima rašireno je tumačenje da se pod sinovima Božjim na jedan pjesnički način govori o potomcima Adamovog sina Sita zato što se iz njihovog sjemena trebao roditi Hristos dok su "kćeri ljudske" potomkinje Kaina. Ovo je tumačenje mnogih Otaca od sv. Jovana Zlatoustog, sv. Jefrema Sirina, sv. Grigorija Palame, u novije vrijeme oca Serafima Rouza.
Da istina.To na pitanje nitko jos do sada nije precizno odgovorio.U Bibliji se na nekoliko mjesta spominje taj izraz.Postanak gdje Sinovi Božji imaju odnos sa kćerima zemaljskim i oni im počeše rađati divove.Zatim u Jobu se okupiše Sinovi Božji s njima i Satan.
Knjiga Enohova se ne može smatrati ppuzdanim izvorom.
Zašto? Pronađena je u svitcima u špilji kod mrtvog mora skupa sa ostalim svitcima.U ortodoksnoj crkvi uvrštena je u Kanon.U Bibliji 2 puta citirana.Niti jedna apokrifna knjiga nije citirana u Bibliji, dok knjiga Enohova jedte.Sve što je citirano doista tako i piše.Biblija tumači samu sebe.Rimokatolička crkva je uništila,spalila preko 40 knjiga.Naravno Bog je sačuvao sve što je potrebno da znamo za naše spasenje.Da li je Zemlja lopta ili tanjur nije bitno za naše spasenje.Da li su divovi pustošili Zemlju nije za naše spasenje bitno.Ali...ali kad smo već tu.Pustimo kosture divova koje je Smithsonian institut sakrio ili čak uništio jer bi propala teorija evolucije i djeca bi znala istinu.Imamo tisuće dokaza.Imamo okamenjene fosilne ostatke u stijenama ljudskih stopala veličine autobusa.Imamo čitava lica i strukture okamina koje su danas stijene.Ali imaju pravilne oblike.Imamo okamenjene gljive visine drveća.Postoje čitave planine koje kad se posmatra iz daljega vidi se da je riječ o pgromnom divu koji je ostao ležati na dnu poplavnog kaosa.Imao sam a mislim da na youtubeu postoji i sada ogromno drveće potpuno ravno na vrhu za koje znanstvenici nemaju objašnjenjja.Ne može lava formirati taoo nešto.Niti bi ljudi išli ravnati planine.Tu su i žile i godovi koje ima svako stablo samo su okamenjeni.Mikroskopska analiza pokazuje da se me radi o vulkanskim tvorbama već o stablima.Tko ih je sjekao i s čim?U jednoj špilji pod navodnicima nalazi se čitavi probavni sustav:crijeva,srce,jetra...Sve je ogromnih dimenzija a špilja je očito ulaz u neku okaminu divovskog džina.Dok ovo nisam vidio sve napisano bilo je dobro za filozofiju.Ali kad uživo vidiš neke stvari tada prestaju sve sumnje

Ovdje ćemo dalje o Sinovima Božjim iz Biblije, a možemo postavljati i citate iz Henokove knjige o ovom događaju. A o samoj knjizi Henokovoj, možemo dalje ovdje - da li je nadahnuta, u kojim kanonima se nalazi i slično.

Koliko sam uspio shvatiti citavsi Evandjelja sinovi Boziji su oni koji vrshe Boziju (Ocevu) volju...bilo da se radi o vladarima, poboznim ljudima, prorocima itd..

Ovdje ćemo dalje o Sinovima Božjim iz Biblije, a možemo postavljati i citate iz Henokove knjige o ovom događaju. A o samoj knjizi Henokovoj, možemo dalje ovdje - da li je nadahnuta, u kojim kanonima se nalazi i slično.

Pavle ajde reći ćemo da je on autor ne citira nikoga već govori o tome da je Henok bio prenijet u nebo.Ako smo u Bogu u nama prebiva Duh Sveti koji je nadasve Učitelj.Nadahnut tom tematikom on izjavljuje istinu o Henoku ili Enohu.

Pavle ajde reći ćemo da je on autor ne citira nikoga već govori o tome da je Henok bio prenijet u nebo.Ako smo u Bogu u nama prebiva Duh Sveti koji je nadasve Učitelj.Nadahnut tom tematikom on izjavljuje istinu o Henoku ili Enohu.
Dok Judina poslanica direktno citira odlomak doslovce iz knjige Enohove za koju tvrde da nije autentoćna.Pa kako nije kad ju Juda citira.Nisam čuo da je Pavle citirao Siraha ili Juditu.Ali Enohov odlomak je potpuno autentičan onome što danas imamo kao zapis

Zanimljiva mi je ova anegdota sa Isusom u Evađelju

Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.
Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?
Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.
Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!
Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -
kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`
Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.
Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu.
Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku

Zanimljiva mi je ova anegdota sa Isusom u Evađelju

Židovi ponovno pograbiše kamenje da ga kamenuju.
Isus im odgovori: "Mnoga vam dobra djela Očeva pokazah. Za koje me od tih djela kamenujete?
Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš.
Odgovori im Isus: "Nije li pisano u vašem Zakonu: Ja rekoh: bogovi ste!
Ako bogovima nazva one kojima je riječ Božja upravljena - a Pismo se ne može dokinuti -
kako onda vi onome kog Otac posveti i posla na svijet možete reći: `Huliš!` - zbog toga što rekoh: `Sin sam Božji!`
Ako ne činim djela Oca svoga, nemojte mi vjerovati.
Ali ako činim, sve ako meni i ne vjerujete, djelima vjerujte pa uvidite i upoznajte da je Otac u meni i ja u Ocu.
Nato ga ponovno nastojahu uhvatiti, ali im on izmaknu iz ruku
Nije problem izraz Sinovi Božji.Rimljanima 8:14 se navodi: "Jer svi koje vodi Duh Božji, ti su sinovi Božji."Problem je u pojedincima koji misle da je Isus samo jedan od Sinova Božjih.To je oprečno mnogim tekstovima.Naročito Hebrejima poslanica jasno pravi razliku između anđela i Krista.Nikome od anđela Bog nikada nije ovako nešto rekao: Heb:1:7-8
7 Za anđele veli: Anđele čini vjetrovima, sluge svoje plamenom ognjenim,

8 ali za Sina: Prijestolje je tvoje, Bože, u vijeke vjekova, i pravedno žezlo - žezlo je tvog kraljevstva.

Ili ovaj nevjerojatan stih koji mnogi ne vide
u Ivanovom evanđelju 18:6, kada ga vojnici traže, Isus odgovara s "Ja jesam", što uzrokuje da padnu unatrag.
Isusove izjave "Ja jesam" jasno ukazuju na njegovu identifikaciju s Božjim imenom, što ga povezuje s Jahvom i potvrđuje njegovo božanstvo.

Nazad
Vrh