CharisWhispers
Član
- Reakcijski bodovi
- 162
- Bodovi
- 3
Za promišljanje
Kada se govori o nastanku Nefila uglavnom se fokus stavlja na spomenuti odnos "sinova Božjih" i "kćeri čovječjih".
No, što ako taj odnos sam po sebi nije relevantan za to pitanje? Što ako su Nefili postojali i prije tog odnosa, a ne samo kao posljedica spomenutih brakova? Pažljivo pročitajte izvještaj (poželjno na više prijevoda), ja navodim u nastavku nekoliko njih:
Neki prevode malo drugačije, pa svakako pogledajte...
Kada se govori o nastanku Nefila uglavnom se fokus stavlja na spomenuti odnos "sinova Božjih" i "kćeri čovječjih".
No, što ako taj odnos sam po sebi nije relevantan za to pitanje? Što ako su Nefili postojali i prije tog odnosa, a ne samo kao posljedica spomenutih brakova? Pažljivo pročitajte izvještaj (poželjno na više prijevoda), ja navodim u nastavku nekoliko njih:
Postanak 6,4 | U ona su vremena - a i kasnije - na zemlji bili Nefili, kad su Božji sinovi općili s ljudskim kćerima pa im one rađale djecu. To su oni od starine po snazi glasoviti ljudi. |
1. Mojsijeva 6,4 | A bijaše tada divova na zemlji; a i poslije, kad se sinovi Božji sastajahu sa kćerima čovječijim, pa im one rađahu sinove; to bijahu silni ljudi, od starine na glasu. |
Neki prevode malo drugačije, pa svakako pogledajte...