- Reakcijski bodovi
- 339
- Bodovi
- 83
Čuj nije kršćanstvo. Kad je bogati mladić došao Isusu i rekao što treba da činim da bih dobio vječni život, Isus mu kaže zapovijedi znaš i nabrojao neke. Znači Zapovijedi nisu uslov za spasenje, ali su dio onoga što se mora činiti iz ljubavi prema Kristu. Jakov 2,10 nabraja opet neke od Božjih zapovijedi, i kaže ako pogriješiš u jednoj kriv si za cijeli Zakon, kao karika u lancu. Znači opet 10 Zapovijedi. Ima tu tona stihova, ali ovo ja najjači argument.
1. Dnevnika 17,27: Budi dakle voljan i blagoslovi dom sluge svojega da bude dovijeka pred tobom; jer kad ti, Gospode, blagosloviš, biće blagosloven dovijeka. "
Bog je blagoslovio subotu, i kako ova Zemlja, naš planet još traje, traje i subota, jer stih kaže što Bog blagoslovi to ostaje zauvijek. Mi nemamo potvrdu da su se Zapovijedi ukinule, niti da je četvrta zapovijed promijenjena, ustvari Jakov nabraja neke od njih. Pavao u Rimljanima veli Zakon je svet i Zapovijedi su dobre.
1. Dnevnika 17,27: Budi dakle voljan i blagoslovi dom sluge svojega da bude dovijeka pred tobom; jer kad ti, Gospode, blagosloviš, biće blagosloven dovijeka. "
Bog je blagoslovio subotu, i kako ova Zemlja, naš planet još traje, traje i subota, jer stih kaže što Bog blagoslovi to ostaje zauvijek. Mi nemamo potvrdu da su se Zapovijedi ukinule, niti da je četvrta zapovijed promijenjena, ustvari Jakov nabraja neke od njih. Pavao u Rimljanima veli Zakon je svet i Zapovijedi su dobre.