- Reakcijski bodovi
- 376
- Bodovi
- 83
Vidim da ste se mnooogo raspisali a presli ste cutkom preko teksta kojeg je Glasnik propratno pomenuo stoga cu ga ja citirati i nakon toga postaviti konkretno pitanje.
1 Jov.2,13:
"...Pišem vam, oci, jer poznaste onoga koji nema početka. Pišem vam, mladići, jer nadvladaste nečastivoga. Pišem vam, djeco, jer poznaste oca..."
Iz teksta se jasno vidi da se apostol obraca deci i njihovim ocevima (dakle u porodicnom kontekstu) ali je sustinski bitno zapaziti i utvrditi KOLIKO LIKOVA POMINJE APOSTOL u tom njegovom obracanju...!??
Po menu pominju se sledeci:
1. Onaj koji nema pocetka
2. necastivi
3. Otac Nebeski
Posto je jasno da su svi ti likovi razliciti u smislu nabrajanja doj je ujedno definitivno jasno da nijedan pomenuti nije isto sto i bilo ko drugi, pravo pitanje jeste - koja je to Osoba pod brojem jedan ???
Taj isti Glasnik je nastupio kao onaj koji sve zna i počeo se hvaliti i one koji ne vjeruju u trojstvo ponižavati - tih riječi nema jer sam ih izbrisao u dva posta. Da je fino nastupio možda bi čovjek i pročitao što je htio reći. Fino sam mu rekao kako se treba ponašati, ako želi pisati na forumu, a ne se praviti da je popio sve znanje svijeta. Njegov nastup nije u ljubavi i uvažavanju, nego on sve zna....trebao sam te riječi zadržati....ali nema veze.