Nefi, ima na YT kanal od jedne bivse mormonice, koja je razotkrila sve mormonske tajne obrede i ceremonije. Tako da ne moramo ici vise u crkvu, niti u hram, ima sve tamo objavljeno. Ima sve, oni rukohvati, znakovi, tajne rijeci i imena... sve imamo tamo. Mozemo osnovati svoju mormonsku crkvu, ne trebaju nam ovi iz Utaha.
Verovatno to nije razumela inače ne bi napustila crkvu i postala tako neprijatelj Hrista. Takvima ne skrećem pažnju jer nisu poverljivi. Mi ne pitamo Hitlera šta misli o Jevrejima, nego druge nezavisne kandidate.
Dalje, ne postaje nikave mormonske tajne obrede i sve je simbolično vezano za Isusa Hrista. Samo zato što ih ljudi ne razumu misle da su neke tajne.
U Hramu vršimo pranje i pomazanje, simbilično na čišćenje od naših greha pomirbenom žrtvom Isusa Hrista, tu dobijamo odeću svetog sveštenstva, kao to piše u Bibliji "I obuci Arona u svete haljine i pomaži ga i osveštaj ga, da mi vrši službu svešteničku. I sinovima njegovim zapovedi neka mi pristupe, i obuci im košulje. I pomaži ih, kao što pomažeš oca njihovog, da mi vrše službu svešteničku; i pomazanje njihovo biće im, za večno sveštenstvo od kolena do kolena. I učini Mojsije sve, kako mu zapovedi Gospod tako učini." (Izl 40:12-16)
Posle toga sklapamo saveze sa Bogom i dobijamo darivanje, što je dar Božji, ako se držimo naših zaveta sa Njim, a to je dar da nasledimo uzvišenje, i večni život. Tu primamo simolično svete znakove i znamene svetog sveštensta, koji su simbolično vezani za Isusa Hrista. Na kraju vršimo zajedničku molitvu oko oltara za bolesne i one koji imaju neke probleme.
Posle oblačenje odeće svetog sveštenstva, muškarac i žena idu simbolično u "nebesku sobu" a odatle u sobu za venčanje.
Tamo kleknu ispred oltara a osoba koja ima vlast da sve što sveže na zemlji bude i svezano na nebu, pečati brak tog para za vreme i svu večnost. Što znači ako budu u ovom životu verni svojim savezima, proći će pored anđela i ući u najveći stepen Nebeskog carstva i biti zauvek tamo gde je Bog.
Sve ove obrede i uredbe možemo da obavimo i reprezentativno i za naše preminule prece, uključujući i krštenje i dar Duha svetoga.
Iako se sve ove uredbe i obrede prepisuju samo nama, one nisu od nas poreklom. One su postojale i za vreme izvornog Hriščanstva.
Ali i u vremenu Jerusalemskog Hrama.
Mnogi apokrifni spisi, jevrejski i ranohrišćanski, opisuju takve hramske ceremonije.
"Mogu se pročitati u "The Hebrew text was published in Adolph Jellinek,
Bet haMidrasch (orig. 1938; reprint, Jerusalem: Wahrmann, 1967), 3:27-29. The English translation used here is from Raphael Patai,
The Messiah Texts: Jewish Legends of Three Thousand Years (Detroit: Wayne State University, 1988), 252-53."
Kao i u: "Though he does not discuss baptism as part of the initiation, see William J. Hamblin, “Aspects of an Early Christian Initiation Ritual,” in John M. Lundquist and Stephen D. Ricks, eds.,
By Study and Also By Faith (Salt Lake City: FARMS and Deseret Book Company, 1990), volume 1."