Učenje Jehovinih svjedoka

Da li znas razliku izmedju toga da je Armagedon blizu i da je moguc od toga da je sigurno te godine - sto nije nikada receno
Dakle nigde nije receno da ce sigurno tada biti Armagedon

Razmisli o ovome, molim te: Ako i dalje tvrdimo nesto, sto je neistina i uz to, lako se moze dokazati kao neistina, onda nailazimo na Bozije neodobravanje. Ti ovdje tvrdis da nikada nije receno da ce 1975 biti Harmagedon. Razmisli o tome. Organizacija JS nece da se o tome prica, zato je iz njihove biblioteke sklonila sve starije knjige koje su to potvrdjivale. Zato svjedoci ne mogu dobiti pravu informaciju, jer samo tamo traze, jer im je receno, da nista izvan njihove literature ne citaju. Ako hoces istinu, (a"Istina ce te osloboditi!") moras ili pitati svjedoke koji su to dozivjeli, a oni bi trebali biti sada oko 60-70 godina ili potraziti te stare knjige izdate od organizacije JS. Znaci, moze se lako dokazati i to ni cim drugim nego literaturom izdatom od samih JS. Da ne spominjemo stare Kule Strazare iz doba prije 75. Pitaj se zasto se knjiga " Life Everlasting in Freedom of the Sons of God" izdana 1966 gdje su jasno tvrdili da ce 1975 poceti Kristova milenijska vladavina i to u jesen, ne moze ucitati na internetskoj stranici jw.org, niti na engleskom niti na drugom jeziku, nego link vodi u neki komentar u kome oni "smeksavaju" i pokusavaju predstaviti to kao "mogao je doci, ali eto nije", kako je netko vec gore citirao ovaj komentar. Kao sto su sva njihova "prorocastva" izvrtali nakon sto se nisu ispunila. Neki svjedoci znaju sve ovo ali misle da nema druge bolje organizacije ili religije. Zato sute. Ali sto ako moja religija uci pogresna ucenja, i "sama ne ulazi u Bozije Kraljevstvo, a zabranjuje drugima da tamo idu"?

Da li znas razliku izmedju toga da je Armagedon blizu i da je moguc od toga da je sigurno te godine - sto nije nikada receno
Dakle nigde nije receno da ce sigurno tada biti Armagedon...
To sto su neki tako shvatili pa tako prenosili je problem tih pojedinaca
jedina cinjenica je :

to nije znacilo da mora te godine poceti Armagedon vec da je kraj blizu...
a to sto su se nieki krstili te godine pa napustili JS samo govori da nisu zbog vere se krstili

Ti si rekla da se nije prognozirao Armagedon 1975. a iz izvora Svjedoka vidimo da jeste. Da, nisu zvanično rekli 100% će biti 1975. ali dosta ljudi je u to vjerovalo a Kula stražarska se nije od te ideje ogradila već ju je prigrlila.

Ja imam neka pitanja za JS.

Na koji nacin JS odredjuju ko je u 144 000?

Ko je to u njihovoj zajednici ko odredi ko je u 144 000?

Da li neko ko ko nije JS moze da bude u 144 000?

Zasto oni koji su odredjeni da nisu u 144 000 ne mogu da uzimaju pričest?

JS poticu od 1870 godine iz Biblijskih istrazivaca koje je osnovao Carles Tejz Rasel a koji je kasnije osnovao Cionisticku Kulu Strazaru i Traktat Udrugu. Kasnije su promijenili naziv u JS. Njihov primarni cilj tada bio je propovijedati ponovni dolazak Krista 1874. Sve se moze procitati na Vikipediji.

Ma mani se Vikipedije koju drzi covek kojem nije stalo do Jehove .
Za Bozje ime u Biblijama se zna ohoho.
Evo da ne bude da pricam prazne price neke slike Holandija 1717 godine Jehova u Bibliji,dakle skoro 200 godina pre Carlsa Rasela.
Bible holandska 1717 a.JPGBible holandska 1717b.JPGBible holandska 1717c.JPG

Razmisli o ovome, molim te: Ako i dalje tvrdimo nesto, sto je neistina i uz to, lako se moze dokazati kao neistina, onda nailazimo na Bozije neodobravanje. Ti ovdje tvrdis da nikada nije receno da ce 1975 biti Harmagedon. Razmisli o tome. Organizacija JS nece da se o tome prica, zato je iz njihove biblioteke sklonila sve starije knjige koje su to potvrdjivale. Zato svjedoci ne mogu dobiti pravu informaciju, jer samo tamo traze, jer im je receno, da nista izvan njihove literature ne citaju. Ako hoces istinu, (a"Istina ce te osloboditi!") moras ili pitati svjedoke koji su to dozivjeli, a oni bi trebali biti sada oko 60-70 godina ili potraziti te stare knjige izdate od organizacije JS. Znaci, moze se lako dokazati i to ni cim drugim nego literaturom izdatom od samih JS. Da ne spominjemo stare Kule Strazare iz doba prije 75. Pitaj se zasto se knjiga " Life Everlasting in Freedom of the Sons of God" izdana 1966 gdje su jasno tvrdili da ce 1975 poceti Kristova milenijska vladavina i to u jesen, ne moze ucitati na internetskoj stranici jw.org, niti na engleskom niti na drugom jeziku, nego link vodi u neki komentar u kome oni "smeksavaju" i pokusavaju predstaviti to kao "mogao je doci, ali eto nije", kako je netko vec gore citirao ovaj komentar. Kao sto su sva njihova "prorocastva" izvrtali nakon sto se nisu ispunila. Neki svjedoci znaju sve ovo ali misle da nema druge bolje organizacije ili religije. Zato sute. Ali sto ako moja religija uci pogresna ucenja, i "sama ne ulazi u Bozije Kraljevstvo, a zabranjuje drugima da tamo idu"?

Pa za razliku od tvoje crkve ,JS su pravi cuvari stada.Pa cak i da daju pogresnu uzbunu,a cega tu ima loseg.
Sta tvoja crkva kaze kad ce Isus Hrist da pocne da vlada kao obecani Kralj ???
Tako da tih par uzbuna sto su bile, dobre su da se pokaze ko je za Jehovu Boga od srca,a ko je samo radi koristoljublja.
A da ne bude neke zabune postoje i ti stariji brojevi jos uvek i nije tako kao sto ti pises.
Poenta je da se pravi vernici zanimaju za Bibliju,pretrazuju je jer se znanje umnozava,a vreme je dokazalo da se jedno misljenje moze vremenom promeniti kako saznanje raste.
Da nisu mozda JS nekoga ubili pa cak i da su rekli da ce 1914,ili 1975 godine biti smak sveta???
Eto 1914 su se zavrsila vremena neznabozaca ,tj 7 vremena po danilovom prorocanstvu,
a sta se zavrsilo 1975???
Hajde kao strucnjak za prevare JS,napisi sta je to strasno za 1975?,jel to sto se navrsilo 6 biblijskih milenijuma i sto smo usli u 7???To je nebitno?
I da cujem o cemu se to cuti???

Kako nema ništa lošeg u nizu pogrešnih proročanstava? To je jasan znak nepouzdanosti učenja.

Kako nema ništa lošeg u nizu pogrešnih proročanstava? To je jasan znak nepouzdanosti učenja.

Ne postoje pogresna prorocanstva sva prorocanstva su od Boga u Bibliji.
nepouzdano je tvoje shvatanje
Ucenje je Biblijsko i nikada nije manjeno.
A prorocanstva se mogu razumeti tek kada se ispunjavaju...

Rani lideri Jehovinih svjedoka su dosta puta računali datume i svaki put su omašili. Znači nepouzdani su.

Rani lideri Jehovinih svjedoka su dosta puta računali datume i svaki put su omašili. Znači nepouzdani su.

Svako ima pravo da tumaci Bozja prorocanstva ...
Bitno da znamo da su ona sigurna i da ce se ispuniti
nebitno kada
Vera nam ne zavisi od toga nego od Bozjih ucenja a ona nisu nikada menjana.
dakle nisu nista omasili ☺
Mi ne sledimo ljude nego Boga, Bozju rec...
Tako da nasa vera se temelji samo na Bozjoj reci a ne na ljudskim previdjanjima.

Tako je. Svako neka tumači ali se tumačenja onda mogu pokazati kao bolja ili lošija.

Ne postoje pogresna prorocanstva sva prorocanstva su od Boga u Bibliji.
nepouzdano je tvoje shvatanje
Ucenje je Biblijsko i nikada nije manjeno.
A prorocanstva se mogu razumeti tek kada se ispunjavaju...

Ti si sada prebacila krivicuc na drugoga "Nepouzdano je tvoje shvatanje".

Kao sto smo videli, nepouzdano je bilo vase tumacenje. Ali ok, idemo dalje. Neki hrisani su cekali Hrista na kraju prvog mileniuma, neki kasnije. Ljudi bi zeleli da On dodje sto pre. Ali ako je nesto pogresno, treba to priznati.

Ja sam postavio neka pitanja u vezi 144000. Ako je moguce odgovor, ako ne, nikom nista.

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Ti si sada prebacila krivicuc na drugoga "Nepouzdano je tvoje shvatanje".

Kao sto smo videli, nepouzdano je bilo vase tumacenje. Ali ok, idemo dalje. Neki hrisani su cekali Hrista na kraju prvog mileniuma, neki kasnije. Ljudi bi zeleli da On dodje sto pre. Ali ako je nesto pogresno, treba to priznati.

Ja sam postavio neka pitanja u vezi 144000. Ako je moguce odgovor, ako ne, nikom nista.

Nismo videli to ti tako shvatas.
Cinjenice govore drugacije.
Sva prorocanstva su od Boga i pouzdana... i nase tumacenje je pouzdano jer je uz pomoc Bozjeg Svetog duha.
A mi ih mozemo tumaciti, Bog nam ih je zato i dao...
i iscekivati njihovo ispunjenje...
Dakle Jehovini Svedoci se drze samo iskljucivo Bozje reci koja je pouzdana.

Bitno je biti budan u duhovnom smislu - na taj nacin se ceka Hrist...
Oni koj icekaju ispunjenje Biblijskih prorocanstava imaju jaku veru
umesto onih koji ih zanemaruju...

Nisam videla to u vezi 144000. Sad cu naci

Ja imam neka pitanja za JS.

Na koji nacin JS odredjuju ko je u 144 000?

Ko je to u njihovoj zajednici ko odredi ko je u 144 000?

Da li neko ko ko nije JS moze da bude u 144 000?

Zasto oni koji su odredjeni da nisu u 144 000 ne mogu da uzimaju pričest?

Evo nasla sam...

JS ne odredjuju ko je u 144000 to Bog odredjuje.
To su izabrani od Boga, Bog ih svojim duhom bira.
I Njima duh svedoci da su oni izabrani...

Pricesce je crkva izmislila
JS obelezavaju Gospodovu veceru kada se uzimaju simboli vina i hleba
i njih uzimaju samo pomazani hriscani znaci oni koji spadaju u tih 144000.
Jer oni kao Hrist imaju nebesku nadu vaskrsenja.
Gde dobijaju nakon smrti besmrtnost...
Oni vladaju zajedno sa hristom na nebu...
Prvi izabrani od 144000 su Hristovi apostoli... hriscani 1 veka ...

Nismo videli to ti tako shvatas.
Cinjenice govore drugacije.

Činjenice jasno govore da Jehovini svjedoci i njihovi neposredni prethodnici imaju niz profulanih datuma.

Sva prorocanstva su od Boga i pouzdana... i nase tumacenje je pouzdano jer je uz pomoc Bozjeg Svetog duha.

Pa ne vidi se ta pouzdanost.

A mi ih mozemo tumaciti, Bog nam ih je zato i dao...
i iscekivati njihovo ispunjenje...

A Bog jasno kaže da ne računamo. Nije naše da znamo datume koje je Otac ostavio u Svojoj vlasti. Zašto onda Svjedoci stalno nešto računaju?

Pricesce je crkva izmislila
JS obelezavaju Gospodovu veceru kada se uzimaju simboli vina i hleba
i njih uzimaju samo pomazani hriscani znaci oni koji spadaju u tih 144000.

"A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ako ne jedete tijela sina čovječijega i ne pijete krvi njegove, nećete imati života u sebi.
Koji jede moje tijelo i pije moju krv ima život vječni, i ja ću ga vaskrsnuti u pošljednji dan:
Jer je tijelo moje pravo jelo i krv moja pravo piće.
"

Hajdemo da se preselimo u nas vek.
Jehovini Svedoci ocekuju kraj ovoga sistema kako je prema Bibliji
i iscekuju Armagedon
i nema nikakvog datuma.

To ne moze smetati u veri vec je izraz jake vere ako u duhovnom smislu vidimo kraj blizu..
i Bog kaze kraj je blizu.

Ne možemo ignorisati da je jedno od vjerovanja Svjedoka da je Hristos došao opet 1914. ili tako nešto.

Ne možemo ignorisati da je jedno od vjerovanja Svjedoka da je Hristos došao opet 1914. ili tako nešto.

Jeste 1914 a ne to kako ti shvatas.
Isus je od 1914 Kralj na nebu Bozje Vladavine i od 1914 pocinju poslednji dani ovog sistema.
To je sve izracunato na temelju Biblije. i to je Tacno.
Dakle nije nagadjanje...
Isus nije tada dosao da sudi to se tek ocekuje vec je to njegova prisutnost kao Vladara na nebu

Jeste 1914 a ne to kako ti shvatas.
Isus je od 1914 Kralj na nebu Bozje Vladavine i od 1914 pocinju poslednji dani ovog sistema.
To je sve izracunato na temelju Biblije.
Dakle nije nagadjanje...
Isus nije tada dosao da sudi to se tek ocekuje vec je to njegova prisutnost kao Vladara na nebu

Eto opet računanja. Ne znam šta je toliko nejasno u tome da nije na nama da računamo. Apostoli nisu računali. Naravno da niko nije vidio niti osjetio taj dolazak 1914.

Eto opet računanja. Ne znam šta je toliko nejasno u tome da nije na nama da računamo. Apostoli nisu računali. Naravno da niko nije vidio niti osjetio taj dolazak 1914.

Da Biblija nam daje tu godinu 1914.
Apostoli nisu ocekivali kraj sistema
Naravno da su mnogi videli i osetili dolazak Hrista kao Kralja
njegovi podanici

Tu godinu daju vaša računanja. Ne poistovjećujte to sa Biblijom. Uostalom kakav je kraj sistema počeo 1914?

Nazad
Vrh