Coffee Chat

Kada bi shvatili da odnos i uvjerenja koja imate prema novcu i bogatstvu, je samo preslika dijela vas samih koja ima korijene u aspektima Boga koji je darežljiv i daruje u izobilju svoju djecu. Promijenio bi se vaš stav prema ekonomiji i novčanim sredstvima.
1000004832.jpg

Nece ovdje biti zivahne rasprave dok ne dovedemo neke sotonjare.

Nece ovdje biti zivahne rasprave dok ne dovedemo neke sotonjare.
Teško oni se drže zatvorenih sektaških krugova više vole djelovanje u živo kao također konkretno nego li skriveno pisati po internetu i forumima. Možemo ih vidjeti glavne likove pri centrima moći kao što je politika, filmovi, muzika, pojedini visoko plaćeni sportovi pojavljuju se na mainstream medijima. Oni su više kultno usmjereni nego religijski.

Ja liježem u krevet na spavanje svaki dan oko 8 ili pola 9 u večer po prirodi se budim u 3 u noći umjesto navijanja sata tako svaki dan. Dok drugi spavaju teškim snom u međuvremenu do polaska na posao kada će odgađati budilnik do u zadnju minutu. U vremenu od 3 do 5 sati u jutro ja radim na sebi čitam, učim, istražujem što je potrebno za razvoj i unapređenje životnog statusa, pripremam se za dnevne aktivnosti. Ako imam više vremena onda šetam sat vremena u jutro. Nikakav ekstremni sport u rano jutro nije poželjno raditi.
1000004967.jpg

Šta je zapravo siromaštvo? Ovaj kratak razgovor će vam to otkriti!
Siromah upita mudraca:

– Zašto sam toliko siromašan?

Mudrac: – Nisi naučio da daješ.

Siromah: – Kako mogu da dajem kad nemam ništa?

Mudrac: – Imaš nekoliko stvari:

LICE kojim možeš dati OSMEH,
USTA kojima možeš dati MUDROST I UTEHU drugima,

SRCE koje možeš OTVORITI za DRUGE,
OČI kojima možeš POSMATRATI DOBRO u drugima,

TELO koje možeš upotrebiti da POMOGNEŠ drugima.
Ti, zapravo, uopšte nisi siromašan,

SIROMAŠTVO DUHA JE PRAVO SIROMAŠTVO.

888 Portal, Kapije i manifestacija vrijednosti bogatstva kao Božji blagoslov. 1000005042.jpg

SIROMAŠTVO DUHA JE PRAVO SIROMAŠTVO.
Siromaštvo Duha ne može biti njegovo stanje, to bi bilo isto kao reći da je Kreator univerzuma siromašan i nema što za dati svojoj djeci to jeste da ih ne može blagosloviti. Jer Duh jeste beskrajno moćni aspekt svakog životnog oblika, ali se njegov potencijal ne manifestuje istom mjerom kod svakog živog bića, sve ovisi koliko smo uznapredovali na svom putu sinkronizacije i ascendiranja u stvarnosti koju proživljavamo.

Treba da ispraznite sebe od sebe, da bi primili nasto novo.
Takvo je moje vidjenje onoga 'siromasni duhom'

Noćas sam sanjao da razgledam na kiosku lutrije srećke i vidim srećku sa likom Smijućeg Buddhe na njoj piše broj 40, porazgovaram sa prodavačicom kupim Bingo i neku posebnu Loto srećku kaže mi prodavačica da držim Loto u novčaniku kao ček dok ne bude izvlačenje.

Kakav je ovo, pobogu, kršćanski forum na kojem sudionici nemaju što za reći o smrti jednog i izboru drugog pape i na kojem jedini koji pišu su jedan mormon i jedan budista?!

Nazad
Vrh