Coffee Chat

Hm, ja stvarno ovo ne razumijem.

Placas clanarinu u teretani, ali ne vjezbas. Nego se tusiras u teretani, jer... neces da se tusiras kod kuce, da ne bi morao cistiti (sto, kupatilo?) ili placati nekog drugog da cisti (cijeli stan ili samo kupatilo?)... :rolleyes:

Pa je l' se to isplati? Placati teretanu 40 EUR da bi se tamo isao svaki dan istusirati?!
Kako kome... nekom se isplati, nekom ne...
Da li ti čistiš svoje kupatilo? Ako ne, onda možda možeš shvatiti...
I sta je to "whey"... ja mora da sam jako ostario :oops:
Proteini...

Da li ti čistiš svoje kupatilo?
Pa naravno. Ne samo kupatilo, nego i cijelu kucu i okucnicu.

Ja sam stari meditant, volim velike, ravne i ciste plohe ko' u zen samostanu.

Cistoca i energija su prirodno ispoljenje prosvjetljenog uma. Meni nije tesko kositi travu, cistiti kupatilo, usisavati tepihe, cijepati drva, prati sudje, cistiti paucinu... to ja sve pjevajuci.

Pa naravno. Ne samo kupatilo, nego i cijelu kucu i okucnicu.

Ja sam stari meditant, volim velike, ravne i ciste plohe ko' u zen samostanu.

Cistoca i energija su prirodno ispoljenje prosvjetljenog uma. Meni nije tesko kositi travu, cistiti kupatilo, usisavati tepihe, cijepati drva, prati sudje, cistiti paucinu... to ja sve pjevajuci.
Fora...

Čekaj, jel to možda zato što si u prošlom životu bio žena? Ajde, šalim se, neka, neka...
Ja bih reko' da su rad, red i disciplina prirodna ispoljenja uma... svakog celjadeta koje ima razvijenu disciplinu u zivotu pa bio to vojnik ili yogin. Meni nije nista tesko, a volim i cistocu.

Izbori se za mir...budi kao Senka..
😁
😂
😂
😂

1754858639215.png

Samo tri osobe u povijesti čovječanstva uspjele su hodati po vodi: Isus, Petar i Anselmo iz Meksika. Sliku ima samo Anselmo...
1755543276390.png

Psi su se trebali natjecati s gepardom, a cilj je bio otkriti tko je brži.
Svi su bili iznenađeni kada se nakon starta gepard nije pomaknuo sa svoga mjesta. Koordinatora utrke, stručnjake za životinje pitali su što se dogodilo?
Njegov odgovor nakon što je vidio ovu fotografiju:
"Ponekad je pokušaj dokazivanja da si najbolji uvreda samom sebi."
Ne moramo se spustiti na razinu drugih da bismo pokazali da smo jači."
Dobro razmislite i uštedite energiju za ono što je korisno i vrijedno...
Gepard koristi svoju brzinu u lovu, a ne kako bi psima dokazao da je brži ili jači...
NE gubite vrijeme i snagu da se dokazujete drugima, koristite ih za važnije stvari!
(Nepoznat autor)

1756497350833.png

Ovaj 26-godišnji mladić, Medžid, iz Kosova, prolazeći ulicom u Ženevi, ugledao je dim koji izlazi iz stana i čuo ženu koja doziva pomoć. Šezdesetogodišnja Srpkinja, Ivana, iznenada se našla u plamenu i nije mogla da pobegne iz svog stana.
„Neko je vikao sa balkona, dim je izlazio iz prozora dole. Podigao sam roletne i ušao. Bilo je toliko dima da nisam mogao da nađem nikog. Izašao sam da udahnem, vratio se, i uspeo da odvučem Ivanu do prozora, ali nisam mogao da je izvučem. Komšija mi je dao mokru krpu, ponovo sam ušao i izvukao je napolje.“
🔥

Medžid, Albanac sa Kosova, nije ni trenutak razmišljao o verama, nacionalnostima ili bojama kože. Njegovo jedino razmišljanje bilo je da pomogne osobi kojoj je pomoć bila najpotrebnija.
❤️

Nakon što je završio u bolnici zbog zadobijenih opekotina, novinari su ga pitali da li zna da je žena koju je spasio Srpkinja. Njegov odgovor bio je jednostavan i pun ljudskosti:
„Ništa ne bi promenilo ni da sam to znao. Nisam ni razmišljao. Trebalo je spasiti život – srpski ili albanski, svejedno je.“
🌍

Medžid je pokazao svetu ono najlepše u čoveku – hrabrost, nesebičnost i ljubav prema životu, bez obzira na sve razlike. On je pravi heroj.
👏

1756926961738.png

Preuzeto sa facebooka

Nazad
Vrh