Coffee Chat

Piramida nesto posustaje, zabrinut sam za njega.

Kako Sam Naučio Da Gledam Svoja Posla:
Šetao sam se pored mentalne Bolnice jednog dana, kad svi pacijenti su u sav glas vikali "13....13....13....13..."
Ograda je bila velika da bi se videlo šta se dešava preko, medjutim video sam malu rupicu na jednoj od dasaka na ogradi, tako da sam pogledao kroz da vidim šta se dešava.
Neka budala me sa stapićem ubola u oko, kad odjedamput svi su počeli vikati "14....14....14....14....14"
Gledaj svoja posla!!!

I eto ga 500 postova iza mene!!!! Jeeeeej!!!!

Inače ima jako čudna priča kako sam pozvan ovdje. Naime ja sam član foruma o profesionalnom hrvanju tj. kečerima gdje smo neki članovi drugi i ja a među tim drugim članovima je bio i Lovac Istine tj. HunterDX tamo pisali o Religiji. I administrator je izgleda naletio na to prilikom pretraživanja interneta i pozvao nas dvojicu ovdje. Ja sam na prvu bio zatečen i bio sam u fazonu "jel realno" i nisam htio odmah doći. Prije svega jer sam mislio da je ovo neki rimokatolički forum i bojao sam se da nema onih turbokatolika. Onda je prošlo neko vrijeme i admin me opet pozvao i rekao evo Huntera tamo i ja vidim stvarno Hunter. Onda sam se i ja prijavio.

Prvo što sam primjetio jeste da ovo nije rimokatolički forum hahaha i da sam u manjini. I šta ja znam krenuo sam pisati od tada i bio sam 7 dana aktivan u fullu. 220 postova sam napisao. I bilo je tu jakih rasprava u tih 7 tama. Čista vs nečista hrana sa robivekom, Da li je Marija imala još djece sa robivekom i Lovcem, Trojstvo sa Lovcem, Dva svjedoka sa robivekom i Glasnikom itd. Onda sam morao uzeti pauzu jer sam shvatio da mi oduzima vremena od spremanja ispita.

Pa sam se odlučio ipak opet ulogovati i vidjeti šta ima i početi opet pisati prošli petak. I odmah su tu nastale nove rasprave. Čista vs nečista hrana II sa robivekom, Subota vs nedjelja sa robivekom i blogerom, Bezgrešno začeće Bogorodice sa robivekom, Sveštenstvo sa robivekom i Glasnikom, Sigurnost spasenja sa biblijskom pa malo opet i o Trojstvu sa Lovcem. Onda sam malo pisao i o islamu sa Jakeom i eto me na 501 poruci. Nadam se da su kvalitetne jer se stvarno jesam trudio da budu i da ja, koliko to ja mogu, predstavim pravoslavno učenje. Ja nisam bogoslov, ja se ne bavim teologijom, ja sam budući pravnik, učenje o Crkvi i vjeri je meni samo hobi tako da moje poruke ne uzimajte kao stav Pravoslavne Crkve hahahha.

Inače iscrpio se jesam pišući jer sam morao guglati i čitati svetootačku literaturu, pa onda prevoditi sebi dijelove tekstova sa jezika koje ne znam, pa sam gledao gramatiku hebrejskog, pa sam guglao hiljadu puta Sv. Pismo, pa sam tražio kako idu stihovi na hebrejskom i grčkom. Uglavnom dao sam se ali nije mi mrsko.

Zabavno je ali dajte nabavite mi ispomoć. Bijem hiljadu bitaka ovdje. बाइबिल

I počnite gledat wrestling. Pogotovo kompaniju Stardom.

I eto ga 500 postova iza mene!!!! Jeeeeej!!!!

Inače ima jako čudna priča kako sam pozvan ovdje. Naime ja sam član foruma o profesionalnom hrvanju tj. kečerima gdje smo neki članovi drugi i ja a među tim drugim članovima je bio i Lovac Istine tj. HunterDX tamo pisali o Religiji. I administrator je izgleda naletio na to prilikom pretraživanja interneta i pozvao nas dvojicu ovdje. Ja sam na prvu bio zatečen i bio sam u fazonu "jel realno" i nisam htio odmah doći. Prije svega jer sam mislio da je ovo neki rimokatolički forum i bojao sam se da nema onih turbokatolika. Onda je prošlo neko vrijeme i admin me opet pozvao i rekao evo Huntera tamo i ja vidim stvarno Hunter. Onda sam se i ja prijavio.

Prvo što sam primjetio jeste da ovo nije rimokatolički forum hahaha i da sam u manjini. I šta ja znam krenuo sam pisati od tada i bio sam 7 dana aktivan u fullu. 220 postova sam napisao. I bilo je tu jakih rasprava u tih 7 tama. Čista vs nečista hrana sa robivekom, Da li je Marija imala još djece sa robivekom i Lovcem, Trojstvo sa Lovcem, Dva svjedoka sa robivekom i Glasnikom itd. Onda sam morao uzeti pauzu jer sam shvatio da mi oduzima vremena od spremanja ispita.

Pa sam se odlučio ipak opet ulogovati i vidjeti šta ima i početi opet pisati prošli petak. I odmah su tu nastale nove rasprave. Čista vs nečista hrana II sa robivekom, Subota vs nedjelja sa robivekom i blogerom, Bezgrešno začeće Bogorodice sa robivekom, Sveštenstvo sa robivekom i Glasnikom, Sigurnost spasenja sa biblijskom pa malo opet i o Trojstvu sa Lovcem. Onda sam malo pisao i o islamu sa Jakeom i eto me na 501 poruci. Nadam se da su kvalitetne jer se stvarno jesam trudio da budu i da ja, koliko to ja mogu, predstavim pravoslavno učenje. Ja nisam bogoslov, ja se ne bavim teologijom, ja sam budući pravnik, učenje o Crkvi i vjeri je meni samo hobi tako da moje poruke ne uzimajte kao stav Pravoslavne Crkve hahahha.

Inače iscrpio se jesam pišući jer sam morao guglati i čitati svetootačku literaturu, pa onda prevoditi sebi dijelove tekstova sa jezika koje ne znam, pa sam gledao gramatiku hebrejskog, pa sam guglao hiljadu puta Sv. Pismo, pa sam tražio kako idu stihovi na hebrejskom i grčkom. Uglavnom dao sam se ali nije mi mrsko.

Zabavno je ali dajte nabavite mi ispomoć. Bijem hiljadu bitaka ovdje. बाइबिल

I počnite gledat wrestling. Pogotovo kompaniju Stardom.

Drago mi je sto ti nije dosadno ovde na forumu i odmah da ti na samom pocetku kazem da si,bar po meni licno,zaista dobar diskutant koji svim snagama brani svoje verovanje cak i tada kad je jasno da ides "golim rukama na tenkove koje poddrzava snazna avijacija".
To je za postovanje i licno se pitam koliko bi snaznije nastupao tek kada bi trebao braniti Biblisku istinu nakon sto je budes prihvatio onakva kakva jeste...to sto si buduci pravnik ti samo jos vise daje logistiku u tvom "ratovanju".

Trenutno je po meni ogroman iskorak u dobrom smeru to sto si bio motiviran da istrazujes ovu tematiku i to onako kako zaista treba - koristeci ozbiljne prevode kojih ima na netu,kao sto su oni sa linka kojeg sam postavio .
I produzi tako - bori se za svoje stavove i istrazuj kako bi pobio ono sto ja iznosim kao i svaki drugi forumas koji ima slican nastup - citirajuci Bibliju...verujem da ces upravo na taj nacin saznati dali je zaista Bibliska istina ona koju propovedas ili mozda ona koja jeste zapisana u Svetom Pismu...jer mozda sam ja u zabludi i propustam nesto sto mislim da znam pa ce mi svi ti nasi dueli pomoci da revidiram svoje stavove i uputim se u pravi smer a mozda si to ti...ne bih da prejudiciram nego te samo jos jednom pozivam da temeljno istrazujes Sveto Pismo,koliko god budes imao vremena za taj "luksuz"...

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Zaista forum jeste koristan da neko testira svoju vjeru ali i svoje znanje. Činjenica je da se ja u životu nikad nisam susreo ni sa adventistom ni sa Svjedokom a realno ni sa protestantom. Tako da je zanimljivo vidjeti šta druge grupe imaju reći. Ja ne pretendujem na to da nekome mijenjam stavove, to je nemoguće preko foruma a ako je neko stvarno duboko uvjeren u to što vjeruje nemoguće je i van foruma. Ali je interesantno diskutovati a i jača mi vjeru ako mogu naći kontraargument ili ako krenem dublje istraživati tematiku. Mada ajde još se ovdje nismo dotakli nekih drugih tema.

Zabrinut sam za Piramidu. Nestao je s foruma. Da nije otisao u kakvu skolu stranih jezika?

322379587_957025035658422_5483848598179815702_n.jpg

Nazad
Vrh