Nemušta komunikacija je sasvim u redu, ali Otac itekako sluša riječi svoje djece. Sluša čak i kad smo nesuvisli od onog "monkey mind-a" karnalnog umovanja. Sva sreća te dijelove zanemari, kao i svaki roditelj što se nasluša gugu gaga i cika dreka malecnih. Ali rastemo, rastemo mi... evo, već znamo nešto i govoriti. Pomisli srca duha. Nakane srca duha.
Srca Božje djece su uvijek otvorena svome Ocu. Svak to zna. Uvijek otvorena, nikad zatvorena.
Kad emocije klonu - Duh je taj koji podiže.
K tome, Otac uvijek sluša riječi svoje djece i svakim dobrom obdaruje svoju djecu. Jer emocije su dio uma (znam da nije jasno: naši mentalni govori su verbalizirane emocije), i dio su jednog istog [COLOR=hsl(30,75%,60%)]"srca" kojega Bog poznaje sve pomisli i nakane jednako.[/COLOR]
Molitva nije samo razgovor i komunikacija. Molitva je interakcija upotpunjenja harmonične rezonancije, druženje, boravljenje, prebivanje - bivanje - pa i zajedništvo - "ja i Otac smo jedno". ECHAD. U Kristu - zauvijek: Vječno Evanđelje.
Direktna komunikacija se ostvaruje kroz to iznad: harmoničnu rezonanciju - budite sveti kao što je svet Otac naš na nebesima. Bog je Ljubav. Bog je Svjetlost i u njemu nema ni trunke tame niti sjene previranja.
Ali da, dakako da On "iščitava" naše emocije - i mi ih možemo iščitati: emocija je šta god se uzdiglo i postavilo na mjesto VJERE I LJUBAVI. Stoga: čeznite za Njim.
Onu puno ozbiljniju stvar - moj identitet, pak, za razliku od opet istog Alana - ja ne mogu izreći, jer je na neki način tajna: moj život je skriven s Kristom u Bogu, i tko god je tamo poznaje ga i ja njega/nju. Drugim riječima - pa već sad smo pozvani na to da NISMO više "karnalni" - poslije ovoga "transmigriramo" TAMO gdje smo sad skriveni.
Pozdrav Qala, hvala na postu
Definitivno se slažem s nekim od stvarima koje govoriš (nadam se da možemo na ti, ako ne, slobodno kaži), ali isto tako mislim da se u nekim stvarima razilazimo. Pokušati ću ukratko napisati gdje.
Svakako da Bog sluša i vidi naše misli, ali ono što sam ja mislio je da ne reagira na njih, u smislu direktne komunikacije. Onako kako sam ja naučio i iskusio dosad je da Bog komunicira direktno sa svom svojom djecom kroz emocionalnu transakciju, a emocija koju On odašilje je uvijek ljubav. Pitanje je jesmo li mi otvoreni da primimo tu Veliku ljubav ili ne, i tu sad dolazimo do neslaganja. Smatram da velika većina ljudi nije otvoreno za Boga, što se srca tiče. Ovo je stvar slobodne volje koju nam je Bog dao na dar. Bog je najmoćnije biće u postojanju, koje ima sve što može poželjeti, osim jedne stvari koju također ne kontrolira, našu slobodnu volju. Ono za čime Bog žudi jest naša ljubav, a mi smo slobodni u odluci želimo li ju dati ili ne. Prvi ljudi, imena Amon i Aman su imali taj izbor gdje im je Bog ponudio svoju ljubav, no oni su ju odbili i odlučili ići putem samo-pouzdanosti(dopadnosti) što je rezultiralo "padom". Mnogo ljudi nikada nije otvorilo srce Bogu, a neki su imali periode u životu gdje jesu. Kada bismo stalno imali otvoreno srce za Boga, što se dešava kada postanemo Jedno s Bogom, tada bismo konstantno bili željni i otvoreni za primanje Njegove ljubavi, a to je nešto što definitivno nisam vidio kod ljudi. Većina nas blokira i "čuva" srce od Boga, iz mnogo razloga, poput straha, sumnji, manjka želje i vjere, ljutnje, arogancije, itd...Kada otvorimo svoje srce Bogu, tada nam On može direktno dati i pomoći, no to mora biti ekspresija naše slobodne volje, u protivnom bi to bilo nametanje, a ljubav se nikada ne nameće na silu.
Kada smo u stanju blokade, Bog ne može direktno komunicirati s nama, jer mi to ne želimo, pa stoga koristi druge mehanizme kako bi "došao" do nas. To mogu biti drugi ljudi, bilo živi, bilo preminuli, situacije, životinje, supstance, Božji zakoni itd...On ima doslovno cijeli svemir na svome raspolaganju kako bi došao do nas i na ljubavan način rastvorio naše otpore i pobune.
Mislim da imamo donekle drugačiju definiciju emocija, za mene je to energija u pokretu, koja se manifestira u duši, ali njezino djelovanje nadilazi dušu i "zrači" u cijeli svemir i utječe na sva živa i neživa bića. Što se tiče "podizanja" kod manjka energije, mislim da postoji određeno neznanje kod kršćana o utjecaju i djelovanju duhova, ljudi koji su živjeli na Zemlji, a sada su u duhovnom svijetu. Oni nam mogu davati, ali i oduzimati energiju, kroz određene emocionalne rane koje imamo, a nismo ih iscjelili. Sveti Duh nije osoba, već instrument kojim Bog prenosi svoju ljubav u dušu, on je poput kanala kroz koji ta ljubav teče. Još se zove i Duh Istine jer kako bi ljubav tekla od Boga prema nama mora biti zadovoljen uvjet istine, mi moramo biti u stanju istine, iskrene žudnje za njome.
Slažem se u vezi molitve kako si opisala, to je rezonancija, i mi smo ti koji se moramo dovesti u rezonancu s Njim, primiti u sebe dio Njegove supstance kako bismo mu se približili, te kako bi se naša priroda, narav i karakter promjenili i postali nalik Njemu, ne samo na sliku, već i na supstancu.
Ne znam jesam li u potpunosti shvatio zadnji pragraf, ali mislim da kod Boga nema tajni i da je On napravio da sve bude transparetno, ali da bismo mogli vidjeti treba nam svjetlost. Ovdje na Zemlji nam je svjetlost dana automatski, no u duhovnom svijetu je za svjetlost potreban osoban razvoj u ljubavi, što više ljubavi imamo u sebi, to više i bolje možemo vidjeti stvarnost, sebe i druge. U kršćanstvu, ali i u drugim vjerama, poput New Age-a, postoji određena zbunjenost što točno Krist znači i kakvo je to stanje. To sam opisao u nekim od prošlih postova detaljnije, ali ukratko, vjerujem kako je to stanje u koje svatko od nas može ući, kroz proces "ponovnog rođenja", koje je proces u koji ulazi željna duša koja od Boga direktno prima ljubav i istinu, do točke u kojoj se transformira u novo biće, Božansku dušu, tada duša postaje Krist. Poput gusjenice koja prolazi metamorfozu i postaje leptir.
Što se tiče AJ-ovog identiteta, on tvrdi da je Isus iz prvog stoljeća, (još nije Krist jer ponovno prolazi kroz proces dolaska u to stanje) i prema svim dokazima i osobnom iskustvu učenja, ja mu vjerujem.
Ne znam koliko sam toga uspio prenijeti, nadam se da će pomoći.
Pozdrav i sve najbolje želim!
P.S. I ja mogu puno pisati/pričati tako da suosjećam, ali ne mogu si pomoći