Divine Truth (Božanska Istina)

• Pokretač teme Pokretač teme Cloud
  • Datum početka Datum početka
Ja dotad nisam vjerovao da je Bog entitet, nego sam imao vjerovanje da je Bog energija ili da smo mi svi dio Boga, no određena iskustva s Bogom su mi pokazala kako su to bila pogrešna uvjerenja.
svi njuejdzeri prave slicne greske, pojedini tek uvide da je judeo-hriscanstvo licnosna religija, pa se prilepe raznim entitetima, za inoverne postajuci predmet podsmeha
Mogu obojica biti sretni da tamo po Australijama varaju ljude, jer da su kod druga Putina... vec bi odavno bili u kaznjenickoj koloniji na preodgajanju!
aha, znaci promenio si misljenje
ja sam video izraz lica na videu, i rekoh sebi - ovoj faci ne bi poverovao ni u ludilu
onda nema potrebe da se ovo raskrinkava? prozreni su da varaju, a dok su na 1. strani ismevali hriscanstvo bili su ti zanimljivi,. tek kada smo stigli do budizma onda si se osvestio sa kakvima imamo posla

Zadnje uređeno:
primiti Istinu o sebi, svemiru, zakonima svemira, Bogu, itd... Bitno je napomenuti da ova transformacija nije instant, već je proces za koji treba vremena, truda i želje
a podnaslov:
Lažna doktrina svetog trojstva
?
dangubis, a i nama krades vreme za dzabe

trebalo je samo drzati se svemira, transformersa, i tako njuejdza, a ne trpati se u raskrinkavanje doktrina istorijski znanih nam antitrinitaraca

i to je ono što je ono što je nazvao "The Narrow Way", put rasta u ljubavi prema Bogu, do postizanja Jednote s Bogom. Tek nakon što je postigao to stanje je mogao liječiti, tj. Bog je kroz njega bio taj koji je liječio, a on je bio samo njegov instrument.
zasto uzak put nije preveden? zato sto bi neko pronasao kontekst, a ovo je ocit pokusaj varanja

Pozdrav svima! Ovu temu sam nedavno napravio na forumu.hr gdje me je netko odavde pozvao da ju i ovdje objavim. Nisam siguran gdje je pravo mjesto jer se ne radi o religiji ni o duhovnosti kakva se danas(a i već dugo) većinom prezentira na planetu, a sadrži određene istine koje se mogu pronaći u religijama i duhovnim pravcima. Moj stav je kako u religijama ima istine, ali isto tako i dosta grešaka, nepotpunih informacija i distorzije istine, što iz ljubavnih, a što logičkih aspekata. Mislim da je ovo prilično važna tema, pogotovo za kršćane, ali sam isto tako svjestan da je prilično konfrontirajuća i onako "out there". Tema je vezana za ono što smatram pravom duhovnošću, a to je rast i razvoj u ljubavi i istini, kroz osobni odnos s Bogom gdje od Njega primamo Ljubav i Istinu direktno. Taj razvoj uključuje stvari poput morala i etike, u svakom segmentu života.

Ukratko o meni, od rane dobi istražujem duhovnu tematiku, alternativnog liječenja, metafizike, emocionalni razvoj, New Age i slično te sam krajem 2016. "slučajno" naletio na youtube kanal dvoje ljudi, Alan John Miller i Mary Luck iz Australije, koji tvrde da su Isus i Marija Magdalena iz prvog stoljeća. Tvrde da uče Božansku Istinu (Divine Truth) koja je objektivna (apsolutna) istina o Bogu i svemiru. Prvotno sam bio šokiran, u sumnji i nevjerici, ali sam odlučio poslušati što imaju za reći. Ubrzo sam otkrio da imaju ogromnu biblioteku sadržaja na kanalu, više od 2000 sati videa, brojne audio snimke, pisane eknjige i dokumenti. Slušajući u početku sam bio prilično uznemiren i nije mi se sviđalo gotovo ništa od onog što su podučavali, jer se kosilo sa svim moji poimanjem svijeta i duhovnosti. Bio sam dosta duboko u New age vjerovanjima za koje priznajem da nisam uložio dovoljno analize, razuma i iskustva kad sam ih prihvaćao, više sam ih uzimao zdravo za gotovo. To je bila važna lekcija koju sam naučio. Iako sam bio prilično konfrontiran, sve što su prezentirali je bilo jako logično, detaljno, koherentno, vrlo ljubavno i sve se sistematično uklapalo u veću sliku. U kratkom roku sam dobio odgovore na gotovo sva pitanja koja sam imao veći dio svog života, pitanja koje nisam nigdje prije čuo toliko jasne i precizne odgovore. Uz to su ponudili određene praktične eksperimente koje svatko može isprobati kako bi se sami uvjerili je li to što prezentiraju istina. Neke od tema koje su obrađene su: Bog, odnos s Bogom, Božji zakoni, duša, kako duša funkcionira, srodne duše, ljubav, emocije, grijeh, kako nastaju bolesti, duhovi, kako funkcionira duhovni svijet, itd...

Ubrzo sam započeo eksperimentirati s nekim od tih stvari i počele su se događati nevjerojantne stvari. Ja dotad nisam vjerovao da je Bog entitet, nego sam imao vjerovanje da je Bog energija ili da smo mi svi dio Boga, no određena iskustva s Bogom su mi pokazala kako su to bila pogrešna uvjerenja. Jedna od glavnih poruka DT učenja je da je Bog biće s kojim možemo imati osobni odnos kroz izmjenu emocija, tj. da možemo od Boga primiti Njegovu substancu ,Božju ljubav, u našu dušu, što nas čini ljubavniji, sretnijim, iskrenijim, življim, neustrašivim, zdravijim, strastvenijim ljudskim bićem, te da možemo primati sve više i više te Velike ljubavi u sebe (postoje određeni uvjeti primanja) te kada ju primimo u dovoljnoj količini, transformirati se iz normalne ljudske duše u Božansku ljdusku dušu, gdje više nismo samo Božje dijete na sliku, već i po supstanci. To ne znači da smo mi Bog, nego da smo u potpunom skladu i reflektiramo Njegovu ljubav savršeno. To je ono što je Isus nazvao "ponovno rođenje" a pogrešno je shvaćeno kod kršćana. To je ponovno rođenje duše, kroz primanje Božje ljubavi. Uz ljubav, primamo i Istinu.

Iako AJ tvrdi da je Isus, on ne tvrdi da je Bog, već govori kako on to nikada nije ni tvrdio, nego je to dodano u Bibliju kasnije ,kako bi ga usporedili ostalim "božanskim" mitskim osobama te su dodali i neka čuda koja nije radio. Ono što je govorio u prvom stoljeću je to kako je postigao "ponovno rođenje", on je bio prvi čovjek koji je otkrio ovaj odnos s Bogom, te je s 30g. postigao to stanje koje sam opisao, a zvao ga je Jedno s Bogom. To nije bilo nešto što je ekskluzivno bilo dostupno samo njemu, već je uvidio da svaka osoba može postići to stanje u koje je on došao, (a nije u njemu rođen) , i to je ono što je ono što je nazvao "The Narrow Way", put rasta u ljubavi prema Bogu, do postizanja Jednote s Bogom. Tek nakon što je postigao to stanje je mogao liječiti, tj. Bog je kroz njega bio taj koji je liječio, a on je bio samo njegov instrument.

Meni je primjena ovih učenja donijela puno pozitivnih promjena u životu i imam puno ljubavi prema ovim učenjima. S onim s čime sam do sada u ovih 7 godina eksperimentirao (nisam sa svime) se pokazalo kao istinitim. Totalno sam promjenio način na koji vidim sebe, druge, život i Boga i mogu reći da sam povratio određenu razinu mira, ljubavi i radosti koju sam imao kao dijete, zahvaljujući Bogu i Njegovoj ljubavi jer sam osjetio Njegovu ljubav i znam da sam voljen od Boga, što je više nego sam ikad mogao sanjati. Volio bih ove istine i spoznaje podjeliti sa svima koji su željni i otvoreni za to. Nije mi želja nikome ništa nametati ni naturavati ili uvrijediti nekoga. Svjestan sam da su ovo važne teme i da neke stvari nije lagano za čuti, i sam sam to iskusio. Preporučio bih samo da imate otvoren um i otvoreno srce kako bi barem malo poslušali što imaju za reći. Naravno, svatko od nas ima slobodnu volju i može u bilo kojem trenu odlučiti istražiti ove informacije i isprobati ili ne. Ja sam otvoren za pitanja, u vezi mojeg iskustva ili u vezi samog učenja i vrlo ću rado odgovoriti na upite, ako naravno znam odgovor. Želim vam svima dobro i nadam se da ćete imati koristi od ovog! Pozdrav
:)

Ovdje ću staviti neke linkove, preporučio bih da prvo krenete sa seminarom imena: "Secrets of the Universe" gdje je prezentirana generalni pregled DT učenja

Website: https://www.divinetruth.com/sites/main/en/index.htm#welcome.htm

Youtube: https://www.youtube.com/@Divinetruthmain

Youtube FAQ: https://www.youtube.com/@divinetruthfaq

Youtube neslužbeni kanal s clipovima: https://www.youtube.com/@divinetruth-thenarrowway4416/videos

Video Secrets of The Universe P1:
Video Secrets of The Universe P2:
Još neki dobri materijali za čitanje:

Padgett messages od John-a Padgett-a : https://thepadgettmessages.org/

Trilogija knjiga od autora Robert James Lees-a : "Through the Mists", "The Life Elysian" i "The Gate of Heaven".

Intevju s AJ-om, Real Life Purpose of Jesus P1:

Intevju s AJ-om, Real Life Purpose of Jesus P2:
...

1. IVANOVA 5,20

Znamo: Sin je Božji = G YEHOSHUA –

lažno zvan Isusek -

došao i dao nam razum

da poznamo ISTINITOGA. = BOGA OCA YHVH -

I mi smo u ISTINITOM,

u Sinu = G YEHOSHUI -
NJEGOVU, = BOŽJEM OČEVOM JAHVINOM -

Isusu Kristu.

...................

On je Bog istiniti i Život vječni. = BOG OTAC YHVH

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Sin Božji – ne-bog je došao – Taj je Gospodin Yehoshua pomazanik.
Sin Božji - Gospodin Yehoshua

dao nam da poznamo ISTINITOGA Boga Oca YHVH.
Gospodin Yehoshua ne govori svoje riječi nego riječi Boga svoga Oca YHVH.
ZATO je Gospodin Yehoshua isto ISTINITI Sin
svoga Boga i Oca YHVH ISTINITOGA.

Mi smo u Istinitom Sinu od Boga Oca YHVH - u - G Yehoshui pomazaniku.

Mi smo jedno tijelo sa Gospodin Yehoshuom
i tako smo povezani sa našim Bogom Ocem YHVH.

Bog Otac YHVH je Jedini Bog ISTINIT.

Jedini Bog Otac YHVH daje život vječni.

Bog Otac YHVH je USKRSNUO Mrtvoga G Yehoshuu!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ON je Bog – se odnosi na Boga ISTINITOGA Oca YHVH
kojega je Gospodin Yehoshua objavio ljudima.
----------------

ON je Bog koji je Biblijski Bog, Koji je Bog iz prve BZ

1. Božja Zapovijest –

DA LI JE POŠTUJEŠ?

=========
IZLAZAK 20,2

"Ja sam JAHVE, BOG tvoj,
koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
YHWH JE BOG Otac, A NE Sin Gospodin Yehoshua
YHWH je izveo iz Egipta, a NE Sin Gospodin Yehoshua

-----------------

IZLAZAK 20,3

Nemoj imati drugih bogova uz mene.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
NEMOJ IMATI Sina Gospodina Yehoshuu
KAO BOGA - UZ BOGA Oca Jedinoga YHWH
==========

IVAN 7,28

Nato Isus, koji je učio u Hramu, povika:

"Da! Poznajete me i znate odakle sam!
A IPAK JA NISAM DOŠAO SAM OD SEBE:

POSTOJI JEDAN ISTINITI = Bog Otac Jedini YHVH -
KOJI ME POSLA.
NJEGA = Boga Oca Jedinoga YHVH -
VI NE ZNATE.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN Yehoshua se sam jasno odvaja
od Boga Oca YHVH.
SIN nije = Otac
SIN nije = Bog
SIN nije = YHVH

Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH
Gospodin Yehoshua - nije došao samostalno
nego ga je Bog Jedini Otac YHVH - poslao kao poslanika ljudima.

TAJ BOG - Otac Jedini YHVH je JEDINI ISTINITI

TOGA Boga Jedinoga Oca YHVH - MNOGI NE ZNAJU - sebi na propast
--------------

IVAN 7,29

JA GA = Boga Oca Jedinoga YHVH -
ZNADEM
JER SAM OD NJEGA = Boga Oca Jedinoga YHVH -
I ON = Bog Otac Jedini YHVH -
ME POSLAO.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
SIN Yehoshua ZNA Boga Jedinoga Oca YHVH
a time jasno kaže da on – SIN nije = Bog
jer je Bog SAMO Jedan – Otac YHVH.

Sin od Boga Jedinoga Oca YHVH
Gospodin Yehoshua - nije došao samostalno
nego ga je Bog Jedini Otac YHVH - poslao kao poslanika ljudima.

=======

Pozdrav svima! Ako nekoga zanima ovdje ću priložiti nekoliko Isusovih predavanja koje sam preveo. Nisu savršeni(moguće da ima manjih grešaka), ali su prilično dobri.

1) Odnos s Bogom - Molitva

2) Odnos s Bogom - Molitva za Božansku Ljubav

3) Odnos s Bogom - Molitva za Božansku Istinu

4) Odnos s Bogom - Vjera

5) Odnos s Bogom - Poniznost

6) Kako ljudska duša funkcionira

7) Istina o reinkarnaciji i duhovima

8) Istina o pobačaju

Prilozi

božanska istina
fala bogu što te je tu poslao da mi otvoriš oči
nego reci mi prvo
tko je tvoj bog
kako mu je ime
dokaži svoju tvrdnju sa 2-3 biblijska stiha tipa
ime boga je...
puno ti fala na odgovorima unaprijed

Pozdrav svima, pošto mi djeluje da dosta ljudi čita samo zadnje postove, htio sam malo osvježiti temu i ponovno staviti linkove za osnove Divine Truth učenja koja preporučam svima koji žele dobiti opći uvid o temama koje se izlažu. Moguće je uključiti automatski prijevod koji nije savršen, tu ti tamo totalno fula riječ, ali nije tako loš za nuždu.

Predavanje "Tajne svemira" prvi dio:

Drugi dio:

Zadnje uređeno:
Ovo je prijevod obrisa predavanja: Odnos s Bogom - Molitva. Za detaljnije informacije treba pogledati prevedeni pdf ovdje.

Razvijanje odnosa s Bogom - Molitva
Što je molitva?

Molitva je:

Čežnja(Žudnja) utemeljena na duši
Strastvena želja i čežnja koja dolazi iz dubine naših emocija (iz duše) usmjerena prema Bogu
Čista, ozbiljna i iskrena čežnja (traženje svim srcem) usmjerena prema Bogu

Molitva NIJE:
Intelektualna misao ili uvjerenje ili riječi
Zahtjev Bogu
Očekivanje da Bog preuzme odgovornost za naše vlastite odluke i djela

Što Prava molitva čini
Prava molitva otvara i razvija dio naše vlastite duše koji nam omogućuje primanje
Prava molitva mijenja dušu i ruši barijere, ograničenja i blokade duše za primanje
Prava molitva povezuje našu dušu s Božjom Dušom
Prava molitva uvijek aktivira Božju dušu u emocionalni odgovor
Prava molitva uvijek je popraćena strastvenim željama i emocijama

Kako Bog "čuje"(osjeća) molitvu
Bog osjeća naše emocije u trenutku kada imamo osjećaje i emocije usmjerene prema Bogu
Ako su te emocije i osjećaji u skladu s Ljubavlju, Božja Duša odmah emocionalno reagira
Kada Bog emocionalno reagira, Bog također odmah djeluje
Bog "čuje" naše namjere (želje/osjećaje koje ćemo imati u budućnost)
Bog „čuje“ naše emocije (želje/osjećaje koje trenutno imamo)
Dakle, Bog „čuje“ našu molitvu emocionalnim odgovorom na našu molitvu i trenutnim djelovanjem na nju

Bitni elementi molitve
Isječak iz knjige „The Life Elysian“ Roberta Jamesa Leesa, str. 228 do 241
Možemo vidjeti elemente molitve prikazane i ilustrirane od strane mladog dječaka po imenu Dandy

Osobna istinitost i iskrenost
Božja duša uvijek reagira na emocije osobne istinitosti i iskrenosti
Moramo biti emocionalno istiniti i iskreni prema sebi na razini duše (ne na intelektualnoj razini)
Npr. Glava kaže: „Hvala ti na hrani na mom stolu večeras“, Srce kaže: „Ljut sam jer nemam dovoljno i želim imati više“.
Npr. Glava kaže: „Molim te, pomozi toj osobi da bude otvorenija za ljubav“, Srce kaže: „Molim te, učini tu osobu otvorenijom za moju ljubav“

Emocija, želja, strast i namjera (Čežnje duše)
Božja duša uvijek odgovara na emocionalnu čežnju, strastvenu želju, s iskrenom namjerom
Molitva dolazi iz emocionalnog i strastvenog mjesta u našoj duši, a ne iz intelektualnog mjesta
Bog "čuje" ono što je u našoj duši, a ne ono što mislimo da je u našoj duši ili samo u našoj glavi
Emocija i strast moraju biti u skladu s ljubavlju i istinom prije nego što ćemo biti „saslušani“
Često se naše želje i strasti ne podudaraju s onim za što molimo
Npr. Molitva za vezu srodne duše, a istovremeno se naše emocije seksualno projiciraju na više osoba
Npr. Moliti se da budemo iskreniji u svom životu, ali izbjegavati istinu u svakoj prilici

Iskrenost i čistoća
Božja duša uvijek reagira na iskrenost i čistoću želje
Molitva dolazi iz iskrenog mjesta u našoj duši, a ne iz neiskrenosti ili samo da bismo nešto istaknuli drugima
Često naše takozvane molitve dolaze iz sebičnih emocija, a ne iz čistih emocija ljubavi
Npr. Moliti se da bismo dali „ljubav“ Zemlji, kada svakodnevno donosimo odluke koje uništavaju Zemlju
Npr. Moliti se više za nekoga nakon što je umro, nego dok je bio živ (dolazi iz naših vlastitih emocija)
Npr. Moliti se kada smo s drugim ljudima, ali ne kada smo sami

Ozbiljnost
Božja Duša uvijek odgovara na Ozbiljnost u našoj duši, a ne odgovara na mlak stav.
Npr. Ako osjećamo da želimo nešto skladno s Ljubavlju, ali ne želimo ništa učiniti da to dobijemo, demonstriramo li iskren duh?

Zahvalnost
Božja Duša uvijek odgovara na zahvalan i blagodaran duh u nama.
Npr. Često primamo dobre stvari, ali onda tražimo više ili nikada nismo zadovoljni.
Npr. Kada imamo dobru kuću, nismo sretni s onim što imamo i želimo veću.

Sadržaj - Što će Bog čuti

Molitve koje se bave uzrocima, a ne posljedicama

Božja Duša odgovara samo na molitve koje se bave uzrocima problema (nikada posljedicama).
Citat iz Padgett Messages "Bog neće uslišati molitve koje se bave samo posljedicama" od Eliasa.
Kad bi se Bog bavio posljedicama, onda bismo nastavili stvarati posljedice bez ikakve promjene.
Ako je naša molitva o uzrocima, onda adresiramo stanje duše zaslužno za posljedicu.
Npr. Molitva da spriječimo partnera da nas napusti je posljedica i ne može se na nju odgovoriti.
Npr. Molitva da pomognemo partneru i sebi da se suočimo s emocijama koje uzrokuju razdvajanje je uzročna.
Npr. Molitva za materijalne ili duhovne stvari koje nemamo je molitva o posljedicama.
Npr. Molitva da znamo i osjetimo razloge zašto nemamo materijalne ili duhovne stvari je uzročna.
Npr. Molitva da se ponašanje naše djece promijeni, a da se ne pozabavimo vlastitim emocijama.

Molitve o promjeni naših želja, čežnji, strasti i emocija.
Božja duša odgovara na molitve tražeći pomoć da promijenimo sebe i krenemo prema Ljubavi.
Božanska Ljubav ne priprema dušu za dotok Božanske Ljubavi.

Božanska Ljubav može teći samo u dušu koja je već pripremljena za njezin dotok.
Molitva koja se bavi razlozima protivljenja naše duše ljubavi (grijeh ili pogreška u duši) je bitna.
Npr. Molitva za Božju pomoć da u nama otkrije razlog zašto Božanska Ljubav ne teče je uzročna.
Npr. Vikanje i vrištanje na Boga zbog ljutnje koju imamo u srcu je uzročno, ali treba ići dublje.

Molitve o Božjoj zaštiti i brizi
Božja duša uvijek odgovara na molbe za zaštitu sve dok se Božji zakoni ne krše.
Bog je uvijek dodijelio dodatnu zaštitu osobama koje je traže AKO:
Osoba koja traži ima čist motiv.
Tražena zaštita je u skladu s Božjim zakonima.
Npr. Ako zatražimo zaštitu od zlih duhova, ali odbijemo nositi se sa zlim emocijama u sebi, što će se dogoditi?

Molitve koje su u skladu sa slobodnom voljom
Božja duša uvijek odgovara na molitve koje poštuju i uvažavaju slobodnu volju (i našu i tuđu).
Npr. Molitva da se nekome drugome pomogne da se nosi s određenim emocijama ako to želi.
Npr. Moliti se da se netko drugi promijeni kako bi vaš život bio sretniji nije u skladu sa slobodnom voljom.

Molitve koje su u skladu s Božanskom ljubavlju
Božja duša uvijek odgovara na molitve koje su u skladu s Božanskom ljubavlju
Na svaku molitvu u skladu s Božanskom ljubavlju Bog će odgovoriti.
Sve dok su zakoni Božanske istine zadovoljeni, Božanska ljubav će teći kada molimo za nju.
Npr. Ako odbijemo živjeti u osobnoj istini i molimo se za Božansku ljubav, Božanska ljubav ne može teći.

Molitve koje su u skladu s Božanskim zakonom
Božja duša uvijek odgovara na molitve koje su u skladu s Božjim zakonima.
Npr. Mnogi traže od Boga da im oduzme vlastiti Zakon privlačnosti, što Ona ne može učiniti.
Npr. Kada doživljavamo događaj Zakona privlačnosti, možemo zatražiti pomoć da vidimo emocionalni razlog.
Npr. Ako nekoga povrijedimo tijekom određenog vremenskog razdoblja, Bog ne može ukloniti učinak na drugu osobu čak i ako uklonimo uzročnu emociju, osim ako druga osoba ne želi da se to dogodi. Uključeni zakoni su: Zakon kompenzacije (prema sebi), Zakon uzroka i posljedice (prema sebi i drugoj osobi), Zakon želje itd.
Npr. Molitva da netko drugi odreagira na istinu ne može se zapravo uslišati.
Npr. Ali ako se molimo da se emocionalno otvore da imaju želju odreagirati, to se može uslišati.
Npr. Ne možemo se moliti da netko bude oslobođen Zakona kompenzacije (što siju, to i žanju).
Npr. Možemo se moliti da se osoba emocionalno otvori osjećaju tuge i pokajanja.

Zadnje uređeno:
Sadržaj - Što Bog neće čuti

Zahtjevi

Božja Duša ne odgovara na zahtjeve, pogodbe ili pregovore
Svi zahtjevi koji imamo prema Bogu proizlaze iz dubokog bijesa i ljutnje prema Bogu, kojih se moramo osloboditi
Npr. Ako spasiš moje dijete, ići ću u crkvu svake nedjelje
Npr. Kažeš da si Bog pun ljubavi, pa bi trebao riješiti ovaj problem sada
Npr. Odustat ću od seksa s udanom ženom sljedeći tjedan, sve dok to mogu učiniti sada
Npr. Znam da je ono što radim pogrešno, ali znam da će mi Bog oprostiti (molim te, oprosti mi za ono što ću učiniti!)

Očekivanja
Bog ne odgovara na naša očekivanja ili vremenske zahtjeve
Sva očekivanja od Boga proizlaze iz naše duboke želje da Bog učini ono što mi želimo (često također očekujemo
da Bog natjera druge da čine ono što mi želimo)
Npr. Kupidon; zategni svoj luk i pusti svoju strijelu da leti, ravno u srce mog voljenog za mene (smijeh)
Npr. Bog će se brinuti za mene, čak i ako prekršim Božje zakone ljubavi
Npr. Opasna vožnja, ali očekivanje da će nas Bog zaštititi od nečega

Bezosjećajno(Bezdušno) ponavljanje
Bog ne odgovara na ponavljajuću molitvu temeljenu na umu
Npr. Moliti krunicu bez emocija
Npr. Očenaš izgovoren bez emocija
Npr. Moliti se prije obroka, ali ne cijeniti sam obrok

Molitve koje štete drugima ili okolišu
Bog ne odgovara na molitve u kojima se traži da se drugima ili okolišu nanese šteta
Npr. Sve molitve da Bog bude na "našoj strani" u ratu nikada neće biti uslišene
Npr. Moliti se za veliki građevinski projekt koji šteti okolišu
Npr. Molim vas, pomozite mojoj kćeri da shvati da je zaručena za gubitnika

Molitve u kojima se traži od Boga da popravi ono što smo stvorili
Bog ne odgovara na molitve u kojima se traži uklanjanje zakona uzroka i posljedice
Time bi Bog prekršio vlastite zakone, što nikada neće učiniti
Npr. Moliti se Bogu da izliječi naš rak kada odbijamo nositi se i otpustiti s emociju koja ga je stvorila
Npr. Molim te, spriječi moje dijete da pati (djetetova patnja je izravna posljedica naše neizliječene emocije)

Molitve u kojima tražimo od Boga da učini stvari koje mi odbijamo učiniti
Bog ne odgovara na molitvu koja ga traži da učini nešto što mi trenutno odbijamo učiniti
Da bi odgovorio na takvu molitvu, Bog bi trebao prekršiti Zakon slobodne volje
Bog uvijek poštuje našu slobodnu volju, čak i ako se naša slobodna volja koristi da bismo naštetili sebi ili drugima
Npr. Moliti se Bogu za promjenu posla, kada odbijamo napustiti posao na kojem radimo zbog emocionalne pogreške
Npr. Moliti se da osoba sazna istinu o nečemu, kada odbijamo reći im ono što znamo
Npr. Molitve za poboljšanje zdravlja, kada aktivno potiskujete vlastite emocije i donosite nezdrave odluke

Oblici molitve
Bilo koji oblik molitve je prihvatljiv, sve dok ne krši Božje zakone
Tihi emocionalni razgovori s Bogom
Pjevanje o Bogu ili o emocionalnim aspektima vaše veze s Bogom
Ples i pokret koji vas povezuje s emocionalnim osjećajima o sebi i vašem odnosu s Bogom
Sve što vam pomaže utjeloviti iskustvo osjećanja svojih čežnji(žudnji)

„Padgettova poruka“ Bog neće odgovoriti na molitve koje se bave samo posljedicama (Ilija(Elias) — Prorok iz Starog doba)

JA SAM OVDJE. lija, Prorok iz Starog doba.

Napisat ću kratku poruku večeras, jer je kasno i umoran si. Pa, želim reći da poruka koju si primio od Učitelja sadrži neke od najvažnijih istina koje utječu na odnos Boga prema čovjeku u njegovom svjetovnom ili materijalnom životu.

Svaka Istina koja je izrečena ima u sebi element koji pokazuje da čovjek do određene mjere mora očekivati i znati da se Bog neće miješati u zakon kompenzacije u pogledu njegovih posljedica i rezultata. On će samo pomoći čovjeku da ukloni uzroke koji tako sigurno podrazumijevaju posljedice, i što prije ljudi to shvate i temeljitije razumiju, moći će izbjeći posljedice grijeha i kršenja zakona, a također će razumjeti da nijedna molitva neće uzrokovati da Bog odgovori tamo gdje je potrebna suspenzija ili ukidanje njegovih zakona ili njihovog djelovanja.

On će odgovoriti na molitvu, gdje ta molitva traži uklanjanje uzroka, ali nikada kada se odnosi samo na posljedice.

Ovu Istinu ljudi bi trebali naučiti i u svojim molitvama tražiti da se one stvari ili uzroci koji u djelovanju sa zakonom kompenzacije dovode do štetnih posljedica za njih uklone ili eliminiraju iz njihovih djela i postupaka, kao i iz njihovih želja.

Mogao bih napisati dugu poruku o ovoj temi, ali to sada neću učiniti, jer niste u stanju da je primite.

Uskoro ću doći i pisati opširno.

Stoga ću s ljubavlju reći laku noć.
Vaš brat u Kristu,
ELIAS.

Zadnje uređeno:
Ovo je prijevod obrisa predavanja: Odnos s Bogom - Molitva za Božansku Ljubav. Detaljnije objašnjenje je moguće naći u prevedenom pdf-u istog imena ovdje. Kada koristim boldano Napomena u zagradi, to je moj dodatni komentar, a ne dio prevedenog materijala.

Odnos s Bogom
Čežnja (molitva) za Božanskom ljubavlju

Što je molitva?

Strastvena želja i čežnja koja dolazi iz dubine naših emocija (iz duše) usmjerena prema Bogu
Čista, ozbiljna i iskrena čežnja (traženje svim srcem) usmjerena prema Bogu

Što Božanska Ljubav čini ljudskoj duši
Pročitajte Padgettovu poruku od Los Trenosa („Napredak u Nebeske Rajeve“) Link
Božanska Ljubav proširuje sposobnost duše da voli (i stoga proširuje moć i ljepotu duše)
Božanska Ljubav preobražava dušu u novo stvorenje koje postaje Božansko i Bogu slično po prirodi
Božanska Ljubav uklanja pogrešku (grijeh) iz duše kroz Zakon pokajanja
Npr. Pogreška je poput trna u našem tijelu
Prirodna ljubav je poput korištenja prirodnih procesa tijela za uklanjanje trna
Božanska ljubav je poput rezanja trna iz tijela s trenutnim olakšanjem
Božanska ljubav sa sobom donosi emocionalno razumijevanje svih tajni Svemira (Božanska Istina)
„Sve će vam se ovo drugo dodati“
Božanska Ljubav proširuje i povećava osjetljivost duše na emocije, strasti, želje i osjećaje
Božanska Ljubav omogućuje duši da transcendira 6. sferu duhovnog postojanja, u sfere iznad

Podsjetnici na mehanizam primanja Božanske ljubavi
Dijagram veze između naše duše i Božje duše
Ako su te emocije i osjećaji u skladu s ljubavlju, Božja duša odmah emocionalno reagira
Bog „čuje“ našu molitvu emocionalnim odgovorom na našu molitvu i trenutnim djelovanjem na nju

Molitva za Božansku ljubav
Pročitajte molitvu na posljednjoj stranici

Uvod
Molitva sadrži najmoćnije Božanske Istine koje nam pomažu da se povežemo s Bogom
Kada smo jedno s Bogom, počinjemo osjećati sve onako kako se Bog osjeća
Molitva je poput duboke želje da dobro upoznamo Boga kao prijatelja, da razumijemo Njezine osjećaje i emocije
Bog "čuje" našu molitvu emocionalnim odgovorom na našu molitvu i trenutnim djelovanjem na nju
Bog voli sve, ali Božja osobna Ljubav ne može ući u dušu koja je nije tražila (Zakon slobodne volje)
Božja Ljubav može ući samo u dušu koja želi ukloniti pogrešku iz sebe i želi prakticirati Istinu
Zapamtite da je duša, a ne uvjerenje uma, ono što kontrolira djelovanje Duha Svetoga
Npr. U svom umu možete vjerovati da imate samopoštovanje, ali na razini duše možda ne
Npr. U umu možemo vjerovati u sklad s Istinom, ali emocije duše su potpuno u neskladu.

Bog je Biće ili Entitet s Atributima i Karakteristikama
Ovo je osnovna Božanska Istina i osim ako je duša emocionalno ne prihvati, ne možemo primiti Božansku Ljubav.
On nije neka apstraktna sila bez osobnosti, niti je dio ili unutar svega svog stvorenja.
Njegova Ljubav može biti unutar ili dio bilo kojeg od Njegove djece, ovisno o sjedinjenju koje postoji.
Kad bi Bog bio samo sila bez osobnosti, tada bi osobni odnos s Bogom bio nemoguć.
Npr. Ilustracija elektriciteta. Elektricitet je sila, ali je li to entitet koji vas može voljeti?
Ako je naš koncept Boga oštećen, onda ne možemo ući u osobni odnos s Bogom.
Prvo moramo očistiti emocije koje uzrokuju oštećenje našeg koncepta Boga.

Božja priroda je prekrasna
Bog je predivan, svet, pun ljubavi i milosrdan, i, vrlo važno je razumjeti, nikada nije gnjevan.
Ako vjerujemo da je Bog gnjevan, onda imamo emocionalno oštećen koncept Boga.
Božja priroda je nježna briga za nas, stoga ne moramo živjeti u strahu.
Budući da je našu dušu stvorio izravno Bog, svi smo Božja djeca u izravnom smislu.
Svi smo veliki u Božjim očima, nitko od nas nije važniji ili blagoslovljeniji od drugoga.
Ako smo u krivu, ne moramo se kažnjavati, jer naša Majka nikada ne osjeća takve stvari.
Samo trebamo prepoznati da moramo dalje napredovati.
Bog će nam pokazati područja u našem životu gdje se promjene mogu napraviti samo ako želimo znati.

Stvoreni smo savršeni
Bog je stvorio ljudski rod, i samu dušu, savršenima
Grijeh i pogreška su naša vlastita kreacija, kombinacija našeg osobnog života u pogrešci, naših predaka koji prenose pogreške putem genetskog koda, radnji koje su oni izvršili, a koje utječu na našu prirodu
Bog ne čini i nije činio pogreške u našem stvaranju, sve uočene pogreške su zapravo pogrešne
Svaki pogrešan koncept Boga spriječit će naše konačno sjedinjenje s Bogom
Moramo preuzeti osobnu odgovornost za postojanje grijeha i pogreške u nama, u:
1. unutar materijalnog tijela u stvarima poput bolesti i oboljenja
2. unutar duhovnog tijela u pitanjima duhovnog zdravlja i morala
3. i unutar duše s pitanjima ljubavi prema drugima, ljubavi prema partneru i ljubavi prema našem Ocu
Bog nikada neće nametnuti svoju Ljubav pojedincu bez duše pojedinca koja čezne za tom Ljubavlju
Ako odlučimo zadržati osjećaje i misli koji su pogrešni, sprječavamo Božju Ljubav da uđe u nas

Dostojni smo Ljubavi
Svaki osjećaj da "nismo dovoljno dobri", "nedostojni", "nevoljeni od Boga", "sami na ovom svijetu", "bez ikoga tko brine za nas”, “loši iznutra”, “nesposobni za iskupljenje”, “nesposobni za oproštenje” i mnogi od takvih sličnih osjećaja su emocije pogreške koje će spriječiti Njezinu Ljubav da teče k nama.
Npr. Ako smo tužni u svojoj duši, možemo poricati tu tugu svojim umom i koristiti alate poricanja.
Npr. Mogli bismo odabrati osjetiti tugu, iskusiti je i otpustiti, što ostavlja prostor za Ljubav.
Moramo shvatiti da je dio vrijednosti potvrditi i iskusiti vlastite emocije.
Svaki put kada otpustimo negativne emocije, ako se molimo Bogu za Ljubav, ovi uspavani osjećaji više ne blokiraju Njezinu Ljubav.
Kada se osjećamo nedostojnima, ne slažemo se s Božjim mišljenjem o nama.

Bog želi Našu Ljubav
Božja želja je da postanemo jedno s Njim.
Božja želja je da imamo osobni odnos s Njom.
Bog ne želi niti nas stvara da živimo sami i nevoljeni.
Bog želi našu ljubav, ali je ne zahtijeva.
Naša ljubav je najdragocjeniji dar koji možemo dati Bogu, a Bog njeguje našu ljubav.

Dolazimo Bogu u Istini, shvaćajući da su Božanska Ljubav i Istina neprocjenjive
Ljubav ne može teći u potpunijoj mjeri osim ako duša također ne prihvati i ne vjeruje u Istinu. Božja Ljubav nam nije dostupna ako odbijemo Božju Istinu (koja se razlikuje od osobne "istine")
Naše prihvaćanje Božje Božanske Ljubavi uvelike ovisi o našoj osobnoj ljubavi prema Istini
Ako imamo emocionalne ozljede prema Bogu i nastavimo odbacivati Istinu o Bogu, odbacujemo Božju Ljubav
Istinu možemo odbaciti iz mnogo razloga:
Možda ne želimo preuzeti osobnu odgovornost za svoja osobna uvjerenja i osjećaje
Možda želimo kriviti druge za svoje emocije
Možda osjećamo da bi drugi prvo trebali prihvatiti Istinu
Možda ne želimo osjetiti svoj povrijeđeni ponos ili postati predmet ismijavanja drugih
Možda radije prihvaćamo laž kako bismo mogli ostati prijatelji s onima čija je ljubav uvjetovana.
Možda osjećamo da ako prihvatimo istinu, obitelj i prijatelji bi nas mogli odbaciti
Stoga naša osobna ljubav prema istini možda nije tako jaka kao što smo mislili
Božja Ljubav i Istina su neprocjenjive; Moramo shvatiti da je to blago najviše vrijednosti.
Ako iz bilo kojeg razloga odbacimo Božansku Istinu, govorimo Bogu da Njezina Istina sada ima manju vrijednost.

Ljubav prema Bogu ne uključuje žrtvu
Bog je obilje, stoga nije potrebna nikakva žrtva.
Sve u Svemiru je Božje; Ne možemo žrtvovati ništa što bi zahtijevalo Njezinu Ljubav
Ne možemo učiniti ništa da bismo bili dostojniji primiti Božansku Ljubav
Zbog dara Slobodne Volje, Bog nam ne može oduzeti ljubav ako je nismo voljni dati
Zbog dara Slobodne Volje, Bog nam ne može uzeti Njezinu Ljubav ako je nismo voljni primiti
Ako osjećamo da smo "podnijeli žrtvu" da bismo dobili Božansku Ljubav, onda još uvijek nismo razumjeli Boga ili Ljubav

Primanje Božje Ljubavi zahtijeva otvorenu dušu
Prije nego što duša koja želi njezin priljev može osjetiti Ljubav, naša duša mora biti otvorena za taj priljev
Bog neće otvoriti naše duše priljevu Božanske Ljubavi, osim ako ne želimo da to dođe iz duše
Naša otvorenost na razini duše ovisi o našoj poniznosti, našoj spremnosti da osjetimo sve vlastite emocije
Bog će nam pomoći da otvorimo svoju dušu koristeći metode koje također imaju učinak suočavanja s pogreškom koja sprječava otvaranje duše

Zadnje uređeno:
Duh Sveti
Božji Duh Sveti je medij ili kanal kojim se Božja Osobna Ljubav utiskuje u našu dušu.
Duh Sveti zahtijeva da se naša duša otvori drugim metodama prije nego što može prenijeti Božju Ljubav.
Duh Sveti se trenutno povezuje s dušom koja je otvorena za dotok Božje Ljubavi.
Duh Sveti je toliko osjetljiv na čežnje naše duše da osjeća trenutak kada se žudi za vezom.
Duh Sveti je toliko osjetljiv na intenzitet čežnje i uspostavlja vezu proporcionalnu intenzitetu.
Duh Sveti je Božja posebna sila ili energija koja se koristi za prenošenje Božje Ljubavi ljudskim dušama.

Atributi Božje Ljubavi
Božja Ljubav je beskrajno obilna; Nema ograničenja u količini koju možemo primiti
Božja Ljubav je jedina supstanca koja nas može potpuno transformirati u Božansko stanje i dati besmrtnost
Nakon što primimo Božju Ljubav u potrebnoj mjeri, doživljavamo potpunu transformaciju
Božja Ljubav proširuje sposobnost duše da voli (i stoga proširuje moć i ljepotu duše)

Uloga vjere
Prava vjera je poznavanje stvari koje su stvarne, bitne, stvari koje su se dokazivale i nastavljaju se dokazivati
Vjera čini težnje i čežnje duše stvarnim, živim postojanjem, tako sigurnim bez sumnje
Vjera je progresivna kvaliteta i povećava se kako se povećava posjedovanje ove Božanske Ljubavi
Nakon što postanemo svjesni da je Božanska Ljubav uvijek u nama, i naša vjera se sada neprestano osjeća

Bog je obilan i savršen
Bog nam daje sve, ne očekuje da živimo u siromaštvu ili da prihvatimo život samoodricanja i žrtve
Uvijek ćemo biti zbrinuti
Kada naša borba za postojanje prestane postati borba, spoznali smo Božje obilje
Božja Ljubav prema nama je zaista bezuvjetna, samo mi sami možemo spriječiti da Njezina Ljubav teče u naše duše
Ponizna duša ulaže sve napore kako bi pronašla osjećaje i emocije u sebi koji sprječavaju povezivanje s Bogom
Svako sprječavanje protoka Božje Ljubavi u našu dušu uvijek je osobno
Svaki nedostatak obilja u našem životu, ili životima drugih, prvo se mora riješiti našim vlastitim Zakonom privlačnosti

Čežnja Duše Je Potrebna
Naša iskrena težnja, čežnje naše duše, metoda su kojom će Božanska Ljubav teći
Moramo shvatiti da osjećaji, emocije, težnje, inspiracije i želje dolaze od nas samih
Nismo kontrolirani nikakvom silom izvan nas samih, to je istina osobne odgovornosti
Ako ne primamo Božansku Ljubav, onda je uzrok tome u nama samima (a ne kod Boga)
Napravite prijelaz s okrivljavanja drugih za emocije na preuzimanje osobne odgovornosti za emocije
Poduzmite akciju u osobnom životu kako biste živjeli život Istine, to poštuje osjećaje i emocije vaše duše

Bog Ima Neograničenu Prirodu
Budući da je Bog savršen u Ljubavi, Ona nikada neće izdati sebe da bi nam osigurala naše želje
Ponašat ćemo se na isti način u vlastitim odnosima kada shvatimo ovo o Božjoj Prirodi
Dok primamo Božansku Ljubav, Božja neograničena priroda postaje dio naše prirode, postajemo moćni.
Kako rastemo i napredujemo, naša će duša posjedovati više Božje Ljubavi, izražavat ćemo više ljubavi drugima.
Božja golema moć vidi se kada vidimo da svatko od nas može primiti Božju Ljubav u većem izobilju.

Iskušenja tijela.
Iskušenja tijela uzrokovana su osjećajima, emocijama i željama u neskladu s Božjom Ljubavlju.
Odgovaranje na ova iskušenja ne pomaže našem napretku duše i osobnoj sreći.
Proces prevladavanja iskušenja nije korištenje uma za prisiljavanje želja, osjećaja i emocija.
Kada dopustimo 'iskušenjima tijela', ona utječu na našu sposobnost primanja Božje Ljubavi.
Npr. Želja za hranom nasuprot proždrljivosti.
Npr. Želja za seksom u skladu s Ljubavlju nasuprot seksualnom promiskuitetu bez prave ljubavi.
Npr. Želja za obiljem nasuprot pohlepi.
Bog nas ne kažnjava, ali djela koja nas odvode od Ljubavi emocionalno nas bole; mi sami sebi nanosimo bol.

Udruženja utječu na nas
Naša udruženja utječu na nas; utječu na nas na mnogo načina, na dobro ili zlo. Npr. pijanice, pušači, ovisnici o seksu itd.
Općenito ne možemo vidjeti ono što nam je nevidljivo, pa obično ne možemo vidjeti zle duhove oko nas.
Motiv duhova da utječu na nas je iskusiti zadovoljstvo želja koje su imali dok su živjeli.
Utjecaj se može osjetiti svim vrstama destruktivnog ponašanja, pićem, drogama, pušenjem, seksualnom aktivnošću itd.
Duhovi s lošim motivima ili netočnim uvjerenjima mogu poduzeti mjere kako bi spriječili smrtnike da slijede istinu.
Duhovi koji nikada nisu slijedili put Božanske Ljubavi uvijek će nas utjecati prema Prirodnoj Ljubavi. Duhovi mogu biti u jednakoj duhovnoj tami kao i mi osobno ili čak biti u gorem stanju.
Mnogi duhovi i mediji ne poštuju Božji dar slobodne volje (govoriti drugima što da rade).
Slušanje ovih stvari može rezultirati odricanjem od osobne odgovornosti, poduzimanjem radnji koje štete nama samima.
Korisno je za nas da se razvijemo u Božanskoj Ljubavi prije nego što pokušamo dobiti savjet od duhovnog svijeta.

Budite zahvalni
Zahvalnost i blagodarnost su važne osobine, proizvod naših osjećaja i emocija zahvalnosti.
Kako možemo ne biti zahvalni na onome što imamo, a zatim tražiti više od onoga što imamo?
„Kakav jadan dar, nisi puno potrošio na to, ionako ga nisam ni htio, možeš ga vratiti.“
Iskrena zahvalnost i cijenjenje povezuju nas s još većim osjećajima Božje ljubavi.

Bog se nikada ne ljuti
Ako donosimo odluke koje rezultiraju odvajanjem od Boga, Bog nas ne kažnjava niti se ljuti.
Savršeno smo vođeni, pa nikada nema potrebe za kaznom.
Kad shvatimo da smo sami tvorci vlastitog života, izbjegavat ćemo ponašanje koje nam šteti.
Kad smo neosjetljivi na vlastitu dušu, imamo puno poteškoća s razumijevanjem užitka i boli.
Bog je nas i Svemir stvorio tako da na kraju budemo sretni, pa je kazna nepotrebna. (Napomena: Postoje penali za kršenje Božjih zakona koji rezultiraju u našoj osobnoj boli i patnji, ali isto tako postoje nagrade kada poštujemo zakone. Ovo je dio naše edukacije u ljubavi kroz koju nas Bog vodi, Božja namjera nije da nas se kazni ili povrijedi nego da nas se educira, ispravi i otkupi)

Ozbiljne i iskrene čežnje
Naša molitva dolazi iz duše, izražava se osjećajima, emocijama, željama, inspiracijom i težnjama.
Molitva se mora osjetiti u nama prije nego što naš Otac može osjetiti naše iskrene čežnje duše.
To je nešto nad čime imamo potpunu kontrolu, izrazi čežnji vlastite duše.

Dajte slavu Bogu
Kako napredujemo u razvoju svoje duše, premašujemo biće kojim smo izvorno stvoreni
Postajemo novo biće, ponovno rođeni u Njegovu Ljubav u mjeri u kojoj smo sada dio Božanske Ljubavi
Imamo dio Božje Božanske Prirode u sebi, besmrtnu, moćnu, punu ljubavi, suosjećajnu; s beskonačnom sposobnošću koju je Ona stvorila u nama da rastemo i da nas uči
Još uvijek nismo u potpunosti svjesni koliko je Bog učinio u svojoj želji da iskusimo Njenu Ljubav
Bog zaslužuje svu slavu i čast koju nam naše konačne duše mogu dati, Amen

Molitva za Božansku Ljubav

Okruženje

Na gori Tabor, Tadej je upitao: "Ne želim ispasti glup, ali zapravo ne znam kako moliti." Ostali su šutjeli. Naravno da su svi željeli znati odgovor, ali su se bojali postaviti pitanje. Nitko to nije naučio. To je bilo nešto drugačije od sudjelovanja u obredima Hrama i ispunjavanja normi ponašanja kako ih Tora zahtijeva, umjesto molitve ili razgovora s nekim koga ne mogu vidjeti.

Kako netko može razgovarati s nekim tko je nevidljiv? Kako bismo mogli znati sluša li nas ili ne? Stoga je Tadi formulirao naše pitanje s hrabrošću i iskrenošću. Objasnio sam im da ćemo s vremenom uvijek jače osjećati Božju prisutnost. Oči i uši naših duša otvorit će se i znat ćemo da je Otac uvijek s nama, da nas nepogrešivo sluša i bdije nad nama.

Kada se molite, nemojte koristiti nepotrebna ponavljanja očekujući da će Bog slušati zbog broja riječi. Vaš Otac zna što vam treba prije nego što ga zamolite.

On želi vaše čežnje (žudnje), vašu istinsku želju da budete u zajedništvu s Njim. Iako Otac zna sve što vas brine ili vas čini sretnima, On treba da izrazite svoje želje kako biste pokazali svoju volju da prihvatite Njegovo vodstvo i Njegove darove, jer vas poštuje, a još više, voli vas i stoga vam nikada neće nametnuti svoju volju.

Otac na Nebu je poput veličanstvenog Kralja koji u svakom trenutku daje audijenciju svim svojim ljudima. Voli čuti ljude kako mu govore o svojoj sreći i sluša njihove probleme. I svim ljudima koji mu se obraćaju, On daje upravo ono što im je potrebno. Ovo je molitva: Audijencija s našim istinskim Kraljem, obavještavajući ga o našim željama i problemima, našoj sreći i tuzi. Kada otvorimo svoja srca, On otvara svoja, a kada nam zatreba, On daje s mudrošću.

Molitva

Oče naš, koji si na Nebu, prepoznajemo da si Ti Potpuno Sveti i Ljubeći i Milosrdni, i da smo mi Tvoja Djeca, a ne podređena, grešna i izopačena stvorenja u koja bi nas lažni učitelji htjeli uvjeriti. Znamo da smo Najveća od Tvojih Stvorenja i Najdivnija od svih Tvojih Rukotvorina, te predmeti Ljubavi i Nježne Brige Tvoje Velike Duše.

Znamo da je Tvoja Volja da postanemo Jedno s Tobom i sudjelujemo u Tvojoj Velikoj Ljubavi koju si nam darovao kroz Svoju Milost i želju da postanemo, uistinu, Tvoja Djeca kroz Ljubav, a ne kroz žrtvu i smrt bilo kojeg od Tvojih Stvorenja.

Molimo Te da otvoriš naše Duše dotoku Tvoje Ljubavi i da će tada doći Tvoj Sveti Duh da u naše Duše unese ovu Tvoju Božansku Ljubav u Velikom Izobilju, sve dok se naše Duše ne preobraze u Samu Bit Tebe; i da će nam doći Vjera - takva Vjera koja će nas natjerati da shvatimo da smo zaista Tvoja Djeca i jedno s Tobom u Samoj Biti, a ne samo po slici.

Neka nam vjera bude takva da znamo da si Ti naš Otac i Darovatelj svakog Dobrog i Savršenog Dara, i da samo mi sami možemo spriječiti Tvoju Ljubav da nas promijeni od smrtnih u Besmrtne.

Neka nikada ne prestanemo shvaćati da Tvoja Ljubav čeka svakoga od nas i da kada dođemo k Tebi, u Vjeri i Iskrenoj Težnji, Tvoja Ljubav nikada neće biti uskraćena od nas.

Drži nas u sjeni Svoje Ljubavi svakog sata i trenutka naših života i pomozi nam da prevladamo sva iskušenja tijela i utjecaj sila zlih koji nas tako stalno okružuju i nastoje odvratiti naše misli od Tebe na užitke i čari ovoga svijeta.

Zahvaljujemo Ti na Tvojoj Ljubavi i privilegiji da je primimo, i vjerujemo da si Ti naš Otac - Ljubeći Otac koji nam se smiješi u našoj slabosti i uvijek je spreman pomoći nam i odvesti nas u Svoje Naručje Ljubavi.

Molimo Te ovome svom ozbiljnošću i iskrenim čežnjama(žudnjama) naših Duša i, uzdajući se u Tvoju Ljubav, dajemo Ti svu Slavu, Čast i Ljubav koju naše konačne duše mogu dati.

AMEN.

Ovo je prijevod obrisa predavanja "Odnos s Bogom - Molitva za Božansku Istinu". Za više detalja pogledati pdf seminara ovdje.

Odnos s Bogom
Žudnja (molitva) za Božanskom Istinom

Podsjetnici o molitvi

Molitva je:

Strastvena želja i čežnja(žudnja) koja dolazi iz dubine naših emocija (iz duše) usmjerena prema Bogu
Istinska molitva mijenja dušu i ruši barijere, ograničenja i blokade duše za primanje
Istinska molitva uvijek aktivira Božju Dušu u emocionalni odgovor
Bog osjeća naše emocije u trenutku kada imamo osjećaje i emocije usmjerene prema Bogu
Ako su te emocije i osjećaji u skladu s Ljubavlju, Božja Duša odmah emocionalno reagira
Bog "čuje" naše namjere (želje/osjećaje koje ćemo imati u budućnosti)
Bog "čuje" naše emocije (želje/osjećaje koje trenutno imamo)
Kada Bog emocionalno reagira, Bog također odmah djeluje
Dakle, Bog "čuje" našu molitvu emocionalnim odgovorom na našu molitvu i trenutnim djelovanjem na nju

Glavni bitni element molitve:
Osobna istinitost, poštenje, iskrenost i čistoća
Dovođenje naše vlastite "Osobne" Istine u sklad s Božanskom Istinom, kako bi Božanska Ljubav mogla teći

Podsjetnici o Osobnoj Istini
Osobna "Istina" je ono što osobno emocionalno prihvaćamo kao „istinu“
Osobna „Istina“ može postati Apsolutna Istina ako rastemo prema Bogu
Osobna „Istina“ je često vrlo ograničavajuća i često nas veže ili zarobljava
Osobna „Istina“ je često pogreška iz Božje perspektive i temelji se na strahu
Osobna „Istina“ je emocionalna i bolno ju je otpustiti ako je u krivu, a ugodno ako je istinita

Podsjetnici o Božanskoj Istini
Apsolutna Istina je Istina koju samo Bog ima, Božanska Istina
Božanska Istina ili Apsolutna Istina ima kvalitete ili atribute
Sve što je predstavljeno kao „istina“ može se usporediti s tim atributima kako bi se utvrdilo jesu li to Božja Istina

Kvalitete Božanske Istine
Božanska Istina je beskonačna
Božanska Istina je sama po sebi, zasebna stvar i ne dopušta nikakve varijacije ili modifikacije
Božanska Istina i ljubav su uvijek u savršenom skladu i bez Istine, Ljubav ne može biti potpuna
Božanska Istina ne pravi i ne može praviti kompromise, čak ni radi mira
Sama Božanska Istina, sa svom snagom i znanjem koje ima kao svoj temelj, neće prisiliti čovjeka da ju prihvati protiv svoje volje
Božanska Istina se nikada neće prilagoditi uvjerenjima ljudi
Božanska Istina rezultira slobodom
Božanska Istina rezultira neustrašivim postojanjem
Božanska Istina ne šteti nikome ili ničemu
Božanska Istina ne dopušta laž, bez obzira na cijenu
Pojedinačno znanje o Božanskoj Istini je vječno progresivno
Kršenje zakona Božanske Istine rezultira penalima
Božanska Istina se pokazuje djelima
Božanska Istina se osjeća, ona je emocionalna
Moramo se suočiti sa osobnom "istinom" prije nego što se Božanska Istina može pronaći
Osobna "istina" mora biti vječno progresivna

Molitva za Božansku Istinu
"Istina (Božanska Istina) će vas osloboditi"
Božanska Istina su vrata za primanje Božanske Ljubavi
Imati strastvenu želju da Božja Istina uđe u nas bitan je dio našeg postajanja jedinstvom s Bogom
Molitva za Božansku Istinu uključuje otvaranje našeg srca SVAKOJ laži koja postoji u nama
Nećemo se moći povezati s Bogom ako izbjegavamo samoispitivanje ili izbjegavamo Apsolutnu Istinu u svom životu
Molitva za Božansku Istinu uključuje naše posjedovanje strastvene želje da vidimo sebe onako kako nas Bog vidi

Molitva za Božansku Istinu

Molim se za Božansku Istinu kada:

Imam emocionalno razumijevanje da ću uvijek napredovati prema Božanskoj Istini
tj. Ne opirem se novim emocionalnim iskustvima ili mom Zakonu privlačnosti koji triggera (pokreće) pogreške koje su u meni
Emocionalno prihvaćam da je Božanska Istina fiksna i nepromjenjiva
tj. Ne pokušavam uvijek "pregovarati" s Bogom o Njenoj Istini
Emocionalno vidim skladnu vezu između Božanske Istine i primanja Božanske Ljubavi
tj. Ne očekujem da ću primiti Božansku Ljubav kada izbjegavam istinu u svom životu
Odbijam kompromitirati Božansku Istinu u svom svakodnevnom životu, čak ni radi mira ili svrsishodnosti
tj. Čak i ako se čini da sam predodređen/a nešto "izgubiti", nikada ne kompromitiram Istinu
Odbijam prisiljavati druge ljude ili manipulirati drugim ljudima da čine ono što ja želim
tj. Poštujem dar slobodne volje u svim ljudima, čak i kada odluče grešno koristiti tu slobodnu volju
Odbijam se pokloniti uvjerenjima ljudi, čak i ako mi se prijeti smrću, umjesto da živim u Božanskoj Istini
tj. Ne kompromitiram svoja uvjerenja, čak i ako to znači da gubim prijatelje ili članove obitelji.
Živim potpuno slobodnim postojanjem; oslobođenim od tuđih mišljenja i želja.
tj. Ne dopuštam da me tuđa mišljenja ili želje utječu i odvraćaju od života u Ljubavi.
Živim potpuno neustrašivim postojanjem, u skladu s Božanskom Istinom.
tj. Ne dopuštam strahu da mi diktira kako da živim svoj život (čak je i planiranje/kontrola temeljeno na strahu).
Ne namjerno ili nenamjerno ne povrijeđujem druge kompromitirajući Božansku Istinu u svom životu.
tj. Razumijem da kada kompromitiram Božansku Istinu, štetim drugima, kao i sebi.
Nikada ne lažem, bez obzira na cijenu.
tj. Razumijem da laganje ili uskraćivanje istine ima puno veću "cijenu".
Emocionalno u potpunosti razumijem da svaki put kada prekršim zakon Božanske Istine, moja duša doživljava bol.
tj. Bol u mom životu izravna je posljedica toga što ne živim u Božanskoj Istini ili Božanskoj Ljubavi.
Demonstriram principe Božanske Istine djelujući u skladu s Božanskom Ljubavlju.
tj. Čak i kada me drugi negativno osuđuju, ja i dalje govorim Istinu i živim u Ljubavi.
Ne moram "pokušavati" živjeti u Božanskoj Istini, već osjećam Božansku Istinu kao emocije u svojoj duši.
tj. Razumijem da ako se "pokušavam", to je zato što još uvijek nisam napravila potrebnu promjenu duše.
Imam snažnu osobnu želju vidjeti sebe onako kako me Bog vidi, umjesto da poričem ili ignoriram svoje emocije.
tj. Ne opirem se onome što mi Bog pokazuje kroz moj Zakon privlačnosti, već ga prihvaćam.

NE molim se za Božansku Istinu kada:
Kada vjerujem da nemam više što naučiti iz emocionalne perspektive.
Kada modificiram, kompromitiram ili "omekšam" istinu iz bilo kojeg razloga, čak i kada sam suočen sa smrću ili boli.
Kada ne djelujem u skladu s Božanskom Istinom ili Božanskom Ljubavlju koju sam već primio.
Kada dopustim da se moje emocije kompromitiraju radi mira.
Kada prisiljavam sebe ili druge da prihvate Božansku Istinu bez da je to emocionalni proces slobodne volje.
Kada pokušavam modificirati Božansku Istinu kada je predstavljam drugima kako bih je učinio prihvatljivijom.
Kada se osjećam zarobljeno ili porobljeno bilo kojim porokom, ovisnošću, mišljenjem ili okolnostima.
Kada se bojim ili donosim odluke na temelju straha.
Kada koristim ljutnju, ogorčenost, mržnju ili čak iritaciju da bih naštetio drugima.
Kada se bojim reći istinu u svim okolnostima ili situacijama i kada zadržavam istinu.
Kada pokušavam usporiti ili zaustaviti vlastiti napredak zbog emocionalne boli u kojoj se nalazim.
Kada vjerujem da se mogu "izvući". kada zadržavam istinu ili vjerujem u pogrešku zbog praktičnosti
Kada znam istinu o nekoj situaciji, ali odbijam djelovati po njoj iz bilo kojeg razloga
Kada mislim da znam istinu, ali moram je "pokušati" prakticirati, ona tek treba stvarno ući u moje srce
Kada osjećam da mogu izbjeći emocionalnu istinu (iz Božje perspektive) o sebi, svojim željama ili strastima

Kada se stalno molim za Božansku Istinu
Osjećat ću Božansku Istinu emocionalno u trenutku kada Božanska Istina uđe u mene
Dopustit ću si da emocionalno tugujem u trenutku kada osjetim da me pogreška (grijeh; nesklad s istinom) napušta
Stalno ću Bogu iznositi istinu o tome što je u meni, bez obzira na to kakva je ta "istina" i koliko mračno izgleda
Gradit ću na Božanskoj Istini koju sam već naučio i koristiti je kao čvrst temelj za napredak

Zadnje uređeno:
Ovo je prijevod obrisa predavanja "Odnos s Bogom - Poniznost". Detaljnije na pdfu ovdje.

Odnos s Bogom - Poniznost

Uvod

Duhovni razvoj nije o znanju, već o ljubavi
Podsjetnici na dva oblika Ljubavi
Prirodna Ljubav – ljubav koja dolazi iz vas samih i izražava se drugima
Božanska Ljubav – Ljubav koja dolazi od Boga i koja ulazi i preobražava ljudsku dušu
Podsjetnici kako duhovno napredovati na Putu Božanske Ljubavi

1. Molite se Bogu za Božansku Ljubav
2. Molite se Bogu za Božansku Istinu
3. Budite ponizni
Ova rasprava dio je serije o vašem odnosu s Bogom

Poniznost je najvažnija osobna kvaliteta koju MORATE razviti ako želite odnos s Bogom
Do istinske poniznosti ne može se doći "pokušavanjem", moramo se nositi s EMOCIJAMA koje sprječavaju poniznost
Moje iskustvo iz 1. stoljeća
Razlozi za moje vrlo izravne izjave istine prema svećenicima, farizejima i saducejima
Razlozi za moje vrlo izravne javne izjave o ljudima koji su djelovali u neskladu s Ljubavlju
Što sada radim
Razlozi za moje vrlo izravne javne izjave o ljudima koji javno djeluju u nesklad s Ljubavlju
Razlozi za moju javnu raspravu o javnom iskazivanju emocija ljudi koji su u neskladu s poniznošću

Što je poniznost?
Rječnička definicija "biti ponizan"
Nedostatak lažnog ponosa, nepretencioznost, krotkost, definirajuća karakteristika nepretenciozne i skromne osobe, nekoga tko ne misli da je bolji ili važniji od drugih, oslobođen iluzija samoobmane

Isusova definicija poniznosti
Imati goruću želju i spremnost da osjetite i doživite SVE svoje emocije, bilo da su te emocije bolne ili ugodne.
Imati goruću želju i spremnost da vidite sebe onako kako vas Bog vidi
Imati goruću želju da budete onakvi kakvi zaista jeste, NE onakvi kakvi se nadate da jeste

Što NIJE poniznost!
To nije omalovažavanje vlastite svetosti, darova, talenata i postignuća.
To nije lažna skromnost ili poniznost, krivotvorenje radi primanja pohvale ili divljenja.
To nije podcjenjivanje vlastite vrijednosti, niti nemogućnost da se vide ili govore o vlastitim ili tuđim vrlinama.
To nije poniženje.

Zašto je poniznost bitna (aspekti poniznosti)
Božja ljubav koja teče u moje srce ovisi o mojoj iskrenoj želji da osjetim i doživim SVE emocije.
Kada strastveno želim iskusiti sve svoje emocije:
Moja čežnja za Božjom Ljubavlju postaje jača od moje čežnje za bilo kojim drugim iskustvom.
Moja želja da osjetim vlastite emocije postaje moj fokus pažnje u mom osobnom životu.
Nikada ne pokušavam koristiti metode ili tehnike koje isključuju ili prigušuju moje emocionalno iskustvo.
Nikada se ne ljutim, ne ogorčavam ili se ne bojim osjećanja vlastitih emocija.

Nikada ne osjećam da se nečega odričem ili da išta gubim jer sam odabrao ovaj put.
Jesam li spreman izgubiti obitelj, prijatelje, imovinu, položaj, moć itd. samo da bih primio Božju ljubav?
Jesam li spreman izgledati glupo i glupo u očima onih oko sebe, ali nastaviti primati Božju ljubav?
Jesam li spreman osjećati sve emocije zbog onoga što mogu izgubiti na putu sjedinjenja s Bogom?
Jesam li spreman osjećati sve emocije zbog toga što sam sam, napadnut, omalovažavan samo zato što sam ja ja?

„Tražite najprije Božju Ljubav i SVE će vam se ovo dodati.“ Isus
„Nitko ne može doći Bogu tko nije najprije spreman izgubiti sve; oca, majku, sestru, brata, prijatelje, položaj, moć, slavu radi svog odnosa s Bogom.“ Isus
Božja Ljubav koja teče u moje srce ovisi o mojoj SPREMNOSTI da preuzmem odgovornost za, iskusim i otpustim bez pridržka sve pogreške u sebi koje sprječavaju protok Božje Ljubavi.

Kada želim preuzeti punu odgovornost za iskustvo svih vlastitih pogrešaka, ja:
Imam snažnu čežnju u sebi da osjetim svu osobnu bol u sebi.
Preuzimam punu odgovornost za sve svoje postupke i nikada ne krivim druge za svoje neljubavne postupke.
Želim svim srcem iskusiti Zakon Kompenzacije za ono što sam učinio drugima.
Želim svim srcem iskusiti UZROČNE emocije onoga što mi se dogodilo u prošlosti.
Želim svim srcem napustiti SVU svoju ljutnju, opravdanja, minimiziranja i poricanja.
Želim svim srcem iskusiti svoj STRAH od ponovnog postajanja povjerljivim dijetetom.
Imam li tendenciju opravdavati svoju ljutnju ili strah pred Bogom, drugima ili sobom?
Imam li snažan otpor prema osjećanju svojih osobnih strahova?
Koristim li svoj intelekt da si kažem da sam "sada to prebolio" kada sve ukazuje na suprotno?
Odupirem li se gledanju na štetu koju sam nanio drugima i odbijam li preuzeti punu odgovornost za posljedice?
Imam li tendenciju poricati, opravdavati, umanjivati ili prebacivati krivnju na druge za svoje osjećaje?
Odupirem li se gledanju na vlastiti oblik tijela, bolove u tijelu ili bolesti kao na znakove da sam u poricanju?

„Bog se protivi oholima, a poniznima daje svoju milost“ Jakovljeva 4:6.
„Kad su ga pogrđivali, nije uzvraćao pogrdom; kad je patio, nije prijetio, nego se prepuštao onome koji sudi pravedno.“ 1 Pt 2:23
Božja Ljubav može teći u moje srce samo kada sam spreman biti onakav kakav istinski jesam.

Kada sam STVARAN:
Uvijek priznajem drugima i sebi koje emocije imam u sebi, bez obzira na to kako me drugi kritiziraju.
Uvijek sam iskren i nikada ne izbjegavam reći istinu ni u jednoj situaciji, bez obzira na rezultat.
Uvijek sam iskren s Bogom i sa sobom u vezi svojih mana i nikada ih ne opravdavam drugima ili sebi.
Želim li strastveno biti osoba kakva zaista jesam iznutra, bez obzira na to koliko to loše izgleda drugima?
Želim li istinu PO SVAKU CIJENU, bez obzira na cijenu?
Želim li strastveno ČINITI ono što znam da je Istina, umjesto da je samo slušam?
Da li se često klonim osobne istine i krivo predstavljam svoje prave osjećaje u svojim postupcima s drugima?

„Jer ako je tko slušatelj riječi, a ne vršitelj, taj je kao čovjek koji gleda svoje prirodno lice u ogledalu. Pogleda se, ode i odmah zaboravi kakav je čovjek.“ Jakovljeva 1:23, 24. „Ali se ponizio uzevši lik sluge, postavši sličan ljudima i u odijelu se nađevši kao čovjek. Ponizio se postavši poslušan do smrti.“ Fil 2:7, 8.

Božja Ljubav može teći u moje srce samo kada sam istinski voljan/voljna da me Bog uči.

Kada sam potpuno voljan/voljna da me Bog uči:
Više se ne osjećam važnim/važnom ili samodostatnim/samopouzdanom.
Ne osjećam emocije kritike prema Božjim zakonima ili Njegovim metodama poučavanja.
Pokazujem poštovanje prema Bogu i Njegovim zakonima tako što odmah pokušavam prakticirati one koje naučim.
Ne ignoriram niti opravdavam vlastite neljubavne misli, riječi ili ponašanje.
Ne pokušavam izbjeći vlastito neljubavno ponašanje, niti ga svjesno nastaviti.
Volim li, poštujem i prakticiram li SVE Božje zakone ljubavi?
Ispričavam li se od prakticiranja onoga što znam da je Božanska Istina?
Osjećam li arogantno da sam bolji/bolja od Boga i da bi Bog trebao prilagoditi svoje zakone mojim željama?
Volim li svoj Zakon privlačnosti (ZP) i osjećam li svoje emocije U SEBI koje stvaraju moj ZP?
Često se ljutim na Boga ili se ljutim kada čujem za Božje zakone?

Poniznost nam omogućuje primanje i izravne i neizravne emocionalne pomoći i savjeta.
Izravna pomoć je kada:
Netko drugi s ljubavnim motivom i željom nam izravno kaže koja je greška u nama.
Netko drugi s neljubavnim motivom i štetnom željom nas obavještava što je "pogrešno" s nama.

Neizravna pomoć je kada:
Dijete se ponaša oko nas na određeni način koji otkriva poricane emocije u nama.
Bilo koja životinja oko nas ponaša se na određeni način koji otkriva poricane emocije u nama.
Bilo koja osoba oko nas ponaša se prema nama na način koji otkriva poricane emocije u nama.
Drugi ljudi oko nas raspravljaju o stvarima za koje vjerujemo da smo ih riješili.
Događaji koji nam se događaju uvijek ukazuju na ono što poričemo u svom stanju duše.
Bog nam stalno daje izravnu i neizravnu pomoć kako bi nam pomogao da se sjedinimo s Njim.
Većinu vremena odbacujemo i izravnu i neizravnu pomoć od Boga zbog nedostatka poniznosti.

Kada sam potpuno ponizan i sposoban biti poučen od Boga:
Uvijek gledam na emocije u sebi kada dobijem izravnu pomoć.
Uvijek sve što se događa oko mene pripisujem privlačnostima uzrokovanim stanjem moje duše.
Nikada ne krivim druge koji imaju štetne želje za poduzimanje radnji koje mi uzrokuju bol.
Uvijek vidim da mi Bog stalno pokušava pokazati moje vlastite blokade za doživljavanje blaženstva.
Primam li izravno izlaganje svog emocionalnog stanja s radošću ili sa strahom?
Žudim li da mi drugi kažu što u meni uzrokuje moju odvojenost od sebe ili Boga?
Reagiram li hladnoćom, bijesom, ljutnjom, ogorčenjem, poricanjem itd. kada su moje emocije izložene?
Prepoznajem li da čak i kada drugi oko mene raspravljaju o nekoj emociji, postoji nešto za mene?
Slušam li komentare ljudi kao smjernice za mene ili smatram osobu njižom od sebe?

Opozicija Poniznosti

Arogancija

Arogancija dolazi od osnovne neistinite emocije da osjećam da sam bolji od drugih:
Arogancija; uvredljivo pokazivanje superiornosti ili vlastite važnosti, pretjerani ponos
Automatski sudim druge kao manje važne od sebe
Postavljam se kao da imam autoritet nad drugima, uzurpirajući Božji položaj
Bogohulim i tretiram Božju djecu kao manje važne od sebe
Oslobađanje od arogancije je emocionalno VRLO teško, a arogancija odaje VRLO mračno stanje
Arogancija je stoga pokazatelj da nisam ponizan
Ego

Pravi ego je središte sebe koje je Bog stvorio u vama
Lažni ego je središte koje imate u sebi koje je društvo (roditelji, okolina) stvorilo za vas:

Ego je lažni dojam o sebi koji je stvorila moja okolina
I moja okolina i ja želimo zadržati ego kako se ne bih morao osjećati onakvim kakav zaista jesam
Nisam spreman vidjeti sebe onako kako me Bog vidi i zadržavam pogled samo kao društvo ili ja vidim sebe
Postajem ovisan o tome da se osjećam dobro radeći ono što drugi žele ili izbjegavajući ono što drugi ismijavaju
Ego uzrokuje da postanemo ovisni o divljenju drugih, a možda čak i uzrokuju „lažnu“ poniznost
Ako želim zadržati svoj lažni ego i oduprijeti se njegovom razotkrivanju, nisam ponizan

Sud i kritika
Više će biti rečeno o sudu u drugom predavanju „Ljudska duša – opasnosti i zamke suđenja“
Sud o kojem se ovdje raspravlja nije:
Razlikovanje; uočavanje istine i zatim djelovanje na temelju te istine s ljubavlju
Moram otvoreno izreći emocionalnu Istinu svim ljudima s kojima komuniciram
Izjava o Istini o situacijama ili ljudima uvjet je za ostanak u jedinstvu s Bogom
npr. Mogu reći da nisi pun ljubavi, to može biti Božanska Istina, a ne osuđivanje.
Osuđivanje je čin odlučivanja da je netko drugi manji od mene ili da sam ja bolji od njega ili nje:
To je emocionalno postupanje prema nekome kao nižem od sebe.
To je emocionalno postupanje prema sebi kao da sam superiorniji od drugih.
Kada omalovažavam, podcjenjujem, snobovski sam, ocrnjujem, ponašam se snishodljivo, tada sudim, a nisam ponizan.

Intelektualno i emocionalno poricanje neljubavnih misli, riječi i djela
Više je rečeno o ovoj temi u predavanju „Ljudska duša – poricanje duše“.

Intelektualno i emocionalno poricanje vlastitih neljubavnih misli, riječi i djela uzrokuje da:
Opravdavam; „Znam da se to dogodilo, ali svi to rade“.
Minimiziram; „Znam da se to dogodilo, ali nije bilo baš tako loše“.
Prebacujem krivnju; „Mislio/rekla/učinio sam ono što sam učinio zbog tebe“.
Poričem Božje zakone. u osnovi objašnjavajući sebi da uopće ne moram slijediti Božje zakone
Poričem Boga; Moje vlastito mišljenje o tome što je ispravno važnije mi je od Božje Istine

Kada intelektualno ili emocionalno poričem svoje neljubavne misli, riječi i djela, nisam ponizan

Ljutnja prema drugima

Više je rečeno o ovoj temi u predavanju „Ljudska duša – Ljutnja je vaš vodič“
Ljutnja projicirana prema drugima obično je:
Rezultat poricanja vlastitog straha ili tuge,
Rezultat osobnih očekivanja ili želja za koje smatram da bi ih drugi trebali zadovoljiti. Pokazatelj da želim kriviti druge što moje osobne želje nisu ispunjene od strane drugih
Ljutnja je stoga pokazatelj da nisam ponizan

Mržnja prema drugima

Mržnja ili ogorčenost prema drugima obično je:
Oštra projekcija krivnje usmjerena prema drugima kako bi mi pomogla izbjeći vlastite bolne emocije
Mrzim jer osjećam da drugi moraju riješiti moju vlastitu tešku emocionalnu bol
Želja da uništim osobu, mjesto ili stvar zbog emocionalne boli koju mi je nanijela
Želja da nanesem što više boli drugoj osobi kako bih izbjegao vlastitu emocionalnu bol
Želja da uništim izvor vlastite nesreće ili boli
Vrlo jaka emocija koja se opire Ljubavi (bilo od Boga ili od drugih) da uđu u nas
Mržnja je stoga pokazatelj da nisam ponizan

Život u strahu

Više je rečeno o ovoj temi u predavanju „Ljudska duša – strah je tvoj prijatelj“
Život u teroru ili strahu obično:
Je izgovor koji koristim kako bih spriječio sebe da osjećam dublje, mnogo bolnije emocije
Je držanje uvjerenja da je lažno istinito i otpor emocionalnom oslobađanju lažnog
Je projiciranje štete na sva živa bića oko nas i stoga nepreuzimanje emocionalne odgovornosti
Život u strahu ili suočavanje sa strahovima u našem životu stoga je pokazatelj nedostatka poniznosti

Sumnja

Život u sumnji, umjesto da dopustim emocijama pod sumnjom da isplivaju na površinu:
Tražim druge ljude koji su u sumnji kako bih podržao vlastito stanje sumnje
Nastojim uzrokovati da drugi ljudi sumnjaju kako bih izbjegao vlastiti strah od djelovanja
Sumnja nas sprječava da živimo Istinu dajući nam izgovor da izbjegavamo djelovanje
Sumnja nas sprječava da djelujemo na temelju Istine koju već osjećamo u vlastitom srcu, što je nedostatak poniznosti

Traženje moći, položaja, slave, poštovanja ili vrijednosti
Davanje sebe drugima samo radi osjećaja slave, da budem zapažen, poštovan, cijenjen:
Često su naši motivi za takozvano "ljubavno" djelovanje potpuno sebični i usmjereni na sebe.
Tražim emocije od drugih kako bih nahranio svoj lažni ego, svoje lažno mišljenje o sebi.
Tražim emocije od drugih kako bih izbjegao vlastito dublje kauzalno emocionalno iskustvo.
Izbjegavam emociju nemoći ili biti sam, nitko me ne primjećuje.
Ovo je glavni emocionalni uzrok zašto naša djeca traže supstance koje izazivaju ovisnost.
Emocionalno je opresivno za druge kada se od njih uvijek traži da nas emocionalno podržavaju.
Davanje sebe samo da bi se nešto emocionalno dobilo zauzvrat nije stav poniznosti.

Ljubomora

Biti nesretan, ljut, ogorčen ili bijesan što su drugi sretni:
Projiciram ljutnju ili emocije potrebe na druge kada drugi imaju stvari koje ja nemam.
Nisam spreman iskusiti dublje emocije u sebi o sebi.
Ne želim najbolje za druge, već se osjećam uzrujano kada drugi imaju uspjeh ili radost.
Osjećam da drugi ne bi trebali biti uspješni ili radosni, osim ako i mi ne možemo biti isti
Ljubomora je pokazatelj da nismo ponizni

Komiseracija

Kada želimo da drugi suosjećaju s nama, slažu se s nama ili nas podržavaju:
Gunđamo radi pažnje
Žalimo se koliko je sve "teško"
Želimo da se drugi slože s našom vlastitom procjenom stvari
Komiseracija nije preuzimanje odgovornosti za vlastite emocije i stoga nije stanje poniznosti

Kako znam da sam Ponizan?

Osjećat ću strastvenu želju da osjetim i doživim sve svoje emocije bez nanošenja štete drugima
Osjećat ću strastvenu želju da preuzmem emocionalnu odgovornost za sve što se događa u mom životu
Imat ću strastvenu želju da budem onakav kakav jesam sa svima oko sebe
Imat ću duboku želju da me Bog nauči svemu što trebam znati
Božanske Istine će lako ući u mene bez borbe
Primat ću izravne i neizravne savjete, kritike i pomoć bez otpora
Uživat ću u tome što sam djetinjast čak i kada me oni oko mene osuđuju ili se prema meni ponašaju snishodljivo

Nazad
Vrh