Divine Truth (Božanska Istina)

• Pokretač teme Pokretač teme Cloud
  • Datum početka Datum početka
Eh, Jugoslavija, naravno, kao zemljopisni i drustveni pojam postoji, ali se nacionalististi toliko boje samog njezinog imena, da svjesno potiskuju i sam pojam Jugoslavije. Zato se koriste nazivi kao bivsa Jugoslavija. Da li za ikoji povijesni pojam, naziv neke drzave koja je propala i nikada se vise nece vratiti ikada koristimo pridjev "bivsa, bivse"? Naravno da ne kazemo bivse Rimsko carstvo ili bivsa Austro Ugarska. Ne kazemo bivsi Treci Reich ili bivse Carstvo Maya, bivsa tudorovsa Engleska. Samo se za Jugoslaviju govori "bivsa". Na taj nacin se utiskuje u svijest ili jos bolje podsvijest obicnih ljudi ideja da se ona nikada ne smije vratiti, jer kada bi se samo prestalo govoriti to "bivsa", Jugoslavija bi se vratila. Toliki je strah nacionalista od Jugoslavije. Nadalje, koriste se i zamjenski pojmovi, opet samo da se ne bi slucajno izgovorilo samo ime Jugoslavije. Kao... nasi prostori, regija, region, bivsa drzava i sl. A kada se postavi jednostavno pitanje, a sto je to region, koje drzave pripadaju regiji... je li Rumunjska dio regiona, je li Grcka... naravno da nisu. Pod tim posjmom se ustvari misli na... pogodite koga... na Jugoslaviju.

Uglavnom, nije mi namjera da vas zamaram o Jugoslaviji, nego samo da vas oslobodim straha da skandinavske zemlje slobodno zovete Skandinavija; da jugoslavenske zemlje slobodno zovete Jugoslavija. Hoce li Isus dolaziti u Skandinaviju, hoce li dolaziti u Jugoslaviju - to bi trebala biti sasvim obicna i svakodnevna pitanja, oslobodjena svake provincijalne nacionalisticke jezicne malogradjanstine.
Meni je svejedno da li netko kaže Jugoslavija ili bivša Jugoslavija. No ono što volim jest preciznost, tako da ako netko kaže Jugoslavija, zanima me gdje točno u Jugoslaviji misli. Nacionalnost vidim više kao kozmetički dodatak, a ne nešto što je previše bitno. Lijepo je voljeti ljude i mjesto odakle dolaziš, ali isto tako vjerujem da bismo trebali voljeti i sve druge narode i kulture jer u konačnici smo svi djeca jednoga Boga i kao takvi ne dolazimo sa Zemlje. Ona je samo privremena i vrlo kratka postaja u našem životu. Ostatak našeg života će biti u različitim dimenzijama duhovnog svijeta od kojih je svaka iduća (viša), veća razina ljubavi na koju se treba popeti i razviti.

Dakle, Isus i Magdalena ne misle dolaziti na ove nase jugoslavenske prostore. A imaju oni i onog jednog svetog Tomu, ako se ne varam. Mislim da sam ga vidio u jednom videu. Kaze da reinkarnacija ne postoji, ali da je on bio u proslom zivotu sveti Toma. Mozda se jos apostola reinkarniralo, pa da li se sta zna hoce li Isus apostole slati u Jugoslaviju? Mada moram primjetiti da si ti Cloude prvi, mozda i jedini, jugoslavenski apostol te religije.
Zasad ne, ali to se možda promijeni ako bude interesa i mogućnosti s njihove strane. Mislim da si to nešto pomiješao. Neki od 14 ljudi koji su se vratili jesu ljudi iz prvog stoljeća, neki poznati i neki nepoznati. Što se tiče njihovih identiteta, neke od njih je otkrio, ali ne priča puno o tome jer većina njih trenutno ne želi prihvatiti vlastiti identitet niti se javno izložiti. Neke koje je spomenuo da su se vratili uključuje apostola Ivana, Ivana Krstitelja, Isusovu kćer Saru...Uz njih zna biti Cornelius, on je jedan od 14 koji su se vratili i koji je u prvom stoljeću bio rimski vojnik koji je zabio čavle u Isusove ruke, ali nije mogao i noge te je odustao, nakon što ga je Isus pogledao s ljubavlju. Ako te zanima ovo je njegov blog: https://corneliusonline.com/

Haha, prevario bi se, nisam jedini, niti prvi iz ovog djela regije koji prate Isusova učenja. I moram te ispraviti, ovo nije religija, nego način života. Malo nas je, al nas ima! Neke poznajem, a neke zasad još nisam upoznao. Ja sam možda najaktivniji na forumima. (bar što se tiče ovog regiona, za ostale ne znam)

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Zašto Isus nije umro za naše grijehe :

Kako me Bog voli ako nije poslao Isusa da otplati moje grijehe?

Lažna doktrina svetog trojstva

Doktrina svetog trojstva je lažna. Bog nije tri osobe u jednoj, a Sveti Duh i Isus nisu Bog. Bog je jedan, te ima muške i ženske kvalitete i karakteristike te se može oslovljavati kao On (Otac) ili Ona (Majka) ovisno u kojem kontekstu govorimo o Bogu. Sveti Duh nije osoba nego je instrument (kanal) koji donosi Božju supstancu, Njegovu ljubav svoj Božjoj djeci koja imaju iskrenu i čistu želju(žudnju) za tom ljubavi. Isus nikada nije tvrdio da je on Bog, nego je uvijek naglašavao kako su on i Otac dva različita entiteta. Govorio je kako je on sin Božji isto kao što smo svi mi sinovi i kćeri Božje, jer smo stvoreni na sliku Božju (naša duša ima slične kvaliete i karakteristike Božje duše, no u ograničenoj verziji dok je Bog beskonačan u svojoj prirodi). No ono što je Isus otkrio jest da je Bog nudio još jedan dar, da postanemo sinovi i kćeri u pravome smislu, ne samo kao slika, nego i po supstanci, a to se postiže kroz primanje Božje ljubavi (koja je stvarna supstanca) od Boga kroz iskrene osjećajne žudnje srca. Božja ljubav ima sposobnost transformirati naše duše(da proširi naše originalne kapacitete te da naša priroda postane slična Božjoj) na način da očisti i iscjeli uzroke grijeha te nas može preobraziti u bezgrešnu i potpuno ljubavnu i sretnu osobu, koja u sebi ne nosi nikakvu bol(fizičku, duhovnu ili emocionalnu) te je u konstantnoj konekciji s Bogom od kojeg ima mogućnost primiti Istinu o sebi, svemiru, zakonima svemira, Bogu, itd... Bitno je napomenuti da ova transformacija nije instant, već je proces za koji treba vremena, truda i želje. Prema onome što je sada rekao, Isusu je u prvom stoljeću trebalo otprilike 13 godina da dovrši proces (počeo je svjesno primati Božju ljubav negdje u 18. godini), a on je polazio iz stanja bez grijeha (jer mu je kod rođenja Bog obrisao naslijeđene grijehe koji svi mi apsorbiramo od naših roditelja i prijašnjih generacija).

Isus je prvi otkrio i primio ovaj dar(koji je do njegovog rođenja bio Bog povukao nakon što su ga prvi ljudi (Amon i Aman) odbili) i u svojoj 30. godini primio Božju ljubav u tolikoj količini da je postao novo biće - Božji anđeo, a to stanje je nazvao biti "ponovno rođen" ili kada smo Jedno s Bogom. Učio je da svaka osoba koja to želi ima potencijal primanja ovog dara, i postizanja stanja Jednote s Bogom(ponovnog rođenja), no to je nešto što svatko od nas pojedinaćno mora odlučiti za sebe, želi li to ili ne. Ovo učenje je bilo neshvaćeno te uvelike modificirano, distorzirano i mnoge stvari su izbačene, ali su danas ponovno dostupne na planeti. Kada je rekao: " Ja sam put, istina i život. Nitko ne može doći Ocu osim preko mene", mislio je na to da je svojim životom i primjerom demonstrirao što nam je činiti i kako ostvariti direktan odnos s Bogom ako želimo postati Jedno s Bogom (ponovno rođeni), te da ako ćemo pratiti njegova učenja, ostvariti ćemo to isto stanje koje je i on postigao.

U vrijeme kada je trojstvo ustanovljeno, bilo je prisutno veliko neshvaćanje Isusovog učenja(razne interpretacije) te želja za moći i kontrolom nad narodom te puno svađa i neslaganja u vezi toga što znači biti kršćanin.

Evo nekoliko videa u kojima Isus govori o temi.

Kako je došlo do doktrine trojstva:

S kojom svrhom su crkveni oci stvorili doktrinu trojstva:

Gdje je crkvena hijerarhija pogriješila u vezi doktrine trojstva:

Zadnje uređeno:
Meni se ovo cini potpuno razumnom teorijom.
Sve što Isus (AJ) podučava je razumno, logično, znanstveno i ljubavno, a to su naime jedne od glavnih karakteristika i kvaliteta(ima ih još) objektivne ili apsolutne istine pa zbog toga i vlastitog iskustva primjene učenja vjerujem da ono što govori istina.

Zadnje uređeno:
Ne poducava nista lose, taj Johnny Australski. Ako zanemarimo njegovu fiks ideju da je reinkarnacija Isusa, a ljudi su znali imati i stetnijih ideja od te, bolje je i njega slusati, nego uzalud ocekivati dolazak onog povijesnog Isusa, jer taj vise nikada nece doci.

Povijest se ne ponavlja na nacin kako ljudi ocekuju. Isus i da se vrati, ne bi se vratio leteci po nebu, kako vjernici obicno zamisljaju. Rodio bi se kao i svako drugo ljudsko bice i ljudi ga ne bi prepoznali. Kao sto ga nisu prepoznali niti tada. Mislili su da je to stolarev sin. Tako bi i danas mislili, da je to onaj Pero iz susjedstva.

Osim toga, Isus je bio apokalipticki prorok. To je tih stoljeca bilo popularno medju Jevrejima. Vjerovalo se da je svijet toliko iskvaren da ce ga Bog opet potpuno unistiti i stvoriti novi i bolji. No, to se nije ispunilo. Uzalud je ocekivati tako nesto. Tako da cak i ako taj anticki Isus opet dodje, doci ce kao obicno ljudsko bice, koje opet vecina ljudi ne bi prepoznala, niti razumjela. A u medjuvremenu se valjda i on ostavio svoji sumanutih vjerovanja da je kraj svijeta blizu i da ce se dogoditi jos za zivota ljudi koji su tada zivjeli.

Ne poducava nista lose, taj Johnny Australski. Ako zanemarimo njegovu fiks ideju da je reinkarnacija Isusa, a ljudi su znali imati i stetnijih ideja od te, bolje je i njega slusati, nego uzalud ocekivati dolazak onog povijesnog Isusa, jer taj vise nikada nece doci.
Dapače, primjenom njegovih učenja naš život i životi ljudi oko nas se mogu samo poboljšati. Razumijem da te muči taj dio sa reinkarnacijom(već smo o tome pričali ti i ja i zapravo se ne radi o reinkarnaciji kako se podučava u istočnjačkim religijama) i njegovom tvrdnjom tko on jest, ali tako je kako je. U jednom trenutku će svatko od nas morati razriještiti za sebe da li je on onaj tko tvrdi da jest ili ne. Mislim da učenja i način na koji živi život govore sami za sebe. Ja bih rekao da je uzalud vjerovati u vjerodostojnost Biblije kada u mnogim djelovima pada na testu ljubavi, logike, razuma i konzistencije. Prema tome, povijesni opis Isusa u Bibliji nije ispravan, pa tako i sva očekivanja i vjerovanja koja iz nje proizlaze vrlo vjerojatno nisu ispravna ili su u najmanju ruku distorzirana, krivo shvaćena i nepotpuna.
Povijest se ne ponavlja na nacin kako ljudi ocekuju. Isus i da se vrati, ne bi se vratio leteci po nebu, kako vjernici obicno zamisljaju. Rodio bi se kao i svako drugo ljudsko bice i ljudi ga ne bi prepoznali. Kao sto ga nisu prepoznali niti tada. Mislili su da je to stolarev sin. Tako bi i danas mislili, da je to onaj Pero iz susjedstva.
Slažem se sa ovime. Ljudi su od njega s vremenom napravili božanstvo, djelomično kako bi ga uklopili i usporedili sa drugim mitološkim ličnostima, ali on je začet i rođen kao običan čovjek. (Jedino je bio različit po tome što mu je Bog obrisao naslijeđeni grijeh, koji inače svi mi naslijeđujemo od roditelja/predaka). Stvar je u tome da nakon što je ostvario direktan odnos s Bogom i postao jedno s Bogom u svojoj 30. godini, većina ljudi koji su ga slušali nisu razumijeli(bilo je nekolicina koji su započeli proces) kako postići to stanje. Tek nakon njegove smrti su mnogi po prvi puta u sebi stvorili jaku žudnju za Božjom ljubavi, uzrokovanu velikom tugom zbog njegove smrti, ali i rastu vjere nakon što su ga vidjeli kada je manifestirao fizičko tijelo i pojavio se nekoliko stotina ljudi. U prvom stoljeću ga velik broj ljudi nije želio prepoznati i prihvatiti kao Mesiju, a slično je i danas nažalost.
Osim toga, Isus je bio apokalipticki prorok. To je tih stoljeca bilo popularno medju Jevrejima. Vjerovalo se da je svijet toliko iskvaren da ce ga Bog opet potpuno unistiti i stvoriti novi i bolji. No, to se nije ispunilo. Uzalud je ocekivati tako nesto. Tako da cak i ako taj anticki Isus opet dodje, doci ce kao obicno ljudsko bice, koje opet vecina ljudi ne bi prepoznala, niti razumjela. A u medjuvremenu se valjda i on ostavio svoji sumanutih vjerovanja da je kraj svijeta blizu i da ce se dogoditi jos za zivota ljudi koji su tada zivjeli.
S ovim se ne slažem, jer njegov portert i opis iz Biblije nije ispravan. On je bio puno bolja osoba(karakterno) nego što je opisan u Bibliji i on ne bi nikada o Bogu govorio kao o nekome tko će uništiti ljude ili svijet jer Bog nije takav. Ljubav je uvijek nenasilna, a Bog jest ljubav pa prema tome slijedi da je Bog nenasilan.

Evo prilažem par videa što Isus kaže o Biblijskim pisanjima o njegovom povratku.

Isusovi osjećaji o tome kako ga Biblija portetira:

Zadnje uređeno:
Blago njemu da nije kod Putina, vec bi zavrsio u kaznjenickoj koloniji br. 34 na sjeveru Sibira, kao njegov ruski mesijanski kolega, onaj taksista sto je tvrdio da je Isus.

Blago njemu da nije kod Putina, vec bi zavrsio u kaznjenickoj koloniji br. 34 na sjeveru Sibira, kao njegov ruski mesijanski kolega, onaj taksista sto je tvrdio da je Isus.
Haha...Njih 14 koji su se vratili napravili su to planski, pa je tako i odabir lokacija bio sa svrhom, a i gledala se sigurnost. To je bilo prvi put u povijesti ove Zemlje da se netko vraća nazad iz duhovnog svijeta pa je bilo puno faktora koje su morali proračunati.

Zadnje uređeno:
Haha...Njih 14 koji su se vratili napravili su to planski, pa je tako i odabir lokacija bio sa svrhom, a i gledala se sigurnost. To je bilo prvi put u povijesti ove Zemlje da se netko vraća nazad iz duhovnog svijeta pa je bilo puno faktora na koje su morali proračunati.
Cime se sve ljudi bave u svijetu, ovo je poprilicno neskodljiva zabava. Jos ako ne uzimaju pare, odlicno!

Cime se sve ljudi bave u svijetu, ovo je poprilicno neskodljiva zabava. Jos ako ne uzimaju pare, odlicno!
Moja želja i nada je da ćeš ti i svi ostali koji ovo čitaju, a možda su skeptični, nepovjerljivi ili misle da je ovo ludo, uvidjeti s vremenom da se ne radi o zabavi, prevari ili deluziji nego o istinama koje su toliko moćna da može iz korijena izmjeniti život ako ih prigrlimo i primjenimo, te imati dugotrajne(vječne) dobrobiti ne samo za život na Zemlji, nego i na ostatak našeg života u duhovnom svijetu. Svako dobro ti želim prijatelju! :)

Da Isus iz Australije ode kod psihijatra dobio bi dijagnozu za tvrdnju da je reinkarnacija Isusa Krista, ili dijagnozu Šizofrenije ili Bipolarni poremećaj sa time bi bio liječen Antipsihoticima. Zato oprez pri prihvaćanju svega i svačega za istinu pogotovo onih koji tvrde za sebe da su Božanstava jer je često riječ o Egomanijacima koji na sebe žele privući mnogo pažnje kako bi imali neku ličnu korist od toga. Ne kažem da su takve osobe potpuno sumanute i nerazumne nego da se u njima nalaze biseri mudrosti koji često nisu za javnost jer slično privlači slično pa se oko takvih osoba formiraju krugovi potencijalno opasnih po društvo. Jednom sam bio u knjižnici u BiH tražio sam neke knjige za brata da kupim dok sam razgovarao sa prodavačem iza leđa se pojavio sljedbenik Dejvida Ike-a odjednom je počeo pričati o njemu omiljenom Dejvidu i knjigama koje sadrže nerealnu ideologiju da mi je postalo neugodno biti u prisustvu takvog tipa koji razmišlja i tvrdi o nekoj Ekstremno obrađenoj tematici. Vidio sam da je riječ o ne liječenoj osobi sa psihičkim poremećajem koji pronalazi mentalnu hranu u Dejvidovoj doktrini.

Za sve koje zanima, još jedan dobar intervju s Isusom o njegovom životu u prvom stoljeću.

Prvi dio:

Drugi dio:

Tesko mi ga je razumjeti. Em australski naglasak, em mumlja, tiho govori, guta glasove...

Nazad
Vrh