- Reakcijski bodovi
- 13
- Bodovi
- 18
Meni je svejedno da li netko kaže Jugoslavija ili bivša Jugoslavija. No ono što volim jest preciznost, tako da ako netko kaže Jugoslavija, zanima me gdje točno u Jugoslaviji misli. Nacionalnost vidim više kao kozmetički dodatak, a ne nešto što je previše bitno. Lijepo je voljeti ljude i mjesto odakle dolaziš, ali isto tako vjerujem da bismo trebali voljeti i sve druge narode i kulture jer u konačnici smo svi djeca jednoga Boga i kao takvi ne dolazimo sa Zemlje. Ona je samo privremena i vrlo kratka postaja u našem životu. Ostatak našeg života će biti u različitim dimenzijama duhovnog svijeta od kojih je svaka iduća (viša), veća razina ljubavi na koju se treba popeti i razviti.Eh, Jugoslavija, naravno, kao zemljopisni i drustveni pojam postoji, ali se nacionalististi toliko boje samog njezinog imena, da svjesno potiskuju i sam pojam Jugoslavije. Zato se koriste nazivi kao bivsa Jugoslavija. Da li za ikoji povijesni pojam, naziv neke drzave koja je propala i nikada se vise nece vratiti ikada koristimo pridjev "bivsa, bivse"? Naravno da ne kazemo bivse Rimsko carstvo ili bivsa Austro Ugarska. Ne kazemo bivsi Treci Reich ili bivse Carstvo Maya, bivsa tudorovsa Engleska. Samo se za Jugoslaviju govori "bivsa". Na taj nacin se utiskuje u svijest ili jos bolje podsvijest obicnih ljudi ideja da se ona nikada ne smije vratiti, jer kada bi se samo prestalo govoriti to "bivsa", Jugoslavija bi se vratila. Toliki je strah nacionalista od Jugoslavije. Nadalje, koriste se i zamjenski pojmovi, opet samo da se ne bi slucajno izgovorilo samo ime Jugoslavije. Kao... nasi prostori, regija, region, bivsa drzava i sl. A kada se postavi jednostavno pitanje, a sto je to region, koje drzave pripadaju regiji... je li Rumunjska dio regiona, je li Grcka... naravno da nisu. Pod tim posjmom se ustvari misli na... pogodite koga... na Jugoslaviju.
Uglavnom, nije mi namjera da vas zamaram o Jugoslaviji, nego samo da vas oslobodim straha da skandinavske zemlje slobodno zovete Skandinavija; da jugoslavenske zemlje slobodno zovete Jugoslavija. Hoce li Isus dolaziti u Skandinaviju, hoce li dolaziti u Jugoslaviju - to bi trebala biti sasvim obicna i svakodnevna pitanja, oslobodjena svake provincijalne nacionalisticke jezicne malogradjanstine.
Zasad ne, ali to se možda promijeni ako bude interesa i mogućnosti s njihove strane. Mislim da si to nešto pomiješao. Neki od 14 ljudi koji su se vratili jesu ljudi iz prvog stoljeća, neki poznati i neki nepoznati. Što se tiče njihovih identiteta, neke od njih je otkrio, ali ne priča puno o tome jer većina njih trenutno ne želi prihvatiti vlastiti identitet niti se javno izložiti. Neke koje je spomenuo da su se vratili uključuje apostola Ivana, Ivana Krstitelja, Isusovu kćer Saru...Uz njih zna biti Cornelius, on je jedan od 14 koji su se vratili i koji je u prvom stoljeću bio rimski vojnik koji je zabio čavle u Isusove ruke, ali nije mogao i noge te je odustao, nakon što ga je Isus pogledao s ljubavlju. Ako te zanima ovo je njegov blog: https://corneliusonline.com/Dakle, Isus i Magdalena ne misle dolaziti na ove nase jugoslavenske prostore. A imaju oni i onog jednog svetog Tomu, ako se ne varam. Mislim da sam ga vidio u jednom videu. Kaze da reinkarnacija ne postoji, ali da je on bio u proslom zivotu sveti Toma. Mozda se jos apostola reinkarniralo, pa da li se sta zna hoce li Isus apostole slati u Jugoslaviju? Mada moram primjetiti da si ti Cloude prvi, mozda i jedini, jugoslavenski apostol te religije.
Haha, prevario bi se, nisam jedini, niti prvi iz ovog djela regije koji prate Isusova učenja. I moram te ispraviti, ovo nije religija, nego način života. Malo nas je, al nas ima! Neke poznajem, a neke zasad još nisam upoznao. Ja sam možda najaktivniji na forumima. (bar što se tiče ovog regiona, za ostale ne znam)
Zadnje uređeno od strane moderatora: