Odnos s Bogom - Vječne dobrobiti odnosa sa Bogom - prijevod obrisa predavanja koje je Isus održao u Australiji
Uvod
“Sve drugo će vam se dodati”
Budući da je malo tko na Zemlji imao odnos s Bogom, malo tko prepoznaje koristi
Budući da malo tko prepoznaje koristi, malo tko zapravo prihvaća odnos na Zemlji
Nažalost, većina koristi odnosa s Bogom počinje se ostvarivati tek nakon što osoba pređe sa Zemlje u duhovni svijet
Ne mora biti tako, jer su koristi dostupne svima na bilo kojem mjestu
Vrste koristi
Koristi se kreću od:
Manjih i fizičkih do masovnih i temeljenih na duši;
Osobnih i intimnih do globalnih, a zatim univerzalnih po opsegu;
Neposrednih do vječnih po vremenu;
Zapravo, SVE ostale stvari bit će vam dodane kroz odnos s Bogom.
Sljedeći popis nije iscrpan, ali će dati neke ideje o tome što dobivamo.
Glavne prednosti odnosa s Bogom
1. Osobno upoznajem Stvoritelja dok rastem prema Bogu.
Imam osobni odnos sa Stvoriteljem Svemira.
Doživljavam radost bliskosti s Bogom i mogućnosti osobnog učenja od Boga.
Osjećam se intenzivno voljeno od Boga i stoga cijenjeno, sigurno i zaštićeno u toj Ljubavi.
Volim Boga i odnos s Bogom stavljam na prvo mjesto u svom životu.
Strastveno žudim za Božjom Ljubavlju, to je najintenzivnije ugodno iskustvo koje mogu imati.
2. Sve više razumijem Boga dok rastem prema Bogu.
Razumijem da je Bog moćan zbog količine Ljubavi koju Bog ima.
Počinjem vidjeti snagu Ljubavi, umjesto da vidim ljubav kao slabost.
Počinjem vidjeti da mogu postati samo moćniji kako osobno rastem u ljubavi.
Počinjem vidjeti odnos između Božjih kvaliteta i atributa.
Npr. Između Ljubavi i Mudrosti, između Ljubavi i Kreativnosti.
Npr. Između Ljubavi i Moći, između Ljubavi i Istine
3. Počinjem implicitno vjerovati i imati vjeru u Boga kako rastem prema Bogu
Postajem sve više i više ovisnim o Bogu, a manje samodostatan
Vjerujem da Bog stvara samo sustave pune ljubavi i da ako doživljavam sustav koji nije ljubavan, to
nije zato što je to Božje stvorenje, već stvorenje nekoga tko nije bio ljubazan
Vjerujem da će mi svi Božji zakoni koristiti i dovesti me do Ljubavi i Istine
Više se ne borim protiv Boga niti pokušavam pobuniti protiv Boga
4. Učim o Ljubavi iz izvora sve Ljubavi
Budući da Bog savršeno voli, primajući Njezinu Ljubav učim o pravim kvalitetama, atributima i prirodi ljubavi samo kroz odnos s Bogom
Kada primim Božansku Ljubav od Boga, automatski se mijenjam i postajem pun ljubavi prema sebi i svim drugim Božjim stvorenjima; posebno prema drugoj Božjoj djeci
5. Počinjem shvaćati kvalitetu poniznosti
Vidim da me Bog čini poniznijim u svom ponašanju i stavu
Vidim da poniznost postaje važan sastojak koji mi omogućuje dublje odnose
Vidim da poniznost postaje najvažnija kvaliteta koju osobno moram prihvatiti
Više se ne držim netočnih i neistinitih stavova o sebi
Počinjem vidjeti sebe onako kako me Bog vidi
Shvaćam moć poniznosti u svom životu i svojim odnosima
6. Pronalazim jedini način otkrivanja Apsolutne Istine dok rastem prema Bogu
Kroz svoj odnos s Bogom, imam način da razlučim što je moralno, etično i puno ljubavi u svakoj situaciji s kojom se mogu susresti
Ako nastavim rasti u ovoj Ljubavi i odnosu, imam potencijal da mi se sve tajne svemira otkriju izravno od samog Stvoritelja Svemira
Ako nastavim rasti u ovoj Ljubavi i odnosu, također ću shvatiti Istinu o sebi i svakom drugom Božjem Stvorenju
Učim važnost Božanske Istine u svom odnosu s Bogom i primanju Ljubavi
7. Postajem vječni učenik i stalni učitelj Božanske Istine dok rastem prema Bogu
Automatski podučavam o Božjoj Ljubavi i Istini jednostavno kroz način na koji prihvaćam i živim svoj vlastiti život
Automatski se, kroz svoju volju, misli, riječi i djela, suočavam s pogreškom i neljubavišću kad god dođem u kontakt s tim
Shvaćam da ću zauvijek biti Božji učenik, uvijek učeći od Nje
Shvaćam da za podučavanje samo trebam prihvatiti principe Božanske Ljubavi i Istine u svemu i svakoj situaciji i okolnosti
8. Potpuno ću upoznati sebe dok rastem prema Bogu
Postat ću prekrasna netaknuta duša kakvom me je Bog stvorio
Automatski ću moći služiti svijetu u radosti i zadovoljstvu, jer u našem netaknutom stanju naša jedinstvena osobnost i priroda dodaju ljubav i kreativnost Božjem Svemiru
Otkriti ću zašto me je Bog stvorio i prihvatiti osobu kakvom sam stvoren
9. Postajem besmrtan dok rastem prema Bogu
Budući da je Božja Ljubav vječna i besmrtna, nakon što primimo tu Ljubav u svoju dušu, nemoguće je da ikada umremo ili ne postojimo, jer da bi se to dogodilo, Božja Ljubav bi također morala umrijeti ili ne postojati
To znači da sam postao besmrtan, s jamstvom da sada živim i rastem vječno
10. Sve više živim u svojoj duši dok rastem prema Bogu
Postajem emocionalno, osjetljivo, osjećajno biće
Moje emocije i osjećaji postaju snažniji i kreativniji
Postajem osjetljiviji na vlastita i tuđa iskustva, čime automatski osjećam kada događaji i situacije nisu u skladu s Božjom Ljubavlju i Istinom
Koristim svoj um da pomognem svojoj duši da iskusi emocije bez otpora, umjesto da potiskuje ili poriče emocije koje me i dalje sputavaju, kontroliraju ili motiviraju bez ljubavi
Živim "u trenutku", uživajući u svakoj situaciji kao iskustvu učenja i rasta
11. Rastem i širim se vječno, bez ograničenja kako se približavam Bogu
Budući da je Božja Ljubav beskonačna, ima potencijal da me beskonačno promijeni i stoga je moj rast i širenje potencijalno bezgranično
Budući da se sam Bog čini beskonačnim, naš odnos s Bogom uvijek će nas uzrokovati da postanemo sličniji Bogu u svakom atributu i kvaliteti, a istovremeno zadržavamo individualnost vlastite osobnosti
12. Privući ću svoju srodnu dušu, drugu polovicu sebe k sebi dok rastem prema Bogu
KAKO se približavam Bogu, uklanjat ću sa sebe sve blokade i prepreke koje su mi dane iz moje okoline koje me sprječavaju da privučem svoju srodnu dušu, drugu polovicu sebe, k sebi.
Nakon što privučem svoju srodnu dušu, Božja ljubav će mi također pomoći da održim i razvijem odnos između sebe i svoje druge polovice, uzrokujući da s ljubavlju odgovorim na svaku situaciju, problem ili poteškoću s kojom se suočavam u toj vezi.
13. Počinjem shvaćati dizajn svoje duše i Božju svrhu stvaranja mene.
Prepoznajem da sam polovica sebe i prihvaćam drugu polovicu sebe.
Zajedno svaka polovica uči o ljudskoj duši općenito, a posebno o našoj vlastitoj prirodi duše.
Zajedno svaka polovica uči i otkriva moć naše osobne volje i želje.
Zajedno svaka polovica uči i otkriva kako koristiti volju svoje duše u skladu s Ljubavlju.
Zajedno vidimo radosne i pozitivne učinke ovoga, zajedno s bilo kojim učinkom neljubavnih izbora.
Zajedno učimo kako stvarati trajne kreacije, s ljubavlju i snažno.
14. Postajem zdraviji na svaki mogući način kako rastem prema Bogu.
Moja duša će postati punija ljubavi i stoga će imati sposobnost izliječiti svaki nedostatak zdravlja u mom fizičkom ili duhovnom tijelu.
Moje duhovno tijelo će automatski reagirati na promjene moje duše i automatski će energija u tom tijelu početi revitalizirati cijeli moj duhovni i fizički sustav.
Moje fizičko tijelo će reagirati na promjene u mom duhovnom tijelu i svaki nedostatak zdravlja u mom fizičkom tijelu također će biti ispravljeno
Moja će tijela ponovno izgledati i osjećati se mlado
Moje godine više neće određivati moje zdravlje
Svako živo biće u mom okruženju osjetit će moje zdravlje i na neki način reagirati na njega
15. Mnogi drugi „darovi“ bit će mi dodani kako budem rastao prema Bogu
To uključuje;
Dar mogućnosti razgovora s bilo kojim drugim bićem u svemiru
Dar mogućnosti iscjeljivanja bilo kojeg drugog bića u svemiru, ovisno o njihovoj volji
Izvrsnost u sposobnostima; pjevanje, ples, glazba, umjetnost, inženjerstvo, matematika itd.
Dar da više nisam ograničen prostorom i vremenom
16. Privući ću sve što mi je potrebno za vječni rast dok rastem prema Bogu
Privući ću događaje koji će me natjerati da oslobodim svoja vlastita ograničenja
Privući ću odnose koji uzrokuju moj rast
Privući ću darove koje trebam moći koristiti i vježbati kako bih pomogao u svom rastu
Na kraju ću biti potpuno u stanju radosti i trajne sreće kroz svoju angažiranost s ovim stvarima koje privlačim kroz svoj odnos s Bogom
17. Postat ću manje ovisan o drugima dok rastem prema Bogu
Postat ću manje ovisan o svojoj okolini i odnosima s drugima (bilo na Zemlji ili u duhovnom svijetu) kako bih iskusio radost i sreću
Postat ću ovisan samo o samom Bogu, a moj odnos s Bogom postavlja me u stanje gdje mogu davati sve više i više drugima bez potrebe ili očekivanja ičega zauzvrat
To povećava moju sposobnost DAVANJA, umjesto da uzimam od svoje okoline i ljudi koji ulaze u moj život
18. Prihvaćam svoju dječju prirodu dok rastem prema Bogu
Biti više poput Dijeteta me potiče:
Da budem potpuno otvoren za učenje i podučavanje novim konceptima i novim načinima života
Da budem potpuno otvoren za učenje bez otpora, s radošću i strašću
Da prigrlim Božje istine umjesto da im se opirem
Da učim brzo i bez boli i patnje
19. Užitak postaje utemeljen na duši i intenzivniji kako rastem prema Bogu
Budući da su naša osjetila duše snažnija od bilo kojeg drugog osjetila, kako rastem prema Bogu, svi moji emocionalni, duhovni i fizički osjećaji i iskustva se povećavaju
Moja sposobnost doživljavanja i moja osjetljivost na užitak povećavaju se kako rastem u Ljubavi
Svaki novi ugodan osjećaj veći je od prethodnih osjećaja kako rastem u Ljubavi