Isus Hristos - Sin Božji

Iz alosno je da malo njih danas uci onakko kako je u Bibliji
vecina hriscana je prihvatila trojstvo iako se i ne spominje u Bibliji

Bas zato mene zbunjuje da su skoro svi danas prihvatili Trojstvo i to da su sve 3 osobe identicne, iako su svi crkveni ocevi, po njihovim vlastitom ucenju vjestaka, bili heretici jer se nisu slagali oko Isusa i SD. To znaci da su crkveni ocevi do 4og stoljeca vjerovali drugacije, zavisi kako koji. Neki su vjerovali da je Isus samo sin a ne Bog, neki da je bog ali ne identican Ocu itd.

To tvrde samo novije grupe koje moraju nekako opravdati kako ne postoje dokazi da su rani hrišćani vjerovali i tumačili Pismo kao oni pa onda konstruiše čitave teorije zavjera oko toga kako je izvorno hrišćanstvo ugašeno i potisnuto. Pravoslavna Crkva sa poštovanjem slavi i rane Oce Crkve. Sv. Klimenta Rimskog, sv. Polikarpa Smirnskog, sv. Irineja Lionskog, sv. Justina Mučenika, sv. Ignjatija Bogonosca i druge kojih se ja ne mogu sjetiti iz prve.

To tvrde samo novije grupe koje moraju nekako opravdati kako ne postoje dokazi da su rani hrišćani vjerovali i tumačili Pismo kao oni pa onda konstruiše čitave teorije zavjera oko toga kako je izvorno hrišćanstvo ugašeno i potisnuto. Pravoslavna Crkva sa poštovanjem slavi i rane Oce Crkve. Sv. Klimenta Rimskog, sv. Polikarpa Smirnskog, sv. Irineja Lionskog, sv. Justina Mučenika, sv. Ignjatija Bogonosca i druge kojih se ja ne mogu sjetiti iz prve.

Mozda kasnije udjemo u detalje po imenima ali oni njih sve smatraju hereticima i Irineja i Justina. Ako pod "novije" grupe mislis danasnje, tako je. Neznam sta su govorili za njih u zadnjih tisucu godina ali danas, Pravoslavni, Katolicki i Protestanski ucenjaci kazu da su svi oni bili heretici jer se njihovo vjerovanje ponajvise o statusu Isusa ne poklapa sa danasnjnim vjerovanjem tj. Trojstvo u kojem sve 3 osove su identicne.

Bas zato mene zbunjuje da su skoro svi danas prihvatili Trojstvo i to da su sve 3 osobe identicne, iako su svi crkveni ocevi, po njihovim vlastitom ucenju vjestaka, bili heretici jer se nisu slagali oko Isusa i SD. To znaci da su crkveni ocevi do 4og stoljeca vjerovali drugacije, zavisi kako koji. Neki su vjerovali da je Isus samo sin a ne Bog, neki da je bog ali ne identican Ocu itd.

Pa i meni je to cudno, da toliko ljudi slepo prihvataju trojstvo
da ne vide da u Bibliji ono ne postoji vec pise da je Bog jedan.
Ja kada sam prvi put uzela sama u ruke Bibliju videla sam i razumela te osnovne stvari.
Da od 4 veka skoro svi prihvataju trojstvo samo na razlicite nacine
ali u savremeno doba neki hriscani shvataju da to nije tako da je Isus Samo Bozji Sin
do toga su dosli istrazivaci Biblije krajem 19 veka.

Pa i meni je to cudno, da toliko ljudi slepo prihvataju trojstvo
da ne vide da u Bibliji ono ne postoji vec pise da je Bog jedan.
Ja kada sam prvi put uzela sama u ruke Bibliju videla sam i razumela te osnovne stvari.
Da od 4 veka skoro svi prihvataju trojstvo samo na razlicite nacine
ali u savremeno doba neki hriscani shvataju da to nije tako da je Isus Samo Bozji Sin
do toga su dosli istrazivaci Biblije krajem 19 veka.

Mnogi ljudi kada uzmu da citaju Bibliju, a vec vjeruju u Trojstvo, oni ce naci mnogo stihova u obadva Zavjeta koji "potvrdjuju" to vjerovanje. Vjerovatno ce pronaci nesto o Isusu kao bogu u SZ i gdje se niti nadaju. A oni koji vec unaprijed vjeruju da Isus nije Bog, oni ce naci ono sto njima odgovara.

Sta ce zakljuciti netko tko po prvi put cita Bibliju a nema odredjeni stav? Ili nemora biti prvi put ali da cita neutralno? Ja sam ubijedjen, objektivno i neutralno, da bi vecina zakljucila da je Otac Bog a Isus polubog odn. sin Bozji ali ne ravan Bogu.

Naravno da imamo stihove pogotovo u Ivanu gdje Isus kaze neke stvari za koje se moze zakljuciti da je on bog, iako ne kaze direktno, ali ti stihovi se zaista mogu objasniti i drugacije. Onda imamo stihove koji govore suprotno odnosno da Isus nije Bog kao naprimjer Ivan 17:3

Zasto vecina danas vjeruje u Trojstvo u kojemu je Isus identican Bogu? Zato sto ucenjaci i crkva tako kazu a ignorisu odnosno ne objasnjavaju zasto im nije vazno to sto su crkveni ocevi ucili drugacije 300 i kusur godina.

Mozda kasnije udjemo u detalje po imenima ali oni njih sve smatraju hereticima i Irineja i Justina. Ako pod "novije" grupe mislis danasnje, tako je. Neznam sta su govorili za njih u zadnjih tisucu godina ali danas, Pravoslavni, Katolicki i Protestanski ucenjaci kazu da su svi oni bili heretici jer se njihovo vjerovanje ponajvise o statusu Isusa ne poklapa sa danasnjnim vjerovanjem tj. Trojstvo u kojem sve 3 osove su identicne.

Bukvalno ni Pravoslavna Crkva ni Rimokatolička crkva ne smatraju da su oni jeretici. Pa svi navedeni su svetitelji, zavedeni su u crkvene kalendare, slave se i ljudi im se obraćaju. Tako da to što govoriš nije istina i ne znam odakle ti to. Ako neki pravoslavac i kaže tako nešto onda je on jeretik a ne Sveti Oci.

Bukvalno ni Pravoslavna Crkva ni Rimokatolička crkva ne smatraju da su oni jeretici. Pa svi navedeni su svetitelji, zavedeni su u crkvene kalendare, slave se i ljudi im se obraćaju. Tako da to što govoriš nije istina i ne znam odakle ti to. Ako neki pravoslavac i kaže tako nešto onda je on jeretik a ne Sveti Oci.

Nisam rekao da crkva kaze nego ucenjaci.

[/URL]

Kada imadnem priliku upitacu Barta D. Ehrmana mozda on zna jos koji link jer ja sam clan na njegovom forumu.

Klasični protestantski sajt. Odmah teorije zavjere. Iskrivljeno učenje, zla Crkva.

Ali oni kazu da i Pravoslavni i Katolicki ucenjaci danasnjice to tvrde.

Da nisu rekli sve 3 denominacije ja nebi niti pisao o ovome.

Onda treba upitati Katolicke i Pravoslavne ucenjake.

Mnogi ljudi kada uzmu da citaju Bibliju, a vec vjeruju u Trojstvo, oni ce naci mnogo stihova u obadva Zavjeta koji "potvrdjuju" to vjerovanje. Vjerovatno ce pronaci nesto o Isusu kao bogu u SZ i gdje se niti nadaju. A oni koji vec unaprijed vjeruju da Isus nije Bog, oni ce naci ono sto njima odgovara.

Sta ce zakljuciti netko tko po prvi put cita Bibliju a nema odredjeni stav? Ili nemora biti prvi put ali da cita neutralno? Ja sam ubijedjen, objektivno i neutralno, da bi vecina zakljucila da je Otac Bog a Isus polubog odn. sin Bozji ali ne ravan Bogu.

Naravno da imamo stihove pogotovo u Ivanu gdje Isus kaze neke stvari za koje se moze zakljuciti da je on bog, iako ne kaze direktno, ali ti stihovi se zaista mogu objasniti i drugacije. Onda imamo stihove koji govore suprotno odnosno da Isus nije Bog kao naprimjer Ivan 17:3

Zasto vecina danas vjeruje u Trojstvo u kojemu je Isus identican Bogu? Zato sto ucenjaci i crkva tako kazu a ignorisu odnosno ne objasnjavaju zasto im nije vazno to sto su crkveni ocevi ucili drugacije 300 i kusur godina.

Da meni je jasno da neki koji veruju u trojstvo traze i tracak nade u Bibliji da postoji
ali nazalost toga nema.
na primer temeljno ucenje hriscanstva je vaskrsenje.
I koliko samo puta se spominje.
A trojstvo ili trojedan Bog ili tri lica - nista od toga se ne spominje i jednom
i ond analaze neke stihove koje vade iz konteksta da bi nekako potvrdili ono u sta veruju.
A Bozja rec Biblija nam je data da nadjemo istinu a ne da svoju laz potvrdimo.

Dakle ako na hiljadu mesta pise da je Bog jedan ne znam kako se moze opravdati trojstvo.
A i zna se da je na Nikejskom saboru Nikejskim Koncilom 325. me. car Konstantin ga uveo koj ije paganin.

Pa da u Bibliji jasno psie da je Bog jedan Otac - Stvoritelj svega JHVH Jehova
a da je Isus kao sto i je ste Bozji Sin.
Sam Isus kaze " Moj je Otac Veci od mene"
Sam Isus kaze " Ja sam Bozji Sin"
Bog za Isusa kaze : " ovo je moj Sin voljeni"

na hiljade mesta u Bibliji tako pise

i onda oni koji zele da opravdaju trojstvo nadju dva tri stiha istrgunuto iz konteksta koje tumace pogresno
a u prilog trojstvu
Dakle Dokazi su u Bibliji

Vecina veruje u trojstvo zato sto crkva to prezentuje a ljudi slepo prihvataju
Za sta ce snosto krivicu pred Bogom - svi koji uce pogresno
Malo njih sami istraze Bibliju.
Ali lako je na primer u online Bibliji ukucamo rec trojstvo treojedan tri lica
i toga nema u Bibliji
A jasno pise Bog je jedan.
Ja sam sama istrazivala Bibliju dugo i sama sam se uverila sta pise u njoj a sta ne.
Biblija je skladna ne moze biti protivrecna.
Inace danas se istrazivaci Biblije zovu Jehovini Svedoci i ja sma pristupila njima jer sam
se sama uverila da ispravno proucavaju Bibliju

Tako da Bog je jedan je istina
i da je Isus Bozji Sin.

1 Timoteju 2
5 Jer jedan je Bog+ i jedan je posrednik+ između Boga i ljudi,+ čovek, Hrist Isus,+ 6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve*

VI to tako proizvoljno uzimate. Čas prevodite ovako čas onako.

Nema tu nikakvog proizvoljnog tumacenja.Tumacenje je na osnovu podataka koja nam daje Biblija i njihovog uporedjivanja i proveravanja,tako da moze da se govori o onome sto se nekada smatralo kao istina, a sta se smatra danas.
Naprimer i Carls Rasel i prvi istrazivaci Biblije su se klanjali krstu ,mnogi su pusili,imali vise zena itd itd....
Kako je vreme proucavanja islo napred,otkrilo se da je krst vrsta idola i da ga ni Isus niti bilo koji apostol i hriscanin iz I veka nase ere nije obozavao,slavio,pravio,nosio itd itd...Ali tebi izgleda nije nista jasno?

Ideja velikog i malog Boga ne postoji u hrišćanstvu. To je nonsens. Bog je jedan. Nema veliki i mali Bog.

Opet vase glupe ideje.
Jedan je Jehova Bog.Ali u Bibliji se pominje pregrst bogova. Pa jel to nije istina?
Kako cemo da razlikujemo one gde im se ne spominje ime???
Cudi me da ne izbaciste iz Biblija i ime boga Bala,Marduka,Dagona,Zevsa,itd itd?
Da necete mozda da izbacite i ime Isus???

Aha a sad nema potrebe. Znači vi nekad bez određenog člana prevodite sa malim slovom a nekad može i sa velikim? Konzistentno nema šta.

Poenta je dal je za tebe Bog jedan ili verujes u mnogobostvo???
Ja lepo napisah da zato u gramatici Grka ,postoji odredjen clan da bi se napravila razlika izmedju dve osobe,u ovom slucaju ....
Pa ako je Jehova Bog dao Mojsiju titulu bog,hocemo li da oznacimo slovo b isped Mojsija velikim ili malim slovom?
Hocemo li da zbunimo one koji citaju Bibliju ili cemo da napravimo razliku?
2. Moj. 7
I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.

Da li je Hristos rekao da ko vidi Njega vidi Oca? Šta treba dalje. Da li je neki od proroka ikada tako nešto izustio? Ne bih rekao.

Za pametnog je to samo metafora.
Boga niko nikada video nije ,jer ne moze covek videti Boga i ostati ziv, secas li se ovog stiha?
Mozda bi mogao reci i za Adama da ne treba vise ,jer u Bibliji pise
1. Moj. 1
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Pa da nismo mozda i mi bogovi???a sta vise reci?za pametnog dovoljno.

Iz nekog razloga ne možeš imati raspravu bez uvreda i kvalifikacija. Plašenje ljudi, laganje, ispiranje mozgova itd.

Hahaha,ja ti iznosim argumente ili dokaze iz Biblije,pokusavam da objasni malo ljudima.Pa i sam sam bio glup...Trebalo mi je nekolko godina da sve to povezem,a onda dal cu da to prihvatim i zivom po tome,ili pak necu.
Sve je to tako lako i jednostavno,ali ucenje prostog racunanja i citanja je ponekad veoma tesko kao u I razredu osnovne skole...,sto puta objasnjavam ,kao da pricam ili pisem zidovima...Imate oci ali ne vidite,imate usi,ali ne cujete...bas ko sto rece Isus.

Sa riječju Sin se taj stih i prevodi u pravoslavnim Biblijama samo sam htio istaknuti nekonzistentnost vašeg prevoda.

Kad imas neku zabunu prvo uzmi jos nekolko prevoda da proveris,pa tek onda grcki tekst,ali ti prepisi se razlikuju i ima ih mnogo,mnogo,zato se pozivamo na Sinajski kodesk iz IV veka nase ere jer je od cezara Konstantina pocelo unistavanje svih ranijih prevoda i prepisa,i tad pocinje izbacivanje Jehove iz Biblija. Za razliku od hebrejskog teksta gde su oni koji su prepisivali vodili racuna o svakom slovu,oni koji su prepisivali grcki tekst veoma su saroliki sa dodacima ili izbacivanjima...itd itd...

Kao što sam rekao pravoslavne Biblije uglavnom prevode sa riječju "Sin". Dakle naš prevod je ispravan u svakom slučaju. Ako je ta verzija sa "theos" pak potpuno neispravna i falsifikat zašto onda navodno jako pouzdani Novi svet prevodi sa riječju "bog"?

Ne prevode pravoslavne Biblije originalan tekst,vec su naprimer DK prevod prevodili sa nemackog koji je pak prevodjen sa latinskog it itd.
Ne znas neke osnovne stvari,ili si za pogresne cinjenice cuo iz neproverenih izvora informacija i tako ne mozes da savladas problem,jer vise verujes tudjinima nego svojima,al ajd...

Nema tu nikakvog proizvoljnog tumacenja.Tumacenje je na osnovu podataka koja nam daje Biblija i njihovog uporedjivanja i proveravanja,tako da moze da se govori o onome sto se nekada smatralo kao istina, a sta se smatra danas.

Ovim priznaješ da vam se vjerovanje mijenjalo. Što ga čini inherentno nepouzdanim jer sutra ga opet možete promijeniti reći "nije to tako ali evo sad smo pogodili kako jeste" i u nedogled. Nemate nikakav temelj.

Naprimer i Carls Rasel i prvi istrazivaci Biblije su se klanjali krstu ,mnogi su pusili,imali vise zena itd itd....

I takvi ljudi su vama temelj vjere? Njihova tumačenja? Pa fino bogami.

Kako je vreme proucavanja islo napred,otkrilo se da je krst vrsta idola i da ga ni Isus niti bilo koji apostol i hriscanin iz I veka nase ere nije obozavao,slavio,pravio,nosio itd itd...Ali tebi izgleda nije nista jasno?

Naravno da ništa od ovog nije istina. Krst je od najranijih vremena prisutan kao hrišćanski simbol.

Opet vase glupe ideje.
Jedan je Jehova Bog.Ali u Bibliji se pominje pregrst bogova. Pa jel to nije istina?
Kako cemo da razlikujemo one gde im se ne spominje ime???
Cudi me da ne izbaciste iz Biblija i ime boga Bala,Marduka,Dagona,Zevsa,itd itd?
Da necete mozda da izbacite i ime Isus???

I jesu ti bogovi zapravo bogovi ili su ih time smatrali paganski narodi? Ne postoji u Bibliji a ni u hrišćanstvu nikakav koncept da imaš velikog istinitog Boga i malog istinitog boga.

Poenta je dal je za tebe Bog jedan ili verujes u mnogobostvo???

Naravno da je Bog jedan. Ali je i Trojica. Vi ste ti koji ste mnogobošci jer imate male i velike bogove.

Ja lepo napisah da zato u gramatici Grka ,postoji odredjen clan da bi se napravila razlika izmedju dve osobe,u ovom slucaju ....

Okej ajde da uzmemo da je to tačno. I pravoslavni vjeruju da Otac i Sin nisu isto. Jesu jedno, jesu dva Lica Sv. Trojice, jesu Bog, ali nisu isto. To bi bio modalizam.

Za pametnog je to samo metafora.
Boga niko nikada video nije ,jer ne moze covek videti Boga i ostati ziv, secas li se ovog stiha?
Mozda bi mogao reci i za Adama da ne treba vise ,jer u Bibliji pise
1. Moj. 1
27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.
Pa da nismo mozda i mi bogovi???a sta vise reci?za pametnog dovoljno.

Ja nešto ne vidim da je Hristos rekao da ko vidi bilo kog čovjeka vidi Boga misleći da su ljudi stvoreni po obličju Božjem već da vidi Njega vidi Oca. Niti jedan prorok tako nešto nije rekao.

Hahaha,ja ti iznosim argumente ili dokaze iz Biblije,pokusavam da objasni malo ljudima.Pa i sam sam bio ****...Trebalo mi je nekolko godina da sve to povezem,a onda dal cu da to prihvatim i zivom po tome,ili pak necu.
Sve je to tako lako i jednostavno,ali ucenje prostog racunanja i citanja je ponekad veoma tesko kao u I razredu osnovne skole...,sto puta objasnjavam ,kao da pricam ili pisem zidovima...Imate oci ali ne vidite,imate usi,ali ne cujete...bas ko sto rece Isus.

Ti živi kako misliš da trebaš ja se Pravoslavne Crkve odreći neću.

Kad imas neku zabunu prvo uzmi jos nekolko prevoda da proveris,pa tek onda grcki tekst,ali ti prepisi se razlikuju i ima ih mnogo,mnogo,zato se pozivamo na Sinajski kodesk iz IV veka nase ere jer je od cezara Konstantina pocelo unistavanje svih ranijih prevoda i prepisa,i tad pocinje izbacivanje Jehove iz Biblija. Za razliku od hebrejskog teksta gde su oni koji su prepisivali vodili racuna o svakom slovu,oni koji su prepisivali grcki tekst veoma su saroliki sa dodacima ili izbacivanjima...itd itd...

Okej nije problem pozivati se na starije tekstove ali ni vaš se Novi svet toga ne drži što sam i ukazivao kroz ovu raspravu.

Ne prevode pravoslavne Biblije originalan tekst,

Pravoslavne Biblije su originalne Biblije. Pa šta misliš ko je pisao Codex Sinaiticus? Nekakvi Jehovini svjedoci IV vijeka ili pak pravoslavni monasi? Odakle potiče Codex Sinaiticus? Iz neke radionice Bible Studentsa ili iz pravoslavnog manastira sv. Katarine na Sinaju?

vec su naprimer DK prevod prevodili sa nemackog koji je pak prevodjen sa latinskog it itd.

I ide se na promjeni pošto se uvidjelo da taj prevod nije najbolji. Karadžićev prevod Novog zavjeta je već zamijenjen prevodom Svetog Sinoda SPC a Daničićev prevod se polako mijenja novijim prevodima koji se pozivaju na originalne rukopise. Imamo recimo prevod oca Dragana Milina koji je nedavno predstavljen. Devterokanon su preveli blaženopočivši mitropoliti Amfilohije i Atanasije.

Ne znas neke osnovne stvari,ili si za pogresne cinjenice cuo iz neproverenih izvora informacija i tako ne mozes da savladas problem,jer vise verujes tudjinima nego svojima,al ajd..

Pretpostavljam da je jedini validni izvor informacija jw.org?

Ovim priznaješ da vam se vjerovanje mijenjalo. Što ga čini inherentno nepouzdanim jer sutra ga opet možete promijeniti reći "nije to tako ali evo sad smo pogodili kako jeste" i u nedogled. Nemate nikakav temelj.

I takvi ljudi su vama temelj vjere? Njihova tumačenja? Pa fino bogami.

Naravno da ništa od ovog nije istina. Krst je od najranijih vremena prisutan kao hrišćanski simbol.

I jesu ti bogovi zapravo bogovi ili su ih time smatrali paganski narodi? Ne postoji u Bibliji a ni u hrišćanstvu nikakav koncept da imaš velikog istinitog Boga i malog istinitog boga.

Naravno da je Bog jedan. Ali je i Trojica. Vi ste ti koji ste mnogobošci jer imate male i velike bogove.

Okej ajde da uzmemo da je to tačno. I pravoslavni vjeruju da Otac i Sin nisu isto. Jesu jedno, jesu dva Lica Sv. Trojice, jesu Bog, ali nisu isto. To bi bio modalizam.

Ja nešto ne vidim da je Hristos rekao da ko vidi bilo kog čovjeka vidi Boga misleći da su ljudi stvoreni po obličju Božjem već da vidi Njega vidi Oca. Niti jedan prorok tako nešto nije rekao.

Ti živi kako misliš da trebaš ja se Pravoslavne Crkve odreći neću.

Okej nije problem pozivati se na starije tekstove ali ni vaš se Novi svet toga ne drži što sam i ukazivao kroz ovu raspravu.

Pravoslavne Biblije su originalne Biblije. Pa šta misliš ko je pisao Codex Sinaiticus? Nekakvi Jehovini svjedoci IV vijeka ili pak pravoslavni monasi? Odakle potiče Codex Sinaiticus? Iz neke radionice Bible Studentsa ili iz pravoslavnog manastira sv. Katarine na Sinaju?

I ide se na promjeni pošto se uvidjelo da taj prevod nije najbolji. Karadžićev prevod Novog zavjeta je već zamijenjen prevodom Svetog Sinoda SPC a Daničićev prevod se polako mijenja novijim prevodima koji se pozivaju na originalne rukopise. Imamo recimo prevod oca Dragana Milina koji je nedavno predstavljen. Devterokanon su preveli blaženopočivši mitropoliti Amfilohije i Atanasije.

Pretpostavljam da je jedini validni izvor informacija jw.org?

Za normalnog i pametnog coveka koji nije ponosan i tvrdoglav posteno je da prizna da je kao dete mislio jedno,a kao covek drugo.
Eto mnoga deca i dan danas misle da ih donose rode...
Grupa istrazivaca Biblije ,(a bilo ih je mnogo i raznoraznih),....a ovu je organizovao i predvodio Carls Rasel bila je preteca Jehovinih svedoka.
Pripadnici ove grupe se nisu nista narocito razlikovali od onih ljudi oko sebe.
Svi su imali krstove,ikone,kipove,verovanje u trojstvo,besmrtni zivot,pice,cigare,nemoral itd...
I resili ljudi da proucavaju Bibliju i da zive po njoj.
Kako su sta otkrili,obznanili su drugima sa dovoljnim ili nedovoljnim dokazima.
Eto Carls Rasel kao predvodnik grupe je jos krajem 19 veka dosao do zakljucka da je Danilovo prorocanstvo o 7 vremena trajalo od 607PNE i da ce biti zavrseno 1914 NE i da ce ta godina biti posebna.
I sta tu ima lose???
Sta ima lose sto su ljudima objasnili da je Isus bio Jevrejin ,obrezan 8.dana koji se kao i svaki drugi Jevrejin molio Jevrejskom Bogu Jehovi???
Sta ima sporno kad je otkrio da je svaka dusa smrtna a ne besmrtna???
Sta je sporno kad je obznanio da su Bogu gadni kipovi svake vrste jer je to idolopoklonstvo???
itd itd.

Sutra ćete opet nešto izmijeniti i reći da je to po Bibliji.

Nazad
Vrh