Mislim da to nije dovoljno što tvrdite bez božanskog otkrivenja. Šta je ako se varate? Treba biti siguran a to Bog nigde u Bibliji nije sigurno objavio. A ako je Isus iznad svih anđele onda On nemože biti anđeo, jer važi i za anđele da se smeju samo Bogu pokloniti a ne nekim višim anđelu. U tom slučaju Isus nemože biti Arhanđeo, jer je arhanđeo Mihailo bio arhanđeo i pre stvaranja ove zemlje.
Vise puta u Bibliji smo videli kako ljudi dobijaju druga imena nakon prvih
Avram-Avraham
Јakov-Izrael
Mihailo -Isus
Sta mislis kako se Isus zvao dok je bio na nebu pre nego sto ga je Bog poslao na zemlju?
Galatima 4:14 isus andjeo
14 I napasti moje, koja beše telu mom, ne prezreste, ni popljuvaste, nego me primiste kao anđela Božjeg, kao Hrista Isusa.
2.Mojsijeva 3:2
I javi mu se anđeo Gospodnji u plamenu ognjenom iz kupine. I pogleda, a to kupina ognjem gori a ne sagoreva.
Dela ap 7: rukom andjela u kupini
35 Ovog Mojsija, kog ukoriše rekavši: Ko te postavi knezom i sudijom? Ovog Bog za kneza i izbavitelja posla rukom anđela koji mu se javi u kupini.
38 Ovo je onaj što beše u crkvi u pustinji s anđelom, koji mu govori na gori Sinajskoj, i s ocima našim; koji primi reči žive da ih nama da;
Mozes uporediti Zahariju 1,2 sa Judinom poslanicom 9 stih
Juda 9 A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.
Zaharija 3:1 Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
2 A Gospod reče sotoni: Gospod da te ukori, Sotono, Gospod da te ukori koji izabra Jerusalim. Nije li On glavnja istrgnuta iz ognja?
WTT Zechariah 3:1 וַיַּרְאֵ֗נִי אֶת־יְהוֹשֻׁ֙עַ֙ הַכֹּהֵ֣ן הַגָּד֔וֹל עֹמֵ֕ד לִפְנֵ֖י מַלְאַ֣ךְ יְהוָ֑ה וְהַשָּׂטָ֛ן עֹמֵ֥ד עַל־יְמִינ֖וֹ לְשִׂטְנֽוֹ׃
(Zech. 3:1 WTT)
WTT Zechariah 3:2 וַיֹּ֙אמֶר יְהוָ֜ה אֶל־הַשָּׂטָ֗ן יִגְעַ֙ר יְהוָ֤ה בְּךָ֙ הַשָּׂטָ֔ן וְיִגְעַ֤ר יְהוָה֙ בְּךָ֔ הַבֹּחֵ֖ר בִּירֽוּשָׁלִָ֑ם הֲל֧וֹא זֶ֧ה א֖וּד מֻצָּ֥ל מֵאֵֽשׁ
(Zech. 3:2 WTT)
CRO Zechariah 3:1 Potom mi pokaza Jošuu, velikog svećenika, koji stajaše pred anđelom Jahvinim, i Satana, koji mu stajaše zdesna da ga tuži. (Zech. 3:1 CRO)
CRO Zechariah 3:2 Anđeo Jahvin reče Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvučena?« (Zech. 3:2 CRO)
Dakle nakon svih svojih zasluga taj andjeo je dobio polozaj arhandjela ili prvog andjela jer grcka rec Arh znaci prvi andjeo,jer ne postoji vise arhandjela vec samo jedan.
Nadalje arhandjel Mihailo je taj koji je na nebu zapoceo rat i zbavcio sotonu i demone sa neba na zemlju prema Otk 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
Pa 1.Solunjanima 4:16 glas je titula 16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
Uostalom seti se sta pise Danilo za poslednje vreme
1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
2 I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni.
Eto Isus je cak pretstavljen i kao jagnje Bozje sa svojim andjelima,zar te to ne asocira na arhandjela Mihaila sa svojim andjelima?