Je li Arkanđeo Mihael - Isus?

Imaš problem u narativu. Mihailo nije jedini arhanđel. Da, u protestantskom kanonu Pisma se jedino Mihailo naziva arhanđelom ali vidimo iz Knjige proroka Danila da nije jedini arhanđel.

"Ali knez carstva Persijskoga staja mi nasuprot dvadeset i jedan dan; ali, gle, Mihailo jedan od prvijeh knezova dođe mi u pomoć; tako ja ostah ondje kod careva Persijskih." (Danilo 10:13).

U Knjizi proroka Danila pod knezovima se misli na duhovna bića tj. anđele. Mihailo je JEDAN OD prvih anđela. Arhanđel kako si ti sam naveo znači prvoanđeo. Mihailo je jedan od arhanđela a ne jedini arhanđel.
WTT Daniel 10:13 וְשַׂ֣ר׀ מַלְכ֣וּת פָּרַ֗ס עֹמֵ֤ד לְנֶגְדִּי֙ עֶשְׂרִ֣ים וְאֶחָ֣ד י֔וֹם וְהִנֵּ֣ה מִֽיכָאֵ֗ל אַחַ֛ד הַשָּׂרִ֥ים הָרִאשֹׁנִ֖ים בָּ֣א לְעָזְרֵ֑נִי וַאֲנִי֙ נוֹתַ֣רְתִּי שָׁ֔ם אֵ֖צֶל מַלְכֵ֥י פָרָֽס׃
(Dan. 10:13 WTT)

הַשָּׂרִ֥ים doticna rec u recenici se prevodi kao "jedan od najvisih knezova",al poenta te price jeste da se spominje kao andjeo Mihailo.,da li si to zapazio?

Ako nisi zapazio,onda procitaj

WTT Zechariah 3:2 וַיֹּ֙אמֶר יְהוָ֜ה אֶל־הַשָּׂטָ֗ן יִגְעַ֙ר יְהוָ֤ה בְּךָ֙ הַשָּׂטָ֔ן וְיִגְעַ֤ר יְהוָה֙ בְּךָ֔ הַבֹּחֵ֖ר בִּירֽוּשָׁלִָ֑ם הֲל֧וֹא זֶ֧ה א֖וּד מֻצָּ֥ל מֵאֵֽשׁ׃
(Zech. 3:2 WTT)

CRO Zechariah 3:2 Anًđeo Jahvin reče Satanu: »Suzbio te Jahve, Satane! Suzbio te Jahve koji izabra Jeruzalem! Nije li on glavnja iz ognja izvuèena?« (Zech. 3:2 CRO)

Judina 9:A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

Otkrivenje 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.

Da li zapazas da je u starom zavetu nazvan kao Andjeo, dok u starom zavetu zbog zasluga dobija titulu vrhovnog zapovednika andjela -Arhandjel.

Kad pise u Otkrivenju 12:7 vidi se da je Mihailo sam koji predvodi sve ostale andjele ,on je taj koji predvodi vojske andjela u novom zavetu doj je u starom zavetu bio samo andjeo jedan od najvisih,naprimer preko njega je Jehova Bog komunicirao sa Mojsijem iz grma koji gori a ne sagoreva itd.

Zasto se cudis sto mu je Jehova Bog nadenuo ime Isus?

Pa nije li i drugima menjao imena/ Jakovu u Izrael ,Avram-Avraham

CRO Genesis 32:29 Onaj reèe: »Više se nećeš zvati Jakov, nego Izrael, jer si se hrabro borio i s Bogom i s ljudima i nadvladao si.« (Gen. 32:29 CRO)

itd itd,pa sto ne bi i Mihailu nadenuo ime Isus_ ya 33,5 godine zivota na zemlji.

Kad neko nekome nadene ime dal je to jedna te ista osoba ili su to pak dve razlicite osobe,sta mislis?

Jel Bog Jehova sam sebi promenio ime ili je pak nekoj drugoj osobi podario drugo ime?,secas li se jos nekih biblijskih primera promene imena?

Mihailo nije jedini u grupi arhanđela pa prema tome ne može biti Sin koji je JEDINOrodni od Oca.

Mihailo nije jedini u grupi arhanđela pa prema tome ne može biti Sin koji je JEDINOrodni od Oca.
A da li si se ikada zapitao kako se Isus Hrist zvao dok je bio na nebu?

Nisi li citao u Bibliji kako su se imena vise ljudi menjala ,pa eto i tvoji pravoslovni popovi imaju svoja rodjena imena,a potom su uzeli teoloska imena,valjda ti to nije strano?

Da nije to Jehova Bog poslao samoga sebe na zemlju?ili mozda svoga brata blizanca?,ali zasto bas sina?

Jesi li procitao nekad nesto o toj Bojoj pripremi u vezi sina Bozjeg?

Da li si ikada zapazio da je u starom zavetu Mihailo nazvan arhandjeo,a ne andjeo?

Pokazi mi,voleo bi da vidim taj stih sto te buni?

WTT Daniel 10:13 וְשַׂ֣ר׀ מַלְכ֣וּת פָּרַ֗ס עֹמֵ֤ד לְנֶגְדִּי֙ עֶשְׂרִ֣ים וְאֶחָ֣ד י֔וֹם וְהִנֵּ֣ה מִֽיכָאֵ֗ל אַחַ֛ד הַשָּׂרִ֥ים הָרִאשֹׁנִ֖ים בָּ֣א לְעָזְרֵ֑נִי וַאֲנִי֙ נוֹתַ֣רְתִּי שָׁ֔ם אֵ֖צֶל מַלְכֵ֥י פָרָֽס׃
(Dan. 10:13 WTT)

Doticni stih ima vise znacenja gde se odgovarajuce koristi u zavisnosti od samog teksta.

Ali razmisli malo o ovom

Zaharija 3:1 Posle mi pokaza Isusa, poglavara svešteničkog, koji stajaše pred anđelom Gospodnjim, i Sotonu, koji mu stajaše s desne strane da ga pre.
Judina9 A Mihailo Arhanđel, kad se prepiraše s đavolom i govoraše za Mojsijevo telo, ne smeše prokleti sud da izgovori, nego reče: Gospod neka ti zapreti.

Arhandjel je predvodnik andjela,tu je titulu ili ime,polozaj dobio nakon odlaska sa zemlje na nebo kod Jehove Boga i Oca,samo jedan je arhandjel,a da ih nije bezbroj govore i drugi stihovi.

Otkrivenje 12:7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.

Jesi li se ikad pitao zasto ne pise Isus i andjeli njegovi?

Ali pise nesto slicno,

Danilo 12:1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.

21 Ali ću ti kazati šta je napisano u knjizi istinitoj. Nema nikoga da junački radi sa mnom u tom osim Mihaila, kneza vašeg.

Razmisli sada dal je Mihailo ista osoba kao Isus?

Ko treba da nas izbavi od sotone? i zapazi veliki Knez?,ne pise li za Isusa da ce biti Knez Mira???,znas li uopste sta znaci rec ili titula knez?

Kad kaze za Mihaila Kneza Vaseg to znaci da nam je Mihailo poodavno namenjen.

Jos jedno mesto sluzi za rec arhandjel i to je u 1.Solunjanima 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

Sa glasom arhandjelovim znaci sa titulom arhandjela,inace bi pisalo sa glasovima arhandjelovskim.

E sad ako ti smeta sto je Mihailo prvo isusovo ime i sto je dobio titului arhandjela jer predvodi nebesku vojsku andjela,to je vas problem,

Inace prefiks arhi se prevodi kao glavni,kao prvi ,kao najvisi i nikada se u Bibliji ne prevodi u mnozini.

Inace imena Isus sto znaci Jehova je spasenje i Mihailo sa znacenjem Ko je kao Bog i govore na visoki polozaj,naprimer u Filibljanima 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena. ako ima nejasnoca ime je i titula

10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
Ili mozda ti znas nesto vise i bolje o Isusov zivotu na nebu pre nego je sisao na zemlju?

Zvao se Bog, Logos.
Ime podrazumeva vlastito ime ,ali isto tako i titulu ili polozaj u hijerarhiji.

Ne kaze se "zvao se", vec se kaze da je on i dan danji Bozji portparol koji govori Bozje reci,pa tako i pise u

otkrivenje 19:

11 I videh nebo otvoreno, i gle, konj beo, i koji seđaše na njemu zove se Veran i Istinit, i sudi po pravdi i vojuje.
12 A oči su Mu kao plamen ognjeni, i na glavi Njegovoj krune mnoge, i imaše ime napisano, kog niko ne zna do On sam.
13 I beše obučen u haljinu crvenu od krvi, i ime se Njegovo zove: Reč Božija.
14 I vojske nebeske iđahu za Njim na konjima belim, obučene u svilu belu i čistu.
15 I iz usta Njegovih iziđe mač oštar, da njime pobije neznabošce; i On će ih pasti s palicom gvozdenom; i On gazi kacu vina i srdnje i gneva Boga Svedržitelja.

Da li si zapazio da za njime idu "vojske nebeske" ?

Ako to uporedis sa Otkrivenjem 14:1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.

Dakle jagnje predvodi u borbi,bas kao sto je i Danilo prorekao za Mihaila,a kao sto i pise da Mihailo zbacuje sotonu sa neba na zemlju itd...naravno da je Mihailo prozvan Isusom,bas kao sto je Jakov prozvan Izraelom,Simon prozvan Petar itd itd,a sto te to cudi?

A da li si ti zapazio da Se u Otkrivenju Jagnje naziva Gospodarem nad gospodarima što je titula koja se isključivo pripisuje Bogu a nipošto nekom stvorenju?

A da li si ti zapazio da Se u Otkrivenju Jagnje naziva Gospodarem nad gospodarima što je titula koja se isključivo pripisuje Bogu a nipošto nekom stvorenju?
A da li si primetio da mu je tu titulu dao sam Jehova Bog Otac prema

Filipljanima 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.10 Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;11 I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.
Kad zavrsi dodeljeni posao,Isus ce se podloziti svom Bogu i Ocu Jehovi

1.Korincanima 15:24 Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.

U svakom slucaju u Bibliji pise za Isusa da ce sa njim zajedno carovati 144000 i isto tako vrsiti svestenicku sluzbu dok ce Isus uvek biti Prvosvestenik,pa ti sad razmisli kako neki Prvosvestenik moze da bude i Bog? Sta mislis pa ako moze Bozji poslanik prevedeno sa Mesija ili Hrist da bude Bog ,a sto ne bi i prvosvestenik bio bog???

u Bibliji pise za Isusa da ce sa njim zajedno carovati 144000 i isto tako vrsiti svestenicku sluzbu dok ce Isus uvek biti Prvosvestenik,pa ti sad razmisli kako neki Prvosvestenik moze da bude i Bog? Sta mislis pa ako moze Bozji poslanik prevedeno sa Mesija ili Hrist da bude Bog ,a sto ne bi i prvosvestenik bio bog???
Jao, predivno je mastati kako ce 144.000 svecenika mantijati obuceni u bijelo i sa zlatnim sandalama na nogama. Svi u isto vrijeme podizu i spustaju ruke, izvode neke obrede sa Isusom, kade tamjanom. To je stvarno drazestan prizor za zamisljanje.

A gdje ce biti drugi ljudi tada?!

A drugo, zasto ne bi prvosvestanik mogao da bude Bog? To je samo stvar tumacenja.

Moram ovo negdje zapisati jer se u potpunosti slažem ovdje s Fazlijom. U Bibliji piše da samo Isus određuje tko je njegov. Polje je svijet. Isus određuje tko je kukolj a tko pšenica -- pročitaj to ponovo što piše u Bibliji Sa svakom vjerskom zajednicom isto uvijek oni određuju nešto... Bog kaže tvoje misli nisu moje i tvoji put nisu moji...

Isus odgovori: "Sijač dobroga sjemena jest Sin Čovječji. Njiva je svijet. Dobro sjeme sinovi su Kraljevstva, a kukolj sinovi Zloga. Neprijatelj koji ga posija jest đavao. Žetva je svršetak svijeta, a žeteoci anđeli. Kao što se kukolj sabire i ognjem sažiže, tako će biti na svršetku svijeta. Sin će Čovječji poslati svoje anđele da pokupe iz njegova kraljevstva sve zavodnike i bezakonike i bace ih u peć ognjenu, gdje će biti plač i škrgut zubi. Tada će pravednici zasjati poput sunca u kraljevstvu Oca svojega."
"Tko ima uši, neka čuje!"

Mt 13

Obični ljudi koji su Jehovini svjedoci, oni dobri, ponizni, moralni, bezazleni koji šire Božju riječ su Božja djeca. Nije do doktrine već do karaktera. Zbog toga Isus kaže da je to uzak put i za takve nema straha. Jednostavno je samo ljudi kompliciraju.

Dječice, neka vas nitko ne zavodi! Tko čini pravdu, pravedan je kao što je on pravedan

1 Ivanova 3,7

Ako postoje ljudi koji se rugaju JS koji posjeduju takve kristolike karakteristike, takvi ljudi zaista ne znaju kojeg su duha. Rugaju se onima koji znaju kojim putem idu i njihovo je Kraljevstvo nebesko.

Također JS ne traže desetak što je izrazito pohvalno, niti rani kršćani nisu tako nešto imali niti tražili od drugih.

Eto, to su godine meditacije koje me osposobise da razumijem rijec Bozju.

O kakvom je desetku ovdje rijec?
Ne mislim da znam Bibliji bolje od drugih.. jednom sam nešto spustila robiveku jer je bio uporan da je u pravu a njegova proročica napisala drugačije od onog što on govori -- vezano za djevicu Mariju. Ne razumijem zašto mu je to toliko važno

Za desetak mislim na ovo:

https://www.jw.org/hr/biblijska-ucenja/pitanja/davanje-desetine-biblija/

Jao, predivno je mastati kako ce 144.000 svecenika mantijati obuceni u bijelo i sa zlatnim sandalama na nogama. Svi u isto vrijeme podizu i spustaju ruke, izvode neke obrede sa Isusom, kade tamjanom. To je stvarno drazestan prizor za zamisljanje.

A gdje ce biti drugi ljudi tada?!

A drugo, zasto ne bi prvosvestanik mogao da bude Bog? To je samo stvar tumacenja.
Nema tu nikakvog mastanja,zar ti zaista mislis da u celom svemiru zivimo samo mi ljudi na zemlji?

Kao sto postoje zemljani ljudi ,tako postoje i osobe koje nisu zemljani ljudi.

Jedna ogromna grupa ima za nas nevidljiva tela i mi ih zovemo duhovnim stvorenjima jer imaju duhovna tela.

Pa eto samo 144000 otkupljenih ljudi sa zemlje dobijaju ta duhovna tela,a ostali NE.

Evo naprimer

Otkrivenje 14:1 I videh, i gle, Jagnje stajaše na gori sionskoj, i s Njim sto i četrdeset i četiri hiljade, koji imahu ime Oca Njegovog napisano na čelima svojim.

Sta mislis ko je to jagnje ?jel pravo jagnje ili predstavlja nekoga simbolicno?

Sta mislis ko ce se sa njime pobiti i kakav ce ishod biti?

otkrivenje 17:14 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni

Otkrivenje 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.

Svako biblijsko prorocanstvo se ispunilo u svoje vreme,a bilo ih je bezbroj,pa sto ne bi i ovo?

I naravno kad ne bude ni bolesti ukljucujuci starost niti smrti nece biti ni tvoga budizma jer ce postati nepotreban.

Crkva Hristova ili zajednica crkve Isusa Hrista su bili oni koji su pripadali jedini carstvu Božjeg. Ma koliko se mi trudili van takve crkve nemožemo samovoljno da uzmemo takvu čast nego moramo biti pozvani kao Aron.

Isus je ustanovio jednu takvu crkvu sa Apostolima i prorocima, svako odstupanje od takve crkve je samo jedno kopiranje Nje, ali nikada nemože postati original, ma koliko se njeni pripadnici trudili da budu dobri ljudi.

Sta mislis ko ce se sa njime pobiti i kakav ce ishod biti?
Nitko se ni sa kime nece pobiti. To prorocanstvo iz Otkrivenja se vec ispunilo. To je bilo mastanje i prizeljkivanje ranih krscana o propasti Rima, a osoba cije ime je 666 je Car August Neron.

I naravno kad ne bude ni bolesti ukljucujuci starost niti smrti nece biti ni tvoga budizma jer ce postati nepotreban.
A do tada.... budizam.

Nitko se ni sa kime nece pobiti. To prorocanstvo iz Otkrivenja se vec ispunilo. To je bilo mastanje i prizeljkivanje ranih krscana o propasti Rima, a osoba cije ime je 666 je Car August Neron.

A do tada.... budizam.
Eeeeeeeeh

a nisi procitao

otk 16:14 Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga Svedržitelja.

otk 17:4 Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i verni.

otk 16:14 Jer su ovo duhovi đavolski koji čine čudesa i izlaze k carevima svega vasionog sveta da ih skupe na boj za onaj veliki dan Boga Svedržitelja.
PJESMA OD Sina G Yehoshue,
lažno nazvanoga - Isusek
...

OTKRIVENJE 1,8

Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog -
Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi,

SVEVLADAR = SVE MOGUĆI

=========
Onaj Koji je A&O
Taj je i SVEVLADAR!
Taj je i BOG Jedini!
_________
OTKRIVENJE 15,3 –
PJESMA OD Sina G Yehoshue
svome Bogu i Ocu - YHVH -
Koji je SVEVLADAR = SVEDRŽITELJ = EL ŠADAJ = SVEMOGUĆI

==========
OTKRIVENJE 15,3

Pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega, i PJESMU JAGANJČEVU:

"Velika su i čudesna djela tvoja, Gospodine, Bože, SVEVLADARU!

Pravedni su i istiniti putovi tvoji, Kralju naroda!

OTKRIVENJE 15,4

Tko da te se ne boji, Gospodine, tko da ne slavi ime tvoje!

Ti si jedini svet!

I zato svi će narodi doći i klanjati se pred tobom

jer se očitovahu pravedna djela tvoja!
-----------------
G Yehoshua je na Nebu.
ALI!

I nadalje G Yehoshua ima svoga Boga Oca YHWH.
I nadalje G Yehoshua slavi Ime Boga YHWH.
I nadalje G Yehoshua tvrdi da je JEDINO YHWH – SVET.
I nadalje G Yehoshua tvrdi da je YHWH Jedini Bog.
I nadalje G Yehoshua se klanja Jedinome Bogu YHWH.

G Yehoshua je stavljen u (skoro) istu poziciju kao i Mojsije.
-----------------
I nadalje G Yehoshua tvrdi da je

Bog = OTAC = YHWH = El Šadaj (Svemogući)
Time G Yehoshua kaže da On – Yehoshua - NIJE A&O,
jer je A&O – BOG i El Šadaj – a G Yehoshua TO nije.
----------------
G Yehoshua NIJE i NEĆE nikada biti Bog.
=========
G3841

παντοκράτωρ - pantokratōr - pan-tok-rat'-ore
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

From G3956 and G2904; the all ruling, that is, God (as absolute and universal sovereign): - Almighty, Omnipotent.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Iz G3956 i G2904; sve vladajuće, to jest, Bog (kao apsolutni i univerzalni SUVEREN): SVEMOGUĆI, SVEMOĆNI.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Total occurrences: 10

...

Crkva Hristova ili zajednica crkve Isusa Hrista su bili oni koji su pripadali jedini carstvu Božjeg. Ma koliko se mi trudili van takve crkve nemožemo samovoljno da uzmemo takvu čast nego moramo biti pozvani kao Aron.

Isus je ustanovio jednu takvu crkvu sa Apostolima i prorocima, svako odstupanje od takve crkve je samo jedno kopiranje Nje, ali nikada nemože postati original, ma koliko se njeni pripadnici trudili da budu dobri ljudi.
.

TKO JE TVOJ BOG ???

=======

Najteže pitanje za 90%

današnjih SAMOZVANIH Kršćana!
=======

Tko je tvoj Bog?
Da li je tvoj Bog – Biblijski Bog?
Kako Mu je Ime?
-----------
Dokaži svoju tvrdnju
sa 2-3 istoznačna ne dvosmislena Biblijska STIHA tipa -

Ime Boga je……………

SIN od Boga Jedinoga Oca YHVH
G Yehoshua (lažno nazvan Isusek) = MIHAEL arkanđeo ???

========

Prvo bi ti, bez uvrede, preporučio da još jednom pročitaš Bibliju. Sam je pročitaj, jer ovo što si zalijepio nisi pročitao i provjerio.

Bog je Jedini Stvoritelj, a anđeli su stvorenja, i ne mogu se uspoređivati sa Bogom Jahvom. Ako misliš po svome - tada sebe uzdižeš za Boga.

Anđeli su „samo“ – ništa više – Božji službenici, Božji glasnici, Božji izvršitelji.

Bog progovara kroz Anđela, jer Boga ne možeš vidit i živ ostat.

Zato gledaš anđela, a pošto Bog kroz njega progovara – svi misle da su vidjeli Boga, a nisu! Zato su i ostali živi.
===========
Titula „Mihael arkanđeo“ doslovno se može prevesti kao „Vrhovni glasnik koji je jednak Bogu“
===========
Krivo prevodiš. Odakle ti to?

G743 ἀρχάγγελος archaggelos ar-khang'-el-os

From G757 and G32; a chief angel: - archangel.

Od G757 i G32, glavni anđeo: - arhanđel.
==========
Ako temeljito proučavamo Otkrivenje, vidjet ćemo da se u toj knjizi Sotona suprotstavlja Bogu na način da stvara lažno, sotonsko Trojstvo!
==========
Gdje to piše o Trojstvu u Otkrivenju? Koji stih?
=========
Pitanje „Tko je kao Zvijer“, samo je jedan od načina na koji Sotona u tih nekoliko poglavlja pokušava oponašati BOGA!
=========
Sotona je anđeo (bio). Dobro kažeš – samo pokušava – ali ne može jer je samo anđeo pali i stvorenje. Tko još „pokušava“ od stvorenja oponašati Boga?
========
Ako je najveća pozicija koju neki anđeo može imati položaj kerubina zaklanjača pred Božjim prijestoljem, tko je onda „arkanđeo“?
=========
Opet krivo – anđeo i kerubin nisu ista stvorenja.

Anđeo nema krila, kerubin ima, anđeo ima 1 lice ljudsko, kerubin – 4 lica.
=======
I tko je ovo moćno biće koje je predstavljeno kao „anđeo Gospodnji“, koje radi tako važne stvari u spašavanju čovjeka?
=========
Svi anđeli su od Boga – Gospodnji.
=========
Bog Otac je sve stvorio kroz Krista (Hebrejima 1:2;
=========
(2) konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu. Njega postavi baštinikom svega; Njega po kome sazda svjetove.

Krivo kažeš KROZ. Točno je Po.

Bog Otac Jahve sve je stvorio po svom Sinu Isusu Kristu – znači razlika – Otac – Sin.

Efežanima 3:9).

i osvijetliti rasporedbu otajstva, pred vjekovima skrivena u Bogu, koji sve stvori,

Da, Bog Otac Jahve, nitko drugi je sve stvorio.
=========
Krist je posrednik između nas i Boga, te vrhovni Božji glasnik
=========
Ali ne anđeo! Krist je Božji Sin.

(npr. Matej 11:27;

(27) Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti."

Od ljudi je jedino čovjek Isus Krist – Božji Sin, vidio Oca Boga, koji ga šalje na zadatke.

Luka 10:22;

(22) Sve mi preda Otac moj i nitko ne zna tko je Sin - doli Otac; niti tko je Otac - doli Sin i onaj kome Sin hoće da objavi."

Bog Otac Jahve je Glava svega, i Onaj tko je sve stvorio sam odlučuje kome će što predati – u ovom slučaju – svome Sinu Isusu.

Ivan 1:18;

Boga nitko nikada ne vidje: Jedinorođenac - Bog - koji je u krilu Očevu, on ga obznani.

Ivan 14:6).

Odgovori mu Isus: "Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.

Da Isus je posrednik, kako mu je njegov Otac Bog Jahve dao.

Riječ „anđeo“ znači „vjesnik“ i ponekad čak označava ljudske vjesnike ili ambasadore.
=======
Dosta puta se u Bibliji spominje misteriozno biće, „anđeo Gospodnji,
========
Ma šta pričaš? Kakvo misteriozno biće – anđeo Gospodnji?

Koji je to stih – misteriozno biće?

Anđeo je anđeo, kao prije tako i sada. A Isus je Božji Sin.
=======
(Postanak 16:7). Anđeo je rekao Hagari da se vrati i pokori Sari i obećao joj je da će njezin sin Išmael biti otac velikog naroda. Nakon što je anđeo nestao, Hagara „Jahvu koji joj govoraše nazva: 'Ti si El Roi – Svevid Bog, jer vidjeh Boga i nakon viđenja još živim!'“ (redak 13).

U Postanku 21:17-19 anđeo Jahvin ponovno se javio Hagari i ponovno govori u prvom licu, kao da je on sam Bog.

======
To smo već rekli:

Zato gledaš anđela, a pošto Bog kroz njega progovara – svi misle da su vidjeli Boga, a nisu! Zato su i ostali živi.
========
Jasno je da je Abraham prinosio BOGU svoga sina, a ne nekakvom anđelu.
=========
Pa normalno:

=======
U Djelima 3:25, Petar ponavlja ovaj događaj, te poistovjećuje s Bogom „anđela Gospodnjeg“ koji je učinio savez s Abrahamom.
=========
Pa normalno:

======
To je bio Jahve, koji se Jakovu javio u snu u 28. poglavlju.
========
Pa normalno: Javio mu se Bog, kojeg ne možeš vidjeti, u snu.

U snu ga ne možeš vidjeti pa ti nije potreban posrednik – anđeo.
======
Zatim, kad se Jakov hrvao s nebeskim bićem (Postanak 32:22-32), to biće mu je dalo novo ime i blagoslovilo ga je. Jakov je nazvao to mjesto Peniel („lice Božje“), „'jer', reče, 'vidjeh Boga licem u lice i na životu ostadoh.'“ (redak 30).
=======
Pa normalno:

Jakov je samo mislio da je to Bog, ali to je bilo Božje stvorenje – anđeo – glasnik.

Ne misliš valjda da bi se u stvarnosti mogao usporediti sa snagom Božjom, pa čak niti snagom anđela? Tu je bila u pitanju upornost ljudska.
=========
U NZ-u, Isus je onaj koji blagoslivlja svoj narod i daje im novo ime (Matej 5:3-12; Otkrivenje 2:17). Postaje vrlo očito da je anđeo Gospodnji sam Isus Krist. Također, Hošea 12:4 kaže da se Jakov hrvao s Bogom, a 12:5 kaže da se hrvao s anđelom. Očito Hošea podrazumijeva da je anđeo jedno od imena za Boga koji se javljao ljudima.
========
Hos 12:3 He took his brother by the heelH6117 (H853) H251 in the womb,H990 and by his strengthH202 he had powerH8280 withH854 God:H430

H430
אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem'

Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supreme God; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - angels, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.

Množina od H433, bogova u običnom smislu, ali posebno se koristi (u množini na taj način, osobito članak) vrhovnog Boga, povremeno primjenjuju putem poštovanje prema sudaca, a ponekad i kao superlativ: - anđeli, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-dess,-ly), X (vrlo) veliku, suci, X moćan.

Iz gornjeg se vidi da je prevoditelju dana mogućnost skretanja – krivog izbora.

Ali zna se tko je Bog, a tko je anđeo – Božje stvorenje.
========
Je li anđeo bio u grmu, ili je Bog bio u grmu? Nije li taj anđeo, koji je Bog, ustvari bio Krist?
========
Odgovor je jasan – NIJE! Da ti stalno ne ponavljam – čitaj gore!
========
Da je Stjepan završio svoju propovijed, umjesto što ju je ovako sažeto iznio, vjerojatno bi razjasnio da je taj „Anđeo“ koji je govorio Mojsiju i Ocima, koji je vodio Izraelce kroz pustinju, bio Onaj koji se utjelovio i umro na Golgoti.
========
Bog Otac Jahve je besmrtan! Kako je mogao umrijeti onda! Umro je Njegov Sin Isus Krist. Sina Isusa je Bog uskrsnuo. Šta je Bog samog sebe uskrsnuo?
=======
Drugim riječima, Bog objavljuje da je ime Njegovog „Anđela“ također Gospod, ili Jahve.
=======
Ma gdje ti to čitaš? Samo je Jedan Jahve. Samo je jedan Božji Sin Isus, a puno anđela.

H3068 יהוה yehôvâh yeh-ho-vaw'

From H1961; (the) self Existent or eternal; Jehovah, Jewish national name of God: - Jehovah, the Lord. Compare H3050, H3069.

Od H1961, () samouprave postoji ili vječni, Jahve, židovske nacionalne ime Boga: - Jahve, Gospodin. Usporedite H3050, H3069.
======
Proučimo tekst: Zaharija 12:8. Riječ "pred" je ista kao i riječ "pred" koja je ...... u tekstovima koji govore o boravku u pustinji. Bog i "Anđeo" su ponovno očito ista osoba.
=========
Ponovno samovoljna konstatacija bez podloge. Čitaj gore. Bog je stvorio anđele.
=======
koga vi tražite i anđeo Saveza za kojim žudite. Evo ga, dolazi već – govori Jahve nad Vojskama.“Glasnik saveza o kojemu je ovdje riječ, očito je Isus Krist.
Radi se o Njegovom prvom dolasku.

=========
Šta je Bog razdijeljen? Šta Bog samog sebe šalje? Zar Bog laže?
=======
Riječ koja je prevedena s „glasnik“ je ista riječ koja se do sada koristila u tekstovima SZ-a koje smo spominjali, a označava „anđela Gospodnjeg“.
Ako proučimo Malahiju 3:1-3, te zatim Matej 11:10.11; Marko 1:2; Luka 7:24.27; Otkrivenje 6:16.17, postat će nam sasvim jasno da su dva anđela iz Malahije 3:1

======
Evo šaljem glasnika da put preda mnom pripravi. I doći će iznenada u Hram svoj Gospod koga vi tražite i anđeo Saveza koga žudite. Evo ga, dolazi već - govori Jahve nad Vojskama.

Doći je 1 glasnik! Ne 2. Odakle ti 2 anđela?
=======
Međutim, redak iz Jude nameće nam legitimna pitanja. Neki ljudi su zbunjeni ovim tekstom gdje Mihael ukorava đavla i pitaju se: Ako je Mihael doista drugo ime za Isusa, zašto on onda zaziva Božje ime dok ukorava Sotonu? Zašto on to ne učini sam?
========
Odgovori zašto?
======
On zaziva svoje vlastito ime, dok ukorava đavla:
======
Ne zaziva on svoje ime, već su to riječi pisca!
=======
„Gospod reče Sotoni: 'Gospod neka ti naredi šutnju, Sotono!'“ Možda su ova dva teksta primjeri u kojima se Bog Sin poziva na Boga Oca pri ukoravanju Sotone?
========
Nitko od stvorenja ne smije ukoravati druge, da ne bi bio kao sam Sotona – ukoravatelj braće.

Tu je i jasno prikazano tko je Glava – Otac Bog – kojeg Sin moli za pomoć!
======
Konačno, proučimo Zahariju 3:4. "Anđeo" govori kao da je Bog. Promijenio je Jošuinu odjeću i dao mu oproštenje. Ali te stvari radi samo Isus za nas (Otkrivenje 3:18 )! Ili možda i anđeli to mogu??
========
Da to anđeli mogu - Opet - ponovno:

Bog progovara i radi kroz Anđela, jer Boga ne možeš vidit i živ ostat.

=======
Nije li očito da su ovi tekstovi usko povezani s izrazima u Danijelu, koji se odnose na Mihaela?
========
Očito – NE!

Isus Krist je Božji sin – zašto to nigdje ne spominješ?

Jer tvojoj teologiji to ne paše!?

Ali to ne možeš sakriti od onih koji čitaju Bibliju.

Mnoge ćeš odvući u propast, ali i sebe.

Čitaj Bibliju bez lažnih učitelja. Osvjesti se.
======
Sotonu, vođu zla (redak 9), pa je prema tome vrlo sigurno za pretpostaviti da je „Mihael“ simboličko ime za Isusa
======
Vrlo nesigurno! Nemaš nikakve dokaze. Samo pretpostavka koja ne stoji.
======
U Otkrivenju 10:2, po posljednji put imamo da se o Kristu govori kao o "Anđelu." To znamo zbog toga, što je izgled „Anđela“ jako sličan izgledu Krista
======
Molim te, gdje stoji opis Isusa dok je bio na Zemlji? Isus je bio kao i svi drugi ljudi.

Anđeli su bili likom kao ljudi. – zato anđeli liče Isusu, ili kome drugome čovjeku.
=======
uklapa u značenje hebrejske i grčke riječi za „anđela“.
TKO JE KAO BOG!

=======
Onaj tko je kao Bog – ne znači da je Bog! To su različite stvari.

Za ljude se kaže – sin je pljunuti – isti tata, ali nije tata. Otac je samo Jedan.
=========
Ne zaboravimo da titula „arkanđeo Mihael“ znači „Vrhovni glasnik koji je jednak Bogu“.
=======
JAKO VELIKA LAŽ = HULA! Čuvaj se da ne bi bili prekasno!
=======
Zar nemamo sada pregršt tragova i dokaza koji nam pokazuju da je „anđeo Gospodnji“ učestalo bio sam Bog?
========
Nemamo – niti jedan! Svi nazovi dokazi su tvoja igra riječi.

čovjek nije vidio Boga Oca, sva ova starozavjetna ukazivanja „anđela Gospodnjeg“ moraju biti ukazivanja Isusa, koji je prikrio svoju slavu, tako da ljudi mogu izdržati Njegovu prisutnost, bez da budu uništeni.

Kako se prikriva slava? Gdje to piše u Bibliji? Šta to pričaš?

------------------
NEPOZNATI AUTORI

Nazad
Vrh