Je li Isus Jehova?

• Pokretač teme Pokretač teme Hope
  • Datum početka Datum početka
Jesi li ikad cuo onu poslovicu "umiljato jagnje,dve majke doje"?

Tako je Isus samo sredstvo preko kojeg Jehova spasava ceo ljudski rod,to je mogao da bude bilo koji poslusni andjeo ,ali Isus se prvi ponudio kao dobrovoljac "Evo mene,posalji mene" time je postao i nas otac vecni jer nas je oziveo svojom zrtvom.

Da li si mozda zaboravio predsliku kako Avram hoce da prinese svog sina Isaka na zrtvu?

E pa to je posluzilo da se vidi kako je Jehova Bog prineo svog sina na zrtvu i tako je Jehova Bog jedini pravi Spasitelj,a Isus samo sredstvo i to ne malo sredstvo zbog cega mu iskazujemo ogromno postovanje,Razmisli samo kolko je bio veliki posao Jehove Boga da sacuva Davidovu lozu,a potom da prebaci zivot svog sina Mihaila u utrobu device Marije da se rodi kao beba Isus? Mislis li da je tajh posao bilo Lak i nebitan???
Isus je Spasitelj. Nema drugog Spasitelja sem Isusa Hrista niti se ikakav drugi Spasitelj stavlja u opciju. Spasiti ljude od smrti, grijeha i đavola nije moglo nikakvo stvorenje, nikakav anđeo već jedino Sam Bog.

Par pitanja (ponudi mi odgovor kao da objašnjavaš malom djetetu):

Da li je Jahve Bog Svevišnji, Svemoćni (Elyon, Šaddai)? Koga/čega je On Bog?

Da li je Jahve (moj) Otac? (odgovori za sebe. Potom i: gdje je On?)

Da li je Jahve Sin?

Da li je Isus Sin?

Da li je Isus Otac? (Ako jeste, čiji? Ako nije, nema podpitanja.)

Da li je Isus haMašiakh Svevišnji?

Tko sam ja u Kristu? (odgovori za sebe)

Je li Sin (sam sebi) Otac, odnosno Otac da li je samome sebi Sin?

Tko jedini poznaje Sina? Tko jedini poznaje Oca?

Kako su u meni očitovani Alfa i Omega (Alef i Tau)? (odgovori za sebe)

Gdje je Kraljevstvo Nebesko? Kada je ono u odnosu na ovaj čas?

Koja je razlika između duhovnog (nebeskog) i zemaljskog? Kako je uspostavljena njihova (po)granična zona tj. kako funkcionira prelaženje? Asistencija: samo onaj koji je s nebesa sišao može se na nebesa i vratiti. Ako sam u Kristu, a Krist je na nebesima: gdje sam ja? (odgovori za sebe) S tim u vezi: jesi li ti pozemljar (žitelj zemlje) ili si žitelj nebesa?

Koja je razlika između Sinova Elohima i Sinova Elyona?

Hvala na svim odgovorima.

"Ezra se obraća Gospodu ovim riječima:

Kada stanovnici ove zemlje nisu griješili u tvojim očima? Ili koji narod je držao tvoje zapovijedi tako dobro? Mogao bi pronaći pojedince koji jesu, ali narode cijele nećeš naći.

Onda mi je anđeo koji mi je poslan, a čije je ime bilo Uriel, odgovorio i rekao mi: Tvoje razumijevanje je potpuno promašilo po pitanjima ovoga svijeta, a misliš li da si u stanju shvatiti način Najvišega?

Rekao sam mu: Da, gospodine. I on mi je odgovorio: Poslan sam da ti pokažem tri načina i da pred tebe postavim tri problema. Ako riješiš jedan od njih, pokazat ću ti način koji žudiš vidjeti i naučit ću te zašto je srce nevaljalo.

Rekao sam: Govori, moj gospodine.

A on mi reče: Idi, izmjeri mi težinu vatre, ili priredi mi porciju vjetra, ili mi prizovi natrag dan koji je prošao.

Odgovorio sam mu: Tko je još rođen da može tako što učiniti?

A on mi reče: Da sam te upitao 'Koliko je boravišta u srcu mora, ili koliko je struja na izvoru dubina, ili koliko je struja iznad obzora nebeskog svoda, ili koji su izlazi iz Hada, ili koji su ulazi u raj?' - možda bi mi odgovorio: 'Nisam nikada sišao u dubine, niti još u Had, niti sam ikad uzašao u nebesa'. A gle, pitao sam te samo o vatri i vjetru i danu - stvarima koje si doživio i od kojih se ne možeš odvojiti i ništa mi nisi odgovorio o njima'.

Rekao mi je: Nisi u stanju shvatiti stvari s kojima si odrastao, kako onda može tvoj um pojmiti način Najvišega? I kako netko tko je već sav izlizan habanjem (od) svijeta može razumjeti nepromjenljivost i stalnost nepropadanja?

Kad sam ovo čuo, pao sam licem do zemlje i rekao mu: Bolje bi bilo za nas da nikada nismo niti došli ovdje da živimo u bezbožnosti, da patimo i ne razumijemo zašto.

Odgovorio mi je rekavši: Otišao sam u šumu u ravnici i šuma drveća je skovala plan i rekla 'Hajde, krenimo zaratiti protiv mora da se ono povuče pred nama i da si možemo načiniti više šume'. Na sličan način i valovi mora također skovaše plan i rekoše: 'Dođi, dignimo se i pokorimo šumu da i mi zadobijemo više prostora za sebe'. Ali plan šume bješe uzalud, jer došla je vatra i sagorila ju; isto tako, plan valova morskih bješe uzaludan, jer je pijesak stajao čvrsto i spriječio ih. Ako bi sad ti bio sudac među njima, koje bi opravdao a koje osudio?"

Čitajte Mormonovu knjigu , tu ćete naći odgovore.

Nijedna knjiga ne sadrži sve odgovore, niti to može, niti je Mormonova knjiga zamena za Bibliju, ipak Mormonova knjiga sadrži puninu jevanđelja a Biblija samo deo. Jedan veliki deo ipak mnogi obredi i uredbe jevanđelja Isusa Hrista fale u Bibliji ili nisu dovoljno jasno opisani. Tek kada ove obe knjige uzmemo da budu zajedno u našoj ruci razumemo sve pricipe jevanđelja.

Jehova je veliki Sudac koji daje život kome želi i koji svakom čovjeku vraća “prema” njegovim “djelima”. (Psalam 98:9; Ponovljeni zakon 32:39; Jeremija 17:9-10)

Isus je jedini sudac koji daje život kome želi i vraća svakom čovjeku “prema” njegovim “djelima”. (Ivan 5:21-22; Otkrivenje 2:18, 23)

Jehova je taj koji je “proboden”. (Zaharija 12:10).

Isus je probodeni Jehova. (Ivan 19:34; Otkrivenje 1:7-8)

Isus je Spasitelj. Nema drugog Spasitelja sem Isusa Hrista niti se ikakav drugi Spasitelj stavlja u opciju. Spasiti ljude od smrti, grijeha i đavola nije moglo nikakvo stvorenje, nikakav anđeo već jedino Sam Bog.
Jehova Bog je jedini pravi spasitelj jer je on napravio plan spasenja i objavio ga ljudima vec u edenskom vrtu govoreci o zeninom semenu koje ce zgnjeciti glavu zmiji za koju se kasnije ispostavilo da je bila sredstvo preko kojeg je Sotona naveo ljude na greh...Isto tako Jehova je upotrebio Isusa kao osobu ili sredstvo spasenja,a to sto je Isus ponudio sebe kao dobrovoljac,evo mene posalji mene dokaz je da je Jehova Bog mogao da posalje na taj put bilo koga od svojih andjela. Bitno je bilo samo da nemaju veze ni sa zenskim jajnim celijama niti muskim spermatozoidima ,pa sad razmisli ima li na nebu neki andjeo koji ima neke veze sa spermatozidima il jajnim celijama?,tako da nije nista neispravno reci i da je Isus nas spasitelj,ili cak i gomila andjela koja je ucestvovala u prebacivanju njegovog zivota sa neba u utrobu device Marije,,,evo jedno bizarno poredjenje jer mi prvo pade na pamet,to je kao kad se kaze nije nas spasao Staljin vec Crvena armija ili pak Tito i partizani od nacista u II sv.ratu.

PROBEM je jer piše jasno nešto drugo.

STARI ZAVET KAŽE DA ĆE JEHOVA BITI PROBODEN I DA ĆE PLAKATI ZA NJIM:

Govori Jehova:"I u taj dan tražiću da istrebim sve narode kojidođu na Jerusalim; I izliću na dom Davidov i na stanovnike jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kog probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem." (Zaharije 12:7.10)

NOVI ZAVET TVRDI DA JE ISUS PROBODEN I DA ĆE PLAKATI ZA NJIM:

"Gle, dolazi s oblacima i gledat će ga svako oko, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. "Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u veke vekova." (Otkrivenje 1) "I još, drugo Pismo kaže: »Gledaće onoga koga su proboli«. (Jovan 19:36,37)

STARI ZAVET KAŽE JAHVE ISPITUJE I ISKUŠAVA SRCA I BUBREGE:

"Ja Jehova ispitujem srca i iskušavam bubrege, da bih dao svakome prema putevima njegovim i po plodu dela njegovih." (Jeremija 17:10)

NOVI ZAVET KAŽE ISUS ISPITUJE I ISKUŠAVA SRCA I BUBREGE:

"...i poznaće sve crkve da sam ja koji ispitujem srca i bubrege, i daću vam svakome po delima vašim:" (Otkrivenje 2:23)

STARI ZAVET KAŽE JEHOVA ĆE DOĆI U SLAVI:

„Jer evo, Jehova dolazi kao vatra, i njegova kola kao olujni vetar, da im se osveti i izlije na njih svoj žestoki gnev i kazni ih plamenom ognjenim.“ (Isaija 66:15,16)

"Gle, Jehovino ime dolazi izdaleka, u njegovom žestokom gnevu i s gustim oblacima." (Isaija 30:27, 30.)

NOVI ZAVET TVRDI ISUS ĆE DOĆI U SLAVI:

"Kad se s neba pojavi Gospod Isus sa svojim moćnim anđelima." (2. Solunjanima 1:7,8)

„Sina čovečijega kako ...dolazi na nebeskim oblacima.” (Mateja 26:64)

"Sin čovečiji će doći u slavi svoga Oca, sa svojim anđelima,i tada će svakom vratiti po njegovim delima." (Mateja 16:27)

STARI ZAVET KAŽE JEHOVA JE SPASITELJ I NEMA DRUGOG:

"Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaija 43:11)

"Ja sam pravedan Bog i Spasitelj, i nema drugog osim mene." (Isaija 45:21)

"Ja sam Jehova...nema drugog spasitelja osim mene." (Osija 13:4)

NOVI ZAVET KAŽE ISUS JE SPASITELJ I NEMA DRUGOG:

"I ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12)

"Rodiće sina, a ti ćeš mu dati ime Isus, jer će on svoj narod spasti od greha njihovih.” (Mateja 1:21)

"jer vam se danas ...rodio Spasitelj - Hrist Gospod." (Luka 2:11)

STARI ZAVET KAŽE JEHOVA JE OTKUPITELJ:

"Ovako kaže Jehova, Otkupitelj vaš...” (Isaija 43:14)

"Tada će svi ljudi znati da sam ja, Jehova, tvoj Spasitelj i tvoj Otkupitelj.” (Isaija 49:26)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE ISUS OTKUPITELJ:

"Crkvu... Gospoda i Boga koju je otkupio krvlju svojom." (Dela apostolska 20:28)

"otkupljeni... dragocenom Hristovom krvlju." (1. Petrova 1:18,19)

"Bog je poslao svog Sina, da otkupi i oslobodi..." (Galatima 4:4-5).

"U kome imamo otkupljenje krvlju njegovom i oproštaj grehova." (Kološanima 1:14)

STARI ZAVET KAŽE DA JE JEHOVA SVETAC:

"Ja jesam JEHOVA SvetacIzraelov, Stvoritelj i car vaš."(Isaija 43:15)

"Kome je ime Jehova nad vojskama. Svetac Izraelov je tvoj Otkupitelj." (Isaja 54:5)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE ISUS SVETAC:

“Šta imamo mi s tobom, Isuse Nazarećanine? Došao si da nas upropastiš. Znam te ko si, svetac Božiji!” (Marko 1:24)

"Znam te ko si, svetac Božiji." (Luka 4:33-37)

STARI ZAVET KAŽE DA JE JEHOVA SUDIJA:

"Ali Jehova će vladati doveka... On će suditi svetu u pravednosti." (Psalmi 9:7-8)

"Zbog Jehove, jer je došao da sudi zemlji." (1 Dnevnika 16:33)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE ISUS SUDIJA:

"Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu." (Jovan 5:22)

"Jer svi ćemo stati pred Hristovu sudsku stolicu." (Rimljanima 14:10)

"Obavezujem te ...Isusom Hristom, koji će suditi živima i mrtvima." (2 Timoteju 4:1)

STARI ZAVET KAŽE DA JE JOVAN PRIPREMIO PUT ZA JEHOVU:

"Neko viče u pustinji: ‘Raščistite put Jehovi! Poravnajte kroz pustu zemlju stazu našem Bogu!" (Isaja 40:3)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE JOVAN PRIPREMIO PUT ZA ISUSA:

"Neko viče u pustinji: ‘Pripremite put Gospodu! Poravnajte mu staze... (Marko 1:3,7-8)

„Ja sam glas onoga koji viče u pustinji: ‘Poravnajte put Jehovi’, kao što je rekao prorok Isaija.” (Jovan 1:23,29-31)

"A ti, dete, bićeš nazvan prorokom Svevišnjega, jer ćeš ići pred Jehovom da mu pripremiš puteve. „Ja vas krštavam vodom, ali dolazi onaj koji je jači od mene... On će vas krstiti Svetim Duhom i vatrom." (Luka 1:76 i 3:15-16)

STARI ZAVET KAŽE DA JE JEHOVA STVORITELJ BEZ POMOĆI IČIJE :

„I Jehova Bog stvori čoveka od praha“ (Postanak 2:7)

"Ja sam Jehova koji sam sve stvorio, koji sam nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije." (Isaija 44:24)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE ISUS STVORITELJ:

"Na svetu beše, i svet kroz njega posta." (Jovan 1:10-12)

"Jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve postalo" (1Kor 8:5,6)

"Jer je u njemu stvoreno sve...." (Kolosanima 1:15-20)

"... preko Sina, čijim posredstvom je i svet stvorio;" (Jevrejima 1:2)

STARI ZAVET KAŽE DA JE JEHOVA PRVI I POSLEDNJI:

"Ovako govori Jehova Car Izrailjev...ja sam prvi i ja sam poslednji," (Isaja 44:6)

"Ja sam isti. Ja sam prvi. Ja sam i poslednji." (Isaija 48:12)

NOVI ZAVET KAŽE DA JE ISUS PRVI I POSLEDNJI:

"Ja sam, Prvi i Poslednji, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, ...i bejah mrtav i evo sam živ..." (Otkr. 1:8-18)

"Ovo govori Prvi i Poslednji, koji bi mrtav i ožive." (Otkr 2:8)

"Ja sam, prvi i poslednji, početak i svršetak." (Otkr. 22:12)

STARI ZAVET TVRDI DA JE JEHOVA KAMEN UGAONI:

"Hvaliću te, jer si me uslišio, postao si spasitelj moj. Kamen koji su graditelji odbacili postao je kamen ugaoni." (Psalam 118:20-22)

NOVI ZAVET TVRDI DA JE ISUS KAMEN UGAONI:

"On je ‘kamen koji ste vi graditelji smatrali bezvrednim, a koji je postao ugaoni kamen’. " I ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela 4:11)

STARI ZAVET KAŽE DA ĆE SE SVAKO KOLENO SAVITI PRED JEHOVOM:

"Zakleo sam se samim sobom, u pravednosti je reč izašla iz mojih usta, i neće se vratiti, da će se svako koleno saviti preda mnom i da će mi se svaki jezik zaklinjati." (Isaja 45:23)

NOVI ZAVET KAŽE DA ĆE SE SVAKO KOLENO SAVITI PRED ISUSOM:

"Da se u Isusovo ime savije svako koleno onih koji su na nebu i onih koji su na zemlji i onih koji su pod zemljom." (Filipljanima 2:9-11)

Iz ovih stihova možemo videti da je:

Hrist JEDINI čijim se imenom spasavamo, jedini pasitelj, stvoritelj, jedini sudija, jedini otkupitelj. itd.

Ali možemo isto videti, da je JEHOVA JEDINI spasitelj, jedini stvoritelj, Jedini sudija, jedini otkupitelj. itd. i da nema drugog Spasitelja osim Njega.

Šta mi sada da verujemo? Da je Biblija u kontradikciji? Da Sveto pismo ne misli ono što kaže? Da pisci Svetog pisma nisu znali o čemu pišu? Da li su hteli da nas obmanu? Ili treba da prihvatimo činjenicu - da su Hrist i Jehova jedna te ista osoba!

Dali može postojati neki drugi zaključak?

Nijedna knjiga ne sadrži sve odgovore, niti to može, niti je Mormonova knjiga zamena za Bibliju, ipak Mormonova knjiga sadrži puninu jevanđelja a Biblija samo deo. Jedan veliki deo ipak mnogi obredi i uredbe jevanđelja Isusa Hrista fale u Bibliji ili nisu dovoljno jasno opisani. Tek kada ove obe knjige uzmemo da budu zajedno u našoj ruci razumemo sve pricipe jevanđelja.
Za te dopune i preciziranja služi Sveto Predanje sačuvano u Crkvi. A ne neka knjiga otkrivena prije 150 godina. Kako su apostoli koji nisu znali za Mormonovu knjigu mogli voditi hrišćanske zajednice?

Apostoli su imali više spisa nego što je danas sačuvano. Novi zavet nije celokupan. To predanje koje je sačuvano, bilo je sigurno prethodno zapisano, pa se kasnije izgubilo. To je bio glavni razlog sabora 325. godine u Nikeji, jer da su imali sve pismeno nebi trebali da se sastanu da utvrde šta je ispravno a šta nije. Origen na primer je zapisao sva izvorna učenja i predavanja, samo ipak su ih kasnije proglasili herezom.

Da novi zavet nije celokupan možemo pročitati u njemu:

U novom zavetu se pominju pisma kao, Poslanica pre poslanice Korinćanima (1 Kor 5:9), još jedna poslanica Efescima (Ef 3:3), poslanica iz Laodikije (Kol 4:16), još jedna poslanica od Jude (Juda 1:3). One što su poznate.

To su samo one što su poznate...

Apostoli su imali više spisa nego što je danas sačuvano. Novi zavet nije celokupan. To predanje koje je sačuvano, bilo je sigurno prethodno zapisano, pa se kasnije izgubilo. To je bio glavni razlog sabora 325. godine u Nikeji, jer da su imali sve pismeno nebi trebali da se sastanu da utvrde šta je ispravno a šta nije. Origen na primer je zapisao sva izvorna učenja i predavanja, samo ipak su ih kasnije proglasili herezom.

Da novi zavet nije celokupan možemo pročitati u njemu:

U novom zavetu se pominju pisma kao, Poslanica pre poslanice Korinćanima (1 Kor 5:9), još jedna poslanica Efescima (Ef 3:3), poslanica iz Laodikije (Kol 4:16), još jedna poslanica od Jude (Juda 1:3). One što su poznate.

To su samo one što su poznate...
Da, nije sve sačuvano od apostola u pisanoj formi ali je sačuvano unutar Crkve kao Predanje. Zato i jesu bitni Sv. Oci koji su sačuvali i taj dio apostolskih učenja. A da nije sve bilo zapisano znamo iz riječi samih apostola da su nešto učili putem pisanih poslanica a nešto usmenom riječju.

Ako je nešto bilo zaista važno to je bilo zapisano.

Zašto je to nužno? Apostoli su znali da iza njih ostaje Crkva koja neće propasti pa su mogli sebi priuštiti da ne zapišu apsolutno sve što su prenijeli ranim hrišćanima

Svaka zapovest, svaka nadahnuta reč, svaka objava od Boga bila je zapisano od apostola, a sada odjednom pamte i ne pišu ništa? I to o važnim uredbama i obredama jevanđelja od kojim zavisi spasenje Postoji poslovica koja kaže "pametan piše a budala pamti". I Muslimani tako nešto tvrde da se pamtilo i nije pisalo. Svako zna da je čovek po prirodi zaboravan. Ja sumnjam da je to zaista tako bilo. Sigurno su crkvini oci preneli ono što su znali, ali i tu nisu bili svi istog mišljenja. Da je to bilo zapisano pamtilo bi se i prenelo se lakše.

Slovo ubija, duh oživljava.

Kada dođe Duh Istine, on će vas uvesti u svu istinu jer on neće govoriti sam od sebe, već sve što će ČUTI, to će GOVORITI i objavljivati.

Duh Sveti kojega će Otac POSLATI u moje ime, on će vas PODUČITI svim stvarima i PODSJETIT će vas na sve što sam vam GOVORIO.

Sasvim dostatno je zabilježeno pisanim slovom u gornjemu. Ono što jest zapisano, zapisano je sasvim dostatno da MOŽETE POVJEROVATI, POČETI u vjeri - to je ono što je "zaista važno" kao nužno i neophodno da se krene i pokrene u vjeri. Duh čini ostalo. Istina, mnoge od i tih stvari jesu pozapisivane, mnoge čak i odbačene i odbacivane kroz povijest. Jer ljudi su skloni zapisano uzimati za okove kojima će sami sebe okivati (ili bi nevjerni i neznalice da ih okivaju jer ne poznaju) i ne tek sebe, već bi i duha okovali pa i spriječili da im priđe. I on im takvima ne prilazi. Jer kako je i opet zapisano slovom koje ubija: budi ti kako vjeruješ. Stoga: ne grči duha.

Dakako Nefi da nije sve zapisano od Božjih objava i nadahnutih riječi. Nemoj trčati pred rudo u revnosti, ako ćeš prihvatiti prijateljsku riječ.

Joh 21:25 And there are also many other things which Jesus did, the which, if they should be written every one, I suppose that even the world itself could not contain the books that should be written. Amen.

Samo sveti Duh se prima kao Dar Duha svetoga polaganjem ruku, posle pravilnog krštenja uranjaenjm u vodi, og nekog ko ima određenu vlast sveštenstva.

Iako sveti Duh može i pre krštenja sići na nekoga i tako mu posvedočiti da je sveto pismo istinito, ali pravo da bi stalno bi sa nama imamo samo ako primimo dar Duha svetoga.

Mnogi koji prvi put Bibliju čitaju i osete svetog Duha odmah misle da su primili dar duha svetoga i da ih je Bog pozvao, ali to nije tako. Postoji razlika između momentalnog svedočenja od Svetog Duha i dara Svetog Duha. Kornelije je primio Svetog Duha pre svog krštenja, što je za njega predstavljalo Božju moć koja ga je uverila u istinitost jevanđelja, ali nije mogao da primi dar Svetog Duha sve dok se nije krstio. Da nije preuzeo na sebe taj znak, odnosno obred, Sveti Duh, koji ga je uverio u istinitost Boga, bi ga napustio. [Videti Dela apost. 10:1–48.]

Zadnje uređeno od strane moderatora:
Nefi mislim da si djelomično u pravu u smislu da krštenjem autentično dobar i bezazlen čovjek ima veću zaštitu od Duha Svetoga. Sveti duh je uvijek s bezazlenom osobom koja ne čini zlo i štetu drugima. Mnogi vjernici koji se smatraju dobrim ali rade zlo drugima isto misle da imaju Duha Svetoga, većina tih ljudi je ispravno krštena. Da li se može za takve ljude reći da ih vodi ispravan Duh? Nisam baš sigurna. Ne mogu posve razumjeti takve ličnost, zapravo ih ima dosta, ali bolje ni ne razmišljati o tome. Bog će sve ionako staviti na vidjelo na Dan Suda, tada ljudska pala priroda više neće moći kao što je pisano od gorkog raditi slatkoga, a od slatkog gorko, Bog će sve okrenut na dobro. Knez i bog ovog palog svijeta je sotona i tako je kao je, a Isus je rekao svojim učenicima nije sluga veći od gospodara u smislu da znaju što ih očekuje u ovom svijetu.

da, u pravu ste, dobiti svetog duha nije Garancija da će ostati kod nas, jer smo i dalje izloženi raznim kušnjama.

Ali ko ima Dar Duha svetoga ima pomoćnika koji mu daje snagu u iskušenjima, On nas bodri i jača, ali samo dokle ga slušamo. Ali ako se odlučimo da ga ignorišemo ili ne slušamo On se povuče jer mi i dalje imamo slobodnu volju.

"Dar Svetog Duha oživljava celokupno naše razmišljanje, umnožava, uvećava, proširuje ipročišćava sveprirodne sklonosti i osećanja i prilagođava ih legitimnojupotrebi kroz dar mudrosti. Nadahnjuje, razvija, neguje i omogućava sazrevanju svih čistih naklonosti, radosti, senzacija i raspoloženja naše prirode. Ona nadahnjuje vrlinu, dobrodušnost, ljubaznost, saosećanje, dobrotu i dobročinstvo. Otkriva lepotu osobe, oblika i izgleda. Jača sve oblasti fizičke i intelektualne osobe. Jača živce i daje im elastičnost. Ukratko: Dakle, to je srž za kosti, radost za srce, svetlost za oči, muzika za uši i život celog bića." (Parley P. Pratt)

"Dar Svetog Duha oživljava celokupno naše razmišljanje, umnožava, uvećava, proširuje ipročišćava sveprirodne sklonosti i osećanja i prilagođava ih legitimnojupotrebi kroz dar mudrosti. Nadahnjuje, razvija, neguje i omogućava sazrevanju svih čistih naklonosti, radosti, senzacija i raspoloženja naše prirode. Ona nadahnjuje vrlinu, dobrodušnost, ljubaznost, saosećanje, dobrotu i dobročinstvo. Otkriva lepotu osobe, oblika i izgleda. Jača sve oblasti fizičke i intelektualne osobe. Jača živce i daje im elastičnost. Ukratko: Dakle, to je srž za kosti, radost za srce, svetlost za oči, muzika za uši i život celog bića." (Parley P. Pratt)
Lijepo rečeno Nefi

u svako slučaju Isus ljubi samo bezazlene i dobre, a maske imaju mnogi to je očito svakom ljudskom biću koji razmišlja. No, o tome sudi Bog kao i sveci za koje će on odrediti da su sveci. Samo Bog poznaje naume svakog srca...

Vezano uz temu:

Isus jest božansko biće jer bez njega ne možemo biti dionici božanske naravi kao što je pisano:

2 Petrova 1:4 KJV - 4 Po čemu su nam dana izvanredno velika i dragocjena obećanja: da pomoću njih budete dionici božanske naravi, izbjegavši pokvarenost koja je u svijetu zbog požude.

Svako dobro!

Vera u Isusa Hrista je bitna za spas, to je tačno. Sve što je On učio takođe. Ali sveti Duh radi na tome da nas očisti od greha i pomaže nam da steknemo božansku narav. Zato piše:

"A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vernost, krotkost, umerenost." (Galaćanima 5:22,23)

Nazad
Vrh