Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
A kako ti Fazlija vjerujesh da je covjek nastao?...budizam ,koliko sam shvatio, se ne bavi tim pitanjima.
Moje licno misljenje je sklonije tantrickoj kozmologiji, da se Bog ispoljava u svijetu i vraca sam k sebi. Tantrici prihvacaju koncept evolucije, jedino sto niti oni ne znaju objasniti problem nedostajuce karike. Ali to ne zna objasniti niti moderna znanost.
Vrste su prema mom vjerovanju nastale od djelovanja Duha, pitanje je da li je to bilo instantno ili kroz neki period.
Npr. za one koji vjeruju da je to bio period dokaz je da je Isus zacet Duhom, a ipak se razvijao kao beba u stomaku.Oni drugi vele da se sve desavalo instantno Bozijom rijecju Budi i ono bude.
P.s. jedna od karakteristika Duha jeste da je nosioc zivota, tako da je svim ljudima udahnut Duh pri stvaranju.
U Bibliji pise da je udahnut "dah" a ne "duh". Drugim recima, dok covek dise, ima zivot. Kad nestane daha, nema ni zivota.
duh i ruh , u ovom kontekstu si sinonimi.Udahnuce duha je proces, pa se moze reci da je to dah, no Ruh je između ostalog nosioc zivota.
Sta bi to znacilo "nosioc zivota"?