Nema više Pape Franje među nama.

Ala Džej, ha... kao zadnju cigaretu? 😚 Kako hoćeš. Nasmijao si me, u svakom slučaju.

No, dobro. Ne moraš ništa reći, dakako... Ali evo, po pitanju zadnjeg pitanja, i neki iz katoličkih redova s kojima sam razmijenila koju, nisu sigurni na što bi se ta kriptocrkva trebala odnositi i što bi bila njena učenja, neki čak nisu niti čuli. Kad si već spomenuo, pomislih, možda ti znaš. Ako ne znaš (ili ne želiš reći ništa (y)), okej. Meni zvoni na onu Racingerovu izjavu onomad, jedared, još tamo, davno, ali... ne mogu pronaći gdje mi je u arhivi, možda na HD disku koji kao ukras sad krasi zid jer je otkazao.

Po pitanju prvog, Evanđelja, njih četiri bez Poslanica, primjerice, bez Apokalipse, primjerice, bez SZ, primjerice... Ili pak, nešto ozbiljnije - poput, opozicionog stajališta "evanđelje je krivac za sve" može biti: "više nam ne trebaju Evanđelja", imamo... kasnije objave. Ili... netko je konačno primio k srcu što je (makar) Prva Objava iz Fatime... pa se digla graja i tako dalje i tako redom... dok se neki tamo duh ne preobrazi u duhovitost i da ne ispadne "tko se zadnji smije...". Ja bih radije da se (na)smijemo zajedno, kao sad. Jer, posve je jasno da zasigurno nema stajališta koje nije aktualno tamo među skupovima otkud i jedna takva izjava. Kako ono vole reći neki anegdotaši, tri rabina pet-šest-tko zna koliko mišljenja.

A po pitanju srednjeg, evo ti ovdje: Otk 22:18-19; 2.Kor 2:3-4. Kako prevesti žednog preko vode ili navesti pasa da pojede sve maslo. :rolleyes: Blagodarim. I uzdravlje!

Ala Džej, ha... kao zadnju cigaretu? 😚 Kako hoćeš. Nasmijao si me, u svakom slučaju.

No, dobro. Ne moraš ništa reći, dakako... Ali evo, po pitanju zadnjeg pitanja, i neki iz katoličkih redova s kojima sam razmijenila koju, nisu sigurni na što bi se ta kriptocrkva trebala odnositi i što bi bila njena učenja, neki čak nisu niti čuli. Kad si već spomenuo, pomislih, možda ti znaš. Ako ne znaš (ili ne želiš reći ništa (y)), okej. Meni zvoni na onu Racingerovu izjavu onomad, jedared, još tamo, davno, ali... ne mogu pronaći gdje mi je u arhivi, možda na HD disku koji kao ukras sad krasi zid jer je otkazao.

Po pitanju prvog, Evanđelja, njih četiri bez Poslanica, primjerice, bez Apokalipse, primjerice, bez SZ, primjerice... Ili pak, nešto ozbiljnije - poput, opozicionog stajališta "evanđelje je krivac za sve" može biti: "više nam ne trebaju Evanđelja", imamo... kasnije objave. Ili... netko je konačno primio k srcu što je (makar) Prva Objava iz Fatime... pa se digla graja i tako dalje i tako redom... dok se neki tamo duh ne preobrazi u duhovitost i da ne ispadne "tko se zadnji smije...". Ja bih radije da se (na)smijemo zajedno, kao sad. Jer, posve je jasno da zasigurno nema stajališta koje nije aktualno tamo među skupovima otkud i jedna takva izjava. Kako ono vole reći neki anegdotaši, tri rabina pet-šest-tko zna koliko mišljenja.

A po pitanju srednjeg, evo ti ovdje: Otk 22:18-19; 2.Kor 2:3-4. Kako prevesti žednog preko vode ili navesti pasa da pojede sve maslo. :rolleyes: Blagodarim. I uzdravlje!
Sad ću i ja tvojim "stilom" izlaprdala si se kao rijetko kada. Jjel ti trebala maramica za suzice?!
Crypto kršćanin je baljda osoba koja se izjašnjava kršćanimom, a (skriva, taji) pripadnik je druge vjere. I OVO će ti biti komplicirano, pardon - smiješno? Do suza?

Slušaj me, sveznalice umišljena, koja uživaš tražiti dlake u jajima i likuješ kd možeš nekoga "gaziti":
1. uvodni tekst "NJEMAČKI SVEĆENIK KRIKNUO SVIJETU: UNIŠTENJE CRKVE DOLAZI IZ SAMOG VRHA VATIKANA"! nisam pisao ja
2. i sam sam pomislio da je u pitanju TAJNA CRKVA
3. Razmisli malo o svojim istupanjem (ne samo na forumu)!
Oholost (superbia) = neuredna težnja za vlastitom veličinom, što se očituje na razne načine
OHOLOST je najpogibeljnija strast. To je neuredna ljubav vlastite slave i ve1ičine - Luciferov grijeh. Oholica se ne drži malenim niti pred Bogom. Smatra se središtem svega, najvećom vrednotom kojoj se sve mora pokloniti. Sebe precjenjuje, druge potcjenjuje (megalomanija). Vlastohlepan je i častohlepan. Nametljiv je, preuzetan i bolesno ambiciozan. Rado iznosi tuđe pogreške, a ističe svoje vrline (hvastanje). Ako sam nema vrlina, izmišlja ih (lažac, mitoman), hini ih (licemjerac) ili stvara na umjetan način, maskrira se (taština). Ima na pameti jedino svoje interese i užitke (egoizam). Smeta mu svatko koji ima nešto više ili bolje od njega (zavist). Bijesan je kad njegovo samoljublje naiđe na neshvaćanje ili zapreke (srčba). Nikoga ne priznaje boljim ili pametnijim od sebe pa ne prima ni savjeta ni naredbe (neposluh). Zbog svoje umišljene savršenosti drži da mu se ne treba truditi oko svoga napretka (lijenost).
Jesi li se prepoznala u ovome?

Zadnje uređeno:
Jesi li se prepoznala u ovome?
Ne. Sad kad sam pročitala.
Mene u tim stvarima nema.
Voljela bih da nema ni tebe. I da ljubav u tebi žarko sja.

Jer kao što ti kazah prije nego što pročitah: stablo se po plodovima poznaje.

Znam da nisi sve gornje što si prenio pisao ti osobno. Znaju svi koji su pročitali. Otkud ti uopće ideja? Što ti smeta? Ja znam što znam, što ne znam, upitam. I ne sramim se toga: ni prvoga niti drugoga.

Zadnje uređeno:

Što se tiče prekrajanja Evanđelja mislim da se svi slažemo da toga ne smije biti...ne bi smjelo biti. Ne samo radi Ivanovog upozorenja o "oduzimanju jedne jote" - kako je u originalu pisalo. Nažalost, ako se po ovakvim forumima naklapa o vjerskim istinama, koje za onoga tko vjeruje barem djeluju žalosno, što reći kad se iz konteksta izvlače cijele rečenice - a toga je ovdje, na ovome forumu zbilja već previše.

Jako sam zadovoljan izborom novo pape! Veceras je odrzano par hitnih sastanaka. Radnicko-samoupravne grupe pozdravljaju izbor novog pape. Smatraju da je vrlo ohrabrujuce to sto je uzeo ime po uzoru na progresivnog papu Lava 13. Dakle, naglasak ce i dalje biti na socijalnom nauku i radnickom samoupravljanju. Ekolozi takodjer pozdravljaju novog papu. Budisticko-hinduisticke grupe podrzavaju izbor novog pape. Opcenito svuda su sve jako dobre reakcije na izbor novog pape.

Nazad
Vrh