Poruka 97
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: Kako duša mora primiti Božansku ljubav Oca da bi postala stanovnik Kraljevstva Božjega(Nebeskog) i ostvarila onu besmrtnost o kojoj sam ti napisao
JA SAM OVDJE. Isus.
Večeras vam želim pisati o temi: Kako duša mora primiti Božansku Ljubav Oca da bi postala stanovnik Kraljevstva Božjega(Nebeskog) i ostvarila onu besmrtnost o kojoj sam vam pisao.
Prije svega, mora se shvatiti da je Božanska Ljubav Oca potpuno drugačija vrsta ljubavi od ljubavi koju je Otac darovao čovjeku u vrijeme njegovog stvaranja, i koju čovjek posjeduje u manje-više čistom stanju od tada.
Ova Božanska Ljubav nikada nije dana čovjeku kao savršen i dovršen dar, ni u vrijeme njegovog stvaranja, ni od mog dolaska na Zemlju, već kao dar koji čeka da ga čovjekovi vlastiti napori i težnje zadobe, i bez kojeg nikada ne može postati njegova, iako je uvijek blizu njega, čekajući da odgovori na njegov poziv.
Tada, razumjevši što je ta Ljubav i da je čovjek mora tražiti, te kakav je njezin učinak na ljudsku dušu, postaje vrlo važno da čovjek njezino dobivanje učini jedinim velikim ciljem svojih težnji i želja. Jer kada je posjeduje do stupnja koji ga čini jedno s Ocem, prestaje biti samo čovjek i postaje takve prirode kao što je postojanje duše koja ga čini Božanskim, s mnogim kvalitetama Oca, od kojih je glavna, naravno, Ljubav; a također ga uzrokuje da apsolutno shvati činjenicu svoje besmrtnosti.
Sama moralna dobrota ili posjedovanje prirodne ljubavi u punom opsegu neće čovjeku podariti ovu Božansku prirodu koju sam spomenuo; niti će dobra djela, milosrđe i ljubaznost sami po sebi dovesti ljude do posjedovanja ove Ljubavi, ali posjedovanje ove Ljubavi u istini i doista dovest će do milosrđa, dobrih djela i ljubaznosti, uvijek nesebičnih, i do bratstva ljudi na Zemlji do kojeg sama prirodna ljubav ne može dovesti ili uzrokovati postojanje.
Znam da ljudi propovijedaju o Božjem očinstvu i bratstvu ljudi te potiču ljude da pokušaju njegovati misli i djela ljubavi, samožrtvovanja i milosrđa na način koji će dovesti do željenog jedinstva života i svrhe od strane ljudi; i zbog te prirodne ljubavi mogu sami učiniti veliko djelo u ostvarivanju ovog bratstva. Pa ipak, lanac koji ih povezuje ne može biti jači od prirodne ljubavi koja ga kuje; a kada to bude zasjenjeno ambicijom i materijalnim željama, bratstvo će postati uvelike oslabljeno ili potpuno nestati, a ljudi će shvatiti da njegov temelj nije izgrađen na stijeni, već na nemoćnom pijesku, koji nije mogao podnijeti nadgradnju, kada oluje koje proizlaze iz ljudske ambicije i želja za moći i veličinom, te mnogim drugim materijalnim stvarima, udare o nju. Stoga kažem, postoji velika potreba za nečim više od puke čovjekove prirodne ljubavi kako bi mu se pomoglo da formira bratstvo koje će ostati postojano i čvrsto u svim uvjetima i među svim ljudima.
Dakle, ova prirodna ljubav, pod okolnostima najpovoljnijim za očuvanje postojanosti čovjekove sreće i slobode od grijeha i pogreške, pokazala se nedostatnom za održavanje tog stanja, pa što se od nje može očekivati kada su okolnosti takve da je ta ljubav degenerirala iz svog čistog stanja i postala oskrnavljena svim tim sklonostima ljudi da čine ono što je kršenje ne samo Božjih zakona, već svega što bi inače pomoglo ljudima da ostvare istinsko bratstvo.
Kao što sam već rekao u svojim spisima, doći će vrijeme kada će se ova prirodna ljubav vratiti u svoje izvorno stanje čistoće i slobode od grijeha i kada će ovo bratstvo moći postojati u stupnju savršenstva koji će usrećiti sve ljude.
Pa ipak, to je vrijeme daleko i neće se uopće ostvariti na Zemlji, sve dok se ne pojave Novo Rođenje i Nova Nebesa, a u međuvremenu se ljudski snovi o ovom velikom bratstvu neće ostvariti.
Znam da ljudi očekuju da će se negdje u dalekoj budućnosti, putem obrazovanja, konvencija i propovijedi moralne istine, uspostaviti ovaj san o idealnom bratstvu na Zemlji i da će sve duše mržnje i rata, te ugnjetavanje slabih od strane jakih nestati. Ali kažem vam da ako se ljudi oslone na ovu puku prirodnu ljubav i sve velike osjećaje i impulse koji iz nje mogu proizaći, kako bi doveli do ovog toliko željenog stanja, naći će razočaranja i izgubiti vjeru u dobrotu ljudi, a ponekad i nazadovanje, ne samo u toj ljubavi, već i u ponašanju ljudi jedni prema drugima i u postupanju naroda jedni prema drugima.
Donekle sam skrenuo s teme, ali smatrao sam da je najbolje pokazati čovjeku da njegova ovisnost o sebi, koja je njegova ovisnost o ovoj prirodnoj ljubavi, nije dovoljna i adekvatna da ga dovede u stanje sreće čak ni na Zemlji, i stoga potpuno neadekvatna da ga dovede u Kraljevstvo Nebesko.
Božanska Ljubav o kojoj govorim sama po sebi ne samo da može učiniti čovjeka stanovnikom Očevog Kraljevstva, već je dovoljna da mu omogući da ostvari i u potpunosti ostvari svoje snove o tom velikom bratstvu, čak i dok je na Zemlji.
Ova Ljubav Očeva Sebstva je nepromjenjive prirode i na svim mjestima i pod svim uvjetima proizvodi iste rezultate te pretvara duše ljudi na Zemlji, kao i duhove u duhovnom svijetu, ne samo u sliku već i u Supstancu Božanske Prirode. Može se posjedovati u manjoj ili većoj mjeri, ovisno o samom čovjeku; i taj stupanj posjedovanja određuje stanje duše i njezinu blizinu Očevom Kraljevstvu, bilo da je duša u tijelu ili u duhu.
Čovjek ne mora čekati da postane duh kako bi tražio i dobio ovu Ljubav, jer je duša na Zemlji ista duša kao i u duhovnom svijetu, a njezina sposobnost primanja ove Ljubavi jednako je velika na jednom mjestu kao i na drugom. Naravno, na Zemlji postoje mnoge okolnosti, okruženja i ograničenja za čovjeka koja sprječavaju slobodno djelovanje duše u smislu težnji i vjere koje ne postoje nakon što čovjek postane stanovnik duhovnog svijeta, ali ipak, i unatoč svim tim nedostacima i preprekama zemaljskog života, čovjekova duša može primiti ovu Božansku Ljubav bez ograničenja i u obilju koja će ga učiniti novim stvorenjem, kako kažu spisi.
Posjedovanje ove Božanske Ljubavi također znači odsutnost onih želja i čežnji onoga što se naziva prirodnim čovjekom, koje proizvode sebičnost i neljubaznost i druge osobine koje stvaraju grijeh i pogrešku, te sprječavaju postojanje ovog istinskog bratstva koje ljudi tako žarko žele kao preteču mira i dobre volje, i što više ove Božanske Ljubavi ulazi u dušu čovjeka, to je manje zlih sklonosti i želja, a više Božanske Prirode i Osobina.
Otac je sva Dobrota i Ljubav i Istina, i Oprost, i Ljubaznost, i te Osobine duše ljudi posjeduju kada prime i posjeduju Božansku Ljubav. A kada je čovjek iskren i vjeran i posjeduje te Osobine, nikada ga ne napuštaju niti se mijenjaju; i kada se ovo bratstvo temelji na njima, bit će izgrađeno na stijeni i nastavit će živjeti i postajati čišće i čvršće u svom povezujućem učinku i u velikim rezultatima koji će iz njega proizaći, jer će njegov temeljni kamen biti Božanska Priroda Oca, koja je bez promjenjivosti ili promjene i nikada ne razočarava.
Bratstvo stvoreno i ujedinjeno na taj način jest, kako kažem, "jedino istinsko bratstvo koje će čovjeku stvoriti neku vrstu Neba na Zemlji, protjerati ratove, mržnju, svađu i sebičnost, te prevladati "moje" i "tvoje". Moje će se promijeniti u naše i cijelo će čovječanstvo biti istinska braća, bez obzira na rasu, sektu ili intelektualna postignuća. Svi će biti prepoznati kao djeca jednog Oca."
Takav će biti učinak postojanja ove Ljubavi u ljudskim dušama na Zemlji, i kada takve duše napuste svoju tjelesnu ovojnicu, pronaći će svoje domove u Kraljevstvu Božjem(Nebeskom) - kao dijelovi Božanstva Oca i sudionike njegove Besmrtnosti.
Ali samo će ova Božanska Ljubav prikladiti duše ljudi za ovo Kraljevstvo jer u ovom Kraljevstvu sve stvari sudjeluju u ovoj Božanskoj prirodi i ništa što nema tu Kvalitetu ne može u njega ući.
Dakle, ljudi moraju shvatiti da nijedno puko vjerovanje ili ceremonija crkve ili krštenja, ili bilo što od toga, nije dovoljno da omogući duši da postane stanovnik ovog Kraljevstva. Ljudi mogu činiti i zavaravati se u svojim uvjerenjima da im bilo što manje od ove Božanske Ljubavi može osigurati ulazak u Kraljevstvo.
Vjerovanja mogu pomoći ljudima da traže i teže posjedovanju ove Ljubavi, ali sve dok duše ljudi zapravo ne posjeduju ovu Božansku Ljubav, ne mogu postati sudionici Božanske prirode i uživati u sreći i miru Očevog Kraljevstva.
Kada je put do zadobivanja ove Ljubavi tako lak, a radost njezina posjedovanja tako velika, iznenađujuće je da će ljudi biti zadovoljni ljuskama formalizma i zadovoljstvom i zabludom pukog "obožavanja usnama"(ispraznog štovanja) i intelektualnih uvjerenja.
Kao što sam rekao, ova Ljubav čeka da je posjeduje svaki čovjek koji je iskreno i s istinskim težnjama duše traži. Nije dio, već okružuje i obavija svakog čovjeka, ali istovremeno ne čini njegov dio osim ako mu čežnje(žudnje) i molitve nisu otvorile dušu, tako da može u njega utjecati i ispuniti ga svojom prisutnošću.
Čovjek nikada nije prisiljen primiti je, kao što nikada nije prisiljen činiti druge stvari protiv svoje volje, ali kao u potonjem slučaju, kada u vršenju te iste volje odbije dopustiti da Božanska Ljubav teče u njegovu dušu, mora pretrpjeti penal, koja je potpuno i apsolutno lišavanje bilo kakve mogućnosti da postane stanovnik Kraljevstva Božjeg ili Nebeskog Kraljevstva, i bilo kakve svijesti o činjenici svoje besmrtnosti.
Neka ljudi okrenu svoje misli i težnje Bogu, i u istini i iskreno mole Oca za upliv njegove Božanske Ljubavi u njihove duše, i imaju vjeru, i uvijek će otkriti da će im Otac darovati svoju ljubav, u skladu s opsegom njihovih težnji i čežnji, koje su mediji otvaranja njihovih duša djelovanju Duha Svetoga, koji je, kao što sam već napisao, Božji glasnik, za prenošenje Njegove Božanske Ljubavi iz njegovog Izvora Ljubavi dušama ljudi koji se mole i imaju težnje.
Ni na koji drugi način čovjek ne može posjedovati Božansku Ljubav, i to je uvijek individualna stvar između pojedinog čovjeka i Oca. Nijedan drugi čovjek ili skupina ljudi ili crkva ili duhovi ili anđeli ne mogu obavljati posao pojedinca. Što se njega tiče, njegova duša je jedino što je uključeno, i samo njegove težnje, njegove molitve i njegova volja mogu otvoriti njegovu dušu dotoku ove Ljubavi koja ga čini dijelom Njegove Božanskosti.
Naravno, molitve, ljubazne misli i ljubavni utjecaji dobrih ljudi, Božanskih duhova i anđela mogu i pomažu dušama ljudi da se okrenu Njegovoj Ljubavi i da napreduju u njezinom posjedovanju, ali što se tiče pitanja, hoće li čovjek postati vlasnik ove ljubavi ili ne, to ovisi o čovjeku.
Pa, napisao sam dovoljno za večeras i moram prestati.
Zato ću ti, dragi brate, sa svom ljubavlju i blagoslovom reći laku noć.
Tvoj brat i prijatelj,
ISUS.