- Reakcijski bodovi
- 290
- Bodovi
- 83
Pa da...uzet ćemo primjer tvojih budista koji se po svojim manastirima i na ulicama svađaju, tuku, drogiraju ...
Ima svega, ali bas njih da uzmete za uzor.
Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Pa da...uzet ćemo primjer tvojih budista koji se po svojim manastirima i na ulicama svađaju, tuku, drogiraju ...
Sin je sa Ocem sustvoritelj svijeta
Krscanstvo bi trebalo navodno biti religija mira, ljubavi i saosjecanja, a vi se ovdje posvadjaste oko toga tko zna vise citata iz Biblije, tko koji citat ispravnije tumaci, tko vise zna, tko je pametniji... Imamo rat citatima i borbu gledistima.
U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše s Bogom i Riječ bijaše Bog. Ivan 1,1
I postade Riječ tijelom i prebivaše među nama; i promatrali smo slavu njegovu, slavu kao u jedinorođenoga od Oca, punog milosti i istine. Ivan 1,14
Za razliku od tvojih nekih prethodnih ideja ovo je veoma nekvalitetno predpostavljeno jer aludiraš na događaj sa Tomom kad mu je Isus rekao da nije duh. Pa i nebeski Isus i Otac nisu duh u smislu nedodirljivosti jer su dodirljivi, jer su personalne emanacije i kristalizacije Boga Duha Svetog koji je jedini nedodirljiv. Kao naprimjer slana voda dok u njoj roniš ta voda nije dodirljiva jer nemaš relaciju zrak-predmet, ali ako u toj slanoj vodi dođe do kristalizacije soli onda jedan djelić te vode postaje dodirljiv i vidljiv i onome što roni i nalazi se u vodi kojemu zrak nije posrednik jer voda postaje dodirljiva tek kad smo vani na zraku pa dodirujemo gušću tvar,vodu. Dok smo u vodi mi vodu ne možemo dodirivati.
Da nastavim u vezi "Isusovog duha". Duh Sveti je i Očev i Sinov....to kaže Pismo. Duh Sveti u Sina (pa i Isusa Nazarećanina) ulazi i iz njega izlazi...on njime manipulira. Njime je liječio bolesne, njime je umnažao hranu.... Nasravno tu valja razlikovati Duha kao Boga i duha kao njegovo energetsko isijavanje jer njegovim energetskim isijavanjem i kristalizacijama smo i mi i anđeli i duhovni svjetovi nastali.
Pavle sigurno nije mislio na to, jer ne postoji dokaz za to.
Osim toga, apostoli nisu nikada dolazili u sukob sa Jevrejima po pitanju 'da li je Isus Bog Ili ne.
Ja verujem da Isus ima Božansku prirodu.
Da njemu možemo uputiti molitve kao što je i Stefan.
Verujem da je on u tom smislu isto toliko Bog kao i Otac.
Da li je oduvek postojao, ili je stvoren I iznedren iz Oca - to mi nije bitno.
U Otkrivenju 1:12-17 imamo viziju Isusa kao proslavljenog velikog svećenika u nebeskom Svetištu.
U stihu 17 Isus kaže prestrašenom proroku: "Ne boj se, ja sam prvi i posljednji."
Kada pogledamo unakrsne reference za ovu izjavu, vidimo da ju Izaija tri puta pripisuje Jehovi ("GOSPODU") (Izaija 41:4; 44:6; 48:12).
Izaija 44,6 objavljuje: "Ovako govori Jahve, kralj Izraelov, i njegov otkupitelj, Jahve nad vojskama: Ja sam prvi i ja sam posljednji, i osim mene nema Boga."
U svojoj viziji Ivanu, Isus tvrdi da je nitko drugi nego Jahve ("Samopostojeći, Vječno Postojeći") iz Staroga zavjeta!
Imam u arhivi sva ta upoređenja između Isusa i Boga Oca.
Za oboje se kaže da su "ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI, CAR NAD CAREVIMA I GOSPODAR NAD GOSPODARIMA, SPASITELJ, STVORITELJ..."
To je i razumljivo, jer onaj koji ima Božansku prirodu, telo njegovog tela I duh njegovog duha - jednaki su.
A da li je Isus oduvek postojao ili je iznedren ili nastao u jednom trenutku od Očevog bića - nije bitno.
Isus je Jahe
Voda koju bi izdvojili iz veće posude - ista je kao ona u posudi.
Da li je jedini istiniti Bog ispunio svoje obećanje da će se uzdići od mrtvih?
dok je iznosio tvrdnju da su on i Otac bili jedne supstance,
posjedujući iste osobine
Ja i Otac moj smo jedno.'
Za oboje se kaže da su "ALFA I OMEGA
Duh Sveti ima vlastitu osobnost:
Ja sam prvi i ja sam posljednji,