Trojstvo

@Maki Mi samo nabacujemo stihove?

Pitao sam već ranije. Gde piše da treba da verujemo u trojstvo?

Ne možete ništa da dokažete pomoću par stihove koje konstantno izvlačite iz konteksta.
Onda kada nema argumenata, dolazi se do nekih ideja kako je Pavle rekao da će se Sin pokloniti Ocu, jer su Grci bili u lošim odnosima sa očevima.
Razmisli malo kakav ti je to srgument.

Gle, možemo se nabacivati stihovima do besvijesti. Pitam te, vjeruješ li u dva Boga ili ne?

U Jednog Boga Oca. To što Isus ima njegovu prirodu, ne menja činjenicu da je Bog jedan, jer je on i Isusov Bog. Opet dolazimo do toga da je Bog stvoritelj jedan.

Jevanđelje po Jovanu 17,3:
A ovo je život večni: da poznaju TEBE JEDINOG ISTINITOG BOGA i Isusa Hrista koga si poslao.

U Jednog Boga Oca. To što Isus ima njegovu prirodu, ne menja činjenicu da je Bog jedan, jer je on i Isusov Bog. Opet dolazimo do toga da je Bog stvoritelj jedan.

Jevanđelje po Jovanu 17,3:
A ovo je život večni: da poznaju TEBE JEDINOG ISTINITOG BOGA i Isusa Hrista koga si poslao.

Ok, znači ne vjeruješ da je Isus Bog. Tko je onda spasitelj? Tko je Alfa i Omega?

Hajde vi sa "Sola scriptura" gde to pise u Bibliji da je Isus "Bog po prirodu?"

Vidi. Sa tobom sam završio svaku raspravu. Već sam ti izbacio stihove koji ti jasno sve potvrdjuju. Postavljaš mi ista pitanja.
Ja ću kao jedan Hrišćanin da te zamolim da me zaobilaziš.
Ni Gospod farisejima nije mogao da dokaže mnogo toga.
Sve najbolje ti želim, ali nas dvojica smo završili.

Generalno sam i sa temom trojstva završio za neko vreme. Počeli smo da se vozimo u krug. Postalo je dosadno, svi smo postali dosadni. 😁

Vidi. Sa tobom sam završio svaku raspravu. Već sam ti izbacio stihove koji ti jasno sve potvrdjuju. Postavljaš mi ista pitanja.
Ja ću kao jedan Hrišćanin da te zamolim da me zaobilaziš.
Ni Gospod farisejima nije mogao da dokaže mnogo toga.
Sve najbolje ti želim, ali nas dvojica smo završili.

Ne, nisam nigde video stih koji kaze "Isus je Bog po prirodi", kao sto nisam nigde video stih da je Trojstvo spomenuto u Bibliji. To je vas princip "Sola scriptura". Tako da time sto si zavrsio samnom ne znaci da si dao Sola Scriputra argumenat.

Ne smeta mi sto verujes kako verujes, ali mi smeta vas argumenat "nigde u Bibliji ne pise Trojstvo" a pri tome dajete izjave o Hristu koje nigde ne pisu u Bibliji. Jednostavno, pitao sam odakle su te ideje. Ja imam neku ideju odakle vam to dolazi, ali sam hteo da to javno cujem ali i super administrator mi nije odgovorio na ista pitanja. Kao da se krije odakle dolaze te ideje.

Ne moras da odgovoris posto si "zavrsiso samnom", ali neka ostane za svedocanstvo da nisi dao odgovor gde u Bibliji pise da "Isus je Bog po prirodi" a ni sta bi to znacilo.

Isus je spasitelj i naslednike Očevo ime, jer će mu Otac sve pokoriti.
Gde ti vidiš trojstvo kada Sin bude klekao ispred Oca?

Kako može biti spasitelj kad jedino Otac ima pravo da oprašta grijehe. Znači, po tebi se Bog mijenja svako malo..
"Kako može ovaj tako govoriti? Huli na Boga. Tko može opraštati grijehe osim jedinoga Boga?" Mk.2,7
"Onda oni, koji su bili za stolom, pomisliše u sebi: "Tko je ovaj, da i grijehe oprašta?" Lk.7,49
"Oprosti nam grijehe naše; jer i mi opraštamo dužnicima svojim! I ne uvedi nas u napast!"Lk.11,4

Ja bih voleo da oni koji su protiv Trojstva (a ovde ih ima podosta) a koji tvrde da je "Isus po prorodi Bog" ili kako sam na drugoj diskusiji cuo da "Otac i Sin imaju istu prirodu", dokazu iz Biblije sta to znaci.

Taj pojam o "istoj prorodi" ili "istoj supstanci" dolazi direktno iz Nikeje i ta ideja o "homousius" - "od iste supstance" ili "iste prirode", je jedna od centralnih tvrdnja verovanja u Trojstvo.

Nije mi uopste jasno kako neki antitrinitarci koji dizu sav glas protiv Trojstva, non stop ponavljaju jedno od sustinskog verovanja u Trojstvo koje je formulirano na Nikejskom saboru 325. godine.

Ja bih voleo da oni koji su protiv Trojstva (a ovde ih ima podosta) a koji tvrde da je "Isus po prorodi Bog" ili kako sam na drugoj diskusiji cuo da "Otac i Sin imaju istu prirodu", dokazu iz Biblije sta to znaci.

Taj pojam o "istoj prorodi" ili "istoj supstanci" dolazi direktno iz Nikeje i ta ideja o "homousius" - "od iste supstance" ili "iste prirode", je jedna od centralnih tvrdnja verovanja u Trojstvo.

Nije mi uopste jasno kako neki antitrinitarci koji dizu sav glas protiv Trojstva, non stop ponavljaju jedno od sustinskog verovanja u Trojstvo koje je formulirano na Nikejskom saboru 325. godine.

Kako to isto vjerovanje veli da je Isus Bog od Boga. Zar nisam više puta naglasio da Isus ima svoga Bog.....ako je Isus Bog vječni jednak sa Ocem, onda on ne bi trebao imati svoga Boga ili....dakle हिन्दी

Kako to isto vjerovanje veli da je Isus Bog od Boga. Zar nisam više puta naglasio da Isus ima svoga Bog.....ako je Isus Bog vječni jednak sa Ocem, onda on ne bi trebao imati svoga Boga ili....dakle हिन्दी

Pa zar to nije jasno iz Biblije da je Isus na zemlji bio 100% covek takodje. Svaki verujuci covek ima svog Boga. Isus nije bio izuzet od nicega sto svaki obican covek jeste, jer je bio jedan od nas i jedan medju nama.

Slika o Isusu Hristu je samo 50% tacna ako se gleda njegova 100% ljudska priroda a njegova 100% bozanska priroda se zanemaruje.

Zato oni koji kazu da veruju da je Isus Bog, a onda celo vreme citiraju stihove koji govore o njegovoj ljudskoj prirodi, rade to bez ikakvog dokaza.

@kainos, posto nisam sa tobom do sada diskutirao, a ovi drugi antitrinitarci me ignorisu, a ti kazes da verujes da je Isus Bog, da li mozes da mi citiras biblijske tekstove koji dokazuju da je Isus Bog. Predpostavi da ja to ne verujem i da hoces da me ubedis u to koristeci Bibliju.

Kainos je administrator Sol Zemlji tako da jesmo pričali sa njim.

Kainos je administrator Sol Zemlji tako da jesmo pričali sa njim.

बाइबिल

Zar nebi bilo logicno, ako neko veruje da je Isus Bog, da o tome prica celo vreme i da slavi i hvali i obozava Boga. Kako to da neko ko veruje da je Isus Bog, celo vreme se trudi da pokaze kako nije on pravi Bog. Pa sta je onda? Krivi Bog?:oops:

Generalno sam i sa temom trojstva završio za neko vreme. Počeli smo da se vozimo u krug. Postalo je dosadno, svi smo postali dosadni. 😁

I ja se mogu složiti da je rasprava čini se iscrpljena i da su strane što bi se reklo u pat poziciji gdje nijedna ne mrda.

Dobro je da nista nisi naucio od mene. Posle bih imao grizu savesti kada vidim sta pises. βασ

Nisam video nikakav dokaz da Price govore o rodjenju Hrista. Molio bih da mi kazes odakle ti dosla ta ideja?

Lovac Istine ti je citirao 1. Kor 24 da je Isus Mudrost Božja

Evo jednog citata iz Luka 11,49: "Zato i reče mudrost Božja: "Poslat ću im proroke i vjesnike; od njih će jedne pobiti druge progoniti.
Ako pogledaš paralelne stihove u druga tri evnađelja, vidjet ćeš da tamo umjesto mudrost Božja stoji Isus. Ako već braniš subotu, onda EGW na dva tri mjesta veli da se Izreke 8,22-30 odnosi na Isusa.

Nazad
Vrh