Učenja Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana - Šta je knjiga Učenje i Zaveti ?

• Pokretač teme Pokretač teme Nefi
  • Datum početka Datum početka
Ovo si napisao :
Ipak Bog Otac pre stvaranja ove zemlje, sklopio večni savez sa Sinom i svetim Duhom, vezan za izlivanje svih blagoslova čovečanstvu na ovoj zemlji i ostvarenje njihovog večnog spasenja.

"Zato ja s vama sklapam savez za carstvo, kao što je moj Otac sa mnom sklopio savez.” (Luka 22:29-30)

Nemaš istinu i nisi u pravu , dugački odgovori ne pomažu , jer ti kažeš da je otac sklopio savez sa svetim duhom , i sa Sinom , a citiraš tekst u kome otac sklapa savez sa sinom .

Nigdje se ne spominje savez između oca i svetog duha .

Da li ti sklapaš savez sa svojom rukom ?

Jer je sveti duh sam otac , odnosno očeva sila .

Nije htio Krist da sa mudrošću ovog svijeta Osvojite kraljevstvo nebesko .

Zato niti ne razumijete pismo .

PITANJE:

Većina ovih stvari je tako , osim znaka jednakosti !
U Otkrivenju piše ovako :” onaj koji pobjeđuje dati ću mu da sjedne na moj prijestol kao što sam ja pobijedio i sjeo na očev prijestol “

ODGOVOR:

Piše jasno da je Isus pobedio i seo na prestol. Ali i mi ako pobedimo sešćemo na prestol, što znači bićemo nagraženi vlastima i silama. Ipak Bog Otac pre stvaranja ove zemlje, sklopio večni savez sa Sinom i svetim Duhom, vezan za izlivanje svih blagoslova čovečanstvu na ovoj zemlji i ostvarenje njihovog večnog spasenja.

"Zato ja s vama sklapam savez za carstvo, kao što je moj Otac sa mnom sklopio savez.” (Luka 22:29-30)

Znači da Isus ima vlast da nastupa u svoje ime, jer ga je Bog Otac postavio da to sme da čini.
Mi mešamo vreme Isusa Hrista na zemlji u smrtnosti, sa njegovim stanjem sada kod Boga Oca. On je tada sebe potčinio volji Boga Oca, "unizio sebe poput sluge", kako to Pavle piše, ali ne treba zaboraviti ko je On bio pre dolazka na zemlju:

"A sada ti, Oče, proslavi me svojom slavom koju sam imao s tobom pre nego što je svet postao." (Jovan 17:5)

"Oče, želim da i oni koje si mi dao budu sa mnom, tamo gde sam ja, kako bi gledali moju slavu koju si mi dao, jer si me voleo pre postanka sveta." (Jovan 17:24)

Isus je tu slavu ponovo primio odlazkom na nebo:

"koji je s desne strane Bogu, pošto je otišao na nebo, gde su mu potčinjeni anđeli, i vlasti, i sile." (1 Petrova 3:22)

PITANJE:

"Tim riječima Isus odaje ocu pravo da odluči šta je u redu. Nema Demokratije !
Ne može nitko odlučivati konsenzusom , nismo u komunističkom društvu .
Jedino otac odlučuje i svi ostali samo mogu reći amen !"

ODGOVOR:

Ne slažem se sa tim da tu nema demokratije. Mislim da tu nema komunizma ili drugog totaliternog sistema, nego tu postoji sloboda izbora. Slobodna volja, ili sloboda biranja dobra ili zla. Sotona se pobunio protiv Boga, što znači da je mogao da bira dobro ili zlo. Adam i Eva su birali dobro ili zlo. Drvo spoznaje je bilo stablo spoznaje dobra i zla.

Isus je odlučio još na nebu da bude dobar i tako poslušan Bogu Ocu, a ne da nije imao izbor i to je morao, jer se onda postavlja pitanje zašto onda Sotona to nije morao?

Na velikom saboru na Nebu, nakon stvaranje zemlje, Bog Otac je pitao koga da pošaljem na zemlju da bude spasitelj?

"I čuo sam Gospodnji glas kako kaže: ‘Koga ću poslati? Ko će za nas ići?’ A ja sam odgovorio: ‘Evo mene, mene pošalji.’ (Isaja 6:8)

"I Gospod reče: Koga ću poslati? A odgovori jedan koji beše nalik Sinu Čovečjem: Evo me, mene pošalji. I drugi odgovori i reče: Evo me, mene pošalji. A Gospod reče: Poslaću prvoga. I drugi beše gnevan, i ne zadrža svoje prvo stanje; i od tog dana mnogi ga sleđahu." (Avram 3:27)

"I ja, Gospod Bog, prozborih Mojsiju, govoreći: Taj Sotona, kome ti zapovedi u ime Jedinorođenca moga, onaj je koji beše od početka, i on dođe preda me, govoreći – Gle, ovde sam, pošalji mene, ja ću biti tvoj sin, i otkupiću sav ljudski rod, kako ni jedna duša ne bi bila izgubljena, i to ću sigurno učiniti; stoga, pruži mi čast svoju. Ali, gle, ljubljeni Sin moj, koji beše moj ljubljeni i izabrani od početka, reče mi – Oče, neka bude volja Tvoja, i slava Tvoja neka bude zauvek. Stoga, jer se Sotona pobuni protiv mene, i nastojaše da uništi čovekovu slobodu izbora, koju mu ja, Gospod Bog dadoh, tražeći i da mu predam moć svoju; moću Jedinorođenca moga, učinih da on bude oboren; I on postade Sotona, da, i to đavo, otac svih laži, da obmanjuje i zaslepljuje ljude, i da ih vodi zarobljene po svojoj volji, i to sve one koji ne poslušaju glas moj." (Mojsije 4:1-4).
Eto tu čitamo da je Sotona bio taj koji je hteo čoveka da spasi nasilno, bez "demokratije", ili slobodne volje. Isus je tada sam dobrovoljno želeo da bude spasitelj, a da slav ipak pripda svom Ocu. Što znači da nije uvek tako da Bog odlučuje i mi moramo da slušamo bez prigovora. Prisetimo se da je Avram predlagao u molitvi Bogu da ne uništi Sodom i Gomoru, ako s tamo nađe pravednik i da je Bog pristao na njegov predlog.

Bog nije diktator, On je pun ljubavi, i pun milosti prema nama, i zato je poslao svog Sina da nas spase.

PITANJE:

"Anđeli su samo po tome njemu slični što su i oni Duhovi. Sve piše u Bibliji , samo treba proučavati."

ODGOVOR:

To je tačno, ali sva bića su prvo stvorena kao duhovi, pa i mi. Ipak to ne znači da Bog nema telo. A ako je nešto loše imati proslavljeno večno telo, zašto je onda kaznio svog Sina da u telu ode na Nebo?

Kada kažemo da je Bog duh, ne mislimo da on nema telo, već da je on izvor neobjašnjive životvorne sile koja osnažuje ljudsko telo i da on ima puninu moći. Uvek moramo zapamtiti da su Bibliju napisali Jevreji - pisci Novog zaveta su bili svi Jevreji. Šta su drevni Jevreji mislili o ovoj temi? Jevreji su uvek zamišljali Boga koga obožavaju, da ima telo i um sličnog našem.

"Na primer, veliki hrišćanski pisac Tertulijan (oko 200. godine pne) piše:" Jer ko poriče da Bog ima telo, iako se kaže da je Bog duh? "Jer je duh njegova sopstvena telesna supstanca, u jednom vlastitom obliku."

Zašto su hrišćani počeli da veruju drugačije? Zato što se uticaj neoplatonizma uvukao u crkvu, koja je bila vrlo uobičajena u danima Rimskog carstva, i imala veliki uticaj na ovo pitanje.

PITANJE:

"Nitko nije ravan ocu nebeskom."

ODGOVOR:

To je tačno, ipak piše da je Isus "jednak Ocu". "on, koji je u obličju Božijem, nije smatrao kao nešto prigrabljeno - to što je jednak Bogu...." (Filipljanima 2:6-11)

Tačno je takođe da Bog Otac prezidira nad celim svemirom, i da je On "jedini i pravi Bog", vladar svega. Zato niko Njemu nije ravan, ipak Isus je postao jednak Njemu.

Sveta pisma uključuju činjenicu da je Bog Otac dao sve i svu moć Sinu:

"Sve što Otac ima moje je." (Jovan 16:15)

"a sve što je moje tvoje je, i tvoje je moje." (Jovan 17:10)

"Moj Otac mi je sve predao, i niko, osim Oca, ne poznaje Sina. I niko ne poznaje Oca, samo Sin i oni kojima Sin hoće da ga otkrije." (Mateja 11:27)

„Data mi je sva vlast na nebu i na zemlji." (Mateja 28:18)

Kada nas je Spasitelj poučio da smo „...moj Otac i ja jedno“, verujem, kao i vi, da nije to mislio fizički, nego su jedno u sili, moći, vlasti, prestižu, časti i slavi neba i zemlje. Tako nam kaže Sveto pismo.

Znači Isus je uvek u svemu i još od početka zastupao Oca. Kao što prorok Isaja piše, On je stvoritelj, spasitelj, otkupitelj, svetac Izraelov, prvi i poslednji, Jehova nad vojskama, sudija živih i mrtvih, Večni Otac, knez mira i silni Bog. (Isaja 9:6)

On će ponovo doći, a opaki neće podneti njegovu slavu.

PITANJE:

"Zato je i krivotvorio Biblije da prikaže sina kao vrhovnog vladara koji ne dolazi u očevo ime već u svoje ime vlada !"

ODGOVOR:

Očigledno ne poznajete Bibliju. U Otkrivenju Jovana Isus se Njemu javlja i govori u svoje ime. U Otkrivenju, prvoj glavi Apostol Jovan čuje glas „Ja sam Alfa i Omega”, početak i svršetak govori Gospod Bog, „koji jeste i koji je bio i koji dolazi, Svemoćni.”

Obećanje da će On lično doći.

Dalje,
Jovan se okrenuo se da vidi ko to govori: “Kad sam se okrenuo, video sam nekog nalik Sinu čovečijem. Bio je obučen u haljinu koja mu je dopirala do stopala, a oko grudi je bio opasan zlatnim pojasom. Glava i kosa bile su mu bele kao bela vuna, kao sneg, a oči kao plamen ognjeni. Noge su mu bile nalik čistom bakru zažarenom u peći, a glas mu je bio kao huka mnogih voda, a lice mu je bilo kao sunce u svom punom sjaju. Kad sam ga video, pao sam pred njegove noge kao da sam mrtav."

A on je položio svoju desnicu na mene i rekao mi: „Ne boj se. Ja sam Prvi i Poslednji, i živ sam. Bio sam mrtav, i evo živim u vekovima vekova, i imam ključeve od smrti i hada. (Otkrivenje 1:8-18)

Isus ima svu vlast od Boga Oca i tako sme da dolazi u svoje ime. To je svrha vlasti ili ovlašćenja. Kada je podigao Lazara, koji je bio već četri dana mrtva, On nije govorio u ime Oca, nego u svoje ime: "Lazere ustani" i Lazar je ustao. Kada se Isus javio Pavlu , reko mu je zašto me progoniš? Govorio je u svoje ime. Apostoli su lečili bolesne "u ime Isusa Hrista", a ne u ime Boga Oca, i ipak su činili tako velika čuda. A zašto?

Zato što "ni u kom drugom nema spasenja, jer nema drugog imena pod nebom datog ljudima kojim bi se mi mogli spasiti.” (Dela apostolska 4:12)

Isus ima svu vlast i svu moć od Boga Oca i zato sme da govori u svoje ime, jer je On jedno sa Ocem. "Sve što Otac ima moje je." (Jovan 16:15). Ne nešto malo ne samo neki deo, nego zaista SVE što Otac ima.

Uzeo si krivi primjer :
On nije govorio u ime Oca, nego u svoje ime: "Lazere ustani" i Lazar je ustao.

A sad vidi kako se to zbilo :
Iv 11:41-42

41 Odmaknuše dakle kamen gdje pokojnik bijaše položen. A Isus podiže oči i reče: »Oče, hvala ti što si me uslišao.

42 A ja sam znao da me svagda uslišavaš, ali rekoh to zbog mnoštva što okolo stoji; da uzvjeruju da si me ti poslao.«
(VB )

Uopće ga nije on probudio iz mrtvih , jer je njegovo zahvaljuvanje otkrilo da je sila bila očeva -

Apostol Petar u djelima 2:22 kaže kako je otac učinio sva čuda za Krista da svjedoči da je on izabrani mesija :

Dj 2:22

22 Ljudi, Izraelci, čujte ove riječi: Isusa Nazarećanina, čovjeka kojega Bog pred vama potvrdi silnim djelima i čudesima i znacima koje, kao što i sami znate, Bog po njemu učini među vama,
(VB)
Jasno kaže Petar da je Bog učinio čuda a ne Krist .

Jer je on morao biti čisti čovjek a ne polu Bog , jer je Adam izgubio ljudski život ne polu božanski .

Puno puno ste kontaminirani lažnim učenjima .

"Lazere ustani" i Lazar je ustao.
Očigledno ne razaumete da je Isus dobio vlast od Boga Oca da to čini, tako da sva slava pripada Bogu Ocu jer je on uzrkrok svega.
Prorok Isaja kaže: "Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaja 9:6)

Isus je dobio znači Božanstvo od Oca i tako ima moć i vlast da čini dobro i u svoje ime. Pisma kažu, Bog je sve stvorio preko sina, što znači da je Bog vrhovni stvoritelj, ali i sin je stvoritelje, jer je On koristi svu dobivenu moć da stvori bezbroj svetova. Zato se može reći:

Biblija kaže, da SVET POSTA KROZ ISUSA:

"Na svetu beše, i svet kroz njega posta." (Jovan 1:10-12)

Drugi jasno kaže da ja KROZ ISUSA SVE POSTALO:

"ali mi imamo jednoga Boga Oca, od koga je sve i za koga smo mi, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve postalo" (1 Kor 8:5,6)

Treći kaže da je u ISUSU SVE STVORENO:

"Jer je u njemu stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji, sve vidljivo i nevidljivo,." (Kolosanima 1:15-20)

Dalje kaže da je posredstvom ISUSA SVE STVORENO:

"...u ove poslednje dane progovorio nam je preko Sina, čijim posredstvom je i svet stvorio;" (Jevrejima 1:2)

Znači možemo jasno da kažemo: Isus je stvorio... A to je samo moguće ako je neko Bog.

Ipak On je činio čuda jer je imao vlast od Boga Oca. A pošto mu je tu vlast Bog Otac dao, možemo takođe reći da je Bog Otac sve to činio preko sina.

Vlast od Boga je ovlašćenje preneto ljudima na zemlji koji su pozvani otkrivenjem i zaređeni da deluju tako za Boga Oca i u korist Njegovu, ili za Isusa Hrista u obavljanju Božjeg dela.

Bog je dobar šef i ne radi sve sam nego deligira svoju vlast drugima da bi delovali u njegovo ime.

"Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji." (Mateja 28:18-20)

Isus je podigao Lazara od mrtvih tako što je koristio vlast koju je dobio od Boga Oca. "Rekavši to, povikao je na sav glas: „Lazare, izađi napolje!” I umrli je izašao." (Jovan 11:43-44)

Eto tu vidimo kada Isus nešto kaže njega elementi slušaju jer ga priznaju Bogom, postavljenim od Boga Oca.

On je sam rekao: „Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa da učini sam od sebe, nego samo ono što vidi da Otac čini. Jer što god On čini, to i Sin čini na isti način. Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljava ih, tako i Sin oživljava one koje hoće. Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu." (Jovan 5:19,21,22,30)

"Zaista, zaista, kažem vam, ko veruje mene, činiće dela kakva i ja činim. Činiće i veća dela od ovih, jer ja odlazim k Ocu. I što god zamolite u moje ime, učiniću to, da bi se Otac proslavio u Sinu. Ako nešto zamolite u moje ime, ja ću učiniti." (Jovan 14:12-14)

Zato niti ne razumijete pismo .
Zadatak svetoga Duha je sa svedoči o Ocu i Sinu, On je svedok tešitelj i objavitelj. Pošto deluje za Oca i Sina onda je i On sa Njima u savezu, ili mislite da je Bog bez ikakvog savez dao svetom duhu vlast i moć da nas ubedi u svu istinu?
Bez Svetog Duha - to jest, bez svedočanstva Oca i Sina - niko od nas ne bi znao da postoji jedan Bog. Niko od nas ne razumeo njegov odnos prema nama i ne bi imao božansko vođstvo u svom životu i niko ne bi bio motivisan da poštuje Božje zapovesti. Drugim rečima, niko se ne bi kvalifikovao da se vrati u Božje prisustvo nakon ovog života.

Čak i da smo na neki način u mogućnosti da stupimo u saveze i uredbe neophodne za povratak Njemu, oni bi bili bezvredni i ništavni bez Svetog Duha obećanja koji ih pečati kao ispunjene. Znači da mi nemožemo uspeti da se vratimo Bogu Ocu bez svetog Duha.

Plan spasenja bio bi osuđen na propast bez njega.

Za nas lično, međutim, Sveti Duh čini još jednu uslugu. Većinu vremena, kada težimo savršenstvu, i mislimo na Isusa Hrista na njegove zapovesti i na Njegov otkup, često zaboravljamo da nas ne posvećuje Hrist, već Duh Sveti. Krštenje Duhom Svetim čisti nas od naših greha. Svojim Pomirenjem Isus Hrist stvara uslov mogućnosti za naše savršenstvo; ali Duh Sveti nas čini zaista čistim i savršenim. On je više od pukog glasnika za Oca i Sina - on je dobio moć od Boga, da može da nas vrati kod Njega.

Očigledno ne razaumete da je Isus dobio vlast od Boga Oca da to čini, tako da sva slava pripada Bogu Ocu jer je on uzrkrok svega.
Prorok Isaja kaže: "Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni." (Isaja 9:6)

Isus je dobio znači Božanstvo od Oca i tako ima moć i vlast da čini dobro i u svoje ime. Pisma kažu, Bog je sve stvorio preko sina, što znači da je Bog vrhovni stvoritelj, ali i sin je stvoritelje, jer je On koristi svu dobivenu moć da stvori bezbroj svetova. Zato se može reći:

Biblija kaže, da SVET POSTA KROZ ISUSA:

"Na svetu beše, i svet kroz njega posta." (Jovan 1:10-12)

Drugi jasno kaže da ja KROZ ISUSA SVE POSTALO:

"ali mi imamo jednoga Boga Oca, od koga je sve i za koga smo mi, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz koga je sve postalo" (1 Kor 8:5,6)

Treći kaže da je u ISUSU SVE STVORENO:

"Jer je u njemu stvoreno sve što je na nebesima i na zemlji, sve vidljivo i nevidljivo,." (Kolosanima 1:15-20)

Dalje kaže da je posredstvom ISUSA SVE STVORENO:

"...u ove poslednje dane progovorio nam je preko Sina, čijim posredstvom je i svet stvorio;" (Jevrejima 1:2)

Znači možemo jasno da kažemo: Isus je stvorio... A to je samo moguće ako je neko Bog.

Ipak On je činio čuda jer je imao vlast od Boga Oca. A pošto mu je tu vlast Bog Otac dao, možemo takođe reći da je Bog Otac sve to činio preko sina.

Vlast od Boga je ovlašćenje preneto ljudima na zemlji koji su pozvani otkrivenjem i zaređeni da deluju tako za Boga Oca i u korist Njegovu, ili za Isusa Hrista u obavljanju Božjeg dela.

Bog je dobar šef i ne radi sve sam nego deligira svoju vlast drugima da bi delovali u njegovo ime.

"Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji." (Mateja 28:18-20)

Isus je podigao Lazara od mrtvih tako što je koristio vlast koju je dobio od Boga Oca. "Rekavši to, povikao je na sav glas: „Lazare, izađi napolje!” I umrli je izašao." (Jovan 11:43-44)

Eto tu vidimo kada Isus nešto kaže njega elementi slušaju jer ga priznaju Bogom, postavljenim od Boga Oca.

On je sam rekao: „Zaista, zaista, kažem vam, Sin ne može ništa da učini sam od sebe, nego samo ono što vidi da Otac čini. Jer što god On čini, to i Sin čini na isti način. Jer kao što Otac podiže mrtve i oživljava ih, tako i Sin oživljava one koje hoće. Jer Otac ne sudi nikome, nego je sav sud poverio Sinu." (Jovan 5:19,21,22,30)

"Zaista, zaista, kažem vam, ko veruje mene, činiće dela kakva i ja činim. Činiće i veća dela od ovih, jer ja odlazim k Ocu. I što god zamolite u moje ime, učiniću to, da bi se Otac proslavio u Sinu. Ako nešto zamolite u moje ime, ja ću učiniti." (Jovan 14:12-14)
Svjet kroz njega posta !
Gle tri čovjeka se uhvatila jedan za drugog i onaj treći uhvati golu žicu u kojoj je struja od 220 volti i prvi padne mrtav .
Da li ga je onaj drugi ubio ili struja koja je kroz njih prošla ?

Vidiš kako ste pametni kad je u pitanju neživa sila koja ubija ?

A niste pametni da živoj sili odate počast što je prošla kroz duha ili anđela pa stvorila sve to ?

Kako možete napraviti razliku da neživoj sili priznate da je nešto učinila a za živu silu izmišljate izgovore ?

Jesam vam dao citat iz djela apostolskih 2:22 ?

Jel piše tamo “ kao što i sami znate Bog učini po njemu “

Kako objašnjavate djela apostolska 2:22 ?

Imate li i za to filozofiju ?

Mislim da niste u poziciji da birate kako ćete , jer u Mateju 7:21-23 se opisuju baš pravi sljedbenici Kristovi koji će imati sve sile i moći , a biti će odbačeni kao bezakonici .

Po kojim stvarima vi ne ispunjavate te uvjete da vas Krist ne prepozna ?

Po kojim stvarima vi ne ispunjavate te uvjete da vas Krist ne prepozna ?
Mislim da niste iskreni, jer vi ste se odlučili da verujete da je ovo što ja verujem pogrešno, tako da su moji argumenti uzaludni i to bez obzira na to da li su moje činjenice tačne ili nisu. Mislim kada se ne slažemo, postoji samo jedan odgovor, a on dolazi od Boga. Znači trebamo upitati Boga.
Sveta pisam kažu:

"Molite, i daće vam se! Tražite, i naći ćete! Kucajte, i otvoriće vam se! Jer svako ko moli, dobija. Svako ko traži, nalazi. I svakome ko kuca, otvoriće se.” (Luka 10:9-13)

"...i sve što zatražite u molitvi verujući, primićete." (Mateja 21:22)

"Ako nekom od vas nedostaje mudrosti, neka ište od Boga koji svima prosto daje i ne kori, i daće mu se. Samo neka ište s verom ne sumnjajući ništa" (Jakov 1:5-8)

A i Mormonova knjiga kaže slično:

"Jer onaj koji marljivo traži, naći će, i tajne Božje će mu se razotkriti moću Svetog Duha, kako u ovo vreme tako i u davna vremena, a kako u davna vremena tako i u buduća vremena." (1 Nefi 10:19-21)

"Gle, ja bih da vas opomenem da kada budete čitali ovo, (Mormonova knjiga) bude li mudrost po Bogu da to čitate,... pa promišljajte o tome u srcima svojim. A kad to primite, opominjem vas da upitate Boga, Večnog Oca, u ime Hristovo, nije li to istinito. I budete li pitali srca iskrenog, sa pravom namerom, imajući veru u Hrista, On će vam moću Svetog Duha objaviti istinu o tome. A moću Svetog Duha možete saznati istinu o svemu." (Moroni 10:3-7)

Nema smisla da nastavimo našu debatu, ako niste spremni da upitate Boga Oca u ime Hristovo, nije li ovo što sam pisao istinito.

Ovo gore je sasvim drugačije od onog što ste objavili prije par dana -
Vi ste rekli Slijedeće :

Isus je taj Gospod koji se gore pominje. Pored toga mi verujemo da su Jehova i Isus jedna te ista osoba, što znači da Jehova nije Bog Otac nego je to njegov sin Isus.

"Vi mi se obraćate sa ‘Učitelju’ i ‘Gospode’, i s pravom to govorite, jer to i jesam." (Jovan 13:13)

"Da Bog Gospoda našeg Isusa Hrista, Otac slave, dade vam Duha premudrosti i otkrivenja da Ga poznate." (Efe 1:17)“

Ili imate podvojenu ličnost pa ne zna desnica šta radi lijevica ili vas ima više koji pišete pod imenom “nefi”
Možda toga niste ni svjesni .

Ovo gore je sasvim drugačije od onog što ste objavili prije par dana
Nigde ja nisam tvrdio da ovo što sam prethodno pisao nije tačno. Ja i dalje verujem da je Bog Otac vrhovni Bog Elohim i da je njegov Sin, naš spasitelj, poznat u starom zavetu pod Imenom Jehova ili Jahve.

"Ali gle, ovako govori Jahve Bog: Kada dođe dan da poveruju u mene, da sam ja Mesija, zavetovah se očevima njihovim da će tada biti obnovljeni u telu, na zemlji, u zemljama baštine svoje." (2 Nefi 10:7-9)

Pošto vidim da me niste razumeli, pokušaću još jednom urtko da opišem kako mi verujemo ko je Bog Otac i ko je Isus Hrist:

Po Božjem planu, svi mi smo rođeni na nebu kao duhovna bića i trebali smo da dođemo na ovu zemlju, zato nam je bio potreban Spasitelj da plati za naše grehe i poduči nas kako da se vratimo našem Nebeskom Ocu. Naš je Otac rekao: »Koga da pošaljem?« "A odgovori jedan koji beše nalik Sinu Čovečjem: Evo me, mene pošalji. I drugi odgovori i reče: Evo me, mene pošalji. A Gospod reče: Poslaću prvoga. I drugi beše gnevan, i ne zadrža svoje prvo stanje; i od tog dana mnogi ga sleđahu." (Avram 3:27). Isus Hrist, koji se tada zvao Jehova, rekao je: »Evo me, mene pošalji«
Isus je bio spreman da dođe na zemlju, da da život za nas i uzme na sebe naše grehe. On je, kao i naš Nebeski Otac, želeo da odaberemo da se dobrovoljno pokoravamo zapovestima Nebeskog Oca. Znao je da moramo biti slobodni da odaberemo da bismo se pokazali dostojnima uzvišenja. Isus je rekao: »Oče, neka bude volja tvoja i nek ti je slava u vekove.« Sotona, koji se tada zvao Lucifer, također je došao govoreći: »Evo me, mene pošalji, ja ću biti sin tvoj i ja ću otkupiti sav rod ljudski te se nijedna duša izgubiti neće, a ja ću to sigurno da učinim. Podaj mi zato, čast svoju«. Sotona je želeo da nas sve prisili da činimo njegovu volju. Prema njegovom planu ne bi nam bilo dozvoljeno da imamo slobodnu volju i da sami biramo. On bi nam oduzeo slobodu izbora koju nam je naš Otac dao. Sotona je želeo da primi svu čast za naše spasenje. Prema njegovom predlogu on bi našu svrhu dolaska na ovu zemlju učinio uzaludnom.

Nakon što je čuo govor obojice, Nebeski Otac je rekao: »Poslat ću prvoga«.
Isus Hrist je bio tako izabran i predodređen da bude naš Spasitelj. "...
nego dragocenom krvlju Hrista kao nevinog i čistog jagnjeta, koji je pre postanka sveta bio predodređen, a na kraju vremena je objavljen radi vas," (1 Petrova 1:19-20). »Gle, ja sam onaj koji bi pripravljen od postanka sveta da otkupi narod svoj. Evo, ja sam Isus Hrist… Sav će rod ljudski u meni život imati, i to večno, zapravo oni koji u ime moje poveruju« (Ether 3:14).
Kad je Isus živio na zemlji, podučavao je: »Ne siđoh s neba da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla… Da, volja je Oca mog da svaki koji vidi Sina i veruje u njega dobije život večni i da ga ja vaskrsnem u posljednji dan« (Jovan 6:38-40).

Zato što je naš Nebeski Otac izabrao Isusa Hrista da bude naš Spasitelj, Sotona se razljutio i pobunio. Zametnuo se rat na nebu. Sotona i njegovi sledbenici borili su se protiv Isusa Hrista i njegovih sledbenika. Isusovi sledbenici su »pobedili [Sotonu] Jagnjetovom krvi i rečju svoga svedočanstva« (Otkrivenje 12:11).
U toj su velikoj pobuni Sotona i svi duhovi koji su ga sledili bili su oterani iz prisustva Božjeg i zbačeni s neba. Trećina duhova na nebu bila je kažnjena jer su sledili Sotonu "I dogodi se da đavo iskuša Adama – jer, gle, đavo beše pre Adama, jer se pobuni protiv mene, govoreći: Daj mi čast svoju, koja je moć moja; i takođe treći deo vojske nebeske okrenu od mene zbog njihove slobode izbora; A oni behu oboreni, i tako postadoše đavo i anđeli njegovi." (UiZ 29:36,37). Bilo im je sa time oduzeto pravo da dođu na zemlju i dobiju smrtna tela.
Zato što smo mi ovde na zemlji i imamo smrtna tela, znamo da smo odabrali još na nebu, da sledimo Isusa Hrista i našeg Nebeskog Oca. Sotona i njegovi sledbenici takođe su na zemlji, ali kao duhovi. Oni nisu zaboravili ko smo mi, i oko nas su svakodnevno, iskušavajući nas i podjarujući nas da činimo ono što nije drago našem Nebeskom Ocu. U našem predsmrtničkom životu odabrali smo da sledimo Isusa Hrista i prihvatimo Božji plan. Moramo zato da nastavimo da sledimo Isusa Hrista, dok smo ovde na zemlji. Samo ako ga sledimo možemo se vratiti u naš nebeski dom.
Od početka je Isus Hrist objavljivao svoje jevanđelje, koje nam kaže šta moramo da činimo kako bismo se vratili našem Nebeskom Ocu. U određeno vreme on je sam došao na zemlju. Podučavao je plan spasenja i uzvišenja kroz svoju reč i načinom kojim je živeo. Uspostavio je svoju Crkvu i svoje sveštenstvo na zemlji. Uzeo je na sebe naše grehe.
Budemo li sledili njegova učenja, možemo da nasledimo mesto u nebeskom carstvu. On je učinio svoj deo da nam pomogne da se vratimo u naš nebeski dom. Sad je na svakome od nas da učinimo svoj deo i postanemo dostojni uzvišenja.

Zadnje uređeno:
Po Božjem planu, svi mi smo rođeni na nebu kao duhovna bića i trebali smo da dođemo na ovu zemlju, zato nam je bio potreban Spasitelj da plati za naše grehe i poduči nas kako da se vratimo našem Nebeskom Ocu.
Ja sam razumio , samo mislim da to nije istina , nitko od nas ljudi nije rođen na nebu , svi smo mi potomci Adama .

Kopirali ste stih iz Izaijine knjige i malo mu dodali teksta , a u knjizi Izaije tekst glasi ovako: “
Iza 6:6-10
6 Tada doletje k meni jedan od serafa; a u ruci mu bijaše žerava što je kliještima uze sa žrtvenika.
7 I dotače se mojih usta te reče: »Evo, ovo se dotače tvojih usana: i tvoje je bezakonje maknuto, a tvoj grijeh očišćen.«
8 Tada začuh glas Gospodnji što govoraše: »Koga ću poslati i tko će nam poći?« A ja rekoh: »Evo me! Mene pošalji!«
9 A on reče: »Idi i reci ovomu puku: ‘Slušat ćete slušajući, i nećete razumjeti; i gledat ćete gledajući, i nećete spoznati.’
10 Usali srce tog puka i otežaj mu uši i zaslijepi mu oči, da očima svojim ne vide i ušima svojim ne čuju i srcem svojim ne razumiju te se ne obrate i budu iscijeljeni.«
(VB)
Završen citat .
I sad ste vi malo doradili taj tekst kao da se božije sluge pred Bogom gore svađaju tko će biti poslan !

Nisko ste pali !
Lažima skupljate one koji i onako nisu zapisani u knjizi života .

Koji poput vas gledaju i ne vide , čitaju i ne razumiju .

Odakle vam sve te knjige koje nisu u sastavu Biblije ?

Već sam vam napisao - adventisti su izostavili jedan stih koji je dokaz da je stijena u pustinji bila u stvari anđeo , a anđeo je bio poslan od Jehove , i Jehova je otac nebeski a sin se zove i uvjek se zvao Jehošua , nije sin nikad bio otac , sin je nosio duh očev za vrijeme propovijedi na zemlji .

Propovjedajte i dalje neistinu , jer u Otkrivenju piše Slijedeće :

Otk 22:11-12
11 Tko je nepravedan, neka i dalje čini nepravdu; i tko je okaljan, neka se i dalje kalja; i tko je pravedan, neka i dalje čini pravdu; i tko je svet, neka se i dalje posvećuje.«
12 »I evo, dolazim ubrzo, i plaća moja sa mnom, da svakomu platim kakvo mu je djelo.
(VB)

Daklem samo radite svoje i citirajte knjige koje nemaju veze s biblijom , možete citirati i egipatsku knjigu smrti , ili čak purane - indijske svete knjige .
Jer gore naveden tekst iz Izaije govori kako nećete razumjeti jer vas je oslijepio , zbog vaših srca .

Jer kad biste znali kako , tražili biste , i Bog bi vas uslišio jer je dobar .

Nego vi biste čak i boga natjerali da uzme sebi još jednog duha pored sina pa da napravi sveto trojstvo , samo da vi budete u pravu .

Uglavnom , to istina nije da je Krist bio Jehova u starom zavjetu.

Nema smisla da nastavimo našu debatu, ako niste spremni da upitate Boga Oca u ime Hristovo, nije li ovo što sam pisao istinito.
Vaš otac nebeski je netko ispod maske tko se tako predstavlja , a za Krista kaže da je on Jehova .

a šta kaže Biblija o tome tko je otac nebeski ?
Šta kaže Krist o tome ?

Iv 8:54-55

54 Odgovori Isus: »Ako ja sȃm sebe slavim, slava moja nije ništa. Otac moj onaj je koji me slavi, za koga vi kažete da je vaš Bog.

55 I niste ga upoznali, no ja ga znam. I ako reknem da ga ne znam, bit ću poput vas — lažac. Ali znam ga i riječ njegovu držim.
(VB)

Jasno se vidi da Isus kaže da je otac njegov židovski Bog koji u njihovim spisima ima četiri
slova “ JHVH “
Ta četiri slova se čitaju Jehovah ili jahveh

Sad vi meni preporučujete da se molim nekom trećem ?

Znate šta ću vam reći citirajući sveto pismo :

Jakovljeva - 4
14. a ne znate što će sutra biti. Ta što je vaš život? Dašak ste što se načas pojavi i zatim nestane!

Ja sam razumio , samo mislim da to nije istina , nitko od nas ljudi nije rođen na nebu , svi smo mi potomci Adama .
Sve se to verovalo u ranom hrišćanstvu ali su te istine odbačene i zabranjene kasnije.

Po naredbi Cara Justiniana, na 5. sveukupnom Saboru u Konstantinopelu u 553 g. zabranjeno je učenje, o preegzistenciji čovekove duše.

Mi verujemo da je Bog ponovo objavio to učenje i ponovo ga obnovio preko Josepha Smitha.

Ali i Biblija to uči:
KAKO SE JOV MOGAO RODITI ZA VREME STVARANJA ZEMLJE?

"Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman. Ko joj je odredio mere? Znaš li? Ili ko je rastegao uže preko nje? Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu. Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik." (Jov 38:4-7,21)

BOG JE POZNAVAO JEREMIJU PRE NEGO ŠTO SE RODIO:
"I dodje mi reč Gospodnja govoreći: Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego izidje iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te." (Jeremija 1:4,5)

PRE SVAKOG VREMENA...
"Gospod me je imao u početku puta svog, pre dela svojih, pre svakog vremena. Pre vekova postavljena sam, pre početka, pre postanja zemlje.
Kad još ne beše bezdana, rodila sam se, kad još ne beše izvora obilatih vodom. Pre nego se gore osnovaše, pre humova ja sam se rodila; Još ne beše načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom; Kad je uredjivao nebesa, onde bejah; kad je razmeravao krug nad bezdanom... " (Poslovice/priče Solomunove (8:22-31)

KAKO SE MOŽE VRATITI DUH BOGU AKO GA ON NIJE POSLAO?
"I vrati se prah u zemlju, kako je bio, a duh se vrati Bogu, koji ga je dao."
(Propovednik 12:07)

DA LI JE MOGAO SLEP ZGREŠITI PRE ROĐENJA?
"I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio?" (Jovan 9:1,2)

Mi neverujemo u to učenje samo zato što piše u Bibliji, nogo što u našim svetim pismima van Biblije isto to jasno piše:

"Ali gle, vaskrsenje Hristovo otkupljuje ljudski rod, da, i to sav ljudski rod, i vraća ga u prisustvo Gospodnje. " (Hel 14:17)

"Čovek u početku isto tako beše sa Bogom." (UiZ 93:29)

"Zapazih da oni behu i među onima koji su plemeniti i veliki koji su bili izabrani u početku da budu vladari u crkvi Božjoj. Čak i pre nego što behu rođeni, oni, s mnogim drugima, primiše svoje prve pouke u svetu duhova i behu pripremljeni da dođu u vreme koje Gospod odredi da rade u vinogradu Njegovom za spasenje duša čovečjih." (UiZ 138:54,56)

"I svaku biljku sa njive pre nego što beše na zemlji, i svaku travku sa njive pre nego što poraste. Jer ja, Gospod Bog, sve stvorih, o čemu govorah, duhovno, pre nego što beše u prirodnom obliku na licu zemaljskom. Jer ja, Gospod Bog, ne učinih da pada kiša na lice zemlje. I ja, Gospod Bog, stvorih svu decu čovečju; ali još uvek ne stvorih i čoveka da obrađuje zemlju; jer na nebu ih stvorih; i još uvek nije bilo tela na zemlji, niti u vodi, niti u vazduhu; " (Mojsije 3:5)

"Ali Bog obznani očevima našim da svi ljudi moraju da se pokaju. I pozva oca našega Adama sopstvenim glasom, govoreći: Ja sam Bog; ja stvorih svet, i ljude pre nego što behu u telu." (Mojsije 6:50,51)

"Onda Gospod beše pokazao meni, Avramu, razumekoji behu organizovani pre nego što sveta beše; i među svima njima mnogi behu plemeniti i veliki; I Bog vide da su ove duše dobre, i stajaše među njima, i reče: Ove ću načiniti vladarima mojim; jer On stajaše među onima koji behu duhovi, i vide da su dobri; i reče mi: Avrame, ti si jedan od njih; izabransi pre nego što se rodi. A među njima stajaše jedan koji beše nalik Bogu, i reče onima koji behu s njim: Sići ćemo dole, jer tamo ima prostora, i uzećemo od materije ove, i načinićemo mi zemlju na kojoj će ovi boraviti; " (Avram 3:22–24)

Vaš otac nebeski je netko ispod maske tko se tako predstavlja , a za Krista kaže da je on Jehova .

Par stvari govore protiv toga da je Bog Otac Jehova.

Ja mogu puno o tome da pišem ali ako niste voljni da upitate Boga u ime Hristovo u iskrenoj molitvi nemožete to znati.

Ja mogu samo reći da par činjenica govore protiv toga da je Jehova Bog Otac.

Prvo piše da niko nikada nije video Boga Oca: "Boga niko nije video, Jedinorođeni Sin, koji je Ocu u naručju, on ga je objavio." (Jov 1:19)

Ako sada niko Boga Oca nije video, postavlja se pitanje koga su videli proroci poput Mojsija, Jezekilje, Jakova, Isaije itd?

Odgovor je jednostavan videli su Sina Jehovu.

Dalje Isaija kaže:
„Vi ste moji svedoci”, govori Jehova.... Pre mene nijedan bog nije bio načinjen, niti će biti posle mene. Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaja 43:10.11)

Jedina osoba koja je načinjena Bogom je Sin Isus Hrist, jer ako nije tako i Jehova je Otac, ko je onda Oca načinio Bogom?

Dalje Isus kaže: "I objavio sam im tvoje ime i objavići ga, da ljubav kojom si me voleo bude u njima i ja u njima.” (Jovan 17:25-26)

Znači Isus je objavio Oca i njegovo ime, ali ime Jehova je svim Jevrejima bilo poznato, a ako je bilo poznato, koja je onda svrha objavljivanja tog imena? I tu je odgovor jasan jer niko tada nije znao za Boga Oca, nego ga je Sin tada objavio. "Jedinorođeni Sin...on ga je objavio." (Jov 1:19) Zato je učio da ga ne prizivamo sa Jehova, nego sa titulom našeg Nebeskog Oca.

Dalje, ato je najvažnije, sveta pisma ukazuju idirektno da je Isus Jehova.

"Jehova je hvala moja i pesma; On mi postade Spasitelj"... I On "k svojima dođe i (nažalost) svoji Ga na primiše"... (Psalm 118:14)

"Na svetu beše, i svet kroz Njega posta i svet ga ne pozna. K svojima dođe i svoji ga ne primiše." (Jovan 1:10-11)

Ja mogu puno o tome da pišem ali ako niste voljni da upitate Boga u ime Hristovo u iskrenoj molitvi nemožete to znati.

Ja mogu samo reći da par činjenica govore protiv toga da je Jehova Bog Otac.

Prvo piše da niko nikada nije video Boga Oca: "Boga niko nije video, Jedinorođeni Sin, koji je Ocu u naručju, on ga je objavio." (Jov 1:19)

Ako sada niko Boga Oca nije video, postavlja se pitanje koga su videli proroci poput Mojsija, Jezekilje, Jakova, Isaije itd?

Odgovor je jednostavan videli su Sina Jehovu.

Dalje Isaija kaže:
„Vi ste moji svedoci”, govori Jehova.... Pre mene nijedan bog nije bio načinjen, niti će biti posle mene. Ja, ja sam Jehova, i osim mene nema spasitelja." (Isaja 43:10.11)

Jedina osoba koja je načinjena Bogom je Sin Isus Hrist, jer ako nije tako i Jehova je Otac, ko je onda Oca načinio Bogom?

Dalje Isus kaže: "I objavio sam im tvoje ime i objavići ga, da ljubav kojom si me voleo bude u njima i ja u njima.” (Jovan 17:25-26)

Znači Isus je objavio Oca i njegovo ime, ali ime Jehova je svim Jevrejima bilo poznato, a ako je bilo poznato, koja je onda svrha objavljivanja tog imena? I tu je odgovor jasan jer niko tada nije znao za Boga Oca, nego ga je Sin tada objavio. "Jedinorođeni Sin...on ga je objavio." (Jov 1:19) Zato je učio da ga ne prizivamo sa Jehova, nego sa titulom našeg Nebeskog Oca.

Dalje, ato je najvažnije, sveta pisma ukazuju idirektno da je Isus Jehova.

"Jehova je hvala moja i pesma; On mi postade Spasitelj"... I On "k svojima dođe i (nažalost) svoji Ga na primiše"... (Psalm 118:14)

"Na svetu beše, i svet kroz Njega posta i svet ga ne pozna. K svojima dođe i svoji ga ne primiše." (Jovan 1:10-11)
Je li , tko je poslao Isusa Krista na zemlju ?

Jel došao sam od sebe ?
Iv 11:41-42

41 Odmaknuše dakle kamen gdje pokojnik bijaše položen. A Isus podiže oči i reče: »Oče, hvala ti što si me uslišao.

42 A ja sam znao da me svagda uslišavaš, ali rekoh to zbog mnoštva što okolo stoji; da uzvjeruju da si me ti poslao.«
(VB)

Jel kaže da ga je otac poslao ?

Jesam vam citirao već stih u koji dokazuje da je otac nebeski židovski Bog ?

Iv 8:54
54 Odgovori Isus: »Ako ja sȃm sebe slavim, slava moja nije ništa. Otac moj onaj je koji me slavi, za koga vi kažete da je vaš Bog.

(VB)

Da li su oni Isusa smatrali Bogom ? - Ne nisu , a isus također govori da je njegov otac njihov Bog .

Šta ćemo sad ?

Nemate vi pojma šta uče adventisti ! Kako ćete imati pojma kad ni za svoju crkvu ne znate šta uči ?

Prvo kažete da je Krist Jehova , a onda mi kažete da se molim Jehovi u ime Krista , naravno za vas je netko drugi taj otac nebeski .

Nova crkva novo učenje !
Novi Bog Otac !
Sotona - majstor prerušavanja !

Dalje Isaija kaže:
Jehova i jeste spasitelj , jer je Krist došao po zadatku - Jehova ga je poslao , nema se šta tu mudrovati osim što ne znate čitati sa razumijevanjem .

Koliko puta da vam citiram lazarevo uskrsnuće i Isusove riječi kako ga je otac poslao ?

Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman. Ko joj je odredio mere? Znaš li? Ili ko je rastegao uže preko nje? Kad pevahu zajedno zvezde jutarnje i svi sinovi Božji klikovahu. Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik." (Jov 38:4-7,21)
Knjiga o Jovu 38:21

21 Znaš li to? Jesi li se možda tada rodio, pa je mnogo dana tvojih?

Krivotvoren tekst ste citirali , jer Bog ironično pita Jova, da li si se tada rodio , zašto odmah ne citiraš i da je Jov bio na dnu mora ?

Kad lažeš moraš lagati na veliko da se provjeriti ne može , kao što vladari lažu sa su bili na mjesecu …

BOG JE POZNAVAO JEREMIJU PRE NEGO ŠTO SE RODIO:
"I dodje mi reč Gospodnja govoreći: Pre nego te sazdah u utrobi, znah te; i pre nego izidje iz utrobe, posvetih te; za proroka narodima postavih te." (Jeremija 1:4,5)
Ovdje je riječ o genetskom kodu , to je Bog znao i zna za svakog od nas .

DA LI JE MOGAO SLEP ZGREŠITI PRE ROĐENJA?
"I vide u prolazu čoveka slepa od rođenja. I zapitaše ga njegovi učenici: ravi, ko je zgrešio, on, ili njegovi roditelji pa se slep rodio?" (Jovan 9:1,2)
Židovi su vjerovali da za svaki grijeh čovjek nosi svoje posljedice , i to se nalazi zapisano u genetskom kodu .
Danas znamo ako majka ima infekciju na svom spolnom organu ili muž , da će djete biti sa greškom u genetskom kodu , pa se djete rodi ili mrtvo ili slijepo ili sa srčanom manom .
To je danas opće poznato .

U pričama salamunovim piše da je bludničenje grijeh protiv sopstvenog tijela . . .

Ne ulazim u detalje ali puno toga imate krivog u vašoj crkvi bilo kako bilo …

Ljudi, ja mislim da je Nefi sve to super objasnio i da nema vise tu sta da se ceka. Nego da narucimo iz Amerike da nam salju one svete gace i strumfovske kape pa da mantijamo lijepo po hramu.

Židovi su vjerovali da za svaki grijeh čovjek nosi svoje posljedice , i to se nalazi zapisano u genetskom kodu .
Danas znamo ako majka ima infekciju na svom spolnom organu ili muž , da će djete biti sa greškom u genetskom kodu , pa se djete rodi ili mrtvo ili slijepo ili sa srčanom manom .
To nije Biblijsko učenje. Jevreji su verovali da su makar patriarsi bili peegzistentni. Isus je lepo objasnio da od slepog čoveka nisu zgrešili ni Otac ni majka, nego da je slep bio još na nebu izabran, da bi ga spasitelj iscelio na zemlji.

Nazad
Vrh