Učenje Jehovinih svjedoka

Po meni Bog Otac je jedan, ali Jahve nije jedan nego je i Sin (Prvorođeni), i Duh Sveti (Sila kojom je stvoren naš svijet), eto što ja mislim.

Jahve tj Jehova JHVH je Bog Otac stvoritelj svega
a Sin je Bozji Sin Isus Hrist
Duh Sveti je Duh Boga znaci sastavni deo njega
hriscanstvo je monoteisticka religija znaci Jedan Bog JHVH
tako je prema Bibliji koja je Boizja rec - istina

Jahve tj Jehova JHVH je Bog Otac stvoritelj svega
a Sin je Bozji Sin Isus Hrist
Duh Sveti je Duh Boga znaci sastavni deo njega
hriscanstvo je monoteisticka religija znaci Jedan Bog JHVH
tako je prema Bibliji koja je Boizja rec - istina

Nije Jehova Bog Otac, lijepo ti piše u Bibliji da su Jehovu mnogi ljudi vidjeli a Oca nitko nikada, dakle nisu isto, dapače!

I ako je Duh Sveti dio Oca onda nije samostalan, već se Otac sastoji od dva dijela, što nije po Bibliji, Otac je sam Sila za sebe, a Duh Sveti je različit od Oca, što je onda Duh Sveti?

Nije Jehova Bog Otac, lijepo ti piše u Bibliji da su Jehovu mnogi ljudi vidjeli a Oca nitko nikada, dakle nisu isto, dapače!

I ako je Duh Sveti dio Oca onda nije samostalan, već se Otac sastoji od dva dijela, što nije po Bibliji, Otac je sam Sila za sebe, a Duh Sveti je različit od Oca, što je onda Duh Sveti?

Ne pise nigde da su Jehovu videli
Dakle lepo pise u Bibliji da Boga niko nije nikada video a Bog je JHVH Jehova

Sveti duh je duh Boga
sama rec kaze

Ljudi nisu ni onda bili savršeni a nisu ni danas, to je istina, tako da nijedna crkva nije savršena, i baš svaka ima svoje dogme koje nema u Bibliji, garant!

lepo,a da mozda nije i Isus Hrist kao covek bio nesavrsen? Sta kaze vasa religija?

Ne može Duh Sveti biti duh Boga oca, pa ima Otac svoj duh, inače nije osoba, je tako?

Dakle ne piše u Bibliji da je Duh Sveti jedno s Ocem, nego je odvojen, isto ko i Sin, e da!

Ne može Duh Sveti biti duh Boga oca, pa ima Otac svoj duh, inače nije osoba, je tako?

Dakle ne piše u Bibliji da je Duh Sveti jedno s Ocem, nego je odvojen, isto ko i Sin, e da!

Ja procita da su ljudi uvek bili nesavrseni pa da resimo dilemu,Jesu li ljudi ikada bili savrseni?,pa ako jesu,zasto ne bi mogli ponovo?
A sto se tice Svetog Duha jel on kao senka Petra Pana,ili je njegova odvojena senka ili je pak neka potpuno treca osoba???,ili pak nije nikakva osoba, vec Bozje sredstvo ili ako je lakse reci oruzje kojim Bog Jehova deluje? sta kaze Biblija? Konkretno ako Bozji duh moze da se izlije ili pomaze itd,dal to isto moze i sa Jehovom Bogom i sa Isusom?

Ja procita da su ljudi uvek bili nesavrseni pa da resimo dilemu,Jesu li ljudi ikada bili savrseni?,pa ako jesu,zasto ne bi mogli ponovo?
A sto se tice Svetog Duha jel on kao senka Petra Pana,ili je njegova odvojena senka ili je pak neka potpuno treca osoba???,ili pak nije nikakva osoba, vec Bozje sredstvo ili ako je lakse reci oruzje kojim Bog Jehova deluje? sta kaze Biblija? Konkretno ako Bozji duh moze da se izlije ili pomaze itd,dal to isto moze i sa Jehovom Bogom i sa Isusom?

Ali Bog Otac ima svoje sredstvo kojim djeluje, Duh Sveti kao i Sin imaju opet svoje, nešto vam ne štima logika u vjerovanju da je Duh Sveti zapravo dio Oca, jer tako u Bibliji ne piše, naprotiv!

Ali Bog Otac ima svoje sredstvo kojim djeluje, Duh Sveti kao i Sin imaju opet svoje, nešto vam ne štima logika u vjerovanju da je Duh Sveti zapravo dio Oca, jer tako u Bibliji ne piše, naprotiv!

Jeste Sveti Duh Duh Oca
a ciji bi bio?
Ako Bog njim deluje

Pa s obzirom se ucenje JS dosta fokusira na ime. Ja vidim u Matej 28:19 jedno ime u koje se krstavamo a kada Isus kaze koje je to jedno ime, on kaze 3, Otac, Sin i Sveti duh.

Pa s obzirom se ucenje JS dosta fokusira na ime. Ja vidim u Matej 28:19 jedno ime u koje se krstavamo a kada Isus kaze koje je to jedno ime, on kaze 3, Otac, Sin i Sveti duh.

Kad se kaze U ime Zakona ,a kako se zove taj Zakon???, kojeg,cijeg...? Da nije mozda taj Zakon osoba???
Tako da je tvoje rezonovanje u kontekstu gornje recenice upitno.
Osim toga u Bibliji pise i sledece
Pri. 30
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
ili
Ps. 2
2 Ustaju carevi zemaljski, i knezovi se skupljaju na Gospoda i na pomazanika Njegovog.
CRO Psalm 2:2 Ustaju kraljevi zemaljski,knezovi se rňteľ protiv Jahve i Pomazanika njegova: (Ps. 2:2 CRO)
11 Služite Gospodu sa strahom, i radujte se s trepetom.
12 Poštujte sina, da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom; jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Blago svima koji se u Nj uzdaju!
CRO Psalm 2:11 Služite Jahvi sa strahom,s trepetom se pokorite njemu, (Ps. 2:11 CRO)
WTT Psalm 2:12 נַשְּׁקוּ־בַ֡ר פֶּן־יֶאֱנַ֤ף׀ וְתֹ֬אבְדוּ דֶ֗רֶךְ כִּֽי־יִבְעַ֣ר כִּמְעַ֣ט אַפּ֑וֹ אַ֜שְׁרֵ֗י כָּל־ח֥וֹסֵי בֽוֹ׃
(Ps. 2:12 WTT)
Ali eto Jevreji su odbacili sina ,iako su omrzli i samog Oca,a danas mnogi kao ti ste u zabludi u vezi trojstva jer ta rec nigde ne stoji u Bibliji,niti igde pise da je Bog trojstvo.
Shodno tvom misljenju,
U ime Oca,znaci priznati Jehovu Boga kao Oca,
U ime Sina,znaci priznati Isusa Hrista kao Sina Bozjeg
U ime Svetog Duha priznati Sveti Duh kao Bozju delujucu silu ili moc,ili ako hoces i oruzje ili tehnologiju kojom deluje.
Tako da tvoje misljenje nema nikakve logike vec je ko decja brza muckalica kad se igraju recima.

Kad se kaze U ime Zakona ,a kako se zove taj Zakon???, kojeg,cijeg...? Da nije mozda taj Zakon osoba???
Tako da je tvoje rezonovanje u kontekstu gornje recenice upitno.

Nije to moje rezonovanje nego je tako Isus rekao.

Nema nikakve veze tvoj primer "U ime zakona" sa onim sto je Isus rekao.

Znači po toj teoriji ide u ime Oca (osoba) i Sina (osobe) i Svetoga Duha (sile). Dvije žive osobe i neživa sila. Smisla nula.

Nije to moje rezonovanje nego je tako Isus rekao.

Nema nikakve veze tvoj primer "U ime zakona" sa onim sto je Isus rekao.

A kad je Isus rekao Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio jel ti to ne govori da Isus ima svoga Boga kome se moli pa tako ne moze biti trojstvo?
Jesi li ikada pomislio o tome ,kako to da se Isus moli Bogu???
a ti se ne molis tom Bogu kome se molio i sam Isus,jer je tvoj Bog ono sto ne pise u Bibliji (trojstvo).

Znači po toj teoriji ide u ime Oca (osoba) i Sina (osobe) i Svetoga Duha (sile). Dvije žive osobe i neživa sila. Smisla nula.

Aha,
tebe buni to sto Sveti Duh nije osoba,vec Bozje sredstvo ?
Ali ajd,obzirom da ne mozes da dokazes ni da su Jehova Bog i Isus Hrist jednaki,dokazi gde to pise u Bibliji da je Sveti Duh ziva osoba?i kako mu je ime?

Aha,
tebe buni to sto Sveti Duh nije osoba,vec Bozje sredstvo ?
Ali ajd,obzirom da ne mozes da dokazes ni da su Jehova Bog i Isus Hrist jednaki,dokazi gde to pise u Bibliji da je Sveti Duh ziva osoba?i kako mu je ime?

Sv. Duh ispituje dubine Božje (1 Kor 2:10-11), ima volju (1 Kor 12:11), može biti ožalošćen (Ef 4:20), biva Utješitelj (Jovan 14:26), kažnjava (Jovan 16:8), upućuje i govori (Jovan 16:13). Jesu to atributi sile? Jel gravitacija radi gore navedene stvari?

A kad je Isus rekao Boze moj,Boze moj,zasto si me ostavio jel ti to ne govori da Isus ima svoga Boga kome se moli pa tako ne moze biti trojstvo?
Jesi li ikada pomislio o tome ,kako to da se Isus moli Bogu???
a ti se ne molis tom Bogu kome se molio i sam Isus,jer je tvoj Bog ono sto ne pise u Bibliji (trojstvo).

Tačno vrtite jedne te iste argumente u krug. Isus Se molio Ocu kao čovjek jer je bio čovjek. Kao čovjek je imao Svog Boga kao što svi mi imamo Boga.

Nazad
Vrh