Da li je homoseksualnost nemoralan cin?

postoje razne vrste morala; mozda bi bolje bilo da se postavi pitanje zasto je neprihvatljiva sa biblijskog, ili verskog stanovista generalno?
Mislim da svako ko ima zdravu savest ima i prirodni osećaj šta je moralno a šta nije, ali ako neko ne sluša svoju savest, njegova savest otupavi i može delimično da izgubi takav osećaj, tako da posle nemoralnog čina ipak može da oseća grižnju savesti.
Ako neko ne sluša svoju savest, grižnja savesti mu zadaje nemir u duši, posledice su neljubaznost, agresevnost i opšte loše raspoloženje.

Nemoralno je sve što čoveku ne daje napredak, i navodi ga da tapka u mestu.

Zadnje uređeno:
izvlacis stihove potpuno van konteksta, samo ih redjas, cupas, trgas iz konteksta, evo ovo na primer, kakve veze ima sa temom?
očito ne čitaš
očito ne vidiš
očito ne primaš niš od istine
nego samo držiš svoju dogmu
dakle, ja poznajem bibliju i te kako, znam novi zavet odlicno
da znaš - a ne znaš da ne znaš
trebao biš prvo i osnovno dobro poznavati TEMELJE - stari zavjet
a onda se tek ide na KROV - NZ
ali ne vidim kakve veze ovi stihovi imaju sa temom, a jos manje kako su odgovor na moje pitanje
pa vidim da ne vidiš ono što jasno piše
aj probaj opet polako pročitati
možda ti se bog jedini otac YHVH smiluje i otvori ti oči

ja sam isto te stihove koristio,
ja bez HOMO
te stihove dajem za ovo
IZJEDNAČUJEŠ STVORITELJA I STVORENJE
========

Izjednačuješ stvorenoga SINA G Yehoshuu -
sa STVORITELJEM – Jedinim Bogom Ocem YHVH!

Radiš isto što je Lucifer pokušao -
izjednačiti se sa Bogom.

Kad Lucifer TO izjednačavanje nije uspio,
prebacio je TO izjednačavanje na ljude,
da TO ljudi rade,
sa SINOM G Yehoshuom.

Kaznu za to Luciferovo djelo – znaš?
Ako ne znaš – saznavat ćeš to vječno!
Ispravi svoje krive puteve!
========
RIMLJANIMA 1,25

oni što su ISTINU - Boga = OCA YHVH JEDINOGA -
zamijenili LAŽJU,

častili i štovali stvorenje = SINA G YEHOSHUU -
umjesto
STVORITELJA, = BOGA JEDINOGA OCA YHVH -

koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
======

ZA TO djelo – nema ti spasa!

ali kao objasnjenje za sasvim drugu temu
koju?

Prica ce te opet odvesti u raspravu o tome sto je prirodno, sto je neprirodno, sto je lijepo, sto odbojno, sto je zdravo, a sto nezdravo... ali to sve nema veze sa moralnoscu. Svaka bolest je odstupanje od prirodnog, zdravog, pozeljnog i dobrog stanja, ali bolest nije nemoralna. Nije nemoralan slijep covjek ili prehladjen covjek. Cak i kada bi smo prihvatili da je h. bolesno stanje, ono jos uvijek nije nemoralno. Mene slijepci ili prehladjeni ne ugrozavaju. Zelim da imaju ista prava kao i zdrave osobe pa cak i veca prava obzirom na njihove posebne potrebe. Kao sto me ne smeta da postoji udruzenje slijepih ili gluhih, zasto bi me smetalo da postoji udruzenje homoseksualaca.

Vi svi mislite da kada se kaze da h. nije nemoralna, da se odmah tvrdi da je pozeljna, lijepa, prekrasna i sl. Niti jedna bolest ili poremecaj nije divna, krasna i pozeljna, ali to ne znaci da su bolesne osobe nemoralne. Neke bolesti nam se toliko gade, da oboljele ne mozemo niti da gledamo, ali to ne znaci da su ti oboljeli nemoralni. Prema njima moramo gajiti sazaljenje, a ne bijes i mrznju. To je osnovna razlika izmedju moje i vase argumentacije.

Vi svi jednako ne mozete razdvojiti estetiku od etike, od moralnosti. Vi se svi ne mozete odvojiti od argumentacije tipa "gadi mi se - dakle, to je nemoralno". Ali to je najgluplja argumentacija. Kozne bolesti, svrab i osipi mi se gade, ali oboljeli od koznih bolesti nisu nemoralni ljudi.
1757522798609.png
Bog Jedini Otac YHVH je dao ljudima ŠTO JE MORALNO - a što nije

prehlađeni slijep bogalj....
može dati NORMALNI porod - nastavak života
a HOMO - to NE mogu
a time su oni - životo-mrzci

a time su oni - životo-mrzci
Gluposti. Postoji toliko bolesti i zdravstvenih poremecaja kod kojih covjek ne moze dati porod, pa opet ne smatramo te ljude nemoralnima.

Nasi forumasi pokazuju temeljnu nesposobnost za misljenje. Ako uvedemo mjerilo da je h. nemoralna zato jer ne moze dati porod... onda ispada da je i svako (drugo) zdravstveno stanje koje uzrokuje neplodnost znak nemoralnosti pacijenata koji od toga boluju. Osim toga, postoje brojni ljudi koji se dobrovoljno odricu spolnosti (redovnici) i poroda pa ih zbog toga ne smatramo nemoralnima.

Ovo je argumantacija na razini djecjeg vrtica. To bi i djeca shvatila da ovakva tvrdnja, ako je malo propitas, ne drzi vodu.

Stvar je vrlo jednostavna. Vama se, kao i vecini ljudi, kao uostalom i meni, homoseksualnost gadi. I zbog toga vam je odbojna i mislite da je zato nemoralna. Medjutim, mijesate estetska i eticka mjerila. Nije nesto (eticki) nemoralno samo zato jer nam se (estetski) ne svidja ili gadi.

To je vrlo slicno kao i odnos prema gubavcima u srednjem vijeku. Ljudima se guba gadila, bojali su se, plasili su se da ne predje na njih, nisu imali lijeka za tu bolest, i onda su razvijali teorije da je to kazna Bozja, da su gubavci prokleti, da su grijesni, nemoralni, da ce gorjeti u paklu i da ih treba istjerati iz ljudske zajednice. Danas znamo da je to bolest, da se lijeci antibioticima, da oboljeli nisu prokleti, niti nemoralni i da im trebamo pomoci i prema njima gajiti saosjecanje, a ne strah i mrznju.

Slican stav danas gajimo prema h. Bojimo ih se, mislimo da cemo se zaraziti njihovom homoseksualnoscu, gade nam se, mrzimo ih, nemamo efikasnu terapiju za to stanje, ne mozemo im pomoci i zato smisljamo ista onakva ludjacka objasnjenja kao i u srednjem vijeku da su nemoralni, gresni, iskvareni, da ce gorjeti u paklu i sl. budalastine. Umjesto da gajimo prema njima saosjecanje i pokusamo im... ako ne mozemo vec pomoci... onda im barem ne odmagati.

Postoji toliko bolesti i zdravstvenih poremecaja kod kojih covjek ne moze dati porod, pa opet ne smatramo te ljude nemoralnima.
Oni koji su načinjeni ili se rodili nesposobnim za brak, neće biti pred Bogom odgovorni ako se ne žene ili udaju.

Gluposti. Postoji toliko bolesti i zdravstvenih poremecaja kod kojih covjek ne moze dati porod, pa opet ne smatramo te ljude nemoralnima.

Nasi forumasi pokazuju temeljnu nesposobnost za misljenje. Ako uvedemo mjerilo da je h. nemoralna zato jer ne moze dati porod... onda ispada da je i svako (drugo) zdravstveno stanje koje uzrokuje neplodnost znak nemoralnosti pacijenata koji od toga boluju. Osim toga, postoje brojni ljudi koji se dobrovoljno odricu spolnosti (redovnici) i poroda pa ih zbog toga ne smatramo nemoralnima.

Ovo je argumantacija na razini djecjeg vrtica. To bi i djeca shvatila da ovakva tvrdnja, ako je malo propitas, ne drzi vodu.

Stvar je vrlo jednostavna. Vama se, kao i vecini ljudi, kao uostalom i meni, homoseksualnost gadi. I zbog toga vam je odbojna i mislite da je zato nemoralna. Medjutim, mijesate estetska i eticka mjerila. Nije nesto (eticki) nemoralno samo zato jer nam se (estetski) ne svidja ili gadi.

To je vrlo slicno kao i odnos prema gubavcima u srednjem vijeku. Ljudima se guba gadila, bojali su se, plasili su se da ne predje na njih, nisu imali lijeka za tu bolest, i onda su razvijali teorije da je to kazna Bozja, da su gubavci prokleti, da su grijesni, nemoralni, da ce gorjeti u paklu i da ih treba istjerati iz ljudske zajednice. Danas znamo da je to bolest, da se lijeci antibioticima, da oboljeli nisu prokleti, niti nemoralni i da im trebamo pomoci i prema njima gajiti saosjecanje, a ne strah i mrznju.

Slican stav danas gajimo prema h. Bojimo ih se, mislimo da cemo se zaraziti njihovom homoseksualnoscu, gade nam se, mrzimo ih, nemamo efikasnu terapiju za to stanje, ne mozemo im pomoci i zato smisljamo ista onakva ludjacka objasnjenja kao i u srednjem vijeku da su nemoralni, gresni, iskvareni, da ce gorjeti u paklu i sl. budalastine. Umjesto da gajimo prema njima saosjecanje i pokusamo im... ako ne mozemo vec pomoci... onda im barem ne odmagati.
Bog Jedini Otac YHVH je reko - NE - homo SEX!!
i ja MU vjerujem da je TO tako istinito i ispravno
.

Biblija kontra - HOMOSEX
========

SZSZSZ

LEVITSKI ZAKON 18:22

NE LIJEGAJ S MUŠKARCEM KAKO SE LIJEŽE SA ŽENOM!

TO BI BILA GROZOTA.

LEVITSKI ZAKON 20:13

AKO BI MUŠKARAC LEGAO S MUŠKARCEM KAO ŠTO SE LIJEŽE SA ŽENOM,

OBOJICA BI POČINILA ODVRATNO DJELO.

NEKA SE SMAKNU I KRV NJIHOVA NEKA PADNE NA NJIH.

PONOVLJENI ZAKON 22:5

ŽENA NE SMIJE NA SE STAVLJATI MUŠKE ODJEĆE,
A MUŠKARAC SE NE SMIJE OBLAČITI U ŽENSKE HALJINE.
TKO BI TO ČINIO BIO BI ODVRATAN JAHVI, BOGU SVOME.

PONOVLJENI ZAKON 23:19

Ne donosi u Dom JAHVE, BOGA svoga, ni za kakav zavjet bludničine plaće

ni pasjeg novca, jer je oboje odvratno JAHVI, BOGU tvome.

NZNZNZ

RIMLJANIMA 1:24,26-28,32

Zato ih je Bog PO POHOTAMA SRDACA NJIHOVIH PREDAO NEČISTOĆI TE SAMI OBEŠČAŠĆUJU SVOJA TIJELA, Stoga ih je Bog PREDAO SRAMOTNIM STRASTIMA: NJIHOVE ŽENE ZAMIJENIŠE NARAVNO OPĆENJE PROTUNARAVNIM, A TAKO SU I MUŠKARCI NAPUSTILI NARAVNO OPĆENJE SA ŽENOM I RASPALILI SE POHOTOM JEDNI ZA DRUGIMA TE MUŠKARCI S MUŠKARCIMA SRAMOTNO ČINE I SAMI NA SEBI PRIMAJU ZASLUŽENU PLAĆU SVOGA ZASTRANJENJA. I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje, znaju za odredbu Božju - DA SMRT ZASLUŽUJU KOJI TAKVO ŠTO ČINE - A ONI NE SAMO DA TO ČINE NEGO I POVLAĐUJU ONIMA KOJI ČINE.

----------

1.KORINĆANIMA 6:9

Ili zar ne znate da nepravednici NEĆE BAŠTINITI KRALJEVSTVA BOŽJEGA?

Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici,

NI MEKOPUTNICI, NI MUŠKOLOŽNICI,

1.TIMOTEJU 1:9,10

svjestan toga da je Zakon tu ne za pravednika nego za bezakonike i nepokornike, nepobožnike i grešnike, bezbožnike i svetogrdnike, ocoubojice i materoubojice, koljače, bludnike, MUŠKOLOŽNIKE, trgovce ljudima, varalice, krivokletnike, i ima li još što protivno zdravom nauku –

---------

Bog Jedini Otac YHVH je reko - NE - homo SEX!!
i ja MU vjerujem da je TO tako istinito i ispravno
Ovdje ne razgovaramo o tome da li preporucujemo h. ili ne.

Rasprava o moralnosti ne znaci da se odmah nesto preporucuje.

Sljepoca je tesko i bolesno stanje, koje ne bi smo nikome preporucili i zazeljeli, ali slijepci nisu nuzno nemoralne osobe zato sto su slijepi.

Nazad
Vrh