Kada je pametno zadrzati veru predaka...?

NE sjećam se da smo to vidjeli.
A dfa procitas jos jednom tekst kjeg sam dao a narocito onaj moj link sa materijalom iz srpskog jezika da vbi video sta opste znaci rec ILI i kada se uopste koristi ???
Poslije Hrista.
Dokaze bato,dokaze iz Svetog Pisma,izvoli.
Osuđeno ako se to radi gatanjem i vračanjem.
A kako se uopste komunicira sa mrtvima,daj nam Biblijski primer da lepo vidimo i shvatimo ?
Ne, imam samo pouzdane istorijske izvore što tebi očito manjka.
To si lepo okaci macki o rep,zar te nije bar malo sramota da se pozivas na istoriju kako bi opravdao vlastito versko ubedjenje ???

Što bi me bilo sramota? Istorija jasno pokazuje neprekinuti kontinuitet pravoslavnog učenja.

Što bi me bilo sramota? Istorija jasno pokazuje neprekinuti kontinuitet pravoslavnog učenja.
Evo sta znaci kontinuitet:
štaZnači.com

Šta znači KONTINUITET?

» kontinuitet • muški rod Produžnost, neprekidnost (supr. diskretnost, diskontinuitet); produžavanje, stalno trajanje; neprekidna veza, prisna povezanost; kontinuitet svesti, psih. neophodan uslov logičkog mišljenja, jer bi bez njega uporedna delatnost mišljenja bila nemoguća. (lat.)

Evo linka da i sam proveris:

Ako je ovo jasno,daj mi sada dokaze da su apostoli ikada koristili ikone sto ce reci da su sluzili mrtvacima i da su imali uniformisanog svestenstva i da su ujedno kadili.
Izvoli.

Zadnje uređeno:
Evo sta znaci kontinuitet:
štaZnači.com

Šta znači KONTINUITET?

» kontinuitet • muški rod Produžnost, neprekidnost (supr. diskretnost, diskontinuitet); produžavanje, stalno trajanje; neprekidna veza, prisna povezanost; kontinuitet svesti, psih. neophodan uslov logičkog mišljenja, jer bi bez njega uporedna delatnost mišljenja bila nemoguća. (lat.)

Ako je ovo jasno,daj mi sada dokaze da su apostoli ikada koristili ikone sto ce reci da su sluzili mrtvacima i da su imali uniformisanog svestenstva i da su ujedno kadili.
Izvoli.
Istorija to pokazuje. Ranohrišćanski izvori potvrđuju da je to praksa ranih hrišćana.

Robi, trebalo bi u citatima jos malo veca slova koristiti i poboldati ih, ako bi ikako moglo, jos malo vise...
Nisam primetio takvu mogucnost ali ako mi to sistemski omogucite zasto da ne,bitno je samo da ti se tako vise svidja..... :ROFLMAO:

Jedan je Svevisnji i on nije uzeo ljudsko telo, mozda ti tako razmisljas.
Naravno da je uzeo. To je velika tajna pobožnosti.

"16. I zaista velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se u svijetu, vaznese se u slavi." (1 Timotiju 3:16).

Naravno da je uzeo. To je velika tajna pobožnosti.

"16. I zaista velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u tijelu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovjedi se neznabošcima, vjerova se u svijetu, vaznese se u slavi." (1 Timotiju 3:16).
Kako se Bog javio u telu, dokaz iz Jovan 14, 10 gde hristos tvrdi da je Otac bio u njemu i cinio dela,a seti se da na raspecu Sin kaze: Boze moj, Boze moj , zasto si me napustio, je li tako?
Kada budes osvedocen Svevisnjim Elionom, i on ti otvori duhovne oci sve ce ti postati mnogo jasnije.

Kako se Bog javio u telu, dokaz iz Jovan 14, 10 gde hristos tvrdi da je Otac bio u njemu i cinio dela,
Upravo Jovan u prvom stihu svog Jevanđelja za Logosa tj. Sina kaže da je Bog. Dakle Isus Hristos je utjelovljeni Bog.

a seti se da na raspecu Sin kaze: Boze moj, Boze moj , zasto si me napustio, je li tako?
To je govorio kao čovjek Svojom ljudskom prirodom.

Kada budes osvedocen Svevisnjim Elionom, i on ti otvori duhovne oci sve ce ti postati mnogo jasnije.
Ja sam osvjedočen učenjem Svete Pravoslavne Crkve Hristove.

Upravo Jovan u prvom stihu svog Jevanđelja za Logosa tj. Sina kaže da je Bog. Dakle Isus Hristos je utjelovljeni Bog.

To je govorio kao čovjek Svojom ljudskom prirodom.

Ja sam osvjedočen učenjem Svete Pravoslavne Crkve Hristove.
Izvorno, logos je bitan pojam antičke grčke filozofije, koji iskazuje princip, svetski um, objaktivni zakon po kome se sve događa. U Heraklitovoj filozofiji označava govor prirode koji samo mudrac čuje i razume. Kasnije su ga Preuzeli hrišćanski teolozi da bi njime označavali Isusa Hrista, kao božanski logos.
Platonizam , Neoplatonizam i Stojicizam kao helenska filozofija postoje u N.Zavetu.
Znaci hristos je bio Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi,a Bog Otac = Sveti duh ga napustio na raspecu, je li tako?
Osvedocenje Serbske pravoslavne crkve je jedno, a licno osvedocenje Direktno Svevisnjim Ocem ljubavi je nesto drugo.
Ja sam osvedocen Ocem ljubavi tako sto mi je spasao zivot od smrti i to 2 puta do sada.

Izvorno, logos je bitan pojam antičke grčke filozofije, koji iskazuje princip, svetski um, objaktivni zakon po kome se sve događa. U Heraklitovoj filozofiji označava govor prirode koji samo mudrac čuje i razume. Kasnije su ga Preuzeli hrišćanski teolozi da bi njime označavali Isusa Hrista, kao božanski logos.
Platonizam , Neoplatonizam i Stojicizam kao helenska filozofija postoje u N.Zavetu.
To je možda filozofski pojam logosa, ali to nije Logos u hrišćanstvu.

Znaci hristos je bio Covek i Posrednik izmedju Boga i ljudi,a Bog Otac = Sveti duh ga napustio na raspecu, je li tako?
Hristos nije bio samo čovjek već Bogočovjek. Jasno Ga apostol Toma naziva Gospodom i Bogom.

Osvedocenje Serbske pravoslavne crkve je jedno, a licno osvedocenje Direktno Svevisnjim Ocem ljubavi je nesto drugo.
Ja sam osvedocen Ocem ljubavi tako sto mi je spasao zivot od smrti i to 2 puta do sada.
Skeptičan sam prema "ličnim osvjedočenjima".

To je možda filozofski pojam logosa, ali to nije Logos u hrišćanstvu.

Hristos nije bio samo čovjek već Bogočovjek. Jasno Ga apostol Toma naziva Gospodom i Bogom.

Skeptičan sam prema "ličnim osvjedočenjima".
Kasnije su ga Preuzeli hrišćanski teolozi da bi njime označavali Isusa Hrista, kao božanski logos.
Platonizam , Neoplatonizam i Stoicizam kao helenska filozofija postoje u N.Zavetu.
Mozes da verujes ili ne, tvoja stvar,ali ja znam sta mi se desavalo u tim trenucima zivotnim

Hajde odgovori sledece, posto tvrdis da je hristos Bogocovek:
Sta tacno znaci rec OSENITI, kada je andjeo posetio Mariju i rekao da ce je sila Visnjega OSENITI i da ce roditi Sina.

Kasnije su ga Preuzeli hrišćanski teolozi da bi njime označavali Isusa Hrista, kao božanski logos.
Platonizam , Neoplatonizam i Stoicizam kao helenska filozofija postoje u N.Zavetu.
Mozes da verujes ili ne, tvoja stvar,ali ja znam sta mi se desavalo u tim trenucima zivotnim

Hajde odgovori sledece, posto tvrdis da je hristos Bogocovek:
Sta tacno znaci rec OSENITI, kada je andjeo posetio Mariju i rekao da ce je sila Visnjega OSENITI i da ce roditi Sina.
Znači da će Duh Sveti sići na Bogorodicu i da će ona začeti putem Duha Svetog.

Znači da će Duh Sveti sići na Bogorodicu i da će ona začeti putem Duha Svetog.
Znamo kako se stvara novi zivot i to traje otkako je sveta i veka, tj. otkako znamo za nasu civilizaciju.
Svevisnji jeste i Sveti duh, a znamo da duhovna bica osim sto zive vecno Nista drugo ne mogu da urade, to je tvrdio i ap.Pavle.
Sinovi Bogova = Bene Elohim nsu bili andjeli ali su decu pravili, pa prema tome Sveti duh Nije "oplodio" Mariji, jer nije imao s cim.
Po tebi rec Oseniti znaci zaceti.
Rec Oseniti znaci nesto Zakloniti, zastititi.
Koliko se zna po ljudskom poimanju Bog ili Bogovi: El ili Elohim se Ne radjaju, prema tome Marija je rodila Coveka-ljudsko bice u kome
jeste boravio Bog kao Sveti duh.

Nazad
Vrh