Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

Poruka 112
Autor poruke: Sv. Jakov - Isusov apostol
Naslov poruke: Stanje duhova i njihova iskustva i vjerovanja koja su ispod Nebeskih Rajeva; Kako se okupljaju

Dopustite mi da vam kažem nekoliko stvari o duhovnom svijetu, odnosno svijetu koji se nalazi ispod Nebeskih Rajeva o kojima je Ivan pisao.

U nekoliko sfera, kojih ima sedam, nalaze se mnoge ravnine, naseljene duhovima mnogih naroda i rasa čovječanstva, a te različite rase imaju do određene mjere običaje i vjerovanja koja su imali dok su bili na Zemlji. Linije razgraničenja su jednako strogo povučene kao i one različitih naroda na Zemlji. Rezultat toga je da mnogi duhovi koji žive na ovaj isključiv način nikada ne uče ništa osim onoga što im kažu njihovi vlastiti vođe i što ih mogu naučiti njihove razne svete knjige.

Musliman je i dalje musliman, kao i sljedbenici Zoroastera, a također i sljedbenici Bude i Konfucija, te svi razni osnivači vjerskih sekti.

Ponekad će ti duhovi u svojim lutanjima susresti duhove drugih rasa osim svoje i razmijeniti misli, ali vrlo rijetko raspravljaju o stvarima koje se odnose na njihova odgovarajuća vjerovanja.

Nesumnjivo postoje istine u svetim spisima i vjerovanjima svih ovih rasa duhova, i u mjeri u kojoj se te istine podučavaju i razumiju, ovi duhovi imaju koristi. Sada govorim o duhovnim istinama, jer što se tiče pukih istina koje se odnose na prirodni ili materijalni svijet, svi imaju istu priliku istražiti ih i razumjeti. Ne postoje rasna, vjeroispovijest ili doktrinarna vjerovanja i učenja o tim istinama koje utječu na materijalno, a pod tim mislim na materijalno kakvo postoji i u duhovnom i u zemaljskom svijetu.

Ali kao što kažem, svaka od ovih rasa ili sekti ima svoje vlastite ideje i doktrine istine i ne može napredovati dalje nego što joj granice tih ideja dopuštaju napredak.

Nijedan osnivač bilo koje rase ili sekte nikada nije učio o Novom rođenju ili utjecanju Božanske Ljubavi koja je različita od prirodne ljubavi. A Isusova učenja su jedina koja čovjeku otkrivaju postojanje ove Božanske Ljubavi i kako je zadobiti. Dakle, vidite važnost dolaska ove Istine čovjeku. Moram ovdje reći da bez posjedovanja ove Ljubavi nijedan duh ne može ući u Nebeske Sfere.

Učenja ostalih osnivača pokazat će ljudima put do života sreće i, kako oni pretpostavljaju, do kontinuiranog postojanja. Ali Isusova učenja su jedina koja objavljuju i vode ljude do spoznaje istinske Besmrtnosti duše.

Već sam predugo pisao i moram prestati.

Tvoj brat u Kristu,
SVETI JAKOV.

JA SAM OVDJE. Sv. Ivan. (Isusov apostol.)
Apostol Ivan je još uvek na zemlji i nije još umro, niti će umreti, nego će biti na zemlji dok Isus ponovo ne bude došao. Ako tvrdite da vam je to On objavio, kao duh, onda to nemože biti od njega.

Poruka 113
Autor poruke: Sv. Ivan - Isusov apostol
Naslov poruke: Vjerovanje crkvi u učinkovitost Isusove posredne pomirbe(okajanja) Njegovom smrću i raspećem prouzročilo je mnogo štete čovječanstvu i gubitak pravog puta u Nebesko Kraljevstvo

JA SAM OVDJE. Ivan.

Želim večeras pisati o temi koja je važna članovima ortodoksnih crkava, a to je vjerovanje u učinkovitost Isusove pomirbe(okajanja) njegovom smrću i raspećem.

Svi ortodoksni vjeruju, a njihovi propovjednici i evanđelisti poučavaju u svojim propovijedima i govorima, a učitelji biblijskih predavanja podučavaju svoje učenike, da su Isusova krv i njegova smrt na križu bili dva čimbenika u njegovom zemaljskom životu koji spašavaju ljude od njihovih grijeha i zadovoljavaju veliki penal smrti koja ih nadvisuje zbog čovjekove prve neposlušnosti i grijeha koji su iz nje uslijedili.

Pa, ova je doktrina prevladavala u vjerovanjima i učenjima crkve otkad je crkva osnovana konvencijom koja se sastala u skladu s Konstantinovim naredbama, kada su knjige koje sada čine Bibliju dobile odobrenje crkve kao kanonske. Prije tog vremena, neki od ranih crkvenih otaca vjerovali su u doktrinu pomirenja kako je gore navedeno, a kontroverze između njih i drugih koji se nisu slagali s ovom doktrinom bile su vrlo ogorčene, a ponekad i vrlo nekršćanske prema kršćanstvu koje je prevladavalo među ranim sljedbenicima Učitelja ili prema njegovim učenjima.

Od tada do danas, iako se velika Rimska crkva odvojila i crkve utemeljene na takvim reformama provele su reforme, ova je doktrina uključena i u nju vjeruje većina crkava, bez obzira na ime koje su usvojile i oblik vladavine koji su propisale.

Ova doktrina predstavlja temeljna načela ovih različitih tijela crkvenog entiteta, a danas su ta načela jednako dio vjere i učenja crkava kao što su to bila i u svim stoljećima koja su prošla.

Naravno, s ovom kardinalnom doktrinom u ove su vjere i učenja uključena i određena druga načela koja se više primjenjuju na pojedinačne članove crkve nego na samu crkvu kao tijelo. Mislim na vjerovanje u istinu da postoji bliski odnos između Boga i pojedinca koji se može uspostaviti molitvom i čežnjom duše za dotokom Božje ljubavi i regeneracijom ljudske prirode utjecajem te Ljubavi od strane Oca.

Ali u ovim posljednjim danima, ovu istinu je poznavao i njezino djelovanje iskusio relativno mali broj onih koji se nazivaju ortodoksnim kršćanima. Velika većina oslanjala se na vjerovanje u doktrinu da je Isus svojom žrtvom i smrću platio dug koji je čovjek dugovao Bogu; i kada članovi crkve u intelektualnom uvjerenju tvrde da vjeruju u Isusa i prihvaćaju ga kao svog Spasitelja jer je on platio dug i prolijevanjem svoje krvi oprao njihove grijehe i učinio ih jedno s Ocem, te su time spašeni od Očevog gnjeva i u trenutku postali istinski otkupljena i prihvaćena Božja djeca, i da su, sve dok održavaju to vjerovanje i obavljaju svoje dužnosti kao takvi članovi i poštuju crkvene propise, sigurni i prikladni za uživanje u nebu i Očevoj prisutnosti.

Oni također vjeruju da ako čovjek ne prihvati Isusa kao svog Spasitelja, na način koji sam spomenuo, taj će čovjek biti vječno izgubljen, a prema vjerovanjima i učenjima nekih od tih članova, bit će poslan u pakao da bude vječno proklet i kažnjen.

Pa, jedno gledište o ovoj doktrini jednako je istinito kao i drugo, ili bolje rečeno jednako neistinito jer obje ove faze vjerovanja nemaju temelja u činjenicama i nisu u skladu s učenjima Učitelja, ili s činjenicom kakvu ja poznajem, ne iz pukog vjerovanja već iz osobnog iskustva i promatranja.

Oh, kako su čista učenja Učitelja iskrivljena i učinjena sredstvom sprječavanja toliko ljudskih duša da dosegnu raj sreće koje su željele i za koje su mislile da će im biti kada se odreknu svojih smrtnih života.

Ova doktrina, u koju se tako dugo vjerovalo, donijela je prokletstvo mnogim ljudima, što se tiče razvoja njihove duše i njihovog sjedinjenja s Ocem te dosezanja nebesa koja su pripremljena za one koji postignu to sjedinjenje duše s Ocem.

Znam da se nekima, koji su istinski, pravi vjernici u ovu doktrinu i, kako misle, u Božje istine i Isusova učenja, za koja se vjeruje da su nepogrešivo sadržana u Bibliji, može činiti iznenađujućim da objavljujem lažnost ovih vjerovanja i njihovu potpunu neučinkovitost u omogućavanju ovim iskrenim ljudima da postignu ono što tako iskreno žele.

Ali takva je istina, a istina se nikada ne mijenja, nikada ne pravi kompromise s neistinom i nikada ne dopušta da pogrešna vjerovanja istinski iskrenog smrtnika ni za jotu skrenu od rezultata i posljedica tog lažnog vjerovanja. I velika šteta koju je ova lažna doktrina nanijela čovječanstvu, i koju sada nanosi, nastavit će se u budućem svijetu, sve dok vjera u istinu ne nadvlada vjeru u ono što je lažno. I tako neće svatko tko kaže "Gospodine, Gospodine", ući u Kraljevstvo Nebesko.

Ta lažna uvjerenja djelovala su na dva načina kako bi naštetila čovjeku i učinila ga nesposobnim za ulazak u Kraljevstvo. Prvo, vjerovanjem koje donosi štetu koja proizlazi iz pozitivnog djelovanja pogreške, što je veliko; i drugo, nedostatkom vjerovanja u istinu, što sprječava napredak u stjecanju onih kvaliteta koje pripadaju i nužni su dijelovi te istine.

Kada ljudi vjeruju u doktrinu koju sam iznio, postaju zadovoljni i, svjesno ili ne, ostaju u stanju lažne sigurnosti, ne pokušavajući razviti kvalitete duše, koje su jedine koje su u odnosu s Bogom. Njihova mentalna uvjerenja su jaka i mogu se pojačati, ali njihova duša se sjedinjuje s Ocem i njihov rast i širenje u razvoju duše postaju stagnirajući i, takoreći, mrtvi.

To je velika šteta koju ta lažna uvjerenja nanose čovjeku i duhu. Mislim u njegovom individualnom svojstvu, jer se mora znati kao istina da je spasenje čovjeka ili napredak njegove duše prema sjedinjenju s Ocem isključivo individualna stvar, a ljudi kao skupine ili u crkvenim zajednicama nisu otkupljeni od grijeha, niti kao takvi mogu imati ikakav odnos s Ocem ili primiti Njegovu Božansku Ljubav, koja je jedino spasenje.

Postoji samo jedan mogući način na koji čovjek može doći u jedinstvo i sjedinjenje s Ocem, te se time osposobiti za uživanje ili prebivanje u dvorima u Njegovom Kraljevstvu, o čemu je Isus govorio dok je bio na Zemlji, a to je način koji će učiniti dušu čovjeka sličnom duši Oca i sudionicom njegovih Božanskih Kvaliteta Ljubavi i Života. Nijedno vjerovanje koje neće dovesti do ovog sjedinjenja i miješanja, takoreći, ne može učiniti dušu čovjeka sudionicom ovih kvaliteta koje su dio Božje duše.

Zatim neka čovjek na trenutak razmisli o tome kakva moguća veza može postojati između ovih Kvaliteta Božje Duše i Isusove smrti i krvi.

Bog je stvoritelj života i smrti, a također i krvi i mesa, i On može uništiti kao i stvoriti. Da su grijesi čovjeka zahtijevali žrtvu onoga što je bilo samo meso i krv, ili gašenje života koji je Bog stvorio kako bi platio kaznu za taj grijeh, onda Bog koji zahtijeva takvu naknadu - a to naravno implicira da je takav Bog bio gnjevan i da ga se moglo umiriti samo nečim što nije mogao i sam postići - ne bi mogao biti zadovoljan onim što je stvorio i nad čime je još uvijek imao apsolutnu kontrolu, i što je mogao uništiti i učiniti nepostojećim u bilo kojem trenutku kada je poželio. Isusov život već je bio Božje vlasništvo, i kada je predao taj život, nije dao Bogu ništa što već nije posjedovao i što nije mogao uzeti. I kada je njegova krv tekla na križu, to nije bilo ono što Bog nije mogao učiniti da teče u bilo kojem trenutku i na bilo koji način. Dakle, apsurdnost takve doktrine je previše očita za ozbiljno razmatranje.

Jer logično značenje jest da je Bog tražio dug koji je odavno bio neplaćen, sav gnjevan i nezasitan, te bi bio zadovoljen samo smrću živog bića i protokom njegove krvi; i tom smrću i tim protokom krvi samo na jedan način, naime, na križu. Ipak, sa svim tim zahtjevom koji je odjekivao stoljećima, neumoljivo i nemilosrdno, On se zadovoljio i Njegov gnjev ublažio vidjevši kako Njegovo vlastito stvorenje umire - i to stvorenje Njegovog najdražeg sina - i čuvši kako krv tog stvorenja curi s drvenog križa; time, budući da su život i krv već bili Njegovi da ih pusti živjeti ili uništi kako Mu se čini prikladnim, čovjek se sjedinio s Njim.

Jednostavna redukcija takve tvrdnje jest da je Bog, kako bi platio dug koji Mu je bio dužan, prihvatio kao plaćanje ono što je već bilo Njegovo i što nijedna sila ili biće u cijelom Njegovom svemiru nije moglo uzeti od Njega.

Sada, sve ovo kažem s poštovanjem kao što kažu vaši propovjednici, ali činjenica je da je samo isticanje takve doktrine, s kojom sam se bavio, toliko bogohulno da nikakav tretman nje, koji pokazuje njezinu lažnost, ne bi moglo biti nepoštivanje.

I opet, apsurdnost vjerovanja da je Bog zahtijevao da Isus umre na križu kao jednu od nužnih pratnji njegove smrti, kako bi se izvršio Božji plan za ovu smrt i plaćanje bilo zadovoljavajuće, toliko je očita i apsurdna da se ja i svi mi duhovi u Kraljevstvu Očevom čudimo da smrtnici mogu vjerovati u tako nerazumnu dogmu.

Da bi se ovaj apsurdni prijedlog doveo do njegovog logičnog zaključka, bilo je nužno ne samo, kako bi se dug platio, da Isus umre na križu, već da Juda postane izdajnik, da Židovi zahtijevaju njegovu smrt i da Pilat izrekne presudu. Sve su to bila nužna sredstva za namirenje duga, i budući da je tako, zašto onda Juda, Pilat i Židovi nisu spasitelji čovječanstva, čak i ako kažete u sekundarnom smislu. Isus nije mogao zahtijevati vlastitu smrt, niti podići vlastiti križ, niti se pribiti na njega, niti probiti bok kopljem kako bi krv mogla teći, jer da je to učinio, bio bi samoubojica; ali moguće je da bi u toj metodi umiranja bilo više elemenata plaćanja duga nego u načinu na koji je njegova smrt nastupila.

Ne, kažem vam, ja, Ivan, koji sam volio Učitelja više od svih ostalih i koji sam mu bio bliži, koji sam bio s njim kada je bio pribijen na okrutni križ, na koji mislim s užasom, i koji sam bio među prvima koji su skinuli njegovo tijelo s drveta i prvi osjetili njegovu krv na svojim rukama - kažem vam da Isusova smrt na križu nije platila nikakav dug koji je taj čovjek dugovao Bogu, niti je njegova krv oprala grijehe bilo kojeg čovjeka. I oh, šteta je u svemu tome što su smrtnici svih ovih dugih godina vjerovali da su spašeni njegovom žrtvom i krvlju, i takvim vjerovanjem nikada nisu došli bliže Učitelju ili u sjedinjenju s Ocem.

Kao što smo vam ja i drugi napisali, jedini način na koji se čovjek može spasiti od svojih grijeha i postati jedno s Ocem jest Novo rođenje koje vam je Učitelj opisao kao rezultat ulaska Božanske Ljubavi Oca u dušu čovjeka i nestanka svega što teži grijehu i pogrešci. Kako se ova Ljubav ulijeva u čovjekovu dušu, ona prožima tu dušu kao što kvasac prožima tijesto, i ta duša sudjeluje u toj Božanskoj Ljubavi i time postaje poput Oca u Njegovoj Božanskoj prirodi i sposobna prebivati u Njegovom Kraljevstvu.

Sada možete lako vidjeti da ne može postojati nikakva moguća veza između Isusove smrti na križu i njegove krvi te davanja duši čovjeka onih Božanskih Kvaliteta koje pripadaju Očevoj Prirodi. Ove Kvalitete se čovjeku ne daju smrću i krvlju, već životom, ljubavlju i vjerom koja dolazi s tom Ljubavlju - i ovdje kada kažem vjera, ne mislim na puko intelektualno vjerovanje o kojem sam govorio.

Kao što smo već napisali, kada su prvi roditelji stvoreni, nije im dana ova Božanska Ljubav, već samo mogućnost da je dobiju tražeći je na način koji je Bog osigurao. Nije im bila prisiljena, već je bio njihov izbor hoće li je primiti i postati sposobni nastaniti Kraljevstvo Nebesko. Kada su počinili svoj čin neposlušnosti, izgubili su ovu privilegiju i, što se nje tiče, umrli su i ostali bez posrednika između sebe i Boga. I ovdje ne mislim na nikakvog posrednika u načinu plaćanja duga, jer nisu imali duga Bogu - bili su samo, kako biste vi smrtnici rekli, razbaštinjena djeca; i jedini posrednik koji je čovjeku bio potreban nakon tog vremena bio je onaj kroz kojeg bi mogla doći Slavna Vijest da je Otac promijenio Svoju Volju ili oprostio neposlušnost do te mjere da je obnovio svoje izvorno stanje, što je ponovno darovanje privilegije da u njihove duše prime Njegovu Božansku Ljubav.

I, u tom smislu, nikada nije bilo posrednika između Boga i čovjeka sve do Isusovog dolaska i njegove objave čovjeku da je Otac promijenio svoju volju i vratio čovječanstvu veliku privilegiju sudjelovanja u njegovoj Božanskoj prirodi i besmrtnosti. I tako, kao što su u prvom čovjeku, Adamu, svi ljudi umrli, tako su i u čovjeku Isusu svi ljudi oživljeni. I Isus je bio posrednik ne samo u proglašavanju čovjeku ponovnog darivanja ovog Velikog Dara Božanske Ljubavi i Besmrtnosti, već i u pokazivanju Puta kojim ljudi mogu i moraju tražiti taj Dar kako bi ga posjedovali.

Veliki Božji dar čovjeku nije bio Isus, već potencijal za dobivanje Božanske Ljubavi Oca i time postati Božanski i sposobni prebivati u dvorima Kraljevstva Nebeskog.

I tako je Isus postao Uskrsnuće i Život te je iznio Besmrtnost na vidjelo. Koliko je veći spasitelj nego plaćanje navodnog duga svojom smrću i krvlju.

Ne, on je spasitelj čovjeka svojim životom i svojim učenjima, jer je on prvi primio ovu Božansku Ljubav i sam postao Božanski, te prvi plodovi uskrsnuća.

Već smo vam detaljno objasnili neke od istina koje sam izjavio u ovoj poruci i nije ih potrebno ovdje dalje objašnjavati.

Zaključno, želim izjaviti sa svim naglaskom koji posjedujem, a koji proizlazi iz znanja utemeljenog na učenjima Učitelja i mog osobnog iskustva kao posjednika ove Božanske Ljubavi i sudionika Očeve Božanske Prirode, da nikakvo Isusovo posredno pomirenje, niti prolijevanje njegove krvi, ne spašava nijednog čovjeka od grijeha niti ga čini otkupljenim djetetom Oca, niti ga čini prikladnim za dom u dvorima Nebeskih Sfera.

Ljubavlju koja može doći samo iz otkupljene i Božanske prirode volim cijelo čovječanstvo i radim na tome da im pomognem pronaći put do života, besmrtnosti i sreće izvan zamisli smrtnika ili duhova koji nisu primili ovo Novo Rođenje Božanske Ljubavi Oca.

Dovoljno sam napisao za večeras i umorni ste.

Dakle, dragi brate, sa svom svojom ljubavlju i blagoslovima srca ispunjenog Očevom ljubavlju,

ja sam tvoj brat u Kristu, IVAN.

Poruka 114
Autor poruke: Ann Rollins, Padgettova baka - Nebeski duh
Naslov poruke: Važnost primanja Božanske Ljubavi u dušu

JA SAM OVDJE, tvoja baka.

Želim ti reći više o duhovnim stvarima, jer su to važne stvari koje bi trebao znati. Vrlo si blizu Kraljevstva i ako nastaviš pokušavati imati više Božje Ljubavi u svojoj duši, uskoro ćeš shvatiti punu radost i mir koji dolaze s takvim posjedovanjem. Pokušaj dopustiti svom srcu da primi više Njegove Ljubavi, jer On je uvijek spreman i čeka da ti podari Svoju Ljubav. On je jedini Ljubljeni Otac za kojim možeš čeznuti i kojeg ćeš imati uz sebe u svim svojim mislima i težnjama.

Ne dopusti da te životne brige spriječe da voliš i vjeruješ da On želi da postaneš jedno s Njim u Ljubavi i Milosti. On ne samo da čeka da Njegova Ljubav teče u tvoje srce, već nestrpljivo kuca na vrata tvog srca, da se možeš otvoriti i pustiti Ga da uđe. Budi vjeran svojim najboljim duhovnim čežnjama i uskoro ćeš osjetiti da imaš ono u svojoj duši što će ti dati savršeni mir i sreću. Tek sada počinješ učiti da moraš osjećati da ti je Otac tako blizu, da mora postati dio tvog života i bića. Kad te ta Ljubav potpuno obuzme, znat ćeš da si Njegov vlastiti istinski i pomireni sin, baš kao što su to svi koji su spoznali tu Ljubav. Stoga ne sumnjaj da možeš postati takav sin svog Oca, jer ti kažem da iz vlastitog iskustva znam veličinu življenja u milosti Njegova blagoslova.

Budi moj dragi dječak i pokušaj pružiti ruku i dobiti ovu Ljubav. Ne smiješ dopustiti da te stvari tvog zemaljskog života odvrate od viših stvari koje ti je Otac pripremio dati. Uskoro ćeš znati, kao što ja znam, da su jedine stvari za kojima vrijedi težiti stvari ove duhovne Ljubavi Oca. Budi više željan da stekneš ovo znanje i ono će ti doći u svoj svojoj ljepoti i uvjerljivoj snazi. Tako bih voljela da možeš vidjeti djelovanje Duha Svetoga među ljudima i duhovima, jer tada više ne bi sumnjao da je Bog Bog Ljubavi, a ne ljutnje ili odmazde.

Nastavi se moliti, jer to je jedino veliko sredstvo za primanje Božje Ljubavi. Bez molitve ljudi ne mogu dosegnuti odgovor Očeve Milosti. On će čuti samo pokajnika, jer neće prihvatiti nikoga tko ga istinski i željno ne traži. Čovjek ima volju prihvatiti ili odbaciti Božju Ljubav, i dok ne iskoristi svoju volju na način da pokaže da želi tu Ljubav, ona mu neće biti dana. Nitko nikada nije prisiljen voljeti Boga ili dopustiti da Božja Ljubav uđe u njegovo srce.

Božanska Ljubav ne može se definirati, jer nadilazi svako razumijevanje, ali rezultat te Ljubavi, kada je u dušama ljudi, može se vidjeti i osjetiti u iznimnoj ljepoti na licima ljudi i u njihovoj divnoj sreći.

Nikakav strah od smrti ili bilo čega što izaziva strah ne može postojati tamo gdje je ova Ljubav. To nije Ljubav koja dopušta bilo kakvim osjećajima ljubomore ili zavisti da imaju ulaz, već je toliko savršena i ispunjava svu dušu da ne može biti mjesta ni za što osim za vlastito veliko ja. Znam da je Božja Ljubav jedino što može učiniti čovjeka vrhunski sretnim dok je na Zemlji i nakon što postane duh.

Moja ljubav prema Njemu je takva da volim svako Njegovo stvorenje, bili oni sveci ili grešnici. I to je razlika između ljubavi koju On nadahnjuje u svojoj djeci i ljubavi koja postoji među ljudima i duhovima, a koja nema Njegovu Ljubav za temelj.

Budi siguran da nijedan čovjek ne može biti savršeno sretan bez ove Božanske Ljubavi.

Tvoja supruga vrlo brzo napreduje na Putu prema ovoj savršenoj Ljubavi i mislim da će uskoro biti sa mnom u mojoj sferi, jer neće dopustiti da išta stane između nje i njezinih napora da posjeduje najveću količinu ove Ljubavi koju je moguće dobiti.

Divno je kako je njezina vjera porasla otkako se prvi put uvjerila da mora tražiti Očevu Ljubav kako bi postala jedno s Njim i savršeno sretna. Moraš pokušati steći tu vjeru i napredovati s njom, tako da kada dođete, zajedno ćete ići naprijed u razvoju duše i bračne ljubavi. Ona je sada u trećem nebu, kao što ti je rekla, i gotovo je u stanju razvoja da napusti tu sferu i ode s tvojom majkom u petu sferu, gdje će njezina sreća biti toliko veća.

Ona te toliko voli da moraš osjetiti da želi da budeš s njom u svoj njezinoj sreći. Nije ista Helen kao kad je bila na Zemlji, već se toliko promijenila da tvoja majka kaže da je njezin izgled drugačiji kao zemlja od neba. Nije se promijenila samo u izgledu, već i u temperamentu i željama za onim stvarima koje ne usporavaju napredak duše.

Neka ti kaže o svojoj ljubavi prema tebi, i moraš vjerovati onome što ti govori, jer ona nije osoba koja je u stanju govoriti išta drugo osim istine. Njena ljubav prema tebi je toliko velika da se ponekad pitam kako je to moguće; jer iako te svi volimo, kao i naše srodne duše, čini se da ona ima tako intenzivnu ljubav prema tebi da se pitamo. Mislimo da je njezina priroda toliko intenzivna da ne može učiniti ništa na način koji nije rezultat njezine snažne i iskrene konstitucije, ili bolje rečeno, koji nije rezultat moći koja ne poznaje ograničenja u trudu ili sili. Ali dok te tako intenzivno voli, njezina ljubav prema Bogu nije ni najmanje ometana; jer baš kao što daje cijelu svoju dušu ljubavi prema tebi, posvećuje je i ljubavi prema Bogu. A kada dođeš, naći ćeš takvu ljubav u njezinom srcu prema tebi kakvu rijetko vidimo u duhovnom životu naših srodnih duša.

Ali ne smiješ misliti iz ovoga da i mi ne volimo intenzivno, i ljubav koju svi imamo prema svojim srodnim dušama je vrlo velika i duboka, kao što ti moram reći - ali čini se da je ona gotovo preplavljena ovom ljubavlju prema tebi, i nikada ne smiješ učiniti ništa što bi je povrijedilo ili joj dalo osjećaj da to ne želiš ili ne zaslužuješ.

Dragi moj sine, moramo prestati pisati sada jer nisi u stanju pisati više.

Zato ću ti reći laku noć i Bog te blagoslovio i čuvao te u svojoj ljubavi i brizi.

Tvoja voljena baka, ANN ROLLINS.

Poruka 115
Autor poruke: Ann Rollins, Padgettova baka - Nebeski duh
Naslov poruke: Njeno iskustvo u traženju Božanske Ljubavi Boga i spoznaji da je On "Otac". Opisuje Isusov izgled.

JA SAM OVDJE, tvoja baka.

Sretnija sam nego što ti mogu reći. Živim u svom domu o kojem sam ti pričala prije nekoliko noći, a to je prekrasan dom koji se ne može opisati.

Večeras vam želim ispričati o svom iskustvu traženja Božje Ljubavi i spoznaji da je On moj Otac, koji me voli Ljubavlju koja ne poznaje sjenu kolebanja ili prestanka.

Nisam uvijek bila ispunjena vjerom, niti sam tako implicitno vjerovala u molitvu, ali u ranom bračnom životu stekla sam uvjerenje da ako želim biti sretna u životu i sposobna primiti blagoslove koje je Biblija obećala onima koji traže Gospodina i njegovu Ljubav, moram vidjeti potrebu traženja; i ja sam, svom ozbiljnošću svoje prirode, počela tražiti Očevu Ljubav i kao rezultat toga sam je pronašla, a s njom i veliku sreću i mir.

Znaš kakvo je bilo moje duhovno stanje u kasnijim godinama na Zemlji i kako je moja vjera bila takva da sam, iako sam bila gotovo gluha i slijepa, ipak bila sretna i radosna. Pa, kada sam došla u duhovni svijet, donijela sam tu vjeru i ljubav sa sobom i otkrila sam da je to ovdje jednako stvarno kao što je bilo na Zemlji. Naravno, u nekim svojim uvjerenjima bila sam u krivu, poput uvjerenja da je Isus Bog i da su me njegova smrt i krv spasili ili mogli spasiti od grijeha i prokletstva; ali unatoč mojim pogreškama u tim detaljima, moja ljubav prema Ocu nije bila narušena i nastavila sam živjeti u toj ljubavi i bila sam sretna.

Nisam dugo bila u duhovnom svijetu, prije nego što su mi došli duhovi višeg reda od mene i rekli mi mnoge divne stvari o Očevom Kraljevstvu, te da će moj napredak prema višim sferama ovisiti o tome da primim više ove Božanske Ljubavi u svoju dušu i postanem više sjedinjena s Ocem.

Prvi put sam vidjela Isusa nakon što sam kratko bila u trećoj sferi, a kada sam ga upoznala, impresionirao me je kao najljepši i najljubazniji duh kojeg sam ikada vidjela; a kada mi je rekao da je on Isus, naravno da sam bila pomalo iznenađena, jer sam vjerovala da sjedi na nebesima s desne strane Boga, kao što su me učili na Zemlji.

I kad je vidio moje iznenađenje, pogledao me s divnom ljubavlju i rekao da više ne smijem vjerovati da je on Bog, ili čak dio Njega, ili da je na visokim nebesima gdje prihvaća štovanje ljudi, jer je on bio samo duh kao i ja, i još uvijek je radio među smrtnicima kao i duhovima kako bi ih vodio u svjetlo i put do Očeve Ljubavi.

Isprva, priznajem, bilo mi je teško povjerovati u to i sumnjala sam; ali njegov način razgovora sa mnom i divna ljubav koju je pokazivao, ne samo prema meni već i prema cijelom čovječanstvu, ubrzo su me uvjerili da je on pravi Isus, a ne varalica. Nakon toga, upoznala sam mnoge duhove koji su ga poznavali i bili njegovi sljedbenici dugi niz godina, i rekli su mi da je on Isus iz Biblije, i nisam mogla ništa drugo nego vjerovati. A sada, nakon dugih godina druženja s njim i osjećanja njegovih djela ljubavi i utjecaja njegove veličine, znam da je on pravi Isus, koji svojim učenjima i neodoljivom ljubavlju spašava ljude od njihovih grijeha, pokazujući im put u Očevo Kraljevstvo. Zato, dragi sine, ne sumnjaj u ono što ti sada govorim u vezi s ovom stvari, ili ono što sam ti već rekla.

Pa, pomalo je teško opisati njegov izgled, ali pokušat ću. On ima dominantnu figura, kako kažete na Zemlji. Crte lica su mu pravilne, a oči tamnoplave, gotovo ljubičastoplave, s tolikom dubinom ljubavi u sebi da pod njezinim utjecajem gotovo zaboravite primijetiti boju njegovih očiju. Kosa je prekrasne smeđe boje, duga i razdijeljena po sredini tako da pada preko ramena. Nos mu je ravan i pomalo dug, s vrlo profinjenim nosnicama koje pokazuju umjetničke elemente njegove prirode. Ostale crte lica u skladu su s onima koje sam opisala. Nosi prilično dugu bradu, vrlo svilenkastu i smeđu poput kose. Njegovo ponašanje je sama gracioznost i utjelovljenje skromnosti, a ipak u njemu je intenzitet osjećaja koji se može pokazati u pravednom ogorčenju kada to prilika zahtijeva. Ipak, uz svu veliku ljepotu svoje osobe i veću ljubav svoje duše koja se pokazuje, vrlo je ponizan - više od bilo kojeg duha kojeg sam vidjela.

Dala sam ti grube nacrte njegova izgleda i nikada nećeš u potpunosti shvatiti u svojim mislima kakav je zapravo njegov izgled; i tek kada dođeš i upoznaš ga, u potpunosti ćeš razumjeti izgled najdivnijeg, najljepšeg i najljubaznijeg duha u cijelom Božjem svemiru.

Jednog dana će se to dogoditi; i nećeš imati sumnje koje sam ja imala, i tvoje će srce biti privrženo njemu od prvog trenutka vašeg susreta. Dragi moj sine, veća je privilegija nego što možeš cijeniti biti tako spreman upoznati svog prijatelja i učitelja; jer on je tvoj prijatelj do stupnja koji nadilazi ono što sam mislila da će ikada biti dok si na Zemlji.

Dakle, vidiš, moje iskustvo je bilo donekle iznimno, a jedna tajna toga je da sam primila vrlo veliku vjeru i Ljubav svog Oca - dok sam bila na Zemlji.

Iako su učenja mnogih propovjednika da je Zemlja jedino mjesto probnog rada i da to učenje nije ispravno; ipak, kad bi se u to više vjerovalo i kad bi čovječanstvo trebalo pripremiti svoju budućnost s obzirom na to vjerovanje, mnogi bi ljudi, kada postanu duh, izbjegavali iskustva koja su vrlo neugodna i usporavaju njegov napredak u duhovnom svijetu.

Naravno, takvo vjerovanje (da je zemlja jedino mjesto probnog rada) kada smrtnik ne napravi pripremu, nanijet će mu veliku štetu nakon što postane duh; jer se takvog vjerovanja teško riješiti, i sve dok traje, duh je vrlo sklon vjerovanju da je njegov status zauvijek utvrđen i stoga neće napredovati dok ne prihvati istinu.

Dakle, vidite, jedino dobro vjerovanje je vjerovanje u istinu, koja se nikada ne mijenja. Probni rad nije ograničen na zemaljski život, već je i kod čovjeka i kod duhova. Zapravo, nikada ne završava, jer svako prethodno stanje duha nije ništa više od probnog rada za ono što slijedi. Ali veliki probni rad, nesumnjivo, je ono koje postoji za smrtnika dok je na Zemlji; i ako se taj probni rad prihvati i maksimalno iskoristi, duh čovjeka stječe prednost koju ne mogu opisati.

Ponekad ljudi ne pokušavaju iskoristiti sve prednosti ovog zemaljskog probnog rada i dolaze u duhovni svijet sa svim svojim materijalnim mislima i grijesima, s mrtvim dušama, kako je Isus rekao, i otkrivaju da u takvom stanju, kao duhovi, imaju teže vrijeme da se probude iz takvog stanja i napreduju; a obaviještena sam da su neki duhovi na ovom svijetu već mnogo, mnogo godina i još nisu doživjeli buđenje.

Dakle, moraš vidjeti važnost iskorištavanja zemaljskog probnog rada.

Pa, dragi sine, puno sam napisala i moram sada prestati, iako bih ti voljela pisati puno duže.

Stoga ću sa svom ljubavlju završiti i potpisati se
Tvoja voljena baka,
Ann Rollins

Poruka 116
Autor poruke: Ivan Krstitelj
Naslov poruke: Sada je sazrelo vrijeme da se Istine objave kako bi se čovječanstvo moglo otkupiti od lažnih uvjerenja.

JA SAM OVDJE, Ivan Krstitelj.

Dolazim jer vas želim potaknuti da više molite i vjerujete. Očeva Ljubav čeka da ispuni vašu dušu do kraja, a jedino što se od vas traži su molitva i vjera. Svi smo zainteresirani za vas i želimo da dođete u stanje koje će vam omogućiti da što brže prihvatite Učiteljeve poruke jer je vrijeme zrelo kada bi trebale biti dane čovječanstvu i započeti svoj posao otkupljenja ljudi od lažnih vjerovanja, pogrešnih doktrina i dogmi. Ja, Ivan, kažem vam ovo, jer vidim da ljudi žude za Božjim istinama - istinama koje će iz učenja duhovno vođenih ukloniti sva praznovjerja i pogreške. Istine koje će se slagati s razmišljanjem ljudi koji nisu pristrani pogrešnim vjerovanjima ni u duhovnim ni u materijalnim stvarima.

Kažem vam da će te istine biti lakše primiti i razumjeti običnim materijalistima nego onima koji su vezani vjerovanjima koja su usadila vjerovanja i dogme crkava. I prihvaćanje ovog Novog Otkrivenja istina Božjih bit će od strane onih koji nemaju unaprijed stvorene ideje o tome kakva je priroda i odnos čovjeka prema Bogu, u duhovnom smislu, a ne od strane učenih teologa i jednostavnih štovatelja na oltarima crkava, koji vjeruju svemu što im mogu reći svećenici i propovjednici.

Kao što sam nekoć bio glas onoga koji vapi u divljini, sada sam glas mnogih duhova Božjih, koji znaju da će Učitelj poučavati istine svog Oca i da te istine moraju prihvatiti smrtnici na Zemlji i duhovi u duhovnom svijetu kako bi mogli primiti spasenje koje im je Otac pripremio i koje će ih, kada ga prihvate, shvate i posjeduju, osposobiti da postanu sudionici sreće i besmrtnosti koju im je Otac obećao.

Večeras sam vam ovako pisao jer želim da potpunije i dublje shvatite važan posao za koji vas je Učitelj odabrao, a također i nužnost nastavka ovog posla u najkraćem mogućem roku.

Pa, zanimala me velika količina rasprava o toj točki i kako je vjerovanje na jedan ili drugi način uzrokovalo da oni koji sebe nazivaju kršćanima formiraju zasebne sekte. Kad bi samo znali ili htjeli znati da za spasenje njihove duše ne čini ni djelić razlike je li Isus bio uronjen ili poškropljen, ne bi dopustili da se pojavi gorak osjećaj koji se često javlja pri raspravi o ovoj temi.

Ali da bih riješio ovaj spor na zadovoljstvo onih koji će pročitati knjigu koju ćete objaviti i vjerovati u njezine tvrdnje, reći ću da sam, kad sam krstio Isusa, ušao s njim u vodu, a zatim uzeo vodu u ruke i stavio mu je na glavu - nije bilo uranjanja.

Budući da je ova voda bila samo simbol ispiranja grijeha i pogreške, i zapravo ne ispunjava tu veliku nužnost da bi ljudi postali jedno s Bogom, nije bilo važno je li primatelj krštenja bio uronjen ili poškropljen.

Čudno je da mnogi ljudi koji tvrde da su primili oproštenje grijeha i pomirili se s Bogom dopuštaju da takva sitnica izazove toliko svađe i gorkih rasprava.

Sada ću stati.

Vaš brat u Kristu,
IVAN KRSTITELJ

Poruka 117
Autor poruke: Martin Luther
Naslov poruke: Poštivanje obreda koje moja crkva još uvijek koristi u svom bogoslužju nije odobreno ni od Boga ni od Isusa.

JA SAM OVDJE, Luther.

Želim večeras napisati kratku poruku na temu: "Obdržavanje ceremonija koje moja crkva još uvijek koristi u svom bogoslužju nije odobreno ni od Boga ni od Isusa." Neću vas dugo zadržavati i pokušat ću se izraziti što je moguće sažetije.

Pa, kao što možda ne znate, crkva čiji sam osnivač vjeruje i uči o nužnosti krštenja dojenčadi i obdržavanju Gospodnje večere kao nužnim dijelovima svoje crkvene doktrine, i to od toliko velike važnosti da je bez njih teško postati prihvaćenim članom nevidljive Kristove crkve.

Ništa nije dalje od istine od ovih doktrina za krštenje dojenčadi, jer one nemaju snagu da spase čovjeka od grijeha ili da ga učine jedno s Ocem, a sama činjenica da se voda poškropi po glavi dojenčeta i da propovjednik izgovori neki blagoslov ni na koji način ne dovodi to dojenče u sklad s Ocem.

Krštenje je stvoreno od čovjeka i Bogu ne znači ništa više od vanjske ceremonije koja utječe na dojenče samo u pogledu njegove veze s uspostavljenom zemaljskom crkvom. Nije moguće da ovo krštenje ima ikakav učinak na dušu dojenčeta, niti otvara duševne sposobnosti dotoku Božanske Ljubavi.

Bog ne mari za ove ceremonije, već na njih gleda s neodobravanjem, jer imaju tendenciju učiniti da muškarce i žene zanemaruju velike istine koje će ih dovesti u sklad s Božjim zakonima Ljubavi i otkupljenja.

Isto se može reći za bilo koju i sve vrste krštenja, bilo da se radi o dojenčetu ili odraslom muškarcu ili ženi. Što se tiče sakramenta Gospodnje večere, on nema nikakvu ulogu u Božjem planu za otkupljenje čovječanstva i samo je podsjetnik na Isusovu povezanost s njegovim učenicima. Ne može utjecati na stanje ili razvoj duše, i kako se sada shvaća i prakticira, ovaj sakrament nije važan, jer Isus ne želi da ga se pamti na način da mu se prisjeća tragedije na križu koja je bila samo rezultat zlobe i zavisti Židova; a prolivena krv nije element koji ulazi u plan spasenja ljudi. A osim toga, s ovim sakramentom uvijek postoji više ili manje štovanja Isusa kao Boga, što on, Isus, prezire i smatra bogohuljenjem.

Dakle, vidite, slavlje posljednje večere nije prihvatljivo ni Bogu ni Isusu. On ne želi da ljudi vjeruju da se mogu spasiti bilo kakvom njegovom žrtvom ili bilo kakvom krvlju koju je možda prolio kao posljedicu svog raspeća.

Naravno, sjetit ćete se da je pitanje što su zapravo vino i kruh sakramenta izazvalo mnogo kontroverzi, pa čak i mržnje i zlobe kod onih koji su mi pomagali u velikoj Reformaciji. Da sam tada znao ono što sada znam, nijedno takvo pitanje ne bi bilo predmet rasprave ili vjerovanja od strane mene i ne bih ga godinama učio. Isusova krv nije bila ništa više od krvi bilo kojeg drugog čovjeka, a obilježavanje posljednje večere koju je Isus dao svojim učenicima prije svoje smrti beskorisna je ceremonija i ne donosi nikakvu pomoć onima koji se prepuštaju ovom sakramentu.

Vidim da ste umorni i pospani i neću vam više pisati.

Stoga, s ljubavlju i željama za porast Božanske Ljubavi u vama,
ja sam vaš brat u Kristu,
LUTHER

Poruka 118
Autor poruke: Martin Luther
Naslov poruke: Luther niječe djelotvornost euharistije za spasenje čovjeka. Isus koji živi, poučava i pokazuje Božansku Ljubav u svojoj duši, i kako je čovjek može zadobiti, pokazuje put do spasenja.

JA SAM OVDJE, Luther.

Došao sam samo da te podsjetim da čekam da nastavim svoj govor svom narodu. Jako sam željan da to učinim i čim se pripremiš, nadam se da ćeš mi dati priliku. Pa, to ćemo organizirati i sve što želimo jest da se pripremiš.

Uz tebe smo puno i pokušavamo ti pomoći na svaki mogući način.

Pa, postavio si mi pitanje na koje bih volio imati više vremena za odgovor nego što ga imam sada. Ukratko, Isus nije bio od Božje biti u smislu kako je to tvrdila Katolička Crkva, slijedeći Nicejsko vjerovanje. On je preuzeo dio Božanske biti jer je Božanska Ljubav ispunila njegovu dušu, i tako možeš i ti ili bilo koji drugi čovjek u mjeri u kojoj možeš primiti tu Ljubav. Ali reći da je Isus u samom svom biću bio od Očeve biti do te mjere da ga je činio jednakim Bogu, pogrešno je i ne treba se učiti niti vjerovati u to.

Rođen je ili stvoren na sliku Božju na način koji vam je objašnjen i ni na koji drugi način. Bio je čovjek, a ne Bog, ili bilo koji dio Njega, i da nije u svoju dušu primio Božansku Ljubav, nikada ne bi bio od Očeve biti. Ali budući da je bio vrlo duhovne prirode, i zapravo toliko da je bio bez grijeha, ova Ljubav je počela dolaziti u njegovu dušu vrlo rano, kako biste mogli reći, od samog njegova rođenja, a u vrijeme svog pomazanja bio je toliko ispunjen njome da biste mogli reći da je bio od Očeve biti u kvaliteti koju je ta Supstanca posjedovala od Božanske Prirode. Nije bio ništa Božanskiji, iako prirodno, kako bih rekao, od bilo kojeg drugog smrtnika rođenog od tijela. Želio bih vam napisati dugu poruku o ovoj temi, i to ću učiniti nekad, kada mi bude prikladno.

Pa, sva nagađanja koja su ikada postojala o euharistiji i promjeni svojstava kruha i vina su neistinita. Isus nije u tim elementima ni na koji način ili u kojem smislu. Njegovo tijelo i krv su postali kao i svako drugo tijelo i krv smrtnika i ne čine dio kruha i vina više nego što to čini vaše tijelo i krv.

Ovaj sakrament, kako se naziva, vrlo je odvratan Učitelju, a kada se slavi, moram vam reći, on nije prisutan, ne samo ne u tijelu i krvi, već ni u svojoj duhovnoj prisutnosti. Ne voli bilo kakvu vrstu štovanja koja ga stavlja kao svoj objekt u položaj Boga ili kao sina Božjeg koji je platio veliki dug svojom žrtvom i smrću. Želi da se štuje samo Bog, a da se o njemu razmišlja samo kao o onome koji je svojim učenjima i živim dokazom istine o postojanju Božanske Ljubavi u njemu samom iznio na vidjelo besmrtnost i život.

Ne odobrava ljudska učenja da su njegova smrt i krv bili sredstvo spasenja čovjeka od grijeha i pomirenja s Bogom. Kaže da su njegov život, učenja i demonstracija Božje Ljubavi koja postoji u njegovoj vlastitoj duši pokazali jedini pravi put do spasenja.

Ali, ne smijem sada više pisati.

Stoga ću s ljubavlju reći laku noć.
Vaš brat u Kristu,
MARTIN LUTHER.

Poruka 119
Autor poruke: Sv. Andrija
Naslov poruke: Božanska ljubav tjera svaki strah.

JA SAM OVDJE, sveti Andrija.

Došao sam ti reći da gdje je ljubav, ne može biti grijeha ni nesreće, a nema ni straha.

Mi, koji živimo u Nebeskim Sferama, znamo da je to činjenica i sa svom snagom i autoritetom koji znanje daje, večeras ti objavljujemo ovu istinu: ljubav koja izgoni sav strah je Božanska Ljubav Oca, i kada ju duh zadobije, ne postoji nešto poput straha, niti nešto što bi moglo stvoriti ili dopustiti da strah postoji.

Bog želi duše ljudi u ljubavi, a ne u strahu, i jedini način na koji se takav cilj može postići jest da ga ljudi vide i upoznaju kao Boga samo Ljubavi. Niti jedan čovjek ne može doći Ocu osim kroz ovo Novo Rođenje i vjeru u Očevu Ljubav.

Obavljanje dužnosti, dobra djela i sama vjera, iako će sve to pomoći čovjeku u razvoju njegovog moralnog karaktera i kvaliteta, ipak mu neće dati ulaz u Nebeske Rajeve, nebesa gdje Isus vlada i jest Princ, osim ako duh ne stekne ovu Božansku Ljubav koja ga čini dijelom same Očeve biti Božanstva.

Mnogi duhovi su sretni zbog toga što su vodili dobar, moralan život na Zemlji i zbog visokog razvoja svoje prirodne ljubavi, te shvaćaju da je Bog njihov Otac, da bdije nad njima i daje im mnoge blagoslove; ali ta sreća nije ona koja dolazi s posjedovanjem Božanske Ljubavi, a osim toga, mjesto prebivališta tih duhova je ograničeno i ne dopušta im slobodan pristup svim sferama u kojima se manifestira Božja dobrota i briga.

Duhovi koji su stekli ovu Božansku Ljubav nemaju ograničenja u sferama u kojima mogu napredovati, niti su ograničeni u svojim mjestima prebivališta ili u sferama u kojima mogu živjeti. A osim toga, prisutnost i slava Oca su mnogo veće u ovim Nebeskim sferama nego u onima gdje prevladava samo prirodna ljubav.

Ne smijem više pisati večeras, jer se počinješ umarati.

Stoga ću sa svom svojom ljubavlju reći:

Tvoj brat u Kristu,
ANDRIJA.

Poruka 120
Autor poruke: Sv. Pavao
Naslov poruke: Pavao niječe učinkovitost posredne pomirbe(okajanja). Bog nikada nije bio Bog gnjeva, već uvijek ljubavi.

JA SAM OVDJE, Pavao.

Želim samo pisati o istini Novog Rođenja, jer govorim, ili bolje rečeno, napisano je, da Isusova krv spašava ljude od osude, grijeha i smrti.

To nije istina i nikada nisam napisao takve izjave o onome što se predstavlja kao istina. Isus nije spasio ljude svojom smrću ili žrtvom, i kako sam sada obaviješten, a saznao sam i dok sam bio na Zemlji, nikada nije tvrdio da je njegova krv ili žrtva spasila ljude. I teško vidim kako bi to moglo biti tako, jer krv nije imala nikakvu učinkovitost da utječe na stanje ili duhovni razvoj ljudi, a njegova smrt nije mogla pomoći ljudima da se iskupe iz bilo kakvog stanja zla ili onečišćenja u kojem bi se mogli nalaziti, te stoga ne može postojati nikakva veza između njegove krvi ili žrtve i stanja ljudi, bilo dobrog ili lošeg.

Znam da se tvrdi da je Isusova krv težila umirivanju Božjeg gnjeva prema ljudima, kao i njegova smrt, ali to pretpostavlja da je Bog imao gnjev protiv ljudi i da su ga samo krv i smrt mogli zadovoljiti. Kakva barbarska pretpostavka!

Bog nikada nije bio Bog gnjeva, već uvijek Ljubavi, i ljudi mogu doći k Njemu u pomirenju samo kroz Ljubav, a ne kroz bilo kakvu žrtvu. Isus nikada nije naučavao ovu doktrinu žrtve i ne naučava je ni sada, već je odbacuje i kaže da je to doktrina koja čini veliku štetu njegovom cilju i spasenju čovječanstva.

Ako ljudi samo na trenutak razmisle, vidjet će da je jedini odnos između Boga i čovjeka onaj koji proizlazi iz stanja duše. Bog, kao što sam rekao, je Ljubav, i da bi čovjek bio jedno s Njim, čovjek mora postati Ljubav; mislim da njegova duša mora biti ispunjena ili prožeta ovom Ljubavlju do te mjere da će postati nemoguće da išta što nije od ljubavi bude ili ostane dio njegove duše.

Ne mislim da je ljudima potrebno steći ovu Božansku Ljubav kako bi živjeli i uživali u sreći koja je daleko iznad sreće koju imaju na Zemlji, jer to ne bi bilo istina. Bog je čovjeku dao prirodnu ljubav koja je, kada se uživa u svoj svojoj namjeravanoj čistoći, sama po sebi dovoljna da ljude učini relativno sretnima; ali ta ljubav ne čini čovjeka dijelom Božjeg jedinstva, niti mu omogućuje da sudjeluje u Božanskoj Biti Oca. A to jedinstvo je apsolutno neophodno da bi se ljudi pomirili s Bogom, kao što je Isus učio.

Dakle, iako se velika većina ljudi možda nikada neće pomiriti u smislu koji sam spomenuo, ipak će moći uživati u ovoj nižoj sreći u duhovnom svijetu, i to u tolikoj mjeri da nikakav grijeh ili zlo neće smjeti da je naruše.

Mala manjina će se pomiriti s Bogom i uživati u vrhunskoj sreći koju će im takvo pomirenje donijeti. Bit će po svojoj prirodi i biti poput Oca, imajući njegovu Božansku bit i sudjelujući u Njegovoj besmrtnosti.

(Napomena: Bitno je reći da Bog želi da sva Njegova djeca prime Božansku Ljubav i postanu jedno s Njime, ali moguće da mnogi to neće željeti, te će svojom voljom odbiti taj dar i privilegiju te ostati u ograničenom stanju razvoja, čije ograničenje jest 6. sfera ili Kraljevstvo savršenog prirodnog čovjeka. Zbog toga Bog i Njegovi anđeli neumorno rade kako bi pomogli ljudima da prime ovaj dar, kako bi mogli uživati u besmrtnosti, sreći i svim ostalim vječnim dobrobitima i blagostanjima koje Božanska Ljubav sa sobom donosi, kada ju se primi u dušu.)

Ali ovo pomirenje može se postići samo onim što se naziva Novim rođenjem, koje ljudima dolazi ne samo zbog neke moći ili napora s njihove strane, već djelovanjem Duha Svetoga, Božjeg instrumenta u ostvarivanju ovog Novog rođenja.

Ipak, čovjek također ima svoju ulogu u ovoj velikoj obnovi svog duhovnog bića. Mora otvoriti svoju dušu dotoku ove Božanske Ljubavi i mora se moliti Ocu za dotok Duha Svetoga i svojim molitvama mora vjerovati da Otac čeka da ga daruje.

Bez čovjekove želje da primi ovu Božansku Ljubav s molitvom i vjerom, ona mu neće doći, jer Bog nikada ne prisiljava nijednu ljudsku dušu na Novo Rođenje protiv njezine volje.

Kažem vam ovo jer je po mom mišljenju ovo jedna velika važna istina Isusove misije na Zemlji, i ona koju bi ljudska bića trebala razumjeti i pokušati se pridržavati.

Sada znam, kao što nikada nisam znao na Zemlji, puno značenje ove istine i cijelo vrijeme zahvaljujem Bogu na Njegovoj dobroti i milosrđu.

Samo oni koji prime ovo Novo Rođenje postaju Božanski anđeli, svi ostali duhovi ostaju samo duhovi i podložni svim promjenama i uvjetima koji pripadaju duhovima; jer nema ništa fiksno u vezi s onima koji mogu ostati samo duhovi, više nego što je bilo u slučaju prvog muškarca i žene. Sada znamo da se promjene u uvjetima ovih duhova mogu dogoditi tijekom djelovanja Božjih planova.

Mnogi ljudi, čak i kada znaju za stvari koje sam napisao, mogu biti zadovoljni time da ostanu samo duhovi i žive svoje duhovne živote u sreći koju im pruža njihova prirodna ljubav, ali čini mi se da će svi ljudi, ako malo razmisle i s razumijevanjem, tražiti veću Ljubav, sreću i besmrtnost.

Htio sam ovo napisati večeras, jer vidim da neka učenja mojih poslanica mogu ljude zavesti na krivi put u vezi s ovim najvažnijim pitanjem o tome što ih spašava od grijeha i pomiruje s Bogom.

Neću više pisati večeras, ali ću povremeno dolaziti i pisati vam u vezi s raznim duhovnim istinama ovog Kraljevstva.

Želim vam laku noć.
Vaš brat u Kristu,
PAVAO.

Zadnje uređeno:
On je sve stvorio tako što je uzeo večnu materiju i od nje stvorio ovaj svet.
Nefi, kada bi postojala vjecna materija (tvar) onda bi to otvorilo cijeli niz problema:

To bi znacilo da postoje 2 temeljna nacela, vjecna materija i Bog. Onda ne bi smo imali monizam ili monoteizam, nego dualizam.

Nadalje, ako bi Bog stvarao od neke vjecne materije, onda bi on bio ustvari samo djelatna (stvaralacka) sila te vjecne materije, a ne zaseban entitet cak i u dualitickom pogledu.

To bi nadalje zacilo da je glavno nacelo (ili bitak svijeta) vjecna materija, a Bog samo njezino stvaralacko nacelo, sila po kojoj se ona oblikuje itd.

Taj bi nas slijed misli doveo u dualizam i matrijalizam.

I konacno, nemoj da se raspravljas sa Cloudom. Vidis da ti on ne odgovara. On svaku kriticku raspravu o ucenjima koja iznosi shvaca kao uvredu.

Nazad
Vrh