Padgettove poruke (Istinsko evanđelje koje je Isus ponovno otkrio)

sdruge strane ako nešto nije od materije od čega je onda?
Mozda je od svijesti. Da li je svijest materijalna? Da li su misli od neke tvari?

Mi verujemo takođe da je Bog sve prisutan ali svojim duhom, svojom svešću, iako On izgleda kao čovek.
Znaci li to da Bog ima ograniceno materijalno tijelo, ali je njegova svijest prisutna u svim dijelovima materijalnog svemira?

To nam mozda ukazuje da postoji nesto sto nije materijalno. Bozje materijalno tijelo je ograniceno, nalazi se na nekom prostoru, a na nekom drugom mjestu ne. Ali njegova svijest prozima svu drugu materiju. Dakle, ta svijest bi trebala biti ne-materijalna, savrsenija od materije.

On želi da i mi postanemo savršeni i imamo potpunu radost koju On ima.
Ako to doista zeli i ako je svemocan, zasto to ne ucini? Ili nije svemocan, ili ne zeli da imamo puninu radosti koju on ima.

Ako to doista zeli i ako je svemocan, zasto to ne ucini? Ili nije svemocan, ili ne zeli da imamo puninu radosti koju on ima.
pa On već radi na tome. Bog je večan i ne žuri se, On je u stanju sve da ostvari, ali u vremenu za koje misli da je dobro.

"A ovo je život večni: da upoznaju tebe jedinog pravog Boga i Isusa Hrista koga si poslao." (Jovan 17:3)
"Jer gle, ovo je delo moje i slava moja – da ostvarim besmrtnost i večni život čoveka." (Mojsije 1:39)

Ali to što koči i traje, to smo mi. Bog zna da je potrebno vreme da bi mi stekli iskustva i učili. Prvo smo na nebu rođeni i tamo učili i stekli iskustva, ali je bilo neophodno da dođemo na zemlju i da samostalno učimo i tako se razvijemo. Ko traži Boga, on će dobiti pomoć i napredovaće brže, a oni koji ga ne traže učiće duže. Na kraju će skoro svako naslediti ono mesto koje odgovara njegovom karakteru. A oni koji su se trudili da žive pravedno i slede Hrista, oni će biti uzviseni Njemu sdesna i postaće kao što je On.

pa On već radi na tome. Bog je večan i ne žuri se, On je u stanju sve da ostvari, ali u vremenu za koje misli da je dobro.
Dakle, ne zeli.

Ali to što koči i traje, to smo mi. Bog zna da je potrebno vreme da bi mi stekli iskustva i učili. Prvo smo na nebu rođeni i tamo učili i stekli iskustva, ali je bilo neophodno da dođemo na zemlju i da samostalno učimo i tako se razvijemo. Ko traži Boga, on će dobiti pomoć i napredovaće brže, a oni koji ga ne traže učiće duže. Na kraju će skoro svako naslediti ono mesto koje odgovara njegovom karakteru. A oni koji su se trudili da žive pravedno i slede Hrista, oni će biti uzviseni Njemu sdesna i postaće kao što je On.
On ima svemoc da ucini sto god hoce, ali mi tu nesto kocimo?! To nema nikakvog smisla.

On ne zeli, i to ti je to. I onda se jos krscani pitaju o porijeklu zla i patnje u svijetu, od kuda to dolazi. Pa ovako, pa onako... pa Bog je dobar, on bi htio, ali ne moze. Bog je svemocan, ali trenutno ima neke probleme prvo da rijesi...

pa Bog je dobar, on bi htio, ali ne moze. Bog je svemocan, ali trenutno ima neke probleme prvo da rijesi...
To je isto kao kada neko kaže, Bog nije svemoćan jer nemože da bude zao. Tako slično zamišljaju ljudi Boga, kao neka vrsta Supermena koji samo leti tamo i amo da nam pomogne i ispuni absurdne želje.

Znači, Bog može sve što poželi da učini, ali Bog ne želi da čini sve, ništa što je zlo, ili što je nepravedno, ili nemoralno, itd.
Jer je Bog dao čoveku slobodu biranja dobra ili zla, onda je i samo čovek odgovoran za svoja dela. A da bi se čovek razvio i naučio da bira dobro, onda Bog ne da nemože, nego neće da mu uzme takvu slobodu, jer je apsolutno pravedan, On ne želi da bude nepravedan i da sili čoveka na bilo šta. To se protivi jednom savršenom biću.

Zato sam pisao, da je to problem čoveka, jer ne poznaje namere Božje, i misli u svojem ponosu da Bog mora da bude onakav kako ga On zamišlja.
Jedan smrtan čovek misli zaista da je shvato jedno biće koje je stvorilo milijardi galaksija i tako celi svemir, ipak Bok se objavio čoveku i objavio koji plan ima za čoveka, ali treba ga čitati.

Bog ne da nemože, nego neće da mu uzme takvu slobodu, jer je apsolutno pravedan, On ne želi da bude nepravedan i da sili čoveka na bilo šta. To se protivi jednom savršenom biću.
Bog unaprijed zna sto ce svako stvoreno bice pomisliti i htjeti. On stvara nasu volju i nase zelje. Kako onda on da izvodi ove manevre sa slobodnom voljom o kojima pises... osim da je bas to njegova volja i zelja da netko postigne, a netko ne postigne savrsenstvo.

Vecina religija (ne samo mormoni, niste vi po tom pitanju nista drugaciji) zamislja Boga kao vrlo mocno, ali ne svemocno bice. Kao najvece bice u svijetu, ali ne i kao Tvorca svega sto postoji. Ako je Bog Tvorac, onda on u svakom trenutku stvara i odrzava svako pojedinacno bice. I iz toga proizlazi njegova svemoc, jer bez njegove volje mi ne bi smo mogli niti postojati, niti misliti, niti zeljeti ista.

Abhinavagupta je po tom pitanju vrlo jasan.

On stvara nasu volju i nase zelje.
To nije baš tačno tako. Možda imaju neki koji tako veruju, ali ja imam problem sa tim. Problem je u tome, kada bi to bili tačno, onda je Bog izrok zla, jer je On stvorio i djavola. To bi onda značilo da je On usadio Luciferu želju da se pobuni protiv njega, i da postane zao.

Dalje ja ne verujem da je bilo koje biće stvoreno u klasičnom stilu, nego je rođeno od Boga i tako voljeno od Njega. Slobodna volja je za Boga sveta, i on je daje svakom od svoje dece, jer je nužna za razvitak, samostalno delovanje i biranje između dobra i zla. A to znači, iako On unapred zna kako će se njegova deca odlučiti, on dopušta zlo, i tako je pripremio mesto i za one koji biraju zlo.
Rat koji je bio na nebu bio je za slobodu izbora ili za slobodnu volju. Borba se vodila za slobodu izbora. Isus, tada jedan duh, podržavao je Boga Oca da On da svima slobodu izbora ili slobodnu volju, ali Lucifer je predložio da ljudi nemaju slobodnu volju nego da budu silom spašeni. Isusov predlog je od većine prihvaćen i to nije bio problem, dok sotona nije uveo diktaturu, gde je hteo da zbaci Boga s prestola i da njegov plan sprovede silom, eto zato je zbačen sa neba i postade djavo, koji i dalje teži da uništi slobodu čoveka. svaka diktatura, tiranija, i totalitarizam dolazi od njega. On danas vodi rat protiv svega što je sveto.

Po neki put želimo da uzmemo slobodu drugog jer smo ubeđeni da on nije u pravu, ali tog momemnta kada to učinimo služimo sotoni i njegovoj netoleranciji. Eto zato mi verujemo da je bolje trpeti one koji su obmanjeni jer oni ne znaju šta čine.

osim da je bas to njegova volja i zelja da netko postigne, a netko ne postigne savrsenstvo.
Isto tako ja ne verujem, da je On nepravedan, koji jednom daje savšenstvo a drugome ne, tako veruju Muslimani i ja se ne slažem sa tim. Možda, kada čitamo sveta pisma, to tako izgleda, a li to je radi toga jer je ta osoba sazlužila više pažnje, jer je u pre zemaljskom životu, još na nebu, pokazala veću pravednost od drugih.

Zato je Bog neke predodredio da budu proroci i apostoli a drugi ne.

zamislja Boga kao vrlo mocno, ali ne svemocno bice
i sa ovim se ne slažem. Prvo trebamo definisati šta je svemoćnost. Svemoćnost znači ostvariti sve što zamislimo i naumimo. Svemoćnost znači takođe, sve znati i da je takvom biću sve podloženo i sve prisutno. Dalje, jedno svemoćno biće ima sve atribute savršenstva, što znači da je apsolutno pravedno, dobro.
Naravno zli ljudi zamišljaju Boga koji sve može, pa i da može biti zao i nepravedan i da može da bude nesavršen, ali takvi ne razumu da Bog ima svu moć samo zato jer je apsolutno dobar, i da se protivi savršenom biću da bude zao. Jer kada bi Bog prestao da bude savršeno dobar, prestao bi biti Bog i sve ikada stvoreno vratilo bi se u prvobitno stanje.
Sotona je naprimer zao i nepravedan, ali baš zato nije savršen niti će to ikada biti.

Znači pretpostavaka da Bog nije svemoćan dolazi iz glave nesavršenih ljudi, ali to nikako ne umanjuje Boga kao jedino svemoćno biće.
Zato je Bog svemoćan jer ima beskonačnu slavu i svetlo, a to ima jer je apsplutno dobar.

U Svetim pismima, "slava" se često odnosi na Božje svetlo moći koje zrači od Boga. Zato bi svakog čoveka u prisustvu Božjem ubila slava Božja, ako ga Bog prethodno ne preobrazi u stanje u kom može u njegovom prisustvu opstati.

Bog zrači svetlost, čiji sjaj i slava nadmašuju svaki opis.

Eto zato je Bog svemoćan.

Zadnje uređeno:
Problem je u tome, kada bi to bili tačno, onda je Bog izrok zla, jer je On stvorio i djavola. To bi onda značilo da je On usadio Luciferu želju da se pobuni protiv njega, i da postane zao.
Pa jasno, ko bi drugi uostalom to i mogao da ucini, nego Bog sam?

Slobodna volja je za Boga sveta, i on je daje svakom od svoje dece, jer je nužna za razvitak, samostalno delovanje i biranje između dobra i zla. A to znači, iako On unapred zna kako će se njegova deca odlučiti, on dopušta zlo, i tako je pripremio mesto i za one koji biraju zlo.
Ako postoji slobodna volja, onda nas to vodi u politeizam. Mnostvo nezavisnih bica, sto vecih, sto manjih, od kojih svako ima svoju volju i svako od njih vuce na svoju stranu. U takvom sistemu je Bog samo najvece i najmocnije bice, koje ova manja bica uvijek zeznu i prevare cim malo pridrijema ili ode na wc.

U osnovi, vi ste... ali ne samo mormoni, nego i vecina krscana, ali i drugih religija... mnogobosci koji vjeruju u nezavisno postojanje mnogo bogova. Minimalno Boga i Vraga, a kada malo dublje zagrebes, onda i materije i milijarde manjih ili vecih bica. Takovo vjerovanje je vrlo lako osporiti.

Bog bi trebao biti ono po cemu sve drugo jeste i bez cega nista drugo ne bi moglo postojati. Stoga treba postaviti samo jedno jednostavno pitanje. U kojem mediju, u kojoj sredini, djeluju taj vas tako zamisljeni Bog i sva druga bica? Pa odgovor ce biti... u prostoru.

Dakle, osim Boga, Vraga i milijardi drugih nezavisnih bica, sada imamo i prostor u kojem svi oni djeluju. Stovise, taj prostor omogucuje njihovo djelovanje. Kada se zamisljaju ogranicena bica, pojave ili stvari, uvijek ih se treba zamisljati u nekom okolnom i praznom prostoru. Iz ovoga proizlazi da je Bog za vas samo jos jedno (doduse veliko, ali ipak) ograniceno bice, ali i to da je prostor vrhovno i svim tim ogranicenim bicima nadredjeno nacelo bez kojega ne bi mogli niti postojati, niti djelovati. Dakle, vi bi ste trebali obozavati prostor, jer bez njega tako zamisljen vas Bog ne bi mogao niti postojati, niti djelovati.

Naravno, mnogo ljudi o ovome nikada nisu niti pomislili... pa im je i dualisticka filozofija sasvim dovoljna. Ali kada se malo zagrebe s par pitanja i podpitanja, cijela se struktura dualistickog misljenja rusi kao kula od karata.

Ako postoji slobodna volja, onda nas to vodi u politeizam.
jedini koji koji sebe nazivaju Bogovima a odvojeni su od Njega to je Sotona, ostali imaju udela u Bogu, ali priznaju svi samo jednog kao svog Nebeskog Oca i tako samo jednog Bogom. Znači kod pravednih tako nešto nije moguće nego samo kod nepravednih.

„Samo na temelju slobode postaje se Božjim detetom i tek stecanjem slobode vlastitom revnošću steče se Božja sličnost. Sloboda izbora je stoga neophodna za postizanje sličnosti bogu. " (H. Benjaminova" Organizirana sloboda; Sloboda i Providnost s Origenom.)

Pa jasno, ko bi drugi uostalom to i mogao da ucini, nego Bog sam?
Tu se onda postavlja pitanje zašto je Bog stvorio zlo, kada je On dobar i kako On zna šta je dobro ako nepostoji zlo?

Dakle, osim Boga, Vraga i milijardi drugih nezavisnih bica, sada imamo i prostor u kojem svi oni djeluju.

"I bezbroj svetova stvorih; i takođe ih stvorih u svrhu svoju.. A prvog čoveka od svih ljudi nazvah Adam, što znači mnogo. No izveštaj jedino o ovoj zemlji, i stanovnicima njezinim, dajem tebi. Jer gle, ima mnogo svetova koji uminuše rečju moći moje. I ima ih mnogo koji sada stoje, i bezbrojni su oni čoveku; no sve su stvari izbrojane meni, jer one su moje i ja ih poznajem. I Gospod Bog prozbori Mojsiju, govoreći: Nebesa, ona su mnoga, i ne mogu biti izbrojana čoveku; no, izbrojana su meni, jer su moja. I kao što će jedna zemlja uminuti, i nebesa njezina, upravo će tako druga doći; i nema kraja delima mojim, niti rečima mojim." (Mojsije 1:34-42)

"I kada bi bilo moguće da čovek prebroji deliće zemlje, da, milione zemalja poput ove, to ne bi bio ni početak broja stvaranja tvojih... (Mojsije 7:30)
U osnovi, vi ste... ali ne samo mormoni, nego i vecina krscana, ali i drugih religija... mnogobosci koji vjeruju u nezavisno postojanje mnogo bogova.
U osnovi nigde Bog nije objavio da postoji samo jedan Bog, ili da je monoteizam nešto što se pominje u bilo kojoj objavi. Nije nigde objavljeno da treba da obožavamo te druge Bogove, nego samo jednog od mnoštva Bogova obožavamo i to samo onog Boga, koji nas je rodio kao duhovna bića. Zato za nas ne postoji drugi Bog koga obožavamo i kome se molimo. Sveta pisma ga nazivaju našim Nebeskim Ocem.
A to znači, da monoteizam ne znači da ne postoji mnoštvo Bogova, nego samo jedan koji treba da se obožava i koji je naš bukvalni Nebeski Otac.
Meni je poznato da Muslimani i mnogi Hrišćani to drugačije gledaju, ali ako mi nađeš bilo gde neku objavu koja to drugačije kaže, onda ja nisam u pravu.

Takovo vjerovanje je vrlo lako osporiti.

Ti vidiš u slobodi haos, ali Bog je u svemu tom haosu svevladar. On je pripramio mesta po zasluženoj slavi.
Najveću slavu dobit će oni, koji su mu poslušni i koji su sklopili saveze sa Njim, koji su sveštenici svevišnjega. Oni će biti uzvišeni i načinjeni od Boga savršenim.
Za one koji su bili poslušni ali nisu sve ispunili, oni će postati zauvek poput anđela na nebu.
A za one koji nisu bili hrabri u veri, dobit će nižu slavu i tako niže carstvo.
Oni koji su bili neposlušni i nisu držali zapovesti i nisu tražili Boga, oni će dobiti najnižu slavu i tako naj niže carstvo.
Drugi koji su sledeli svesno Sotonu, oni će biti sa njim bačeni u carstvo tame, koje je bez slave.

Eto tako će Bog dati svakom po svojim delima, bila ona dobra ili zla.
tu nema haosa, nego će sve biti u redu.

Palo mi je na pamet da raspravu vodimo na krivoj temi i da bi je trebalo prebaciti na neku o mormonima.

Palo mi je na pamet da raspravu vodimo na krivoj temi i da bi je trebalo prebaciti na neku o mormonima.
Nije baš rasprava, svako je izneo samo svoje mišljenje. Mi smemo biti različitog mišljenja. Ja tebi ne osporavam tvoj stav i tvoje verovanje.

Poruka 121
Autor poruke:
Ezav - Izakov sin
Naslov poruke:
On sada zna razliku između duha koji u svojoj duši ima Božansku Ljubav i onoga koji je nema

JA SAM OVDJE. Ezav, sin Izakov.

Bio sam sin Izakov i brat Jakovljev, i onaj za kojeg su Židovi smatrali da je prodao svoje pravo prvorodstva za zdjelu variva, ali sam u tom pogledu bio krivo predstavljen, jer sam učinio samo ono na što me je nužda prisilila.

Ali sve je to davno prošlo, a sada sam stanovnik Nebeskih Rajeva, jer u svijetu duhova sve se ispravlja, a ja sam postao posjednik Božanske Ljubavi nakon što sam primio znanje o njezinom ponovnom darovanju pri dolasku Isusa.

Mnogi likovi Starog zavjeta još nikada nisu ostvarili ovu veliku transformaciju, jer su u svojoj koncepciji, o samopravednosti, zadovoljni tom koncepcijom i štuju Boga kao što su to činili na Zemlji, iako su prestali prinositi žrtve životinja, jer nemaju ništa u duhovnom životu za ponuditi, ipak još uvijek vjeruju da je žrtva potrebna i u svojoj mašti prinose ono što im je simbolično za žrtve koje su prinosili u zemaljskom životu.

Da, to je sasvim prirodna pretpostavka, ali morate znati da um i vjerovanja smrtnika ostaju s njima i kada postanu duhovi i koji si neće dopustiti da budu uvjereni u pogreške svojih koncepcija Božanstva, a mnogi od tih duhova iz prošlosti su i sada u tom stanju. Odbijaju vjerovati ili čak slušati istine o postojanju i svom odnosu s Bogom, kao što su to činili dok su bili na Zemlji.

Imaju oči, ali ne vide, i uši, ali ne čuju, i obavijeni tamom svojih vjerovanja, odbijaju pustiti svjetlo ili dopustiti istinama koje su drugima toliko očite da osvijetle njihove duše. Um koji je zatvoren netrpeljivošću i netolerancijom jednako je uporan nakon što smrtnik postane duh, čak i ako se promijeni njegova okolina u onome što biste mogli nazvati njegovim fizičkim postojanjem i u njegovim mogućnostima za učenje istine, no mnogi od tih duhova apsolutno odbijaju prepoznati bilo kakvu promjenu ili mogućnost promjene u svom duhovnom stanju.

Nije iznenađujuće da možda ne razumijete kako je moguće da su ovi duhovi spomenute vrste mogli živjeti sve ovo veliko razdoblje godina, kako vi procjenjujete vrijeme, u ovom stanju, okruženi duhovima koji su pronašli istinu i pokazuju to posjedovanje u svojoj pojavi(izgledu) i sreći, a posebno nekim od svojih starih suradnika koji su ušli u svjetlo, a da na njih ne utječu ti izgledi i iskustva tih suradnika, ali, ipak, istina je, i čini se da teškoća preobraćenja ovih fanatičnih(netrpeljivih) duhova raste kako napreduju u svom razvoju uma i prirodne ljubavi.

Oni su sretni u relativnom smislu i u svojim uvjerenjima ne mogu zamisliti nijedno drugo uvjerenje ili uzrok napretka koji bi im mogao donijeti veću sreću; a osim toga čvrsto su uvjereni da čine Božju volju u svom načinu štovanja i u svojim simboličnim žrtvama.

Ti drevni duhovi, kako ih nazivate, ali koji su mladi u usporedbi s mnogima u duhovnim sferama, imaju svoje sinagoge i hramove bogoslužja, te svoje svećenike, sluge i štovatelje prema svojim starim vjerovanjima. A ceremonije koje prate njihova okupljanja radi bogoslužja vrlo se malo razlikuju od onoga što su bili na Zemlji. Imaju svu svoju odjeću, odjela i ostale popratne predmete koji su ih na Zemlji razlikovali od običnih ljudi, te javno izgovaraju svoje molitve i uživaju u pojavljivanju kao sveti duhovi, posebno odabrani od Boga, baš kao što su to činili na Zemlji, i kako se sve više razvijaju u svojoj prirodnoj ljubavi i preuzimaju stanje savršenstva, koliko i savršenstvo prvih roditelja kakvi su postojali prije pada, mogu ostati u ovom stanju vjerovanja u pogledu svog odnosa s Bogom i u pogledu njihovog ispravnog i jedinog načina da ga obožavaju kroz svu vječnost.

Oni odbijaju primiti znanje o istini Novog Rođenja, a budući da je to za njih opcionalno i njezino odbacivanje ih ne sprječava da postanu "savršeni čovjek", kako vam je objašnjeno, nema apsolutne nužde, kako misle, da bi se trebali ponovno roditi kako bi se omogućila obnova sklada tog stanja i odnosa koji mogu imati s Ocem.

Naravno, do dana završetka Kraljevstva Nebeskih Sfera imat će priliku postati primatelji Božanske Ljubavi i transformacije u otkupljene anđele, ali je neizvjesno hoće li mnogi od njih ikada odlučiti prihvatiti ovu veliku privilegiju.

Drago mi je što sam vam mogao pisati večeras, jer je to novo iskustvo za mene, ali ono koje mi pruža veliko zadovoljstvo, i ponovno ću doći, ako vam se sviđa, i pisati dalje.

Za kraj želim reći da znam razliku između duha koji u svojoj duši ima Božansku Ljubav i onoga koji je nema, te da samo vrijeme postojanja duha u duhovnom svijetu ne mora nužno ukazivati na to da duh posjeduje Božansku Ljubav. Kao što je Isus rekao dok je bio na Zemlji, "prvi će biti posljednji, a posljednji prvi", i mogu dodati da neki nikada neće biti prvi ili posljednji, već samo podsjetnici na ono što je moglo biti.

Neću više pisati.
Tvoj brat u Kristu
EZAV.

Poruka 122
Autor poruke: George Whitefield - propovjednik Engleske i suvremenik Johna Wesleyja
Naslov poruke: Promijenio je svoja pogrešna uvjerenja koja je poučavao na Zemlji i sada je na Nebeskim Rajevima

JA SAM OVDJE. George Whitefield.

Bio sam propovjednik Engleske i suvremenik Johna Wesleyja. Nalazim se u Nebeskim sferama gdje su samo oni koji su primili Novo Rođenje o kojem su pisali drugi i drevniji duhovi.

Samo želim reći da sam još uvijek sljedbenik Isusa, ali malo drugačijeg znanja o tome što je on bio i što jest. Sada ga ne gledam kao Boga ili dio Boga, već kao Njegovog pravog sina i najvećeg od svih duhova u duhovnom svijetu. Nema nikoga tko bi se mogao usporediti s njim po ljepoti ili duhovnosti ili u njegovom poznavanju Božjih istina.

Nekada sam propovijedao tisućama o njegovom posrednom pomirenju i njegovoj krvnoj žrtvi, ali sada njegovu misiju vidim u drugačijem svjetlu. Nije njegova smrt na križu ono što spašava ljude od njihovih grijeha, niti njegova žrtva koja smiruje gnjev ljutitog Boga, već njegov život i učenja o Božanskoj Ljubavi darovanoj čovječanstvu i načinu dobivanja te Ljubavi, koja spašava ljude od njihovih grijeha. Nije bilo potrebe umirivati gnjev ljutitog Boga jer nije postojao ljutit Bog, samo Bog pun Ljubavi i Milosrđa; i kada ljudi misle da će, ako se ne odvrate od svojih grijeha, zauvijek biti spaljeni u vatrenom paklu, oni su prevareni od strane propovjednika poput mene i nikada neće dobiti Očevu Ljubav takvim učenjima. Bog je Ljubav i ljudi to moraju znati - i Njegova Ljubav je za sve, svake rase i podneblja.

Sada vidim koliku sam veliku grešku napravio u svojoj koncepciji Boga i Kristove misije na Zemlji, i koliko sam štete nanio smrtnicima u svom propovijedanju i kako sam oklevetao Oca ljubavi. Ali bio sam iskren u svojim uvjerenjima i poučavao sam onako kako sam mislio da je istina, no to ne mijenja činjenicu da su mnogi smrtnici nakon što su postali duhovi, dugo vremena zaostajali u svom duhovnom napretku zbog tih lažnih uvjerenja, kojih su se morali odreći i početi iznova u svojim nastojanjima da pronađu Božje istine kako bi napredovali.

I kao što sam naporno radio i rječito propovijedao kako bih smrtnike naveo da povjeruju u ove štetne doktrine dok sam bio na Zemlji, tako sada naporno radim i rječito propovijedam kako bih duhove koji dolaze s tim uvjerenjima naveo da ih se oduče i vide istinu kakva jest.

Suosjećam s pokretom koji Učitelj sada pokreće kako bi proširio istinu ovih duhovnih stvari na Zemlji i spreman sam ga slijediti u svim njegovim naporima da donese spasenje ljudi ne samo od grijeha već i od pogrešnih uvjerenja.

Stoga dolazim k vama večeras kako bih izrazio svoju sućut i interes za ovaj cilj.

Neka vaš rad napreduje i učinite sve što možete da ljudima obznanite velike istine koje će Učitelj poučavati. Svi ćemo se pridružiti radu i učiniti sve što je u našoj moći kako bismo ubrzali veliki cilj otkupljenja ljudi od grijeha i neznanja.

Čovjek mora imati razvoj duše stjecanjem Božanske Ljubavi, jer ne možete nadahnuti čovjeka da propovijeda velike i uzvišene duhovne istine osim ako u svojoj duši nema sposobnost osjetiti i razumjeti istine.

Neću više pisati večeras.
Ja sam tvoj pravi prijatelj,
GEORGE WHITEFIELD

Samo želim reći da sam još uvijek sljedbenik Isusa, ali malo drugačijeg znanja o tome što je on bio i što jest. Sada ga ne gledam kao Boga ili dio Boga, već kao Njegovog pravog sina i najvećeg od svih duhova u duhovnom svijetu
Kako sada taj George uživa u nebeskim stvarima, a AJ u Australiji kao Isus? Kako to da se George vise ne može materijalizirati, a Isus da? Kako je AJ njegov pravi Sin, da li smatraš Boga kao neko osobno biće?

Poruka 123
Autor poruke: Isus
Naslov poruke: Jedina molitva koju čovjek treba uputiti Ocu

JA SAM OVDJE. Isus.

Samo želim reći riječ za dobrobit tebe i tvog prijatelja(dr. Leslie Stone), a to je da sam slušao vaš razgovor večeras i smatram da je u skladu s istinom; i utjecaj Duha je s vama obojicom.

Nastavite u svom toku misli i molitve Ocu, a također i u tome da drugima, kad god se ukaže prilika, date do znanja važnost traženja i dobivanja(primanja) Božanske Ljubavi.

Kao što je rekao tvoj prijatelj, jedina molitva koja je potrebna je molitva za dotok ove Ljubavi; svi drugi oblici, ili stvarne težnje, molitve su sporedni i sami po sebi neće težiti proizvesti ovu Ljubav u dušama ljudi.

Neka vaša molitva bude sljedeća: —

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MOLITVA

Oče naš, koji jesi na nebesima, prepoznajemo da si Ti sav Svet, pun Ljubavi i Milosrđa, i da smo mi Tvoja djeca, a ne podređena, grešna i izopačena stvorenja kako bi nas naši lažni učitelji htjeli uvjeriti. Da smo najveće od Tvojih stvorenja i najdivnije od svih Tvojih rukotvorina, te predmeti Ljubavi i najnježnije brige Tvoje Velike Duše.

Da je Tvoja volja da postanemo jedno s Tobom i sudjelujemo u Tvojoj Velikoj Ljubavi koju si nam darovao kroz Svoju milost i želju da postanemo, uistinu, Tvoja djeca, kroz ljubav, a ne kroz žrtvu i smrt bilo kojeg od Tvojih stvorenja, čak i ako svijet vjeruje da je jedan Tebi ravan i dio Tvoga Božanstva.

Molimo se da otvoriš naše duše dotoku Tvoje Ljubavi i da tada dođe Tvoj Sveti Duh i unese u naše duše ovu Tvoju Ljubav u velikom izobilju, dok se naše duše ne preobraze u samu Bit Tebe samoga; i da nam dođe vjera - takva vjera koja će nas natjerati da shvatimo da smo uistinu Tvoja djeca i jedno s Tobom u samoj Biti, a ne samo po slici.

Neka nam vjera bude takva da znamo da si Ti naš Otac i darovatelj svakog dobra i savršenog dara, i da samo mi sami možemo spriječiti Tvoju Ljubav da nas promijeni od smrtnih u besmrtne.

Neka nikada ne prestanemo shvaćati da Tvoja Ljubav čeka svakoga od nas i da kada dođemo k Tebi, u vjeri i iskrenoj težnji, Tvoja Ljubav nikada neće biti uskraćena od nas.

Čuvaj nas u sjeni Svoje Ljubavi svakog sata i trenutka naših života i pomozi nam da prevladamo sva iskušenja tijela i utjecaj sila zlih, koje nas tako stalno okružuju i nastoje odvratiti naše misli od Tebe na užitke i čari ovoga svijeta.

Zahvaljujemo Ti na Tvojoj Ljubavi i privilegiji da je primimo, i vjerujemo da si Ti naš Otac - voljeni Otac koji nam se smiješi u našoj slabosti i uvijek je spreman pomoći nam i uzeti nas u Svoje ruke Ljubavi.

Molimo se stoga svom ozbiljnošću i čežnjom(žudnjom) naših duša, i uzdajući se u Tvoju Ljubav, dajemo Ti svu slavu i čast i ljubav koju naše konačne duše mogu dati.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je jedina molitva koju ljudi trebaju uputiti Ocu. To je jedina koja se obraća Očevoj Ljubavi, a s odgovorom, koji će sigurno doći, doći će i svi blagoslovi koji su ljudima potrebni, a koje Otac vidi da su za dobrobit Njegovih stvorenja.

U odličnom sam odnosu s vama večeras i vidim da je Očeva Ljubav s vama i da su vaše duše gladne za više. Zato, braćo moja, nastavite moliti i imati vjeru, i na kraju će doći dar Ljubavi poput one koja je došla apostolima na Pedesetnicu. Neću više pisati sada.

Ostavljajući vas, ostavit ću svoju ljubav i blagoslove i uvjerenje da se molim Ocu za vašu sreću i ljubav. Laku noć.
Vaš brat i prijatelj,
ISUS

Zadnje uređeno:
Kako sada taj George uživa u nebeskim stvarima, a AJ u Australiji kao Isus?
Pozdrav prijatelju, kako bi odgovorio na ovo pitanje potrebno je objasniti mnoge stvari, između ostalog i kako je moguće da se Isus ponovno vratio na Zemlju, što je poduži odgovor i mislim da sam ga već donekle i dao u temi Divine Truth. Teško je objasniti jer ima puno detalja, a svako objašnjenje povlači za sobom nova pitanja, što je razumljivo, ali i moj kapacitet i znanje su ograničeni i odgovore dajem nabolje što znam i razumijem trenutno. Mnoge stvari ne znam i ne razumijem tako da je moguće da imam i neka pogrešna shvaćanja. Najbolje je posjetiti njegovu stranicu i youtube kanal i poslušati njegovo objašnjenje koje je puno detaljnije.

Ukratko, Isus je kroz svoje duhovno napredovanje i rast u ljubavi i istini, kroz primanje sve više i više Božanske Ljubavi, došao u stanje gdje su se njegove dvije polovice duše ujedinile u jednu(Marija Magdalena je Isusova druga polovica) i iz tog stanje je moguće vratiti se na Zemlju. To je prilično moćno stanje duše gdje ona može stvarati na tisuće tijela istovremeno koji mogu normalno bavljati razne poslove i duša ima dovoljno moći i brzine sve to procesirati simultano. Ono što su napravili kod povratka jest povezali se sa tijelima koja su stvorena od ljudskih roditelja kroz seks, dakle kroz oplodnju. Dalje su samo nastavili održavati tu vezu kako se fetus razvijao kroz normalne faze ljudskog razvoja. To je ono što se i inače normalno događa kod inkarnacije, gdje se polovica duše povezuje sa zametkom. Razlika je u tome što se kod inkarnacije duša koja se inkarnira nema prethodnog iskustva i nije svjesna sebe, svoje volje, Boga ni okoline. Ona se ne povezuje sa zametkom svjesno, nego instinktivno i kroz djelovanje Božjih zakona koji operiraju automatski. Kod ponovnog povratka kako se vratilo ovih 7 duša (14 ljudi) je njihova duša koja se povezivala sa zametkom imala prethodna iskustva, znanja i vrlo visoki razvoj u ljubavi kako bi taj cijeli proces bio moguć. Ulaskom u stanje unije duše otkrili su da je povratak na ovaj način moguć, što je bilo 1935. Do tada nisu znali da je moguće vratiti se ovako.

Jel bi mogao malo precizirati što misliš pod ovim pitanjem i kako je boravak George-a u raju povezan s Isusovim ponovnim dolaskom na Zemlju?

Kako to da se George vise ne može materijalizirati, a Isus da?
Materijalizacija je jedno, a ponovni dolazak je drugo. Materijalizacija duha, gdje duh privremeno stvori fizičko tijelo i iskoristi ga u neku svrhu te ga zatim dematerijalizira i ponovno se vrati u duhovni svijet, je moguća svakom duhu koji u sebi ima dovoljan razvoj u ljubavi i znanje kako to napraviti. Ako se ne varam, to je moguće duhu od 5. dimenzije na dalje. Svi duhovi koji su postali jedno s Bogom, čime duh ulazi u 8. dimenziju, mogu se materijalizirati na Zemlji. No ono što ne mogu jest ponovno se vratiti na način na koji su se vratili njih 14, jer taj način vraćanja zahtjeva da se duša ujedini u jednu cijelu, što se dešava u 36. dimenziji razvoja u duhovnom svijetu. Koliko znam George nije bio u tom stanju u to vrijeme.

Kako je AJ njegov pravi Sin, da li smatraš Boga kao neko osobno biće?

Vjerujem da smo svi mi sinovi i kćeri Božje, načinjeni na Njegovu sliku(ovdje mislim na to da je duša napravljena na Božju sliku). No ono što nam Bog nudi jest da postanemo pravi sinovi i kćeri po tome da primimo u naše duše dio Njegove Biti, Njegovu Božansku Ljubav, te na taj način postanemo Njemu slični ne samo kao puka slika, već i po supstanci. Kada je primimo u dovoljnoj količini, ona nas transformira u novo biće, te tada postajemo Nanovo rođeni, kao Božanski anđeo ili kako to još zovu, postajemo jedno s Bogom. Ovu transformaciju je Isus otkrio i prvi prošao u prvom stoljeću te ju podučava od tada pa sve do danas. Koliko ja razumijem, kada postanemo jedno s Bogom tada postajemo ono što se može nazvati pravim sinom ili kćeri Božjom jer je naša priroda i narav sada Božanska.

AJ trenutno na Zemlji nije u tom stanju, ali mu duša jest, jer je ponovnim dolaskom primio stanje duše roditelja koje je u 1. dimenziji - to je kolektivno stanje ljudi na Zemlji (to svi mi koji se rađamo doživljavamo - grijesi prethodnih generacija naslijeđuju nove generacije) pa je to nešto što prvo mora iscjeliti i očistiti kako bi mogao demonstrirati to stanje. Moram reći kako trenutno ne razumijem u potpunosti cijeli proces i mehanizme ponovnog dolaska, ali znam da reinkarnacija kakva se podučava u istočnjačkim filozofijama i new age-u nije istina, jer je kao prvo vrlo neljubavan koncept, a kao drugo jako nelogična te kao treće fizički nije moguće s obzirom na način na kako je čovjek dizajniran (Ovdje poglavito mislim na činjenicu da je čovjek polovica duše koja je povezana sa dva tijela - fizičkim i duhovnim, te da svaka osoba ima svoju drugu polovicu duše, koja također ima dva tijela, naravno ako žive na Zemlji. Ukoliko su preminuli, tada polovica duše ima samo duhovno tijelo)

Boga smatram osobnim bićem, entitetom, da. Isusa ne smatram Bogom niti dio Božanstva (trojstva), nego bratom koji je vrlo napredan(najnaprednji od svih ljudi i duhova) u svom odnosu s Bogom, pa time i u količini Božanske Ljubavi koju je primio.

Zadnje uređeno:
Vaš brat i prijatelj,
ISUS
Isus je rekao, moje ovce čuju moj glas. Ja čitam ovo i vidim da to nisu reči Isusa Hrista, jer način govora i fraza se razlikuje veoma mnogo od "govora" Isusa Hrista.
da. Isusa ne smatram Bogom niti dio Božanstva
Isus je učio da je On deo Božanstva sa svojim Ocem, i prorok Isaja ga naziva "Bog silni" (Isaija 9:6) Ako ne priznajete prethodna sveta pisma, kako onda da verujem da je to što pišete zaista od Isusa?

Poruka 124
Autor poruke: G____. — Nebeski duh, stari prijatelj gospodina Padgetta
Naslov poruke: Razvoj duše kako sam ga iskusio

JA SAM OVDJE. Vaš stari prijatelj, G_____.

Želim vam večeras pisati o temi za koju mislim da će biti zanimljiva, ali sada je tako kasno da oklijevam.

Pa, budući da mislite da će biti u redu, učinit ću to. Želim pisati o temi napretka Duše onako kako sam ga iskusio.

Kao što znate, kada sam prvi put došao u duhovni svijet, bio sam nevjernik u vezi stvari koje se odnose na dušu, osim što sam mislio da će duša, koja je po mom tadašnjem mišljenju bila ekvivalent onog dijela čovjeka koji je preživio smrt, nastaviti postojati i napredovati kako se budu razvijale mentalne kvalitete čovjeka. Da je um velika i jedina stvar u budućem postojanju, i kako se um sve više razvija na Zemlji, tako će se određivati stanje čovjeka u njegovom napretku.

Nisam imao pojma o duši kao odvojenom i neovisnom postojanju od uma i mislio sam da su sve kvalitete i atributi uma oni koji pripadaju duši i da nemam ništa drugo. I tako, kažem — ušao sam u duhovni svijet i nisam promijenio svoja uvjerenja sve do dugo nakon što sam postao duh.
Ali, kako sam nastavio živjeti u duhovnom svijetu u tom uvjerenju, otkrio sam da mi mentalne sposobnosti i njihov razvoj nisu donijeli zadovoljstvo koje sam očekivao; a također sam upoznao neke od svojih prijatelja sa Zemlje, koji su me godinama prethodili, ljude velikih mentalnih postignuća, i otkrio sam da njihovo stanje nije bilo tako zadovoljavajuće prirode kao što sam se naveo vjerovati da bi trebalo biti, jer su mnogi od tih prijatelja bili samo na zemaljskoj ravni, a neki su bili u tami što je bilo potpuno suprotno onome što bi trebali biti da je moja teorija o sveobuhvatnosti uma istinita. Sve me je to navelo na razmišljanje, i razmišljajući, počeo sam shvaćati da bi nešto moglo biti pogrešno u mojoj teoriji i da bi duša mogla biti drugačija stvar od uma po svojoj prirodi i funkcijama.

Nisam otkrio da su ovi moji intelektualni prijatelji imali neku veliku sreću niti su bili zadovoljni svojim stanjem, a ipak nisu mogli ostvarivanjem bilo kakvog mentalnog napretka izaći iz svog stanja tame. Naravno, bili su zaokupljeni proučavanjem stvari jedne ili druge vrste, a takvo proučavanje im je pružalo znatnu sreću i zadovoljstvo, no unatoč svemu tome, postojala je neka ograničavajuća sila koja ih je sprječavala da odu u sfere više od onih u kojima su tada živjeli.

Otkrio sam da postoje više sfere gdje je um razvijen u mnogo većoj mjeri i gdje mnogi duhovi koji vjeruju u nadmoć uma žive i uživaju u svojim istraživanjima, i ponekad bi neki od tih duhova došli na našu razinu i pričali o divnom razvoju i sreći u tim višim sferama, i poticali nas da se potrudimo napredovati i postati njihovi stanovnici, i možete biti sigurni da smo bili voljni i željni postići takav napredak. Ali koliko god smo se ja i moji prijatelji trudili, napori nisu dali vidljiv učinak i nastavili smo biti u tami.

Budući da sam znatiželjne prirode, tražio sam razlog naše nemogućnosti da izađemo iz tame i konačno otkrio da um nije sve, već da je razvoj moralnih kvaliteta nužan kako bismo mogli napredovati kako želimo, te da je za razvoj tih kvaliteta potrebno nešto više od pukog korištenja mentalnih sposobnosti.

Savjest mora biti zadovoljena i moramo se riješiti sjećanja na zla djela na Zemlji, a naše osobine duše koje su određivale naš položaj i stanje u duhovnom svijetu moraju biti toliko prilagođene zahtjevima zakona harmonije, kako bismo mogli napredovati u svom napretku do mjesta koje bi nam takvo prilagođavanje dalo pravo zauzeti.

Nadalje sam otkrio da tama u kojoj živimo nije stvorena nikakvim neispravnim stanjem uma, jer su mnogi duhovi čiji su umovi bili visoko kultivirani i posjedovali neobično znanje bili u jednakoj tami kao i mnogi duhovi vrlo oskudnog mentaliteta i informacija.

Sve to znanje došlo mi je i potaknulo me da tražim način da poboljšam svoju moralnu prirodu i da se riješim sjećanja na stvari koje su kaljale i pomračivale takvu prirodu, i tražio sam vrlo marljivo, ali to je bio spor posao, a potrebni napori bili su veliki.

Ali postignut je određeni napredak, i da sam dovoljno dugo nastavio i koristio svoju snagu volje u poticanju njegovanja ljubaznih misli, ljubavi prema istini i naklonosti itd., nesumnjivo bih napredovao iz ta

To je bilo iskustvo mnogih duhova koji su vjerovali kao i ja, da je um stvar i da ovisi o vlastitoj volji i naporima kako bi donio željene rezultate.

Ali dok sam bio u ovom stanju borbe i sporog napretka, povremeno bih susretao duhove koji su se činili višeg reda i ljepši od mene, i naravno da sam se pitao što je uzrok, iako, koliko god vam se to čudno činilo, nikada nisam postavljao pitanje sve dok jednog dana nisam sreo neke od naših ljudi koji su imali ovaj prekrasan izgled i činili se tako savršeno sretni.

Prirodno, u našem razgovoru, pitao sam ih uzrok njihove sreće, a kada su mi rekli, bio sam toliko iznenađen da sam dao vrlo malo vjerovanja onome što su rekli, jer ono što su mi rekli bilo je toliko slično onome što sam čuo na Zemlji u pravoslavnim crkvama da sam pretpostavio da su ti prijatelji sa sobom donijeli svoje stare pravoslavne vjere i emocije te da se varaju u pogledu uzroka svojeg izgleda, te da je vjerojatni uzrok to što su bili moralniji od mene dok su bili na Zemlji, te su stoga njihova sjećanja na zemaljske grijehe bila manja i savjest ih nije bila tako teška i mučena, te su stoga izašli iz svoje tame na svjetlo s rezultirajućim izgledom ljepote i sreće. Isprva nisam htio prihvatiti njihova objašnjenja uzroka njihovih stanja i nastavio sam još neko vrijeme u nastojanju da poboljšam svoje moralno stanje i napredujem u svojim mentalnim postignućima.

Ali primijetio sam još jednu stvar, a to je da iako ovi prekrasni prijatelji nisu imali mentalni razvoj, očito, kao neki drugi duhovi koji su napredovali iz tame u više sfere svjetlosti, ljepota i prividna sreća tih prijatelja bili su toliko veći i drugačije prirode od sreće i izgleda tih mentalno razvijenijih duhova.

I opet sam razmišljao i zaključio da čak ni moralni i mentalni razvoj ne mogu objasniti uzrok razlike između izgleda i sreće ovih prijatelja i onih ovih mentalno razvijenijih duhova; stoga sam ponovno odlučio tražiti uzrok i, kao posljedicu toga, tražio sam te prijatelje s namjerom i željom da ozbiljnije slušam što bi mi mogli reći i da otvorim svoj um tajni kakva je bila za mene.

Pa, slušao sam ih i rekli su mi da je njihov napredak i stanje uzrokovan razvojem duše koji su primili tražeći i zadobeći Božansku Ljubav Oca. Da je duša veliki i važan dio bivanja duhovima. Da stanje razvoja duše određuje položaj, izgled i sreću duha, - da su duhovno tijelo i um podređeni duši, i kad god se um podvrgne kontroli duše, a volja uma, kako biste mogli reći, volji duše, tada će započeti napredak prema najvišoj sferi, a duh koji tako napreduje pokazat će stanje svog napretka pojavom svoje ljepote i sreće.

Nadalje su mi objasnili prirodu i moć Božanske Ljubavi i njezine velike razvojne potencijale te apsolutnu nužnost njezina ulaska u dušu i zaposjedovanja duše kako bi ona postigla svoj najveći napredak. Kako ova Božanska Ljubav sve više postaje dio posjeda duše, duša preuzima na sebe Božansku Prirodu Oca, i sve te stvari koje su se u njoj nastanjivale i koje su je činile tamnom i grešnom nestaju, i kako te stvari nestaju, duša se uspinje u više sfere i postaje sretnija i ljepša, a duhovno tijelo shodno tome manifestira tu sreću i ljepotu.

Sve te stvari i mnogo više ovi prijatelji su mi rekli i potaknuli me da tražim Božansku Ljubav Oca i ponudili su mi na svaki način pomoć. Isprva nisam mogao razumjeti što znači tražiti ovu Božansku Ljubav, ali su se jako potrudili da me pouče i rekli su mi da će mi ona doći samo kroz molitvu i vjeru. Dok ova Ljubav čeka da ispuni dušu svakog duha i žudi za tim, samo iskrenim, ozbiljnim traženjem ući će u dušu i ispuniti je svojom Velikom Biti.

Napokon su me nagovorili da se molim Ocu, a zatim su molili sa mnom, ali bilo je teško vjerovati u ono što moj um nije razumio i nije mogao shvatiti. Ali rekli su, duša ima svoje sposobnosti i ne ovisi o umu za ovu vjeru, i o mom korištenju tih sposobnosti duše ovisit će pitanje mog primanja ove Ljubavi i ove vjere, jer kako dolazi Ljubav, dolazi i vjera, koja vjera nije bila puko mentalno uvjerenje, već nešto veće i drugačije.

Pa, nastavio sam moliti za ovu Ljubav i nakon nekog vremena osjetio sam osjećaj koji nikada prije nisam osjetio u svojoj duši, i dok sam se molio, taj se osjećaj povećavao, a vjera je u maloj mjeri došla k meni i shvatio sam da me obuzima Ljubav koja nikada prije nije bila sa mnom. Nastavio sam tako tražiti i moliti se sve dok konačno ova Velika Ljubav nije došla k meni u velikom obilju, preplavljujući, takoreći, cijelu moju dušu, i neizrecivu sreća mi je došla, a i, kako su ovi prijatelji rekli, svjetlost i ljepota također.

Pa, možete zamisliti da su moje čežnje i želje postale nezasitne - tama je nestala - moja sjećanja na zla mog života postajala su sve bljeđa i bljeđa i odjednom sam se našao u trećoj sferi, koja mi se tada činila kao sam raj rajeva i sam izvor ljepote i sreće.

Sada, tijekom cijelog tog vremena, a to nije bilo postignuto u jednom danu, nisam obraćao pažnju na razvoj svog uma ili na stjecanje znanja o materijalnim stvarima, kako bih rekao, duhovnog svijeta, ali kada sam se našao u prekrasnoj sferi koju sam spomenuo, činilo mi se da su se moje mentalne sposobnosti proširile izvan svih mogućnosti vjerovanja i znanja o stvarima koje nikada prije nisam čuo ili zamislio; došle su mi s divnom jasnoćom.

Ali duša, a ne um, bila je bitna! I Ljubav - ova Božanska Ljubav Oca - učinila je sreću mojom i sve lijepim i zadovoljavajućim. Onaj koji traži samo razvoj uma i pušta dušu da spava, zaista je siromašan; ali onaj koji traži razvoj duše otkriva da kako se njegova duša razvija, tako se razvija i njegov um, i bogat je neusporedivo.

Pa, nastavio sam u ovom razvoju duše, i u povećanoj sreći i postizanju velikog sjaja, i više od svih posjeda ove Velike Ljubavi, sve dok nisam prošao kroz petu sferu, gdje je sve bilo mnogo ljepše, a Ljubav toliko obilnija nego u trećoj sferi, i ušao u sedmu sferu gdje sam sada. Neću pokušavati da vam ispričam slavu ove sfere, jer osjećam da riječi nisu dovoljne za to.

Zatim sam na slab, nezadovoljavajući način pokušao da vam objasnim razvoj duše i kako je ona u potpunosti dovoljna stvar.

I moj savjet svim smrtnicima, temeljen na mom osobnom iskustvu, jest da svim silama i iskrenim naporima teže razvoju duše, a razvoj uma će uslijediti. To mogu započeti još dok su na Zemlji i otkrit će da će napredak nakon što pređu granicu biti puno brži i lakši.

Pa, kasno je i pisao sam dovoljno dugo. Ali toliko sam vam želio večeras pisati o ovoj temi razvoja duše jer vidim njezinu vitalnu važnost za buduću sreću čovjeka i njegovu besmrtnost.

Stoga, sa svom svojom ljubavlju i blagoslovom, ja sam Vaš brat u Kristu, G_____.

Poruka 125
Autor poruke: Abraham Lincoln - bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država
Naslov poruke: Njegova velika ljubav prema Isusu. Razlika u njegovim uvjerenjima sada i kakva su bila njegova uvjerenja dok je bio na Zemlji

Tvoj sam prijatelj u Kristu i želim napisati nekoliko redaka, ali neće biti o vjerskim stvarima, jer sam čuo što je Učitelj rekao, a on zna što je najbolje.

Pa, ja sam u sedmoj sferi i vrlo sam sretan i uživam u svim čarima otkupljene duše, te sam na putu napretka prema višim sferama gdje žive neki od tvoje skupine. Kako lijepi moraju biti njihovi domovi, jer kada dođu u niže sfere, imaju takvu ljepotu i toliko su ispunjeni Očevom Ljubavlju da znam da moraju živjeti u domovima transcendentalne ljepote gdje je sreća vrhovna.

Nisam onaj koji zna sve što postoji u rajevima koje je Otac dao, ali znam dovoljno da kažem: "Nijedno oko čovječje nije vidjelo niti mu je u srce palo na pamet divne stvari koje je Otac pripremio onima koji ga ljube i čine njegovu volju. U našoj sferi, slava naših prebivališta i okoline koju imamo nadilazi sve zamisli smrtnika i nadilazi sve moći koje možemo opisati. Vaš je jezik zaista siromašan kada ga pokušavamo upotrijebiti da opišemo naše domove i našu sreću.

Nikada uzdah, niti misao okaljana najmanjim okusom nesreće ili nezadovoljstva. Sve su naše želje zadovoljene, a ljubav vlada vječno i bez oskudice. Nikada, dok sam bio na Zemlji, nisam zamišljao da jedan čovjek može voljeti drugoga kao što jedan duh ovdje voli svog bratskog duha.
Moje i tvoje je zaista naše, i nijedan duh nije tako sretan kao kada čini nešto da usreći drugog duha; i tada, ljubav između suprotnih spolova je tako čista i proslavljena.

Moj dom nije ni u jednom od gradova, već je na selu, među prekrasnim poljima i šumama gdje najčišće vode teku u srebrnim potocima žive svjetlosti, a rajske ptice u svom slavnom perju pjevaju i vesele odjeke brda i stijena, jer imamo brda i stijene kao i ravnice i prekrasne livade i mirna jezera i sjajne vodopade, svi hvale Boga za Njegovu dobrotu.

Pa zašto svaki smrtnik ne bi pokušao postići ovo rajsko stanje ljubavi i sreće, kada mu je to tako lako? Božanska Ljubav čeka sve i treba samo traženje i vjeru kako bi smrtnika učinila nasljednikom svih slava ovog rajskog mjesta.

Ali ljudski um, u svojoj nametnutoj važnosti i u uobraženosti o divnim moćima njegovih razumskih sposobnosti, sprječava jednostavnu dječju vjeru da ga učini djetetom Kraljevstva.

O, kažem vam, kad bi smrtnici samo znali što je ovdje spremno da steknu i prisvojite, ne bi dopustili da ih navodna veličina njihovih umova, ili brige i ambicije i želje za zemaljskim posjedima spriječe u traženju ove velike i slavne baštine, koja može biti njihova jednostavnim prisvajanjem na način koji je objavio Učitelj.

A on, što mogu reći o njemu, najslavnijem, najljepšem i najljubavnijem od svih duhova u Božjem svemiru. Kad sam bio na Zemlji, gledao sam ga i obožavao ga kao Boga, koji sjedi s desne strane Oca - visoko na visokim nebesima, daleko čekajući dolazak velikog sudnjeg dana; kada će odvojiti ovce od jaraca i poslati svakoga na njegovo vječno prebivalište - samo je on znao, bilo u pakao ili raj, a ja nisam znao i nisam mogao dok se veliki sud ne izrekne. Ali sada, kada ga vidim kakvog jest i znam da je on moj prijatelj i stariji brat, duh kakav sam ja, s ljubavlju samo za svoju mlađu braću, bili oni sveci ili grešnici, i velikom čežnjom da svi mogu doći i sudjelovati u gozbi koju je Otac pripremio, osjećam da mi je voljeni brat i prijatelj više i moja sreća je veća nego kad sam ga gledao kao Boga koji sudi, koji ima svoje prebivalište daleko izvan mog vidokruga ili dosega.

On je tako pun ljubavi, tako čist i tako ponizan. Upravo nas njegova poniznost sve tjera da ga volimo gotovo do obožavanja, i kad biste ga samo mogli vidjeti, ne biste se iznenadili što ga toliko volimo.

Pa, prijatelju moj, napisao sam malo više nego što sam namjeravao, ali toliko sam ispunjen ljubavlju i tako sretan što imam takvog prijatelja kao što je Učitelj, da se jedva mogu suzdržati.

Doći ću opet nekad i pisati vam o nekoj duhovnoj istini, koju toliko želim da znate.

Kad sam bio na Zemlji, nisam bio pravovjeran u potpunosti, ali nisam se uspio riješiti svog ranog uvjerenja da je Isus dio Božanstva, iako se moj um često bunio na tu pomisao; ali rana učenja moje majke ostala su sa mnom, a zrelije misli i razvoj uma nikada nisu mogli u potpunosti iskorijeniti ovo uvjerenje da je Isus dio Boga. Neki su rekli i mislili da sam gotovo nevjernik, ali to nije istina, jer sam uvijek čvrsto vjerovao u Oca i, kao što sam vam rekao, u Isusa.

Također sam donekle bio spiritualist - to jest, vjerovao sam u komunikaciju duhova sa smrtnicima, jer sam u brojnim prilikama imao takve komunikacije i djelovao sam po savjetima koje sam primio preko njih. Ali nikada iz tih komunikacija nisam naučio nijednu od viših istina koje sada znam, a koje su toliko važne za smrtnike, i koje bi, kad bi ih ljudi samo znali i poučavali, učinile njihovu religiju živom, snažnom, sveprožimajućom i zadovoljavajućom religijom.

Svi smo zainteresirani za vaš rad i suradnici smo s vama u otkrivanju ovih velikih istina.

Neka vas Bog blagoslovi i učini da napredujete te vam omogući da vidite stvarnost velike Božanske Ljubavi, molitva je vašeg brata u Kristu,
A. LINCOLN.

Poruka 126
Autor poruke: Lot iz Starog zavjeta
Naslov poruke: Dodaje svoje svjedočanstvo i iskustvo u duhovnom svijetu. — Isus je Vladar Nebeskih Rajeva

Lot, iz Starog zavjeta.

Dolazim jer sam sada sljedbenik Učitelja i želim dodati svoje svjedočanstvo svjedočanstvu drugih iz davnih vremena koji su vam pisali da je Isus živ i vladar na Nebeskim Rajevima, te da sada djeluje među ljudima i duhovima kako bi im pokazao put do vječnog života i Božanske Ljubavi Oca.

Nisam Židov koji bi ga porekao da sam živio kada je došao na Zemlju, jer sam u svojim mislima i vjerovanju očekivao dolazak Mesije, a za mene je Isus bio taj Mesija u svim kvalitetama i duhovnim posjedima koje sam očekivao da će imati.

Naravno, kada sam ja živio, nismo imali privilegiju znati što znači Božanska Ljubav Oca - znali smo samo da postoji Bog i da nas Bog voli onako kako smo mislili, kao svoj odabrani narod i želi da živimo ispravnim životima na Zemlji i time primimo Njegove blagoslove kao smrtnici i sve nagrade koje nam poslušan život može donijeti.

Ali što se tiče ove Veće Ljubavi koja sve nas koji je posjedujemo čini anđelima, nismo imali znanja, niti su nas ikada naši vidioci ili proroci učili da takva Ljubav postoji i, kao što sada znam, privilegija da je dobijemo tada nije postojala. Tek s Isusovim dolaskom ta Ljubav ponovno je došla čovjeku i duhovima.

Ali Bog je imao za nas prirodnu ljubav za razliku od Božanske Ljubavi, a mi smo imali za Njega ljubav koja nas, kada se potpuno pročisti, čini duhovima sa srećom koja je izvan svake koncepcije ljudske sreće. Ali čak ni o toj sreći nismo učili, i samo smo u učenjima naših proroka imali naznake da bi takva sreća mogla postojati u budućem životu.

Bio sam ljubitelj Boga, jer sam tada razumio što je Bog; Ali takva ljubav nije bila ona koja je proizašla iz moje koncepcije Njega kao nježnog, voljenog Oca, već više kao strogog, gnjevnog Boga - ljubomornog i uvijek budnog i spremnog kazniti za neposluh Njegovim zapovijedima. Ipak, također smo naučili da će nas, kada Ga poslušamo i činimo Njegovu volju, On nagraditi.

Dakle, vidite da Bog mojih dana i Bog sadašnjosti, kakvim ga sada poimamo, nisu slični. I svi ljudi sada bi trebali razumjeti i vjerovati da je Isus Krist osvijetlio, a pod time mislim na znanje ljudi, mogućnost da upoznaju Istinskog Boga Ljubavi i Milosrđa; a također, da je zbog te Ljubavi i Njegove Velike Milosti u ponovnom darovanju čovječanstvu mogućnosti da ljudi postanu posjednici Božanske Ljubavi Oca koja bi ih učinila jedno s Njim i sigurnošću Besmrtnosti.

Prošlo je mnogo godina nakon Isusovog dolaska, prije nego što sam primio ovu Božansku Ljubav ili povjerovao u velike istine koje je Isus naučavao. Bio sam toliko zadovoljan svojom srećom kao duh koji posjeduje samo ovu prirodnu ljubav koja je pročišćena i oslobođena grijeha i pogreške, da sam mislio da ne može biti veće ljubavi ili veće sreće. Ali s vremenom sam imao razloga misliti da bi mogla postojati druga, ako ne i veća ljubav koja djeluje u duhovnom svijetu, zbog divne ljepote i sjaja nekih duhova koje sam ponekad susretao. I počeo sam istraživati stvar i kao rezultat toga saznao sam za ovu Božansku Ljubav i konačno je tražio i pronašao. I kakvo sam blago pronašao!

Sada sam toliko ispunjen njome da je moja sreća izvan svake zamisli ne samo čovjeka, već i duhova koji žive u nižim sferama od mene.
Ne smijem više pisati večeras, ali reći ću vam da sam jedan od mnogih Nebeskih Duhova koji su zainteresirani i sada su angažirani u velikom djelu za otkupljenje čovječanstva.

Isus je naš vođa i svi ga slijedimo u nastojanju da otkupimo svijet, a pod time mislim na pojedince koji čine svijet. Jer morate znati da je otkupljenje individualna stvar, a ne ona koja se može postići na način otkupljenja nacije ili rase u cjelini.

Dakle, vidite da iza ovog djela stoji velika moć Nebeskog, kao i duhovnog neba.

Napisao sam dovoljno za večeras.

Pa, incident s mojom ženom koja se pretvorila u stup soli sličan je mnogim drugim opisanim u Starom zavjetu - ovi incidenti su samo figure govora koje se koriste za ilustraciju neke moralne ili duhovne istine. Moja žena nikada nije pretvorena u sol, već je umrla prirodnom smrću, a njezini ostaci pokopani su tamo gdje su i moji pokopani. Sada je i ona u Nebeskom Raju.

Dakle, dragi brate, moram ti reći laku noć.
LOT.

Nazad
Vrh