- Reakcijski bodovi
- 14
- Bodovi
- 18
Pa tko ti je rekao da je loša hahaha. Samo bih napomenuo da ovo što donosim nije religija nego istina o Bogu i Njegovim zakonima te kako funkcionira duhovni svijet, ali naravno, ne očekujem da drugi u to povjeruju. Moja želja je prenijeti ove istine, a što će ljudi s njima napraviti je do njihove slobodne volje.Pa čovječe Cloud, tvoja religija nije loša. Svi ti zli carevi, pape, koji su ubijali i mučili ljude, su bili jedno vrijeme u nekoj tami i onda s svremenom na vrijeme prelaze u veće sfere i osjećaju ljubav i na kraju će biti svi u raju. Pa ne mora se prelaziti u tvoju religiju, jer kako god živiš s vremenom ćeš doći u prvu sferu pa dalje i dalje i bit ćeš spašen i osjećat ćeš ljubav.
Bog je dobar, puno bolji od najboljeg čovjeka, pa je tako i Njegova istina isto uvijek dobra. Prema onome što znam, Bog je napravio svoje zakone i mehanizme na takav način da će svi kad tad doći u stanje ljubavi, bilo da se radi o ljudima koji odluče bez odnosa sa Bogom pročistiti i usavršiti svoju prirodnu ljubav ili će odabrati imati odnos s Bogom i primiti Božju Ljubav koja će ih transformirati u stanje više od pukog čovjeka - gdje će postati Božanski anđeo. To je izbor koji čeka svakog od nas, a koliko razumijem Bog neće vječno nuditi dar svoje Ljubavi već će u nekom trenu povući tu privilegiju i tada će oni koji su odbili ostati u stanju 6. sfere ili dimenzije dok će oni koji su primili dar Božje ljubavi napredovati u višlje sfere (potencijalno beskonačno).
Koliko ja to razumijem, dolazak u jedno od ta dva stanja nije toliko jednostavan i lagan kako se možda čini kroz čitanje ovih poruka.(A i u samim porukama na mnogim mjestima je opisano da nije lagan proces) Ništa od toga nije automatsko i potrebna je iskrena i snažna upotreba ljudske volje u smjeru ljubavi, razvoj iskrenosti, želje, vjere, molitve, žudnje, itd.... Isto tako, mnogi od ovih careva koji su bili u paklu, iskusili su brojne i teške muke i patnje i trpili to stanje stoljećima, a neki tisućljećima, što zaista nije mala stvar. Nitko od nas se neće izvući ni sa najmanjim grijehom, za koji ćemo morati platiti i zadnji novčić penala prije nego se oslobodimo zakona kompenzacije ("Kako siješ, tako ćeš žeti"). No Bog nam uz zakon kompenzacije nudi viši zakon - Zakon Ljubavi i Oprosta - gdje nam nudi svoj oprost i milost, ako se iskreno pokajemo za svoje grijehe i jedino na taj način možemo primiti Božju Ljubav. Proces pokajanja je prilično drugačiji od onoga u što religije vjeruju i puno više je u njega uključeno. Poglavito, to je duboko emocionalno preplavljujući proces, a ne samo intelektualan.
Koliko znam, Božji plan je da se paklovi isprazne, ali ne samo to, nego da se i sfere od 1. do 5. "zarolaju" prema gore kao svitak i isto tako isprazne, pa da ostanu samo 6. i višlje sfere. No za to će biti potrebna upotreba ljudske volje u smjeru rasta u ljubavi. Ono što je ovdje bitno nije prelazak na nečiju religiju, nego prihvaćanje istine jer istina je temelj na kojoj se sve dobro mora graditi. Bez istine ljubav nije moguća. Tako da će ljudi koji će htjeti napredovati u duhovnom svijetu i biti sretniji, morati prihvatiti mnoge istine poput: istinu o ljubavi, istinu o tome kako se napreduje, istina o ljudskoj duši...., jer postoji apsolutna definicija ljubavi koja dolazi od Boga. I kad kažem prihvatiti, neće biti dovoljno intelektualno spoznati, već da ta definicija ljubavi uđe u naše srce, tj. dušu, što je emocionalan proces. Bog je definirao zakone koji upravljaju ljudskom prirodnom ljubavi, a isto tako postoje i zakoni Božanske ljubavi. Čovjek će morati doći u sklad s barem jednom od ovih ljubavi ako želi biti sretan. Čovjek koji je u skladu s Božanskom Ljubavi je automatski u skladu s prirodnom ljubavi, no kako bi čovjek primio Božansku ljubav i nastavio je kontinuirano primati, potrebno je ispuniti određene uvjete.
Ovo sam samo u kratkim crtama opisao, u porukama je većina toga detaljnije razrađena pa preporučam da ih se pročita. Isto tako zbog Padgettovog stanja mu Nebeski duhovi nisu mogli prenijeti sve istine koje su htjeli, npr. u vezi duše i kako ona funkcionira pa isto tako preporučam da se za potpunije informacije pogleda tema Divine Truth. Čitanje ovih poruka bez da se posluša DT učenje nije potpuno iskustvo, zato sam u uvodu ove teme napomenuo da je ove poruke najbolje koristiti kao dodatni materijal, a ne kao glavni izvor istine. I sam još u potpunosti ne razumijem sve mehanizme ovih zakona i kako oni djeluju na ljudsku dušu pa je moguće da sam napisao nešto krivo.
Zadnje uređeno: