Pavle - istinski ili lažni apostol

Postoji tekst koji te osuđuje zbog ovakvih riječi
ali odakle njoj to? - to je pravo pitanje, na koje ja ponudih odgovor, medjutim tebi je bio zicer njoj da repliciras, a meni se ustrucavas
Za Yahushu on uopće nije apostol nego lažov prema Otkrivenju koje je kasnije dobio apostol Ivan.
pola veka kasnije, kada vec apostola nije ni bilo da bi ga osporili
Crkva i Pavle decenijama postoje kao autoriteti, i onda se pojavi neki Ivan koji bi sve da rasturi i pokvari - kome cemo verovati: Pavlu koga su priznali svi apostoli od pocetka, ili nekom Ivanu [koji nije apostol, vec prorok], a koga niko nema da potvrdi iz 1. generacije hriscana?

Zadnje uređeno:
ali odakle njoj to? - to je pravo pitanje, na koje ja ponudih odgovor, medjutim tebi je bio zicer njoj da repliciras, a meni se ustrucavas

pola veka kasnije, kada vec apostola nije ni bilo da bi ga osporili
Crkva i Pavle decenijama postoje kao autoriteti, i onda se pojavi neki Ivan koji bi sve da rasturi i pokvari - kome cemo verovati: Pavlu koga su priznali svi apostoli od pocetka, ili nekom Ivanu [koji nije apostol, vec prorok], a koga niko nema da potvrdi iz 1. generacije hriscana?
Pola veka kasnije se pojavljuju muslimani , a Pavle i Petar su pisali svoja pisma krajem prvog i početkom drugog stoljeća nakon Krista .
I Petar priznaje Pavla kao apostola , a Ivanovo Otkrivenje krivo protumačeno od vas !
Šta sad da ponovo citiram Petrovu poslanicu ?
Zašto ne pročitate odgovor nego kao botovi odgovarate , kao političari , iznosite svoje a tuđe ne slušate !

Bas slusam na YT dosta zanimljivih predavanja o tome kako je Pavle bio ubaceni spijun rimskih i jevrejskih vlasti. Dosta su uvjerljivi ti komentari.

Je l' bi ste vi vjerovali, da ste dio neke progonjene skupine, kojoj su vlasti nedavno ubile vodju, da vam dodje dokazani progonitelj i najednom tvrdi da je... vidio svjetlo... i postao vas clan?! A onda preuzme vodstvo u organizaciji i pocne uvoditi svoje tumacenje vase ideologije?!

Porobija ima zanimljiv tekst o autenticnosti Pavlovih poslanica:

Nazad
Vrh