Pratite video ispod kako biste vidjeli kako instalirati našu stranicu kao web aplikaciju na početni zaslon.
Bilješka: Ova značajka možda nije dostupna u nekim preglednicima.
Hvala Kainos.
Ime znači "učenik, tražitelj znanja". Obzirom da već duže vrijeme "roštam" po određenim aspektima hinduizma, bilo mi je nekako logično to uzeti kao nick.
U Indiji ta riječ može označavati i prezime. Neki njima poznati glumci ili književnici se tako prezivaju.
Nigdje u smislu nominalnog pripadanja. Međutim ako bih trebao negdje početi, rekao bih da mi je šivaizam interesantan, odnosno sve što ima krajnji fokus na Brahmanu, a Šiva kao koncept mi je možda najinteresantniji kao nekakav personalizirani Brahman/Apsolut. Mada ću uvijek tvrditi da većina današnjih religija kad opisuje Apsoluta opisuje istu stvar, samo se opis mijenja zbog kulturološkog i filozofskog utjecaja. Tako da mi nije problem otići ni u crkvu ni u džamiju, sve su to hramovi koji (ako se pravilno koriste) oplemenjuju ljudski duh.Vidyarthi, kojoj du'ovnoj tradiciji hinduizma ti pripadas?
Advaita Vedanta mi je sasvim ok, no moje razmišljanje često ode u pravcu kašmirskog šivaizma gdje je npr. Apsolut aktivan (a ne pasivan), duša je također dinamična a ne samo pasivni promatrač, a oslobođenje se ne postiže odvajanjem od svijeta (iako, nemam ništa protiv) nego prije integracijom u isti. Ako bih usporedio sa višnuizmom, šivaizam ne stavlja naglasak na avatare/nema ih.Shvacam, a unutar shaivisticke tradicije, kojoj struji pripadas? Da li vise vedantinskoj (npr. Shamkaracarya) ili nekoj tantrickoj shaiva tradiciji? Da li si formalno iniciran u neku shaiva sljedbu i radis li kakvu duhovnu praksu?
Velim, nisam ni u kojoj šiva školi nominalno, meditiram "slobodnim stilom". Najjednostavnija i najefikasnija je upravo ona "poza" u kojoj prikazuju Šivu, vrlo brzo se smirim i disanje postane duboko i opušteno. Najčešće zatvorim oči i ne izgovaram ništa. Ne očekujem nikakve fantazije, ovo je sasvim dovoljno...Shvacam, to je na razini uvjerenja, ucenja. A kako stojis sa praksom? Jesi li inicirain u neku shaiva skolu i da li radis neku praksu?
Jesam, i na taj forum sam se registrirao pod istim imenom, i započeo istu temu.Dobro nam došao Metanoia. I ja sam od 2007 na forumima i imao sam uvijek kršćanske forume. Facebook grupe ne volim, jer je sve nepregledno, jedva nađem post koji sam napisao i odgovore na isti. Ljudi ne razumiju da su forumi dosta preglednije, sve je na mjestu itd. Znam da postoji samo jedan katolički forum "Katolički odgovari", ne znam jesi li tamo. Ovdje su većina sektaš kao i ja, biblijski fundamentalista, ali je forum krscanski, tako da ima i katolika i pravoslavaca. Moderator je budist nećeš vjerovati. Jučer mi je laptop crkao pa tipkam na Smartphone, ne volim to. Ali mi je drago kad se god pridruži novi član na forumu. Ako imaš nekih znanaca, kršćana pozovi ih ovdje pa da bacimo koju.
Pa ono, tipično protestantske biblijske crkve kao npr. Adventisti, Jehovini svjedoci i slični. Mi smo jefini forum gdje imamo i jednog endema, tj. mormona. On većinom piše na svojim temama na podforumu "Mormoni".Nego, btw., kako misliš 'sektaš'?![]()
Tko onda fali? Navodno ima i amiša u Hrvatskoj!Pa ono, tipično protestantske biblijske crkve kao npr. Adventisti, Jehovini svjedoci i slični. Mi smo jefini forum gdje imamo i jednog endema, tj. mormona. On većinom piše na svojim temama na podforumu "Mormoni".